Arkadaşlar merhaba konuyu ben açmıştım, 30 Mayıs 2012 de Hyundai İ30 elite, dizel, manuel vites, beyaz renk arabamızı teslim aldık. şu anda 4 ay, 7500 km oldu, izlenimlerimi paylaşmak istedim...
Yakıt tüketimi : 1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
2- Aynı yolu Ankara'dan çıkmadan depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, daha süratli kullanarak İstanbul'a geldiğimde yol bilgisayarı bu sefer 5.4 gösterdi, ve depoyu tekrar İstanbul da doldurup km ye böldüğümde 100 km ye çıkan hesap 5.4 , 5.5 gibi bir değerdi. yani yol bilgisayarı birebir doğru gösteriyor. LPG li Fd6 arabamlada defalarca aynı yolu yapıp yaktığım lpg litre*fiyat ile i30 unkini karşılaştırdığımda yaklaşık olarak maliyet değerleri iki araba içinde aynı çıkmıştı.
3- Ankara şehir içinde normal trafikte 5.3 - 5.7 lt arasında dolaşıyorum.
Konforu : Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu : Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Görüş : Ön tarafta fd6 gibi A cam olmadığı için dönüşlerde problem yaşanmıyor ama ön iç panelin yüksek olmasından dolayı arabanın sağ ve sol çapraz köşeleri trafikte sıkıntı olabiliyor. Park ederken geri görüş kamerası olması büyük kolaylık sağlıyor, İçi ferah, kullanması keyifli bir araba.
Performans : Dizel olmasından dolayı özellikle 2. viteste güzel bir ivmelenmesi var ama diğer 3,4... viteslerde bu ivmelenme fark edilmiyor, yokuş yukarı hız kaybetmesi olmuyor.
Genel olarak: Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var) hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,
Piyasaya yeni çıkan 4-5 aylık bir araba, kendisini ispatlaması için belki 2-3 sene geçip 100000 km lerde bu araba arıza yapmıyor, mekanik aksamı, boyası sıkıntı çıkartmıyor dedirtmesi lazım, belki de o yüzden şu anda trafikte çok görmüyoruz, insanlar biraz daha temkinli yaklaşıyor, diğer Hyundai ın diğer modellerine göre kalitesi çok farklı, insan içine binince anlıyor, tek eksiği bir Honda veya VW gibi bir marka değerinin olmaması.