TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: cefe - Nisan 02, 2012, 09:33:33 ÖS

Başlık: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı
Gönderen: cefe - Nisan 02, 2012, 09:33:33 ÖS
Arkadaşlar babama yeni araba almak için bu hafta sonu honda ve hyundai plazalarına gittim. Normalde hyundai plazasının önünden geçmeyi düşünmezdim ama babam istedi i30 reklamlarını görmüş. Hyundai i30 u görünce bayağı şaşırdım adamlar tip+donanım+iç mekan olarak yapmış dedim. Arabada bir alman arabası tokluğu vardı, test sürüşü yapamadım pazar günüydü. Honda jazzı biliyoruz, hb başka alternatif araba tavsiyelerinizi de bekliyorum.
Başlık: Ynt: Yeni Hyundai i30 mu Honda Jazz mı
Gönderen: BGR19 - Nisan 02, 2012, 10:28:22 ÖS
Abi siniflar cok farkli ben i30 derim, ici sinifina gore baya genis, donanim olarak ta baya iyi arac. Bor test edin jazz a bakmazsiniz derim, ablamda bi eski kasasi var, cok memnun ki yeni kasayla cigir acmis hyundai. Zaten yine basladilar odulleri kapmaya, fiyatlari artmadan alin derim :)
Bu arada bugun gordum bi tane tip olarak ta cok hos
Gönderen: cefe - Nisan 02, 2012, 10:42:36 ÖS
Sınıf farklılığına dikkat etmedim, evet aslında aynı değil ama jazzı kullanışlı bir araba olduğunu düşündüğüm için dahil ettim dayımda 2005 model var suv gibi kullanıyo gerçi yeni modellerinde biraz iç hacim azalmış herhalde. İ30 daki tereddütüm henüz yeni çıkması ve hyundai'ın honda veya vw gibi bir marka değerinin olmaması. Onun haricinde adı honda olsaydı çok düşünmezdim.
Gönderen: BGR19 - Nisan 02, 2012, 10:52:02 ÖS
Hyundai baya gelisti meraketmeyin, bence vw den iyi bir marka fiyat/kalite olarak
Civic hb de cikacak galiba onu da bekleyebilirsiniz, yalniz 1.6 olmaz o heralde. İ30 baya guzel bir alternatif civic hb e bence
Gönderen: bosphourus07 - Nisan 02, 2012, 10:56:09 ÖS
i30 dan uzakdur derim güvenlik konusunda epey eksiği var.birkaç forum sitesinde rastlamışsındır belki i30 ile 20 metre takla attığı halde 12 airbagten birinin dahi açmamasından şikayetçi olan adam forum sitelerine aracın kazalı resmini koyup şikayet ediyordu...
Gönderen: bbhnda - Nisan 02, 2012, 11:02:02 ÖS
madem i30 çıkıldı astra j de düşünün...golf leon ...leonun yol tutuşu golfün iç mekan kalitesi tartışılmaz..astra da dış tipi övebilirim.bunlar arasında benim önerim i30 dizel olacaktır.
Gönderen: bbhnda - Nisan 02, 2012, 11:03:45 ÖS
i30 dan uzakdur derim güvenlik konusunda epey eksiği var.birkaç forum sitesinde rastlamışsındır belki i30 ile 20 metre takla attığı halde 12 airbagten birinin dahi açmamasından şikayetçi olan adam forum sitelerine aracın kazalı resmini koyup şikayet ediyordu...

airbag açılmaması bildiğim kadarıyla emniyet kemeriyle alakalı bir durum takmazsan açmıyor diye biliyorum.2 hafta önce yakın bir arkadaşımın kuzeni antalyada trafik kazası geçirdi 2011 yeni kasa focus dizel ile.ondada açılmamış mesela .emniyet kemeride takmamış.
Gönderen: bbhnda - Nisan 02, 2012, 11:04:59 ÖS
Hyundai baya gelisti meraketmeyin, bence vw den iyi bir marka fiyat/kalite olarak
Civic hb de cikacak galiba onu da bekleyebilirsiniz, yalniz 1.6 olmaz o heralde. İ30 baya guzel bir alternatif civic hb e bence

yeni kasa civic hb süperr.hele birde şu 1.6 dizel üniteyi getirirlerse iddaa ediyorum honda fd6 yı çıkarmış gibi satar o arabayı...
Gönderen: cefe - Nisan 02, 2012, 11:08:48 ÖS
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, i30 u ciddi bir şekilde düşünüyoruz yeni honda civic hb aklıma gelmemişti ne zaman çıkacakmış biliyor musunuz?
Gönderen: cefe - Nisan 02, 2012, 11:13:09 ÖS
Golf 6 yakın zamanda kasa değiştirecek hatta golf 7 nin konsept resimleri var, opele hiç yanaşmamayı düşünüyorum yeni modelini kullanmadım ama kötü bir marka imajı var.
Gönderen: bbhnda - Nisan 02, 2012, 11:43:16 ÖS
Golf 6 yakın zamanda kasa değiştirecek hatta golf 7 nin konsept resimleri var, opele hiç yanaşmamayı düşünüyorum yeni modelini kullanmadım ama kötü bir marka imajı var.

opel bendede öyle açıkcası.golf 7 çıkacaksa onada yanaşmayın değer kaybettirir.honda hb beklenebiliyorsa beklensin çünkü araç cidden çok güzel ve güvenli .i30 da çok güzel bir araç olmuş benden söylemesi ama yeni çıkacak hb bir de dizel koyarsa hb daha iyi bir tercih olur.
Gönderen: cefe - Nisan 03, 2012, 12:05:49 ÖÖ
(http://i40.tinypic.com/2zzrour.jpg)
Gönderen: cefe - Nisan 03, 2012, 12:10:01 ÖÖ
(http://i39.tinypic.com/34hgvo5.jpg)
Gönderen: hangover - Nisan 03, 2012, 12:45:54 ÖÖ
hocam i30 u inceledim. dizeli sessiz ayırt edemezsin benzinliden. 6vitesli oluşu değişken subap ayarlı motoru vs etkileyici geldi bana. benzinlinin manueli ve full versiyonu 48.500, tanıdık bulursan personel indirimi vs bayağı bir indirim yaptırırsın. araçta bir alman tokluğu var. golf tamam idol bir araç ama i30 doluluğundaki bir golfün fiyatını düşünemiyorum bile. i30un tek kötü yanı bence 2. elde değer kaybetmesi. uzun yıllar binerim diyosanız bence alınası bir araç. civic dizel konusundaki planları erteledi yaın zamanda beklemeyin. ayrıca hb de ne tür motor kullanıcak vs çelişkiliki civic hb nin 2. el değer kaybıda yüksektir sedana benzemez. bizde bir yakına bakıyoruz ford honda hyundai opele bakıldı.  opelde kampanya var ama eski kasadaki araçta donanaım yok. yeni kasalar yapı itibarı ile güzel nekadar paran varsa okadar donanım var, focusta aynı şekilde donanaım seçeneği fazla ama fiyat çok uçuk geldi, honda ilgisiz davrandı tanıdık bumuydu sizin honda sevdanız dedi yüzüm kızardı, i30u anlattım ilgi alaka olanaklar güzel, golf için tlfn ettik 4 5 ay minimum bekleme süresinden bahsettiler
Gönderen: hangover - Nisan 03, 2012, 12:48:46 ÖÖ
bu arada resimdeki multimedia daha tr de yok dendi, keşke bu fiyatın içine dahil olsaydı ozaman daha cezbedici hale gelirdi,ayrıca yine fotodaki gibi koltuk döşemesi göremedim. kumaş deri karışımı döşemeler vardiki bence daha hoştu
Gönderen: dreammaker_11 - Nisan 03, 2012, 09:29:30 ÖÖ
i30 rocks jazz sucks :)
Gönderen: BHAAL - Nisan 03, 2012, 10:02:24 ÖÖ
128 bg dizel motor + otomatik şanzıman başarılı bi kombinasyon bence... araç epey de dolu... vw'de dizel otomatik almaya cesaret edemezsiniz, o torkla dsg iki günde elinizde kalır... dizel otomatik seçeneği pek yok piyasada... o açıdan bence çok tutacak o araç. ama dizelini almayı düşünmüyorsanız çok ekstra bi yanı olduğunu düşünmüyorum... piyasadaki diğer benzinlilere bakabilirsiniz

tasarıma gelirsek; dışı epey etkileyici... içi biraz daha güzel olabilirdi ama bu haliyle bile epey araçtan çok satar... bence göz ardı edilmeyecek bi model. jazz ise çok farklı bi konsept, farklı bi sınıf... ben beğenirim aslında ama kendime almam, yalanım yok... bayan arabası diye bakıyorum ben ona
Gönderen: bbhnda - Nisan 03, 2012, 10:15:00 ÖÖ
tork dsg şanzımana negatif bir etkenmi?
Gönderen: exceLLency - Nisan 03, 2012, 10:47:55 ÖÖ
İ30 gerçekten güzel bir araç test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim, hondamı almadan önce ben de i30 a sarmıştım :)
Gönderen: BGR19 - Nisan 03, 2012, 11:03:49 ÖÖ
O takla atmis airbag acilmamis muhabbeti emniyet kemeri takilmadigi icin, provokasyon bunlar
Eski i30 almanya da uretiliyordu bu da oyle sanirsam
Ben olsam japon almicaksam hyundai alirim hizla buyuyorlar, i30 daki motor bayadir kullaniliyor sanirsam amerikada sorun olmaz sanirim, eskisinin de motoru saglam yani biz memnunuz. Otomatigi 4 ileriydi simdi 6 ileri olmus baya ii olmus bence
Opeli ben de sevmiyorum, zamaninda iki opelimiz olmustu ikisi de memnun etmemisti
Gönderen: bbhnda - Nisan 03, 2012, 11:15:35 ÖÖ
yaw bir de bu hyundailer ciddi anlamda hızlı araçlar accent era bindim 1.4 olmasına rağmen alıyor götürüyor :D
Gönderen: davyjones24 - Nisan 03, 2012, 11:28:19 ÖÖ
bugün yeni i30 test sürüşü yapıcam...sonuçları burdan yazarım
Gönderen: bbhnda - Nisan 03, 2012, 12:21:41 ÖS
hadi bakalım bekliyoruz... :D özellikle yol tutuşu ve fren performansını merak ediyorum...
Gönderen: davyjones24 - Nisan 03, 2012, 05:05:24 ÖS
yeni i 30 test sürüşünü tamamladım..

yol tutuşu tatminkar..performans ilk kalkış çok iyi 128 beygir 6 ileri vites..

8 hava yastığı dijital klima yol bilgisayarı park,yağmur,ışık sensörü var...koltukları çok rahat :) ve yuksek 1.80 boyundayım oturduğumda koltuk baya bir yüksek geldi...dirksiyon çok hafif..yol bilgisayarında ekonomik sürüş için uygun vites yazıyor...
işçilik geliştirilmiş araba tok bir hava veriyor..ilk çalışmada içine motor gürültüsü aldı fakat motor ısındıktan sonra ses kesildi...
frenleri çok iyi.. düz vites dizelin fiyatı 50.500 özellikleri çok iyi fiyat tartışılır...ama tahminimden güzel çıktı araba...
benım kanaatimce tek eksiği sunroof...

Gönderen: bbhnda - Nisan 03, 2012, 07:24:01 ÖS
yeni i 30 test sürüşünü tamamladım..

yol tutuşu tatminkar..performans ilk kalkış çok iyi 128 beygir 6 ileri vites..

8 hava yastığı dijital klima yol bilgisayarı park,yağmur,ışık sensörü var...koltukları çok rahat :) ve yuksek 1.80 boyundayım oturduğumda koltuk baya bir yüksek geldi...dirksiyon çok hafif..yol bilgisayarında ekonomik sürüş için uygun vites yazıyor...
işçilik geliştirilmiş araba tok bir hava veriyor..ilk çalışmada içine motor gürültüsü aldı fakat motor ısındıktan sonra ses kesildi...
frenleri çok iyi.. düz vites dizelin fiyatı 50.500 özellikleri çok iyi fiyat tartışılır...ama tahminimden güzel çıktı araba...
benım kanaatimce tek eksiği sunroof...

50.500 elite donanımımı?
Gönderen: BGR19 - Nisan 03, 2012, 10:15:26 ÖS
Frenleri gercekten iyidir, eski i30 un bile baya iyi frenleri. Zaten yenisinin inceleme videosunu izlemistim adam frenleri ovmustu
Gönderen: canguder - Nisan 03, 2012, 10:20:05 ÖS
yaw bir de bu hyundailer ciddi anlamda hızlı araçlar accent era bindim 1.4 olmasına rağmen alıyor götürüyor :D

namı değer uçan tenekedir kendileri :)

konuya dönecek olursak i30 dışında başka alternatiflere bakılabilir. i30 hem kalite hemde ikinci el olarak türkiyede zayıf kalıyor. C sınıfı 50 bin liraya daha iyi araçlar alınabilir.
Gönderen: davyjones24 - Nisan 03, 2012, 10:56:15 ÖS
50.500 style paketi full olan led sis farı var
Gönderen: bbhnda - Nisan 03, 2012, 10:57:07 ÖS

hmmm anladım nette 58 diyorda  :D demekki alıyorum desen düşüyorlar baya.
Gönderen: davyjones24 - Nisan 03, 2012, 11:18:39 ÖS

satış hızlansın diye galıba...53.500 otomatik dizeli...
gittiğim bayide yeni fiyat listesi geldi dedi...onlar elindeki 2 aracı kampanyalı fiyattan satıyorlarmış
bandırma hyundai bayi
Gönderen: canguder - Nisan 04, 2012, 07:06:37 ÖÖ

58 bin liramı ? dalga geçiyor olmalılar :) hyundai kendi kendini batırıyor farkında değil. o eski satışlarının katılımını bile yapamıyor artık. yollarda bir sürü accent görürdük. şimdi nadiren görüyorum. elantra yine çok nadir karşılaşıyorum. i30 deseniz hiç yok. hyundai pazar payını çok çok azalttı. türkiyede otomotiv sektöründe radikal değişikliğe gitmenin sonuçları hüsran oluyor. rakipleri hem daha kaliteli hemde fiyatı daha ucuz. hyundai kaliteyi düşük tutup fiyatı şişirme politikasına yönelmiş.
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 02:48:10 ÖS
şimdi bir daha baktım elite otm i30 58.750 hatta ... şu vizeler bitsin birde ben test edeceğim birde ciddi alıcı gibi fiyat alayım bakalım nasıl yaklaşıyorlar :D kıa için geçen sene bir konuşmuştum 2 lira düşüyorlardı.
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 02:50:02 ÖS

usta bu arada full olanı elite donanım sanırım...50.500 internet fiyatı hiç düşmemişler.
Gönderen: klc-ozhn - Nisan 04, 2012, 04:17:00 ÖS
Emliyet kemeri takılı degil diye hava yastıgı acılmıyormu ? Arkadaşım 2 ay önce peugeot tepe 2011 ile kaza yaptı emliyet kemeri fln takılı degil 2 hava yastıgıda acıldı
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 04:40:20 ÖS
Emliyet kemeri takılı degil diye hava yastıgı acılmıyormu ? Arkadaşım 2 ay önce peugeot tepe 2011 ile kaza yaptı emliyet kemeri fln takılı degil 2 hava yastıgıda acıldı
Gönderen: mertkan677 - Nisan 04, 2012, 05:01:28 ÖS
araçdan araca değişiklik gösterebilir SRS airbag dedikleri şey bu olay sanırım.
Gönderen: jaggalagalaga - Nisan 04, 2012, 07:41:42 ÖS
yok hocam bu emniyet kemeri olayı farklı bi dalga çok diyorlar bende anlamadım ama 96 c180 mersoyla kaza yaptı yakınım şöför airbag açıldı direksiyonda da kocaman srs airbag yazıyor
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 07:45:19 ÖS
yok hocam bu emniyet kemeri olayı farklı bi dalga çok diyorlar bende anlamadım ama 96 c180 mersoyla kaza yaptı yakınım şöför airbag açıldı direksiyonda da kocaman srs airbag yazıyor

işin aslı ne ki acaba ? dediğim gibi arkadaşın kuzende yeni kasa focusla yaptı kaza kemer takılı değilmiş açılmadı.focusta srs mi kullanılıyor?
Gönderen: jaggalagalaga - Nisan 04, 2012, 09:35:27 ÖS
valla bilmiyorum hocam tek yürüttüğüm mantık kemer sensörü olan yani takmayınca öten yeni teknoloji araçlarda geçerli olabilir srs ile ilgili olsaydı açılmazdı c180 de
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 09:47:57 ÖS
valla bilmiyorum hocam tek yürüttüğüm mantık kemer sensörü olan yani takmayınca öten yeni teknoloji araçlarda geçerli olabilir srs ile ilgili olsaydı açılmazdı c180 de

banada mantıklı geldi açıkcası.. sizin kasa passatta da takmayınca ötüyormu acaba?
Gönderen: carousal - Nisan 04, 2012, 10:20:47 ÖS
Fiat Bravo'yu da incelemenizi tavsiye ederim. İç ve dış tasarımı, multi-jet dizel motoru oldukça tatmin edici.

Nisan ayında da kampanyaları vardı, dizel motorlar benzinli fiyatına diyorlar. Bir de 3 yıl 150 bin km garanti avantajı mevcut.

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/hakkinda/kampanyalar.aspx?kmp=k_camp01

Benzin fiyatları 5 liraya giderken, benzinli araca fazla bulaşmamak lazım.
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 10:22:24 ÖS
usta o kampanya hep var :D
Gönderen: carousal - Nisan 04, 2012, 10:25:16 ÖS
Önceden Linea'da yok muydu :D Bravo'da ilk defa gördüm ben. Tabi kaçırmış da olabilirim.

Fiat'ın manuel şanzumanlarda 6 vites kullanması çok iyi, Honda yeni kasada hala 5 vites mevcut. Anlamak mümkün değil.
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 10:26:54 ÖS
valla o 6 vites olayı bana o kadar çok dokunuyorki anlatamam.araç bile istiyor 6. vitesi ...bu arada haklısınız lineada vardı hep bravoda yeni yapmışlar.
Gönderen: bbhnda - Nisan 04, 2012, 10:28:38 ÖS
düzü 51 küsür olarak gözüküyor.bir pazarlıkla 48 falan alınabilir.güzel fiyat.motoruda hem ekonomik hem performanslı.
Gönderen: carousal - Nisan 04, 2012, 10:32:33 ÖS
Mantıklı düşününce akla yatan bir araç, benzin fiyatları malum.

Eğer LPG işine soğuk bakılıyorsa, bu devirde benzinli araca sadece haftasonu binilir.

Gelmiş geçmiş tüm hükümetler sağolsun, sanayiciden iş adamından vergi toplayamıyorlar. Vergi daireleri benzin istasyonları oldu.
Gönderen: BGR19 - Nisan 04, 2012, 11:16:20 ÖS
Fiat ile hyundai yi karsilastirmayin bence icin binince bile fark anlasilir bence
Gönderen: BHAAL - Nisan 04, 2012, 11:42:37 ÖS

işin aslı ne ki acaba ? dediğim gibi arkadaşın kuzende yeni kasa focusla yaptı kaza kemer takılı değilmiş açılmadı.focusta srs mi kullanılıyor?

vuruş açısı ve darbe gücü de önemli arkadaşlar... misalen takla atarsın ama aracın önü vurmadığı için airbagler açılmaz... yada yerde rogar kapağı yoktur yahut çukur olur vs araba bi an için girer çıkar sadece şanzıman hasar görür ama lap diye açar tüm airbagleri...birazı aracın cidden eminiyetli olmasıyla ilgili geri kalanı da kısmetinize kalmış. SRS mevzusu ise farklı; SRS Supplemental Restraint System kelimelerinin kısaltılması, yani "tamamlayıcı sınırlayıcı sistem", özetle kaza anında emniyet kemeri bir miktar gerilir sonra hava yastıkları açılır sonra emniyet kemeri tam olarak gerilir, böylece siz kazanın şiddetini daha az hissedersiniz... o yüzden eminiyet kemeriyle beraber kullanılınca bi anlam ifade eder bu sistem... ama bunun konuyla bi ilgisi yok zira emniyet kemerinin takılı olmasını kontrol etmez sistem, kontrol edilen asıl parametre fren ivmenizdir (decelaration)... eğer 23 km/s den daha hızlı yavaşlarsanız, ki bu fren gücünüzün üstündedir dolayısıyla birşeye çarptınız demektir, airbagler açılır; ama siz yavaş yavaş gelip park halindeki araca girerseniz airbagler açılmaz zira o ivmeyi tutturamazsınız. asıl önemlisi kaza anında korumanın %70ni emniyet kemeri sağlar zaten, onu takmadıysanız isterseniz arabanızı kuş tüyü yastıkla kaplayın gene kimse kurtaramaz sizi... o mevzuya hiç güvenmeyin takın emniyet kemerinizi siz!

elbette öyledir şanzımanın malzemesi ve tasarımı motorun torkuna göre belirlenir hatta... misalen dsg için 250 Nm den fazla tork üreten motorlarda kullanılması uygun değildir denir. bir başka misal; piyasada Bugatti Veyron'un 1250 Nm'lik devasa torkuna dayanacak bir şanzıman bulunamadığı için Ricardo plc'den özel olarak bir şanzıman tasarlaması istenmiştir. Tüm bunların sebebi şanzımanın kavramasının artan kuvvetle doğru orantılı olarak aşınmasıdır. o yüzden dizel yada süper spor araçlar için sağlam şanzıman üretmek ciddi mühendislik konusudur. bir ek bilgi de benden; hondanın en sağlam otomatik şanzımana sahip olmasının bir püf noktası da kullandığı motorların tork değil devir odaklı olmasıdır, ikincil olarak da kavrama değil tork konvertörü kullanmasıdır... yani şanzıman hiçbir zaman o kadar çok kuvvete maruz kalmaz, neticede ömrü daha uzun olur.

Honda hariç tüm firmalar şanzımanı satın alır, dünyada belli başlı üreticileri vardır motorunuza uygun bi tane istersiniz, onlar verir siz de dsg, edc, e-gear zart zurt isim verip kendiniz yapmış gibi satarsınız. kritik nokta hangi firmadan satın alındığıdır; en iyisi Getrag'dır, sonra Borg Warner gelir... diğerleri de ardından sıralanır. mesela BMW 5-6-7 ve M serileri için Getrag şanzıman kullanırken 1 ve 3 serisi için Borg Warner'dan satın alır... kalite farkını siz tahayyül edin artık. 6-DSG'leri de Borg Warner üretmişti ama 7-DSG'leri LuK denen üçüncü sınıf firma üretti, o yüzden onlar daha sorunludur mesela. Dolayısıyla otomatik araç alırken iyi araştırmak gerekir, malesef her babayiğidin harcı değildir şanzıman üretmek, ben koydum siz alın demekle olmaz.
Gönderen: cefe - Nisan 05, 2012, 12:52:34 ÖÖ
Sürekli tartışılan, kişiden kişiye değişen bir konu olan benzin mi dizel mi alınmalı konusunu yeniden başlatmak istemiyorum ama kendi fikrimide belirtmek istiyorum.

Benzin dizel arasındaki makas farkının sürekli kapandığı malum ve hatta geçen sene yanlış hatırlamıyorsam THT de de konusu olmuştu dizel fiyatı benzini geçecek diye (Avrupada ki dizel fiyatının benzinden fazla olduğu bizim ülkemizde devletin vergilendirme sistemiyle benzini dizelden pahalı yaptığı şeklinde ve kırsal motorin kaldırıldıktan sonra doğal olarak euro dizele arz talep arttığı şeklinde) dikkat ederseniz dizel zam oranı genelde benzin zammı oranından fazla oluyor.

Yeni Hyundai İ30 a gelirsek style modelinin benzinli fiyatı 43.000 , dizel fiyatı 50.500 arada 7.500 lira fark var. Alınırken ödenen bu fiyat farkı ne zaman kaç km. de kapanır bunlar diğer modeller için başka forum başlıkları altında çokça tartışıldı.

Babam yılda ortalama 10.000 km yapan birisi yani hiç hesap bile yapmıyorum dizel modeli hiç uygun değil ve dizel de 4.00 lira ya gelmiş ve bir eskisi gibi bir cazibesi kalmamışken almaz. ama benzinli alıpta benzine de 5 lira vermez bizimkiler ankarada ve lpg ankarada diğer şehirlere göre çok uygun mesela ben balıkesire gelirken ankarada (gülveren) milangazdan 2.18 e fulledim balıkesirde 2.68'i gördüm böyle bir durum varken taktırır lpg dolaşır. Arabayı alıpta 2-3 senede de satmaz şu anki arabasına 12 yıldır biniyor(Toyota corolla 96 model), satarken zarar edermiyim diye bir konu yok önemli olan sıkıntı olmasın bizi yolda bırakmasın.

İşin enteresan yanı biz İ30 alalım fikrine yaklaşmışken hyundai'ın getirmiş olduğu GDI benzinli modeline lpg takılıyor mu takılmıyor mu şeklinde tereddütlü bir konu var sistemi farklıymış galiba?

Evet arkadaşlar durum böyle, dizele sıcak bakmıyoruz, benzinli modelinde de lpg olayı var değerli fikirlerinizi bekliyorum.   

Gönderen: hangover - Nisan 05, 2012, 02:08:24 ÖÖ

vuruş açısı ve darbe gücü de önemli arkadaşlar... misalen takla atarsın ama aracın önü vurmadığı için airbagler açılmaz... yada yerde rogar kapağı yoktur yahut çukur olur vs araba bi an için girer çıkar sadece şanzıman hasar görür ama lap diye açar tüm airbagleri...birazı aracın cidden eminiyetli olmasıyla ilgili geri kalanı da kısmetinize kalmış. SRS mevzusu ise farklı; SRS Supplemental Restraint System kelimelerinin kısaltılması, yani "tamamlayıcı sınırlayıcı sistem", özetle kaza anında emniyet kemeri bir miktar gerilir sonra hava yastıkları açılır sonra emniyet kemeri tam olarak gerilir, böylece siz kazanın şiddetini daha az hissedersiniz... o yüzden eminiyet kemeriyle beraber kullanılınca bi anlam ifade eder bu sistem... ama bunun konuyla bi ilgisi yok zira emniyet kemerinin takılı olmasını kontrol etmez sistem, kontrol edilen asıl parametre fren ivmenizdir (decelaration)... eğer 23 km/s den daha hızlı yavaşlarsanız, ki bu fren gücünüzün üstündedir dolayısıyla birşeye çarptınız demektir, airbagler açılır; ama siz yavaş yavaş gelip park halindeki araca girerseniz airbagler açılmaz zira o ivmeyi tutturamazsınız. asıl önemlisi kaza anında korumanın %70ni emniyet kemeri sağlar zaten, onu takmadıysanız isterseniz arabanızı kuş tüyü yastıkla kaplayın gene kimse kurtaramaz sizi... o mevzuya hiç güvenmeyin takın emniyet kemerinizi siz!

elbette öyledir şanzımanın malzemesi ve tasarımı motorun torkuna göre belirlenir hatta... misalen dsg için 250 Nm den fazla tork üreten motorlarda kullanılması uygun değildir denir. bir başka misal; piyasada Bugatti Veyron'un 1250 Nm'lik devasa torkuna dayanacak bir şanzıman bulunamadığı için Ricardo plc'den özel olarak bir şanzıman tasarlaması istenmiştir. Tüm bunların sebebi şanzımanın kavramasının artan kuvvetle doğru orantılı olarak aşınmasıdır. o yüzden dizel yada süper spor araçlar için sağlam şanzıman üretmek ciddi mühendislik konusudur. bir ek bilgi de benden; hondanın en sağlam otomatik şanzımana sahip olmasının bir püf noktası da kullandığı motorların tork değil devir odaklı olmasıdır, ikincil olarak da kavrama değil tork konvertörü kullanmasıdır... yani şanzıman hiçbir zaman o kadar çok kuvvete maruz kalmaz, neticede ömrü daha uzun olur.

Honda hariç tüm firmalar şanzımanı satın alır, dünyada belli başlı üreticileri vardır motorunuza uygun bi tane istersiniz, onlar verir siz de dsg, edc, e-gear zart zurt isim verip kendiniz yapmış gibi satarsınız. kritik nokta hangi firmadan satın alındığıdır; en iyisi Getrag'dır, sonra Borg Warner gelir... diğerleri de ardından sıralanır. mesela BMW 5-6-7 ve M serileri için Getrag şanzıman kullanırken 1 ve 3 serisi için Borg Warner'dan satın alır... kalite farkını siz tahayyül edin artık. 6-DSG'leri de Borg Warner üretmişti ama 7-DSG'leri LuK denen üçüncü sınıf firma üretti, o yüzden onlar daha sorunludur mesela. Dolayısıyla otomatik araç alırken iyi araştırmak gerekir, malesef her babayiğidin harcı değildir şanzıman üretmek, ben koydum siz alın demekle olmaz.

başkan büyüksün, bilgiler çok tatminkar ve anlaşılır sağol bizi aydınlattığın için
Gönderen: hangover - Nisan 05, 2012, 02:18:03 ÖÖ
Sürekli tartışılan, kişiden kişiye değişen bir konu olan benzin mi dizel mi alınmalı konusunu yeniden başlatmak istemiyorum ama kendi fikrimide belirtmek istiyorum.

Benzin dizel arasındaki makas farkının sürekli kapandığı malum ve hatta geçen sene yanlış hatırlamıyorsam THT de de konusu olmuştu dizel fiyatı benzini geçecek diye (Avrupada ki dizel fiyatının benzinden fazla olduğu bizim ülkemizde devletin vergilendirme sistemiyle benzini dizelden pahalı yaptığı şeklinde ve kırsal motorin kaldırıldıktan sonra doğal olarak euro dizele arz talep arttığı şeklinde) dikkat ederseniz dizel zam oranı genelde benzin zammı oranından fazla oluyor.

Yeni Hyundai İ30 a gelirsek style modelinin benzinli fiyatı 43.000 , dizel fiyatı 50.500 arada 7.500 lira fark var. Alınırken ödenen bu fiyat farkı ne zaman kaç km. de kapanır bunlar diğer modeller için başka forum başlıkları altında çokça tartışıldı.

Babam yılda ortalama 10.000 km yapan birisi yani hiç hesap bile yapmıyorum dizel modeli hiç uygun değil ve dizel de 4.00 lira ya gelmiş ve bir eskisi gibi bir cazibesi kalmamışken almaz. ama benzinli alıpta benzine de 5 lira vermez bizimkiler ankarada ve lpg ankarada diğer şehirlere göre çok uygun mesela ben balıkesire gelirken ankarada (gülveren) milangazdan 2.18 e fulledim balıkesirde 2.68'i gördüm böyle bir durum varken taktırır lpg dolaşır. Arabayı alıpta 2-3 senede de satmaz şu anki arabasına 12 yıldır biniyor(Toyota corolla 96 model), satarken zarar edermiyim diye bir konu yok önemli olan sıkıntı olmasın bizi yolda bırakmasın.

İşin enteresan yanı biz İ30 alalım fikrine yaklaşmışken hyundai'ın getirmiş olduğu GDI benzinli modeline lpg takılıyor mu takılmıyor mu şeklinde tereddütlü bir konu var sistemi farklıymış galiba?

Evet arkadaşlar durum böyle, dizele sıcak bakmıyoruz, benzinli modelinde de lpg olayı var değerli fikirlerinizi bekliyorum.   

i30 un ben olsam 48.500 lük olan full donanım olanı seçerdim. ama babanız kullanıcak ve sunroof vs aramazsa arcında elite de olur niye olmasın. fiattan uzak durun, ailenin bir kısmı fiat çalışanı ve hiçbiri fiata binmez. gdı motor bizim honda motoru gibi sistemin ismi değişik, wv motorları gibi olacağını sanmıyorum. dizel araç bu zamana kadar hiç almadım almamda, 100bin km den sonraki bakımları arızaları çok tuzlu oluyor. bana i30un benzindeki yakıtı tatminkar geldi. dediğim gibi tanıdığa bizde bakıyoruz bugün fd6 denk geldi başka bir tanıdığımın 2011 elegance, otomatik diye sıcak bakmadık değerlendirme aşamasında
Gönderen: jaggalagalaga - Nisan 05, 2012, 01:11:19 ÖS

banada mantıklı geldi açıkcası.. sizin kasa passatta da takmayınca ötüyormu acaba?
yok hocam bu kasalarda ötme yok
Gönderen: bbhnda - Nisan 05, 2012, 01:29:19 ÖS

abi şöyle söyleyeyim darbe arka sol yandan gelmiş ...
Gönderen: bbhnda - Nisan 05, 2012, 01:30:51 ÖS

bilgiler süper teşekkür ederim..
Gönderen: bbhnda - Nisan 05, 2012, 01:31:40 ÖS

yok hocam bu kasalarda ötme yok

arkadaşta var 2003 modeli ben bindim gayet başarılı ve tok bir araçtı yalnız otomatik şanzımandan ıslık sesi geliyordu.
Gönderen: BGR19 - Nisan 05, 2012, 06:41:08 ÖS
Gdi: gasoline direct injection, yani direk enjeksiyon tup olmayabilir yani
Gönderen: cefe - Nisan 05, 2012, 07:32:18 ÖS
Gdi: gasoline direct injection, yani direk enjeksiyon tup olmayabilir yani

BRG19, bende öyle duydum direk enjeksiyon diye, emin olamadım nasıl birşey olduğunu anlamadım. Bir hyundai kullanıcısı keşke DOCH motor kullansalardı falan demişti lpg takılması için. İyide şimdi bu motor TSI gibi turbo değil, nasıl bir motor teknik bilgisi olan var mı? Hiç lpg takılmaz mı?
Gönderen: carousal - Nisan 05, 2012, 07:51:09 ÖS
GDI motorlarda tam bir bilgi kirliliği var, kimisi takılır diyor kimisi takılmaz diyor. Ancak genel kanı araçların motor kodunun öğrenilmesi yönünde. Mesela Mitsubishi Carisma'da kullanılan GDI motora LPG takılamazken, Alfa Romeo'daki GDI motora ya da VW FSI'ya takılabiliyormuş.

Aracı almadan önce bu tarz bilgileri esnaflardan ziyade kurumsal olarak LPG takan firmalara sorup öğrenmek lazım. Sanırım BRC lpg takmadan önce İtalya'daki merkezine danışıyormuş, motora LPG takılıp takılamayacağı hakkında net bilgi sahibi olabilmek için.
Gönderen: BGR19 - Nisan 05, 2012, 08:40:37 ÖS
iyi de dohc ki zaten i30, onun alakası var mı lpg ile?
Gönderen: cefe - Nisan 05, 2012, 09:06:29 ÖS
Hyundai sıfır Accent Era'ya lpg takıp öyle satıyor ve sitelerinde lpg yi teşvik ediyorlar ama bu i30 un motoru onlardan farklı galiba, Ben Hyundai bayisini yarın arayım sorayım takılıyor mu? :-k
Gönderen: kadirkucuk - Nisan 05, 2012, 10:16:29 ÖS
2 sene önce Mitsubishi Pajero Pinin 2.0 GDI aracım vardı. Benzinliydi ve hyundai deki GDI bununla aynıysa LPG takılamıyor. Ben o zaman çok araştırmıştım hatta Pajero sahiplerinin yazdığı bir forumda arkadaşın biri aracını feda edip LPG takmıştı, 10bin km sonra motor iptal olmuştu ve yeni motor taktırmak zorunda kalmıştı:) Eğer aynı GDI'den bahsediyorsak bence hiç bulaşmayın, diğer motorlara göre daha az yakıyor( aracım 2.0 otomatikti 1.6 gibi yakıyordu) ama BENZİN pahalı..
Gönderen: cefe - Nisan 05, 2012, 11:53:34 ÖS
Maalesef benzin pahalı yoksa civic'te uzun yol normal kullanımda 6,0 litre yakıyor ve adı çıkıyor civicler çok yakıyor diye, i30 da az yakar ama benzinli arabayla gezilmiyor. Maddi durum yetse bile insanın psikolojisi dayanmıyor işin içine mantık da girince araba evin önünde kalıyor. Yoksa BMW X5 sahipleri niye lpg taktırsın değil mi :D 
Gönderen: BGR19 - Nisan 06, 2012, 12:16:04 ÖÖ
tüp takılmıyorsa civic hb i bekleyin derim, tabi onun nasıl bir motor kullanacağını bilmiyoruz ama büyük ihtimalle 1.8 kullanırlar :(
Gönderen: Brawe - Nisan 07, 2012, 09:59:31 ÖÖ
i30dizeli çok kişinin aklında
gerek kalite gerek teknolojik yenilikler harika
piyasanın nabzına bakmak lazım tuttarabileceklermi diye
Gönderen: CAGLAR28 - Nisan 07, 2012, 10:01:36 ÖÖ
valla şimdi ne hyundaı ne honda audi a3 dizel triptonik kampanya yapmış 60 bine sıfır arabayı veriyor bu dururken en azından hyndaı e 50 bin verene kadar audi ye binerim.
Gönderen: BHAAL - Nisan 07, 2012, 11:05:07 ÖÖ
hangi a3 o? en düşük dizel otomatik a3 fiyatı 75.603 TL hocam... hata olmasın! bi de a3 kasa değiştirdi, eğer ucuza veriyolarsa stok eritmek içindir, o indirim satışta zaten fazla fazla çıkar cebinizden... zamanı değil şuan.
Gönderen: fabregas04 - Nisan 07, 2012, 12:06:03 ÖS
(http://i40.tinypic.com/2zzrour.jpg)

Ford Focusa çok benziyo :)
Gönderen: cefe - Nisan 07, 2012, 09:39:37 ÖS
Ön panel benziyor ama Yeni Focusun içi basık ve çok dar, İ30 un içi öyle değil bana bayağı ferah geldi. Benim boyum 1.89, ön koltuğu kendime göre ayarladım, arkaya geçtim arkasının da diz boyu benim için yeterliydi.         
Gönderen: BHAAL - Nisan 07, 2012, 09:55:54 ÖS
bugün denedim i30'un dizel otomatiğini... öyle 128bg'miş gibi gitmiyor ama şanzımanı kafi derece iyi ve yığılmıyor, araç da gayet dengeli ve sessiz, oldukça tok bir araç olmuş... kadranı mükemmel... gayet fonksiyonel özellikleri var, ben çok beğendim... lakin ortalama tüketimi 11,5 du ben aldığımda... ben zorladım biraz yükseldi... arkadaş aldı o da ancak 10,4 e indirebildi... hülasa sarfiyatı hiç makul değil, rodajı bittiğinde düşer tamam ama yarıya da inmez yani! fiyatının da 58 olması üzerine epey bi konuştuk galeriyle... adamlar diyor ki "hyundai bu modeli vw'nin karşısına çıkardı, amaç diğerlerine benim dengim bundan böyle vw demek, o yüzden fiyatını golfün altında tutması kafidir"... artık ne kadar inanırsınız bilinmez... gerçi ben golfü beğenmiyorum, lakin bunu beğendim... ama dizel olarak hiçbir anlamı yok

focusa da hiç benzemiyor aslında... içine oturunca focus boğuyor, bariz bir alan sorunu var ve araç yüksek... ama bu yere yakın, ve içi oldukça ferah... benim boyum 1.85, öne de arkaya da oturdum rahatlıkla.

enteresan bi detay olarak... direksiyonda 3 kademeli bir sertlik ayarı var... comfort, normal ve sport olmak üzere... lakin sport modda bile cidden sertleşmiyor direksiyon... genel olarak konfor arabası gibi yumuşak bi kullanımı var, öyle yüksek sürata uygun olarak düşünülmemiş sanıyorum. bluetooth bağlantısı kullanışlı, camların dördü de tek hamlede kapanıyor, çift bölgeli kliması var

aracın temininde bi sıkıntı yokmuş, galeri elimizde olmayan modeli bile 2 haftada veririz diyor... ama araç yerli üretim değilmiş...

bakımı dizel için bile 10 bin de bir... ağır bakımı 60binde ve 800 lira civarında tutuyormuş... ek olarak bu 58bin TL tanıtım fiyatıymış... yükselecekmiş!!! yuh diyerek bitirmek istiyorum

Gönderen: kadirkucuk - Nisan 07, 2012, 09:58:34 ÖS
ek olarak bu 58bin TL tanıtım fiyatıymış... yükselecekmiş!!! yuh diyerek bitirmek istiyorum
:)
Gönderen: cefe - Nisan 07, 2012, 10:05:06 ÖS
Test sürüşü yaptım izlenimlerim;
Sürdüğüm yol düz ve virajsızdı bu yüzden konfor ve yol tutuş için birşey diyemiyeceğim.
3 farklı direksiyon modunu denedim, Comfort modda çok yumuşak oluyor, cam açıkken dışarıdan rüzgar esse direksiyon kendi dönecek gibi :P park ederken rahat olsun diye yapmışlar herhalde. Sport modunun sertliği daha iyi, normal mod ikisinin arası gibi.
Test arabası dizel manuel vitesti bindiğimde trip A yı sıfırladım parkur bittiğinde 8.1 lt idi devirli kullandım ama yol düzdü ve bir kere durdum yeni araba olmasındandır herhelde.
Benzinli GDI motora lpg takılmıyormuş, tek seçenek dizeli kaldı 50.500 liradan başlıyor, C segmentinde ki dizel muadillerine göre yinede uygun görünüyor. İ30 da bana gözüken negatif bir taraf yok ama araştırma içerisindeyim Dizel deyince 52.500 lira ya Megane Sport Tourer baz modeli var, yerli üretim değil yurt dışından geliyor, İ30 yerine düşünülebilir mi?  
Gönderen: mehmet1971 - Nisan 07, 2012, 11:45:13 ÖS
Bugün hem yeni civici  yeniden inceledim. İ30 ile test sürüşü yaptım. İ30 sınıfında çağatlamış.Donanım sürüş keyfi çok iyi. Civic ile kıyaslanırsa, donanım,işçilik, malzeme kalitesi (her yönden) civice on basar.
Gönderen: BGR19 - Nisan 08, 2012, 12:38:02 ÖÖ
Vw CEO su da baya kiskanmisti zaten i30 u vw tadarimcilarini fircalamisti :D
Bu kaliteyi beklemiyormus galiba :)
http://www.tomsguide.com/us/vw-martin-winterkorn-hyundai-i30-frankfurt-iaa-2011,news-12669.html

http://jalopnik.com/5844809/watch-volkswagens-ceo-complain-about-hyundais-superior-interior
Gönderen: hangover - Nisan 08, 2012, 12:50:44 ÖÖ
Vw CEO su da baya kiskanmisti zaten i30 u vw tadarimcilarini fircalamisti :D
Bu kaliteyi beklemiyormus galiba :)
http://www.tomsguide.com/us/vw-martin-winterkorn-hyundai-i30-frankfurt-iaa-2011,news-12669.html

http://jalopnik.com/5844809/watch-volkswagens-ceo-complain-about-hyundais-superior-interior

kışkançlığından çatlamış adam suratı düşüyor:D 

tercih etseniz hangi rengi tercih ederdiniz????
Gönderen: cefe - Nisan 08, 2012, 01:03:04 ÖÖ
geçen pazar bayi e gittiğimde showroom da 2 tane kül rengi gri vardı, cuma bugün onlar satılmış, sordum en fazla kül gri gidiyormuş bu arada showroom da bile göstericek araba kalmamış,
katologtaki turkuaz gibi olan mavi renk güzel duruyor.
Bugün bende yeni civic i test ettim arabayı servise bakıma götürmüştüm, sürüşü İ30 kadar bana keyifli gelmedi.
İç malzeme kalitesi İ30 un, yeni civicten daha iyi ve daha göze hitap ediyor.
Gönderen: cefe - Nisan 08, 2012, 01:20:46 ÖÖ
(http://i43.tinypic.com/dwuyxl.jpg)

Vw CEO su haklı bir araba hiç değişmez mi..... :-k
Gönderen: cefe - Nisan 08, 2012, 01:23:35 ÖÖ
(http://i41.tinypic.com/2yke42s.jpg)
Gönderen: hangover - Nisan 08, 2012, 01:25:37 ÖÖ
karamel kahveyle çelik gri hoşuma gitti.iç renkleride bej olduğundan birazda sanırım. şu i30da honda logosu olsaydı ne olurdu sanki
Gönderen: BGR19 - Nisan 08, 2012, 01:33:56 ÖÖ
:) hehe honda olmayinca insanin ici lvermiyor yav
Gönderen: hangover - Nisan 08, 2012, 01:36:54 ÖÖ
ya hocam hiç sorma, bi logoya çok bağlandık o logoda hakkını verdi hep. ama artık veremez oldu. hyundai insanın içinde bir güven eksikliği yaratıyor. belki anlamsızdır ama bak arkadaşımıza dönmüş yine hondayı denemeye gitmiş:D
Gönderen: bbhnda - Nisan 08, 2012, 03:57:28 ÖÖ
yeni civic hb dizeliyle gelirse i30 falan konuşmayız buralarda ...
Gönderen: canguder - Nisan 08, 2012, 08:00:32 ÖÖ
hyundai tasarımlarında bir dandiklik var anlamadım gitti. sanki kasayı fazla şişirmişler abartmışlar gibi duruyor. iç konsolda aynı şekilde. araçlar hem çirkin hemde gereksiz pahalı. yoldaki otomobillere dikkat ederseniz hyundai araçların sayısında ciddi bir azalma var. millet enayi değil 58 bin liraya dizel neler neler alınır.
Gönderen: BGR19 - Nisan 08, 2012, 10:56:44 ÖÖ
Bence de fiyat pahali aslinda, golfe rakip olcaz diye costuruyorlar, belki de vw nin stratejisine yonelkyorlardir,pahaliysa guzeldir olayi bizdeki :)
Gönderen: alimagar - Nisan 08, 2012, 11:54:45 ÖÖ
BENİM ANLAMADIĞIM İ30 LA JAZZ AYNI SINIF ARAÇLAR DEYİLKİ  KIYASLANSIN KONU BAŞLIĞI  BÖYLE AÇILMIŞ ÇOK İLGİNÇ GELDİ BANA
Gönderen: canguder - Nisan 08, 2012, 01:24:06 ÖS
Bence de fiyat pahali aslinda, golfe rakip olcaz diye costuruyorlar, belki de vw nin stratejisine yonelkyorlardir,pahaliysa guzeldir olayi bizdeki :)

milletin kafasındaki hyundai imajını hepimiz biliyoruz :) onu silmeleri çok çok zor özellikle bu fiyatla satışları dibe vuracak. i30 , golf , civic hb , astra , bravo gibi araçlar aynı sınıftadır. jazz ile i20 aynı sınıfta oluyor. genesis coupe çıkardılar alladılar pulladılar  yolda 1 tane daha görmedim. ix55 öve öve bitiremediler yolda 1 tane görmedim piyasadan çektiler.çok yüksekten uçunca tüketici aşağı indirmesini biliyor. i30 çok çok nadir görüyorum. i20 yine nadir olarak piyasada var. i10 bazı bayanlarda görüyorum. türkiyede o paralara vw opel honda toyota nissan ford ve benzeri markalar alınabiliyorsa hyundai almayı kimse düşünmez.

Gönderen: BGR19 - Nisan 08, 2012, 01:27:54 ÖS
ben gordüm valla bi kaç tane genesis, genesis cupe, ix55 fln da gördüm ama çok nadir var. arabalar güzel gercekten ama vergi olayına takılıyorlar genesiste 3.6 motor var, coupesinde 2.0turbo var accord fiyatına yazık adamlar amerikada satış rekoru kırıyor burada satamıyorlar
Gönderen: cefe - Nisan 08, 2012, 03:20:54 ÖS
BENİM ANLAMADIĞIM İ30 LA JAZZ AYNI SINIF ARAÇLAR DEYİLKİ  KIYASLANSIN KONU BAŞLIĞI  BÖYLE AÇILMIŞ ÇOK İLGİNÇ GELDİ BANA
Yeni Honda civic hb çıkmadığı için onunla kıyaslamadım yoksa bende biliyorum AYNI SINIFTA olmadığını. Honda sitesinde golf'le veya başka bir arabayla mı  kıyaslasaydım amaç bu başlık altında yeni İ30 u konuşalım ve akla başka model geliyorsa onunla değerlendirelim.
Gönderen: alimagar - Nisan 08, 2012, 03:51:34 ÖS
Yeni Honda civic hb çıkmadığı için onunla kıyaslamadım yoksa bende biliyorum AYNI SINIFTA olmadığını. Honda sitesinde golf'le veya başka bir arabayla mı  kıyaslasaydım amaç bu başlık altında yeni İ30 u konuşalım ve akla başka model geliyorsa onunla değerlendirelim.
İ30 SU BPŞUNA KONUŞUYOZ SON İKİ SENEDİR HUNDAY MODELLERİNİN HİÇ BİRİ TUTULMADI  HELE  İ SERİ HİÇ   HUNDAY ELNETRA OLSUN  BULU OLSUN KULLANICI İZLENİMLERİ ÇOK KÖTÜ
Gönderen: cefe - Nisan 08, 2012, 04:24:28 ÖS
İ30 SU BPŞUNA KONUŞUYOZ SON İKİ SENEDİR HUNDAY MODELLERİNİN HİÇ BİRİ TUTULMADI  HELE  İ SERİ HİÇ   HUNDAY ELNETRA OLSUN  BULU OLSUN KULLANICI İZLENİMLERİ ÇOK KÖTÜ
Yaklaşık bir senedir yeni çıkan arabaları takip ediyorum, gidip test sürüşü yapıyorum ve her seferinde iyiki fd6 sahibiyim diyorum. En son Yeni civic i sürdüm ve gene aynı şeyi söyledim.
Şimdi bu yeni civic te tutmayabilir o zaman Honda kötü araba mı üretiyor demek oluyor, hayır bu yeni modele ait birşey bende İ serisi çıktığında hiç aklıma gelmemişti, ama yeni İ30 u görüp sürdükten sonra fikrim değişti, fd6 ile kıyaslarmıyım? Asla ama şuanda sıfır alınırken düşünülebilecek bir otomobil. Kimse burada BOŞU BOŞUNA konuşumuyor, kendi fikirlerini ve tecrübelerini aktarıyor.
Bütün Hyundai lar kötü tutmuyor demek yanlış, Satış rakamlarını incelersen Hyundai ilk 3 içerisinde.  
Bir arabanın önceki modelleri kötü diye daha yeni çıkmış, kullanıcı yorumu bile olmayan sadece Test sürüşü yaptığımız bir arabaya ''ÇOK KÖTÜ'' demek biraz haksızlık ve kolaycılık olmuyor mu?
Bunları söylemeden önce arabayı Plaza da görüp inceleyip test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.  
Gönderen: hangover - Nisan 08, 2012, 05:32:00 ÖS
yıllarca torosa binmiş biri her gördüğü renoya taş gibi araba diyebiliyor lakin öylemi meganlar tamircilerden çıkmıyor. opelci biri (eskiden öyleydim çoğu seriye bindim) opel için kemikli sorunsuz araba derken şuan için çıkan opellerin beyin ağrızalarından haberi varmı, hyundai yıllarca ucuz alt sınıf araba üretti diye şimdi kaliteli bir araç çıkaramazmı? türk milleti olarak çok ön yargılıyız , adamlar avrupada amerikada uzak doğuda iyi satış rakamlarına ulaşıyor. şahsi fikrim gdı motora lpg uygulanmıyorsa ben i30u tercih etmem, dizel araçta bu zamana kadar almadım almamda çünkü aradaki fiyat farkları aşırı yüksek
Gönderen: CAGLAR28 - Nisan 08, 2012, 05:46:07 ÖS
hangi a3 o? en düşük dizel otomatik a3 fiyatı 75.603 TL hocam... hata olmasın! bi de a3 kasa değiştirdi, eğer ucuza veriyolarsa stok eritmek içindir, o indirim satışta zaten fazla fazla çıkar cebinizden... zamanı değil şuan.
A3 1.2 TFSI   1197   105   15.897   25.989   61.984

http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/tools/navigation/audibar/fiyat_listesi/a3.html
Gönderen: BGR19 - Nisan 08, 2012, 05:57:17 ÖS

http://www.audi.com.tr/tr/brand/tr/tools/navigation/audibar/fiyat_listesi/a3.html
yalnız bu 3 kağılı modelin manuel şanzımanlısı bie de 1.2 motor koymuşlar hiç koymasalarmış bari :D
Gönderen: alimagar - Nisan 08, 2012, 06:00:11 ÖS
yıllarca torosa binmiş biri her gördüğü renoya taş gibi araba diyebiliyor lakin öylemi meganlar tamircilerden çıkmıyor. opelci biri (eskiden öyleydim çoğu seriye bindim) opel için kemikli sorunsuz araba derken şuan için çıkan opellerin beyin ağrızalarından haberi varmı, hyundai yıllarca ucuz alt sınıf araba üretti diye şimdi kaliteli bir araç çıkaramazmı? türk milleti olarak çok ön yargılıyız , adamlar avrupada amerikada uzak doğuda iyi satış rakamlarına ulaşıyor. şahsi fikrim gdı motora lpg uygulanmıyorsa ben i30u tercih etmem, dizel araçta bu zamana kadar almadım almamda çünkü aradaki fiyat farkları aşırı yüksek
ONA BAKARSAN HONDADA VTİ LERİN SAYESİNDE ŞUAN EKMEK YİYİYOR VTİLER EFSANE OLDU  ONUN İMAJI
Gönderen: bbhnda - Nisan 08, 2012, 06:05:13 ÖS

j kasadamı var üstad beyin arızaları hangi opelde var?
Gönderen: bbhnda - Nisan 08, 2012, 06:06:35 ÖS
1.4 de 65 golf ile aralarında 21 lira fark var.ben olsam golf alırdım.zaten 3-5 donanım koyunca o araba 70 i bulur.
Gönderen: BHAAL - Nisan 08, 2012, 10:27:45 ÖS

hocam TFSI'lar dizel değil turbo benzinli... tdi'lara bakacaksın, o da şöyle:
A3 1.6 TDI S tronic   1598   105   19.392   31.699   "75.603TL"

1.2 benzinlisini de sakın alma zaten... parana yazık
Gönderen: hangover - Nisan 08, 2012, 10:48:59 ÖS

h kasada hocam, çukura girince araç kendini kitliyor. zırt pırt arıza yakar. abs yakar. motoruna lafım yok bakımlı kullanınca iyi gider . f g h kasa kullandım ,f ve g kasa iyidir,f kasanın tek egzantrikli olanı daha iyiydir sorun çıkarmaz. f kasa ile 300.000 km gördüm egzantrik mili kırdı, birde fabrikasyon contası artık bittiğinden bir kerede öyle motor açtı, sonra sattım. j kasa sadece bir tanıdığımda var oda doğru dürüst binmiyor zaten sıkıntı yok gibi ama ilerde ne gösterir bilemem
Gönderen: bbhnda - Nisan 09, 2012, 11:43:51 ÖÖ

h kasada hocam, çukura girince araç kendini kitliyor. zırt pırt arıza yakar. abs yakar. motoruna lafım yok bakımlı kullanınca iyi gider . f g h kasa kullandım ,f ve g kasa iyidir,f kasanın tek egzantrikli olanı daha iyiydir sorun çıkarmaz. f kasa ile 300.000 km gördüm egzantrik mili kırdı, birde fabrikasyon contası artık bittiğinden bir kerede öyle motor açtı, sonra sattım. j kasa sadece bir tanıdığımda var oda doğru dürüst binmiyor zaten sıkıntı yok gibi ama ilerde ne gösterir bilemem

anladım hocam civicimi almadan evvel 1.4 turbo ve h kasanın 1.3 dizeli vardı seçenekler arasındada.şahsen opele bir önyargımı denir mesafeli yaklaşıyorum.sanki 1 sene sonra elektrik aksam problem vermeye başlayacak arabanın sağından solundan sıkıntılar çıkacak gibi geliyor.eniştede 2005 vectra var arabanın  motorunu bir yıkattı araç bir daha iflah olmadı.tabi yanlış yıkamışlardır muhtemelen ama.
Gönderen: hangover - Nisan 09, 2012, 07:39:52 ÖS

anladım hocam civicimi almadan evvel 1.4 turbo ve h kasanın 1.3 dizeli vardı seçenekler arasındada.şahsen opele bir önyargımı denir mesafeli yaklaşıyorum.sanki 1 sene sonra elektrik aksam problem vermeye başlayacak arabanın sağından solundan sıkıntılar çıkacak gibi geliyor.eniştede 2005 vectra var arabanın  motorunu bir yıkattı araç bir daha iflah olmadı.tabi yanlış yıkamışlardır muhtemelen ama.

babamın ortağında günlük kullanım için aldığı 1.3 h kasa sedanı var. geçen sene aldı 2011 model. yazın klima açınca araç yığılıyo ben hiç hoşnut kalmadım gibi şeyler söyledi. zaten her sene araç alıyor bunuda denemiş oldu. vectra b kasa ve c kasa özellikle c kasalarda  elektronik sistem ağrızası had safhada. vectra b nin 2.0 motor olanının motor problemleri aşırı derecede. ama vectra a kasa temiz bulunabilirse ömürlük araba onun hakkını yiyemem. hondayla güzel seçim yapmışsınız, 2005 yılında 46.000tl lik sırf panaromik cam tavan spor donanım hikayesine alınan astara h kasa geçen yaz 25.000ne satıldı, değer kaybını siz düşünün artık opeldeki ama hondada bu pek olmaz
Gönderen: BAYTAR - Nisan 10, 2012, 05:32:04 ÖÖ
bu nasıl bir olay beyler . i30 c segmenti bir araç . ötekisi b . fantezinin böylesi :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww

şunu yazayım i30 yeni civic i bile harcar . hyundai nin şu ana dek ki en iyi işi . vw grubu bile bu araçtan korkuyor ....

gerisi boş ........
Gönderen: hangover - Nisan 10, 2012, 04:07:17 ÖS
bu nasıl bir olay beyler . i30 c segmenti bir araç . ötekisi b . fantezinin böylesi :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww

şunu yazayım i30 yeni civic i bile harcar . hyundai nin şu ana dek ki en iyi işi . vw grubu bile bu araçtan korkuyor ....

gerisi boş ........

konuyu baştan aşağı okumadan yoruma atladığınız belli, konu sahibi arkadaş yeni civic hb olmadığı için hondadan karşılaştırmaya b segmenti bir araç almış bununda farkında
Gönderen: canguder - Nisan 10, 2012, 05:24:48 ÖS

gerisi boş ........

o kadarda değil :) uçmayın
Gönderen: cefe - Nisan 10, 2012, 06:48:00 ÖS

gerisi boş ........

konuyu baştan aşağı okumadan yoruma atladığınız belli, konu sahibi arkadaş yeni civic hb olmadığı için hondadan karşılaştırmaya b segmenti bir araç almış bununda farkında

>=ok >=ok >=ok

Gönderen: BGR19 - Nisan 10, 2012, 09:34:30 ÖS
meraketmeyin Türkiye'de vw alcak adam i30 a yönelmez, vw süper ya...
Gönderen: bbhnda - Nisan 10, 2012, 09:40:16 ÖS
bmw,mercedes yoksa honda diyenlerdenim 20 yılda binerim fd6ıma.efsane ae101 corolla kasalar gibi her durduğumuz yerde alıcılar ilişir yanımıza :D
Gönderen: ed35 - Nisan 10, 2012, 10:08:11 ÖS
İ30 hakkı yenilecek veya yabana atılacak bir araç değil gerek Psa grubundan gerek ise golf'ten ve hatta civic'ten çok üstün bir araç...
Ancak Bir Mercedes,Bmw,Audi veya passat'ın kalitesini beklemekte doğru olmaz ;)
Ancak C sınıfı bir araç alacak olsam hiç düşünmeden i30 alırdım,yalnız c sınıfı araç düşünmediğim için i30'da düşünmüyorum haliyle :)
Gönderen: canguder - Nisan 10, 2012, 10:58:50 ÖS
İ30 hakkı yenilecek veya yabana atılacak bir araç değil gerek Psa grubundan gerek ise golf'ten ve hatta civic'ten çok üstün bir araç...
Ancak C sınıfı bir araç alacak olsam hiç düşünmeden i30 alırdım,yalnız c sınıfı araç düşünmediğim için i30'da düşünmüyorum haliyle :)

golf,civic ile i30 karşılaştırmak biraz komik olur.

golf vw demek
civic honda demektir.

bu iki model tarihe adlarını altın harflerle yazdırmış birer ikondur. i30'un karşılaştırılabilmesi için bir 20-25 sene piyasada olması lazım. golf ve civic bu zamana kadar kaç jenerasyon geçirdi ? geçirdikleri bu evrimlerle mükemmele yakın oldular. belki tasarımları kötüleşti ama yılların tecrübesi birikimi var. hyundai daha ilk arabasını üretmemişken piyasada golf vardı. yıl 1974... civic ise 1973 yılında üretilmeye başlandı.
Gönderen: alican_07 - Nisan 10, 2012, 11:28:25 ÖS
yeni i30 mükemmel bi araç yani golf ve civic kadar iyi hem donanım hem performans hem yakıt açısından hatta donanım olarak golf ve civic den dolu tabii ona göre de fiyatı var sağlamlığınıda yakında görücez ama bu donanım golfte olsa en aşağı 70 bin liraydı hyundai markasından ötürü fiyatları daha uygun tabii jazz mı i30 mu sorusu bence komik kıyas götürcek bi konu değil kesinlikle i30
Gönderen: ed35 - Nisan 11, 2012, 09:32:49 ÖÖ

golf vw demek
civic honda demektir.

bu iki model tarihe adlarını altın harflerle yazdırmış birer ikondur. i30'un karşılaştırılabilmesi için bir 20-25 sene piyasada olması lazım. golf ve civic bu zamana kadar kaç jenerasyon geçirdi ? geçirdikleri bu evrimlerle mükemmele yakın oldular. belki tasarımları kötüleşti ama yılların tecrübesi birikimi var. hyundai daha ilk arabasını üretmemişken piyasada golf vardı. yıl 1974... civic ise 1973 yılında üretilmeye başlandı.
Kardeşim araçlar hakkında bilgin olduğunu biliyor ve saygı duyuyorum ancak bir aracın 1973 veya 74'ten itibaren üretilmiş olması 2012 yılında onu mükemmel kılmaz,aynı şekilde 2012'de yeni çıkan bir aracı da berbat kılmaz.

Yeni civic'in şu piyasada içler açısı durumda olduğu su götürmez bir gerçek...Ne motor,ne şanzıman ne donanım...

Ancak i30'a bakınca donanım D sınıfı araçlardan bile çok nerdeyse,motor ve şanzıman desen oda çok üstün..

Valla hocam altın harflerle yazılan ne araçlar zamanla tarihten silindiyse şu an honda'da onu görüyorum,ki sadece honda değil,birçok japon firması araç piyasasından,elektroniğe çöküş içinde...

Honda sevdiğim bir markadır ancak şu an tercih edebileceğim bir marka değil,kendini geliştirip piyasayı yakalarsa belki yine çıkış sağlayabilir,bunu da zaman gösterecek bakalım :)
Gönderen: BHAAL - Nisan 11, 2012, 09:47:54 ÖÖ
i30u ben de beğendim de iyi derken ne kadar iyi diye düşünmek lazım... yeni bir araç olduğundan irili ufaklı arızaları olacaktır ama mühim olan firmanın arkasında durması... benim tahminim o eklenen muhtelif elektronik aksamın ufak tefek problemler çıkarması, sağından solundan ses gelmesi, ek olarak motorun yeni olması sebebiyle daha kısa ömürlü olma ihtimali. onun dışında çok ciddi bi problem çıkaracağını ben de düşünmüyorum, asla bi opel olmaz söz gelimi. lakin motor ve şanzıman yönünden çok üstün diyebilmek de mümkün değil zira kendini ıspatlamış bi teknoloji yok ortada, bunlar tahminden öteye geçmez... ama kanımca herhangi bir çift kavramalı şanzımandan daha uzun ömürlü olacak o şanzıman o da bi gerçek... ben beğendim çalışmasını. motorunu bilemem ama o konuda kararsızım zira hiç 128 bg gibi gitmiyor araç, hatta bir dizel torku da hissetmedim ben... sanırım şanzımanı korumak için bu tip bi seçim yapılmış.

golfün sorunsuzluğu da bence mevcut durumda yalan oldu... corollaların eski günlerin ekmeğini yemesi gibi golf de eski günlerini aratıyor... zira üzerinde dsg şanzıman barındıran herhangi bir dizel golfü getirip de bu aracın karşısına "sorunsuz" diye dikmek acımasızlık olur... i30un o açıdan daha sorunsuz olacağından şüphem yok
Gönderen: BAYTAR - Nisan 11, 2012, 08:33:25 ÖS

golf vw demek
civic honda demektir.

Kardeşim araçlar hakkında bilgin olduğunu biliyor ve saygı duyuyorum ancak bir aracın 1973 veya 74'ten itibaren üretilmiş olması 2012 yılında onu mükemmel kılmaz,aynı şekilde 2012'de yeni çıkan bir aracı da berbat kılmaz.

Yeni civic'in şu piyasada içler açısı durumda olduğu su götürmez bir gerçek...Ne motor,ne şanzıman ne donanım...

Ancak i30'a bakınca donanım D sınıfı araçlardan bile çok nerdeyse,motor ve şanzıman desen oda çok üstün..

Valla hocam altın harflerle yazılan ne araçlar zamanla tarihten silindiyse şu an honda'da onu görüyorum,ki sadece honda değil,birçok japon firması araç piyasasından,elektroniğe çöküş içinde...

Honda sevdiğim bir markadır ancak şu an tercih edebileceğim bir marka değil,kendini geliştirip piyasayı yakalarsa belki yine çıkış sağlayabilir,bunu da zaman gösterecek bakalım :)

Oooooooooo ed başkan tam da demek istediğimi demişsin . tek söyleyeceğim gdi dı , galiba bu motorlara tüp olmuyor . ben hayatım boyunca tüplü araç kullanmadım fakat Türkiye gibi bir ülkede aracın tüpe uyumu 2 . el açısından şart .

bu arada açılır cam tavana da bittim . çok imaj  >=ok
Gönderen: cefe - Nisan 11, 2012, 11:55:19 ÖS

golf vw demek
civic honda demektir.

CİVİC'e şu an içler acısı durumda denmesine katılmıyorum. [-X Şimdi ki durumu geçici birşey, yoksa fd6 kasa tarihe altın harflerle zaten geçti.
Motor derken performans mı, turbo isteği mi, yoksa ''Honda = Motor'' demek. Şu ana kadar herhangi bir forumda veya kullanıcılar da motor yönünden şikayet eden gördünüz mü?
Şanzıman yönünden otomatik viteste en sorunsuz araba yine Honda.
Donanım olarak katılıyorum çok basit özellikleri bile koymuyor, bu biraz satış stratejisiyle alakalı olabilir Accord la bir farkı olsun gibi...
Honda Türkiye'yi nasıl değerlendiriyor bilemiyorum ama Fd6 ya dizel motor seçeneğini getirselerdi, arka stop lambalarını kimsenin beğenmediği bakınca yanlardan şişirilmiş orta yaş üstüne hitap eden Toyota Corolla'yı kimse almazdı (şu anki civic in arkasını beğenmiyoruz ama corolladan yine de güzel). Ama o corolla, civicten yaklaşık 2 kat fazla sattı sebebi de D4-D motoru.
Gönderen: canguder - Nisan 12, 2012, 12:10:39 ÖÖ

golf vw demek
civic honda demektir.

forumda açılan diğer konularda yeni civici benim kadar eleştiren yoktur :) haksızda değilim bir çok insan buna katılıyor. şöyle bir durum varki son çıkan civic sorunsuzluk konusunda tabuları yıkacak bir araç. tipi motoru şanzımanı piyasaya göre zayıf kaldı evet ama o ufak tefek donanım eksikleri ve sağdan soldan gelen sesler frendeki zayıflık hepsi giderilmiş. yani karşımızda 99.9 sorunsuz bir araç var. bu güvenilirliği sağlamak için yıllarca eksikleri görülmüş jenerasyonlar geçirmiş geliştirilmiş bir model olması gerekir. i30 bu konuda civicten zayıf. donanımına motoruna sözüm yok kağıt üzerinde çok başarılı. civic kadar güvenilirlik kazanması için bir 20 yıl geçirmesi lazım. benim anlatmak istediğim konu bu.
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 09:01:45 ÖÖ

golf vw demek
civic honda demektir.

forumda açılan diğer konularda yeni civici benim kadar eleştiren yoktur :) haksızda değilim bir çok insan buna katılıyor. şöyle bir durum varki son çıkan civic sorunsuzluk konusunda tabuları yıkacak bir araç. tipi motoru şanzımanı piyasaya göre zayıf kaldı evet ama o ufak tefek donanım eksikleri ve sağdan soldan gelen sesler frendeki zayıflık hepsi giderilmiş. yani karşımızda 99.9 sorunsuz bir araç var. bu güvenilirliği sağlamak için yıllarca eksikleri görülmüş jenerasyonlar geçirmiş geliştirilmiş bir model olması gerekir. i30 bu konuda civicten zayıf. donanımına motoruna sözüm yok kağıt üzerinde çok başarılı. civic kadar güvenilirlik kazanması için bir 20 yıl geçirmesi lazım. benim anlatmak istediğim konu bu.
Sorunzsuzluk konusuna bişey diyemem ancak benim ve birçok insanın eleştirdiği nokta motor-şanzıman-donanım ve dış dizayn ;)
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 09:03:24 ÖÖ

golf vw demek
civic honda demektir.

CİVİC'e şu an içler acısı durumda denmesine katılmıyorum. [-X Şimdi ki durumu geçici birşey, yoksa fd6 kasa tarihe altın harflerle zaten geçti.
Motor derken performans mı, turbo isteği mi, yoksa ''Honda = Motor'' demek. Şu ana kadar herhangi bir forumda veya kullanıcılar da motor yönünden şikayet eden gördünüz mü?
Donanım olarak katılıyorum çok basit özellikleri bile koymuyor, bu biraz satış stratejisiyle alakalı olabilir Accord la bir farkı olsun gibi...
Honda Türkiye'yi nasıl değerlendiriyor bilemiyorum ama Fd6 ya dizel motor seçeneğini getirselerdi, arka stop lambalarını kimsenin beğenmediği bakınca yanlardan şişirilmiş orta yaş üstüne hitap eden Toyota Corolla'yı kimse almazdı (şu anki civic in arkasını beğenmiyoruz ama corolladan yine de güzel). Ama o corolla, civicten yaklaşık 2 kat fazla sattı sebebi de D4-D motoru.
''Honda = Motor'' şu anda öyle değil işte arkadaşım,5 yıl önce dediğin doğruydu ;)
Gönderen: hangover - Nisan 12, 2012, 03:49:40 ÖS
Sorunzsuzluk konusuna bişey diyemem ancak benim ve birçok insanın eleştirdiği nokta motor-şanzıman-donanım ve dış dizayn

e geriye ne kaldıki:D
Gönderen: bbhnda - Nisan 12, 2012, 04:15:11 ÖS
Sorunzsuzluk konusuna bişey diyemem ancak benim ve birçok insanın eleştirdiği nokta motor-şanzıman-donanım ve dış dizayn

geriye şasİ kaldı , civic kaldı :D :D
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 04:20:21 ÖS

İşte bende geriye bişey kalmadığı için sevemedim bu tipsiz civic'i :D
Gönderen: bbhnda - Nisan 12, 2012, 04:24:55 ÖS

konudan biraz sapıttıracam ama dostum 3.20d yi modluyoruz :D ekzos yaptık (tam kıvamında oldu ne gırtlak ne de ceset gibi :D) maviye kaplattık sadece ankara ve istanbulda varmış :D krom ön ızgara falan , 19 böcek siyahı cant,kaliperler falan :D  araba başka birşey oldu yaw :D
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 04:27:30 ÖS

konudan biraz sapıttıracam ama dostum 3.20d yi modluyoruz :D ekzos yaptık (tam kıvamında oldu ne gırtlak ne de ceset gibi :D) maviye kaplattık sadece ankara ve istanbulda varmış :D krom ön ızgara falan , 19 böcek siyahı cant,kaliperler falan :D  araba başka birşey oldu yaw :D
Senin mi 3.20d anlamadım ama :)
Gönderen: bbhnda - Nisan 12, 2012, 04:27:58 ÖS
yok yaw nerdee :D çok yakın bir dostumun.
Gönderen: bbhnda - Nisan 12, 2012, 04:28:58 ÖS
2 sene kaldı mesleğe geçince evi barkı satıp alacam bir bmw içinde yatacam :D :D
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 04:33:26 ÖS
İyi bakalım hayırlısı modlayınca güzel oluyorlar ama benim tercihim 4 kapıda yani E90'da sade ve orjinallikten yana.Ancak E92 olursa işler değişiyor tabi :)
Gönderen: bbhnda - Nisan 12, 2012, 04:39:30 ÖS
öyle saolasın sende bmwcisin ya söyleyeyim dedim :D araç coupe bu arada.:D benim anlamadığım bu hyundaiciler niye golfü direk rakip olarak benimsemişlerde fiyatı böyle tepe yapmışlar ??golf bu sınıfın tartışılmasız liderimi?
Gönderen: cefe - Nisan 12, 2012, 05:08:14 ÖS

golf vw demek
civic honda demektir.

''Honda = Motor'' şu anda öyle değil işte arkadaşım,5 yıl önce dediğin doğruydu ;)

Benim anlamadığım şimdiki motoruna ne oldu ''5 yıl'' önceki motorundan kötü mü yani? Sizin bildiğiniz sorun çıkartan fd6 var mı? 
Gönderen: canguder - Nisan 12, 2012, 05:47:27 ÖS
bence i30 yeni civicten daha çirkin :)
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 05:48:28 ÖS

golf vw demek
civic honda demektir.

Benim anlamadığım şimdiki motoruna ne oldu ''5 yıl'' önceki motorundan kötü mü yani? Sizin bildiğiniz sorun çıkartan fd6 var mı?  
Piyasadaki araçlara göre evet kötü i30 bile 130hp.
Ben sorun çıkartır demedim ki :) Sürekli ısıtılıp ısıtılıp vay arkadaş sorunsuz bizim honda hee haberin olsun deniyor :)
Gönderen: BGR19 - Nisan 12, 2012, 06:29:20 ÖS
iyi de herşey hp değil ki, mesela buna 0-100 u örnek verebilriz :) yeni civic 9.7sn olması lazım
Gönderen: carousal - Nisan 12, 2012, 06:36:50 ÖS
civic hatchback modelleri Türkiye'de neden tutmuyor, net bir fikri olan var mı?

Tasarımı kötü, dizeli yok, vitesi sorunlu, motoru sorunlu, parçası yok, yakıt tüketimi çok gibi olasılıklardan hangisi geçerli? Ya da ilave edilecek bir kötü yanı mı var bu hatchback Civic'lerin?
Gönderen: ed35 - Nisan 12, 2012, 07:00:21 ÖS
iyi de herşey hp değil ki, mesela buna 0-100 u örnek verebilriz :) yeni civic 9.7sn olması lazım
Manuel 9.9-otomatik 12.2 olarak gözüküyor resmi sitesinde.

Neyse ben tartışma ortamı yaratmak veya başka bişey istemiyorum,bu konuyu da uzatmayacağım.
Herkese kolay gelsin ;)
Gönderen: canguder - Nisan 12, 2012, 11:32:23 ÖS
Aynen.Bende 10 yı l sonra alabilirim sanırım.Araba çok hoş.10 yıl sonra bile modası geçmez sanırım 
quote:

Orjinalden alıntı: hayta85

allah nasip ederse bende bi civic hp alcam 10 yıl sonra 

fd6 için bir forum sitesinde söylenen kelime :)
Gönderen: bbhnda - Nisan 13, 2012, 04:44:56 ÖS
civic hp mi ? :D :D
Gönderen: BAYTAR - Nisan 13, 2012, 06:52:15 ÖS
yeni civic i inceledim . güzel hoş . fakat çok ciks şeyler de olmuş :

mesela ben yolcu olarak oturuyorum ve radyoyu kurcalayıp biraz da klimadan soğuk hava almak istiyorum ; fakat o da ne ?!!

sadece bu fonksiyonları sürücü kullanabiliyor !!!!!!!!!!, dahası hiç bir ekrandaki yazıyı yolcu olarak okuyamıyorum ?????!!!!!!!!

geçioruz i30 a : 6 ileri vites .........farklı motor seçenekleri VE TABİKİ : yolcu olarak istediğim herşeyi kurcalayabiliyorum ! >=ok >=ok

artı hondadan 2 kat daha fazla kurcalanacak düğme ve düğmeli el freni  <^^Seyt <^^Seyt

bi de bu jazz var  >%6rol >%6rol >%6rol >%6rol bu nedir acaba . ben bu araca bindiğimde ( 47 Numara olan ) ayaklarım fren - gaz , debriyaj -fren 'e devamlı basıyor . honda bayisinde '' ama biz ne yapabiliriz beyfendi ? '' lafına alıştım . bi de biz amerikalılara yönelik araba yapıyoruz lafı var ya ..............................................................!!????
Gönderen: bbhnda - Nisan 13, 2012, 06:58:10 ÖS
hocammm o nasıl bir iş yaw yolcuu klima fonksiyonunu ayarlayamıyormu???
Gönderen: bbhnda - Nisan 13, 2012, 06:58:37 ÖS
bu honda gerçekten garipleşti.
Gönderen: BAYTAR - Nisan 13, 2012, 08:12:25 ÖS

yok be abim şöyle : klimayı ayarlamak istiyorsan bildiğin eğiliyorsun :(

sana şunu söyleyeyim senin altındaki civic ön yolcunun keyfi , konforu olsun yenisine on basar ; her şey yenisinde çok şöföre yönelik !???*
Gönderen: bbhnda - Nisan 13, 2012, 08:51:05 ÖS

yok be abim şöyle : klimayı ayarlamak istiyorsan bildiğin eğiliyorsun :(

sana şunu söyleyeyim senin altındaki civic ön yolcunun keyfi , konforu olsun yenisine on basar ; her şey yenisinde çok şöföre yönelik !???*

iltifat etmişsin kardeşim saolasın.
Gönderen: canguder - Nisan 13, 2012, 10:38:33 ÖS
i30'u araba yerine koyanlara gülüyorum :) özellikle 58 bin lira fiyatı varken.
Gönderen: cefe - Nisan 13, 2012, 11:35:21 ÖS
Forum, Yeni Honda civic mi Yeni Hyundai İ30 mu diye değişmeye başladı. :P ( Gerçi verilen cevaplardan sonucu belli oluyor.)

Şu İ30 a Honda amblemini koyup işte bu yeni civic hp deselerdi ne olurdu?  :-X
Gönderen: canguder - Nisan 13, 2012, 11:58:23 ÖS
Forum, Yeni Honda civic mi Yeni Hyundai İ30 mu diye değişmeye başladı. :P ( Gerçi verilen cevaplardan sonucu belli oluyor.)

Şu İ30 a Honda amblemini koyup işte bu yeni civic hp deselerdi ne olurdu?  :-X

honda dükkanı kapatıp giderdi :)
Gönderen: cefe - Nisan 14, 2012, 01:15:56 ÖÖ

Şu İ30 a Honda amblemini koyup işte bu yeni civic hp deselerdi ne olurdu?  :-X

honda dükkanı kapatıp giderdi :)

Bence satış patlaması olurdu  [-X(Golf te tarihin tozlu sayfalarında yerini alırdı...)  ve şu anda plazalarının önünde yığılmış satılmayı bekleyen yeni civic görüntüsü olmazdı.
Gönderen: canguder - Nisan 14, 2012, 01:47:44 ÖÖ
i30 söylendiği kadar güzel bir araç değil. beysan sanayi sitesindeki bayide inceledim golften daha kaliteli değil. ayrıca tasarım olarak çok kötü. hyundai'nin bir türlü beceremediği şişirme kasa bu araçtada mevcut. korelilerin almanları geçmesi için çok yolları var :) arka farları biraz alfa biraz mazda esintisi. ön farlar chevrolet aveodan alıntı. yandan baktığımızda ön kapı ile arka kapının hizaları farklı kambur bir görüntü vermiş. fiyatı uçuk.teknik özellikleri inceleyelim.

golf 1.6 tdi highline
1598 cc
105 hp @ 4400 d/d
250 nm @ 1500-2500 d/d
7 ileri dsg
1337 kg
0-100 : 11.2 sn
max hız : 189
yakıt tüketimi ort : 4.7 lt
emisyon 123 g/km
fiyat 66.000 tl (highline)

hyundai elite otm.
1582 cc
128 hp @ 4000 d/d
260 nm @ 1900-2750 d/d
6 ileri otomatik
1515 kg
0-100 : 11.7 sn
max hız : 190
yakıt tüketimi ort : 5.5 lt
emisyon 145 g/km
fiyat 58.750 tl (elite)

arada 23 hp ve 10 tork fark olmasına rağmen , performansta hem tüketimde hemde çevrecilikte golf önde oluyor. ayrıca i30da donanım olarak tavan hava yastıklarını göremedim. golfte f1 vites opsiyon olarak alabiliyorsunuz. ikinci el olarak golfü bugün satmaya karar verseniz çok rahat alıcı bulursunuz. i30 abartılıyor bana göre. herkesin kendi zevkidir orası ayrı.golf 38 yıldır tozlu sayfalarda yer almadığına göre bundan sonrada almaz :)
Gönderen: ozN - Nisan 14, 2012, 09:07:32 ÖÖ
yav hyundaı ne zaman araba olduda 60 bin edio bende onu anlamadım
Gönderen: bbhnda - Nisan 14, 2012, 09:24:04 ÖÖ
zaten 60 bin bandı araç almak için biraz sıkıntı bir meblağ.ya 40-50 arasında güzel bir araç alıp kalan paranı cebine koyacaksın.yada bir miktar daha çıkıp (30-35 kadar bence) daha güzel bir araba alacaksın.ben 45 bine fd6 aldım kalanı cebime koydum.artık baz passatlar bile 70 lira sanırım.ki bazıda gerçekten boş bana göre.
Gönderen: bbhnda - Nisan 14, 2012, 09:25:13 ÖÖ
yada temiz bir ikinci el bulacaksın :D :D
Gönderen: cefe - Nisan 14, 2012, 10:52:20 ÖÖ
i30 söylendiği kadar güzel bir araç değil. beysan sanayi sitesindeki bayide inceledim golften daha kaliteli değil. ayrıca tasarım olarak çok kötü. hyundai'nin bir türlü beceremediği şişirme kasa bu araçtada mevcut. korelilerin almanları geçmesi için çok yolları var :) arka farları biraz alfa biraz mazda esintisi. ön farlar chevrolet aveodan alıntı. yandan baktığımızda ön kapı ile arka kapının hizaları farklı kambur bir görüntü vermiş. fiyatı uçuk.teknik özellikleri inceleyelim.

golf 1.6 tdi highline
1598 cc
105 hp @ 4400 d/d
250 nm @ 1500-2500 d/d
7 ileri dsg
1337 kg
0-100 : 11.2 sn
max hız : 189
yakıt tüketimi ort : 4.7 lt
emisyon 123 g/km
fiyat 66.000 tl (highline)

hyundai elite otm.
1582 cc
128 hp @ 4000 d/d
260 nm @ 1900-2750 d/d
6 ileri otomatik
1515 kg
0-100 : 11.7 sn
max hız : 190
yakıt tüketimi ort : 5.5 lt
emisyon 145 g/km
fiyat 58.750 tl (elite)

arada 23 hp ve 10 tork fark olmasına rağmen , performansta hem tüketimde hemde çevrecilikte golf önde oluyor. ayrıca i30da donanım olarak tavan hava yastıklarını göremedim. golfte f1 vites opsiyon olarak alabiliyorsunuz. ikinci el olarak golfü bugün satmaya karar verseniz çok rahat alıcı bulursunuz. i30 abartılıyor bana göre. herkesin kendi zevkidir orası ayrı.golf 38 yıldır tozlu sayfalarda yer almadığına göre bundan sonrada almaz :)

Aradaki 7850 tl lik fark var, ''Tavan Yastıkları'' nı yazmışsınız ozaman İ30 da artı neler var ona bakalım;  
+ PANAROMİK CAM TAVAN
+ GERİ GÖRÜŞ KAMERASI
Adamlar neredeyse kapak jantı bile ekstra özellik diye satacaklar, Golfte bu iki özelliği koysak fiyatı 66.600 olan Highline modeli ne olur acaba?(yani Highline modeline denk gelen karşılaştırma Hyundai modeli Style paket oluyor , Panaromik cam tavansız, Geri görüş kamerasız gibi onunda fiyatı 53.250 tl dir.
yani karşılaştırma dış donanım olarak tam olmamış. :)
Dış tasarıma gelirsek tabi zevkler, renkler tartışılmaz ama fd6 da ilk çıkınca dış tasarımına, uçak gibi olan iç kokpitine laf söyleyenler olmuştu ama bence böyle şık bir tasarım bir daha hiçbir modelde yapılamadı, Hyundai ın Golfle marka imajı, geçmişi veya kalitesi olarak karşısına çıkacağına bende inanmıyorum ama gidipte hala 20. yy dan kalma dizaynlar yapan, fiyatı şişirilmiş golfe de para vermek istemem. :-X
Gönderen: BGR19 - Nisan 14, 2012, 01:01:28 ÖS
zaten 60 bin bandı araç almak için biraz sıkıntı bir meblağ.ya 40-50 arasında güzel bir araç alıp kalan paranı cebine koyacaksın.yada bir miktar daha çıkıp (30-35 kadar bence) daha güzel bir araba alacaksın.ben 45 bine fd6 aldım kalanı cebime koydum.artık baz passatlar bile 70 lira sanırım.ki bazıda gerçekten boş bana göre.
katılıyorum...
Gönderen: BHAAL - Nisan 14, 2012, 02:07:00 ÖS
tercih meselesidir beğenilmeyebilir elbette, benim de eleştirdiğim noktaları var ama tutup da golfe iyi diyip i30a kötü derseniz gülerim yani... golfe 66bin lira veren enayidir, ötesi aması lakini yok... kaldı ki bunların hepsi hb şehir arabası... hiçbiri cidden iyi araç sınıfına girmez... o açıdan hepsinin fiyat/performansını değerlendirmekte fayda var. i30 o yönden çok önde ama onun da fiyatı çok yüksek, şanzımanı dsg gibi elinde kalmaz, araç çok seri değil ama çok tutuk da değil... golfe olsa olsa daha az yakıyo, satışı daha kolay olur, daha az kaybettirir diyebilirsin... o da eski günlerin hatrına, corolla örneğinde olduğu gibi... onun dışında burda golfü meth etmenin bi anlamı yok. i30 şuanda kendini ispatlamış bi araba değil, kaybettiği nokta o... ama üst üste 2 nesil daha bunun gibi bi atak yaparlarsa bu araç da bi ikon olur çıkar, zira hiçbir eksiği yok onun dışında. i30 biniciye çok uygun bir araç bence, ama al satçıysanız evet hiç girmemelisiniz o işe zirar şu aşamada çok kaybettirir size, o da bi gerçek
Gönderen: alfaus007 - Nisan 19, 2012, 11:20:58 ÖÖ
Sıfır hyundai a 58.000 lira vereceğime gider http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3650134  alfa romeo 159 alırım..
Gönderen: canguder - Nisan 19, 2012, 06:51:21 ÖS
Sıfır hyundai a 58.000 lira vereceğime gider http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3650134  alfa romeo 159 alırım..

100 kişiden 95i zaten o parayı vermez. dediğin gibi o paraya alınacak o kadar güzel araçlar varki.araştırınca bulunuyor.

Gönderen: bbhnda - Nisan 19, 2012, 07:05:43 ÖS
ben gider biraz daha koyar scirocco alırdım yada typeR ama 159 da felaket bir araba.
Gönderen: alfaus007 - Nisan 19, 2012, 09:23:08 ÖS
Sıfır hyundai a 58.000 lira vereceğime gider http://www.arabam.com/ikinciel/Ilan/Detay/3650134  alfa romeo 159 alırım..

100 kişiden 95i zaten o parayı vermez. dediğin gibi o paraya alınacak o kadar güzel araçlar varki.araştırınca bulunuyor.

Aynen 58.000 liraya nasıl araçlar var ya ,gidip hyundai ya mı verecem peh.
Gönderen: cefe - Nisan 19, 2012, 10:24:28 ÖS

ikinci el için çok alternatif var zaten ama konu sıfır araba alma üzerine açıldı. arabayı alırken özürlü indirimi olacak o yüzden 36000 liraya geliyor ve bu şekilde ikinci ele göre sıfır daha mantıklı oluyor.
Gönderen: canguder - Nisan 20, 2012, 07:13:00 ÖÖ

hayırlısı olsun diyelim zevkler ve renkler tartışılmaz.

ikinci el için çok alternatif var zaten ama konu sıfır araba alma üzerine açıldı. arabayı alırken özürlü indirimi olacak o yüzden 36000 liraya geliyor ve bu şekilde ikinci ele göre sıfır daha mantıklı oluyor.
Gönderen: BAYTAR - Nisan 20, 2012, 10:06:33 ÖS

hayatımda merkepezi de gördüm . ama alfa romeo bambaşka . dünya bir yana alfa bir yana .
Gönderen: bbhnda - Nisan 20, 2012, 10:15:59 ÖS
alfa farklıdır ayrı bir tutkudur :D
Gönderen: cefe - Nisan 23, 2012, 11:33:26 ÖS
Evet arkadaşlar sonunda babama, Yeni Hyundai İ30 almaya karar verdik. Style, Dizel, Manuel vites, renk aqua mavi. Cam filmi ve kaput filmiyle beraber 56.000, bize ötv indirimiyle 40.000 liraya geldi. Ellerinde bizim istediğimiz renk ve model olduğu için cumartesi günü elimizde olacak. Fikir veren, yorum yapan herkesin eline sağlık, teşekkür ederim... :D :D :D 
Gönderen: BGR19 - Nisan 24, 2012, 10:38:27 ÖÖ
Hayirli olsun, o renk te yakisiyor yani gecn gormustum :)
Gönderen: ed35 - Nisan 24, 2012, 10:38:51 ÖÖ
Evet arkadaşlar sonunda babama, Yeni Hyundai İ30 almaya karar verdik. Style, Dizel, Manuel vites, renk aqua mavi. Cam filmi ve kaput filmiyle beraber 56.000, bize ötv indirimiyle 40.000 liraya geldi. Ellerinde bizim istediğimiz renk ve model olduğu için cumartesi günü elimizde olacak. Fikir veren, yorum yapan herkesin eline sağlık, teşekkür ederim... :D :D :D  
En mantıklı olanı hayırlısı olsun ;) Benim tercihim dizel style yerine elite benzinli olurdu ama :)
Gönderen: cefe - Nisan 24, 2012, 12:02:45 ÖS
Teşekkür ederim, ötv indirimi olduğu için dizel ve style deki fiyat farkı bizim için biraz daha kapandı ve full olanı almak daha mantıklı geldi, otomatik vitesteki yakıt sarfiyatının normalin üzerinde olduğu için düşünmedik.
Gönderen: cefe - Nisan 24, 2012, 12:07:32 ÖS
En mantıklı olanı hayırlısı olsun ;) Benim tercihim dizel style yerine elite benzinli olurdu ama :)

Style değil yanlış yazmışım Dizel, Elite donanımlısını aldık,
Gönderen: ed35 - Nisan 24, 2012, 12:56:34 ÖS

Style değil yanlış yazmışım Dizel, Elite donanımlısını aldık,
O zaman en iyi tercih,çok iyi bir otomobil,hayırlısı olsun tekrar ;)
Gönderen: cefe - Mayıs 03, 2012, 07:06:12 ÖS
Arkadaşlar rengini en son BEYAZ olarak değiştirdik, 1 hafta, on gün içinde gelecek.
Gönderen: mertkan677 - Mayıs 03, 2012, 07:39:06 ÖS
Hayırlı olsun. Renk olarak beyaz daha iyi bir seçim.
Gönderen: ed35 - Mayıs 03, 2012, 07:46:34 ÖS
Arkadaşlar rengini en son BEYAZ olarak değiştirdik, 1 hafta, on gün içinde gelecek.
Kırmızı yada mavi olanını canlı görüp temi beyaz seçtiniz acaba?
Gönderen: hangover - Mayıs 03, 2012, 10:22:36 ÖS
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın hocam .hondada beyaz iyide hyundaide maviyle karamel kahve favorilerimdi. giride iyi. iç rengi ne renk seçtiniz.
Gönderen: cefe - Mayıs 06, 2012, 12:58:54 ÖS
Maviyi canli olarak gördük çok güzel ama biraz fazla canli gibi ve trafikte çok yok dikkat çeken bir renk, kırmızıyı hiç düşünmedik  bundan önceki iki arabamızda kırmızı idi, bilmiyorum araba seciminden daha fazla hangi renk olsun diye düşündük hala tereddütüm var ama karar vermek lazım, cam tavan, camlar filimli bir beyaz güzel durmaz mı? İç doseme rengi siyah
Gönderen: hangover - Mayıs 06, 2012, 11:30:43 ÖS
burda beyazını gördüm gezip duruyorlar,hyundaidede test aracı beyazdı. şahsi fikrimdir o aracı gösteren renkler lansman renkleri.içide bej  oldumu tadından yenmez. bence değiştirme şansınız varsa birkez daha düşünün. beyazın modası da geçicek gümüş grinin geçtiği gibi
Gönderen: cefe - Eylül 29, 2012, 11:43:27 ÖS
Arkadaşlar merhaba konuyu ben açmıştım, 30 Mayıs 2012 de Hyundai İ30 elite, dizel, manuel vites, beyaz renk arabamızı teslim aldık. şu anda 4 ay, 7500 km oldu, izlenimlerimi paylaşmak istedim...
Yakıt tüketimi :      1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
                            2- Aynı yolu Ankara'dan çıkmadan depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, daha süratli kullanarak İstanbul'a geldiğimde yol bilgisayarı bu sefer 5.4 gösterdi, ve depoyu tekrar İstanbul da doldurup km ye böldüğümde 100 km ye çıkan hesap 5.4 , 5.5 gibi bir değerdi. yani yol bilgisayarı birebir doğru gösteriyor. LPG li Fd6 arabamlada defalarca aynı yolu yapıp yaktığım lpg litre*fiyat ile i30 unkini karşılaştırdığımda yaklaşık olarak maliyet değerleri iki araba içinde aynı çıkmıştı.
                            3- Ankara şehir içinde normal trafikte 5.3 - 5.7 lt arasında dolaşıyorum.
Konforu :              Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu :            Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Görüş :             Ön tarafta fd6 gibi A cam olmadığı için dönüşlerde problem yaşanmıyor ama ön iç panelin yüksek olmasından dolayı arabanın sağ ve sol çapraz köşeleri trafikte sıkıntı olabiliyor. Park ederken geri görüş kamerası olması büyük kolaylık sağlıyor, İçi ferah, kullanması keyifli bir araba.
Performans : Dizel olmasından dolayı özellikle 2. viteste güzel bir ivmelenmesi var ama diğer 3,4... viteslerde bu ivmelenme fark edilmiyor, yokuş yukarı hız kaybetmesi olmuyor.
Genel olarak:         Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var)  hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,
Piyasaya yeni çıkan 4-5 aylık bir araba, kendisini ispatlaması için belki 2-3 sene geçip 100000 km lerde bu araba arıza yapmıyor, mekanik aksamı, boyası sıkıntı çıkartmıyor dedirtmesi lazım, belki de o yüzden şu anda trafikte çok görmüyoruz, insanlar biraz daha temkinli yaklaşıyor, diğer Hyundai ın diğer modellerine göre kalitesi çok farklı, insan içine binince anlıyor, tek eksiği bir Honda veya VW gibi bir marka değerinin olmaması.    
Gönderen: alper_06 - Eylül 29, 2012, 11:51:49 ÖS
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))
Gönderen: Mehmetttt - Eylül 29, 2012, 11:57:02 ÖS
kore arabaları ve motorları şu an parlayan bir yıldız gibi, motorlara da araçlara da denilecek tek laf var helal olsun.
Gönderen: cefe - Eylül 30, 2012, 12:01:38 ÖÖ
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))

Şu anda Sıfır araba alacak olsaydınız (55000-60000 TL arası) saydığınız 3 ülke arabalarından hangi modellerini tercih ederdiniz..?
Gönderen: alper_06 - Eylül 30, 2012, 12:18:26 ÖÖ
1-cr-z gt
2-audi a3 1-4 tfsı / wv jetta veya golf / ford focus
3- o paraya amerikan alamayız zaten

verdiğim cevap tatmin etmiştir umarım !
Gönderen: cefe - Eylül 30, 2012, 01:19:00 ÖÖ
1-cr-z gt

Maalesef tatmin edici değil.....
1- cr-z gt hangi sınıf bir araba? 5 kişi alabiliyor mu?  benzinli+elektrik bir araba  (bizimkisi dizel...), cr-z gt 64900 liste fiyatı, i30 un 56900 ve ben sınırı 60000 de tutmuştum, aynı zamanda bagaj bizim için önemli cr-z 215 lt. i30 un 378 lt. iki araba arasındaki donanım farklılığına girmiyorum bile,crz görünüşte güzel bir araba olabilir ama pratikte tercih edilmeyecek fantazi bir model, kaç tane yolda görürsünüz, Türkiye de kaç tane satılır ayrı konu zaten? biraz mantık dışı, yani bu kıyaslama olmamış.
2-Yakın zamanda Golf-7 kasayı çıkarıcak yani şimdiki kasası eski olacak, Highline 1.6 tdi a göre aynı fiyat ama ben neredeyse kapak janta bile para isteyecek vw' gene sizin deyiminizle alman parasıyla 5 para vermem... Golf te acaba İ30 daki donanımın % de kaçı var? Jetta Highline modeli 64300 ve ikisi arasındaki donanım farklılığına girmiyorum artık... iç malzeme kalitesi ile kıyas edilebilir mi? İ30 un daha iyi,
kişisel zevktir ama iç dizaynı ve tipi İ30 un çok daha güzel. Ford focus'un içi mezar gibi alçak ve dar, plazada incelerken hemen imek istediğim bir araba olmuştu test sürüşü dahi yapmak istemedim, zaten şu anda eski focus kadar satılmıyor.
3-Alınamayacak bir araba zaten kıyas olmaz...
İ30 a hiç bindiniz mi yoksa önyargılarınızla mı '' 5 para etmez '' gibi kolay bir cümle yazıyorsunuz? İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım...
Gönderen: doan - Eylül 30, 2012, 01:27:53 ÖÖ
Arkadaşlar merhaba konuyu ben açmıştım, 30 Mayıs 2012 de Hyundai İ30 elite, dizel, manuel vites, beyaz renk arabamızı teslim aldık. şu anda 4 ay, 7500 km oldu, izlenimlerimi paylaşmak istedim...
Yakıt tüketimi :      1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
                            2- Aynı yolu Ankara'dan çıkmadan depoyu doldurup yol bilgisayarını sıfırladım, daha süratli kullanarak İstanbul'a geldiğimde yol bilgisayarı bu sefer 5.4 gösterdi, ve depoyu tekrar İstanbul da doldurup km ye böldüğümde 100 km ye çıkan hesap 5.4 , 5.5 gibi bir değerdi. yani yol bilgisayarı birebir doğru gösteriyor. LPG li Fd6 arabamlada defalarca aynı yolu yapıp yaktığım lpg litre*fiyat ile i30 unkini karşılaştırdığımda yaklaşık olarak maliyet değerleri iki araba içinde aynı çıkmıştı.
Konforu :              Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu :            Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Görüş :             Ön tarafta fd6 gibi A cam olmadığı için dönüşlerde problem yaşanmıyor ama ön iç panelin yüksek olmasından dolayı arabanın sağ ve sol çapraz köşeleri trafikte sıkıntı olabiliyor. Park ederken geri görüş kamerası olması büyük kolaylık sağlıyor, İçi ferah, kullanması keyifli bir araba.
Performans : Dizel olmasından dolayı özellikle 2. viteste güzel bir ivmelenmesi var ama diğer 3,4... viteslerde bu ivmelenme fark edilmiyor, yokuş yukarı hız kaybetmesi olmuyor.
Genel olarak:         Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var)  hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,
Piyasaya yeni çıkan 4-5 aylık bir araba, kendisini ispatlaması için belki 2-3 sene geçip 100000 km lerde bu araba arıza yapmıyor, mekanik aksamı, boyası sıkıntı çıkartmıyor dedirtmesi lazım, belki de o yüzden şu anda trafikte çok görmüyoruz, insanlar biraz daha temkinli yaklaşıyor, diğer Hyundai ın diğer modellerine göre kalitesi çok farklı, insan içine binince anlıyor, tek eksiği bir Honda veya VW gibi bir marka değerinin olmaması.     

önce hyundai şimdi kia aldı gidiyor her kulvarda. sizin aldığınız sıralarda cee'din -gözlemlediğim kadarıyla i30 ile aynı platform üzerinde üretilmişler- yeni modeli çıkmış mıydı?
Gönderen: cefe - Eylül 30, 2012, 01:34:10 ÖÖ
Yakıt tüketimi :      1- Ankara-İstanbul arası uzun yolda sakin kullanım 110 km hız 5 kişi bagaj dolu yol bilgisayarı 4.4 lt/km idi
Konforu :              Honda Civic fd6 ya göre daha iyi (yeni civic i kullanmadım) özellikle arka süspansiyonlar ve genel olarak kasistlerden geçerken fazla hissettirmiyor. Ama fd6 nın koltukları daha rahat hyundai'ınkiler biraz sert.
Yol tutuşu :            Herhangibir emniyetsiz durumla karşılaşmadım, genel olarak iyi.
Genel olarak:         Vites geçişleri yumuşak, ilk çıktığında yapılan test sürüşlerinde direksiyonun hissiyatsız olduğu söyleniyordu, ben normal sürüş modunda kullanıyorum (3 mod var)  hissiyatsız değil, istenen tepkiyi veriyor, bagajı hatchback olduğu için tavana kadar kullanılabiliyor, bagaj için suv almayı düşünmüştük ama şu ana kadar ki seyahatlerimizde i30 bize yeterli geldi ,

önce hyundai şimdi kia aldı gidiyor her kulvarda. sizin aldığınız sıralarda cee'din -gözlemlediğim kadarıyla i30 ile aynı platform üzerinde üretilmişler- yeni modeli çıkmış mıydı?

evet ceed in de yeni modeli çıkmıştı
Gönderen: doan - Eylül 30, 2012, 01:43:29 ÖÖ
çok ilgimi çekiyor yeni cee'dlerde. aracınıza da maşallah. dogru bir tercihte bulunmuşsunuz demekki :)
Gönderen: cefe - Eylül 30, 2012, 10:06:54 ÖÖ
çok ilgimi çekiyor yeni cee'dlerde. aracınıza da maşallah. dogru bir tercihte bulunmuşsunuz demekki :)
Teşekkür ederim...
Gönderen: alper_06 - Eylül 30, 2012, 11:03:17 ÖÖ
kazasız belasız kullan
benim takıntım var ne olursa kaç para olursa olsun kore arabasına binmem.1-japon  2-alman  3-amerikan bu ülkelerin yaptığı araçların dışında bi arabaya binmem hele kore arabası hyundai :) aman aman ....kore parasıyla 5 para etmez :))
1-cr-z gt

siz kendi paranıza göre kendi ihtiyaçlarınıza göre kriter belirleyip benimde o limitler dahilinde tercihlerimi soruyosunuz.ben araba alıcamda parasını siz mi vereceksiniz ? ben hyundai lerin geneline 5 para etmez dedim kendi tercihim kendi görüşüm fikirlerimi söyleme özgürlüğüne sahibim ki burası bir forum herkes açıkca düşüncelerini ve fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahip.siz 55,000-60,000 fiyat sınırı yapıp hangi sıfır aracı alırsınız diye bir soru yöneltiyorsunuz !? anladığım kadarıyla zorunuza gitti sidik katılımtırma gibi bir niyet içindesiniz :)).hala diyorum ve farkındaysanız i30 gibi bir model belirtmedim genel olarak ilk üretilen den son üretilene kadar genel konuştum.
1- aracı alırken bayinin anahtar teslim fiyatını mı ödediniz yoksa indirim yapıldımı ?illaki indirim yapılmıştır o yüzden sınırı 60000 tuttum kelimesi saçma. 2- aracın bagajının olup olmaması aracı alan kişinin tercihidir ben kendi tercihimi yaptım o beni bağlar.. 3- türkiyede kaç cr-z satılır oda honda nın sorunu sizin değil  4- para benim zzevk benim ister golf 6 alırım yada bekler golf 7 alırım oda benim sorunum. 5-focus'un içi sana mezar gibi gelir bana cennet gibi zevk meselesi 6-audi den bahsetmemişsin buna şaşırdın :) 7-kaç tane cr-z yi yolda görürüz evet az görürüz ama hyundai ler piyasada kaynıyo çoğu rent a car-şirket aracı ve taksi :)  8- ben o paraya sıfır amerikan alınırmı dedimde siz bana alınamıyacak araba kıyas olmaz diyosunuz.( verdiğim cevap yukarda tekrar okuyun ne i30 dedim nede o paraya sıfır araba alınır dedim ne olursa olsun kore arabasına binmem hele hyundai dedim )
Yani okuyanlarda görecekki bu iş zevk ve para meselesi.ben kısaca hyundai lere para vermem 5 para etmez dedim.sizin zorunuza gitti sanki i30 5 para etmez o paraya başka sıfır araba alırım demişimde sen bana 55-60 bin liraya sıfır  hangilerini alırsın gibi saçma bi soru sordun.gerçekten bunlara gerek yok.para senin zevk senin istediğin paraya istediğini alırsın doğrumu ! o yüzden bırak isteyen yorumunu yapsın istediği arabaya 10 para versin istemediğinede 5 para etmez desin.zoruna gidecekse verilen cevaplar sende paylaşma diyecem adminim kızacak :)
Yine söylüyorum allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullan aracını hayırlı olsun :)

1- cr-z gt hangi sınıf bir araba? 5 kişi alabiliyor mu?  benzinli+elektrik bir araba  (bizimkisi dizel...), cr-z gt 64900 liste fiyatı, i30 un 56900 ve ben sınırı 60000 de tutmuştum, aynı zamanda bagaj bizim için önemli cr-z 215 lt. i30 un 378 lt. iki araba arasındaki donanım farklılığına girmiyorum bile,crz görünüşte güzel bir araba olabilir ama pratikte tercih edilmeyecek fantazi bir model, kaç tane yolda görürsünüz, Türkiye de kaç tane satılır ayrı konu zaten? biraz mantık dışı, yani bu kıyaslama olmamış.
2-Yakın zamanda Golf-7 kasayı çıkarıcak yani şimdiki kasası eski olacak, Highline 1.6 tdi a göre aynı fiyat ama ben neredeyse kapak janta bile para isteyecek vw' gene sizin deyiminizle alman parasıyla 5 para vermem... Golf te acaba İ30 daki donanımın % de kaçı var? Jetta Highline modeli 64300 ve ikisi arasındaki donanım farklılığına girmiyorum artık... iç malzeme kalitesi ile kıyas edilebilir mi? İ30 un daha iyi,
kişisel zevktir ama iç dizaynı ve tipi İ30 un çok daha güzel. Ford focus'un içi mezar gibi alçak ve dar, plazada incelerken hemen imek istediğim bir araba olmuştu test sürüşü dahi yapmak istemedim, zaten şu anda eski focus kadar satılmıyor.
İ30 a hiç bindiniz mi yoksa önyargılarınızla mı '' 5 para etmez '' gibi kolay bir cümle yazıyorsunuz? İnsanları yanlış yönlendirmemek lazım...
Gönderen: alper_06 - Eylül 30, 2012, 11:06:03 ÖÖ
kazasız belasız kullan

1-cr-z gt

siz kendi paranıza göre kendi ihtiyaçlarınıza göre kriter belirleyip benimde o limitler dahilinde tercihlerimi soruyosunuz.ben araba alıcamda parasını siz mi vereceksiniz ? ben hyundai lerin geneline 5 para etmez dedim kendi tercihim kendi görüşüm fikirlerimi söyleme özgürlüğüne sahibim ki burası bir forum herkes açıkca düşüncelerini ve fikirlerini söyleme özgürlüğüne sahip.siz 55,000-60,000 fiyat sınırı yapıp hangi sıfır aracı alırsınız diye bir soru yöneltiyorsunuz !? anladığım kadarıyla zorunuza gitti sidik yarıştırma gibi bir niyet içindesiniz :)).hala diyorum ve farkındaysanız i30 gibi bir model belirtmedim genel olarak ilk üretilen den son üretilene kadar genel konuştum.
1- aracı alırken bayinin anahtar teslim fiyatını mı ödediniz yoksa indirim yapıldımı ?illaki indirim yapılmıştır o yüzden sınırı 60000 tuttum kelimesi saçma. 2- aracın bagajının olup olmaması aracı alan kişinin tercihidir ben kendi tercihimi yaptım o beni bağlar.. 3- türkiyede kaç cr-z satılır oda honda nın sorunu sizin değil  4- para benim zzevk benim ister golf 6 alırım yada bekler golf 7 alırım oda benim sorunum. 5-focus'un içi sana mezar gibi gelir bana cennet gibi zevk meselesi 6-audi den bahsetmemişsin buna şaşırdın :) 7-kaç tane cr-z yi yolda görürüz evet az görürüz ama hyundai ler piyasada kaynıyo çoğu rent a car-şirket aracı ve taksi :)  8- ben o paraya sıfır amerikan alınırmı dedimde siz bana alınamıyacak araba kıyas olmaz diyosunuz.( verdiğim cevap yukarda tekrar okuyun ne i30 dedim nede o paraya sıfır araba alınır dedim ne olursa olsun kore arabasına binmem hele hyundai dedim )
Yani okuyanlarda görecekki bu iş zevk ve para meselesi.ben kısaca hyundai lere para vermem 5 para etmez dedim.sizin zorunuza gitti sanki i30 5 para etmez o paraya başka sıfır araba alırım demişimde sen bana 55-60 bin liraya sıfır  hangilerini alırsın gibi saçma bi soru sordun.gerçekten bunlara gerek yok.para senin zevk senin istediğin paraya istediğini alırsın doğrumu ! o yüzden bırak isteyen yorumunu yapsın istediği arabaya 10 para versin istemediğinede 5 para etmez desin.zoruna gidecekse verilen cevaplar sende paylaşma diyecem adminim kızacak :)
Yine söylüyorum allah kaza bela vermesin iyi günlerde kullan aracını hayırlı olsun :)
Gönderen: cefe - Eylül 30, 2012, 01:02:26 ÖS
alper_06

Tartışmanın seviyesini düşürmenin anlamı yok...fiyat aralığı belirtip hangi arabayı sıfır alırsın dememin arkasında, şu anda sizin tercih edeceğiniz araba modelleri hangileri onu öğrenmek, sıfır almam deyip bitirebilirsiniz...

Konuyu baştan sona inceleseydiniz ve verilen cevapları okusaydınız, sadece sıfır araba almak için açılmış bir konu  olduğunu görürdünüz + bagaj konusunun önemli olduğunu da ve yakıt ekonomisi lpg veya dizel üzerine döndü (A3 güzel araba ama benzinli (tfsı) o yüzden aynı cevabı buna da vermek istemedim), konu bu belirttiğim çerçevede döndü ve bizde bir tercih yaptık, bende insanların fikir sahibi olması için tecrübemi paylaştım, ben herhangibir marka savunuculuğu falan da yapmıyorum, mayıs ta İ30 çıkmasaydı Hyundai ın önünden dahi geçmezdim ama adamlar yapmış bu sefer dedik ve aldık şu anda da memnunuz, Honda tutkunu biri olarak (ve halen kullanmaktan keyif aldığım Fd6 sahibiyim, İ30 babamın) yeni civic tip olarak hoşumuza gitseydi gözü kapalı alıp Lpg taktırırdık,

Konu İ30 üzerine açılmış ve bu konu üzerine 180 tane yanıt yazılıp fikir belirten insanlar varken genel olarak ''Hyundai lar'' demek olmuyor, ilk baştaki yorumunuza söylüyorum. Fikir belirtecekseniz İ30 üzerine belirtin. cr-z yi de , İ30 u da yolda ne rent a car ne de taksi olarak görürüz, siz gene bütün Hyundai larla cr-z yi kıyas etmişsiniz, (7. madde), (bir kişi ile bütün toplumu genelleyip kıyas etmek gibi) [-X

Fd6 yı taksi olarak hiç görmediniz mi? şimdi civic kötü araba mı, yapan yapıyor, sizin söylediğiniz taksi muhabbeti accent lerde, hiçkimse 55000 tl verip İ30 u taksi yapamaz civic gibi istisna olur ancak, Eski Ford Focus larda bir sürü Filo aracı var şimdi o modeller kötü mü, Honda Civic te niye böyle değil çünkü markaların şirketlerle anlaşmasına bakıyor.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, tamam hyundai ın hiç bir modelini veya kore arabasını tercih etmeyebilirsiniz, kişisel tercih, bütün cevaplarım ve tepkim İ30 konuşulan bir sayfa da ''Bütün Hyundai lar ve kore arabaları demeniz''  onun haricinde herkes fikrini bu konu çerçevesinde tabi ki belirtebilir.

En son, herkes gönlüne göre araba sahibi olsun, size de Allah kaza bela vermesin, iyi günlerde seyahat edin... >=ok
Gönderen: alimagar - Eylül 30, 2012, 01:13:22 ÖS
vallahi hocam çıplak gözle gördüm çok dehşet güzel olmuş i30 dış görünüşü bile etkiledi beni   >=ok
Gönderen: galantus - Eylül 30, 2012, 01:23:25 ÖS
Bence son 5 yıl içerisinde bu pazarda en iyi atak yapan firma hyundaidir. Adamlar gayet güzel cekici ve gayet tatminkar seviyede kaliteli ve en önemliside emsallarine göre uygun fiyatlı araç yapıyorlar. Bence bu markayı asla gözardı etmemek lazım. BU iki araçtan ben kesinlikle i30u tercih ederdim. Zaten jazz ve city hiç beğenmiyorum. jazz ilk kullndığımda aracın 100 beygir olduğuna inanamamıştım. Jazz donanım olarak cok  iyi fakat performans olarak bence hayal kırıklığı.
Gönderen: alper_06 - Eylül 30, 2012, 01:52:40 ÖS
alper_06

Tartışmanın seviyesini düşürmenin anlamı yok...fiyat aralığı belirtip hangi arabayı sıfır alırsın dememin arkasında, şu anda sizin tercih edeceğiniz araba modelleri hangileri onu öğrenmek, sıfır almam deyip bitirebilirsiniz...

Konuyu baştan sona inceleseydiniz ve verilen cevapları okusaydınız, sadece sıfır araba almak için açılmış bir konu  olduğunu görürdünüz + bagaj konusunun önemli olduğunu da ve yakıt ekonomisi lpg veya dizel üzerine döndü (A3 güzel araba ama benzinli (tfsı) o yüzden aynı cevabı buna da vermek istemedim), konu bu belirttiğim çerçevede döndü ve bizde bir tercih yaptık, bende insanların fikir sahibi olması için tecrübemi paylaştım, ben herhangibir marka savunuculuğu falan da yapmıyorum, mayıs ta İ30 çıkmasaydı Hyundai ın önünden dahi geçmezdim ama adamlar yapmış bu sefer dedik ve aldık şu anda da memnunuz, Honda tutkunu biri olarak (ve halen kullanmaktan keyif aldığım Fd6 sahibiyim, İ30 babamın) yeni civic tip olarak hoşumuza gitseydi gözü kapalı alıp Lpg taktırırdık,

Konu İ30 üzerine açılmış ve bu konu üzerine 180 tane yanıt yazılıp fikir belirten insanlar varken genel olarak ''Hyundai lar'' demek olmuyor, ilk baştaki yorumunuza söylüyorum. Fikir belirtecekseniz İ30 üzerine belirtin. cr-z yi de , İ30 u da yolda ne rent a car ne de taksi olarak görürüz, siz gene bütün Hyundai larla cr-z yi kıyas etmişsiniz, (7. madde), (bir kişi ile bütün toplumu genelleyip kıyas etmek gibi) [-X

Fd6 yı taksi olarak hiç görmediniz mi? şimdi civic kötü araba mı, yapan yapıyor, sizin söylediğiniz taksi muhabbeti accent lerde, hiçkimse 55000 tl verip İ30 u taksi yapamaz civic gibi istisna olur ancak, Eski Ford Focus larda bir sürü Filo aracı var şimdi o modeller kötü mü, Honda Civic te niye böyle değil çünkü markaların şirketlerle anlaşmasına bakıyor.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım, tamam hyundai ın hiç bir modelini veya kore arabasını tercih etmeyebilirsiniz, kişisel tercih, bütün cevaplarım ve tepkim İ30 konuşulan bir sayfa da ''Bütün Hyundai lar ve kore arabaları demeniz''  onun haricinde herkes fikrini bu konu çerçevesinde tabi ki belirtebilir.

En son, herkes gönlüne göre araba sahibi olsun, size de Allah kaza bela vermesin, iyi günlerde seyahat edin... >=ok

eyw teşekkür ederim tabiki tercih meselesi herkes beğenebilir ama ben yine söylüyorum binmem arkadaş :))