Gönderen Konu: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı  (Okunma sayısı 74760 defa)

bbhnda

Ynt: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı
« Yanıtla #150 : Nisan 19, 2012, 07:05:43 ÖS »
ben gider biraz daha koyar scirocco alırdım yada typeR ama 159 da felaket bir araba.

alfaus007

« Yanıtla #151 : Nisan 19, 2012, 09:23:08 ÖS »
Sıfır hyundai a 58.000 lira vereceğime gider http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3650134  alfa romeo 159 alırım..

100 kişiden 95i zaten o parayı vermez. dediğin gibi o paraya alınacak o kadar güzel araçlar varki.araştırınca bulunuyor.

Aynen 58.000 liraya nasıl araçlar var ya ,gidip hyundai ya mı verecem peh.
« Son Düzenleme: Nisan 19, 2012, 09:23:27 ÖS Gönderen: alfaus007 »

cefe

« Yanıtla #152 : Nisan 19, 2012, 10:24:28 ÖS »
Sıfır hyundai a 58.000 lira vereceğime gider http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3650134  alfa romeo 159 alırım..

100 kişiden 95i zaten o parayı vermez. dediğin gibi o paraya alınacak o kadar güzel araçlar varki.araştırınca bulunuyor.

ikinci el için çok alternatif var zaten ama konu sıfır araba alma üzerine açıldı. arabayı alırken özürlü indirimi olacak o yüzden 36000 liraya geliyor ve bu şekilde ikinci ele göre sıfır daha mantıklı oluyor.

canguder

« Yanıtla #153 : Nisan 20, 2012, 07:13:00 ÖÖ »
Sıfır hyundai a 58.000 lira vereceğime gider http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3650134  alfa romeo 159 alırım..

hayırlısı olsun diyelim zevkler ve renkler tartışılmaz.

ikinci el için çok alternatif var zaten ama konu sıfır araba alma üzerine açıldı. arabayı alırken özürlü indirimi olacak o yüzden 36000 liraya geliyor ve bu şekilde ikinci ele göre sıfır daha mantıklı oluyor.

BAYTAR

« Yanıtla #154 : Nisan 20, 2012, 10:06:33 ÖS »

hayatımda merkepezi de gördüm . ama alfa romeo bambaşka . dünya bir yana alfa bir yana .

bbhnda

« Yanıtla #155 : Nisan 20, 2012, 10:15:59 ÖS »
alfa farklıdır ayrı bir tutkudur :D

cefe

« Yanıtla #156 : Nisan 23, 2012, 11:33:26 ÖS »
Evet arkadaşlar sonunda babama, Yeni Hyundai İ30 almaya karar verdik. Style, Dizel, Manuel vites, renk aqua mavi. Cam filmi ve kaput filmiyle beraber 56.000, bize ötv indirimiyle 40.000 liraya geldi. Ellerinde bizim istediğimiz renk ve model olduğu için cumartesi günü elimizde olacak. Fikir veren, yorum yapan herkesin eline sağlık, teşekkür ederim... :D :D :D 

BGR19

« Yanıtla #157 : Nisan 24, 2012, 10:38:27 ÖÖ »
Hayirli olsun, o renk te yakisiyor yani gecn gormustum :)

ed35

« Yanıtla #158 : Nisan 24, 2012, 10:38:51 ÖÖ »
Evet arkadaşlar sonunda babama, Yeni Hyundai İ30 almaya karar verdik. Style, Dizel, Manuel vites, renk aqua mavi. Cam filmi ve kaput filmiyle beraber 56.000, bize ötv indirimiyle 40.000 liraya geldi. Ellerinde bizim istediğimiz renk ve model olduğu için cumartesi günü elimizde olacak. Fikir veren, yorum yapan herkesin eline sağlık, teşekkür ederim... :D :D :D  
En mantıklı olanı hayırlısı olsun ;) Benim tercihim dizel style yerine elite benzinli olurdu ama :)

cefe

« Yanıtla #159 : Nisan 24, 2012, 12:02:45 ÖS »
Teşekkür ederim, ötv indirimi olduğu için dizel ve style deki fiyat farkı bizim için biraz daha kapandı ve full olanı almak daha mantıklı geldi, otomatik vitesteki yakıt sarfiyatının normalin üzerinde olduğu için düşünmedik.

cefe

« Yanıtla #160 : Nisan 24, 2012, 12:07:32 ÖS »
En mantıklı olanı hayırlısı olsun ;) Benim tercihim dizel style yerine elite benzinli olurdu ama :)

Style değil yanlış yazmışım Dizel, Elite donanımlısını aldık,

ed35

« Yanıtla #161 : Nisan 24, 2012, 12:56:34 ÖS »

Style değil yanlış yazmışım Dizel, Elite donanımlısını aldık,
O zaman en iyi tercih,çok iyi bir otomobil,hayırlısı olsun tekrar ;)

cefe

« Yanıtla #162 : Mayıs 03, 2012, 07:06:12 ÖS »
Arkadaşlar rengini en son BEYAZ olarak değiştirdik, 1 hafta, on gün içinde gelecek.
« Son Düzenleme: Mayıs 03, 2012, 07:06:41 ÖS Gönderen: cefe »

mertkan677

« Yanıtla #163 : Mayıs 03, 2012, 07:39:06 ÖS »
Hayırlı olsun. Renk olarak beyaz daha iyi bir seçim.

ed35

« Yanıtla #164 : Mayıs 03, 2012, 07:46:34 ÖS »
Arkadaşlar rengini en son BEYAZ olarak değiştirdik, 1 hafta, on gün içinde gelecek.
Kırmızı yada mavi olanını canlı görüp temi beyaz seçtiniz acaba?

hangover

« Yanıtla #165 : Mayıs 03, 2012, 10:22:36 ÖS »
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın hocam .hondada beyaz iyide hyundaide maviyle karamel kahve favorilerimdi. giride iyi. iç rengi ne renk seçtiniz.

cefe

« Yanıtla #166 : Mayıs 06, 2012, 12:58:54 ÖS »
Maviyi canli olarak gördük çok güzel ama biraz fazla canli gibi ve trafikte çok yok dikkat çeken bir renk, kırmızıyı hiç düşünmedik  bundan önceki iki arabamızda kırmızı idi, bilmiyorum araba seciminden daha fazla hangi renk olsun diye düşündük hala tereddütüm var ama karar vermek lazım, cam tavan, camlar filimli bir beyaz güzel durmaz mı? İç doseme rengi siyah
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2012, 01:00:52 ÖS Gönderen: cefe »

hangover

« Yanıtla #167 : Mayıs 06, 2012, 11:30:43 ÖS »
burda beyazını gördüm gezip duruyorlar,hyundaidede test aracı beyazdı. şahsi fikrimdir o aracı gösteren renkler lansman renkleri.içide bej  oldumu tadından yenmez. bence değiştirme şansınız varsa birkez daha düşünün. beyazın modası da geçicek gümüş grinin geçtiği gibi

cefe

« Yanıtla #168 : Eylül 29, 2012, 11:43:27 ÖS »
Arkadaşlar merhaba konuyu ben açmıştım, 30 Mayıs 2012 de Hyundai İ30 elite, dizel, manuel vites, beyaz renk arabamızı teslim aldık. şu anda 4 ay, 7500 km oldu, izlenimlerimi paylaşmak istedim...
Yakıt tüketimi :      1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
                            2- Aynı yolu Ankara'dan çıkmadan depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, daha süratli kullanarak İstanbul'a geldiğimde yol bilgisayarı bu sefer 5.4 gösterdi, ve depoyu tekrar İstanbul da doldurup km ye böldüğümde 100 km ye çıkan hesap 5.4 , 5.5 gibi bir değerdi. yani yol bilgisayarı birebir doğru gösteriyor. LPG li Fd6 arabamlada defalarca aynı yolu yapıp yaktığım lpg litre*fiyat ile i30 unkini karşılaştırdığımda yaklaşık olarak maliyet değerleri iki araba içinde aynı çıkmıştı.
                            3- Ankara şehir içinde normal trafikte 5.3 - 5.7 lt arasında dolaşıyorum.
Konforu :              Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu :            Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Görüş :             Ön tarafta fd6 gibi A cam olmadığı için dönüşlerde problem yaşanmıyor ama ön iç panelin yüksek olmasından dolayı arabanın sağ ve sol çapraz köşeleri trafikte sıkıntı olabiliyor. Park ederken geri görüş kamerası olması büyük kolaylık sağlıyor, İçi ferah, kullanması keyifli bir araba.
Performans : Dizel olmasından dolayı özellikle 2. viteste güzel bir ivmelenmesi var ama diğer 3,4... viteslerde bu ivmelenme fark edilmiyor, yokuş yukarı hız kaybetmesi olmuyor.
Genel olarak:         Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var)  hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,
Piyasaya yeni çıkan 4-5 aylık bir araba, kendisini ispatlaması için belki 2-3 sene geçip 100000 km lerde bu araba arıza yapmıyor, mekanik aksamı, boyası sıkıntı çıkartmıyor dedirtmesi lazım, belki de o yüzden şu anda trafikte çok görmüyoruz, insanlar biraz daha temkinli yaklaşıyor, diğer Hyundai ın diğer modellerine göre kalitesi çok farklı, insan içine binince anlıyor, tek eksiği bir Honda veya VW gibi bir marka değerinin olmaması.    
« Son Düzenleme: Eylül 29, 2012, 11:46:04 ÖS Gönderen: cefe »

alper_06

« Yanıtla #169 : Eylül 29, 2012, 11:51:49 ÖS »
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))

Mehmetttt

« Yanıtla #170 : Eylül 29, 2012, 11:57:02 ÖS »
kore arabaları ve motorları şu an parlayan bir yıldız gibi, motorlara da araçlara da denilecek tek laf var helal olsun.

cefe

« Yanıtla #171 : Eylül 30, 2012, 12:01:38 ÖÖ »
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))

Şu anda Sıfır araba alacak olsaydınız (55000-60000 TL arası) saydığınız 3 ülke arabalarından hangi modellerini tercih ederdiniz..?
« Son Düzenleme: Eylül 30, 2012, 12:03:20 ÖÖ Gönderen: cefe »

alper_06

« Yanıtla #172 : Eylül 30, 2012, 12:18:26 ÖÖ »
1-cr-z gt
2-audi a3 1-4 tfsı / wv jetta veya golf / ford focus
3- o paraya amerikan alamayız zaten

verdiğim cevap tatmin etmiştir umarım !

cefe

« Yanıtla #173 : Eylül 30, 2012, 01:19:00 ÖÖ »
1-cr-z gt
2-audi a3 1-4 tfsı / wv jetta veya golf / ford focus
3- o paraya amerikan alamayız zaten

verdiğim cevap tatmin etmiştir umarım !

Maalesef tatmin edici değil.....
1- cr-z gt hangi sınıf bir araba? 5 kişi alabiliyor mu?  benzinli+elektrik bir araba  (bizimkisi dizel...), cr-z gt 64900 liste fiyatı, i30 un 56900 ve ben sınırı 60000 de tutmuştum, aynı zamanda bagaj bizim için önemli cr-z 215 lt. i30 un 378 lt. iki araba arasındaki donanım farklılığına girmiyorum bile,crz görünüşte güzel bir araba olabilir ama pratikte tercih edilmeyecek fantazi bir model, kaç tane yolda görürsünüz, Türkiye de kaç tane satılır ayrı konu zaten? biraz mantık dışı, yani bu kıyaslama olmamış.
2-Yakın zamanda Golf-7 kasayı çıkarıcak yani şimdiki kasası eski olacak, Highline 1.6 tdi a göre aynı fiyat ama ben neredeyse kapak janta bile para isteyecek vw' gene sizin deyiminizle alman parasıyla 5 para vermem... Golf te acaba İ30 daki donanımın % de kaçı var? Jetta Highline modeli 64300 ve ikisi arasındaki donanım farklılığına girmiyorum artık... iç malzeme kalitesi ile kıyas edilebilir mi? İ30 un daha iyi,
kişisel zevktir ama iç dizaynı ve tipi İ30 un çok daha güzel. Ford focus'un içi mezar gibi alçak ve dar, plazada incelerken hemen imek istediğim bir araba olmuştu test sürüşü dahi yapmak istemedim, zaten şu anda eski focus kadar satılmıyor.
3-Alınamayacak bir araba zaten kıyas olmaz...
İ30 a hiç bindiniz mi yoksa önyargılarınızla mı '' 5 para etmez '' gibi kolay bir cümle yazıyorsunuz? İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım...

doan

« Yanıtla #174 : Eylül 30, 2012, 01:27:53 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba konuyu ben açmıştım, 30 Mayıs 2012 de Hyundai İ30 elite, dizel, manuel vites, beyaz renk arabamızı teslim aldık. şu anda 4 ay, 7500 km oldu, izlenimlerimi paylaşmak istedim...
Yakıt tüketimi :      1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
                            2- Aynı yolu Ankara'dan çıkmadan depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, daha süratli kullanarak İstanbul'a geldiğimde yol bilgisayarı bu sefer 5.4 gösterdi, ve depoyu tekrar İstanbul da doldurup km ye böldüğümde 100 km ye çıkan hesap 5.4 , 5.5 gibi bir değerdi. yani yol bilgisayarı birebir doğru gösteriyor. LPG li Fd6 arabamlada defalarca aynı yolu yapıp yaktığım lpg litre*fiyat ile i30 unkini karşılaştırdığımda yaklaşık olarak maliyet değerleri iki araba içinde aynı çıkmıştı.
                            3- Ankara şehir içinde normal trafikte 5.3 - 5.7 lt arasında dolaşıyorum.
Konforu :              Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu :            Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Görüş :             Ön tarafta fd6 gibi A cam olmadığı için dönüşlerde problem yaşanmıyor ama ön iç panelin yüksek olmasından dolayı arabanın sağ ve sol çapraz köşeleri trafikte sıkıntı olabiliyor. Park ederken geri görüş kamerası olması büyük kolaylık sağlıyor, İçi ferah, kullanması keyifli bir araba.
Performans : Dizel olmasından dolayı özellikle 2. viteste güzel bir ivmelenmesi var ama diğer 3,4... viteslerde bu ivmelenme fark edilmiyor, yokuş yukarı hız kaybetmesi olmuyor.
Genel olarak:         Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var)  hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,
Piyasaya yeni çıkan 4-5 aylık bir araba, kendisini ispatlaması için belki 2-3 sene geçip 100000 km lerde bu araba arıza yapmıyor, mekanik aksamı, boyası sıkıntı çıkartmıyor dedirtmesi lazım, belki de o yüzden şu anda trafikte çok görmüyoruz, insanlar biraz daha temkinli yaklaşıyor, diğer Hyundai ın diğer modellerine göre kalitesi çok farklı, insan içine binince anlıyor, tek eksiği bir Honda veya VW gibi bir marka değerinin olmaması.     

önce hyundai şimdi kia aldı gidiyor her kulvarda. sizin aldığınız sıralarda cee'din -gözlemlediğim kadarıyla i30 ile aynı platform üzerinde üretilmişler- yeni modeli çıkmış mıydı?