Gönderen Konu: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı  (Okunma sayısı 74548 defa)

cefe

Ynt: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı
« Yanıtla #175 : Eylül 30, 2012, 01:34:10 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba konuyu ben açmıştım, 30 Mayıs 2012 de Hyundai İ30 elite, dizel, manuel vites, beyaz renk arabamızı teslim aldık. şu anda 4 ay, 7500 km oldu, izlenimlerimi paylaşmak istedim...
Yakıt tüketimi :      1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
                            2- Aynı yolu Ankara'dan çıkmadan depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, daha süratli kullanarak İstanbul'a geldiğimde yol bilgisayarı bu sefer 5.4 gösterdi, ve depoyu tekrar İstanbul da doldurup km ye böldüğümde 100 km ye çıkan hesap 5.4 , 5.5 gibi bir değerdi. yani yol bilgisayarı birebir doğru gösteriyor. LPG li Fd6 arabamlada defalarca aynı yolu yapıp yaktığım lpg litre*fiyat ile i30 unkini karşılaştırdığımda yaklaşık olarak maliyet değerleri iki araba içinde aynı çıkmıştı.
                            3- Ankara şehir içinde normal trafikte 5.3 - 5.7 lt arasında dolaşıyorum.
Konforu :              Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu :            Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Görüş :             Ön tarafta fd6 gibi A cam olmadığı için dönüşlerde problem yaşanmıyor ama ön iç panelin yüksek olmasından dolayı arabanın sağ ve sol çapraz köşeleri trafikte sıkıntı olabiliyor. Park ederken geri görüş kamerası olması büyük kolaylık sağlıyor, İçi ferah, kullanması keyifli bir araba.
Performans : Dizel olmasından dolayı özellikle 2. viteste güzel bir ivmelenmesi var ama diğer 3,4... viteslerde bu ivmelenme fark edilmiyor, yokuş yukarı hız kaybetmesi olmuyor.
Genel olarak:         Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var)  hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,
Piyasaya yeni çıkan 4-5 aylık bir araba, kendisini ispatlaması için belki 2-3 sene geçip 100000 km lerde bu araba arıza yapmıyor, mekanik aksamı, boyası sıkıntı çıkartmıyor dedirtmesi lazım, belki de o yüzden şu anda trafikte çok görmüyoruz, insanlar biraz daha temkinli yaklaşıyor, diğer Hyundai ın diğer modellerine göre kalitesi çok farklı, insan içine binince anlıyor, tek eksiği bir Honda veya VW gibi bir marka değerinin olmaması.     

önce hyundai şimdi kia aldı gidiyor her kulvarda. sizin aldığınız sıralarda cee'din -gözlemlediğim kadarıyla i30 ile aynı platform üzerinde üretilmişler- yeni modeli çıkmış mıydı?

evet ceed in de yeni modeli çıkmıştı

doan

« Yanıtla #176 : Eylül 30, 2012, 01:43:29 ÖÖ »
çok ilgimi çekiyor yeni cee'dlerde. aracınıza da maşallah. dogru bir tercihte bulunmuşsunuz demekki :)

cefe

« Yanıtla #177 : Eylül 30, 2012, 10:06:54 ÖÖ »
çok ilgimi çekiyor yeni cee'dlerde. aracınıza da maşallah. dogru bir tercihte bulunmuşsunuz demekki :)
Teşekkür ederim...

alper_06

« Yanıtla #178 : Eylül 30, 2012, 11:03:17 ÖÖ »
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))
1-cr-z gt
2-audi a3 1-4 tfsı / wv jetta veya golf / ford focus
3- o paraya amerikan alamayız zaten

verdiğim cevap tatmin etmiştir umarım !

siz kendi paranıza göre kendi ihtiyaçlarınıza göre kriter belirleyip benimde o limitler dahilinde tercihlerimi soruyosunuz.ben araba alıcamda parasını siz mi vereceksiniz ? ben hyundai lerin geneline 5 para etmez dedim kendi tercihim kendi görüşüm fikirlerimi söyleme özgürlüğüne sahibim ki burası bir forum herkes açıkca düşüncelerini ve fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahip.siz 55,000-60,000 fiyat sınırı yapıp hangi sıfır aracı alırsınız diye bir soru yöneltiyorsunuz !? anladığım kadarıyla zorunuza gitti sidik katılımtırma gibi bir niyet içindesiniz :)).hala diyorum ve farkındaysanız i30 gibi bir model belirtmedim genel olarak ilk üretilen den son üretilene kadar genel konuştum.
1- aracı alırken bayinin anahtar teslim fiyatını mı ödediniz yoksa indirim yapıldımı ?illaki indirim yapılmıştır o yüzden sınırı 60000 tuttum kelimesi saçma. 2- aracın bagajının olup olmaması aracı alan kişinin tercihidir ben kendi tercihimi yaptım o beni bağlar.. 3- türkiyede kaç cr-z satılır oda honda nın sorunu sizin değil  4- para benim zzevk benim ister golf 6 alırım yada bekler golf 7 alırım oda benim sorunum. 5-focus'un içi sana mezar gibi gelir bana cennet gibi zevk meselesi 6-audi den bahsetmemişsin buna şaşırdın :) 7-kaç tane cr-z yi yolda görürüz evet az görürüz ama hyundai ler piyasada kaynıyo çoğu rent a car-şirket aracı ve taksi :)  8- ben o paraya sıfır amerikan alınırmı dedimde siz bana alınamıyacak araba kıyas olmaz diyosunuz.( verdiğim cevap yukarda tekrar okuyun ne i30 dedim nede o paraya sıfır araba alınır dedim ne olursa olsun kore arabasına binmem hele hyundai dedim )
Yani okuyanlarda görecekki bu iş zevk ve para meselesi.ben kısaca hyundai lere para vermem 5 para etmez dedim.sizin zorunuza gitti sanki i30 5 para etmez o paraya başka sıfır araba alırım demişimde sen bana 55-60 bin liraya sıfır  hangilerini alırsın gibi saçma bi soru sordun.gerçekten bunlara gerek yok.para senin zevk senin istediğin paraya istediğini alırsın doğrumu ! o yüzden bırak isteyen yorumunu yapsın istediği arabaya 10 para versin istemediğinede 5 para etmez desin.zoruna gidecekse verilen cevaplar sende paylaşma diyecem adminim kızacak :)
Yine söylüyorum allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullan aracını hayırlı olsun :)

Maalesef tatmin edici değil.....
1- cr-z gt hangi sınıf bir araba? 5 kişi alabiliyor mu?  benzinli+elektrik bir araba  (bizimkisi dizel...), cr-z gt 64900 liste fiyatı, i30 un 56900 ve ben sınırı 60000 de tutmuştum, aynı zamanda bagaj bizim için önemli cr-z 215 lt. i30 un 378 lt. iki araba arasındaki donanım farklılığına girmiyorum bile,crz görünüşte güzel bir araba olabilir ama pratikte tercih edilmeyecek fantazi bir model, kaç tane yolda görürsünüz, Türkiye de kaç tane satılır ayrı konu zaten? biraz mantık dışı, yani bu kıyaslama olmamış.
2-Yakın zamanda Golf-7 kasayı çıkarıcak yani şimdiki kasası eski olacak, Highline 1.6 tdi a göre aynı fiyat ama ben neredeyse kapak janta bile para isteyecek vw' gene sizin deyiminizle alman parasıyla 5 para vermem... Golf te acaba İ30 daki donanımın % de kaçı var? Jetta Highline modeli 64300 ve ikisi arasındaki donanım farklılığına girmiyorum artık... iç malzeme kalitesi ile kıyas edilebilir mi? İ30 un daha iyi,
kişisel zevktir ama iç dizaynı ve tipi İ30 un çok daha güzel. Ford focus'un içi mezar gibi alçak ve dar, plazada incelerken hemen imek istediğim bir araba olmuştu test sürüşü dahi yapmak istemedim, zaten şu anda eski focus kadar satılmıyor.
3-Alınamayacak bir araba zaten kıyas olmaz...
İ30 a hiç bindiniz mi yoksa önyargılarınızla mı '' 5 para etmez '' gibi kolay bir cümle yazıyorsunuz? İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım...

alper_06

« Yanıtla #179 : Eylül 30, 2012, 11:06:03 ÖÖ »
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))

1-cr-z gt
2-audi a3 1-4 tfsı / wv jetta veya golf / ford focus
3- o paraya amerikan alamayız zaten

verdiğim cevap tatmin etmiştir umarım !

Maalesef tatmin edici değil.....
1- cr-z gt hangi sınıf bir araba? 5 kişi alabiliyor mu?  benzinli+elektrik bir araba  (bizimkisi dizel...), cr-z gt 64900 liste fiyatı, i30 un 56900 ve ben sınırı 60000 de tutmuştum, aynı zamanda bagaj bizim için önemli cr-z 215 lt. i30 un 378 lt. iki araba arasındaki donanım farklılığına girmiyorum bile,crz görünüşte güzel bir araba olabilir ama pratikte tercih edilmeyecek fantazi bir model, kaç tane yolda görürsünüz, Türkiye de kaç tane satılır ayrı konu zaten? biraz mantık dışı, yani bu kıyaslama olmamış.
2-Yakın zamanda Golf-7 kasayı çıkarıcak yani şimdiki kasası eski olacak, Highline 1.6 tdi a göre aynı fiyat ama ben neredeyse kapak janta bile para isteyecek vw' gene sizin deyiminizle alman parasıyla 5 para vermem... Golf te acaba İ30 daki donanımın % de kaçı var? Jetta Highline modeli 64300 ve ikisi arasındaki donanım farklılığına girmiyorum artık... iç malzeme kalitesi ile kıyas edilebilir mi? İ30 un daha iyi,
kişisel zevktir ama iç dizaynı ve tipi İ30 un çok daha güzel. Ford focus'un içi mezar gibi alçak ve dar, plazada incelerken hemen imek istediğim bir araba olmuştu test sürüşü dahi yapmak istemedim, zaten şu anda eski focus kadar satılmıyor.
3-Alınamayacak bir araba zaten kıyas olmaz...
İ30 a hiç bindiniz mi yoksa önyargılarınızla mı '' 5 para etmez '' gibi kolay bir cümle yazıyorsunuz? İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım...

siz kendi paranıza göre kendi ihtiyaçlarınıza göre kriter belirleyip benimde o limitler dahilinde tercihlerimi soruyosunuz.ben araba alıcamda parasını siz mi vereceksiniz ? ben hyundai lerin geneline 5 para etmez dedim kendi tercihim kendi görüşüm fikirlerimi söyleme özgürlüğüne sahibim ki burası bir forum herkes açıkca düşüncelerini ve fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahip.siz 55,000-60,000 fiyat sınırı yapıp hangi sıfır aracı alırsınız diye bir soru yöneltiyorsunuz !? anladığım kadarıyla zorunuza gitti sidik yarıştırma gibi bir niyet içindesiniz :)).hala diyorum ve farkındaysanız i30 gibi bir model belirtmedim genel olarak ilk üretilen den son üretilene kadar genel konuştum.
1- aracı alırken bayinin anahtar teslim fiyatını mı ödediniz yoksa indirim yapıldımı ?illaki indirim yapılmıştır o yüzden sınırı 60000 tuttum kelimesi saçma. 2- aracın bagajının olup olmaması aracı alan kişinin tercihidir ben kendi tercihimi yaptım o beni bağlar.. 3- türkiyede kaç cr-z satılır oda honda nın sorunu sizin değil  4- para benim zzevk benim ister golf 6 alırım yada bekler golf 7 alırım oda benim sorunum. 5-focus'un içi sana mezar gibi gelir bana cennet gibi zevk meselesi 6-audi den bahsetmemişsin buna şaşırdın :) 7-kaç tane cr-z yi yolda görürüz evet az görürüz ama hyundai ler piyasada kaynıyo çoğu rent a car-şirket aracı ve taksi :)  8- ben o paraya sıfır amerikan alınırmı dedimde siz bana alınamıyacak araba kıyas olmaz diyosunuz.( verdiğim cevap yukarda tekrar okuyun ne i30 dedim nede o paraya sıfır araba alınır dedim ne olursa olsun kore arabasına binmem hele hyundai dedim )
Yani okuyanlarda görecekki bu iş zevk ve para meselesi.ben kısaca hyundai lere para vermem 5 para etmez dedim.sizin zorunuza gitti sanki i30 5 para etmez o paraya başka sıfır araba alırım demişimde sen bana 55-60 bin liraya sıfır  hangilerini alırsın gibi saçma bi soru sordun.gerçekten bunlara gerek yok.para senin zevk senin istediğin paraya istediğini alırsın doğrumu ! o yüzden bırak isteyen yorumunu yapsın istediği arabaya 10 para versin istemediğinede 5 para etmez desin.zoruna gidecekse verilen cevaplar sende paylaşma diyecem adminim kızacak :)
Yine söylüyorum allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullan aracını hayırlı olsun :)
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2012, 11:08:09 ÖÖ Gönderen: alper_06 »

cefe

« Yanıtla #180 : Eylül 30, 2012, 01:02:26 ÖS »
alper_06

Tartışmanın seviyesini düşürmenin anlamı yok...fiyat aralığı belirtip hangi arabayı sıfır alırsın dememin arkasında, şu anda sizin tercih edeceğiniz araba modelleri hangileri onu öğrenmek, sıfır almam deyip bitirebilirsiniz...

Konuyu baştan sona inceleseydiniz ve verilen cevapları okusaydınız, sadece sıfır araba almak için açılmış bir konu  olduğunu görürdünüz + bagaj konusunun önemli olduğunu da ve yakıt ekonomisi lpg veya dizel üzerine döndü (A3 güzel araba ama benzinli (tfsı) o yüzden aynı cevabı buna da vermek istemedim), konu bu belirttiğim çerçevede döndü ve bizde bir tercih yaptık, bende insanların fikir sahibi olması için tecrübemi paylaştım, ben herhangibir marka savunuculuğu falan da yapmıyorum, mayıs ta İ30 çıkmasaydı Hyundai ın önünden dahi geçmezdim ama adamlar yapmış bu sefer dedik ve aldık şu anda da memnunuz, Honda tutkunu biri olarak (ve halen kullanmaktan keyif aldığım Fd6 sahibiyim, İ30 babamın) yeni civic tip olarak hoşumuza gitseydi gözü kapalı alıp Lpg taktırırdık,

Konu İ30 üzerine açılmış ve bu konu üzerine 180 tane yanıt yazılıp fikir belirten insanlar varken genel olarak ''Hyundai lar'' demek olmuyor, ilk baştaki yorumunuza söylüyorum. Fikir belirtecekseniz İ30 üzerine belirtin. cr-z yi de , İ30 u da yolda ne rent a car ne de taksi olarak görürüz, siz gene bütün Hyundai larla cr-z yi kıyas etmişsiniz, (7. madde), (bir kişi ile bütün toplumu genelleyip kıyas etmek gibi) [-X

Fd6 yı taksi olarak hiç görmediniz mi? şimdi civic kötü araba mı, yapan yapıyor, sizin söylediğiniz taksi muhabbeti accent lerde, hiçkimse 55000 tl verip İ30 u taksi yapamaz civic gibi istisna olur ancak, Eski Ford Focus larda bir sürü Filo aracı var şimdi o modeller kötü mü, Honda Civic te niye böyle değil çünkü markaların şirketlerle anlaşmasına bakıyor.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, tamam hyundai ın hiç bir modelini veya kore arabasını tercih etmeyebilirsiniz, kişisel tercih, bütün cevaplarım ve tepkim İ30 konuşulan bir sayfa da ''Bütün Hyundai lar ve kore arabaları demeniz''  onun haricinde herkes fikrini bu konu çerçevesinde tabi ki belirtebilir.

En son, herkes gönlüne göre araba sahibi olsun, size de Allah kaza bela vermesin, iyi günlerde seyahat edin... >=ok
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2012, 01:08:32 ÖS Gönderen: cefe »

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #181 : Eylül 30, 2012, 01:13:22 ÖS »
vallahi hocam çıplak gözle gördüm çok dehşet güzel olmuş i30 dış görünüşü bile etkiledi beni   >=ok

galantus

« Yanıtla #182 : Eylül 30, 2012, 01:23:25 ÖS »
Bence son 5 yıl içerisinde bu pazarda en iyi atak yapan firma hyundaidir. Adamlar gayet güzel cekici ve gayet tatminkar seviyede kaliteli ve en önemliside emsallarine göre uygun fiyatlı araç yapıyorlar. Bence bu markayı asla gözardı etmemek lazım. BU iki araçtan ben kesinlikle i30u tercih ederdim. Zaten jazz ve city hiç beğenmiyorum. jazz ilk kullndığımda aracın 100 beygir olduğuna inanamamıştım. Jazz donanım olarak cok  iyi fakat performans olarak bence hayal kırıklığı.

alper_06

« Yanıtla #183 : Eylül 30, 2012, 01:52:40 ÖS »
alper_06

Tartışmanın seviyesini düşürmenin anlamı yok...fiyat aralığı belirtip hangi arabayı sıfır alırsın dememin arkasında, şu anda sizin tercih edeceğiniz araba modelleri hangileri onu öğrenmek, sıfır almam deyip bitirebilirsiniz...

Konuyu baştan sona inceleseydiniz ve verilen cevapları okusaydınız, sadece sıfır araba almak için açılmış bir konu  olduğunu görürdünüz + bagaj konusunun önemli olduğunu da ve yakıt ekonomisi lpg veya dizel üzerine döndü (A3 güzel araba ama benzinli (tfsı) o yüzden aynı cevabı buna da vermek istemedim), konu bu belirttiğim çerçevede döndü ve bizde bir tercih yaptık, bende insanların fikir sahibi olması için tecrübemi paylaştım, ben herhangibir marka savunuculuğu falan da yapmıyorum, mayıs ta İ30 çıkmasaydı Hyundai ın önünden dahi geçmezdim ama adamlar yapmış bu sefer dedik ve aldık şu anda da memnunuz, Honda tutkunu biri olarak (ve halen kullanmaktan keyif aldığım Fd6 sahibiyim, İ30 babamın) yeni civic tip olarak hoşumuza gitseydi gözü kapalı alıp Lpg taktırırdık,

Konu İ30 üzerine açılmış ve bu konu üzerine 180 tane yanıt yazılıp fikir belirten insanlar varken genel olarak ''Hyundai lar'' demek olmuyor, ilk baştaki yorumunuza söylüyorum. Fikir belirtecekseniz İ30 üzerine belirtin. cr-z yi de , İ30 u da yolda ne rent a car ne de taksi olarak görürüz, siz gene bütün Hyundai larla cr-z yi kıyas etmişsiniz, (7. madde), (bir kişi ile bütün toplumu genelleyip kıyas etmek gibi) [-X

Fd6 yı taksi olarak hiç görmediniz mi? şimdi civic kötü araba mı, yapan yapıyor, sizin söylediğiniz taksi muhabbeti accent lerde, hiçkimse 55000 tl verip İ30 u taksi yapamaz civic gibi istisna olur ancak, Eski Ford Focus larda bir sürü Filo aracı var şimdi o modeller kötü mü, Honda Civic te niye böyle değil çünkü markaların şirketlerle anlaşmasına bakıyor.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, tamam hyundai ın hiç bir modelini veya kore arabasını tercih etmeyebilirsiniz, kişisel tercih, bütün cevaplarım ve tepkim İ30 konuşulan bir sayfa da ''Bütün Hyundai lar ve kore arabaları demeniz''  onun haricinde herkes fikrini bu konu çerçevesinde tabi ki belirtebilir.

En son, herkes gönlüne göre araba sahibi olsun, size de Allah kaza bela vermesin, iyi günlerde seyahat edin... >=ok

eyw teşekkür ederim tabiki tercih meselesi herkes beğenebilir ama ben yine söylüyorum binmem arkadaş :))