Gönderen Konu: yeni civic e lpg montajı resimli  (Okunma sayısı 67990 defa)

utqu

Ynt: yeni civic e lpg montajı resimli
« Yanıtla #100 : Mayıs 29, 2008, 09:49:20 ÖS »

adamın derdi garanti değil ki ambalaj jan janlı olsun istiyo

;D haklısın hocam

barısss_67

« Yanıtla #101 : Mayıs 29, 2008, 10:18:04 ÖS »
bu arabaların hepsine yazık ama cıvıc daha ayrı lpg en son düşünülücek bişi hatta hiç bir zaman

alfaus007

« Yanıtla #102 : Mayıs 30, 2008, 06:08:57 ÖS »
gerk yok bence lpgye

kacaman

« Yanıtla #103 : Haziran 27, 2008, 06:04:48 ÖS »
arkadaşlar araçlarımız bizimle yaşlanacakmış gibi duygusalsınız yada tht içerisinde yazışırken gerçek duygularınızı yazmıyorsunuz gibime geldi, yeni civic öyle erişilmez rakamlarda olan bir araç değil, gelir düzeyi çok geniş bir yelpaze içerisindeki herkesin alabileceği fiyatlarda, bu devirde aracı almak değil karnını doyurmak sorun bence, daha önce lpg sistemli araçlarım oldu farklı markalarda ikisinde de brc vardı toplam ikisi ile 110 000 yol yaptım hiç sorunum olmadı, olaya bu kadar duygusal bakmayın devir lale devri değil, ekonomi devri, yukarıda okudum o zaman daha ekonomik bir araç alsalar diye, arkadaşım bu olayı itibar konusu olarak görmek bence kişinin zaaflarından kaynaklanır, o zaman kimseninin alamayacağı değerde araba alacaksın benzinli dilediğin gibi tek başına bineceksin, ben de yeni aldım, bir müddet benzinli bineceğim 5000 i geçsin bende lpg taktırıcam, lpg konusuna japon motorlar daha uyumlu sorun çıkarmıyorlar, ekonomik binmek dururken benzin istasyonlarını ihya etmenin manası yok.

metin16

• Ziyaretçi
« Yanıtla #104 : Haziran 27, 2008, 06:09:29 ÖS »
burada herkes kendi yorumlarını yazmış saygı duymak gerekir.Bence buda benim yorumum erişilmeycek araçlar değil demişsiniz.Bu konuyla bağlantısını kuramdım

kacaman

« Yanıtla #105 : Haziran 27, 2008, 06:18:37 ÖS »
önceki sayfalardan okuyarak geldim afaki konuşmamak için, aracına lpg taktıran birisini ve aracını eleştirmişlerdi, kişisel olarak herkesin görüşüne saygı elbette fakat arkadaşların yazı içeriklerine bakarsan civic e binen lpg taktıramaz gibi bir tavır yada taktıran bizden değildir gibi tavırlı yazılar, benim kızdığım bu, civic gerçekten de çoğu kişinin tercih ederek alabileceği ederde bir araç, isteyen lpgli biner isteyen bor attırır isteyen istediğini yapar, haksızmıyım.

metin16

• Ziyaretçi
« Yanıtla #106 : Haziran 27, 2008, 06:21:09 ÖS »
haklısınız isteyen istediğini yaptırır ama benim görüşüm LPG bu araçlara olmaz ben taktırmam şahsen ama isteyen yapar

kacaman

« Yanıtla #107 : Haziran 27, 2008, 06:25:01 ÖS »
lpg taktıran arkadşalrım var biri dream diğeri elegance ikiside brc ve zavoli marka taktırdılar ikisi de memnun, ikisi de bayiden çıkartıp lpg dönüşüm servisine götürdüler ve taktırdılar, adamların iki katı fiyata aynı yolu gidiyorum biliyormusun.

metin16

• Ziyaretçi
« Yanıtla #108 : Haziran 27, 2008, 06:29:18 ÖS »
doğrudur lpg de öyle ama ben şahsen taktırmam günümüzde kullanılan LPG sistemleri oldukca iyi

goran

• Ziyaretçi
« Yanıtla #109 : Haziran 30, 2008, 11:06:19 ÖÖ »

hybrıd dururken lpg ne kadar dooru bılmıorm......albea mıdır bu..avrupadakılerın cogu hybrıd  zaten
hybrid türkiyede hiçbir işe yaramaz
ve 1.4 motora 1.8den fazla para ödenmiş olup ne performans ne de ekonomi alamayınca insanların yüzlerindeki mutsuzluk da bi acı oluyor

civic02es

• Karbon Fiber Kaplama Folyosu
« Yanıtla #110 : Ağustos 07, 2008, 04:16:42 ÖS »
bu konuyu en basından beri okuyorum, bular da benim kendi goruslerim, amacım sadece bilgi vermek, katılanlar oldugu gibi katılmayanlar da olabilir.

"civic'e lpg olmaz, takılmaz, yazık" denmiş ama asıl LPG en sorunsuz, problemsiz, performans kaybı olmadan japon arabalarında kullanıyor. en basta toyota ve honda. ben "kme" marka lpg taktırdım aracıma. servisinden de ustasından da memnunum. 30.000 km oldu, toplam 2 kere lpg servisinde bakımını yaptırdım. (filtreleri değisti, 40ytl x 2 bilgi vermek amacıyla fiyat yazıyorum). simdiden bir yılda yakıta 4.ooo ytl AZ para harcamıs oldum. Turkiye gibi her 1-2 hafta bir benzine zam gelen ve bu benzinin %75'i vergi olan bir ülkede bence lpg bir mecburiyet. ayrıca ben aracımda cekiş gucu azalması hissetmiyorum, otomatik olmasına ragmen.

ben arabamı bir canlı gibi seviyorum "onunla yaslanmak istiyorum" diyenler biraz daha fazla yakıt parası verir benzin kullanır ama kafasında lpg'yle ilgili bi soru işareti olmaz.

civic02es

• Karbon Fiber Kaplama Folyosu
« Yanıtla #111 : Ağustos 07, 2008, 04:20:08 ÖS »
yok ben aracımda hem ekonomi hem de konfor istiyorum diyen de bi honda alır, lpg sini de takar pasa gibi az yakıt parası verir (bakımını düzenli yaptırmak sartıyla)

taktırana da taktırmayana da allah kaza bela vermesin.

Sercan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #112 : Ağustos 15, 2008, 05:06:16 ÖS »
Arkadaslar selam...

Ben konulari arastirmadan once koru korune, LPG kadar sacma sapan bisi olur mu, Aracima yazik degilmi, sana su yerine cola verseler olur mu diyen biriydim...

LPG Sacma Sapan, yaziktir, gunahtir, lpg taktiracaksan hondayla ne isin var git murat 131 al ona taktir diyen biriydim... Ama gun geldi devran dondu ve bende civic ime lpg taktirdim, arastirdim, danistim isin ehlini buldum, kiydim paraya taktirdim O M W L sistemimi, gordum ki LPG, performans kaybettirmiyor, aksine alt devirlerdi inanilmaz performans kazandiriyor ( Bu nu bana lpg den once deseler bi yerime guler hadi lan olurmu oyle seyler derdim ama oluyo ), inanilmaz ekonomik inanan inanir, ve benim aracim 2005 model lpg siz 2 sene bindim 38.000 km de lpg yaptirdim, simdi ise 88.500 km de 1 yil 3 ayda boyle bi km. bir kez dahi sorun yasamadim... Ama LPG montajim, ustam ve LPG nin markasi sayesinde... guvenle takilabilir... Iyi usta, iyi montaj, iyi marka...

tisitu

« Yanıtla #113 : Eylül 13, 2008, 05:32:06 ÖÖ »
benim aracım2008 model otomatik civic 9 aylık ş.içi cok kullanıdıgım için 11 litreden aşağı yakmıyor ve buda cok canımı sıkıyor ayrıca cebimide yakıyo cogu zaman arabaya binmek istemiyorum.bazı arkadaslar civice lpg mi takılır diyor  gecen gun benzin alırken lpg pompasına 2004 model x5 ve arkasından 2005 model 3,16 yanastı bu araclar civic ten kotumu acaba yada dahamı ucuz acaba 40000 ytl civarı dizel civic kadar zevk verecek ve yakışıklı bir araba markası söyleyebilirlermi benim düşündüğüm garantiden kesin cıkarmıyım yeni kasa civic aracına sıralı sitem taktıran varsa yorum bekliyorum arabaya zevk alarak binmek istiyorum çünkü artık...

mars

« Yanıtla #114 : Eylül 16, 2008, 01:47:40 ÖÖ »
beyler admin değilim ama seviyeyi düşürmeyelim.yok illaki düşürmek isteyen varsa atalım gitsin aramızdan.ok???lpg ye gelince.bende 2 adet reno var ikiside lpg li.eski modeller ama hiç sorun yaşamıyorum ve gayette ekonomikler.bazen uzak yola çıkıcaksam hondayı bırakıp onlardan birisini alıyorum.2008 honda dream aracımda şehir içi 300 ykt den aşşağı yakmıyor.lpg ye de sıcak bakıyorum.sonuçta bu arabalar bizimle yaşamayacak.kapının önünde yatacağına taktırırım istediğim kadar gezerim.10 sene kullansak kafi zaten.kaldıki senede 3 milyar kar etsek 10 senede sıfırının parasını çıkarır.hesap doğru değil mi arkadaşlar???garantisine gelince bunlar sıfır araç zaten eminim kolay kolay bozulmaz.giderse gitsin.hem daha iyi olur çünkü servisler çok pahalı.100 liraya yapılacak işi 200 liaraya yapıyorlar.herkesin görüşü ayrıdır.ama unutmayalım ekonomi günden güne iyiye değil kötüye gidiyor.+ hondanın motorunu da kolay kolay öldüremezsiniz.

bErAt y!G!t

• Ziyaretçi
« Yanıtla #115 : Eylül 16, 2008, 05:05:35 ÖS »
ben cıvıce deqılde passata taktırdım 1.8 t atıker sıralı sıstem taktırdım cok memnunum 460 ykrş yakan arabam sımdılerde 175 ykrş cıvarı yakıor ve cok memnunum ve benzınlı halınden daha ıyı gıdıor dıyebılırım

CVC2008

« Yanıtla #116 : Eylül 18, 2008, 02:57:53 ÖÖ »
Ben olaya dizayn ve yapı yönünden bakmıştım. bazı arkadaşlar ekonomi konusunun önemine vurgu yapmışlar. bazı noktalarda haklı olmakla beraber bazı noktalarda yanıldıklarını düşünmekteyim. benim bu aracı tercih sebeplerimden birisi de 6 yıl garantisidir. yoksa ben aracıma LPG değil NOS taktırmayı düşünecektim. Ancak ustalar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, fabrika tarafından yaklaşık 3 ay boyunca sadece civic üzerine eğitilmiş insanlardan daha bilgili olacaklarına şüpheliyim. ayrıca LPG olayında sorun çıkarmadan yürüyen araçlar kadar sorunlarla karşılaşan araçlarda yoğunlukta. ancak şu konuda eminim ki şu an alıp bindiğimiz araçların motorları binlerce saatlik testlerden geçiyor. Şimdi siz 95 oktan benzin yakması için herşeyi ayarlanmış bir motora zamanlamasıyla oynayarak vs başka yakıtlar kullandırmaya çalışırsanız problem oluşma ihtimali yükselir. Bu doğalgaz sobası değil ki sadece püskürtme başını değiştirip LPG ile kullanın. Kullananlar mevcut tabiki. Ama hayatımda risk almayı seven bir insan değilim ve LPG takılan dört araçtan birinde sürekli sorun çıkartıyorsa bu mühendislik açısından yüksek bir orandır.

ben aracım konusunda çok titiz bir insanım. Kimi insan vardır arabanın rölantisi de bozulsa, titrese de çok takmaz üzerinde durmaz. Sonra bir gün yolda kalır "aaa yolda kaldım" der. Sakın forumdaki arkadaşlar yanlış anlamasınlar lafım onlara değil. Ancak biz her ne kadar modifiye ve değişikliği sevsek te asıl olan orjinalidir. Bazı parçalar hariç herşey aracın optimizasyonu için ayarlanır (bazı parçalar maliyet kriteriyle belirlenir).  Eğer bir araçtan ekonomi bekleniyorsa ona göre bir araç tercihi sizin memluniyetinizi arttıracaktır. Civic sınıfı itibariyle şehir içine çok uygun bir araç değil bence (Türkiye şartlarında). Eğer aracımı otobanda kullanmayacak olsaydım ve herkes gibi ekonomi düşünseydim kesinlikle bir ufak sınıf araç tercih ederdim. Aynı zamanda LPG taşınması çok tehlikeli bir materyaldir. Kendisi likidize edilmiş petrol gazı olduğu için tüp dediğimiz basınçlı bir tankta saklanır ve bir kaza anında normalde kullandığımız benzin depolarına oranla çok daha tehlikelidir. Sızdırma ihtimali bile bu aletleri kapalı garajlara alınmaması için sebeptir. Eğer LPG bu kadar sağlıklı bir tüketim yakıtı olsaydı sadece LPG ile çalışan araçlar yaygınlaşırdı. bu araçların yaygınlaşmaması bile belirli sıkıntıların aşılmamış olduğunu gösteriyor (LPG nin taşınması ve araçta depolanması).  Ayrıca direkt Lpg ile çalışan motorlarında üretilmemesi bu teknolojide giderilemeyen eksilerin olduğunu düşündürüyor. daha performansı arttırdığını söyleyen arkadaş için bişey demiyorum. Kendisi 2008 premium otomatik LPG dönüştürülmüş bulursa kendisini kalkış yapmaya davet ediyorum :) .  

taylan20

« Yanıtla #117 : Kasım 12, 2008, 10:27:16 ÖS »
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.. herkesin fikrine saygı duymak lazım.. bende önceden 2002 civic vardı. 2004 te aldım 2005 te lpg taktırdım. 2008de sattım yani 2 ay önce . lpg taktırdıktam sonra 73000 km yol yaptım. en fazla 5 kere gitmişimdir ayar vs için. ben gayet memnun kaldım arabam benzinde şehir içinde yaklaşık 8.1 lt yakıyordu lpg 9.2 lt yakıyordu. yani paraya çevirirsek. 255.benzin,140.lpg di tüketimi. yani km de 115 krş farkediyordu 115x73000=8400ytl yapar az değil bu rakamda. 15 gün önce 2008 model elegance otom. aldım 2 gün sonra lpg taktırdım. hiç tereddüt bile etmedim taktırmakta. konyaya gittim geldim 1460 km yol yaptım 151000 ytl yaktı toplam km de 109 krş yakmış. hemde bayağı da hızlı kullandım.. asıl fark şehir içinde 180 krş yakıyor lpg . benzin heralde 350 yakar. kardeşim sana açıkça yazdım sen bilirsin ister taktır, ister taktırma.. benim hiç umruma bile gelmedi.. garantiyide merak etme bu arabalar kolay kolay arıza yapmaz. yapsaydı eski civic im yapardı. inanmıyorum o arabayı benden daha hor kullanan olmamıştır aranızda, 1 kere ön takımlar bozuldu, sadece... sanayide 150 ytl ye yaptırdım.eski arabam sadece alırken, expertiz raporu almak için servis görmüştür... garanti olayına gelince tuzak bence daha arabam 14000 km de ve servise bakıma götürmeyi düşünmüyorum zaten. sende benim gibi düşünüyorsan taktır tadını çıkar. yok arabaya yazık yok garanti, bunlar boş şeyler . ben kendi adıma konuşuyorum para kolay kazanılmıyor. günde 13 saat çalışıyorum işimde efor gerektiren bir iş.. o yüzden nasıl kazandığımı biliyorum parayı..... saygılar herkese

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #118 : Kasım 15, 2008, 12:24:37 ÖÖ »
lpg de performans bence düşer çünkü 98 oktan ile 95 oktanda bile fark oluşurken kaldı ki lpg de mutlaka fark oluşur bence herşeyin orijinali en iyidir syglar :D

bir de 40 bin ytllik aracı alan da benzini sorun etmez bence :S:S
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2008, 12:25:35 ÖÖ Gönderen: karaboga18 »

metin16

• Ziyaretçi
« Yanıtla #119 : Kasım 15, 2008, 12:26:15 ÖÖ »
hondaya lpg saçma bence yakıtı güzel.Bu benim görüşüm motor lpy göre değil

tisitu

« Yanıtla #120 : Kasım 15, 2008, 07:10:46 ÖS »
taylan arkadasım yorumların için cok sağol eylül ayında taktıracaktım suan işlerim geriği arabaya pek binemiyorum o yüzdende erteledim ama senin dediğne sonuna kadar katılıroum lpg taktıran kimi gördümse arabalarımı yeniden sevmeye basladım diyor bide herkesin yorumu kendine tabide arkadasla 40000 ytl si olan benzini düşünmemeli diyor ama türkiyede cokmu ucuz sanki arabalar 35-40 binden asaya düzgün ne araba var opel corsa ford fiesta bi vw polo bile 30000 ytl civarı hondayı herkes fazla abartıyo

taylan20

« Yanıtla #121 : Kasım 16, 2008, 12:12:55 ÖÖ »
kardeşim sen bilirsin taktır hiç düşünme. ne arabalarda lpg gördüm ben misal dayımın araba.. 2007 accord.

muratatay75

« Yanıtla #122 : Kasım 18, 2008, 08:21:56 ÖS »
bende lpg konusunda kararsızım araçlarımız yeni ve garantili lpg takınca garanti bitiyor.  olaki motor arızasında ödenecek ücret lpg den elde edilen kara denk gelirmiki

Typerkan

« Yanıtla #123 : Kasım 19, 2008, 11:54:38 ÖÖ »
Arkadaşlar aracımda LPG yok ama kimsede benim kadar dertli değildir sanırım..!

2008 Elegance DÜZ VİTES Full+Full araçım daha 13,000 KM'de ama gel gelelim arabam aldığım gunden beri 400 YKRŞ'dan aşşa düşmedi sürekli 400-430 arası yakıyor.

Servise soktum iki defa teste tabi tuttuk sadece 70 kiloluk bir sürücüyle evet 9,5 oluyor ama biz istanbulda saatlerce trafikde kalıyoruz..Ne oluyor YALAN kmde 10-12 LTR den aşşa düşmüyor durum böle olunca.

Ben ayrıca arabamı devirli kullanmam trafikde vs. sitede biçok arkadaş beni tanır ve (yuh t-ypermı lanbu sende sorun var) diyen arkadaşların eline verdim arabayı gelinlik kızı sever gibi kullandı ama trafik :) haklısın abi diyip sustular :)

Benzin fişlerimi hiç atmam hepside duruyor,

13.000 KM benzinle 5,200,000 YTL yaktım

Eğer LPG olsaydı bu rakam sanırım;

13.000* KM LPG 1,560 YTL Yakıcaktım

Fark 13,000 KM'de sadece 3,640 YTL olucaktı Artık bende SICAK bakıyorum bu olaya..

Quantum

• Ziyaretçi
« Yanıtla #124 : Kasım 19, 2008, 12:19:36 ÖS »
Haftanın 7 günü kullanılıp
Günlük olarak da 50km kullanılsa araç, (başka bir ifade ile ayda 1500km yapılsa)
Aylık olarak akaryakıta 600ytl lık bir bütçe ayırmak gerekiyor..
çok fazlaymış cidden..

Oysaki LPG ile 180 YTL ile olay bitecekti..

600-180 = 420 YTL cepte..

cidden ilginç rakamlar..
« Son Düzenleme: Kasım 19, 2008, 12:21:57 ÖS Gönderen: Quantum »