bugün denedim i30'un dizel otomatiğini... öyle 128bg'miş gibi gitmiyor ama şanzımanı kafi derece iyi ve yığılmıyor, araç da gayet dengeli ve sessiz, oldukça tok bir araç olmuş... kadranı mükemmel... gayet fonksiyonel özellikleri var, ben çok beğendim... lakin ortalama tüketimi 11,5 du ben aldığımda... ben zorladım biraz yükseldi... arkadaş aldı o da ancak 10,4 e indirebildi... hülasa sarfiyatı hiç makul değil, rodajı bittiğinde düşer tamam ama yarıya da inmez yani! fiyatının da 58 olması üzerine epey bi konuştuk galeriyle... adamlar diyor ki "hyundai bu modeli vw'nin karşısına çıkardı, amaç diğerlerine benim dengim bundan böyle vw demek, o yüzden fiyatını golfün altında tutması kafidir"... artık ne kadar inanırsınız bilinmez... gerçi ben golfü beğenmiyorum, lakin bunu beğendim... ama dizel olarak hiçbir anlamı yok
focusa da hiç benzemiyor aslında... içine oturunca focus boğuyor, bariz bir alan sorunu var ve araç yüksek... ama bu yere yakın, ve içi oldukça ferah... benim boyum 1.85, öne de arkaya da oturdum rahatlıkla.
enteresan bi detay olarak... direksiyonda 3 kademeli bir sertlik ayarı var... comfort, normal ve sport olmak üzere... lakin sport modda bile cidden sertleşmiyor direksiyon... genel olarak konfor arabası gibi yumuşak bi kullanımı var, öyle yüksek sürata uygun olarak düşünülmemiş sanıyorum. bluetooth bağlantısı kullanışlı, camların dördü de tek hamlede kapanıyor, çift bölgeli kliması var
aracın temininde bi sıkıntı yokmuş, galeri elimizde olmayan modeli bile 2 haftada veririz diyor... ama araç yerli üretim değilmiş...
bakımı dizel için bile 10 bin de bir... ağır bakımı 60binde ve 800 lira civarında tutuyormuş... ek olarak bu 58bin TL tanıtım fiyatıymış... yükselecekmiş!!! yuh diyerek bitirmek istiyorum