İ30 hakkı yenilecek veya yabana atılacak bir araç değil gerek Psa grubundan gerek ise golf'ten ve hatta civic'ten çok üstün bir araç...
Ancak Bir Mercedes,Bmw,Audi veya passat'ın kalitesini beklemekte doğru olmaz 
Ancak C sınıfı bir araç alacak olsam hiç düşünmeden i30 alırdım,yalnız c sınıfı araç düşünmediğim için i30'da düşünmüyorum haliyle
golf,civic ile i30 karşılaştırmak biraz komik olur.
golf vw demek
civic honda demektir.
bu iki model tarihe adlarını altın harflerle yazdırmış birer ikondur. i30'un karşılaştırılabilmesi için bir 20-25 sene piyasada olması lazım. golf ve civic bu zamana kadar kaç jenerasyon geçirdi ? geçirdikleri bu evrimlerle mükemmele yakın oldular. belki tasarımları kötüleşti ama yılların tecrübesi birikimi var. hyundai daha ilk arabasını üretmemişken piyasada golf vardı. yıl 1974... civic ise 1973 yılında üretilmeye başlandı.
Kardeşim araçlar hakkında bilgin olduğunu biliyor ve saygı duyuyorum ancak bir aracın 1973 veya 74'ten itibaren üretilmiş olması 2012 yılında onu mükemmel kılmaz,aynı şekilde 2012'de yeni çıkan bir aracı da berbat kılmaz.
Yeni civic'in şu piyasada içler açısı durumda olduğu su götürmez bir gerçek...Ne motor,ne şanzıman ne donanım...
Ancak i30'a bakınca donanım D sınıfı araçlardan bile çok nerdeyse,motor ve şanzıman desen oda çok üstün..
Valla hocam altın harflerle yazılan ne araçlar zamanla tarihten silindiyse şu an honda'da onu görüyorum,ki sadece honda değil,birçok japon firması araç piyasasından,elektroniğe çöküş içinde...
Honda sevdiğim bir markadır ancak şu an tercih edebileceğim bir marka değil,kendini geliştirip piyasayı yakalarsa belki yine çıkış sağlayabilir,bunu da zaman gösterecek bakalım 
İ30 hakkı yenilecek veya yabana atılacak bir araç değil gerek Psa grubundan gerek ise golf'ten ve hatta civic'ten çok üstün bir araç...
Ancak Bir Mercedes,Bmw,Audi veya passat'ın kalitesini beklemekte doğru olmaz 
Ancak C sınıfı bir araç alacak olsam hiç düşünmeden i30 alırdım,yalnız c sınıfı araç düşünmediğim için i30'da düşünmüyorum haliyle
CİVİC'e şu an içler acısı durumda denmesine katılmıyorum.

Şimdi ki durumu geçici birşey, yoksa fd6 kasa tarihe altın harflerle zaten geçti.
Motor derken performans mı, turbo isteği mi, yoksa ''Honda = Motor'' demek. Şu ana kadar herhangi bir forumda veya kullanıcılar da motor yönünden şikayet eden gördünüz mü?
Şanzıman yönünden otomatik viteste en sorunsuz araba yine Honda.
Donanım olarak katılıyorum çok basit özellikleri bile koymuyor, bu biraz satış stratejisiyle alakalı olabilir Accord la bir farkı olsun gibi...
Honda Türkiye'yi nasıl değerlendiriyor bilemiyorum ama Fd6 ya dizel motor seçeneğini getirselerdi, arka stop lambalarını kimsenin beğenmediği bakınca yanlardan şişirilmiş orta yaş üstüne hitap eden Toyota Corolla'yı kimse almazdı (şu anki civic in arkasını beğenmiyoruz ama corolladan yine de güzel). Ama o corolla, civicten yaklaşık 2 kat fazla sattı sebebi de D4-D motoru.