Gönderen Konu: yeni civic e lpg montajı resimli  (Okunma sayısı 67987 defa)

MURAT643

Ynt: yeni civic e lpg montajı resimli
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2008, 06:17:44 ÖS »
YAZIK acıdım arabaya açıkcası.

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Ocak 29, 2008, 01:11:13 ÖS »
99 crv ye 119.000 de taktırdım ve 156.000'e yani satana kadar sorunsuz kullandım, yoğun trafikte bağırta bağırta arabayı kullanmak ve 6.000 devirlere için cız etmeden çıkmak çok güzel bir his.... sonuçta 0,2 yakıyordu o halde bile... uzun yolda basaark 0,125-0,150 harcıyordu...  1,6 sonuçta ne yakacak ki dense bile 75,000 km.de benzine 22,500 ytl lpg.ye 12,500 ytl veriyorsun, aradaki fark 10,000 ytl.... hiç az değil. Yüksek motorlarda fark daha da açılıyor.... 1,600 kg.lık otomatik eski tip 2.000cc motorlu 4*4 araçta gaza korkmadan basıyordum şimdi yeni tip motorlu 1,200 kg.lık 1,600cc. araçta gaza basamayorum yakmasın diye.... Yazık olan arabaya değil, lt.si 0,683 ytl olan benzine 3,06 ytl ödeyen bizim gibilere... Veya hatırlarsanız eski bakanımız zamlar konusunda 1l.t. benzin 1USD olduğunda zamlar bitecek demişti, şimdi 1lt. benzin 2,6 USD ve zama devam, kimse yazık arabaya filan demesin bu şartlarda....

Typerkan

« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2008, 01:31:43 ÖS »

99 crv ye 119.000 de taktırdım ve 156.000'e yani satana kadar sorunsuz kullandım, yoğun trafikte bağırta bağırta arabayı kullanmak ve 6.000 devirlere için cız etmeden çıkmak çok güzel bir his.... sonuçta 0,2 yakıyordu o halde bile... uzun yolda basaark 0,125-0,150 harcıyordu...  1,6 sonuçta ne yakacak ki dense bile 75,000 km.de benzine 22,500 ytl lpg.ye 12,500 ytl veriyorsun, aradaki fark 10,000 ytl.... hiç az değil. Yüksek motorlarda fark daha da açılıyor.... 1,600 kg.lık otomatik eski tip 2.000cc motorlu 4*4 araçta gaza korkmadan basıyordum şimdi yeni tip motorlu 1,200 kg.lık 1,600cc. araçta gaza basamayorum yakmasın diye.... Yazık olan arabaya değil, lt.si 0,683 ytl olan benzine 3,06 ytl ödeyen bizim gibilere... Veya hatırlarsanız eski bakanımız zamlar konusunda 1l.t. benzin 1USD olduğunda zamlar bitecek demişti, şimdi 1lt. benzin 2,6 USD ve zama devam, kimse yazık arabaya filan demesin bu şartlarda....

Katılıyorum sana...

MURAT643

« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2008, 02:45:45 ÖS »
-YAZIK-

BEY

• Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Ocak 30, 2008, 06:21:32 ÖS »
tmm bole bakınca sende haklısın ama arabaya yazık buda bı gercek..gonul ıstıokı 1lt 1usd den de az olsun korkmadan pedala basalım.bu sartlardada hondann olmasada bı cok aracın dıesel ı var hadı ılla hondacıyız accord var cıvıc hybrıd var...lpg sart deıl..

MURAT643

« Yanıtla #30 : Ocak 30, 2008, 06:43:15 ÖS »
bencede hondayı alan bole kabullensın bole rezil etmesin

infaztim

« Yanıtla #31 : Şubat 01, 2008, 02:15:47 ÖÖ »
iyi bir yerde yapılıosa montaj aracada zararı fazlaca yoksa tüketimi yarı yarıya düşürmek bence iyi bir uygulama.şunuda söyliym şuanda türkiyede 8 tane lpg li ferrari var ;)

whitehan

« Yanıtla #32 : Şubat 01, 2008, 02:24:12 ÖÖ »

arkadaslar bunları defalarca konustuk..yanı X5 e JAGUARA INGILTERE KRALIYET ARACINA vs..vs.vs..takılıyo..ınsanlar tasarruf pesınde o aracı belkı 5 yıl belkı daha fazla kullanıcak bı hesaplayın benzın tutarını bence..yanı hem ıstedıgı sevdıgı  rahat ettıgı araca bınıp hem tasarruf etmek ıstıyo olabılır..ha ben yapmam dıyosak tabıkı kısısel fıkır..ama amacın dogru yanlarıda var..hepımız burda HONDA tutkunu olarak bulunuyoruz..o da bu tutkuyu ve tasarufu bı arada yasamak ıstıyordur..cıvıc ın dızelı olsa ama bu arkadasımızı hıc haklı bulmam..

5 yıl bineceksen 2 3 kere motor yapmayıda unutma ;)

1 kereye olablırde  2-3 olmaz ya herhalde...

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Şubat 01, 2008, 07:28:34 ÖÖ »
9 yaşındaki 150k üzrindeki crv tık demedi onca zorlama ile lpg.de. Evet motor teknolojileride gelişiyor, ama sonuçta fsi tarzı direk injeksiyonlar hariç injeksiyon mantık ve sistemi değişmiyor. 3 kuruş ucuz olsun diye ucuz marka ucuz işçiliğe kaçarsa, benim gibi motordan anlamayan ustalarla boğuşup devir saçmalıyor stop ediyor yetti diye arabayı satacakken tesedüf eseri bi usta bulup sibop ayarı gibi basit bir işlemle sorunların çözüldüğünü görecek kadar dayanamazsa, kulaktan dolma uzun süre sağlıklı kullanım sonucunda elde edilmeyen bilgilerle insanlar ahkam keserse, lpg nin bakıma ve kontrole motor kadar ihtiyaç duyduğu ve her 10k.da bir kontrol ve bakıma girmesi gerektiği göz ardı edilirse (ki 50-60 lira bi bakım) Takan yerlerde usta diye gezinenler hiç birşeyden anlamayan papağan ezberi ile birşeyler görüp araştırmadan kendini geliştirmeden herşeyi bildiğini zannederse, denetleme denen şey "yahu hallederiz sen kafana takma at ordan bi çorba parası" zihniyeti  ile ilerlerse lpg dolum istasyonunda lpg yerine mutfak gazı doldurulur ise, sızıntı anında farkedilmesi için o iğrenç koku ile harmanlanan lpg nin "kokusuz olanını yaptık heyo sızsa bile ruhunuz duymayacak, o dökülen taksiyi sızıntı var diye bakıma götürmek zorunda kalmayacaksınız artık" diye reklamını yapan güvenliği hiçe sayan firmalar oldukça, "honda benzin harici sıcak bakmaz üretmez arabana yazık" diyen satış sorumlusuna " e yurt dışında neden bangır bangır dogalgazlı honda reklamalrı yapılıyor" diye sorduğunda ilk kez duyduğu için bön bön bakarsa, insanlar aracı 1500 devirde gaza dokunamadan sağ şeritte 60km ile gitmek mi yoksa 6500 devirde o sesi duymak mı yazık diye sorduğunda cevap alamazsan, bagajında mutfak tüpü takmış hırboları görürsen tabi korkarsın tiksinirsin lpg.den..... Neyse uzatmayım, isetyen takar istemeyen takmaz, takanıda takmayanıda yargılama, aşağılama hakkı kimsede yoktur, kullanım amaçları ve zevkleri herkeste farklılık gösterir, ona göre yapılanlarda değişir. Takanlara hayırlı kullanımlar, takmayanlara  iyi zevkler.

Typerkan

« Yanıtla #34 : Şubat 01, 2008, 08:43:10 ÖÖ »
Hondayla yapılan benzin sarfiyatıyla LPG arasında yıllık maddi farkın %235 fazla olduğunu biliyormuydunuz..
LPG bu pozisyonda inanılmaz cazip bence...

BEY

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Şubat 01, 2008, 02:39:41 ÖS »
honda yurt dısında urettıgı baska bıcok motor secenegını kullanılan yakıt ve yakıt sıstemlerının kalıtesızlıgı sebebıyle fırmanın ısmını sarsmamak adına turkıyeye gondermıyor...aynı sey gectgmz bıkac yıla kadar toyota ıcınde gecerlıydı..dedıgın bakımları yaptırıp bu kadar ozenlı kullanırsan ewet sorun yasanmıyor olabılır hayrını gor guzel gunlerde kullan ama sennde dedgn gbı bagajında mutfak tupuyle gezen hasber kader sıstem taktırsa bıle hıc bı ayarını bakımını yaptrmayan dallamalar  cok...yukardada soledm ekonomı olarak soledklernz kesınlıkle dooru ama bızım ulkemızde sıstemın sorumlulugu tamamen kullanıcınn ustune kalıyo.amacım yargılamaktan zıyade burda bulunma nedenlerımızden olan fıkır alıs-verısı bı donem taktırmak ıstemıstım vazgecmstm arabanın ıcıne koku yayılır eder performans kaybı olur dolmus gbı gezmeyelm dıe.ama 1500 devırde sag serıtmı 6500 devırmı sorusuna cvp sanırım hepımız ıcın aynı elımde olsa hybrıd alırdm ama madem bunu aldık benzın fıyatlarıda bole gderse ugrasmayı kabullenıp lpg taktırmak kacınılmaz

EnZo

« Yanıtla #36 : Şubat 01, 2008, 03:10:33 ÖS »
Bence Herkesin Kararına SAygı Duymak Lasım ... Bencede iyi bi seçim değil ama Yinede Herkes Kendi ekonomisine göre Hareket etmek zorunda ...

BEY

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Şubat 01, 2008, 03:44:18 ÖS »
...

Bence Herkesin Kararına SAygı Duymak Lasım ... Bencede iyi bi seçim değil ama Yinede Herkes Kendi ekonomisine göre Hareket etmek zorunda ...
 aynen..

GKN8039

• Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Şubat 01, 2008, 03:46:15 ÖS »
ben bu arabayı kartalda gördüm. dıştan görünüş gayet güsel. lpgye gelince demek cok gezen birisi hak veriyorum...

MURAT643

« Yanıtla #39 : Şubat 01, 2008, 04:14:23 ÖS »
-YAZIK-

CVC2008

« Yanıtla #40 : Şubat 01, 2008, 05:12:51 ÖS »
az buçuk otomobilin motorun ne demek olduğunu bilen ve aracını uzun süre kullanmak isteyen takmaz

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #41 : Şubat 03, 2008, 03:58:37 ÖS »

-YAZIK-
istersen senin kol kaslarınada lpg takalım, cok enerji harcama derdi olmadan rahatca paylaş düşüncelerini bizle hatalı olduğumuz yerleri bilelim? :)

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Şubat 03, 2008, 04:22:20 ÖS »

az buçuk otomobilin motorun ne demek olduğunu bilen ve aracını uzun süre kullanmak isteyen takmaz
tez zamanda chevrolet(zaten eski daewoo, dandik marka), fiat(aman onlarda yıllarca düşünmeden kuş serisi kakalamıştı) ve volkswagen (almanyada fabrika çıkışı lpg dönüşüm kiti opsiyonu mu var? aa, ordaki aklı evvel türklerin işidir canım) ve benzeri marka mühendislerini eğitmeniz için yolluyoruz. bu arada ben motordan anlamam, yukarıdaki mühendisleri eğitirsiniz ama benim gibi sıradan bir insanın anlayacağı dilde motor ve uzun vadeli kullanım konusunda yardımcı olursanız sevinirim...

MURAT643

« Yanıtla #43 : Şubat 03, 2008, 04:37:16 ÖS »
approachfani tasaruflu arkadasım sen o lpg yi ayaklarına tak heryere yuruyerek gıt.ne araban ne motorun ne cebın eskır

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #44 : Şubat 03, 2008, 04:49:53 ÖS »
suan için takmayacağım bir süre aracıma, tüketim düşmeye devam ediyor. Ama bikaçyıl içinde ne olur bilmem. Eski Cr-vde gayet memnundum. Hem bak lpg nin takma düşüncesi bile işe yaramış kelime sayında bariz artış var. Sonuçta lpg kullanmayabilirsin, saygım sonsuz, getirileri ve götürüleri olan bir konu. Ama burada tartışılan bir olgu varken aşağılama amaçlı tek kelimelik mesajla konuya ve konuyu okuyarak fikir edinmeye çalışanlara ne yararın oluyor onu anlamıyorum. Arkadaşlar karşı olanlar açıklayıcı olarak yazsınlar sebelerini ki insanlar artısını eksisini iyice öğrensin. Yoksa kimsenin sen haklısın ben haklıyım diye üste çıkmaya çalıştığı yok. Kimse benim dememle lpg takmayacak, keza aynı biçimde sökmeyecek, ama en azından sağlıklı karar verebilsinler.

MURAT643

« Yanıtla #45 : Şubat 03, 2008, 05:05:55 ÖS »
 >%6rol sen sanırım lpg bayisisin kusura bakma ekmegınle oynadık sanırım.nese ben pes edıyorum tamam YAZIK dıl bende 0km 2008 model honda civic'ime taktırıcam sen rahatla yeterki. >%6rol

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #46 : Şubat 03, 2008, 05:14:02 ÖS »
tamam yazmıyorsun onu anladım bari OKU. Neyse konu dağılmasın.

MURAT643

« Yanıtla #47 : Şubat 03, 2008, 05:21:01 ÖS »
geçme beni geçerim seni. >%6rol valla inatmıssın tamam haklısın sen.en buyk LPG baska buyuk yok

CVC2008

« Yanıtla #48 : Şubat 03, 2008, 07:10:49 ÖS »
abi bak orda bi noktayı kendin söylemişsin. FABRİKA ÇIKIŞI DAHA ALET FABRİKADAN ÇIKMADAN YAPILAN DEĞİŞİKLİK!!! sonradan çakma sistemlerle benzin için üretilmiş aracın şofbenleştirilmesi değil

approachfani

• Ziyaretçi
« Yanıtla #49 : Şubat 03, 2008, 09:33:35 ÖS »

abi bak orda bi noktayı kendin söylemişsin. FABRİKA ÇIKIŞI DAHA ALET FABRİKADAN ÇIKMADAN YAPILAN DEĞİŞİKLİK!!! sonradan çakma sistemlerle benzin için üretilmiş aracın şofbenleştirilmesi değil
citroen fiat chevrolet peugeot volkswagen Subaru dönüşümler FABRİKADAN ÇIKTIKTAN SONRA dönüşüm yapılıp satışa sunuluyor, keza Türkiye'de fiat ve chevrolet dönüşümleri yetkili servislerde yapılıyor. Italya v.b. de ise fabrika çıkışı lpg dönüşüm için anlaşmalı tesislere yönlendirilerek orada çevrim yapılıp bayilere yönlendiriliyor. Sonuçta tekrar ediyorum lpg süper herkes kullansın demiyorum,, artı ve eksileri olan bir iş yapılıyor. AMA ARAŞTIRMADAN ATARAK BİLGİ VERMEYELİM. En azından yeni sedan ı olan birisi geldiğinde takarsa ne olur takmazsa ne olur hangi sorunları yaşayacak bilsin, boş çekişmeleri okumasın.....