Gönderen Konu: YENİ KASA CİVİC ATİKER LPG BAĞLATTIM  (Okunma sayısı 56354 defa)

ASVTEC19

• Moderator
Ynt: YENİ KASA CİVİC ATİKER LPG BAĞLATTIM
« Yanıtla #75 : Temmuz 02, 2012, 04:23:35 ÖS »
Teşekkürler Zafer_37 ;
Ben de bir itirafta bulunayım ; bu sitede eleştirildiğim kadar hiç bir sitede eleştirilmiyorum.Daha doğrusu inanın diğer forumlarda nerdeyse hiç eleştiri almam genelde insanlar teşekkür eder ama burda durum farklı ben de bu sebeble çok fazla yazamıyorum.Yine de herkese teşekkürler ; selamlar,saygılar...

ASVEC 19 bişeyler biliyo adam yazmış soru soranların sorusunu cevaplamış hatta bazıları cevaplarından dolayı bu kişiye teşekkür etmiş.söyledikleri kendi kişisel düşünceleri kimseye demiyo atiker takma takarsann öldürürüm seni demiyor. sadece markanın eksik yönlerini söylüyor,ben BRC taktırdım memlunum sende atiker taktırısın sende memlun olursun o zaman sıkıntı yok,bu siteye gıcık olmaya başladım bazı arkadaşları paylaştığı bilgiler önemli sırf o yüzden bekliyoruz.HERKESİN KİTİ KENDİNE GÜZEL....................................

ZAFER_37

« Yanıtla #76 : Temmuz 02, 2012, 04:26:58 ÖS »
Bence kaale almamak en mantıklısı geçenlerde bende yeni cıvıc arkadan görünüşü kötü demiştim adamlar vermişler 50 kağat almışlar arabayı millet kötü bişey desede uçalım diye bakıyolar gerek yok yine söylüyorum kaale almamak en doğrusu..

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #77 : Temmuz 02, 2012, 04:35:15 ÖS »
+1

Bence kaale almamak en mantıklısı geçenlerde bende yeni cıvıc arkadan görünüşü kötü demiştim adamlar vermişler 50 kağat almışlar arabayı millet kötü bişey desede uçalım diye bakıyolar gerek yok yine söylüyorum kaale almamak en doğrusu..

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #78 : Temmuz 02, 2012, 04:43:46 ÖS »
zafer kardeşim çok haklısın bu forum kadar birbirlerinin araçına kötülemeler  çok   bura honda formu  honda markası bu kadarnı kötülenir  başka marka forumlarda böle bişe yok kötüleme yok   ne bi yorumlara saygı yok   bzen diyorumda sitenin adı yazmasa  bilmesek buranın başka marka forumu sanıcam

ramco 06

« Yanıtla #79 : Temmuz 02, 2012, 06:09:04 ÖS »
lpg ile konu var bilgileri orada paylaşın bildiklerinizi orada sorsunlar sizde cevap verin yeri benim açtığım konu değil burda reklam yapmaya gerek yok

acar

« Yanıtla #80 : Temmuz 02, 2012, 06:33:35 ÖS »
lpg ile konu var bilgileri orada paylaşın bildiklerinizi orada sorsunlar sizde cevap verin yeri benim açtığım konu değil burda reklam yapmaya gerek yok
şu abimizi bir admin zevk için siteden uzaklaştırabilirmi ? bilgi almak istemiyorsanız niye yazıyorsunuz ozaman ?

acar

« Yanıtla #81 : Temmuz 02, 2012, 06:34:25 ÖS »
Evet ben LPG işiyle uğraşıyorum ,forumun müdavimleri beni yakınen tanır.Ama senin bildiğin TİPİK LPGCİLERDEN değilim ,en azından benim gibi lpgcileri fazla göremesin . Team Honda TR de fazla yazmıyorum ; çünkü bu forumdan daha önce uzaklaştırıldım.Uzaklaştırılma nedenim ticari kazanç sağlamak ile ilgiliydi ama ben kimseye bu forumdan gel aracına lpg takayım demedim genelde lpg ile ilgili sorun yaşayan insanlara yardımcı olmaya çalıştım.Zaten bir çok forum sitesinde LPG SIRALI GAZ HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ adında başlıklarım vardır ve yoğun şekilde bu forumlarda yazıyorum. Fakat her halukarda istemeden de olsa Team Honda TR'de  ticari bir kazanç sağlama durumu oluştu ,bana gönderilen P.M leri yönetici arkadaşlarımız incelemiş  ama ben çoğu P.M e cevap dahi yazmam ama yine de Yönetimin aldığı kararla uzaklaştırıldım ve kararlarına saygı duydum.
Burdan tekrar belirtiyorum ; lütfen bana bu forumdan ya da P.M den sizin servisinizde montaj yaptırabilir miyiz ?  diye  yazı ya da P.M yazmayın ,sonra siteden uzaklaştırılabiliyorum :)
Ben lpgci kimliğimin yanısıra TOSFED'e bağlı HİTİT OTOMOBİL ve MOTOR SPORLARI KULÜBÜ'nün de başkanıyım ,ayrıca 500 HP lik Düplü bir Turbo Honda VTİ sürücüsüyüm. Özetle otomobilleri ,Lpg'yi ve bu forumu seviyorum.Herkese selamlar ,saygılar...

tipik bir lpg ci örneği daha :)

Sorduğumuz sorulara detaylı bilgi verip bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. ASVTEC

GRKN51

« Yanıtla #82 : Temmuz 02, 2012, 06:41:37 ÖS »
arkadaşlar elbette burası honda formu kötüyse iyi diyemeyiz neyse o , neymiş başka siteler aracını övüyormuş olurmu böle bi mantık ya demekki onlar tamamen zırvalıyor reel olan bu site  bişey ya vardır ya yoktur ben bunu bilirim memnun olduğumuzda kızdığımızda oluyor araçlara tabii ki yeri geldimi yazacağız gerekeni , asvtec-19 bilgilerine saygı duyarım haklılık oranın yüksek ama sen direk belden vurdun biz atiker kullanıcılarını bu konuda da sana kırgınım biraz , elbette herkes en iyisini taktırmak ister malına ama ATİKER sıradan bi firma değil ben landirenzo kullandım eski civic'imde şimdi yeni aldığım civic'dede atiker var landirenzodan iyi geldi bana şimdilik memnunum , bence avrat -araba vede ev şans işi bunuda unutmayalım derim biz ne kadar iyi olması için uğraşsakda bazen ters gidebiliyor , lütfen marka karalaması yapmayalım ben brc de- landirenzoda-stefanellide kullandım ama atiker de fena sayılmaz çaylak değilim lpg konusunda arabayı yeni alan  birinin sorduğu gibi abi bu arabaya kaç/kaç yağ koyalım hesabı umarım anlatabildim  <^^Seyt

acar

« Yanıtla #83 : Temmuz 02, 2012, 06:56:19 ÖS »
bukadar üzülüceğinizi bileydik atiker kötü demezdik =)  >%6rol şaka bir yana GRKN51 zaten çok fazla asvtec19un o marka kötü bu marka iyi şeklinde konuştuğunu görmedim konuşsa bile ilgimin dışında benim için önemli olan BİLGİYDİ  sadece gördüklerini işittiklerini tecrübelerini paylaşmış ,kimsenin savunmasını yapmıyorum ama sadece şu marka bu marka konusu yapılmasın artık bilgiler paylaşılsın istiyorum bu forumda.Adam zamanını ayırıp kaç satır yazmış oraya lütfen sizde çaylak değilseniz tecrübelerinizi bilginizi paylaşın ne kullandığınızı ne yaptığınızı değil.Sıze göre neden iyi mal kötü mal şeklinde konuştunuz ? atıkerden nekadar menunsunuz ?

ps : şans heryerde geçerli o ayrı bir konu , işi şansa bırakmamak lazım  >=ok

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #84 : Temmuz 02, 2012, 07:35:59 ÖS »
GRKN51 ve dıger arkadaslar Merhaba;
Konuyu ben acmadım ya da Yenı Cıvıc'e Atıker Taktırmayın dıye de konu acmadım.Forumlar bılgı paylasım platformudur.Herkes bılgısını, dusuncesını paylasır ve herkesın dusuncesıne saygı duyulur,duyulması gerekır ama dusunce ıle bılgı farklı seylerdır.Ben bılgımı paylastım ve bu bılgılerın dogru oldugunu dusunuyorum ; dusuncelerım benı baglar , yanlıs da olabılır , dedıgım gıbı bu dusunceler benı baglar ama dogru bılgı herkesı baglar.
Ben bu baslıga yenı cıvıce atıker taktırmayın dıyerek dusuncemı paylastım , bu mesajımdan sonrakı mesajları forumdakı arkadasın neden guluyorsun, soyleyecek sozun , paylasacak bılgın mı yok dedıgı ıcın yazdım.Yanı Tıpık LPG'cı olmadıgımı belırtmek ıcın yazdım :)
Ozetle Atıker ya da X , Y , Z markalarını ısteyen tercıh eder , ısteyen etmez.Ben sadece bılgımı ve dusuncemı paylastım.Olması gereken de bu degıl mı? Herkes bılgı, tecrube ve dusuncesını paylasırsa forum amacına ulasmıs olur.Benım bu baslıkta yazacaklarım bundan ıbarettır; kafanızı agrıttıysam, bırılerını kırdıysam kusura kalmayın, sevgıyle kalın...

GRKN51

« Yanıtla #85 : Temmuz 02, 2012, 09:58:18 ÖS »
acar , senin gibi basit insanlar beni üzemez >%6rol şaka bi yana ben zaten başta dedim  asvtec-19 bilgilerine saygı duyarım haklılık oranın yüksek diye  >%Sakin

acar

« Yanıtla #86 : Temmuz 03, 2012, 12:20:28 ÖÖ »
acar , senin gibi basit insanlar beni üzemez >%6rol şaka bi yana ben zaten başta dedim  asvtec-19 bilgilerine saygı duyarım haklılık oranın yüksek diye  >%Sakin

yazık..

saday20

« Yanıtla #87 : Temmuz 03, 2012, 07:52:28 ÖÖ »
Lpg sistemlerinin çalışma mantık ve düzeni tüm markalarda ortak bir noktada buluşuyor, o da benzin enjeksiyon ms lerini kopyalayıp lpg enjeksiyon ms lerinde bunu taklit etmek, benim gördüğüm budur, kalibrasyon ayarlarımı genelde kendim yapıyorum, her ne kadar servise gitmiş olsamda servis çalışanları benden bıktıkları için laptop'u bana verip " al abi ne istyorsan yap yeterki bize bulaşma" diyorlar >%6rol bende gerek forumlardan, gerekse bilgi sahibi şahıslardan aldığım bilgiler doğrultusunda ve de deneme yanılma yöntemi ile kendimi geliştirmeye ve aracım için en uygun ayarı bulmaya çalışıyorum.
Bu işi iyi bilen teknik insanlar kadar hiçbir zaman olamam, çünkü onların sahip olduğu bilgi ve araç gerecim yok, sadece lpg programı sınırlarında kalıyorum, şimdi bunları neden anlattım diye soran olursa; hani tarşılan şu marka bu marka olayına bir kullanıcı olarak biraz farklı bir yön vereyim diye anlatıyorum ve en azından diğer lpg kullanıcısı arkadaşlarında biraz kurcalayıp birşeyler bilmelerinin daha iyi olacağını düşünüyorum, en azından servise gittiklerinde ustalar iki tıklayıp "tamam abi oldu bunu bir böyle kullan bakalım" durumunu yaşamasınlar en azından yapılan ayar ve işlemleri bilsinler,ustaya müdahale edebilsinler istiyorum.
Başta da dediğim gibi lpg mantığı her markada aşağı yukarı aynı, aracınızı iyi tanırsanız, lpg de doğruya yakın ayarı bulmanız muhtemeldir.Ben aracımda şu anda yapığım son ayarı 15 deneme sonucunda yakaladım mesela. Neyse fazla uzatmayayım sonuçta bir Atiker kullanıcısı olarak ben de bilgi paylaşımına katkıda bulunmaya çalışıyorum, faydalı olabilirsek ne ala, esen kalın.

münzevi

• Co-Admin
« Yanıtla #88 : Temmuz 03, 2012, 10:02:30 ÖÖ »
Lpg sistemlerinin çalışma mantık ve düzeni tüm markalarda ortak bir noktada buluşuyor, o da benzin enjeksiyon ms lerini kopyalayıp lpg enjeksiyon ms lerinde bunu taklit etmek, benim gördüğüm budur, kalibrasyon ayarlarımı genelde kendim yapıyorum, her ne kadar servise gitmiş olsamda servis çalışanları benden bıktıkları için laptop'u bana verip " al abi ne istyorsan yap yeterki bize bulaşma" diyorlar >%6rol bende gerek forumlardan, gerekse bilgi sahibi şahıslardan aldığım bilgiler doğrultusunda ve de deneme yanılma yöntemi ile kendimi geliştirmeye ve aracım için en uygun ayarı bulmaya çalışıyorum.
Bu işi iyi bilen teknik insanlar kadar hiçbir zaman olamam, çünkü onların sahip olduğu bilgi ve araç gerecim yok, sadece lpg programı sınırlarında kalıyorum, şimdi bunları neden anlattım diye soran olursa; hani tarşılan şu marka bu marka olayına bir kullanıcı olarak biraz farklı bir yön vereyim diye anlatıyorum ve en azından diğer lpg kullanıcısı arkadaşlarında biraz kurcalayıp birşeyler bilmelerinin daha iyi olacağını düşünüyorum, en azından servise gittiklerinde ustalar iki tıklayıp "tamam abi oldu bunu bir böyle kullan bakalım" durumunu yaşamasınlar en azından yapılan ayar ve işlemleri bilsinler,ustaya müdahale edebilsinler istiyorum.
Başta da dediğim gibi lpg mantığı her markada aşağı yukarı aynı, aracınızı iyi tanırsanız, lpg de doğruya yakın ayarı bulmanız muhtemeldir.Ben aracımda şu anda yapığım son ayarı 15 deneme sonucunda yakaladım mesela. Neyse fazla uzatmayayım sonuçta bir Atiker kullanıcısı olarak ben de bilgi paylaşımına katkıda bulunmaya çalışıyorum, faydalı olabilirsek ne ala, esen kalın.

Bakın aslında siz de diyorsunuz, ne kadar ilgilenirsek ilgilenelim bir ustanın bilgi seviyesine gelmemiz muhtemel gözükmüyor. O zaman çare yine ne yapıp edip güvenilir bir usta bulmak oluyor. Bir iş için sürekli aynı yere giderseniz size gösterilen ilgi ve alaka da artıyor sonuçta. Bununla birlikte sizin de ustaya yaptığınız ricalar çok daha tesirli oluyor.

Mesela ben karbüratörlü aracımı aldığımdan beri Trabzon-Rize civarında 5-6 yere gaz ayarı yaptırdım, sözde il merkezlerindeki büyük sanayilerde, ama hepsi de ayarları rölantide yapmıştı. Geçenlerde gittiğim Of'taki yaşlı bir usta ilk sefer 3000 rpm'de ayar yaptı ve öncekilerden çok daha iyi bir ayar yaptığı çok belliydi.

Zaten pc'de ayar işin en son ve basit kısmı, asıl oraya kadarki parça ve bağlantıların sıkıntısız olması mesele ve pek çoğumuzun bu kadar detayla başa çıkacak vakti olmadığına göre en sağlıklısı güvenilir ve işinin ehli bir usta bulmak.
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2012, 10:03:01 ÖÖ Gönderen: münzevi »

ramco 06

« Yanıtla #89 : Temmuz 03, 2012, 10:06:00 ÖÖ »
şu abimizi bir admin zevk için siteden uzaklaştırabilirmi ? bilgi almak istemiyorsanız niye yazıyorsunuz ozaman ?
bilgi almak icin mi acilmis  bu konu sen oylemi algiladin.

saday20

« Yanıtla #90 : Temmuz 03, 2012, 03:06:28 ÖS »
 >ag
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2012, 03:09:28 ÖS Gönderen: saday20 »

saday20

« Yanıtla #91 : Temmuz 03, 2012, 03:08:22 ÖS »

EOBD li Atiker in özelliği ne ? Piyasada bilinenin aksine EOBD Lİ KİTLER MÜŞTERİYİ KANDIRAN ,UYUTAN BİR SİSTEMDİR. EOBD li kit bağlantılarında aracın K-LİNE ya da CAN-BUS özelliğine göre eobd bağlantısı yapılır ,bu bağlantı ile aracın LFT ve SFT değerli anında lpg yazılımında gözükür ve bu değerlere göre ayar yapılır fakat EOBD aktif edildiğinde sistem ayarı yapan ustaya şunu sorar ;
*Sadece LPG de mi ?
*Herzaman mı ?

Bu soru nedir biliyor musunuz ? Araç herhangi bir neden dolayı arıza lambasını yaktığında sistemin sürücünün bu arızayı görmeden kayıtlı arızayı silmesidir.Örneğin araç p0401 -402 ....P404 gibi silindir tekleme arızası verdi ya da P0171 ya da P0172 Fakir - Zengin yakıt karışım arızası verdi ama OBD li akıllı kitlerde siz bu arızayı görmeden sistem otomatik olarak bu arıza kodlarını silecektir yani SÜRÜCÜYÜ UYUTACAKTIR. Sonra araç sahibi de çıkıp vay benım kıtım obd li kesinlikle arıza lambası yakmıyor diye övünecektir ;

Yukarıda anlattığınızda "eobd aktif edildiğinde ayarı yapana program sorar" demişsiniz, ben kaç kere ayar yaptım bu soruyu yada bu tip bir menüyü program da göremedim, bu sorunun sorulması için ne yapmak gerekiyor biraz konuyu açıklarmısınız.

carousal

« Yanıtla #92 : Temmuz 03, 2012, 03:17:33 ÖS »
Her usta distribütörü olduğu markanın montajını yaptırmak isteyecektir. Şimdi arabayı alıp tek tek bütün LPG takan firmaları dolaşsak kimse benim kitin enjektörünün dezavantajı şu, yazılımının dezavantajı şu demez. Herkes kendi monte ettiği ürünü över. Yani kimse yoğurdum ekşidir demez.

İşte bu noktada, devreye forumlar giriyor. İnternetteki bilgi paylaşım siteleri olan forumlarda bilgili olan 3-5 kişi ya var ya yok, gerisi kullanıcı. Alışveriş yapmayı bilen kişiler de internette derinlemesine araştırma yapıp nokta atış bir marka tercihi yapıyor.

Ancak, herkesin bildiği gibi sadece ürünü seçmekle iş bitmiyor, montaj çok ama çok önemli. Zamanında bu siteye yolda giderken kalibrasyon yapılan kitler var denildiğinde herkes garipsiyordu. Öyle kalibrasyona ne gerek var, bizim usta iki dakikada kalibrasyonu hallediyor. Tüm montajı da 3-4 saatte tamamlıyor diyorlardı. Artık yavaş yavaş sektördeki ve tüketicilerdeki bilinç artıyor.  

Ben sanayide bir usta gördüm, LPG araca çok zarar veriyor, bu sebeple evden işe sabahları LPG ile gidiyorum. Akşam işten eve de benzinle dönüyorum diyordu. Tasarruf bunun neresinde deyince de hiç cevap vermiyordu. Aracını kötülemek için demiyorum ama bunu diyen ustada Ford Taunus var. Herkesin aracı kendine kıymetlidir ama bana dediği hiç inandırıcı gelmedi.

Keşke akaryakıt fiyatları bu kadar yüksek olmasa da şu saçma işlerle uğraşmasaydık. Benzin istasyonları olmuş vergi dairesi. Arabaya binenler mecbur LPG taktırıyor.
« Son Düzenleme: Temmuz 03, 2012, 03:19:31 ÖS Gönderen: carousal »

GRKN51

« Yanıtla #93 : Temmuz 03, 2012, 09:09:06 ÖS »
+1500

ramco 06

« Yanıtla #94 : Temmuz 18, 2012, 01:17:56 ÖÖ »

Klima neredeyse hiç kapanmadı ankaradan konya üzeri antalya antalyadan fethiye dağ yolu 1.vites virajlı yollar yaklasık 30 km,sehır içi gezmeler ve fethıyeden ankaraya dönüş uzun yolda 110-130 km arası hız araçta 4 kişi
atiker on numara  >=ok

serkan ss

« Yanıtla #95 : Temmuz 18, 2012, 10:01:27 ÖÖ »
as vtec in verdiği bilgiler her ustanın paylaştığı bilgiler diil, işini severek yaptığıda belli forum sitelerininde amacı bu olmalı, işi bilenler tarafından kırmadan kırılmadan işin özüne inilmeli, anladığım kadarıyla Atikeri kötülemiyor bu markayı kullanan arkadaşlar biraz alınmış sadece yeni nesil araçlara yetersiz kalmaktan yada çok para verip aldığımız araçları şansa bırakmadan kendince denediği test ettiği şahit olduğu deneyimlerle başka markanın daha iyi olduğundan bahsetmiş ne güzel paylaşım işte,, teknoloji her zaman ilerliyor yenileniyor ilerde atiker belki diğer markalardan en iyisini yapacak teknoloji katılımı bu ama şimdi arkadaşın deneyimlerinide hafife almamak lazım, benim aracımda sistemi zayıf kalan aracın değerlerine ulaşamıyan geri kalan x marka kit vardı kalibrasyon ayarıda arkadaşın yazdığı gibi gaza bas bırak şeklindeydi ustanın beni başından salmaktan başka çaresi yoktu 2 sene arıza lambası yanık gezdim adi kitle ilk önce oksijen sensörüm ardından katalitik konvertörüm arızalandı ki bunla pahalı parçalar şimdi sistemi kuvvetli ayar işini ustaya tam bırakmayan y marka kit ile değiştirdim, bilgiler ustalar tarafından paylaştıkca yerini buluyor keşke bu yazıları 2 sene önce okusaydım o zamanlar lpg kitinden anladığım tek şey abi sıralı sistemmi?? oo tamam o zaman güzel ..... idi. paylaştığın bilgiler için teşekkür ediyorum as vtec19
« Son Düzenleme: Temmuz 18, 2012, 10:04:34 ÖÖ Gönderen: serkan ss »

chevasil

« Yanıtla #96 : Temmuz 18, 2012, 10:30:32 ÖÖ »
hangi lpg olursa olsun isterse dunyanın en kalıtelı kıtı olsun 5000 tl ye kıt taktırsan lpg aracı ölduruyor. ama ne yapalım lpg'de az tasaruf yaptırmıyor yanı bende sıfır alsam gıder hemen bı lpg baglatırım. en ıyısını yapmısın gule gule kullan.

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #97 : Temmuz 18, 2012, 03:35:57 ÖS »
@Serkan SS;
Dusuncelerıme tercuman olmussun tesekkurler.Selamlar...

saday20

« Yanıtla #98 : Temmuz 18, 2012, 04:23:39 ÖS »
@Serkan SS;
Yukarıda anlattığınızda "eobd aktif edildiğinde ayarı yapana program sorar" demişsiniz, ben kaç kere ayar yaptım bu soruyu yada bu tip bir menüyü program da göremedim, bu sorunun sorulması için ne yapmak gerekiyor biraz konuyu açıklarmısınız.

ASVTEC19

• Moderator
« Yanıtla #99 : Temmuz 18, 2012, 08:55:01 ÖS »
Sisteminiz ne marka?

@Serkan SS;