Gönderen Konu: yeni civic e lpg montajı resimli  (Okunma sayısı 67991 defa)

CVC2008

Ynt: yeni civic e lpg montajı resimli
« Yanıtla #50 : Şubat 03, 2008, 09:44:50 ÖS »
abi sen kesin LPG satıyorsun ama mühendis background un yok kesin. neyse ne diyeyim iyi forumlar.. boşuna tartışmaya gerek yok seninle sen ferrari ye fln lpg zihniyetsin... bu arada kaynak gösterirsen sevinirim. bu arada fiat Türkiye de DIŞARIDA DEĞİL FABRİKADA takıyor LPG yi. yetkili servis fln değil bunu söyleyende 15 yıl koç grubunda otomotiv kısmında çalışan biri...

kaynak

http://www.atiker.com.tr/news_detail.php?id=3&lang=tr

atiker kendisi LPG sistemleri satan önemli bir firmadır. Türkiyede servislerde takılan LPG sistemleri italyan fabrikalarında nasıl test edilmiş :) !!!! acaba. araçtaki farklılıklarda (püskürtme sistemi vs) orada yazıyor okursun

CVC2008

« Yanıtla #51 : Şubat 03, 2008, 09:45:23 ÖS »
ATMAYALIM kısmında haklısın

CVC2008

« Yanıtla #52 : Şubat 03, 2008, 10:01:03 ÖS »
bu arada citroen, subaru, peugeot ve volkswagen şirket olarak LPG li araç satmıyorlar anca müşteri isterse servis takabiliyor ve servis garanti veriyor kendi insiyatifinde. bu bizim servislerde xenon taktırmamıza benziyor. eğer bir arıza oluşturursa araçta biz hondayı suçlayamayız servis sorumludur hatta nereye taktırırsan o servis sorumludur.

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : Şubat 03, 2008, 10:18:26 ÖS »
önce otomotiv motorundan anlayan lpg takmaz diyorsun, sonra fabrika kendisi takıyor diyorsun, 2 cümlen birbirini tutmuyor, sor o zaman o koç grubundaki arkadaşa, fiat mühendisleri motordan anlamayıp niye lpg takıyorlarmış.
hazır sormuşken fiatın kullandığı lpg dönüşüm kitini kim üretiyormuş onuda sor, xxx diyecek
(reklam olmasın diye yazmıyorum.) bu firma fiata ait değil,senin değimin ile çakma. o firmanın italya sitesine gir. http://www.brc.it/default.aspx?page=7&lang=en buradan da mesela italyadan fabrikadan çıktıktan sonraki lpg dönüşümü yapılan arabalara ve hangi üretcilerin oem olarak bu dönüşümleri yaptırdığına bak. Subaru almanya sitesinde lpg sistemleri ile firma garantisinin devam ettiğini öğren. sabah bir chevrolet ve fiat servisini ara lpg dönüşümü için bilgi al. Ne bileyim kas araştır şu cahil mühendislerin sonradan oem olarak dönüşüm yaptırdığı lpg kitlerini.... Veya klavye başında şofben de, motordan anlayan takmaz de, ama fiatta fabrikada takıyomuş de, oem olarak kaç tane markanın kullandığını öğren şaşır... bu sefer karşındaki kesin lpg montajı yapıyorsun de, adamın tanıtım sayfasına bile bakma ama bu arada .. bakma ki orada nal gibi finans yazdığını görme... o adamın yazdıklarınıda okuma, lpg nin artısıda eksiside vardır, iyi düşünülmesi gerekir, kullananda kullanmayanda haklıdır, o yuzden eleştirirken iki tarafıda laf olsun diye değil, eldeki verilerle tartışılabilecek biçimde eleştirelim diye 3 kez yamış olduğunu dikkate alma.... takıl öyle... neyse bu konu burada tartışılmayacak ve çözülmeyecek belli. En azından ben bu konuda yazmayacağım bir daha. Merak eden gitsin lpg forumlarını gezsin...

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Şubat 03, 2008, 10:22:43 ÖS »

bu arada citroen, subaru, peugeot ve volkswagen şirket olarak LPG li araç satmıyorlar anca müşteri isterse servis takabiliyor ve servis garanti veriyor kendi insiyatifinde. bu bizim servislerde xenon taktırmamıza benziyor. eğer bir arıza oluşturursa araçta biz hondayı suçlayamayız servis sorumludur hatta nereye taktırırsan o servis sorumludur.
yazmayacağım dedim ama şu linklerede bak nasıl satmıyormuş gör ....http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/sharan/media.Par.0055.File.pdf bu resmi satılan volkswagen almanya sitesindeki sharan... http://www.subaru.de/flyer_anschlussgarantie.pdf bud asubaru almanya sitesinden lpg sistemlerinin resmi garanti altında olduğunun yazılı beyanı... (sayfa 2de)

MURAT643

« Yanıtla #55 : Şubat 03, 2008, 10:39:38 ÖS »
Sonradan takılan LPG sisteminin oluşturabileceği başlıca riskler:
1. Aracın tasarım ve üretiminde oluşturulan emniyet şartlarının bozulması ve üretici garantisinin kalkması,
2. ECE R-67 regülasyonuna uygun olmayan parçalarla yapılan dönüşüm sonrası regülasyonda öngörülen emniyet şartlarının sağlanmaması,
3. Sonradan ilave edilen LPG yakıt tankının gerekli teknik şartlar yerine getirilmeden araca bağlanması (LPG tank bağlantılarının uygun olmaması veya tankın araçtaki bağlantı yerinin emniyet açısından uygun olmaması) sonucunda oluşacak bir kazada tankın bağlantılarından koparak yolculara zarar vermesi,
4. İlgili regülasyonlarda müsaade edilmemesine rağmen LPG dolum ağzının araç içine monte edilmesi sonucunda oluşabilecek sızıntıların (dolum anında ve kullanımında) yangın ve parlama riski oluşturması,
5. LPG sisteminin çalışması için gerekli elektriksel bağlantılarının uygun yapılamaması sonucunda kısa devre, şasi ve ark gibi yangına neden olabilecek riskler ,
6. LPG sistemi parçalarının uygun montaj edilmemesi sonucu araç kullanım şartları nedeniyle zarar görerek hasar görmesi ve sızıntılara neden olması.
             ARKASAS BEN HIZI SEVMEM.BEN GARANTİYİ ONEMSEMEM.ATIN ÖLÜMÜ ARPADAN OLSUN DİYORSAN TAKTIRMAK GERÇEKTEN MANTIKLI >%6rol

MURAT643

« Yanıtla #56 : Şubat 03, 2008, 10:45:13 ÖS »
AYRICA-LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır.

CVC2008

« Yanıtla #57 : Şubat 03, 2008, 11:23:46 ÖS »
ona göre motor yaparsan takarsın LPG öle sorun yaratmaz. sonradan montaj olmaz diyorum anlama zorluğu var heralde. bi kere lpg ile kurşunsuz benzinin yanma sıcaklığı bile farklı. murat gerekli açıklamayı yazmış fazlasına gerek duymuyorum. bu arada subaru 5 yıl garanti verdiği araçlarında lpg lilere 3 yıl vermiş. lol

CVC2008

« Yanıtla #58 : Şubat 03, 2008, 11:25:28 ÖS »
bide kafa geçiyordum senle onu bile anlamayarak tanıtım sayfasına bak demişsin, olayı kopartmışsın zaten.  

whitehan

« Yanıtla #59 : Şubat 04, 2008, 12:29:02 ÖÖ »
approachfanı arkadasımız lpg konusunda bılgıler vermıs aracına takan veya takmayana saygı duyuyorum demıs murat643 kardesım son ıkı mesajında verdıgın o guzel bılgılerı YAZIK msj yerıne daha once verseydın herkes paylasmıs olcaktı ayrıca cıvıc2008 arkadasım senın bazı sakalarını dıger arkasımız forumda anlayamabılr malum forum yanı..demek ıstedıgım konusmalarımıza bıraz daha dıkkat edelım saygılı olalım kelımelerımızı duzgun secelım tabıkı tartıscaz bı konu uzerınde ama yok sen lpg bayımısın yuruyen sohben vb..seyler bıze yakısmaz
bu bana gore dusunce degıldır alay etmektır..
ıyı forumlar..

CVC2008

« Yanıtla #60 : Şubat 04, 2008, 12:45:40 ÖÖ »
bazı bilgiler vermiş ama öyle bir havada vermiş ayrıca bazı noktaları bilmeden vermiş. en başından beri fabrikanın orjinalinden takılan lpg nin zararı olmadığını söylüyorum çünkü motor içi bazı parçalar ona göre değişik kullanılıyor. arkadaş öyle cansiperane savunmuş ki lpg sistemini olsa olsa bayisi olan biri böyle savunur manasında lpg mi satıyorsun dedim yanlış anlamış kendisi. ama doğru tahmin etmişim arkadaşın mühendis bir geçmişi yok. Şofben olayını abartmış olabilirim ama aklımada hep şofben geliyor lpg den bahsedilince.

whitehan

« Yanıtla #61 : Şubat 04, 2008, 01:12:52 ÖÖ »

bazı bilgiler vermiş ama öyle bir havada vermiş ayrıca bazı noktaları bilmeden vermiş. en başından beri fabrikanın orjinalinden takılan lpg nin zararı olmadığını söylüyorum çünkü motor içi bazı parçalar ona göre değişik kullanılıyor. arkadaş öyle cansiperane savunmuş ki lpg sistemini olsa olsa bayisi olan biri böyle savunur manasında lpg mi satıyorsun dedim yanlış anlamış kendisi. ama doğru tahmin etmişim arkadaşın mühendis bir geçmişi yok. Şofben olayını abartmış olabilirim ama aklımada hep şofben geliyor lpg den bahsedilince.

anlayısın ıcın tesekkurler..keyıflı forumlar

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Şubat 04, 2008, 08:05:24 ÖÖ »

motorodan anlayan takmaz diyorsun , baktınki otomotiv firmaları kendileri takıyorlar, ama fabrika takıyor diyorsun, dışarıda dönüşüm yapıldığını gösteriyorum, ama genel garanti yok servis insiyatifi diyorsun, onuda gösteriyoruz öyle olmadığını marka garantisi altında olduğunu, bu kez mühendis diilsin diyorsun, e zaten söylemiştim en üste diyorum, lpg satıcısısın diyorsun, hayı lpg nin kötü yanlarıda var yazalım insanlar şofben gibi boş yorumlar yerine onu okusunlar diyorum, cansiperane savunuyorsun diyorsun.... Şimdide motordaki parçalar farklı ama diye yine sallıyorsun. Hayır farklı diil. Net biçimde ARAŞTIR biraz.ha sen boş yorumlar yapacaksın insanlar bilinçlenmeyecek, Hangi bilgi havada, hangisi bilinçsiz, linklerle vermişim hepsini. Sen anlamıyorsan araştırmıyorsan karşı olmak için kıvırıp duruyorsan ben yazayım eksilerini:

LPG kötüdür ama "yazık" veya "şofben" olduğu için değil, kötüdür çünkü;

-takım, ruhsata işletme ve her muayenede ayrıca mühendisler odasına gidip oradada muayene yaptırmak gibi ek bürokratik işlemlerle uğraşmanız gerekir. ilk takım maliyetleri kaliteli bir sistemde 1,6lar için taplamda 2,100 ytl.ye varan masraf yaratır.

-lpg tankı bagaja monte edildiği için bagaj ebatlarınız ciddi anlamda küçülür, simit depo tabir edilen stepne yerine takılan depolar kullanılsa bile stepneti bagaj içinde taşımak yine hacimde küçülmeye sebep olacaktır. Cocuklu aileler için özellikle uzun yolda bu ciddi bir handikap yaratır.

-Kapalı alanlara- ki alışveriş merkezlerinin çoğu- park edemezsiniz. Her nekadar bazı ülkelerde zararlı gaz salınımı çok az olduğu için kapalı otoparklara lpg araçların park etmesi teşvik edilsede, ülkemizdeki yetersiz demetim ve muayeneler sebebi ile bu doğru bir karardır.

-Honda gibi bazı markalarda yetkili servisler bakım için deponun sökülmesini şart koşarlar. Ki bu pratikte yaratacağı zaman ve maddi kayıp için olanaksızdır, dolayısı ile yetkili servisden yararlanamaz ve garanti dışı kalırsınız.

-Her araçta farklı tepki vermektedir. Örneklemek gerekir ise honda nın dohc motorlarında sübap ayarlarının her 20-30.000km.de bir yenilenmesi gerekir, ki bu ek zaman ve para kaybıdır.

-yeni nesil sıralı sistemlerde motor ilk çalışma-ısınma kısımlarını benzin ile yapar ve bellibir süre/sıcaklığa gecildikten sonra otomatik olarak lpg.ye geçiş yapılır. dolayısı ile kısa mesafelerde kullanılan bir araçta lpg.nin kendisini amorti etmesi çok çok uzun zaman alacaktır.

-yeni nesil sistemlerin montajında kablo kesilmeden adaptörler ile sistem montajı gerçekleşmeli ve bilgisayarlı yol testi ile ince ayarlar yapılmalıdır. Aksi halde fazla tüketim veya performans düşmesi yaşanabilir.

LPG iyidir çünkü;

- Yakıtta %50'ye varan tasarruf sağlar. ki 100,000 km.de (100,000*0,3) 30,000 ytl yakıt parası verildiği hesaba katılır ise 15,000 ytl.lik bir kazanç söz konusudur. takım bakım ve muayene giderleri düşülür ise 12,250 ytl.lik net kar rakamına ulaşabilirsiniz.

-zararlı gaz salınımı ciddi oranda düşük olduğu için cevresel anlamda teşvik edilmektedir, kraliyet ailesinin lpg.li araç kullanması tasarruf değil çevre amaçlıdır.

-Araca uygun olarak monte edilen (sıralı injeksiyonlu sistemlerde sıralı, direk injeksiyonlarda ise yeni çıkan di sistemler gibi) uygun sistemler ile hissedilen performans kaybı olmaksızın ve güven ile ekonomik kullanım şansı bulunabilir. (ilk çalıştırma benzin ile olur, otomatik olarak motor ısınınca lpg.ye geçiş yapılır, ani sollama, dip gaz v.b. anlarda gaz basıncı yetersiz olduğu durumlarda sistem otomatik olarak tekrar benzine geçer. geçişi hissetmezsiniz.)

Bunlar eski bir kullanıcı olarak benim ARAŞTIRMA ve gözlemlerim/deneyimlerimdir.

Sonuç olarak + ve - leri olan bir iştir. Getiri götürülere bakarak farklı karar verilmesi gerekir. Eğer bunlara ekleyeceğiniz "yazık" veya "şofben" harici bilgilendirici  + ve/veya - özellikler varsa lütfen paylaşın karar verirken hatalı bir karar vermeyelim böylece...

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #63 : Şubat 04, 2008, 08:12:15 ÖÖ »

Sonradan takılan LPG sisteminin oluşturabileceği başlıca riskler:
1. Aracın tasarım ve üretiminde oluşturulan emniyet şartlarının bozulması ve üretici garantisinin kalkması,
2. ECE R-67 regülasyonuna uygun olmayan parçalarla yapılan dönüşüm sonrası regülasyonda öngörülen emniyet şartlarının sağlanmaması,
3. Sonradan ilave edilen LPG yakıt tankının gerekli teknik şartlar yerine getirilmeden araca bağlanması (LPG tank bağlantılarının uygun olmaması veya tankın araçtaki bağlantı yerinin emniyet açısından uygun olmaması) sonucunda oluşacak bir kazada tankın bağlantılarından koparak yolculara zarar vermesi,
4. İlgili regülasyonlarda müsaade edilmemesine rağmen LPG dolum ağzının araç içine monte edilmesi sonucunda oluşabilecek sızıntıların (dolum anında ve kullanımında) yangın ve parlama riski oluşturması,
5. LPG sisteminin çalışması için gerekli elektriksel bağlantılarının uygun yapılamaması sonucunda kısa devre, şasi ve ark gibi yangına neden olabilecek riskler ,
6. LPG sistemi parçalarının uygun montaj edilmemesi sonucu araç kullanım şartları nedeniyle zarar görerek hasar görmesi ve sızıntılara neden olması.
             ARKASAS BEN HIZI SEVMEM.BEN GARANTİYİ ONEMSEMEM.ATIN ÖLÜMÜ ARPADAN OLSUN DİYORSAN TAKTIRMAK GERÇEKTEN MANTIKLI >%6rol
Evet tüm dediklerine katılıyorum çok güzel eksi yönler yazısı olmuş teşekkürler. Montajı ciddi biçimde ciddi bir yerde yaptırmazsanız tüm bu risklere açıksınız.

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #64 : Şubat 04, 2008, 08:20:29 ÖÖ »

AYRICA-LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır.

3,06 ya 1,73 makas hala açık o konuya çok katılmıyorum. Hararet artması ise kısmen doğru zannımca çünkü sübap ayarlarının yapılması ısı sebebi ileydi. Ama 40küsürbinlik kullanımdan sonra bile radyöyörü çatlatıp susuz bıraktığım için arabayı motor açıldığında herhangibir sorun ile karşılaşılmamıştı. Trafikte 100,000 üzerinde sıralı sistemli ticariler var hala... ama daha uzun vadeli kullanıma da bakmak gerekecektir illaki sorunsuzluktan emin olmak için...

Typerkan

« Yanıtla #65 : Şubat 04, 2008, 08:38:57 ÖÖ »

approachfanı arkadasımız lpg konusunda bılgıler vermıs aracına takan veya takmayana saygı duyuyorum demıs murat643 kardesım son ıkı mesajında verdıgın o guzel bılgılerı YAZIK msj yerıne daha once verseydın herkes paylasmıs olcaktı ayrıca cıvıc2008 arkadasım senın bazı sakalarını dıger arkasımız forumda anlayamabılr malum forum yanı..demek ıstedıgım konusmalarımıza bıraz daha dıkkat edelım saygılı olalım kelımelerımızı duzgun secelım tabıkı tartıscaz bı konu uzerınde ama yok sen lpg bayımısın yuruyen sohben vb..seyler bıze yakısmaz
bu bana gore dusunce degıldır alay etmektır..
ıyı forumlar..

Katılıyorum bütün söylediklerine iki cümle yerine bilgi paylaşılırsa daha faydalı olur arkadaşlar..

Teşekkürler bilgileriniz için bu arada..

BEY

• Ziyaretçi
« Yanıtla #66 : Şubat 04, 2008, 10:52:46 ÖÖ »
2 gun ugramadm neler olmus..ıı olmus ama,bak arkadsm ıste forum budur bılgılerın boole net anlatılmasıdır murat 643 eksılerını anlatmıs dıosun daa ıkı gun once sende sırf artılarından bahsedıodun..madem carsaf gbı madde madde eksılerını bılıodnda nıe solemıosun.herseye ragmen avantaj ve dezavantajların boole acık anlatılmasından dolayı butun yazanlar saolsun.taktıranda taktırmayanda aracını saglıkla kullansın..yalnız degınmeden gecemıycm kralıyet aılesı lpg kullanıomussa terbıyesızın onde kosanı onlarmıs azdaa verıp  hybrıd alcak paraları yokmu bunların yaw,koca kralıyet aılesı  >%6rol

CVC2008

« Yanıtla #67 : Şubat 04, 2008, 01:00:55 ÖS »
hala aynı noktadasın. Sonradan takmak akıl karı değildir diyorum hala dönüp duruyorsun aynı yerde. ben başka yorum yapmayacağım ancak takmayı düşünen arkadaşlar bu konuyu rica ediyorum konunun ehli olan sitelerden ve kişi yorumlarından öğrensinler mümkünse yabancı kaynaklardan. Ciddi bir konu çünkü bu. burada verilen bilgilere bakarak iş yapmasınlar. her gün yeni bombalar kazanıyoruz trafikte bazı arkadaşlar sayesinde. Ben hala bazı parçaların lpg li araçlar için farklı üretildiğini iddia etmekte ve bunun arkasında durmaktayım. Kraliyet aileside artistiğinden lpg kullanıo hani yöneticiler yapıo halkta yapsın die ama kimsenin taktığı yok herkes benzine devam İngilterede

mustafa k

« Yanıtla #68 : Şubat 04, 2008, 01:13:29 ÖS »
polemıge gerek yok .ben taktım 1,6 ies
%45 tasarruflu.sahılde arabalarlada kapısa bılıyorsun.taktıran taktırır.sankı taktıran suc ıslemıs gıbı.ben tıcaretle ugrasıyorum % 45 buyuk bır rakam.tartarını bu ıste en ıyılerden bırı.motora zararıoldugunuda sanmıyorum

CVC2008

« Yanıtla #69 : Şubat 04, 2008, 01:18:42 ÖS »
kazasız belasız kullan dostum sadece riskleri bilmek gerekir ama ciddi riskler bunlar yabana atılır gibi değil murat643 ten okuyabilirsin. Maddi kazanç konusunda haklısın.

BEY

• Ziyaretçi
« Yanıtla #70 : Şubat 04, 2008, 01:22:11 ÖS »
maddı kazanc tartısılmaz bı gercek zaten..kazasız belasız kullan ıns.

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #71 : Şubat 04, 2008, 01:39:37 ÖS »

takmayı düşünen arkadaşlar bu konuyu rica ediyorum konunun ehli olan sitelerden ve kişi yorumlarından öğrensinler mümkünse yabancı kaynaklardan. Ciddi bir konu çünkü bu.

Çok doğru bir nokta. Kesinlikle iyi ARAŞTIRMA yapılması gerekmekte. Yetersiz kontrol ve bilinçsiz merdiven altı dönüşümler sebebi ile gerçekten trafikte bazı yürüyen bombalar var.

burada verilen bilgilere bakarak iş yapmasınlar.

Buda çok doğru, 2 sayfada verdiğin HİÇ BİR BİLGİ tutmadı. (mühendis olan takmaz-opsiyon sunan firma linklerini verdim yukarıda, *** firma resmi olarak lpg.li araç satmaz-volkswagen linkide yukarıda satan, *****servisler sonradan takar firma garanti vermez- subaru link'i yine yukarıda aksini belirten,******** motor parçaları farklıdır- brc link'i ve fiat servis numarası aşağıda....)

Ben hala bazı parçaların lpg li araçlar için farklı üretildiğini iddia etmekte ve bunun arkasında durmaktayım. .

İşin gücün arasında sırf engin bilgini denemek için 30saniyemi alsada Fiat çağrı servisini aradım 444 22 55 bu konuda (aslında dün vermiştim italya linkini fabrikadan çıkan stock araçlara oem olarak satış öncesi montaj yapan firmanın adresi ama neyse.) Araçların alındırktan sonra yetkili servislerde dönüşüm yapıldığını ve garantide kaldığını, AYNI PARÇALARIN KULLANILDIĞINI belirttiler.

Kraliyet aileside artistiğinden lpg kullanıo .

:) Hemen bu kraliyet ailesine hişşt genç akıllı ol,akıllı diyerek artizlik yapmalarının önüne geçiyoruz o zaman :)
 >%6rol

MURAT643

« Yanıtla #72 : Şubat 04, 2008, 05:20:39 ÖS »
Typerkan ARKADASIM LPG CIKALI 10 YIL OLMUS BEN NEBILIM SIZIN BUNLARI BILMEDINIZI BOLE ARABA USTUNE KURULU BİRSİTEDE ARKADASLAR BILIYORDUR DIYE YAZIK DEDIM AMA YANILDIM .NEDEN YAZIK OLDUGUNU ANLATTIM SİZE.SİMDİ GENE SOLUYORUM -YAZIK- RESİMDEKİ ARABA YEPYENİ ARABA BEN AYRICADA BU ARABA İÇİN KONUSTUMKİ BU BOLUM BOLE AÇILMIS SONRA OLAY BOYUT DEGISTIRDI LPG KOTUYE DONDU RESMEN.BENDE 5 YIL ONCE SAHİN VARDI ONDA LPG VARDI.

CVC2008

« Yanıtla #73 : Şubat 04, 2008, 06:38:54 ÖS »
ingiliz kraliyet ailesinin ekonomiye ihtiyacı olduğu için kullanıyor zaten. yarıldım eheueheueh. bana bunları söyleyeceğine LPG takılan araçlarda oluşan sorunları git oku. servis satacak tabi başka işi ne. sen odunda yakabilirsin aracında. ama çamurluk sezdim sıçrıo bulaştım geri dönmüyor. finansçı finansçı kalsın. ben hala ek iş olarak LPG montajı yaptığını düşünüyorum.

CVC2008

« Yanıtla #74 : Şubat 04, 2008, 06:40:55 ÖS »
aynı servisler bana aracımdaki S modunun sport madu olduğunu söylemişti ancak aracın S konumunda 5. vitese atmadığını söylememişti.(S) de sport mod fln değil)  o yüzden fabrikası dışında kimseye sormam lütfen cevap verme şahsıma yönelik.