Gönderen Konu: Aracların aküsünün zayıf olduğuna katılıyormusunuz?  (Okunma sayısı 14445 defa)

yasaralp

• Ysr
Arkadaşlar sıfır aracımı aldıktan 1 ay sonra 3 saat farları açık unutmuştum akü kapıları açmayacak derecede bitmişti.
Sonra birkaç yerden daha duymuştum akünün çok çabuk bittiğini zayıf olduğunu duymuştum.
Yol yardımı tavan ışığının 1 gece açık kalmasında bile bitebileceğini söylemişti ?
Bu tip sorunlar yaşamamak yolda kalmamak için daha yüksek amper bir akü almak gereker mi?

Akü için söylenenlere katılıyormusunuz ?

Acura001

• Ziyaretçi
Ynt: Aracların aküsünün zayıf olduğuna katılıyormusunuz?
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2009, 02:43:05 ÖS »
gerçekten zayıf maalesef sürekli sis lambaları açık bir araba bile aküyü bitirebiliyor ayrıca bu akü bu arabaya çok küçük nasıl honda böyle ufak akü koymuş arabaya anlamış değilim:(:(:(

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2009, 04:35:31 ÖS »
akünün erken bitmesi akünün amperiyle ilgili mi peki :S

pasa35

« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2009, 05:07:30 ÖS »
yaa aslında akünün kendini güvenliğe alıp akü bosalmaya basladığında yanı bıtmeye basladığında mesela teyp calısıosa falanda kesmesi lazım.böyle bişi varmı bizim araclarda yok diye biliyorum?buarada akünün erken bitmesi amperle alakalı

loiz

« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2009, 05:16:58 ÖS »
ewt yaa hondalarda 45 amperlik akü var ben ses sistemi bağlatmak istediğimde adam bana arabanda siste var xzenon farda var bu akü hepsini birden kaldırmaz çok çabuk biter yolda kalırsın demişti.aküyü büyütmek çözüm ama hondalarda daha büyük aküyü sığrıdabileceğimiz bi yer yok.o y yüzden ya dikkatli kullanmalıyız yada şarj dinamosundan ek kablo çekip bagaja farlar ve ses sistemi vs için ek akü koymak lazım ki bu bence çok gereksiz ve araca zararlı bişey..

Acura001

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2009, 05:19:33 ÖS »
akıllı kullanmaktan başka yol yok bence:(:(:(

samethanci

« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2009, 06:30:10 ÖS »
aynı buyuklukte daha buyuk amperlı akuler var bende ses sıstemıde var farlarda ve sıslerde zenonda var hepsını acınca sıslerdekı zenon selektor cakar gıbı oluo amperı buyutmek cozum dııl cunku bu seferde mars motorunu yakma tehlıkesı dogabılır

loiz

« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2009, 06:31:51 ÖS »
ben yüksek amperli aynı boyutta ufak akü bulamamıştım.60lık akünün marş motorunada şarj dinamosunada zarar verceğini sanmıyorum.

samethanci

« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2009, 06:34:30 ÖS »
60lıktan bısey olmaz ama 120lık takıolar galıba pıyasada olmuoda sıparıs edınce gelıo almıstık bı arkadasıma

loiz

« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2009, 06:49:10 ÖS »
bak işte o bütün hepsini karşılar ama onu şarj etcek dinamo bizim arabalarda varmıdır bilemem :D

emre_ege21

« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2009, 11:25:40 ÖS »
Arkadasım benım 2008 elegance model cıvıcımde 2 aku vardı ıkıncı aku 90 amperdı aslında 1000 ampelık tesısat akusu takcaktım ama tesısatcı dınamoyu erıtırsın dedı yanı o araca nasıl koymuslar o akuyu anlamadım aracın zaten elektrık aksamı zayıftı dortlulerı yakıyodum aksam ıc lambalar gıdıp gelıyodu rezıstansı acıyodum gene aynı

poşetçay

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2009, 11:31:18 ÖS »
şuana kadar 91 modelden 2009 model le kadar aküsü salam bakımlı olupta yolda kalan bi honda gördünüz duydunuz mu????

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2009, 12:54:55 ÖÖ »
benim kafama takılan kısalarımız xenon far uzunları yakınca parklar zaten yanıyor xenon kısa ve uzun hepsi yanıyor ama yetersiz gibi geldi bana uzunlar akünün eksikliğinden olabilir mi :S

loiz

« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2009, 01:05:05 ÖÖ »

şuana kadar 91 modelden 2009 model le kadar aküsü salam bakımlı olupta yolda kalan bi honda gördünüz duydunuz mu????

aracınızda ses sistemi xzenon far ve sis varken göl kenarına kampa gidip 4 5 gün kalıp aküden paralel alıp ışık kullanırsak benim hondamın 45lik aküsü biterken babamın ses sistemi ve sis farları olmayan pickupınınki bitmiyo :) tmm paralel almak belki büyük bi etken ama bazen zorunlu kalınıyo..bu hondayla alakalı diil akünün küçük olması ve arabalarımızda fazla tesisat bulunmasından kaynaklanıyo.

nikky

« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2009, 02:05:24 ÖÖ »
araba calısmıyorken farlarını ve radyosunu acmazsanız hic bisey olmaz. bir sure acık kaldıysada arabayı calıstırırsanız 1 dk falan yine bisey olmaz.

caner99

« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2009, 08:51:42 ÖÖ »
aman yolda falan bırakmasında bu karda kısta...
focusta araç çalısmıyo haldeyken uzun süre radyo açık kaldıgında,kendini otomatik olarak kapatıyo...
mademki akü zayıf,bu tür önlemler alması gerekiyo civic.

pasa35

« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2009, 09:38:54 ÖÖ »

focusta araç çalısmıyo haldeyken uzun süre radyo açık kaldıgında,kendini otomatik olarak kapatıyo...

kesinlikle böyle bişi olması lazımdı

cbrracingteam

« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2009, 11:17:44 ÖÖ »
bnm araç en az 5 kere garajda kaldı akü sök tak usta olldum iç ışığı açık unutuyorum ssabah hazin son akü bitmiş = (( bu son şansı akünün bi daha garajda kalırsım değiştircem bence hondanın büyük bi ayıbı bu bende 206 vardı economy mod die bi moda geçiodu bi müddet sora aküye falan işe olmuyodu 2003 model 206 da hiç bi akü sıkıntısı yaşamadım 2008 civic de en az 5 kere garajda kaldım.

yasaralp

• Ysr
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2009, 01:39:09 ÖS »
Bir arkadaşım bir alet almış şimdi aradım internetten bulamadım, başka bir araca gerek kalmıyor kendi içindeki enerjiyle
aracı çalıştırabiliyor. Herhalde bu arabada öyle birşey taşımak lazım bagajda.

Çünkü insanlık hali herkes birgün mutlaka tavan lambasını açık unutabilir. Yolda kalmak yardım istemek falan hele önemli bir yerdeyseniz tam bir rezillik ben eski renault scenic aracımı tatile gittiğimde tutukluk yapıp çalışmadı diye satmıştım ki sorun akü değil başka bişeydi.  (ayrıca scenic'te tavan lambası 2-3 gün açık kalsa akü bitmiyordu)

blackeagle76

« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2009, 01:43:26 ÖS »
akü şarj aletleri vat 150 ytl civarında torpidoya dahi sığar nette 100-150 ytl ye satılıyor,hepsiburada.com da arayınca bulumuyor, benim aküde daha yeni değişti yolda kaldım araç 2007 model

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2009, 03:44:36 ÖS »

ama benim bildiğim bizdeki 2006 Es kasada kapı uzun süre açık kalınca temizlik yaparken kendi kendine kapanıyordu :S

CioBassWorLd

« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2009, 04:49:31 ÖS »
evet beyler akulerimiz bencede yetersiz hele kış aylarında daha çok belli oluyo bnm 05civictede sis xenon var arac rölentideyken direksiyonu tam sag sol dayattıgımda sisler kısılıyor hatta bazen direksiyon brzck sertlesıyor buda kıtapcıgında yazıo ztn

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #22 : Ocak 04, 2009, 04:55:14 ÖS »
Bildiğim sadece  aracınıza ek ses sistemi v.b. cihazlar eklerseniz bu durumda akü amperini yükseltmeniz gerektiği zaten fabrika bunu hesaplayarak o aküyü koymakta ama siz araç çalışmıyorken güç tüketimine devam ederseniz hertürlü akünüz bu durumdan zarar görecektir teyp veya tavan lambası farketmez diye düşünüyorum.

34TK8707

« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2009, 03:39:54 ÖS »
benim araçta full tesisat var , akü kaldırmadı doğal olarak , ama ben en baştan tesisatı yaparken , orjinal aküsünün yerine 60'lık ve ayrıca bitanede 90'lık taktım , yani iki tane aküm var , ve şimdiye kadar istop halinde saatlerce ses sistemi açık kalmasına rağmen bi sorun çıkarmadı...

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2009, 04:07:13 ÖS »
sabah otoparka farlar açık bırakmışım, 6-7 saat sonra döndüğümde hala parlak yanıyordu ve hiç bir sorun olmadan çalıştı