TeamHondaTurkey.Com
HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: rserkan - Aralık 27, 2007, 08:44:25 ÖS
-
http://www.lpghaber.com/html/Honda-Civic-Otogaz-Donusumu-gm-33.html
buyurun linki ben mahvoldum görünce çelik jant kırmızı kaliper cam filmi yazık ya
-
ınsanları anlamak gerçekten zor..
-
aman arkadaşlar lpg den uzak durun.dertsiz başa dert almanın gereği yok ben eski arabama sıralı sistem dediklerinden taktım en iyi italyan malı dediklerinden mahvoldu arabam 6 ayda
-
madem gaz takıcan daha ekonomik bi model al
-
jantlar a.c. yanlız >%6rol jantların orjinali heralde 4.5 5 milyar war
-
ya işte bunla kalkan adamlar yok yeni civic yürümüyo yok yedim bi sürü dedikodu çıkaracaklar. ya bunu hiç düşünmüyomu bu adamlar ben anlamıyorum biraz kullan bakalım şöle 70 bin olsun ondan sonra düşün acaba taktırsammı diye ayıp ya
-
zaten o araba zor yürür. 1 otomatik, 2 dream modeliyken tutup jant takmış ki hiç de küçük bi jant değil, 3 artık lpg li. bence de yazık sıfır aldığım arabaya lpg taktırmam heralde
-
arkadaslar bunları defalarca konustuk..yanı X5 e JAGUARA INGILTERE KRALIYET ARACINA vs..vs.vs..takılıyo..ınsanlar tasarruf pesınde o aracı belkı 5 yıl belkı daha fazla kullanıcak bı hesaplayın benzın tutarını bence..yanı hem ıstedıgı sevdıgı rahat ettıgı araca bınıp hem tasarruf etmek ıstıyo olabılır..ha ben yapmam dıyosak tabıkı kısısel fıkır..ama amacın dogru yanlarıda var..hepımız burda HONDA tutkunu olarak bulunuyoruz..o da bu tutkuyu ve tasarufu bı arada yasamak ıstıyordur..cıvıc ın dızelı olsa ama bu arkadasımızı hıc haklı bulmam..
-
jantlar a.c. yanlız >%6rol jantların orjinali heralde 4.5 5 milyar war
O jantlar RC , AC çakması , AC 'nin zaten hondaya uyacak ölçüsü olduğunu sanmıyorum...
-
:vaww gitti 6 yıl garanti + honda servisine lpgli araç giremiyor bildiğim kadarıyla
-
adamın derdi garanti değil ki ambalaj jan janlı olsun istiyo
-
allah akıl versin bunlara
-
yasık diyorum başka bişi demiyorum
-
civic e yazık diyenler diğer araçları görmedi sanırım.
Honda Civic Otogaz Dönüşümü ( 17-12-2007 )
Seat Toledo Otogaz Dönüşümü ( 09-12-2007 )
Peugeot 607 Otogaz Dönüşümü ( 26-11-2007 )
Mercedes C200 Sportcoupe Otogaz Dönüşümü ( 18-11-2007 )
Lincoln Navigatör Otogaz Dönüşümü ( 14-11-2007 )
Yeni Mondeo Otogaz Dönüşümü ( 03-11-2007 )
PORSCHE Lpg Otogaz Dönüşümü ( 08-10-2007 )
MERCEDES SL 500 LPG Dönüşümü ( 17-07-2007 )
MERCEDES B 200 LPG DÖNÜŞÜMÜ ( 12-07-2007 )
BMW 745 LPG DÖNÜŞÜMÜ ( 13-06-2007 )
Nissan Murano 3.5 V6 - Lpg Dönüşümü ( 31-05-2007 )
PORSCHE CAYANNE S LPG DÖNÜŞÜMÜ ( 25-05-2007 )
Toyota FJ Cruiser - Otogaz Lpg Dönüşümü ( 14-05-2007 )
HUMMER H2 - Otogaz Lpg Dönüşümü ( 11-05-2007 )
Chrysler C300 V8 5,7 Hemi - Otogaz Lpg Dönüşümü ( 09-05-2007 )
-
vlha çok yazık arabaya acıyorum
-
arkadaslar bunları defalarca konustuk..yanı X5 e JAGUARA INGILTERE KRALIYET ARACINA vs..vs.vs..takılıyo..ınsanlar tasarruf pesınde o aracı belkı 5 yıl belkı daha fazla kullanıcak bı hesaplayın benzın tutarını bence..yanı hem ıstedıgı sevdıgı rahat ettıgı araca bınıp hem tasarruf etmek ıstıyo olabılır..ha ben yapmam dıyosak tabıkı kısısel fıkır..ama amacın dogru yanlarıda var..hepımız burda HONDA tutkunu olarak bulunuyoruz..o da bu tutkuyu ve tasarufu bı arada yasamak ıstıyordur..cıvıc ın dızelı olsa ama bu arkadasımızı hıc haklı bulmam..
5 yıl bineceksen 2 3 kere motor yapmayıda unutma ;)
-
ben tartarını taktırdım.4500 km gııtım saat gıbı .lpg yaptırıacaksanız kalıtelı yerı secın.ben 1750 taktırdım. 1200 bıle takan var .ucuza kacarsanız olacak budur.2 de de 100 vuruyor benzınle aynı cekıste falan dusuk yok.ben ayda 4000 km yol yapıyorum .benzınde 310 -320 lpg de 170 yakıyo ..motora zararı oldugunuda dusunmuyorum.araba her zaman benzınlae calısıyor.gunde 50 defa calıstırdıgımı dusunursenız.+ bastımı gıdıyor valla
-
evet bastınmı gider az yakar ama bilmiyorum sen takalı ne kadar oldu benim civicten önceki arabam 97 mercedes e 200 dü sorunsuz bir araçtı ilk sahibiyim başlardan çok memnundum ama 15000km yaptıktan sonra motor sorun yaratmaya başladı ve aracımı lpg yüzünden satmak zorunda kaldım ben kesinlikle tavsiye etmiyorum bende senin dediğin marka kadar iyi olan brc marka taktırdım 1750 ye
-
araba yürüyen şofben e dönüşmüş :)
-
ben eskı arabamda 140 bın km gııtım.hemde eskı sıstem .hararet yapmıstı bı kere o da fanı acmadıgından motorun ıcı tertemızdi.+ sıralı da kurum yapma rıskı yok bence.su an avrupada cogu arabaya fabrıka da takılıyor.porshe ye bıle takan var yaw
-
ben olsam 1,6 araca taktırmam ama mantık yürütürsem bu motorlar yanmayı saglamak için benzin kullanıyo ok yeni lpg sistemlerinin teknolojisi ilerledi ama motor teknolojieirde ilerledi ve yeni motorlar cok komplike yani benzinle ateşleme yerine gaz kullanıldıgı zaman bi problem cıkabilir diye düşünüyorum
-
Hadi gene 1.6 çok yakan bişey olsa anlıycam ama civic sonuçta .Bora mora olsa amenna
-
bendede var lpg ve çok memnunum
bakımını yaptıktan sonra sorun yok ..
-
hybrıd dururken lpg ne kadar dooru bılmıorm......albea mıdır bu..avrupadakılerın cogu hybrıd zaten
-
lpg ye de zam gelio doğalgaz dönüşümü ypsın ya vlha yazık arabaya 6 yıl garanti. inş bi sorun olmaz arabada.
-
YAZIK acıdım arabaya açıkcası.
-
99 crv ye 119.000 de taktırdım ve 156.000'e yani satana kadar sorunsuz kullandım, yoğun trafikte bağırta bağırta arabayı kullanmak ve 6.000 devirlere için cız etmeden çıkmak çok güzel bir his.... sonuçta 0,2 yakıyordu o halde bile... uzun yolda basaark 0,125-0,150 harcıyordu... 1,6 sonuçta ne yakacak ki dense bile 75,000 km.de benzine 22,500 ytl lpg.ye 12,500 ytl veriyorsun, aradaki fark 10,000 ytl.... hiç az değil. Yüksek motorlarda fark daha da açılıyor.... 1,600 kg.lık otomatik eski tip 2.000cc motorlu 4*4 araçta gaza korkmadan basıyordum şimdi yeni tip motorlu 1,200 kg.lık 1,600cc. araçta gaza basamayorum yakmasın diye.... Yazık olan arabaya değil, lt.si 0,683 ytl olan benzine 3,06 ytl ödeyen bizim gibilere... Veya hatırlarsanız eski bakanımız zamlar konusunda 1l.t. benzin 1USD olduğunda zamlar bitecek demişti, şimdi 1lt. benzin 2,6 USD ve zama devam, kimse yazık arabaya filan demesin bu şartlarda....
-
99 crv ye 119.000 de taktırdım ve 156.000'e yani satana kadar sorunsuz kullandım, yoğun trafikte bağırta bağırta arabayı kullanmak ve 6.000 devirlere için cız etmeden çıkmak çok güzel bir his.... sonuçta 0,2 yakıyordu o halde bile... uzun yolda basaark 0,125-0,150 harcıyordu... 1,6 sonuçta ne yakacak ki dense bile 75,000 km.de benzine 22,500 ytl lpg.ye 12,500 ytl veriyorsun, aradaki fark 10,000 ytl.... hiç az değil. Yüksek motorlarda fark daha da açılıyor.... 1,600 kg.lık otomatik eski tip 2.000cc motorlu 4*4 araçta gaza korkmadan basıyordum şimdi yeni tip motorlu 1,200 kg.lık 1,600cc. araçta gaza basamayorum yakmasın diye.... Yazık olan arabaya değil, lt.si 0,683 ytl olan benzine 3,06 ytl ödeyen bizim gibilere... Veya hatırlarsanız eski bakanımız zamlar konusunda 1l.t. benzin 1USD olduğunda zamlar bitecek demişti, şimdi 1lt. benzin 2,6 USD ve zama devam, kimse yazık arabaya filan demesin bu şartlarda....
Katılıyorum sana...
-
-YAZIK-
-
tmm bole bakınca sende haklısın ama arabaya yazık buda bı gercek..gonul ıstıokı 1lt 1usd den de az olsun korkmadan pedala basalım.bu sartlardada hondann olmasada bı cok aracın dıesel ı var hadı ılla hondacıyız accord var cıvıc hybrıd var...lpg sart deıl..
-
bencede hondayı alan bole kabullensın bole rezil etmesin
-
iyi bir yerde yapılıosa montaj aracada zararı fazlaca yoksa tüketimi yarı yarıya düşürmek bence iyi bir uygulama.şunuda söyliym şuanda türkiyede 8 tane lpg li ferrari var ;)
-
5 yıl bineceksen 2 3 kere motor yapmayıda unutma ;)
1 kereye olablırde 2-3 olmaz ya herhalde...
-
9 yaşındaki 150k üzrindeki crv tık demedi onca zorlama ile lpg.de. Evet motor teknolojileride gelişiyor, ama sonuçta fsi tarzı direk injeksiyonlar hariç injeksiyon mantık ve sistemi değişmiyor. 3 kuruş ucuz olsun diye ucuz marka ucuz işçiliğe kaçarsa, benim gibi motordan anlamayan ustalarla boğuşup devir saçmalıyor stop ediyor yetti diye arabayı satacakken tesedüf eseri bi usta bulup sibop ayarı gibi basit bir işlemle sorunların çözüldüğünü görecek kadar dayanamazsa, kulaktan dolma uzun süre sağlıklı kullanım sonucunda elde edilmeyen bilgilerle insanlar ahkam keserse, lpg nin bakıma ve kontrole motor kadar ihtiyaç duyduğu ve her 10k.da bir kontrol ve bakıma girmesi gerektiği göz ardı edilirse (ki 50-60 lira bi bakım) Takan yerlerde usta diye gezinenler hiç birşeyden anlamayan papağan ezberi ile birşeyler görüp araştırmadan kendini geliştirmeden herşeyi bildiğini zannederse, denetleme denen şey "yahu hallederiz sen kafana takma at ordan bi çorba parası" zihniyeti ile ilerlerse lpg dolum istasyonunda lpg yerine mutfak gazı doldurulur ise, sızıntı anında farkedilmesi için o iğrenç koku ile harmanlanan lpg nin "kokusuz olanını yaptık heyo sızsa bile ruhunuz duymayacak, o dökülen taksiyi sızıntı var diye bakıma götürmek zorunda kalmayacaksınız artık" diye reklamını yapan güvenliği hiçe sayan firmalar oldukça, "honda benzin harici sıcak bakmaz üretmez arabana yazık" diyen satış sorumlusuna " e yurt dışında neden bangır bangır dogalgazlı honda reklamalrı yapılıyor" diye sorduğunda ilk kez duyduğu için bön bön bakarsa, insanlar aracı 1500 devirde gaza dokunamadan sağ şeritte 60km ile gitmek mi yoksa 6500 devirde o sesi duymak mı yazık diye sorduğunda cevap alamazsan, bagajında mutfak tüpü takmış hırboları görürsen tabi korkarsın tiksinirsin lpg.den..... Neyse uzatmayım, isetyen takar istemeyen takmaz, takanıda takmayanıda yargılama, aşağılama hakkı kimsede yoktur, kullanım amaçları ve zevkleri herkeste farklılık gösterir, ona göre yapılanlarda değişir. Takanlara hayırlı kullanımlar, takmayanlara iyi zevkler.
-
Hondayla yapılan benzin sarfiyatıyla LPG arasında yıllık maddi farkın %235 fazla olduğunu biliyormuydunuz..
LPG bu pozisyonda inanılmaz cazip bence...
-
honda yurt dısında urettıgı baska bıcok motor secenegını kullanılan yakıt ve yakıt sıstemlerının kalıtesızlıgı sebebıyle fırmanın ısmını sarsmamak adına turkıyeye gondermıyor...aynı sey gectgmz bıkac yıla kadar toyota ıcınde gecerlıydı..dedıgın bakımları yaptırıp bu kadar ozenlı kullanırsan ewet sorun yasanmıyor olabılır hayrını gor guzel gunlerde kullan ama sennde dedgn gbı bagajında mutfak tupuyle gezen hasber kader sıstem taktırsa bıle hıc bı ayarını bakımını yaptrmayan dallamalar cok...yukardada soledm ekonomı olarak soledklernz kesınlıkle dooru ama bızım ulkemızde sıstemın sorumlulugu tamamen kullanıcınn ustune kalıyo.amacım yargılamaktan zıyade burda bulunma nedenlerımızden olan fıkır alıs-verısı bı donem taktırmak ıstemıstım vazgecmstm arabanın ıcıne koku yayılır eder performans kaybı olur dolmus gbı gezmeyelm dıe.ama 1500 devırde sag serıtmı 6500 devırmı sorusuna cvp sanırım hepımız ıcın aynı elımde olsa hybrıd alırdm ama madem bunu aldık benzın fıyatlarıda bole gderse ugrasmayı kabullenıp lpg taktırmak kacınılmaz
-
Bence Herkesin Kararına SAygı Duymak Lasım ... Bencede iyi bi seçim değil ama Yinede Herkes Kendi ekonomisine göre Hareket etmek zorunda ...
-
...
Bence Herkesin Kararına SAygı Duymak Lasım ... Bencede iyi bi seçim değil ama Yinede Herkes Kendi ekonomisine göre Hareket etmek zorunda ...
aynen..
-
ben bu arabayı kartalda gördüm. dıştan görünüş gayet güsel. lpgye gelince demek cok gezen birisi hak veriyorum...
-
-YAZIK-
-
az buçuk otomobilin motorun ne demek olduğunu bilen ve aracını uzun süre kullanmak isteyen takmaz
-
-YAZIK-
istersen senin kol kaslarınada lpg takalım, cok enerji harcama derdi olmadan rahatca paylaş düşüncelerini bizle hatalı olduğumuz yerleri bilelim? :)
-
az buçuk otomobilin motorun ne demek olduğunu bilen ve aracını uzun süre kullanmak isteyen takmaz
tez zamanda chevrolet(zaten eski daewoo, dandik marka), fiat(aman onlarda yıllarca düşünmeden kuş serisi kakalamıştı) ve volkswagen (almanyada fabrika çıkışı lpg dönüşüm kiti opsiyonu mu var? aa, ordaki aklı evvel türklerin işidir canım) ve benzeri marka mühendislerini eğitmeniz için yolluyoruz. bu arada ben motordan anlamam, yukarıdaki mühendisleri eğitirsiniz ama benim gibi sıradan bir insanın anlayacağı dilde motor ve uzun vadeli kullanım konusunda yardımcı olursanız sevinirim...
-
approachfani tasaruflu arkadasım sen o lpg yi ayaklarına tak heryere yuruyerek gıt.ne araban ne motorun ne cebın eskır
-
suan için takmayacağım bir süre aracıma, tüketim düşmeye devam ediyor. Ama bikaçyıl içinde ne olur bilmem. Eski Cr-vde gayet memnundum. Hem bak lpg nin takma düşüncesi bile işe yaramış kelime sayında bariz artış var. Sonuçta lpg kullanmayabilirsin, saygım sonsuz, getirileri ve götürüleri olan bir konu. Ama burada tartışılan bir olgu varken aşağılama amaçlı tek kelimelik mesajla konuya ve konuyu okuyarak fikir edinmeye çalışanlara ne yararın oluyor onu anlamıyorum. Arkadaşlar karşı olanlar açıklayıcı olarak yazsınlar sebelerini ki insanlar artısını eksisini iyice öğrensin. Yoksa kimsenin sen haklısın ben haklıyım diye üste çıkmaya çalıştığı yok. Kimse benim dememle lpg takmayacak, keza aynı biçimde sökmeyecek, ama en azından sağlıklı karar verebilsinler.
-
>%6rol sen sanırım lpg bayisisin kusura bakma ekmegınle oynadık sanırım.nese ben pes edıyorum tamam YAZIK dıl bende 0km 2008 model honda civic'ime taktırıcam sen rahatla yeterki. >%6rol
-
tamam yazmıyorsun onu anladım bari OKU. Neyse konu dağılmasın.
-
geçme beni geçerim seni. >%6rol valla inatmıssın tamam haklısın sen.en buyk LPG baska buyuk yok
-
abi bak orda bi noktayı kendin söylemişsin. FABRİKA ÇIKIŞI DAHA ALET FABRİKADAN ÇIKMADAN YAPILAN DEĞİŞİKLİK!!! sonradan çakma sistemlerle benzin için üretilmiş aracın şofbenleştirilmesi değil
-
abi bak orda bi noktayı kendin söylemişsin. FABRİKA ÇIKIŞI DAHA ALET FABRİKADAN ÇIKMADAN YAPILAN DEĞİŞİKLİK!!! sonradan çakma sistemlerle benzin için üretilmiş aracın şofbenleştirilmesi değil
citroen fiat chevrolet peugeot volkswagen Subaru dönüşümler FABRİKADAN ÇIKTIKTAN SONRA dönüşüm yapılıp satışa sunuluyor, keza Türkiye'de fiat ve chevrolet dönüşümleri yetkili servislerde yapılıyor. Italya v.b. de ise fabrika çıkışı lpg dönüşüm için anlaşmalı tesislere yönlendirilerek orada çevrim yapılıp bayilere yönlendiriliyor. Sonuçta tekrar ediyorum lpg süper herkes kullansın demiyorum,, artı ve eksileri olan bir iş yapılıyor. AMA ARAŞTIRMADAN ATARAK BİLGİ VERMEYELİM. En azından yeni sedan ı olan birisi geldiğinde takarsa ne olur takmazsa ne olur hangi sorunları yaşayacak bilsin, boş çekişmeleri okumasın.....
-
abi sen kesin LPG satıyorsun ama mühendis background un yok kesin. neyse ne diyeyim iyi forumlar.. boşuna tartışmaya gerek yok seninle sen ferrari ye fln lpg zihniyetsin... bu arada kaynak gösterirsen sevinirim. bu arada fiat Türkiye de DIŞARIDA DEĞİL FABRİKADA takıyor LPG yi. yetkili servis fln değil bunu söyleyende 15 yıl koç grubunda otomotiv kısmında çalışan biri...
kaynak
http://www.atiker.com.tr/news_detail.php?id=3&lang=tr
atiker kendisi LPG sistemleri satan önemli bir firmadır. Türkiyede servislerde takılan LPG sistemleri italyan fabrikalarında nasıl test edilmiş :) !!!! acaba. araçtaki farklılıklarda (püskürtme sistemi vs) orada yazıyor okursun
-
ATMAYALIM kısmında haklısın
-
bu arada citroen, subaru, peugeot ve volkswagen şirket olarak LPG li araç satmıyorlar anca müşteri isterse servis takabiliyor ve servis garanti veriyor kendi insiyatifinde. bu bizim servislerde xenon taktırmamıza benziyor. eğer bir arıza oluşturursa araçta biz hondayı suçlayamayız servis sorumludur hatta nereye taktırırsan o servis sorumludur.
-
önce otomotiv motorundan anlayan lpg takmaz diyorsun, sonra fabrika kendisi takıyor diyorsun, 2 cümlen birbirini tutmuyor, sor o zaman o koç grubundaki arkadaşa, fiat mühendisleri motordan anlamayıp niye lpg takıyorlarmış.
hazır sormuşken fiatın kullandığı lpg dönüşüm kitini kim üretiyormuş onuda sor, xxx diyecek
(reklam olmasın diye yazmıyorum.) bu firma fiata ait değil,senin değimin ile çakma. o firmanın italya sitesine gir. http://www.brc.it/default.aspx?page=7&lang=en buradan da mesela italyadan fabrikadan çıktıktan sonraki lpg dönüşümü yapılan arabalara ve hangi üretcilerin oem olarak bu dönüşümleri yaptırdığına bak. Subaru almanya sitesinde lpg sistemleri ile firma garantisinin devam ettiğini öğren. sabah bir chevrolet ve fiat servisini ara lpg dönüşümü için bilgi al. Ne bileyim kas araştır şu cahil mühendislerin sonradan oem olarak dönüşüm yaptırdığı lpg kitlerini.... Veya klavye başında şofben de, motordan anlayan takmaz de, ama fiatta fabrikada takıyomuş de, oem olarak kaç tane markanın kullandığını öğren şaşır... bu sefer karşındaki kesin lpg montajı yapıyorsun de, adamın tanıtım sayfasına bile bakma ama bu arada .. bakma ki orada nal gibi finans yazdığını görme... o adamın yazdıklarınıda okuma, lpg nin artısıda eksiside vardır, iyi düşünülmesi gerekir, kullananda kullanmayanda haklıdır, o yuzden eleştirirken iki tarafıda laf olsun diye değil, eldeki verilerle tartışılabilecek biçimde eleştirelim diye 3 kez yamış olduğunu dikkate alma.... takıl öyle... neyse bu konu burada tartışılmayacak ve çözülmeyecek belli. En azından ben bu konuda yazmayacağım bir daha. Merak eden gitsin lpg forumlarını gezsin...
-
bu arada citroen, subaru, peugeot ve volkswagen şirket olarak LPG li araç satmıyorlar anca müşteri isterse servis takabiliyor ve servis garanti veriyor kendi insiyatifinde. bu bizim servislerde xenon taktırmamıza benziyor. eğer bir arıza oluşturursa araçta biz hondayı suçlayamayız servis sorumludur hatta nereye taktırırsan o servis sorumludur.
yazmayacağım dedim ama şu linklerede bak nasıl satmıyormuş gör ....http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/sharan/media.Par.0055.File.pdf bu resmi satılan volkswagen almanya sitesindeki sharan... http://www.subaru.de/flyer_anschlussgarantie.pdf bud asubaru almanya sitesinden lpg sistemlerinin resmi garanti altında olduğunun yazılı beyanı... (sayfa 2de)
-
Sonradan takılan LPG sisteminin oluşturabileceği başlıca riskler:
1. Aracın tasarım ve üretiminde oluşturulan emniyet şartlarının bozulması ve üretici garantisinin kalkması,
2. ECE R-67 regülasyonuna uygun olmayan parçalarla yapılan dönüşüm sonrası regülasyonda öngörülen emniyet şartlarının sağlanmaması,
3. Sonradan ilave edilen LPG yakıt tankının gerekli teknik şartlar yerine getirilmeden araca bağlanması (LPG tank bağlantılarının uygun olmaması veya tankın araçtaki bağlantı yerinin emniyet açısından uygun olmaması) sonucunda oluşacak bir kazada tankın bağlantılarından koparak yolculara zarar vermesi,
4. İlgili regülasyonlarda müsaade edilmemesine rağmen LPG dolum ağzının araç içine monte edilmesi sonucunda oluşabilecek sızıntıların (dolum anında ve kullanımında) yangın ve parlama riski oluşturması,
5. LPG sisteminin çalışması için gerekli elektriksel bağlantılarının uygun yapılamaması sonucunda kısa devre, şasi ve ark gibi yangına neden olabilecek riskler ,
6. LPG sistemi parçalarının uygun montaj edilmemesi sonucu araç kullanım şartları nedeniyle zarar görerek hasar görmesi ve sızıntılara neden olması.
ARKASAS BEN HIZI SEVMEM.BEN GARANTİYİ ONEMSEMEM.ATIN ÖLÜMÜ ARPADAN OLSUN DİYORSAN TAKTIRMAK GERÇEKTEN MANTIKLI >%6rol
-
AYRICA-LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır.
-
ona göre motor yaparsan takarsın LPG öle sorun yaratmaz. sonradan montaj olmaz diyorum anlama zorluğu var heralde. bi kere lpg ile kurşunsuz benzinin yanma sıcaklığı bile farklı. murat gerekli açıklamayı yazmış fazlasına gerek duymuyorum. bu arada subaru 5 yıl garanti verdiği araçlarında lpg lilere 3 yıl vermiş. lol
-
bide kafa geçiyordum senle onu bile anlamayarak tanıtım sayfasına bak demişsin, olayı kopartmışsın zaten.
-
approachfanı arkadasımız lpg konusunda bılgıler vermıs aracına takan veya takmayana saygı duyuyorum demıs murat643 kardesım son ıkı mesajında verdıgın o guzel bılgılerı YAZIK msj yerıne daha once verseydın herkes paylasmıs olcaktı ayrıca cıvıc2008 arkadasım senın bazı sakalarını dıger arkasımız forumda anlayamabılr malum forum yanı..demek ıstedıgım konusmalarımıza bıraz daha dıkkat edelım saygılı olalım kelımelerımızı duzgun secelım tabıkı tartıscaz bı konu uzerınde ama yok sen lpg bayımısın yuruyen sohben vb..seyler bıze yakısmaz
bu bana gore dusunce degıldır alay etmektır..
ıyı forumlar..
-
bazı bilgiler vermiş ama öyle bir havada vermiş ayrıca bazı noktaları bilmeden vermiş. en başından beri fabrikanın orjinalinden takılan lpg nin zararı olmadığını söylüyorum çünkü motor içi bazı parçalar ona göre değişik kullanılıyor. arkadaş öyle cansiperane savunmuş ki lpg sistemini olsa olsa bayisi olan biri böyle savunur manasında lpg mi satıyorsun dedim yanlış anlamış kendisi. ama doğru tahmin etmişim arkadaşın mühendis bir geçmişi yok. Şofben olayını abartmış olabilirim ama aklımada hep şofben geliyor lpg den bahsedilince.
-
bazı bilgiler vermiş ama öyle bir havada vermiş ayrıca bazı noktaları bilmeden vermiş. en başından beri fabrikanın orjinalinden takılan lpg nin zararı olmadığını söylüyorum çünkü motor içi bazı parçalar ona göre değişik kullanılıyor. arkadaş öyle cansiperane savunmuş ki lpg sistemini olsa olsa bayisi olan biri böyle savunur manasında lpg mi satıyorsun dedim yanlış anlamış kendisi. ama doğru tahmin etmişim arkadaşın mühendis bir geçmişi yok. Şofben olayını abartmış olabilirim ama aklımada hep şofben geliyor lpg den bahsedilince.
anlayısın ıcın tesekkurler..keyıflı forumlar
-
motorodan anlayan takmaz diyorsun , baktınki otomotiv firmaları kendileri takıyorlar, ama fabrika takıyor diyorsun, dışarıda dönüşüm yapıldığını gösteriyorum, ama genel garanti yok servis insiyatifi diyorsun, onuda gösteriyoruz öyle olmadığını marka garantisi altında olduğunu, bu kez mühendis diilsin diyorsun, e zaten söylemiştim en üste diyorum, lpg satıcısısın diyorsun, hayı lpg nin kötü yanlarıda var yazalım insanlar şofben gibi boş yorumlar yerine onu okusunlar diyorum, cansiperane savunuyorsun diyorsun.... Şimdide motordaki parçalar farklı ama diye yine sallıyorsun. Hayır farklı diil. Net biçimde ARAŞTIR biraz.ha sen boş yorumlar yapacaksın insanlar bilinçlenmeyecek, Hangi bilgi havada, hangisi bilinçsiz, linklerle vermişim hepsini. Sen anlamıyorsan araştırmıyorsan karşı olmak için kıvırıp duruyorsan ben yazayım eksilerini:
LPG kötüdür ama "yazık" veya "şofben" olduğu için değil, kötüdür çünkü;
-takım, ruhsata işletme ve her muayenede ayrıca mühendisler odasına gidip oradada muayene yaptırmak gibi ek bürokratik işlemlerle uğraşmanız gerekir. ilk takım maliyetleri kaliteli bir sistemde 1,6lar için taplamda 2,100 ytl.ye varan masraf yaratır.
-lpg tankı bagaja monte edildiği için bagaj ebatlarınız ciddi anlamda küçülür, simit depo tabir edilen stepne yerine takılan depolar kullanılsa bile stepneti bagaj içinde taşımak yine hacimde küçülmeye sebep olacaktır. Cocuklu aileler için özellikle uzun yolda bu ciddi bir handikap yaratır.
-Kapalı alanlara- ki alışveriş merkezlerinin çoğu- park edemezsiniz. Her nekadar bazı ülkelerde zararlı gaz salınımı çok az olduğu için kapalı otoparklara lpg araçların park etmesi teşvik edilsede, ülkemizdeki yetersiz demetim ve muayeneler sebebi ile bu doğru bir karardır.
-Honda gibi bazı markalarda yetkili servisler bakım için deponun sökülmesini şart koşarlar. Ki bu pratikte yaratacağı zaman ve maddi kayıp için olanaksızdır, dolayısı ile yetkili servisden yararlanamaz ve garanti dışı kalırsınız.
-Her araçta farklı tepki vermektedir. Örneklemek gerekir ise honda nın dohc motorlarında sübap ayarlarının her 20-30.000km.de bir yenilenmesi gerekir, ki bu ek zaman ve para kaybıdır.
-yeni nesil sıralı sistemlerde motor ilk çalışma-ısınma kısımlarını benzin ile yapar ve bellibir süre/sıcaklığa gecildikten sonra otomatik olarak lpg.ye geçiş yapılır. dolayısı ile kısa mesafelerde kullanılan bir araçta lpg.nin kendisini amorti etmesi çok çok uzun zaman alacaktır.
-yeni nesil sistemlerin montajında kablo kesilmeden adaptörler ile sistem montajı gerçekleşmeli ve bilgisayarlı yol testi ile ince ayarlar yapılmalıdır. Aksi halde fazla tüketim veya performans düşmesi yaşanabilir.
LPG iyidir çünkü;
- Yakıtta %50'ye varan tasarruf sağlar. ki 100,000 km.de (100,000*0,3) 30,000 ytl yakıt parası verildiği hesaba katılır ise 15,000 ytl.lik bir kazanç söz konusudur. takım bakım ve muayene giderleri düşülür ise 12,250 ytl.lik net kar rakamına ulaşabilirsiniz.
-zararlı gaz salınımı ciddi oranda düşük olduğu için cevresel anlamda teşvik edilmektedir, kraliyet ailesinin lpg.li araç kullanması tasarruf değil çevre amaçlıdır.
-Araca uygun olarak monte edilen (sıralı injeksiyonlu sistemlerde sıralı, direk injeksiyonlarda ise yeni çıkan di sistemler gibi) uygun sistemler ile hissedilen performans kaybı olmaksızın ve güven ile ekonomik kullanım şansı bulunabilir. (ilk çalıştırma benzin ile olur, otomatik olarak motor ısınınca lpg.ye geçiş yapılır, ani sollama, dip gaz v.b. anlarda gaz basıncı yetersiz olduğu durumlarda sistem otomatik olarak tekrar benzine geçer. geçişi hissetmezsiniz.)
Bunlar eski bir kullanıcı olarak benim ARAŞTIRMA ve gözlemlerim/deneyimlerimdir.
Sonuç olarak + ve - leri olan bir iştir. Getiri götürülere bakarak farklı karar verilmesi gerekir. Eğer bunlara ekleyeceğiniz "yazık" veya "şofben" harici bilgilendirici + ve/veya - özellikler varsa lütfen paylaşın karar verirken hatalı bir karar vermeyelim böylece...
-
Sonradan takılan LPG sisteminin oluşturabileceği başlıca riskler:
1. Aracın tasarım ve üretiminde oluşturulan emniyet şartlarının bozulması ve üretici garantisinin kalkması,
2. ECE R-67 regülasyonuna uygun olmayan parçalarla yapılan dönüşüm sonrası regülasyonda öngörülen emniyet şartlarının sağlanmaması,
3. Sonradan ilave edilen LPG yakıt tankının gerekli teknik şartlar yerine getirilmeden araca bağlanması (LPG tank bağlantılarının uygun olmaması veya tankın araçtaki bağlantı yerinin emniyet açısından uygun olmaması) sonucunda oluşacak bir kazada tankın bağlantılarından koparak yolculara zarar vermesi,
4. İlgili regülasyonlarda müsaade edilmemesine rağmen LPG dolum ağzının araç içine monte edilmesi sonucunda oluşabilecek sızıntıların (dolum anında ve kullanımında) yangın ve parlama riski oluşturması,
5. LPG sisteminin çalışması için gerekli elektriksel bağlantılarının uygun yapılamaması sonucunda kısa devre, şasi ve ark gibi yangına neden olabilecek riskler ,
6. LPG sistemi parçalarının uygun montaj edilmemesi sonucu araç kullanım şartları nedeniyle zarar görerek hasar görmesi ve sızıntılara neden olması.
ARKASAS BEN HIZI SEVMEM.BEN GARANTİYİ ONEMSEMEM.ATIN ÖLÜMÜ ARPADAN OLSUN DİYORSAN TAKTIRMAK GERÇEKTEN MANTIKLI >%6rol
Evet tüm dediklerine katılıyorum çok güzel eksi yönler yazısı olmuş teşekkürler. Montajı ciddi biçimde ciddi bir yerde yaptırmazsanız tüm bu risklere açıksınız.
-
AYRICA-LPG yakıtı kuru bir yakıttır, bu nedenle piston üzerinde aşırı hararete neden olur. Dolayısı ile bir müddet sonra silindir kapağı eğilir ve conta yakar, bu motorların kapağını taşlamak doğru değildir dolayısıyla ile yeni kapak almanız gerekir. Ayrıca pistonlara ve segmanlara da zarar verir. Yani motor yenilemek istiyorsanız bence bir sakıncası yok. Taksiciler eski tip karbüratörlü motorlarda LPG kullanıyor ama o motorların kompresyon oranları yeni motorlara göre daha düşük ve araçlarını şehir içinde ve düşük devirde kullandıkları gibi motor yenileme maliyetleri de sizin aracınıza göre daha düşüktür. Aracınıza taktıracağınız LPG sistemi ile uzun yolda bir müddet yüksek süratle giderseniz motorun piston üstü harareti artacaktır ama siz bunu aracın hararet göstergesinde göremeyeceksiniz ve yolda motor problemi çıktığında bunun nedenini ancak motor açıldığında anlayacaksınız. Bence yeni teknolojili yakıt püskürtmeli araçlarda LPG kullanımının motora, yukarıda saydığım gibi çok çeşitli zararları olduğu gibi yakıt giderlerinde de size çok ciddi bir faydası olmayacaktır. Çünkü LPG satış fiyatıyla kurşunsuz benzinin litre fiyatı arasındaki makas hızla kapanmaktadır.
3,06 ya 1,73 makas hala açık o konuya çok katılmıyorum. Hararet artması ise kısmen doğru zannımca çünkü sübap ayarlarının yapılması ısı sebebi ileydi. Ama 40küsürbinlik kullanımdan sonra bile radyöyörü çatlatıp susuz bıraktığım için arabayı motor açıldığında herhangibir sorun ile karşılaşılmamıştı. Trafikte 100,000 üzerinde sıralı sistemli ticariler var hala... ama daha uzun vadeli kullanıma da bakmak gerekecektir illaki sorunsuzluktan emin olmak için...
-
approachfanı arkadasımız lpg konusunda bılgıler vermıs aracına takan veya takmayana saygı duyuyorum demıs murat643 kardesım son ıkı mesajında verdıgın o guzel bılgılerı YAZIK msj yerıne daha once verseydın herkes paylasmıs olcaktı ayrıca cıvıc2008 arkadasım senın bazı sakalarını dıger arkasımız forumda anlayamabılr malum forum yanı..demek ıstedıgım konusmalarımıza bıraz daha dıkkat edelım saygılı olalım kelımelerımızı duzgun secelım tabıkı tartıscaz bı konu uzerınde ama yok sen lpg bayımısın yuruyen sohben vb..seyler bıze yakısmaz
bu bana gore dusunce degıldır alay etmektır..
ıyı forumlar..
Katılıyorum bütün söylediklerine iki cümle yerine bilgi paylaşılırsa daha faydalı olur arkadaşlar..
Teşekkürler bilgileriniz için bu arada..
-
2 gun ugramadm neler olmus..ıı olmus ama,bak arkadsm ıste forum budur bılgılerın boole net anlatılmasıdır murat 643 eksılerını anlatmıs dıosun daa ıkı gun once sende sırf artılarından bahsedıodun..madem carsaf gbı madde madde eksılerını bılıodnda nıe solemıosun.herseye ragmen avantaj ve dezavantajların boole acık anlatılmasından dolayı butun yazanlar saolsun.taktıranda taktırmayanda aracını saglıkla kullansın..yalnız degınmeden gecemıycm kralıyet aılesı lpg kullanıomussa terbıyesızın onde kosanı onlarmıs azdaa verıp hybrıd alcak paraları yokmu bunların yaw,koca kralıyet aılesı >%6rol
-
hala aynı noktadasın. Sonradan takmak akıl karı değildir diyorum hala dönüp duruyorsun aynı yerde. ben başka yorum yapmayacağım ancak takmayı düşünen arkadaşlar bu konuyu rica ediyorum konunun ehli olan sitelerden ve kişi yorumlarından öğrensinler mümkünse yabancı kaynaklardan. Ciddi bir konu çünkü bu. burada verilen bilgilere bakarak iş yapmasınlar. her gün yeni bombalar kazanıyoruz trafikte bazı arkadaşlar sayesinde. Ben hala bazı parçaların lpg li araçlar için farklı üretildiğini iddia etmekte ve bunun arkasında durmaktayım. Kraliyet aileside artistiğinden lpg kullanıo hani yöneticiler yapıo halkta yapsın die ama kimsenin taktığı yok herkes benzine devam İngilterede
-
polemıge gerek yok .ben taktım 1,6 ies
%45 tasarruflu.sahılde arabalarlada kapısa bılıyorsun.taktıran taktırır.sankı taktıran suc ıslemıs gıbı.ben tıcaretle ugrasıyorum % 45 buyuk bır rakam.tartarını bu ıste en ıyılerden bırı.motora zararıoldugunuda sanmıyorum
-
kazasız belasız kullan dostum sadece riskleri bilmek gerekir ama ciddi riskler bunlar yabana atılır gibi değil murat643 ten okuyabilirsin. Maddi kazanç konusunda haklısın.
-
maddı kazanc tartısılmaz bı gercek zaten..kazasız belasız kullan ıns.
-
takmayı düşünen arkadaşlar bu konuyu rica ediyorum konunun ehli olan sitelerden ve kişi yorumlarından öğrensinler mümkünse yabancı kaynaklardan. Ciddi bir konu çünkü bu.
Çok doğru bir nokta. Kesinlikle iyi ARAŞTIRMA yapılması gerekmekte. Yetersiz kontrol ve bilinçsiz merdiven altı dönüşümler sebebi ile gerçekten trafikte bazı yürüyen bombalar var.
burada verilen bilgilere bakarak iş yapmasınlar.
Buda çok doğru, 2 sayfada verdiğin HİÇ BİR BİLGİ tutmadı. (mühendis olan takmaz-opsiyon sunan firma linklerini verdim yukarıda, *** firma resmi olarak lpg.li araç satmaz-volkswagen linkide yukarıda satan, *****servisler sonradan takar firma garanti vermez- subaru link'i yine yukarıda aksini belirten,******** motor parçaları farklıdır- brc link'i ve fiat servis numarası aşağıda....)
Ben hala bazı parçaların lpg li araçlar için farklı üretildiğini iddia etmekte ve bunun arkasında durmaktayım. .
İşin gücün arasında sırf engin bilgini denemek için 30saniyemi alsada Fiat çağrı servisini aradım 444 22 55 bu konuda (aslında dün vermiştim italya linkini fabrikadan çıkan stock araçlara oem olarak satış öncesi montaj yapan firmanın adresi ama neyse.) Araçların alındırktan sonra yetkili servislerde dönüşüm yapıldığını ve garantide kaldığını, AYNI PARÇALARIN KULLANILDIĞINI belirttiler.
Kraliyet aileside artistiğinden lpg kullanıo .
:) Hemen bu kraliyet ailesine hişşt genç akıllı ol,akıllı diyerek artizlik yapmalarının önüne geçiyoruz o zaman :)
>%6rol
-
Typerkan ARKADASIM LPG CIKALI 10 YIL OLMUS BEN NEBILIM SIZIN BUNLARI BILMEDINIZI BOLE ARABA USTUNE KURULU BİRSİTEDE ARKADASLAR BILIYORDUR DIYE YAZIK DEDIM AMA YANILDIM .NEDEN YAZIK OLDUGUNU ANLATTIM SİZE.SİMDİ GENE SOLUYORUM -YAZIK- RESİMDEKİ ARABA YEPYENİ ARABA BEN AYRICADA BU ARABA İÇİN KONUSTUMKİ BU BOLUM BOLE AÇILMIS SONRA OLAY BOYUT DEGISTIRDI LPG KOTUYE DONDU RESMEN.BENDE 5 YIL ONCE SAHİN VARDI ONDA LPG VARDI.
-
ingiliz kraliyet ailesinin ekonomiye ihtiyacı olduğu için kullanıyor zaten. yarıldım eheueheueh. bana bunları söyleyeceğine LPG takılan araçlarda oluşan sorunları git oku. servis satacak tabi başka işi ne. sen odunda yakabilirsin aracında. ama çamurluk sezdim sıçrıo bulaştım geri dönmüyor. finansçı finansçı kalsın. ben hala ek iş olarak LPG montajı yaptığını düşünüyorum.
-
aynı servisler bana aracımdaki S modunun sport madu olduğunu söylemişti ancak aracın S konumunda 5. vitese atmadığını söylememişti.(S) de sport mod fln değil) o yüzden fabrikası dışında kimseye sormam lütfen cevap verme şahsıma yönelik.
-
arkadaşlarım bence yoğun tartışmalar ve kafa patlatmak gerekiyor lpg konusunda, ancak birbirimizi kırmadan aydınlatalım birbirimizi, bence 2 milyar verip lpg taktıracağına 2 daha verip dizel bir araba alabilirsin ok rahatlıkla, ama honda nın da dizeli yok kardeşim derseniz e o da honda nın ayıbı olsun. zaten yeni civice bi dizel motor yapsalardı herhalde karaborsa satarlardı kanaatimce. Ben bunca tartışmaların ışığında TÜP taktırmamak kanaatine vardım, ama işi arabayla olan lara allah sabır versin bu kadar pahalı benzin satılan ortamda tüp taktırmayıpta ne yapsınlar. saygılar
-
abi ben ne dediysem başka alana çekildi o yüzden artık cevap yazmayacağım bu arkadaşa. şimdi ben haklı çıktım cvp vermiyor gibi tribe girebilir kendisi. .fabrika çıkışta lpg alınabilir ama sonradan takmak sağlıklı değil o parçalar ve motorlar seri üretimden önce binlerce saat testlere tabi tutuluyorlar. 95 yerine 98 oktan yakıt alman bile arıza çıkarırken yakıt tipini tümden değiştirmek çok sağlıklı değil.hala servis takıyor fln diye maval okumakta kendisinede yazdım yukarıda servislerin ne yaptığını. ama bu kadar lpg aşığı görmemiştim doğrusu
-
abi ben ne dediysem başka alana çekildi o yüzden artık cevap yazmayacağım bu arkadaşa. şimdi ben haklı çıktım cvp vermiyor gibi tribe girebilir kendisi. .fabrika çıkışta lpg alınabilir ama sonradan takmak sağlıklı değil o parçalar ve motorlar seri üretimden önce binlerce saat testlere tabi tutuluyorlar. 95 yerine 98 oktan yakıt alman bile arıza çıkarırken yakıt tipini tümden değiştirmek çok sağlıklı değil.hala servis takıyor fln diye maval okumakta kendisinede yazdım yukarıda servislerin ne yaptığını. ama bu kadar lpg aşığı görmemiştim doğrusu
Yahu biraz ar haya olur ne yazdıysan tersini üreticilerin sitesinden link ile göndermişim hala lpg aşığı diyorsun. Servise inanmam diyorsun direk fiat'ın numarısını veriyorum üşenip aramıyorsun ondan sonra hala lpg aşığı v.s. laf atıyorsun. LPG nin ARTISI VE EKSİSİ VARDIR. TAKTIRANDA HAKLIDIR TAKTIRMAYANDA. SEN ÖNCE ARAŞTIR 2 SAYFA BOYUNCA YAZDIĞIN HANGİ BİLGİ DOĞRU ÇIKTI? HJEM DESTEKSİZ AT. RESMİ ÜRETİCİ LİNKLERİNİ GÖRÜNCE KIVIR. DOGANCELİK_@HOTMAIL.COM MAIL AT LUTFEN O CAMUR LAFINI CIDDI BICIMDE YEDİTRMEK İSTİYORUM SANA SEN KIM OLUYORSUN KI TANIMADIĞIN BIRINE CAMUR DIYORSUN TERBIYESIZ HERIF?????????????????
-
Sabah sabah hala elim titriyor ya. Sen yaz insanlarla paylaşım olsun diye tanımadığın etmediğin tipin birisi gelsin Çamur diye hakaret etsin. Fikirlerimi beğenme, benle zıt düşün, lpg.den nefret et bana ne? Taktırmassın olur biter. Sen lpg iyiymiş desen madalya mı alacağım, bana ne???? Senle ne hukukum var, ne tanışıklığım var ki ÇAMUR diyorsun saygısız nev-i şahsına münhasır ....... Ya neyse insanlarla paylaşım yapmaya mı geldim sinirlenmeye mi? Forumda bana yardımı geçen herkese teşekkürler, herkese iyi forumlar... Benden bu kadar....
-
>%6rol
-
Biraz sakin beyler >%Sakin bu nasıl bir fikir paylaşımı..!!
Olumlu olumsuz yapım ve oluşumlar hakkında konuşulur fikirler paylaşılır, yapılırsa ne olur yapılmazsa ne olur konuşulur herşey ama olayı kişiselleştirip birbirinizi incitmeye hiç gerek yok bence yapmayın lütfen...
-
abi yeni civic'e lpg taktıracagına kendine daha ekonomik bir araba alabilirsin :)
-
kendisi üyeliğini sildirmiş veya uzaklaştırılmış bu yüzden cevap yazmayacağım insanların arkasından konuşmam ben. ayrıca mail ini fln eklemem muhattap olmam
-
hem ekonomı hem kalıte dusundugumden taktırdım ben
-
dostum kalite konusunda sana katılmamakla beraber ekonomik olarak gerçekten büyük avantajlar getirdiği kesin. ama aracını 100000km kullanacaksan bazı parçalar zarar görebileceğinden benzinden kurtardığın paranın bir kısmını motor bakımına harcaman da olası duruyor
-
lpg li araçlar ayrıca satılırkende 2 3 asagı gıdıyor.ekonomisi bile tartısılır.
-
bunlar asparagas haberler istanbuldaki ticari taksilerin katılımından fazlası sıralı sistem lpg li ve gayet memunlar kimse bilmeden yada tecrübe etmeden konuşmasın bence benim görüşüm lpg iyi bişey tabi düzgün kullanıldığında.
-
istanbuldaki taksilerden bindiğim çoğunda rölanti problem var. özellikle albea larda. konuştuğum taksiciler lpg yi zorunlu olduğu için kullanıyormuş(ekonomi)
-
Ya honda gasla calısan modellerı amerıkada yokmu. Yakın gelecekte cıkaracak dıye dusmustum ben
-
benim bildiğim doğalgazlı modeli var. ancak bu araçlar fabrika çıkışından beri montajlı olduğu için bazı parçalar değişik olabilir. zamanlaması değişik olabilir vs vs. dışarıdan taktırmayla aynı olmaz
-
ben iki civic kullandım ikisinide sıfır aldım.biri 2005 şimdiki 2008 model.ilk arabama tartarini marka tüp taktırdım.hiç bi sorun çıkarmadan kullandım.oldukça ekonomik oldu araba.çekişten falanda düşmedi.sadece motor sesi düşük vitesde biraz değişti.bide bagaj kısmı ciddi bir biçimde kullanılamaz hale geldi.ikinciye taktırmayı düşünmüyorum çünkü zaten çok fazla yol gitmeyecem.gidersemde ilki ile giderim.
-
arkadaşlar , çoğumuzun mağdur olduğu aşırı tüketim sorunundan dolayı bende garantiden vazgeçip lpg ye geçmeyi düşünmekteyim , bursada bu işi temiz ve garantili yapan işinin ehli usta varsa yardımcı olursanız sevinirim... :)
-
taktırsammı acaba?
-
gerekirse daha az kullanırım ama takmam
-
CVC2008 kArdesım sana KATILYORUM.HONDA VE LPG.VALLA BU DİZEL PORSCHE BENZEDİ. >%6rol >%6rol >%6rol :seytani
-
Bu adamlar olayı abatmış ve güzelim accord olmuş lpgli yazık valla...
görmek isteyenler için link: http://www.lpghaber.com/html/ZAVOLI---HONDA-ACCORD-LPG-Donusumu-gm-41.html
-
beyler ne olursa olsun lpg sonradan takılıcağı için elbetteki araca zarar verecektir.opel corsaya taktırdık haftada 2 kere lpg servisine gidio araba.1 es geçtik 2 es geçtik 3-4 böle devam etti artık corsada lpg yok ama lpg cininde eski düzgün burnu yok ;)
uzak durun derim ben işin piri sistemci bulmadıktan sonra usta milletiyle uğraşmak dünyanın en zor tahammül edilecek işi.
saygılar.
-
ARKADASLAR CİVİC LPG TAKTIRANDA KAFA YOK DERIM YAZIK YA SANKI SAHİNE GAZ TAKTIRIYOR ADAM
-
eğer gaz takacak olsam onun yerine gidip dizel fiesta alırdım.
-
kardesm gaz tattırcaksan neden bunu alıosun kıe lekelemeyıın hondanın adınııııı :@
-
adamın derdi garanti değil ki ambalaj jan janlı olsun istiyo
;D haklısın hocam
-
bu arabaların hepsine yazık ama cıvıc daha ayrı lpg en son düşünülücek bişi hatta hiç bir zaman
-
gerk yok bence lpgye
-
arkadaşlar araçlarımız bizimle yaşlanacakmış gibi duygusalsınız yada tht içerisinde yazışırken gerçek duygularınızı yazmıyorsunuz gibime geldi, yeni civic öyle erişilmez rakamlarda olan bir araç değil, gelir düzeyi çok geniş bir yelpaze içerisindeki herkesin alabileceği fiyatlarda, bu devirde aracı almak değil karnını doyurmak sorun bence, daha önce lpg sistemli araçlarım oldu farklı markalarda ikisinde de brc vardı toplam ikisi ile 110 000 yol yaptım hiç sorunum olmadı, olaya bu kadar duygusal bakmayın devir lale devri değil, ekonomi devri, yukarıda okudum o zaman daha ekonomik bir araç alsalar diye, arkadaşım bu olayı itibar konusu olarak görmek bence kişinin zaaflarından kaynaklanır, o zaman kimseninin alamayacağı değerde araba alacaksın benzinli dilediğin gibi tek başına bineceksin, ben de yeni aldım, bir müddet benzinli bineceğim 5000 i geçsin bende lpg taktırıcam, lpg konusuna japon motorlar daha uyumlu sorun çıkarmıyorlar, ekonomik binmek dururken benzin istasyonlarını ihya etmenin manası yok.
-
burada herkes kendi yorumlarını yazmış saygı duymak gerekir.Bence buda benim yorumum erişilmeycek araçlar değil demişsiniz.Bu konuyla bağlantısını kuramdım
-
önceki sayfalardan okuyarak geldim afaki konuşmamak için, aracına lpg taktıran birisini ve aracını eleştirmişlerdi, kişisel olarak herkesin görüşüne saygı elbette fakat arkadaşların yazı içeriklerine bakarsan civic e binen lpg taktıramaz gibi bir tavır yada taktıran bizden değildir gibi tavırlı yazılar, benim kızdığım bu, civic gerçekten de çoğu kişinin tercih ederek alabileceği ederde bir araç, isteyen lpgli biner isteyen bor attırır isteyen istediğini yapar, haksızmıyım.
-
haklısınız isteyen istediğini yaptırır ama benim görüşüm LPG bu araçlara olmaz ben taktırmam şahsen ama isteyen yapar
-
lpg taktıran arkadşalrım var biri dream diğeri elegance ikiside brc ve zavoli marka taktırdılar ikisi de memnun, ikisi de bayiden çıkartıp lpg dönüşüm servisine götürdüler ve taktırdılar, adamların iki katı fiyata aynı yolu gidiyorum biliyormusun.
-
doğrudur lpg de öyle ama ben şahsen taktırmam günümüzde kullanılan LPG sistemleri oldukca iyi
-
hybrıd dururken lpg ne kadar dooru bılmıorm......albea mıdır bu..avrupadakılerın cogu hybrıd zaten
hybrid türkiyede hiçbir işe yaramaz
ve 1.4 motora 1.8den fazla para ödenmiş olup ne performans ne de ekonomi alamayınca insanların yüzlerindeki mutsuzluk da bi acı oluyor
-
bu konuyu en basından beri okuyorum, bular da benim kendi goruslerim, amacım sadece bilgi vermek, katılanlar oldugu gibi katılmayanlar da olabilir.
"civic'e lpg olmaz, takılmaz, yazık" denmiş ama asıl LPG en sorunsuz, problemsiz, performans kaybı olmadan japon arabalarında kullanıyor. en basta toyota ve honda. ben "kme" marka lpg taktırdım aracıma. servisinden de ustasından da memnunum. 30.000 km oldu, toplam 2 kere lpg servisinde bakımını yaptırdım. (filtreleri değisti, 40ytl x 2 bilgi vermek amacıyla fiyat yazıyorum). simdiden bir yılda yakıta 4.ooo ytl AZ para harcamıs oldum. Turkiye gibi her 1-2 hafta bir benzine zam gelen ve bu benzinin %75'i vergi olan bir ülkede bence lpg bir mecburiyet. ayrıca ben aracımda cekiş gucu azalması hissetmiyorum, otomatik olmasına ragmen.
ben arabamı bir canlı gibi seviyorum "onunla yaslanmak istiyorum" diyenler biraz daha fazla yakıt parası verir benzin kullanır ama kafasında lpg'yle ilgili bi soru işareti olmaz.
-
yok ben aracımda hem ekonomi hem de konfor istiyorum diyen de bi honda alır, lpg sini de takar pasa gibi az yakıt parası verir (bakımını düzenli yaptırmak sartıyla)
taktırana da taktırmayana da allah kaza bela vermesin.
-
Arkadaslar selam...
Ben konulari arastirmadan once koru korune, LPG kadar sacma sapan bisi olur mu, Aracima yazik degilmi, sana su yerine cola verseler olur mu diyen biriydim...
LPG Sacma Sapan, yaziktir, gunahtir, lpg taktiracaksan hondayla ne isin var git murat 131 al ona taktir diyen biriydim... Ama gun geldi devran dondu ve bende civic ime lpg taktirdim, arastirdim, danistim isin ehlini buldum, kiydim paraya taktirdim O M W L sistemimi, gordum ki LPG, performans kaybettirmiyor, aksine alt devirlerdi inanilmaz performans kazandiriyor ( Bu nu bana lpg den once deseler bi yerime guler hadi lan olurmu oyle seyler derdim ama oluyo ), inanilmaz ekonomik inanan inanir, ve benim aracim 2005 model lpg siz 2 sene bindim 38.000 km de lpg yaptirdim, simdi ise 88.500 km de 1 yil 3 ayda boyle bi km. bir kez dahi sorun yasamadim... Ama LPG montajim, ustam ve LPG nin markasi sayesinde... guvenle takilabilir... Iyi usta, iyi montaj, iyi marka...
-
benim aracım2008 model otomatik civic 9 aylık ş.içi cok kullanıdıgım için 11 litreden aşağı yakmıyor ve buda cok canımı sıkıyor ayrıca cebimide yakıyo cogu zaman arabaya binmek istemiyorum.bazı arkadaslar civice lpg mi takılır diyor gecen gun benzin alırken lpg pompasına 2004 model x5 ve arkasından 2005 model 3,16 yanastı bu araclar civic ten kotumu acaba yada dahamı ucuz acaba 40000 ytl civarı dizel civic kadar zevk verecek ve yakışıklı bir araba markası söyleyebilirlermi benim düşündüğüm garantiden kesin cıkarmıyım yeni kasa civic aracına sıralı sitem taktıran varsa yorum bekliyorum arabaya zevk alarak binmek istiyorum çünkü artık...
-
beyler admin değilim ama seviyeyi düşürmeyelim.yok illaki düşürmek isteyen varsa atalım gitsin aramızdan.ok???lpg ye gelince.bende 2 adet reno var ikiside lpg li.eski modeller ama hiç sorun yaşamıyorum ve gayette ekonomikler.bazen uzak yola çıkıcaksam hondayı bırakıp onlardan birisini alıyorum.2008 honda dream aracımda şehir içi 300 ykt den aşşağı yakmıyor.lpg ye de sıcak bakıyorum.sonuçta bu arabalar bizimle yaşamayacak.kapının önünde yatacağına taktırırım istediğim kadar gezerim.10 sene kullansak kafi zaten.kaldıki senede 3 milyar kar etsek 10 senede sıfırının parasını çıkarır.hesap doğru değil mi arkadaşlar???garantisine gelince bunlar sıfır araç zaten eminim kolay kolay bozulmaz.giderse gitsin.hem daha iyi olur çünkü servisler çok pahalı.100 liraya yapılacak işi 200 liaraya yapıyorlar.herkesin görüşü ayrıdır.ama unutmayalım ekonomi günden güne iyiye değil kötüye gidiyor.+ hondanın motorunu da kolay kolay öldüremezsiniz.
-
ben cıvıce deqılde passata taktırdım 1.8 t atıker sıralı sıstem taktırdım cok memnunum 460 ykrş yakan arabam sımdılerde 175 ykrş cıvarı yakıor ve cok memnunum ve benzınlı halınden daha ıyı gıdıor dıyebılırım
-
Ben olaya dizayn ve yapı yönünden bakmıştım. bazı arkadaşlar ekonomi konusunun önemine vurgu yapmışlar. bazı noktalarda haklı olmakla beraber bazı noktalarda yanıldıklarını düşünmekteyim. benim bu aracı tercih sebeplerimden birisi de 6 yıl garantisidir. yoksa ben aracıma LPG değil NOS taktırmayı düşünecektim. Ancak ustalar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, fabrika tarafından yaklaşık 3 ay boyunca sadece civic üzerine eğitilmiş insanlardan daha bilgili olacaklarına şüpheliyim. ayrıca LPG olayında sorun çıkarmadan yürüyen araçlar kadar sorunlarla karşılaşan araçlarda yoğunlukta. ancak şu konuda eminim ki şu an alıp bindiğimiz araçların motorları binlerce saatlik testlerden geçiyor. Şimdi siz 95 oktan benzin yakması için herşeyi ayarlanmış bir motora zamanlamasıyla oynayarak vs başka yakıtlar kullandırmaya çalışırsanız problem oluşma ihtimali yükselir. Bu doğalgaz sobası değil ki sadece püskürtme başını değiştirip LPG ile kullanın. Kullananlar mevcut tabiki. Ama hayatımda risk almayı seven bir insan değilim ve LPG takılan dört araçtan birinde sürekli sorun çıkartıyorsa bu mühendislik açısından yüksek bir orandır.
ben aracım konusunda çok titiz bir insanım. Kimi insan vardır arabanın rölantisi de bozulsa, titrese de çok takmaz üzerinde durmaz. Sonra bir gün yolda kalır "aaa yolda kaldım" der. Sakın forumdaki arkadaşlar yanlış anlamasınlar lafım onlara değil. Ancak biz her ne kadar modifiye ve değişikliği sevsek te asıl olan orjinalidir. Bazı parçalar hariç herşey aracın optimizasyonu için ayarlanır (bazı parçalar maliyet kriteriyle belirlenir). Eğer bir araçtan ekonomi bekleniyorsa ona göre bir araç tercihi sizin memluniyetinizi arttıracaktır. Civic sınıfı itibariyle şehir içine çok uygun bir araç değil bence (Türkiye şartlarında). Eğer aracımı otobanda kullanmayacak olsaydım ve herkes gibi ekonomi düşünseydim kesinlikle bir ufak sınıf araç tercih ederdim. Aynı zamanda LPG taşınması çok tehlikeli bir materyaldir. Kendisi likidize edilmiş petrol gazı olduğu için tüp dediğimiz basınçlı bir tankta saklanır ve bir kaza anında normalde kullandığımız benzin depolarına oranla çok daha tehlikelidir. Sızdırma ihtimali bile bu aletleri kapalı garajlara alınmaması için sebeptir. Eğer LPG bu kadar sağlıklı bir tüketim yakıtı olsaydı sadece LPG ile çalışan araçlar yaygınlaşırdı. bu araçların yaygınlaşmaması bile belirli sıkıntıların aşılmamış olduğunu gösteriyor (LPG nin taşınması ve araçta depolanması). Ayrıca direkt Lpg ile çalışan motorlarında üretilmemesi bu teknolojide giderilemeyen eksilerin olduğunu düşündürüyor. daha performansı arttırdığını söyleyen arkadaş için bişey demiyorum. Kendisi 2008 premium otomatik LPG dönüştürülmüş bulursa kendisini kalkış yapmaya davet ediyorum :) .
-
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.. herkesin fikrine saygı duymak lazım.. bende önceden 2002 civic vardı. 2004 te aldım 2005 te lpg taktırdım. 2008de sattım yani 2 ay önce . lpg taktırdıktam sonra 73000 km yol yaptım. en fazla 5 kere gitmişimdir ayar vs için. ben gayet memnun kaldım arabam benzinde şehir içinde yaklaşık 8.1 lt yakıyordu lpg 9.2 lt yakıyordu. yani paraya çevirirsek. 255.benzin,140.lpg di tüketimi. yani km de 115 krş farkediyordu 115x73000=8400ytl yapar az değil bu rakamda. 15 gün önce 2008 model elegance otom. aldım 2 gün sonra lpg taktırdım. hiç tereddüt bile etmedim taktırmakta. konyaya gittim geldim 1460 km yol yaptım 151000 ytl yaktı toplam km de 109 krş yakmış. hemde bayağı da hızlı kullandım.. asıl fark şehir içinde 180 krş yakıyor lpg . benzin heralde 350 yakar. kardeşim sana açıkça yazdım sen bilirsin ister taktır, ister taktırma.. benim hiç umruma bile gelmedi.. garantiyide merak etme bu arabalar kolay kolay arıza yapmaz. yapsaydı eski civic im yapardı. inanmıyorum o arabayı benden daha hor kullanan olmamıştır aranızda, 1 kere ön takımlar bozuldu, sadece... sanayide 150 ytl ye yaptırdım.eski arabam sadece alırken, expertiz raporu almak için servis görmüştür... garanti olayına gelince tuzak bence daha arabam 14000 km de ve servise bakıma götürmeyi düşünmüyorum zaten. sende benim gibi düşünüyorsan taktır tadını çıkar. yok arabaya yazık yok garanti, bunlar boş şeyler . ben kendi adıma konuşuyorum para kolay kazanılmıyor. günde 13 saat çalışıyorum işimde efor gerektiren bir iş.. o yüzden nasıl kazandığımı biliyorum parayı..... saygılar herkese
-
lpg de performans bence düşer çünkü 98 oktan ile 95 oktanda bile fark oluşurken kaldı ki lpg de mutlaka fark oluşur bence herşeyin orijinali en iyidir syglar :D
bir de 40 bin ytllik aracı alan da benzini sorun etmez bence :S:S
-
hondaya lpg saçma bence yakıtı güzel.Bu benim görüşüm motor lpy göre değil
-
taylan arkadasım yorumların için cok sağol eylül ayında taktıracaktım suan işlerim geriği arabaya pek binemiyorum o yüzdende erteledim ama senin dediğne sonuna kadar katılıroum lpg taktıran kimi gördümse arabalarımı yeniden sevmeye basladım diyor bide herkesin yorumu kendine tabide arkadasla 40000 ytl si olan benzini düşünmemeli diyor ama türkiyede cokmu ucuz sanki arabalar 35-40 binden asaya düzgün ne araba var opel corsa ford fiesta bi vw polo bile 30000 ytl civarı hondayı herkes fazla abartıyo
-
kardeşim sen bilirsin taktır hiç düşünme. ne arabalarda lpg gördüm ben misal dayımın araba.. 2007 accord.
-
bende lpg konusunda kararsızım araçlarımız yeni ve garantili lpg takınca garanti bitiyor. olaki motor arızasında ödenecek ücret lpg den elde edilen kara denk gelirmiki
-
Arkadaşlar aracımda LPG yok ama kimsede benim kadar dertli değildir sanırım..!
2008 Elegance DÜZ VİTES Full+Full araçım daha 13,000 KM'de ama gel gelelim arabam aldığım gunden beri 400 YKRŞ'dan aşşa düşmedi sürekli 400-430 arası yakıyor.
Servise soktum iki defa teste tabi tuttuk sadece 70 kiloluk bir sürücüyle evet 9,5 oluyor ama biz istanbulda saatlerce trafikde kalıyoruz..Ne oluyor YALAN kmde 10-12 LTR den aşşa düşmüyor durum böle olunca.
Ben ayrıca arabamı devirli kullanmam trafikde vs. sitede biçok arkadaş beni tanır ve (yuh t-ypermı lanbu sende sorun var) diyen arkadaşların eline verdim arabayı gelinlik kızı sever gibi kullandı ama trafik :) haklısın abi diyip sustular :)
Benzin fişlerimi hiç atmam hepside duruyor,
13.000 KM benzinle 5,200,000 YTL yaktım
Eğer LPG olsaydı bu rakam sanırım;
13.000* KM LPG 1,560 YTL Yakıcaktım
Fark 13,000 KM'de sadece 3,640 YTL olucaktı Artık bende SICAK bakıyorum bu olaya..
-
Haftanın 7 günü kullanılıp
Günlük olarak da 50km kullanılsa araç, (başka bir ifade ile ayda 1500km yapılsa)
Aylık olarak akaryakıta 600ytl lık bir bütçe ayırmak gerekiyor..
çok fazlaymış cidden..
Oysaki LPG ile 180 YTL ile olay bitecekti..
600-180 = 420 YTL cepte..
cidden ilginç rakamlar..
-
Buyrun otomatik hesaplayın burdan kar marjını
http://www.aserlpg.com/hesapCetveli.html
-
arkadaşlar ben taktırdım çok memnunum. herkese öneririm. çok agresif kullandım araba şehir içinde 195 ytl yaktı benzinde böyle kullansam nekadar yakar allah bilir >=ok
-
Amcam hyundai accente 400 ytl ye lpg taktırmıştı, en az 10,000 km kullandı ve tık yoktu..
-
Ve yine lpg li aracı olan bir çok arkadaşım var, sıkıntı yok ..
-
ben lpg ye karşıyım valla o konuda pek bi bilgim malesef ki yok...
-
gerçekten sıkıntı yok
-
Sevgili taylan20
Aynı model aynı tip arabadan bendede var
Ne marka lpg taktırdın ve kaç paraya
İlgine şimdiden teşekkürler
Bilgi verirsen çok memnun olurum
unaltarik@hotmail.com
-
Sevgili taylan20
Aynı model aynı tip arabadan bendede var
Ne marka lpg taktırdın ve kaç paraya
İlgine şimdiden teşekkürler
Bilgi verirsen çok memnun olurum
unaltarik@hotmail.com
kardeşim ben atiker marka taktırdım. 1050 liraya taktırmıştım. şuan kampanya var
990 a inmiş 10 taksit
peşin 850 ye takarlar galiba
pşin taktıracaksan pazarlık yap
850 den fazla verme sakın....
bide taktırmadan önce baştan konuş.. arıza lambası yanarsa söndüremezseniz söktürürüm de. hatta sözleşmeye ekletebiliyorsan eklet. ama mutlaka konuş.. ben ilk taktırdığımda yandı gittim söndürdüler. 2 gün sonra bidaha yandı. şimdi allaha şükür 25 gün oldu daha yanmadı. sende baştan ve kesin bir dille söyle; arıza lambası yanarsa söndüremezseniz söktürürüm de. hallederler
-
arkadaşlar otomatik hesaplayıcıda benzin fiyatı 3.40 yazıyor. 2.85 yapınca yani güncel fiyat yazınca ve ortalama 8 lt yaktığını hesap edersek 10000km için avantaj % 28.84 falan oluyor. 600 ytl lik tasarruf sağlıyormuşuz. demekki benzin 2.50 olsa tadından yenmeyecek. ki olsa bile yine en pahalı benzini kullnamış oluyoruz ve bu duruma seviniyorum ilginçç:)
-
Sevgili taylan 20
Dediğin gibi arıza lambası konusunda tereddüt geçirdim.
Yanarsa söndürürüz dedi usta.
İçerde bir alfa romeo ya LPG takıyordu (2007 model)
Bu model LPG takarsan sorunun olmaz rahat edersin dedi.
Tartarini marka taktık.
1600 ytl..... 10 taksit
Gelişmeleri yazarım
Selamlar
-
bu lpgye nedense içim bi türlü ısınanmadı dizeli de sevmem en iyisi benzin :)
-
Herkese selam
Tartarini LPG le 3 ncü günüm,tesbitlerim şöyle
1-arabamı yeniden sevmeye başladım
2-performans olarak çok iyi,kullanan bir arkadaşım lpg yi farketmedi bile(bende söylemedim)
3-arabanın sessiz çalışması,lpg ye geçişi çok güzel
4-gaz pedalını,vites D-konumunda iken sonlamak çok güzelmiş ya
5-arabamın performansını yeni yeni anladım.!!
LPG konusunda ön yarğımı kıran başta taylan20 olmak üzere tüm honda dostlarına selamlar..
-
Peki garanti işini ne yapıyorsunuz......?
Lpg kabul eden hiç bir sevis yok mu bildiğiniz?
Ben honda merkezi aramıştım.... Ordakiler garanti bitmiyor (motor arızası hariç) fakat araç lpg'li olduğunda kapalı yerlerde bulundurulmuyor diyerek hiç bir servis sizi kabul etmez diemişti.
-
arkadaşlar mrhabe ben yeni civic aldım dreamm 3200 ytl ye forumlara baktım. ve aklımda şüpheler oluştu. araç nasıl araç uzun yıllar kullanabilirmiyiz. bide yakıtı nasıl lpg olayı düşündürüyor. sizce civic aldığım için şanslımıyım
-
arkadaşlar mrhabe ben yeni civic aldım dreamm 3200 ytl ye forumlara baktım. ve aklımda şüpheler oluştu. araç nasıl araç uzun yıllar kullanabilirmiyiz. bide yakıtı nasıl lpg olayı düşündürüyor. sizce civic aldığım için şanslımıyım
kullandıkça anlarsınız civic almışsınız kolay kolay pişman olmazsınız içiniz rahat olsun performasnsın tadını çıkartın.
arkadaşlar günlük 50 km kullanımda ayda 180 ytl yakacağınızdan bahsetmişsiniz ama belirtmek isterim istanbuldasınız ve biçoğunuzun aracı otomatik vites.heleki performans uğruna gazada biraz basarsanız lpg tmm yine ekonomik olur ama bahsettiğiniz değerler kadar az yakmaz.geçen yıl 1.6 lpgli aracım vardı günde tam 56 km yol yapıyordum ve günlük kmmin dışına çıkmadığım zamanlarda haftalık 70 ytl yakıyordum ayda 280 ytl ederki aracı başka zamanlardada kullanıyodum mecbur artıyordu.sonrasında 1.4 benzinli civicimi aldım.bunu yazın kullandığım için günlük belli bi km yapmıyordum ama yine o kadar gezmeme rağmen haftalık 100 ytl civarında yakıyodum.belki lpg taktırmak yakıtı çok daha düşürebilirdi ama benzin performansını vereceğini hiç sanmıyorum (2008 model lpgli bi araçta hiç gaza yüklenmedim yenileri nası gider bilmiyorum).benim görüşüm lpg taktırarak aracınızın orjinalliğini bozmayın.ki kapalı alanlara giremiyosunuz serviste problem oluyo.şimdi dizel araç kullanıyorum bakın o hepsineden iyi ancak hondada dizel pek araç yok buda devavantajı..
-
hiç bir zaman benzin perpormansını lpg nin karşılayacağını sanmıyorum her zaman benzin :D
-
Peki garanti işini ne yapıyorsunuz......?
Lpg kabul eden hiç bir sevis yok mu bildiğiniz?
Ben honda merkezi aramıştım.... Ordakiler garanti bitmiyor (motor arızası hariç) fakat araç lpg'li olduğunda kapalı yerlerde bulundurulmuyor diyerek hiç bir servis sizi kabul etmez diemişti.
rica ederim kardeşim yakıt deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.. şuan benim ki ş.içinde 11lt yakıyor
-
pardon yanlış alıntı yaptım.. tarık63 kardeş sana söylüyorum yakıt deneyimini paylaşırsan sevinirim....hem diğer arkadaşlara referans olur..
-
ben bir araba aldığımda en az 8 veya 10 yıl kullanırım (belki başkalarına fazla gelebilir) işimede servis ile gittiğimden dolayı fazla km yapmıyorum. yılda 7-8 bin km.Ben araba alıcaksam benzinli alırım traktör gibi motorun sesini duymak yada hp düşük araç istemem.Ancak bu benim tercihim.Ben yılda 7-8 bin km yapıyorken lpg taktırmak çok komik olur :D ancak bir arkadaşımızında dediği gibi ayda 4 bin km yapıyorsa gerine gerine lpg sinide taksın dizelde alsın tepe tepe kullansın :D İnsanların kendi tercihleri saygı duymak lazım.yazık vs diyen arkadaşlar olmuş buna katılmıyorum.
-
arkadaşlar aracımı 1 hafta olmadı alalı kıyamıyorum lpg taktırmaya. ama yılda 25000 km yol yapımyorum 2 aşağı 2 yukarı. hesağladım benzin lpg farkı 1800 ytl civarı. yani 8 ayda lpg cihaz parasını çıkarıyo. 3 yılda ortalama 5000 ytl fark ediyor. şimdi soruyom sizlere 3 yılda bu araç 5000 ytl lik masraf çıkartırmı?(bence çkarmaz çünkü sağlam) 6 yıl garantisi var 6 yılda 10000 ytl benzin lpg farkı ödeyeceğiz karasızım. lpg montajı yapan arkadaşıma sordum sorun olmaz dedi. bide geçen yıl asta sedan 16 2000 model araca atiker taktım 10 ayda 25000 km yol yaptım hiç sorun çıkarmadı. onda sorun çıkarmadı bundada sorun çıkarmaz diyor. ne yapmalıyız acaba
-
Mrb taylan20
Çok fazla saglıklı bir ölçme yapamadım..
Ş.içi 150 km yapınca.tekrar yakıt aldım 28 ytl aldı(18 lt)
Aracımın performansından çok memnunum.Bu arada arıza lambası şu ana kadar yanmadı
LPG den sonra araca çok daha fazla bindiğimden dolayı benzine göre pek avantajım olmadı.!!
Ş.içinde benzine oranla yüzde kırka varan bir tasarrufu var.
Şehirler arası yola daha çıkmadım.
Çok memnunum,bazen 1 yıl önce taktırsaydım diye hayıflanıyorum.
Sağlıcakla
-
230 km yaptım şehir içi. 30 litre yaktım
saygılar
-
ben bir araba aldığımda en az 8 veya 10 yıl kullanırım (belki başkalarına fazla gelebilir) işimede servis ile gittiğimden dolayı fazla km yapmıyorum. yılda 7-8 bin km.Ben araba alıcaksam benzinli alırım traktör gibi motorun sesini duymak yada hp düşük araç istemem.Ancak bu benim tercihim.Ben yılda 7-8 bin km yapıyorken lpg taktırmak çok komik olur :D ancak bir arkadaşımızında dediği gibi ayda 4 bin km yapıyorsa gerine gerine lpg sinide taksın dizelde alsın tepe tepe kullansın :D İnsanların kendi tercihleri saygı duymak lazım.yazık vs diyen arkadaşlar olmuş buna katılmıyorum.
tamamen katılıyorum
-
yav arkadaşlar lpg den haberi olmayanlarda yorum yapmış yok yazık yok bilmem ne. bende var lpg ayda 3500-4000 km yol yapıyorum. aracımda en ufak bir problem yok 3 yıldır. eğer çok kilometre yapan varsa taktırsın çok faydasını göreceksiniz. benim aracım vtec II. dyno da lpgde 118 bg veriyor. kimse sallamasın yok ağrıza yapar yok bilmem ne.
-
zaten o araba zor yürür. 1 otomatik, 2 dream modeliyken tutup jant takmış ki hiç de küçük bi jant değil, 3 artık lpg li. bence de yazık sıfır aldığım arabaya lpg taktırmam heralde
Şimdi anlamadığım bir şey var. Arkadaşım DREAM olmasından dolayı zor gideceğini yazmış. bildiğim kadarıyla HONDA'ların herhangi farklı bir motor seçeneği yok. elegance ya da dream hepsinin motoru 1.6 cc 125 ps değil mi. o halde bu durum sorun teşkil etmiyor demektir. ben olaya sadece ve sadece 6 yıl garantinin boşa gitmesi açısından bakıyorum. yoksa LPG taktırsan ne olacak. ben HONDA aldım ve o gün bugündür km'de kaç TL yaktığını hesap etmedim ama opel astra kullandığım yıllarda taktırdığım sıralı lpg sayesinde çok uzun yollar gittim Allah'a şükür tık demedi motor.
-
köroğlu'nun kısrağını sürüyorsan yemini düşünmeyeceksin
-
130000 km sonra yada 2014 lpg hala ucuz olursa bende yaptırırım gerçi ozmna kadar pilli sistem eklerler belki pil taktırıım
-
araba yürüyen şofben e dönüşmüş :)
:) koptum wala şofben :)
-
tarık63 kardeşim şehiriçi 150 km 28 tl yakıt lpg için bence çok.benim araç 2008 civic 675 km 135 tl benzin alıyor karışık. yaklaşık 20 krş.ş.içi olsun hadi 260.o zaman 70 krş fark ediyor km ye ki o da italyan markalar 1600-1700 tl diyorlar 22-23 bin km de amorti ediyor.
-
Helal olsun.Aracımda tüp yok ama bu sözlerine katılmamak elde değil ( Konu açılalı 1 yıl olmuş ama :)
-
tmm bole bakınca sende haklısın ama arabaya yazık buda bı gercek..gonul ıstıokı 1lt 1usd den de az olsun korkmadan pedala basalım.bu sartlardada hondann olmasada bı cok aracın dıesel ı var hadı ılla hondacıyız accord var cıvıc hybrıd var...lpg sart deıl..
hybrid in fiyatıyla normalinin fiyatı arasındaki farktan bi habersin galiba
-
istanbuldaki taksilerden bindiğim çoğunda rölanti problem var. özellikle albea larda. konuştuğum taksiciler lpg yi zorunlu olduğu için kullanıyormuş(ekonomi)
ya sen karşısın tamam sayfalarca belli etmişsin.Ayrıca benim 3 aracımda da yok lpg.Ama konuyu sen uzatıp, adamıda sen tahrik etmişsin.Sayenizde konu baltalanmış
-
lgp takıcaksan git doğan şahin al honda nie alıyon arabaya yazık yha üzüldüm
-
lpg avrupada bile özendirilen tavsiye edilen bir yakıt
-
2010 DERAM OTO. KULLANIYORUM 11-12 LT .YAKIYO ORTALAMA 320-340 DEDİMİ ISIK YANIYOOO 1500 KM OLDU BU RABA YAKMIYORRR RSMENN İÇİYORRR,,,AMA BEN ÇOK SEVİYRUM BİLE BİLE DE ALDIM,,AMA BAZI ARKADAŞALAR SOW YAPMIŞ YOK YAZIK MAZIK NİE HONDA ALDIN LPG TAKTIRACAKSAN SOFBEN,,:) KOMEDİ OLMUS RESMEN BURASI, HERKES İSTEDİĞİ ARABAYI ALIR LPG DE TAKTIRIR GİDİP DUVARA DA VURUR KİMSEYİ ALAKADAR ETMEZ ..İSYEYEN TAKTIRIR İSTEYEN TAKTRMAZ,, BİDE CİCİV İ SANKİ UZAY ARABASI YAPMIŞLAR YOK HONDA NIN ADINI LEKELEME YANİ HONDASI OLMAYAN DIŞARDAN KONULARI OKUYAN Bİ ARKDAŞ EMİNİM GÜLÜYODUR VAY BE BU HONDA DA HAVADA FALAN DA GİDİYODUR DİYODUR :) REZİL ETMEYELİM KENDİMİZİİ
-
rezillik bi durum yok.Babama premium aldık hemen lpg taktırdık.13-14 krş yakıyor.Hiçde bir sorun yok inşallahda olmaz.Unutmayalımki bizim hondaların memleketi japonya.Tokyoda oranın başkenti.Tokyo da ticari taksilerin hepsi Lpg li.Adamların hondalara yazık değil bizimkilere yazık :gitar ayrıca sistemler çok gelişti.O doğan veya şahin alsın diyen arkadaş artık lpg sistemleri çok gelişti öyle delme çatma değil.Km çok yapana lpg öneririrm ama yılda 7-8 bin yapan benzine devam :artis
-
ben lpg e taktırana rezil demedim arkdaşım yazık mazık sofben falan filana hondayı ferrari gibi yapnlara kendinizi rezil etm eyin dedim :) 150.000 k yol yap lpg li yaptıgın tasrufla üstüne en fazla 10.000 ödeyip sfırını alıyosuz taktırmayana mı yazık dielim :)
-
taktıralımmı taktırmayalımmı arkadaş iki ara biderede kaldık 2010 cıvıc
-
33k kilometredir LPG'li 2007 model civic'im...
şu anda 64k'da tık etmedi daha...
arada sırada sübap ayarı yaptırıyorum o kadar...
ayağımı gaz pedalına koyarken hiç düşünmüyorum...
yokuş aşağı da yukarı da basıyorum...
bir iki alışveriş merkezine almadılar. tek eksisi o bence.
edit: LPG'den sonra 4 defa radara yakalandım... Benzinden fazlaya da denk gelebiliyor bazen LPG...
-
2010 DERAM OTO. KULLANIYORUM 11-12 LT .YAKIYO ORTALAMA 320-340 DEDİMİ ISIK YANIYOOO 1500 KM OLDU BU RABA YAKMIYORRR RSMENN İÇİYORRR,,,AMA BEN ÇOK SEVİYRUM BİLE BİLE DE ALDIM,,AMA BAZI ARKADAŞALAR SOW YAPMIŞ YOK YAZIK MAZIK NİE HONDA ALDIN LPG TAKTIRACAKSAN SOFBEN,,:) KOMEDİ OLMUS RESMEN BURASI, HERKES İSTEDİĞİ ARABAYI ALIR LPG DE TAKTIRIR GİDİP DUVARA DA VURUR KİMSEYİ ALAKADAR ETMEZ ..İSYEYEN TAKTIRIR İSTEYEN TAKTRMAZ,, BİDE CİCİV İ SANKİ UZAY ARABASI YAPMIŞLAR YOK HONDA NIN ADINI LEKELEME YANİ HONDASI OLMAYAN DIŞARDAN KONULARI OKUYAN Bİ ARKDAŞ EMİNİM GÜLÜYODUR VAY BE BU HONDA DA HAVADA FALAN DA GİDİYODUR DİYODUR :) REZİL ETMEYELİM KENDİMİZİİ
+1 , 7000Km dir tartarini evo8 kullanıyorum, 3.vites 145 km basıyor, ... Dünya kabullenmiş bu olayıda burada hala " yok yazık, yok bilmem ne " hakikaten ne demişler "bilmiyorsan sus da alim sansınlar , konuşursan cahilliğin ortaya çıkar" Abuk subuk marka ve montaj yaptırmadıktan sonra sonuna kadar LPG .... Motora zararı falan yok bakımlarını düzgün yaptırmak gerek, motorun ömrünü kaç bin km de ne kadar azaltıyor (ki eğer azaltıyorsa) net rakam bilen var mı ? devede tüy <nohapy . Özgürce, düşünmeden gaza basmanın dayanılmaz hafifliğidir LPG ....
-
:vaww gitti 6 yıl garanti + honda servisine lpgli araç giremiyor bildiğim kadarıyla
istanbul anadolu yakasında bir yerkili servis lpgli araçlara bakım yapıyor,hatta sitesindede yazıyor .
-
lpg düşmanı arkadaşlar arabamız honda. Bir audi ,mercedes yada bmw değil ,kaldıki bu araçlara bile takılıyor lpg .
-
yaw senelerdır kuş serisinde lpg takılıyo arabalarda tık yok.Hondanın motoru onlardan dahamı dandikte sorun cıkarıcak ????
-
http://www.teamhondaturkey.com/forum/new_civic_07_fk/2010_elegance_ve_lpg-t42274.0.html;msg618992#new
>=ok
-
ya kimse kimseye lpg konusunda birsey diyemez isteyen taktırır isteyen taktırmaz, 92 doğanım vardı lpg li sorun yok, reno9 um vardı lpg li sorun yok 96 civic aldım abimler taktırdı sorun yok vectra aldım 50tl lik benzin aldım biter bitmez lpg taktırdım 110000 sürdüm sorun yok 2009 oto.elegance civic aldım 11200km deyken taktırdım allaha şükür 49000deyim sorun yok. bu tercih meselesi.... birde garanti kapsamı olayı var ki geçen forumda da konuşuluyodu sanırım kayseride yetkili servis kendi takıp garantiyi devam ettiriyormuş eğer bakımlarını kendilerine yaptırmaya devam ettirirlerse, bu olayı çorumda ki yetkili serviste yapmıştı sanırım bunun yanında her türlü arabaya lpg takılıyorda sadece hondanın motorumu dandik lpg yi kabul etmiyor anlamadım, motor zaten bu adamların işi ama garanti kapsamı olayına gelince işler değişiyo ha şunu da söyleyeyim garanti olayında genelde kullanıcı hatası oluyo nedense?!!!!