TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: yasaralp - Ocak 03, 2009, 10:45:27 ÖÖ

Başlık: Aracların aküsünün zayıf olduğuna katılıyormusunuz?
Gönderen: yasaralp - Ocak 03, 2009, 10:45:27 ÖÖ
Arkadaşlar sıfır aracımı aldıktan 1 ay sonra 3 saat farları açık unutmuştum akü kapıları açmayacak derecede bitmişti.
Sonra birkaç yerden daha duymuştum akünün çok çabuk bittiğini zayıf olduğunu duymuştum.
Yol yardımı tavan ışığının 1 gece açık kalmasında bile bitebileceğini söylemişti ?
Bu tip sorunlar yaşamamak yolda kalmamak için daha yüksek amper bir akü almak gereker mi?

Akü için söylenenlere katılıyormusunuz ?
Başlık: Ynt: Aracların aküsünün zayıf olduğuna katılıyormusunuz?
Gönderen: Acura001 - Ocak 03, 2009, 02:43:05 ÖS
gerçekten zayıf maalesef sürekli sis lambaları açık bir araba bile aküyü bitirebiliyor ayrıca bu akü bu arabaya çok küçük nasıl honda böyle ufak akü koymuş arabaya anlamış değilim:(:(:(
Gönderen: karaboga18 - Ocak 03, 2009, 04:35:31 ÖS
akünün erken bitmesi akünün amperiyle ilgili mi peki :S
Gönderen: pasa35 - Ocak 03, 2009, 05:07:30 ÖS
yaa aslında akünün kendini güvenliğe alıp akü bosalmaya basladığında yanı bıtmeye basladığında mesela teyp calısıosa falanda kesmesi lazım.böyle bişi varmı bizim araclarda yok diye biliyorum?buarada akünün erken bitmesi amperle alakalı
Gönderen: loiz - Ocak 03, 2009, 05:16:58 ÖS
ewt yaa hondalarda 45 amperlik akü var ben ses sistemi bağlatmak istediğimde adam bana arabanda siste var xzenon farda var bu akü hepsini birden kaldırmaz çok çabuk biter yolda kalırsın demişti.aküyü büyütmek çözüm ama hondalarda daha büyük aküyü sığrıdabileceğimiz bi yer yok.o y yüzden ya dikkatli kullanmalıyız yada şarj dinamosundan ek kablo çekip bagaja farlar ve ses sistemi vs için ek akü koymak lazım ki bu bence çok gereksiz ve araca zararlı bişey..
Gönderen: Acura001 - Ocak 03, 2009, 05:19:33 ÖS
akıllı kullanmaktan başka yol yok bence:(:(:(
Gönderen: samethanci - Ocak 03, 2009, 06:30:10 ÖS
aynı buyuklukte daha buyuk amperlı akuler var bende ses sıstemıde var farlarda ve sıslerde zenonda var hepsını acınca sıslerdekı zenon selektor cakar gıbı oluo amperı buyutmek cozum dııl cunku bu seferde mars motorunu yakma tehlıkesı dogabılır
Gönderen: loiz - Ocak 03, 2009, 06:31:51 ÖS
ben yüksek amperli aynı boyutta ufak akü bulamamıştım.60lık akünün marş motorunada şarj dinamosunada zarar verceğini sanmıyorum.
Gönderen: samethanci - Ocak 03, 2009, 06:34:30 ÖS
60lıktan bısey olmaz ama 120lık takıolar galıba pıyasada olmuoda sıparıs edınce gelıo almıstık bı arkadasıma
Gönderen: loiz - Ocak 03, 2009, 06:49:10 ÖS
bak işte o bütün hepsini karşılar ama onu şarj etcek dinamo bizim arabalarda varmıdır bilemem :D
Gönderen: emre_ege21 - Ocak 03, 2009, 11:25:40 ÖS
Arkadasım benım 2008 elegance model cıvıcımde 2 aku vardı ıkıncı aku 90 amperdı aslında 1000 ampelık tesısat akusu takcaktım ama tesısatcı dınamoyu erıtırsın dedı yanı o araca nasıl koymuslar o akuyu anlamadım aracın zaten elektrık aksamı zayıftı dortlulerı yakıyodum aksam ıc lambalar gıdıp gelıyodu rezıstansı acıyodum gene aynı
Gönderen: poşetçay - Ocak 03, 2009, 11:31:18 ÖS
şuana kadar 91 modelden 2009 model le kadar aküsü salam bakımlı olupta yolda kalan bi honda gördünüz duydunuz mu????
Gönderen: karaboga18 - Ocak 04, 2009, 12:54:55 ÖÖ
benim kafama takılan kısalarımız xenon far uzunları yakınca parklar zaten yanıyor xenon kısa ve uzun hepsi yanıyor ama yetersiz gibi geldi bana uzunlar akünün eksikliğinden olabilir mi :S
Gönderen: loiz - Ocak 04, 2009, 01:05:05 ÖÖ

şuana kadar 91 modelden 2009 model le kadar aküsü salam bakımlı olupta yolda kalan bi honda gördünüz duydunuz mu????

aracınızda ses sistemi xzenon far ve sis varken göl kenarına kampa gidip 4 5 gün kalıp aküden paralel alıp ışık kullanırsak benim hondamın 45lik aküsü biterken babamın ses sistemi ve sis farları olmayan pickupınınki bitmiyo :) tmm paralel almak belki büyük bi etken ama bazen zorunlu kalınıyo..bu hondayla alakalı diil akünün küçük olması ve arabalarımızda fazla tesisat bulunmasından kaynaklanıyo.
Gönderen: nikky - Ocak 04, 2009, 02:05:24 ÖÖ
araba calısmıyorken farlarını ve radyosunu acmazsanız hic bisey olmaz. bir sure acık kaldıysada arabayı calıstırırsanız 1 dk falan yine bisey olmaz.
Gönderen: caner99 - Ocak 04, 2009, 08:51:42 ÖÖ
aman yolda falan bırakmasında bu karda kısta...
focusta araç çalısmıyo haldeyken uzun süre radyo açık kaldıgında,kendini otomatik olarak kapatıyo...
mademki akü zayıf,bu tür önlemler alması gerekiyo civic.
Gönderen: pasa35 - Ocak 04, 2009, 09:38:54 ÖÖ

focusta araç çalısmıyo haldeyken uzun süre radyo açık kaldıgında,kendini otomatik olarak kapatıyo...

kesinlikle böyle bişi olması lazımdı
Gönderen: cbrracingteam - Ocak 04, 2009, 11:17:44 ÖÖ
bnm araç en az 5 kere garajda kaldı akü sök tak usta olldum iç ışığı açık unutuyorum ssabah hazin son akü bitmiş = (( bu son şansı akünün bi daha garajda kalırsım değiştircem bence hondanın büyük bi ayıbı bu bende 206 vardı economy mod die bi moda geçiodu bi müddet sora aküye falan işe olmuyodu 2003 model 206 da hiç bi akü sıkıntısı yaşamadım 2008 civic de en az 5 kere garajda kaldım.
Gönderen: yasaralp - Ocak 04, 2009, 01:39:09 ÖS
Bir arkadaşım bir alet almış şimdi aradım internetten bulamadım, başka bir araca gerek kalmıyor kendi içindeki enerjiyle
aracı çalıştırabiliyor. Herhalde bu arabada öyle birşey taşımak lazım bagajda.

Çünkü insanlık hali herkes birgün mutlaka tavan lambasını açık unutabilir. Yolda kalmak yardım istemek falan hele önemli bir yerdeyseniz tam bir rezillik ben eski renault scenic aracımı tatile gittiğimde tutukluk yapıp çalışmadı diye satmıştım ki sorun akü değil başka bişeydi.  (ayrıca scenic'te tavan lambası 2-3 gün açık kalsa akü bitmiyordu)
Gönderen: blackeagle76 - Ocak 04, 2009, 01:43:26 ÖS
akü şarj aletleri vat 150 ytl civarında torpidoya dahi sığar nette 100-150 ytl ye satılıyor,hepsiburada.com da arayınca bulumuyor, benim aküde daha yeni değişti yolda kaldım araç 2007 model
Gönderen: karaboga18 - Ocak 04, 2009, 03:44:36 ÖS

ama benim bildiğim bizdeki 2006 Es kasada kapı uzun süre açık kalınca temizlik yaparken kendi kendine kapanıyordu :S
Gönderen: CioBassWorLd - Ocak 04, 2009, 04:49:31 ÖS
evet beyler akulerimiz bencede yetersiz hele kış aylarında daha çok belli oluyo bnm 05civictede sis xenon var arac rölentideyken direksiyonu tam sag sol dayattıgımda sisler kısılıyor hatta bazen direksiyon brzck sertlesıyor buda kıtapcıgında yazıo ztn
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Ocak 04, 2009, 04:55:14 ÖS
Bildiğim sadece  aracınıza ek ses sistemi v.b. cihazlar eklerseniz bu durumda akü amperini yükseltmeniz gerektiği zaten fabrika bunu hesaplayarak o aküyü koymakta ama siz araç çalışmıyorken güç tüketimine devam ederseniz hertürlü akünüz bu durumdan zarar görecektir teyp veya tavan lambası farketmez diye düşünüyorum.
Gönderen: 34TK8707 - Ocak 06, 2009, 03:39:54 ÖS
benim araçta full tesisat var , akü kaldırmadı doğal olarak , ama ben en baştan tesisatı yaparken , orjinal aküsünün yerine 60'lık ve ayrıca bitanede 90'lık taktım , yani iki tane aküm var , ve şimdiye kadar istop halinde saatlerce ses sistemi açık kalmasına rağmen bi sorun çıkarmadı...
Gönderen: Kemall - Ocak 06, 2009, 04:07:13 ÖS
sabah otoparka farlar açık bırakmışım, 6-7 saat sonra döndüğümde hala parlak yanıyordu ve hiç bir sorun olmadan çalıştı
Gönderen: Quantum - Ocak 06, 2009, 04:50:42 ÖS

sabah otoparka farlar açık bırakmışım, 6-7 saat sonra döndüğümde hala parlak yanıyordu ve hiç bir sorun olmadan çalıştı

Kemal Hocam senin araba kesin okunmuş üflenmiş :))
Gönderen: yasaralp - Ocak 06, 2009, 10:27:46 ÖS

Enteresan çünkü yol yardımı 2-3 saat açık kalsa biter gibi konuşmuştu yanlış hatırlamıyorsam bana.
Yada gece açık bırakılan tavan lambası ertesi sabah aküyü bitirir diyolardı, parklar tavan lambasından daha çok çeker.
Orjinal akü mü bu dediğiniz?
Gönderen: Kemall - Ocak 07, 2009, 01:48:05 ÖÖ
Tavan lambalarını kaç kere açık unuttuğumu hatırlamıyorum bile, ama akü hiç bitirmedi, akü daha yeni olduğu için sanırım, (araba 2008 model) , araba yıkama ve cialamam 4-5 saat sürüyor, bu süre boyunca CD hep yüksek volümle açık oluyor, ama o da hiç aküyü bitirmedi
Gönderen: CioBassWorLd - Ocak 07, 2009, 02:01:15 ÖÖ
oyle 3-5 saatte bitecek kdr tırt değil akulerimiz ama bnm bı arkadaşın vtec2sinde tavanlambası sabaha kdr acık kalmıs bitmiş 45ah normal..
Gönderen: Kemall - Ocak 07, 2009, 02:03:09 ÖÖ
tavan lambasıyla bitmemesi lazım, acaba başka bi kaçak falandamı var arabasında
Gönderen: CioBassWorLd - Ocak 07, 2009, 02:06:09 ÖÖ
sanmıyorum 06 japon yapımlarından aracı da cok temızdı belkı uzun sure kullanmadılar ozmnda zayıflıyo aku 1-2 hafta yatınca arac
Gönderen: elegance08 - Ocak 07, 2009, 08:43:42 ÖÖ
99 crv vardı bundan önce, akü problemi çok yaşıyordum küçük boyut dolayısı ile.. Civicte 1 gün boyunca tepe lambası (sürücü tarafındaki tekli yanlızca) açık kaldı, ama araç sorunsuz çalıştı. fakat far v.s. açıldığında akünün etkisi hissediliyor...
Gönderen: Fatih! - Ocak 07, 2009, 11:06:02 ÖÖ
Bu arada xenonlar halogen den az amper çeker
60/55 watt halogen
35 watt xenon
Gönderen: EXELANCE - Ocak 07, 2009, 11:33:04 ÖÖ
senin akü yalan olmus kesin
Gönderen: malikaltindis - Ocak 08, 2009, 12:27:14 ÖÖ
iki kere bitiridim çok kısa sürelerde bitti 3-4 saat gibi.zayıf olduğuna katılıyorum.
Gönderen: asmaz - Ocak 08, 2009, 08:16:27 ÖÖ
1 saat muzik dinledim kontak acık sonra zor marsa bastı... bence de cok zayıf
Gönderen: blackeagle76 - Ocak 08, 2009, 08:23:08 ÖÖ
benim aracımda mayıs 2007 çıkışlı geçen ay akü değişti hayatımda ilk defa 1.5 senede akü bitiren araba gördüm üstelik ışıklar açık kalmadı, akü kesinlikle zayıf kalıyor yada araç aküden fazla güç alıyor, dörtlüleri bile yaktığımda aracın ışıkları azalıp çoğalıyor çalışmazken, aküler zayıf katılıyorum
Gönderen: Kemall - Ocak 08, 2009, 03:00:48 ÖS
Alıntı
1 saat muzik dinledim kontak acık sonra zor marsa bastı... bence de cok zayıf

saatlece dinliyorum, hemde çok yüksek volümde, hiç bir şey olmuyor

Alıntı
benim aracımda mayıs 2007 çıkışlı geçen ay akü değişti hayatımda ilk defa 1.5 senede akü bitiren araba gördüm üstelik ışıklar açık kalmadı, akü kesinlikle zayıf kalıyor yada araç aküden fazla güç alıyor, dörtlüleri bile yaktığımda aracın ışıkları azalıp çoğalıyor çalışmazken, aküler zayıf katılıyorum

Senin araçta bir kaçak falan olmasın
Gönderen: yasaralp - Ocak 08, 2009, 09:05:51 ÖS
Dediğim gibi ben 3-3,5 saat farları açık unuttum (1 haftalık sıfır araba) aküm bitti. Sonra yol yardım dediki tepe lambası 1 gün bile açık kalsa akü bitebilir. Yani ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu konu açılır herkes derki yoo akü sorunum yok herşey iyi ama öyle olmuyor sorun var diyen sayısı çok fazla demekki bu akü diğer araçlara göre **zayıf ** arkadaşlar.  
Gönderen: ÖzgürK. - Ocak 08, 2009, 09:17:03 ÖS
Geçen servise gittim xenonlarımı değiştirmek için.oraya sürekli akü sıkıntısından gelen biri varmış.servisdeki elemanla konuştumda sizin aküde problem oluyomu diye sordu bende yok dedim.sanırım arkadaşın akü sürekli problemliymiş.kulak misafiri oldum adama en son bikaç gün kullanın olmazsa şarja bağlarız felan dediler.
Gönderen: hattori hanzo - Ocak 17, 2009, 03:31:40 ÖS
servıse gıdın degıstırın garantıden arkadaslar benım aracta da sorun vardı bı yerde durunca dortlulerı bıle acamıyodum hemen bıtıyodu servıs degıstırdı gıdın degıstırın abı sıkıntı cekmeyın...
Gönderen: phobia - Ocak 17, 2009, 11:48:40 ÖS

yok daha neler.. farlar 7 saat acık kalcak vede arac calısıcak yeni honda da hemde,, iimiş:D bende de 2008 honda var ama o dedıgın ımkansız..bu arada MUTLU AKÜ
Gönderen: phobia - Ocak 17, 2009, 11:51:51 ÖS
MUTLU AKÜ lerin yetkili servisiyim onuda belirtiyim
Gönderen: Mickcasey - Ocak 18, 2009, 02:45:28 ÖÖ
benım bagajda sorun vardı kapanmıyordu bagaj lambasını bılırsınız ufacık bısı sabaha kadar acık kaldı sabah araba zor calıstı marsa zor bastı resmen akuyu bıtırme derecesıne getırmıs bana bu arabanın saglam olan 1 aparatını soyleyınya hergun baska bısı cıkartıyor
Gönderen: Quantum - Ocak 18, 2009, 08:57:21 ÖÖ
Mickcasey; arabanın şurası şöyle süper olmuş dediğin bir yazını hiç hatırlamıyorum.
Bir önceki araban S350 falan mıydı senin?
Sat o zaman arabanı?
Bu kadar şikayet şikayet, Allah deve sabrı vermiş sana da..
Gönderen: 34N1005 - Ocak 18, 2009, 09:34:35 ÖÖ
:)
Gönderen: elegance08 - Ocak 19, 2009, 07:44:07 ÖÖ

benım bagajda sorun vardı kapanmıyordu bagaj lambasını bılırsınız ufacık bısı sabaha kadar acık kaldı sabah araba zor calıstı marsa zor bastı resmen akuyu bıtırme derecesıne getırmıs bana bu arabanın saglam olan 1 aparatını soyleyınya hergun baska bısı cıkartıyor

Mickcasey, araç konusunda ben de böyle hissediyordum başlarda, ama yeni kasa corollada başımızı ağrıtan kronik sorunlar vw grubunun yaşadıkları v.b. gördükçe sorunun honda da olmadığı, her markada sorun olabileceği, sorunun müşteri haklarının adam gibi uygulanmadığı bir ülke olmamız ve dolayısı ile sorun halinde insanların başlarından savması olduğunu anladım ! İnan sorunsuz araç ve servis yok. Ama müşteri hakkına duyarlı ve garantinin arkasında kapı gibi durabilen bir firmamız da yok ! (Nissan ı ayrı bir yere koyuyorum, bakıma verilen arabada, müşteriden talep olmadığı halde, elin aşırı terlemesi sebebi ile aşınan vites kolu ve kapı tutamağını garantiden değiştirip veren bir firma. Keşke honda da böyle servislere sahip olsa...)
Gönderen: muratatay75 - Ocak 20, 2009, 02:49:16 ÖÖ
bizim araçlarının aküsün diğer araçlardan farkı ne olabilirki her aracın bir iki lambası açık kalırsa akü biter veya zor çalıştırır
Gönderen: Vtec.II - Ocak 20, 2009, 03:32:22 ÖÖ
3,5 yıldan sonra bitti orjinal akü..(2005 civic) Ters kutupluymuş.
Ne kadar fiyatlar değiştiren varmı ?
Gönderen: Mickcasey - Ocak 21, 2009, 03:09:40 ÖS
Alıntı
Mickcasey; arabanın şurası şöyle süper olmuş dediğin bir yazını hiç hatırlamıyorum.
Sat o zaman arabanı?

Objektif bakınca ole oluyor arkadasım. Bugun fren sorunu ıle ılgılı 25 kişilik 1 listeye ulastık boya desen onlada bu forumda acılmıs bır suru baslık bulabılırsın. Neden se hep yasadıgım sorunlarla ılgılı baslık acılınca kendımı tutamıyorım. O zaman dıyorum kı ben buyutmuyormusum sorunları boyle seyler gercekten baskalarınında gozune carpıyormus. Bence yazmadan once konu baslıklarına bak. Senın arabanda sorun yoksa senın ıcın sevınıyorum. Merak etme ilk fırsatta degıstırecegım arabamı.
Gönderen: Quantum - Ocak 21, 2009, 03:32:55 ÖS

Alıntı
Sat o zaman arabanı?

Objektif bakınca ole oluyor arkadasım. Bugun fren sorunu ıle ılgılı 25 kişilik 1 listeye ulastık boya desen onlada bu forumda acılmıs bır suru baslık bulabılırsın. Neden se hep yasadıgım sorunlarla ılgılı baslık acılınca kendımı tutamıyorım. O zaman dıyorum kı ben buyutmuyormusum sorunları boyle seyler gercekten baskalarınında gozune carpıyormus. Bence yazmadan once konu baslıklarına bak. Senın arabanda sorun yoksa senın ıcın sevınıyorum. Merak etme ilk fırsatta degıstırecegım arabamı.

Neden merak edeyim yahu :) Memnun değilsen sat tabi..
Keyif almayarak arabaya binmek kötü bir durum..
Elektronikte ve otomotivde durum biraz şans işi sanki.. Senin şanssızlığın bu durum da.. En fazla yakan araba sende, boyası en sorunlu olan sende, freni en sorun çıkaran sende..

Hani benim anlamadığım, hiç mi iyi güzel yanları yok bu mübareğin..

Neyse.. kısır döngüye girmeyelim..

Allah içine sindirsin bu arabanı da, alırsan yeni arabanı da..
Gönderen: Mickcasey - Ocak 21, 2009, 03:50:19 ÖS
Amin. Sorunsuz araba yok buna ınanıyorum. Ben 3 nesıl dır honda kullanıyorum demek ıstedıgım ne bılıyormusun 93 model otomatık hondam vardı ılk . 306.000 km yol yaptım bakımlarını yaptırdım yolda bırakmadı. Bu arabadan daha az yordu benı. 2005 honda aldım oda nispeten 07 kasa gıbıydı. hondayı sevmesem honda almazdım olumsuz yorum yapa bılırım elestırebılırım 3 nesıl bu araybayı kullandıysam buna bıraz hakkım var. Artı yonlerı yokmu var tabkıde hondadakı dıreksıyonu gectınmı goruntu acısı frahlıgı ne toyotada gordum nede vw. Dedıgın gıbı bıraz sans ısı sanırım bıze pek fazla rastlamadı. Ama turkıye sartlarında yıne 42 bın ytl buyuk para ve bıraz daha buna ozen gostermelrı laızm. Boya 500 ytl fazla para alsınlar senden ama boya adam akıllı olsun. Japonyadan gelen accordla cıvıcdekı bırmı 42 veren 2-3 fazla verır verebılr bence. Bunun gıbı seyler ıste uzatmaya gerk yok konuyuda saptırmıyalım sorunsuz hondalı gunler dılerım.
Gönderen: Quantum - Ocak 21, 2009, 04:00:15 ÖS
negatif algılama yazdıklarımı.. sadece dikkatimi çeken noktalara değinmek istedim.. sorunsuz hondalı günler.. :)
Gönderen: kartalgöz - Ocak 28, 2009, 10:27:37 ÖÖ
valla arkadaslar benım aracım 2008 cıvıc aldıktan 6 ay sonra arabam calısmadı servısı aradımgelıp takvıye yaptılar ancak oyle calıstı ve ısıgınız acık kalmıstır falan fılan dedıler?
ısın enteresan yanı arabam yatan calısmayan bı araba degıl gun ıcınde sureklı dolasıyorum ve aracımın tavan lambaları bıle kapalı konumda kapıyı actıgım zaman da yanmayan lambaların acık kalma ıhtımalı sıfır ayrıca farlar acık kaldıgında zaten uyarı verıyor banada garıp geldı ve gelen servıs elemanına sordum verdıgı cevabı aynen ıletıyorum. oncekı kasalara gore daha ufak bır aku koyulmus yenı kasalara cevreyı korumak amaclı ımıs. cok enteresan geldı tamam cevreyı korumak lazım ama 6 aylık arac gunde 4 yada 5 defa calısan aracın akusunun bıtmesı hıcde hos bı durum degıl bence helede aracınız honda ysa:(
Gönderen: modified_club - Ocak 29, 2009, 05:05:00 ÖS
bnmkide 10 gün çalışmadı yerinde kendi kendini bitirmiş
Gönderen: 34N1005 - Ocak 29, 2009, 05:17:08 ÖS
bende katılıyorum çok zayıf :) 10 dk sistemi açsam küt biter :)
Gönderen: yasaralp - Ocak 31, 2009, 08:04:41 ÖS
Alarm varmış gibi ön cam köşesine mavi led ışık takdırdım. 4 gündür de aracı kullanmıyordum, ne oldu dersiniz akü bitti.
Servise gittim araya diyot taktılar. Şimdi o ışık araç çalışırkende yanyor. Bu nasıl  bir akü ben anlamadım. Fikri olan var mı kesin kararlıyım aküyü değiştiricem daha kuvvetli ne aliyim ? Zırt pırt en ufak şeyden bitmeyecek nasıl bir akü almalı ?
Galiba mutlu akü falan kasası büyük geldiği için olmuyormuş ?
Gönderen: artyom - Mart 31, 2013, 06:47:22 ÖS
valla ben bu aküyü anlayamadım. bugün far,klima ve radyo açık bir şekilde yaklaşık 10 dakika kullandım. bir yere park ettim. ve 30 saniye evet yanlış duymadınız 30 saniye sonra anahtarı çevirdim motor çalışmıyor. tek kelimeyle rezalet. başka araçtan takviye edicem araba bulunduğu yerden çıkmıyor. ne frene basılıyor, ne direksiyon dönüyor, ne de vites N ye alınıyor. yanımdaki aracın sahibini bulana kadar çok uğraştım. aküyü değiştircem ama aynısının başıma gelmeyeceğinden emin değilim.