Gönderen Konu: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı  (Okunma sayısı 74757 defa)

BGR19

Ynt: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı
« Yanıtla #25 : Nisan 03, 2012, 10:15:26 ÖS »
Frenleri gercekten iyidir, eski i30 un bile baya iyi frenleri. Zaten yenisinin inceleme videosunu izlemistim adam frenleri ovmustu

canguder

« Yanıtla #26 : Nisan 03, 2012, 10:20:05 ÖS »
yaw bir de bu hyundailer ciddi anlamda hızlı araçlar accent era bindim 1.4 olmasına rağmen alıyor götürüyor :D

namı değer uçan tenekedir kendileri :)

konuya dönecek olursak i30 dışında başka alternatiflere bakılabilir. i30 hem kalite hemde ikinci el olarak türkiyede zayıf kalıyor. C sınıfı 50 bin liraya daha iyi araçlar alınabilir.
« Son Düzenleme: Nisan 03, 2012, 10:21:28 ÖS Gönderen: canguder »

davyjones24

« Yanıtla #27 : Nisan 03, 2012, 10:56:15 ÖS »
50.500 style paketi full olan led sis farı var

bbhnda

« Yanıtla #28 : Nisan 03, 2012, 10:57:07 ÖS »

hmmm anladım nette 58 diyorda  :D demekki alıyorum desen düşüyorlar baya.

davyjones24

« Yanıtla #29 : Nisan 03, 2012, 11:18:39 ÖS »

satış hızlansın diye galıba...53.500 otomatik dizeli...
gittiğim bayide yeni fiyat listesi geldi dedi...onlar elindeki 2 aracı kampanyalı fiyattan satıyorlarmış
bandırma hyundai bayi

canguder

« Yanıtla #30 : Nisan 04, 2012, 07:06:37 ÖÖ »

58 bin liramı ? dalga geçiyor olmalılar :) hyundai kendi kendini batırıyor farkında değil. o eski satışlarının katılımını bile yapamıyor artık. yollarda bir sürü accent görürdük. şimdi nadiren görüyorum. elantra yine çok nadir karşılaşıyorum. i30 deseniz hiç yok. hyundai pazar payını çok çok azalttı. türkiyede otomotiv sektöründe radikal değişikliğe gitmenin sonuçları hüsran oluyor. rakipleri hem daha kaliteli hemde fiyatı daha ucuz. hyundai kaliteyi düşük tutup fiyatı şişirme politikasına yönelmiş.

bbhnda

« Yanıtla #31 : Nisan 04, 2012, 02:48:10 ÖS »
şimdi bir daha baktım elite otm i30 58.750 hatta ... şu vizeler bitsin birde ben test edeceğim birde ciddi alıcı gibi fiyat alayım bakalım nasıl yaklaşıyorlar :D kıa için geçen sene bir konuşmuştum 2 lira düşüyorlardı.

bbhnda

« Yanıtla #32 : Nisan 04, 2012, 02:50:02 ÖS »

usta bu arada full olanı elite donanım sanırım...50.500 internet fiyatı hiç düşmemişler.

klc-ozhn

« Yanıtla #33 : Nisan 04, 2012, 04:17:00 ÖS »
Emliyet kemeri takılı degil diye hava yastıgı acılmıyormu ? Arkadaşım 2 ay önce peugeot tepe 2011 ile kaza yaptı emliyet kemeri fln takılı degil 2 hava yastıgıda acıldı

bbhnda

« Yanıtla #34 : Nisan 04, 2012, 04:40:20 ÖS »
Emliyet kemeri takılı degil diye hava yastıgı acılmıyormu ? Arkadaşım 2 ay önce peugeot tepe 2011 ile kaza yaptı emliyet kemeri fln takılı degil 2 hava yastıgıda acıldı

mertkan677

« Yanıtla #35 : Nisan 04, 2012, 05:01:28 ÖS »
araçdan araca değişiklik gösterebilir SRS airbag dedikleri şey bu olay sanırım.

jaggalagalaga

« Yanıtla #36 : Nisan 04, 2012, 07:41:42 ÖS »
yok hocam bu emniyet kemeri olayı farklı bi dalga çok diyorlar bende anlamadım ama 96 c180 mersoyla kaza yaptı yakınım şöför airbag açıldı direksiyonda da kocaman srs airbag yazıyor

bbhnda

« Yanıtla #37 : Nisan 04, 2012, 07:45:19 ÖS »
yok hocam bu emniyet kemeri olayı farklı bi dalga çok diyorlar bende anlamadım ama 96 c180 mersoyla kaza yaptı yakınım şöför airbag açıldı direksiyonda da kocaman srs airbag yazıyor

işin aslı ne ki acaba ? dediğim gibi arkadaşın kuzende yeni kasa focusla yaptı kaza kemer takılı değilmiş açılmadı.focusta srs mi kullanılıyor?

jaggalagalaga

« Yanıtla #38 : Nisan 04, 2012, 09:35:27 ÖS »
valla bilmiyorum hocam tek yürüttüğüm mantık kemer sensörü olan yani takmayınca öten yeni teknoloji araçlarda geçerli olabilir srs ile ilgili olsaydı açılmazdı c180 de

bbhnda

« Yanıtla #39 : Nisan 04, 2012, 09:47:57 ÖS »
valla bilmiyorum hocam tek yürüttüğüm mantık kemer sensörü olan yani takmayınca öten yeni teknoloji araçlarda geçerli olabilir srs ile ilgili olsaydı açılmazdı c180 de

banada mantıklı geldi açıkcası.. sizin kasa passatta da takmayınca ötüyormu acaba?

carousal

« Yanıtla #40 : Nisan 04, 2012, 10:20:47 ÖS »
Fiat Bravo'yu da incelemenizi tavsiye ederim. İç ve dış tasarımı, multi-jet dizel motoru oldukça tatmin edici.

Nisan ayında da kampanyaları vardı, dizel motorlar benzinli fiyatına diyorlar. Bir de 3 yıl 150 bin km garanti avantajı mevcut.

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/hakkinda/kampanyalar.aspx?kmp=k_camp01

Benzin fiyatları 5 liraya giderken, benzinli araca fazla bulaşmamak lazım.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2012, 10:22:21 ÖS Gönderen: carousal »

bbhnda

« Yanıtla #41 : Nisan 04, 2012, 10:22:24 ÖS »
usta o kampanya hep var :D

carousal

« Yanıtla #42 : Nisan 04, 2012, 10:25:16 ÖS »
Önceden Linea'da yok muydu :D Bravo'da ilk defa gördüm ben. Tabi kaçırmış da olabilirim.

Fiat'ın manuel şanzumanlarda 6 vites kullanması çok iyi, Honda yeni kasada hala 5 vites mevcut. Anlamak mümkün değil.

bbhnda

« Yanıtla #43 : Nisan 04, 2012, 10:26:54 ÖS »
valla o 6 vites olayı bana o kadar çok dokunuyorki anlatamam.araç bile istiyor 6. vitesi ...bu arada haklısınız lineada vardı hep bravoda yeni yapmışlar.

bbhnda

« Yanıtla #44 : Nisan 04, 2012, 10:28:38 ÖS »
düzü 51 küsür olarak gözüküyor.bir pazarlıkla 48 falan alınabilir.güzel fiyat.motoruda hem ekonomik hem performanslı.

carousal

« Yanıtla #45 : Nisan 04, 2012, 10:32:33 ÖS »
Mantıklı düşününce akla yatan bir araç, benzin fiyatları malum.

Eğer LPG işine soğuk bakılıyorsa, bu devirde benzinli araca sadece haftasonu binilir.

Gelmiş geçmiş tüm hükümetler sağolsun, sanayiciden iş adamından vergi toplayamıyorlar. Vergi daireleri benzin istasyonları oldu.

BGR19

« Yanıtla #46 : Nisan 04, 2012, 11:16:20 ÖS »
Fiat ile hyundai yi karsilastirmayin bence icin binince bile fark anlasilir bence

BHAAL

« Yanıtla #47 : Nisan 04, 2012, 11:42:37 ÖS »

işin aslı ne ki acaba ? dediğim gibi arkadaşın kuzende yeni kasa focusla yaptı kaza kemer takılı değilmiş açılmadı.focusta srs mi kullanılıyor?

vuruş açısı ve darbe gücü de önemli arkadaşlar... misalen takla atarsın ama aracın önü vurmadığı için airbagler açılmaz... yada yerde rogar kapağı yoktur yahut çukur olur vs araba bi an için girer çıkar sadece şanzıman hasar görür ama lap diye açar tüm airbagleri...birazı aracın cidden eminiyetli olmasıyla ilgili geri kalanı da kısmetinize kalmış. SRS mevzusu ise farklı; SRS Supplemental Restraint System kelimelerinin kısaltılması, yani "tamamlayıcı sınırlayıcı sistem", özetle kaza anında emniyet kemeri bir miktar gerilir sonra hava yastıkları açılır sonra emniyet kemeri tam olarak gerilir, böylece siz kazanın şiddetini daha az hissedersiniz... o yüzden eminiyet kemeriyle beraber kullanılınca bi anlam ifade eder bu sistem... ama bunun konuyla bi ilgisi yok zira emniyet kemerinin takılı olmasını kontrol etmez sistem, kontrol edilen asıl parametre fren ivmenizdir (decelaration)... eğer 23 km/s den daha hızlı yavaşlarsanız, ki bu fren gücünüzün üstündedir dolayısıyla birşeye çarptınız demektir, airbagler açılır; ama siz yavaş yavaş gelip park halindeki araca girerseniz airbagler açılmaz zira o ivmeyi tutturamazsınız. asıl önemlisi kaza anında korumanın %70ni emniyet kemeri sağlar zaten, onu takmadıysanız isterseniz arabanızı kuş tüyü yastıkla kaplayın gene kimse kurtaramaz sizi... o mevzuya hiç güvenmeyin takın emniyet kemerinizi siz!

tork dsg şanzımana negatif bir etkenmi?

elbette öyledir şanzımanın malzemesi ve tasarımı motorun torkuna göre belirlenir hatta... misalen dsg için 250 Nm den fazla tork üreten motorlarda kullanılması uygun değildir denir. bir başka misal; piyasada Bugatti Veyron'un 1250 Nm'lik devasa torkuna dayanacak bir şanzıman bulunamadığı için Ricardo plc'den özel olarak bir şanzıman tasarlaması istenmiştir. Tüm bunların sebebi şanzımanın kavramasının artan kuvvetle doğru orantılı olarak aşınmasıdır. o yüzden dizel yada süper spor araçlar için sağlam şanzıman üretmek ciddi mühendislik konusudur. bir ek bilgi de benden; hondanın en sağlam otomatik şanzımana sahip olmasının bir püf noktası da kullandığı motorların tork değil devir odaklı olmasıdır, ikincil olarak da kavrama değil tork konvertörü kullanmasıdır... yani şanzıman hiçbir zaman o kadar çok kuvvete maruz kalmaz, neticede ömrü daha uzun olur.

Honda hariç tüm firmalar şanzımanı satın alır, dünyada belli başlı üreticileri vardır motorunuza uygun bi tane istersiniz, onlar verir siz de dsg, edc, e-gear zart zurt isim verip kendiniz yapmış gibi satarsınız. kritik nokta hangi firmadan satın alındığıdır; en iyisi Getrag'dır, sonra Borg Warner gelir... diğerleri de ardından sıralanır. mesela BMW 5-6-7 ve M serileri için Getrag şanzıman kullanırken 1 ve 3 serisi için Borg Warner'dan satın alır... kalite farkını siz tahayyül edin artık. 6-DSG'leri de Borg Warner üretmişti ama 7-DSG'leri LuK denen üçüncü sınıf firma üretti, o yüzden onlar daha sorunludur mesela. Dolayısıyla otomatik araç alırken iyi araştırmak gerekir, malesef her babayiğidin harcı değildir şanzıman üretmek, ben koydum siz alın demekle olmaz.
« Son Düzenleme: Nisan 04, 2012, 11:43:20 ÖS Gönderen: BHAAL »

cefe

« Yanıtla #48 : Nisan 05, 2012, 12:52:34 ÖÖ »
Sürekli tartışılan, kişiden kişiye değişen bir konu olan benzin mi dizel mi alınmalı konusunu yeniden başlatmak istemiyorum ama kendi fikrimide belirtmek istiyorum.

Benzin dizel arasındaki makas farkının sürekli kapandığı malum ve hatta geçen sene yanlış hatırlamıyorsam THT de de konusu olmuştu dizel fiyatı benzini geçecek diye (Avrupada ki dizel fiyatının benzinden fazla olduğu bizim ülkemizde devletin vergilendirme sistemiyle benzini dizelden pahalı yaptığı şeklinde ve kırsal motorin kaldırıldıktan sonra doğal olarak euro dizele arz talep arttığı şeklinde) dikkat ederseniz dizel zam oranı genelde benzin zammı oranından fazla oluyor.

Yeni Hyundai İ30 a gelirsek style modelinin benzinli fiyatı 43.000 , dizel fiyatı 50.500 arada 7.500 lira fark var. Alınırken ödenen bu fiyat farkı ne zaman kaç km. de kapanır bunlar diğer modeller için başka forum başlıkları altında çokça tartışıldı.

Babam yılda ortalama 10.000 km yapan birisi yani hiç hesap bile yapmıyorum dizel modeli hiç uygun değil ve dizel de 4.00 lira ya gelmiş ve bir eskisi gibi bir cazibesi kalmamışken almaz. ama benzinli alıpta benzine de 5 lira vermez bizimkiler ankarada ve lpg ankarada diğer şehirlere göre çok uygun mesela ben balıkesire gelirken ankarada (gülveren) milangazdan 2.18 e fulledim balıkesirde 2.68'i gördüm böyle bir durum varken taktırır lpg dolaşır. Arabayı alıpta 2-3 senede de satmaz şu anki arabasına 12 yıldır biniyor(Toyota corolla 96 model), satarken zarar edermiyim diye bir konu yok önemli olan sıkıntı olmasın bizi yolda bırakmasın.

İşin enteresan yanı biz İ30 alalım fikrine yaklaşmışken hyundai'ın getirmiş olduğu GDI benzinli modeline lpg takılıyor mu takılmıyor mu şeklinde tereddütlü bir konu var sistemi farklıymış galiba?

Evet arkadaşlar durum böyle, dizele sıcak bakmıyoruz, benzinli modelinde de lpg olayı var değerli fikirlerinizi bekliyorum.   

hangover

« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2012, 02:08:24 ÖÖ »

vuruş açısı ve darbe gücü de önemli arkadaşlar... misalen takla atarsın ama aracın önü vurmadığı için airbagler açılmaz... yada yerde rogar kapağı yoktur yahut çukur olur vs araba bi an için girer çıkar sadece şanzıman hasar görür ama lap diye açar tüm airbagleri...birazı aracın cidden eminiyetli olmasıyla ilgili geri kalanı da kısmetinize kalmış. SRS mevzusu ise farklı; SRS Supplemental Restraint System kelimelerinin kısaltılması, yani "tamamlayıcı sınırlayıcı sistem", özetle kaza anında emniyet kemeri bir miktar gerilir sonra hava yastıkları açılır sonra emniyet kemeri tam olarak gerilir, böylece siz kazanın şiddetini daha az hissedersiniz... o yüzden eminiyet kemeriyle beraber kullanılınca bi anlam ifade eder bu sistem... ama bunun konuyla bi ilgisi yok zira emniyet kemerinin takılı olmasını kontrol etmez sistem, kontrol edilen asıl parametre fren ivmenizdir (decelaration)... eğer 23 km/s den daha hızlı yavaşlarsanız, ki bu fren gücünüzün üstündedir dolayısıyla birşeye çarptınız demektir, airbagler açılır; ama siz yavaş yavaş gelip park halindeki araca girerseniz airbagler açılmaz zira o ivmeyi tutturamazsınız. asıl önemlisi kaza anında korumanın %70ni emniyet kemeri sağlar zaten, onu takmadıysanız isterseniz arabanızı kuş tüyü yastıkla kaplayın gene kimse kurtaramaz sizi... o mevzuya hiç güvenmeyin takın emniyet kemerinizi siz!

tork dsg şanzımana negatif bir etkenmi?

elbette öyledir şanzımanın malzemesi ve tasarımı motorun torkuna göre belirlenir hatta... misalen dsg için 250 Nm den fazla tork üreten motorlarda kullanılması uygun değildir denir. bir başka misal; piyasada Bugatti Veyron'un 1250 Nm'lik devasa torkuna dayanacak bir şanzıman bulunamadığı için Ricardo plc'den özel olarak bir şanzıman tasarlaması istenmiştir. Tüm bunların sebebi şanzımanın kavramasının artan kuvvetle doğru orantılı olarak aşınmasıdır. o yüzden dizel yada süper spor araçlar için sağlam şanzıman üretmek ciddi mühendislik konusudur. bir ek bilgi de benden; hondanın en sağlam otomatik şanzımana sahip olmasının bir püf noktası da kullandığı motorların tork değil devir odaklı olmasıdır, ikincil olarak da kavrama değil tork konvertörü kullanmasıdır... yani şanzıman hiçbir zaman o kadar çok kuvvete maruz kalmaz, neticede ömrü daha uzun olur.

Honda hariç tüm firmalar şanzımanı satın alır, dünyada belli başlı üreticileri vardır motorunuza uygun bi tane istersiniz, onlar verir siz de dsg, edc, e-gear zart zurt isim verip kendiniz yapmış gibi satarsınız. kritik nokta hangi firmadan satın alındığıdır; en iyisi Getrag'dır, sonra Borg Warner gelir... diğerleri de ardından sıralanır. mesela BMW 5-6-7 ve M serileri için Getrag şanzıman kullanırken 1 ve 3 serisi için Borg Warner'dan satın alır... kalite farkını siz tahayyül edin artık. 6-DSG'leri de Borg Warner üretmişti ama 7-DSG'leri LuK denen üçüncü sınıf firma üretti, o yüzden onlar daha sorunludur mesela. Dolayısıyla otomatik araç alırken iyi araştırmak gerekir, malesef her babayiğidin harcı değildir şanzıman üretmek, ben koydum siz alın demekle olmaz.

başkan büyüksün, bilgiler çok tatminkar ve anlaşılır sağol bizi aydınlattığın için