Gönderen Konu: Ekonomi Vitesi ( Boşa Alma )  (Okunma sayısı 54508 defa)

Kemall

• Ziyaretçi
Ynt: Peygamber vitesi
« Yanıtla #75 : Ekim 28, 2008, 09:16:00 ÖS »
Quantum kardeşim, yazdıkların tamamen mantıklı,  Şöyle düşün, burası bir tartışma ortamı, her konuda olduğu gibi bu konudada tartışıyoruz, bazan konu geişleyip amacı dışınada çıkabiliyor, başlangıçta ben araca, motora, falan zararı olurmu , sakıncaları olurmu düşüncesiyle sormuştum; ama ister istemez sürüş güvenliğini etkilemesi kavramınıda içine almış, sürüş güvenliğini  olumsuz etkileyeceği kesin, kimse bunu savunmuyor, ancak sonuçta motora falan zararı olmadığıda ortaya çıkıyor; bu tartışmaları okuyan genç arkadaşlar veya acemi sürücüler, bundan olumsuz değil , tam tersine olumlu etkileneceklerdir, çünkü sakıncaları enine boyuna ortaya konuluyor, çok az ihtimalle de olsa olumsuz etkilenen olsa bile , o kişinin yetersiz düşünce ve karar verme tarzı , buradaki tartışmaları engellememeli; bu tür şeyleri bilmeli, doğru kararı verebilmeliyiz, sonuçta hiçbirimiz eğitimsiz kamyon şöförü değiliz

mcanery

« Yanıtla #76 : Ekim 28, 2008, 10:07:35 ÖS »
Arkadaşlar konuyu toparlayacak olursak ;
1)hareket halinde iken otomatik vitesli araçlarda vitesi boşa atmanın aracın çalışması ve sağlığı açısından bir sorun teşkil etmemektedir.
2)SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ için hareket halinde iken, özellikle yokuş aşağı giderken manuel ve otomatik vitese sahip araçlarda boşa atmak ÖNERİLMEMEKTEDİR.
sonuçları ortaya çıkmıştır diyebilirmiyiz.
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2008, 10:10:24 ÖS Gönderen: mcanery »

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #77 : Ekim 28, 2008, 10:11:13 ÖS »
Aynen öyle >=ok

mcanery

« Yanıtla #78 : Ekim 28, 2008, 10:17:16 ÖS »
yarın 30000 bakıma gidecem bir de oradaki ustalara soralım onlar ne diyecekler bakalım.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #79 : Ekim 28, 2008, 10:18:30 ÖS »
onların bu konuda bilgisi olduğunu sanmıyorum, ben bir kaç kere sordum, hepside kafasından değişik şeyler söylediler

mcanery

« Yanıtla #80 : Ekim 28, 2008, 10:22:59 ÖS »
benim soracağım kişi 25 yılını hondaya vermiş bir kişi. 3 günlük usta değil yani.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #81 : Ekim 28, 2008, 10:25:30 ÖS »
onlar eskilere alışmış olup yeni (ve garip) teknolojileri çok fazla özümleyemiyorlar, genç ustalar ise eğitim programlarınıa falan alınıp , çok iyi yetiştiriliyorlar

mcanery

« Yanıtla #82 : Ekim 28, 2008, 10:32:29 ÖS »
Tecrübe mi eğitim mi her zaman tartışılan konu olmuştur. bence ikisi birden en mabkulu. bir yorum da teknik kişilerden bu işin içinde olandan almakta fayda var diye söylemiştim.
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2008, 10:34:42 ÖS Gönderen: mcanery »

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #83 : Ekim 28, 2008, 10:37:20 ÖS »
her şey elektronik olmuş ustaya iş bırakmıyorlarki, adam takıyor bilgisayar gibi bir şeyi arabadaki jakına; arızanın ne ve nerede olduğunu hemen  buluyor, anahtarı kaybediyorsun, yenisini bilgisayar yardımıyla kodlayıp veriyorlar , km.sayacını sildirmeye gidelerde bile durum aaynı, saati söküp pc ye bağlıyorlar, her markanın ayrı yazılımını yüklemişler...

mcanery

« Yanıtla #84 : Ekim 28, 2008, 10:47:23 ÖS »
İş yazılım olunca herşey mümkün. ECU yapısını kim biliyor. oradaki çipin içerisine adam uydu bağlantı özelliği ekliyor. sonra seni takip ediyor aracını kumanda edebiliyor. direksiyon hakimiyetini bile linden alabilir. elektrik destekli direksiyonlarla bunlar mümkün. hatta çok kolay. bu teknoloji başa bela. ben yazılımcıyım ve bazen çok korkuyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. neyse konudan fazla saptık herhalde
« Son Düzenleme: Ekim 28, 2008, 10:48:31 ÖS Gönderen: mcanery »

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #85 : Ekim 28, 2008, 10:49:57 ÖS »
bir taraftanda hayatımızı müthiş kolaylaştırıyor

loiz

« Yanıtla #86 : Ekim 28, 2008, 10:51:15 ÖS »
teknoloji hayatı kolaylaştırdığı kadarda zorlaştırıyor bence.bu yüzden aşırısına gerek yok..

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #87 : Ekim 28, 2008, 10:53:59 ÖS »
nesini, nasıl zorlaştırıyor, teknoloji hayatımızı kolaylaştırmak için var

mcanery

« Yanıtla #88 : Ekim 28, 2008, 10:55:43 ÖS »
bunu farklı bir konuda yorumlara açalım olmazsa

cemmess

« Yanıtla #89 : Ekim 29, 2008, 07:40:21 ÖÖ »
Maalesef teknoloji her zaman iyi yönde kullanılmıyor, en basit örneği kullandığın aracın sayacını pc sayesinde geri çekebiliyorlar.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #90 : Ekim 29, 2008, 05:00:07 ÖS »
elektronik olmayanlarıda çekiyorlardı, halada çekiyorlar, hemde çok kolay bir şekilde, elektronik olanlarda gene pc  yazılım falan gerek, manuel olanlarda saatin arkasındaki bir teli çekip sıfırlıyorlar bir kaç dakikada

mcanery

« Yanıtla #91 : Ekim 29, 2008, 06:16:01 ÖS »
Honda servis formeni hareket halinde iken vitesi boşa atmak Öncelikli olarak sürüş güvenliği bakımından, ikinci olarak yakıt ekonomisi bakımından, 3. olarak da şanzıman bakımından sakıncalıdır dedi. hareket halinde iken vitesi boşa atmayı sık ve çokça yaparsanız 300000km gidecek bir şanzımanın ömrünü 260000km ye çekmek demektir dedi. 3-5 kerede kalıcı bir hasar vermez dedi.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #92 : Ekim 31, 2008, 01:11:26 ÖÖ »
sanırım o formein kendi şahsi fikri, bir tahmin yani..

SERVET

« Yanıtla #93 : Ekim 31, 2008, 09:34:11 ÖÖ »
Honda hakkında eğitim almış bir formen in fikri bence  nerede ve kimden eğitim aldığı belli olmayan Onno Ustadan daha önemsenecek bir fikirdir. En azından Honda hakkında

sanırım o formein kendi şahsi fikri, bir tahmin yani..

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #94 : Kasım 02, 2008, 02:50:44 ÖÖ »
Niye?.. Hondanın motorlarının veya otomatik viteslerinin kedine has ayrı bir çalışma prensibi mi var?... ben toyota avensisin otm. vitesinide kullandım, ondada boşa atıyordum, ve aynı şekilde hiç bir zararını görmedim, ... Onno ustaya gelince eski ve deneyimli sürücüler çok iyi tanırlar, adam bir derya adeta, bu işin profesörü diyebilirim, o formenlerin hocası, onlara ders veren eğiten bir pozisyonu var, kara düzen usta değil

mechanicer

« Yanıtla #95 : Kasım 02, 2008, 03:41:35 ÖÖ »
bende bır honda calsıına oalrak bukonuda otomatık kullanıcısı oldugum ıcın bosa atmak yararlı bı olay degıl.cunku seyır halındekı hat basıncını bı anda n konumu hat basıncına ındırmek sanzıman valflerı ıcın bence zararlı.artı bosa atmak daha cok yakar aslında yenı nesıl araclarda belırlı sabıt gaz gıdılslerınde bı noktadan sonra enjektorlerı kapatarak arac kendı ataletı ıle gıdıyor ancak bosa atıldıgında aarac kendıne rolantıde zannedıp aracın stop etmemesı ıcn sureklı yakıt yolluyor.. bence bos vıtesın seyır halınde hıcbır yararı yok..

mechanicer

« Yanıtla #96 : Kasım 02, 2008, 03:42:49 ÖÖ »
ve formenlerın hocası denılen adam benım honda turkıyedekı hocamın yakınından bıle gecemez...

SERVET

« Yanıtla #97 : Kasım 02, 2008, 11:22:18 ÖÖ »
Onno ustanın  eğitimini söylermisin.
Hangi kurumda hangi konuda eğitim almış
Derya dediğin adam kendini hangi şekilde geliştirmiş.
Eğitim herşeydir. Karadüzen ustalıkla  ahkam kesilmez. Helede bir adam çıkıp aracı boşa atmak zarar vermez  diyorsa o adamın söyledikleri sıfır değerdedir.

Niye?.. Hondanın motorlarının veya otomatik viteslerinin kedine has ayrı bir çalışma prensibi mi var?... ben toyota avensisin otm. vitesinide kullandım, ondada boşa atıyordum, ve aynı şekilde hiç bir zararını görmedim, ... Onno ustaya gelince eski ve deneyimli sürücüler çok iyi tanırlar, adam bir derya adeta, bu işin profesörü diyebilirim, o formenlerin hocası, onlara ders veren eğiten bir pozisyonu var, kara düzen usta değil

06HKN10

• Ziyaretçi
« Yanıtla #98 : Kasım 02, 2008, 01:21:44 ÖS »
Aracı Boşa Atmak Bencede Şanzıman Bakımından Çok Tehlikeli N De İken Gaza Yüklenip D Ye Atmak Dişlileri Felakete Uratmaktan Başka Hiç Bişey Deil Diye Düşünüorm!

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #99 : Kasım 02, 2008, 07:39:50 ÖS »

Aracı Boşa Atmak Bencede Şanzıman Bakımından Çok Tehlikeli N De İken Gaza Yüklenip D Ye Atmak Dişlileri Felakete Uratmaktan Başka Hiç Bişey Deil Diye Düşünüorm!

Kim niye böyle bir şey yapsınki, yani neden gaza yüklenip D ye atsın.....!