Gönderen Konu: yeni civic e lpg montajı resimli  (Okunma sayısı 67995 defa)

Typerkan

Ynt: yeni civic e lpg montajı resimli
« Yanıtla #125 : Kasım 19, 2008, 01:30:17 ÖS »
Buyrun otomatik hesaplayın burdan kar marjını

http://www.aserlpg.com/hesapCetveli.html

taylan20

« Yanıtla #126 : Kasım 19, 2008, 05:48:35 ÖS »
arkadaşlar ben taktırdım çok memnunum. herkese öneririm. çok agresif kullandım araba şehir içinde 195 ytl yaktı benzinde böyle kullansam nekadar yakar allah bilir >=ok

civic_turbo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #127 : Kasım 28, 2008, 04:41:59 ÖS »
Amcam hyundai accente 400 ytl ye lpg taktırmıştı, en az 10,000 km kullandı ve tık yoktu..

civic_turbo

• Ziyaretçi
« Yanıtla #128 : Kasım 28, 2008, 04:42:52 ÖS »
Ve yine lpg li aracı olan bir çok arkadaşım var, sıkıntı yok ..

BLACK ORANGE

« Yanıtla #129 : Kasım 28, 2008, 06:00:46 ÖS »
ben lpg ye karşıyım valla o konuda pek bi bilgim malesef ki yok...

kacaman

« Yanıtla #130 : Kasım 28, 2008, 10:27:12 ÖS »
gerçekten sıkıntı yok

tarık63

« Yanıtla #131 : Kasım 29, 2008, 09:40:29 ÖS »
Sevgili taylan20
Aynı model aynı tip arabadan bendede var
Ne marka lpg taktırdın ve kaç paraya
İlgine şimdiden teşekkürler
Bilgi verirsen çok memnun olurum
unaltarik@hotmail.com

taylan20

« Yanıtla #132 : Kasım 30, 2008, 07:37:37 ÖS »

Sevgili taylan20
Aynı model aynı tip arabadan bendede var
Ne marka lpg taktırdın ve kaç paraya
İlgine şimdiden teşekkürler
Bilgi verirsen çok memnun olurum
unaltarik@hotmail.com

kardeşim ben atiker marka taktırdım. 1050 liraya taktırmıştım. şuan kampanya var
990 a inmiş 10 taksit
peşin 850 ye takarlar galiba
pşin taktıracaksan pazarlık yap
850 den fazla verme sakın....
bide taktırmadan önce baştan konuş.. arıza lambası yanarsa söndüremezseniz söktürürüm de. hatta sözleşmeye ekletebiliyorsan eklet. ama mutlaka konuş.. ben ilk taktırdığımda yandı gittim söndürdüler. 2 gün sonra bidaha yandı. şimdi allaha şükür 25 gün oldu daha yanmadı. sende baştan ve kesin bir dille söyle; arıza lambası yanarsa söndüremezseniz söktürürüm de. hallederler

salpa

« Yanıtla #133 : Kasım 30, 2008, 10:44:00 ÖS »
arkadaşlar otomatik hesaplayıcıda benzin fiyatı 3.40 yazıyor. 2.85 yapınca yani güncel fiyat yazınca ve ortalama 8 lt yaktığını hesap edersek 10000km için avantaj % 28.84 falan oluyor. 600 ytl lik tasarruf sağlıyormuşuz. demekki benzin 2.50 olsa tadından yenmeyecek. ki olsa bile yine en pahalı benzini kullnamış oluyoruz ve bu duruma seviniyorum ilginçç:)

tarık63

« Yanıtla #134 : Aralık 02, 2008, 06:31:44 ÖS »
Sevgili taylan 20
Dediğin gibi arıza lambası konusunda tereddüt geçirdim.
Yanarsa söndürürüz dedi usta.
İçerde bir alfa romeo ya LPG takıyordu (2007 model)
Bu model LPG takarsan sorunun olmaz rahat edersin dedi.
Tartarini marka taktık.
1600 ytl..... 10 taksit
Gelişmeleri  yazarım
Selamlar

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #135 : Aralık 02, 2008, 09:01:30 ÖS »
bu lpgye nedense içim bi türlü ısınanmadı dizeli de sevmem en iyisi benzin :)

tarık63

« Yanıtla #136 : Aralık 05, 2008, 10:35:16 ÖÖ »
Herkese selam
Tartarini LPG le 3 ncü günüm,tesbitlerim şöyle
1-arabamı yeniden sevmeye başladım
2-performans olarak çok iyi,kullanan bir arkadaşım lpg yi farketmedi bile(bende söylemedim)
3-arabanın sessiz çalışması,lpg ye geçişi çok güzel
4-gaz pedalını,vites  D-konumunda iken sonlamak çok güzelmiş ya
5-arabamın performansını yeni yeni anladım.!!
LPG konusunda ön yarğımı kıran başta taylan20 olmak üzere tüm honda dostlarına selamlar..
« Son Düzenleme: Aralık 05, 2008, 10:39:39 ÖÖ Gönderen: tarık63 »

vdtyuksel

« Yanıtla #137 : Aralık 05, 2008, 04:43:41 ÖS »
Peki garanti işini ne yapıyorsunuz......?
Lpg kabul eden hiç bir sevis yok mu bildiğiniz?
Ben honda merkezi aramıştım.... Ordakiler garanti bitmiyor (motor arızası hariç)  fakat araç lpg'li olduğunda kapalı yerlerde bulundurulmuyor diyerek hiç bir servis sizi kabul etmez diemişti.

napak06

« Yanıtla #138 : Ocak 01, 2009, 10:17:45 ÖS »
arkadaşlar mrhabe ben yeni civic aldım dreamm 3200 ytl ye forumlara baktım. ve aklımda şüpheler oluştu. araç nasıl araç uzun yıllar kullanabilirmiyiz. bide yakıtı nasıl lpg olayı düşündürüyor. sizce civic aldığım için şanslımıyım

loiz

« Yanıtla #139 : Ocak 01, 2009, 10:35:28 ÖS »
arkadaşlar mrhabe ben yeni civic aldım dreamm 3200 ytl ye forumlara baktım. ve aklımda şüpheler oluştu. araç nasıl araç uzun yıllar kullanabilirmiyiz. bide yakıtı nasıl lpg olayı düşündürüyor. sizce civic aldığım için şanslımıyım

kullandıkça anlarsınız civic almışsınız kolay kolay pişman olmazsınız içiniz rahat olsun performasnsın tadını çıkartın.

arkadaşlar günlük 50 km kullanımda ayda 180 ytl yakacağınızdan bahsetmişsiniz ama belirtmek isterim istanbuldasınız ve biçoğunuzun aracı otomatik vites.heleki performans uğruna gazada biraz basarsanız lpg tmm yine ekonomik olur ama bahsettiğiniz değerler kadar az yakmaz.geçen yıl 1.6 lpgli aracım vardı günde tam 56 km yol yapıyordum ve günlük kmmin dışına çıkmadığım zamanlarda haftalık 70 ytl yakıyordum ayda 280 ytl ederki aracı başka zamanlardada kullanıyodum mecbur artıyordu.sonrasında 1.4 benzinli civicimi aldım.bunu yazın kullandığım için günlük belli bi km yapmıyordum ama yine o kadar gezmeme rağmen haftalık 100 ytl civarında yakıyodum.belki lpg taktırmak yakıtı çok daha düşürebilirdi ama benzin performansını vereceğini hiç sanmıyorum (2008 model lpgli bi araçta hiç gaza yüklenmedim yenileri nası gider bilmiyorum).benim görüşüm lpg taktırarak aracınızın orjinalliğini bozmayın.ki kapalı alanlara giremiyosunuz serviste problem oluyo.şimdi dizel araç kullanıyorum bakın o hepsineden iyi ancak hondada dizel pek araç yok buda devavantajı..
« Son Düzenleme: Ocak 01, 2009, 10:36:31 ÖS Gönderen: loiz »

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #140 : Ocak 01, 2009, 10:38:02 ÖS »
hiç bir zaman benzin perpormansını lpg nin karşılayacağını sanmıyorum her zaman benzin :D

taylan20

« Yanıtla #141 : Ocak 01, 2009, 10:43:31 ÖS »

Peki garanti işini ne yapıyorsunuz......?
Lpg kabul eden hiç bir sevis yok mu bildiğiniz?
Ben honda merkezi aramıştım.... Ordakiler garanti bitmiyor (motor arızası hariç)  fakat araç lpg'li olduğunda kapalı yerlerde bulundurulmuyor diyerek hiç bir servis sizi kabul etmez diemişti.

rica ederim kardeşim yakıt deneyimlerini paylaşırsan sevinirim.. şuan benim ki ş.içinde 11lt yakıyor

taylan20

« Yanıtla #142 : Ocak 01, 2009, 10:46:14 ÖS »
pardon yanlış alıntı yaptım.. tarık63 kardeş sana söylüyorum yakıt deneyimini paylaşırsan sevinirim....hem diğer arkadaşlara referans olur..

gökhan806

« Yanıtla #143 : Ocak 02, 2009, 03:13:30 ÖS »
ben bir araba aldığımda en az 8 veya 10 yıl kullanırım (belki başkalarına fazla gelebilir) işimede servis ile gittiğimden dolayı fazla km yapmıyorum. yılda 7-8 bin km.Ben araba alıcaksam benzinli alırım traktör gibi motorun sesini duymak yada hp düşük araç istemem.Ancak bu benim tercihim.Ben yılda 7-8 bin km yapıyorken lpg taktırmak çok komik olur :D ancak bir arkadaşımızında dediği gibi ayda 4 bin km yapıyorsa gerine gerine lpg sinide taksın dizelde alsın tepe tepe kullansın :D İnsanların kendi tercihleri saygı duymak lazım.yazık vs diyen arkadaşlar olmuş buna katılmıyorum.

napak06

« Yanıtla #144 : Ocak 03, 2009, 05:39:37 ÖS »
arkadaşlar aracımı 1 hafta olmadı alalı kıyamıyorum lpg taktırmaya. ama yılda 25000 km yol yapımyorum 2 aşağı 2 yukarı. hesağladım benzin lpg  farkı 1800 ytl civarı. yani 8 ayda lpg cihaz parasını çıkarıyo. 3 yılda ortalama 5000 ytl fark ediyor. şimdi soruyom sizlere 3 yılda bu araç 5000 ytl lik masraf çıkartırmı?(bence çkarmaz çünkü sağlam) 6 yıl garantisi var 6 yılda 10000 ytl benzin lpg farkı ödeyeceğiz karasızım. lpg montajı yapan arkadaşıma sordum sorun olmaz dedi. bide geçen yıl asta sedan 16 2000 model araca atiker taktım 10 ayda 25000 km yol yaptım hiç sorun çıkarmadı. onda sorun çıkarmadı bundada sorun çıkarmaz diyor. ne yapmalıyız acaba

tarık63

« Yanıtla #145 : Ocak 05, 2009, 05:31:38 ÖS »
Mrb taylan20
Çok fazla saglıklı bir ölçme yapamadım..
Ş.içi 150 km yapınca.tekrar yakıt aldım 28 ytl aldı(18 lt)
Aracımın performansından çok memnunum.Bu arada arıza lambası şu ana kadar yanmadı
LPG den sonra araca çok daha fazla bindiğimden dolayı benzine göre pek avantajım olmadı.!!
Ş.içinde benzine oranla yüzde kırka varan bir tasarrufu var.
Şehirler arası yola daha çıkmadım.
Çok memnunum,bazen  1 yıl önce taktırsaydım diye hayıflanıyorum.
Sağlıcakla

tarık63

« Yanıtla #146 : Şubat 02, 2009, 06:59:59 ÖS »
230 km yaptım şehir içi. 30 litre yaktım
saygılar

caslann

• Ziyaretçi
« Yanıtla #147 : Şubat 02, 2009, 07:17:49 ÖS »

ben bir araba aldığımda en az 8 veya 10 yıl kullanırım (belki başkalarına fazla gelebilir) işimede servis ile gittiğimden dolayı fazla km yapmıyorum. yılda 7-8 bin km.Ben araba alıcaksam benzinli alırım traktör gibi motorun sesini duymak yada hp düşük araç istemem.Ancak bu benim tercihim.Ben yılda 7-8 bin km yapıyorken lpg taktırmak çok komik olur :D ancak bir arkadaşımızında dediği gibi ayda 4 bin km yapıyorsa gerine gerine lpg sinide taksın dizelde alsın tepe tepe kullansın :D İnsanların kendi tercihleri saygı duymak lazım.yazık vs diyen arkadaşlar olmuş buna katılmıyorum.
tamamen katılıyorum

GhostRider

• Co-Admin
« Yanıtla #148 : Şubat 02, 2009, 11:49:30 ÖS »
yav arkadaşlar lpg den haberi olmayanlarda yorum yapmış yok yazık yok bilmem ne. bende var lpg ayda 3500-4000 km yol yapıyorum. aracımda en ufak bir problem yok 3 yıldır. eğer çok kilometre yapan varsa taktırsın çok faydasını göreceksiniz. benim aracım vtec II. dyno da lpgde 118 bg veriyor. kimse sallamasın yok ağrıza yapar yok bilmem ne.

cagatay08

« Yanıtla #149 : Şubat 04, 2009, 05:39:04 ÖS »

zaten o araba zor yürür. 1 otomatik, 2 dream modeliyken tutup jant takmış ki hiç de küçük bi jant değil, 3 artık lpg li. bence de yazık sıfır aldığım arabaya lpg taktırmam heralde  <nohapy

Şimdi anlamadığım bir şey var. Arkadaşım DREAM olmasından dolayı zor gideceğini yazmış. bildiğim kadarıyla HONDA'ların herhangi farklı bir motor seçeneği yok. elegance ya da dream hepsinin motoru 1.6 cc 125 ps değil mi. o halde bu durum sorun teşkil etmiyor demektir. ben olaya sadece ve sadece 6 yıl garantinin boşa gitmesi açısından bakıyorum. yoksa LPG taktırsan ne olacak. ben HONDA aldım ve o gün bugündür km'de kaç TL yaktığını hesap etmedim ama opel astra kullandığım yıllarda taktırdığım sıralı lpg sayesinde çok uzun yollar gittim Allah'a şükür tık demedi motor.