Gönderen Konu: Ekonomi Vitesi ( Boşa Alma )  (Okunma sayısı 54509 defa)

Kemall

• Ziyaretçi
Ynt: Peygamber vitesi
« Yanıtla #100 : Kasım 02, 2008, 07:42:44 ÖS »

Onno ustanın  eğitimini söylermisin.
Hangi kurumda hangi konuda eğitim almış
Derya dediğin adam kendini hangi şekilde geliştirmiş.
Eğitim herşeydir. Karadüzen ustalıkla  ahkam kesilmez. Helede bir adam çıkıp aracı boşa atmak zarar vermez  diyorsa o adamın söyledikleri sıfır değerdedir.

Niye?.. Hondanın motorlarının veya otomatik viteslerinin kedine has ayrı bir çalışma prensibi mi var?... ben toyota avensisin otm. vitesinide kullandım, ondada boşa atıyordum, ve aynı şekilde hiç bir zararını görmedim, ... Onno ustaya gelince eski ve deneyimli sürücüler çok iyi tanırlar, adam bir derya adeta, bu işin profesörü diyebilirim, o formenlerin hocası, onlara ders veren eğiten bir pozisyonu var, kara düzen usta değil

Tam emin değilim ama İst. Üni. makina mühendisliği bl. mezunu, yüzlerce sonunu çözdüğünü dergilerden biliyorum;  sadece honda değil, genel anlamda  tüm motorlardan anlıyan bir uzman

Quantum

• Ziyaretçi
« Yanıtla #101 : Kasım 02, 2008, 07:45:21 ÖS »
bin kişi bu kadar problemli bir davranış olduğu söylerken, ısrarla neden savunuyorsunuz bunu anlamış değilim!

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #102 : Kasım 02, 2008, 07:49:15 ÖS »

bende bır honda calsıına oalrak bukonuda otomatık kullanıcısı oldugum ıcın bosa atmak yararlı bı olay degıl.cunku seyır halındekı hat basıncını bı anda n konumu hat basıncına ındırmek sanzıman valflerı ıcın bence zararlı.artı bosa atmak daha cok yakar aslında yenı nesıl araclarda belırlı sabıt gaz gıdılslerınde bı noktadan sonra enjektorlerı kapatarak arac kendı ataletı ıle gıdıyor ancak bosa atıldıgında aarac kendıne rolantıde zannedıp aracın stop etmemesı ıcn sureklı yakıt yolluyor.. bence bos vıtesın seyır halınde hıcbır yararı yok..

tabiki yararlı bir şey değil, tabiki hiç bir yararı yok, ama zararıda yok, kaç zamandır bunu söylemeye çalışıyorum, senin ve bazı arkadaşların dediği gibi yok pistonları yamultur, yok basınç bilmem ne olur.. vs vs ... geçin bunları arkadaşlar, zarar verecek bir şey olsa honda önlemini almazmı hiç, adam öyle bir makenizma koymuşki, P ye almadan ne anahtarı çıkarabiliyorsun ne marş basıyor , bunumu düşünemeyecek yani

ufuk

• Ziyaretçi
Ynt: Ekonomi Vitesi ( Boşa Alma )
« Yanıtla #103 : Kasım 23, 2008, 04:47:48 ÖS »
arkadaşlar benim  soracağım soru şu otomatik viteslerde  ;  sıkışık trafiklerde ,  kırmızı ışıklarda  vitesi boşa almak  yakıt tasarrufu sağlarmı . ben böyle zamanlarda  n ye alıyordum ama  iyi değil dedikleri için artık almıyorum .

S2K_06

« Yanıtla #104 : Kasım 23, 2008, 04:52:50 ÖS »
giderken bosa almanin zararli oldugunu herkes bilir bnce..5 veya 6 atinca ve gaza basmayinca daha tasarruflu oluo bosta gtmekten..

yorumdk

« Yanıtla #105 : Kasım 23, 2008, 06:35:55 ÖS »
otomatık araçta vıtesı boşa almak cok gereksız hadı dururken olabılır eskı modellerde durdugun zamanda motor itişi yuksek oluyor ama gıderken bence cok zararlı ustelık mandala falan basmadan alıormus arkadas :) sanırım onun vıtes kolu mandalda kı tel sanzumana gıden ozellıgını yıtırmıs olabılır yakında kopacaktır emmın ol o zaman hıc bır vıtese gecmeyecek ayrıca araç yokuş aşağı gıderken zaten ayagını gazdan cekınce şanzuman boşta gıbı bir işleme geçıor ama illada PEYGAMBER VITESI atacam dıyorsan yakında şanzumanı eline alırsın

ufuk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #106 : Kasım 24, 2008, 09:29:06 ÖÖ »
arkadaşlar benim soruma cevap verebilcek olan varmı . otomatik araçlarda  sıkışık trafiklerde ,  kırmızı ışıklarda  vitesi boşa almak  yakıt tasarrufu sağlarmı .

cemmess

« Yanıtla #107 : Kasım 24, 2008, 09:34:14 ÖÖ »

arkadaşlar benim soruma cevap verebilcek olan varmı . otomatik araçlarda  sıkışık trafiklerde ,  kırmızı ışıklarda  vitesi boşa almak  yakıt tasarrufu sağlarmı .

Soruna cevap veren çıkacaktır, mutlaka bunun hakkında bilgisi olan vardır..  >=ok

ufuk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #108 : Kasım 24, 2008, 09:46:02 ÖÖ »
 >=ok

canguder

« Yanıtla #109 : Kasım 24, 2008, 02:46:30 ÖS »
  Benim tecrübeme göre sağlıyor ancak çok tasarruf beklemeyin derim.Biraz düşünürsek araç kendini sürekli hızlanma konumunda tuttuğu için benzin akışı boştaki bir araca daha fazla olacaktır zaten otomatik viteslerin yüksek yakıt sarfiyatındaki sebeplerden biriside bu.Kullandığım araç cvt şanzıman.Belirli bir hızdayken boşa almakta sorun yaratmaz sanırım.Bir kaç kere yaptmıştım deneme amaçlı.

SERVET

« Yanıtla #110 : Kasım 24, 2008, 04:25:47 ÖS »
Sıkışık trafikte  değil ama uzun süren kırmızı ışıklarda boşa almak yakıt ekonomisi sağlamaz, ama aracın için faydalıdır ve önerilir. Viteste olması durumunda otomatik şanzumanda Balatalar sürekli basılı durumda kalmayacağından yıpranma olmayacaktır.Aracının viteste olması durumunu düz vitesli arabada tam kavrama durumunda tuttugunu varsay  durum aynıdır vereceği zararda aynı olacaktır.
Aksi durumda  vitesi boşa almak ne otomatik ne düz araçlarda hiç bir zaman yakıt ekonomisi sağlamaz.

Soruna cevap veren çıkacaktır, mutlaka bunun hakkında bilgisi olan vardır..  >=ok

SERVET

« Yanıtla #111 : Kasım 24, 2008, 04:28:31 ÖS »
Hareket halinde aracın boşa alınması hem otomatik hem düz araçlarda eşit oranda riskli ve faydasızdır.
Otomatik araçlardada manuel araçlardada aracın boşa alınması asla yakıt ekonomisi sağlamayacağı gibi aracın kontrolünden tutunda, duruş mesafesinin artmasına varana kadar pek çok açıdan zararlıdır.
Hala bunun nesi tartışılır anlamam.

SERVET

« Yanıtla #112 : Kasım 24, 2008, 04:30:58 ÖS »
Yazdıklarım hareket halindeki araçlar içindir. Işıkta boşa almak önerilen faydalı bir uygulamadır. Hatta dünya rekortmeni bir adam vardır  en az yakıtla en fazla mesafe kateden adamdır. Bu adam Türkiyede deneme yaptığında ropörtajlarda biraz abartarak  20 saniyeyi geçen ışık duraklamalarında kontak kapatmayı önermişti :)

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #113 : Aralık 05, 2008, 12:33:37 ÖÖ »

giderken bosa almanin zararli oldugunu herkes bilir bnce..5 veya 6 atinca ve gaza basmayinca daha tasarruflu oluo bosta gtmekten..

Arkadaş otomatik viteste demiş, civiclerde 5 ieri otm. var, ayrıca bu yeni nesil otm lerde yolun durumuna göre vites küçültüyor (Logic Grade)

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #114 : Aralık 05, 2008, 12:48:38 ÖÖ »

otomatık araçta vıtesı boşa almak cok gereksız hadı dururken olabılır eskı modellerde durdugun zamanda motor itişi yuksek oluyor ama gıderken bence cok zararlı ustelık mandala falan basmadan alıormus arkadas :) sanırım onun vıtes kolu mandalda kı tel sanzumana gıden ozellıgını yıtırmıs olabılır yakında kopacaktır emmın ol o zaman hıc bır vıtese gecmeyecek ayrıca araç yokuş aşağı gıderken zaten ayagını gazdan cekınce şanzuman boşta gıbı bir işleme geçıor ama illada PEYGAMBER VITESI atacam dıyorsan yakında şanzumanı eline alırsın

Bu konuda (Otm.)Hiç bir deneyimin olmadığını ve çooook eski modelleri baz alarak böyle düşündüğünü sanıyorum; Arabam 2008 model, daha 12 binde ve hiç bir özelliğini kaybetmiş değil, tam tersi bu mandal ve kilit özelliği bütün otm. viteslerde aynıdır N ile D arasında mandal kullanmaya gerek yoktur, mandalsız geçer, ama R veya P konumuna geçiremezsin, düşük hızla gidiyor olsan bile geri vites dişlisine zarar vereceği çin o mandal bir önlemdir, kaldıki tam durmadan mandala basarakta geri vitese takamazsın, ...yani adamlar her şeyi düşünmüş, zarar verecek bir durum olsaydı, N ve D arasındada mandal kilidi koyarlardı, aşağı yukarı bir yıldır bu arabayı her zaman boşa atarak kullanıyorum, daha öncede toyota otm. kullanmıştım, eski model 3 vites otm. olmasına rağmen o da aynı idi, ne teli koptu, nede başka bir sorun çıkardı, son olarakta her zaman her fırsatta tekrarladığım  ama malesef hiç kimsenin dikkate almadığı bir noktaya tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum, yeni nesil civiclerde "logic grade" yani akıllı eğim  diye bir sistem var, motor yolun eğimini algılıyor ve ona göre kendi kendisine vites küçültiyor, yani yokuş aşağı giderken BOŞTAYMIŞ gibi gitmiyor, ne olur bunu anlayın artık, hiç olmazsa açıp o kitapçığa bir göz atın, bunları yazıyor

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #115 : Aralık 05, 2008, 12:52:47 ÖÖ »

Yazdıklarım hareket halindeki araçlar içindir. Işıkta boşa almak önerilen faydalı bir uygulamadır. Hatta dünya rekortmeni bir adam vardır  en az yakıtla en fazla mesafe kateden adamdır. Bu adam Türkiyede deneme yaptığında ropörtajlarda biraz abartarak  20 saniyeyi geçen ışık duraklamalarında kontak kapatmayı önermişti :)

Servet bu resimdeki 266 km hızı senmi yaptın, o senin arabanmı

SERVET

« Yanıtla #116 : Aralık 05, 2008, 07:34:09 ÖÖ »
Benim arabam.

SERVET

« Yanıtla #117 : Aralık 05, 2008, 07:40:06 ÖÖ »
Logic Grade  yokuş aşağı giderken kendi kendine düşürmez vitesi. Ancak sürücü yokuş aşağı giderken frenleme yaparsa bir iki kez frene bastığını hisseder ve o durumda vites düşürür. Yokuş aşağı sen frene basmadıkça  Logic Grade devreye girmez

Ve tekrar tekrar defaten söylüyorum.Hareket halindeki aracı boş viteste kullanmak düzde olsa otomatikte olsa ;
- Aracın hakimiyetini negatif etkiler
- Yol tutuşu zayıflatır
- Fren mesafesini uzatır
- Frenaj esnasında yine hakimiyeti viteste olduğundan daha negatif  etkiler.
Tüm bunlara rağmen hala uçan halıda olmak istiyorsan lütfen bunu kendine sakla. İnsanları durup durup yok boşa almak gibi, emniyet kemeri yerine toka takmak gibi  lüzumsuz ve boş şeyleri yapmaya yönelik tavsyelerde bulunma

Bu konuda (Otm.)Hiç bir deneyimin olmadığını ve çooook eski modelleri baz alarak böyle düşündüğünü sanıyorum; Arabam 2008 model, daha 12 binde ve hiç bir özelliğini kaybetmiş değil, tam tersi bu mandal ve kilit özelliği bütün otm. viteslerde aynıdır N ile D arasında mandal kullanmaya gerek yoktur, mandalsız geçer, ama R veya P konumuna geçiremezsin, düşük hızla gidiyor olsan bile geri vites dişlisine zarar vereceği çin o mandal bir önlemdir, kaldıki tam durmadan mandala basarakta geri vitese takamazsın, ...yani adamlar her şeyi düşünmüş, zarar verecek bir durum olsaydı, N ve D arasındada mandal kilidi koyarlardı, aşağı yukarı bir yıldır bu arabayı her zaman boşa atarak kullanıyorum, daha öncede toyota otm. kullanmıştım, eski model 3 vites otm. olmasına rağmen o da aynı idi, ne teli koptu, nede başka bir sorun çıkardı, son olarakta her zaman her fırsatta tekrarladığım  ama malesef hiç kimsenin dikkate almadığı bir noktaya tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum, yeni nesil civiclerde "logic grade" yani akıllı eğim  diye bir sistem var, motor yolun eğimini algılıyor ve ona göre kendi kendisine vites küçültiyor, yani yokuş aşağı giderken BOŞTAYMIŞ gibi gitmiyor, ne olur bunu anlayın artık, hiç olmazsa açıp o kitapçığa bir göz atın, bunları yazıyor

SERVET

« Yanıtla #118 : Aralık 05, 2008, 07:41:37 ÖÖ »
Benim arabam. Dyno testinde silindirler üzerinde test yapıldı. Yolda normal şartlarda yapabileceği sürat değil. Maximum 245 - 250 yapabilirmiş. O da belki ve çok kısa bir süre için

nisay

« Yanıtla #119 : Aralık 05, 2008, 10:16:11 ÖÖ »
belki benzer şeyler yazılmış olabilir ama viteste giderken gaza basmayınca araba zaten yakıt tüketmiyor. teknik açıklamısını makine mühendisi bir arkadaşım anlatmıştı.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #120 : Aralık 06, 2008, 12:30:22 ÖS »
Alıntı
Tüm bunlara rağmen hala uçan halıda olmak istiyorsan lütfen bunu kendine sakla. İnsanları durup durup yok boşa almak gibi, emniyet kemeri yerine toka takmak gibi  lüzumsuz ve boş şeyleri yapmaya yönelik tavsyelerde bulunma

Tavsiyede bulunduğumuda nereden çıkardın, hiç bir zaman gidin şunları şöyle yapın , yararlıdır demiyorum, zaten ehliyetini , arabasını almış, hele özelliklede honda almış bir sürücü kesinlikle belli bir eğitim ve kültür düzeyinde kişidir, ne yapacağını bilir, kalkıpta her yazılanı uygulamaz, mesela birisi "arkadaşlar 220 hızla gidin çok zevkli çok yararlı"  derse biz heralde o dedi diye 220 ile gitmeyiz değilmi, benim burada savunduğum vitesi boşa atmanın motora , arabaya bir zarar vermeyeceği, bazı arkadaşlar son dişli falan diyor, bende aksini savunuyorum, ama kimseye vitesi boşa at öyle kullan dediğim yok, desem bile buradaki değerli arkadaşlarımın ben dedim diye uygulayacaklarını hiç düşünme, burası honda kullanıcıları  forumu, dolmuş söförleri değil >%6rol

Kemer tokasına gelince; onu bende bir forumda okumuştum, millet o sesi kesebilmek için sensör arıyor, servislere gidiyor, koltuk altındaki kabloları hatta sigortayı söküyor ( sigorta sökülünce hava yastıklarıda etkileniyor) ve bunları yazıyor¨; çareler arıyor diye bahsetmiştim, o tokalardan bende aldım , ama kullanmıyorum; eğer birisi bana o tokaları kulan , kemer takma derse, ben yinede kemerimi takarım..Tabi iflak olmaz aykırılarda var, bunlar kemeri takmaktansa uçmayı bile yeğleyen tipler, kemeri  arkadan geçirenler falan var, bu arkadaşlar kim ne derse desin kemeri takmayacak tipler...şimdi bütün bunları dikkate alarak rahatla biraz servet, burası tartışma platformu, her kesin fikri aynı olsa hiç bir zevki olmaz, tabiki karşıt düşünceler olacak ve bunlar burada ifade edilecektir, öyle hemen küsme, hemen sitemli konuşmaya başlama, özgürce tartışabilmeliyiz burada

SERVET

« Yanıtla #121 : Aralık 07, 2008, 01:29:30 ÖÖ »
"Git parçacıdan al, kemer tokası 2 milyon ben aldım"
"Artık kemer takmıyorum kusura bakmayın, çok sıkıyor"
"Boş viteste gidiyorum, uçan halıda gibi hissediyorum"

Bunları sen yazmamışmıydın ?

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #122 : Aralık 07, 2008, 01:41:04 ÖÖ »

"Git parçacıdan al, kemer tokası 2 milyon ben aldım"
"Artık kemer takmıyorum kusura bakmayın, çok sıkıyor"
"Boş viteste gidiyorum, uçan halıda gibi hissediyorum"

Bunları sen yazmamışmıydın ?

Yazmışımdır heralde , bunlar beni bağlar, kemer takmaya alıştım , takıyorum ama hala her frsata vitesi boşa atıyorum ;  illede her kes böyle yapacak diye bir kural yok, pek çok türk sürücüsü  bir kolu dışarda tek elle araba kulanıyor, her yerde görüyorum, ama ben daima 2 elimide direksiyondan ayırmam, kısacası pek çok  sürücü mutlaka doğru olanı  bilir ve uygular, ne yazıkki ülkemizde kurallara uymayan sayısıda az değil, ama her koyun kendi baacağından asılır, kaza yapanların istatistikleri hangi tür şöfürlerin en çok kaza yaptığını zaten gösteriyor
« Son Düzenleme: Aralık 07, 2008, 01:43:45 ÖÖ Gönderen: Kemall »

SERVET

« Yanıtla #123 : Aralık 07, 2008, 01:50:25 ÖÖ »
Yahu şu senin söylediğin istatistikler hangi kurumca yapılyor bana bir söylermisin
Saçma sapan fikirlerini hayali istatistiklere, hayali uzmanlara dayandırmayı ne çok seviyorsun sen be arkadaş.

340 mesajın var , aç oku  3 tane  birbirini tutan tutarlı mesaj bul bana yolla  dişimi kıracağım.
Tek kolu dışarda olanların kaza yapan soförler olduğunu gösteren istatistiği banada  bi yollasana ne olur cehaletimizi giderelim.

Kemall

• Ziyaretçi
« Yanıtla #124 : Aralık 07, 2008, 01:59:35 ÖÖ »
Way be kaç mesaj yazdığımı , daha doğrusu nerede ne yazdığımı ben bile bilmiyorum, sen çok süper takip ediyormusun, bravo valla, ama tarzından anladığım kadarıyla benim yazdıklarıma takmışsın kafayı, gerçi idealist ve doğrucu olduğun belli , ama bazı gerçekleride kabullenmen gerek, yazdıklarımın kötü örnek olacağını savunarak mesajlarımdan alıntı yapmışsın, bende bu gün yayımlanmış bir mesajı kopyaladım, asıl kötü örnek böyle olur diyecektim ama hemen o mesajın altında bir arkadaş "belkide uyarı olur" yazmış...şimdi yorum senin

alıntıdır
BU GİDİŞDE BEN EHLİYETİMİ GERİ ALAMAM ALKOLDEN KURTULAMIYORUM Kİ YILLARDIR...ehliyetsiz alkolsuz araç kullanmak 480 ytl hepsi bu.5 seneye falan uzamıyo ama hem ehliyetsiz hem de alkollu olunca 5 sene daha alamıyosun.zor iş...
öğle bi adama denk geldim ki anlatamam...emniyet müdürü yeni degişti bizim burda.gecen hafta sonu KÜBA DA adam akılli içtik herifte karsı stand da yolun kenarında oturuyomuş.(gençler kubayı bilir)zaten bize geldiğimizde o bize kıl olmus...

1 adet 555 wrx ( Blitz Nur Spec komple egzoz )
2 adet type-R  (milthec egzoz)
1 adet wtec  (headers egzoz)
1 adet m3   ( borla cat-back)

camlar film herkezin...5 araç tek konvoy kübaya gelirsen gazlaya gazlaya olacagı oydu zaten.adam gelirken görmüş bizi zaten garsonlara falan sormuş.garsonlarda bizim buranın çocukları yabancı degiller demiş...ama herif takmış bize o gece ve bi kaç aracın plakasıda mim li zaten özellikle ben ve diyer  type-r gerisini hatırlamak bile istemiyorum...
çevre yoluna cıktık herkez evine dağlıcak bi tur attık dan sona ama daha çevre yoluna çıktık aradan 2 dakka geçmedi 5 adet motorlu.züp diye düştüler.
zaten emniyette bulduk kendimizi.4 adet sivil.3 ekip otosu.5 de yunus.tam bi komediydi film gibi.

3 kişi 6 şar ay 2 kişi 2 şer sene...

sorun deil gerci,gene aynı kadro gene sokakdayız bu gece,senlik var burda yaaa...

herkezin kurban bayramı mübarek olsun...rabbim mutluluk saglık sıhat ve huzur versin:)