Hiç sıkılmadan bütün değerlendirmeleri okudum, her birinize katılıyorum . . .
Ancak 2.el otomobil alırken, hani diyorsunuz ya bel altı boyalı, bir iki parçası değişmiş vs, yırtık patlak...
Olaya ben farklı bakıyorum... Örneğin 10-12 yıllık bir araç, bir kaç parçası boyalı olabilir, sol ya da sağ çamurluk sacı değişmiş olabilir, kapılarda işlem veya boya olabilir...
Ama lütfen iyi düşünün ve mantıklı cevap verin....
1.Honda Civic 1.6i ES _ 99 model 210.000 km de...
5.000km rodaj bakımı ve takip eden 10.000 lik, 40.000 lik, 60.000 lik ve 100.000 lik her türlü bakımları yetkili honda servislerinde yapılmış, her türlü yenileme işlemleri orjinal yedek parçalarla sağlanmış, fabrika seviyesinde önerilen sıvılar (cam suyu bile) yetkili servisçe uygun periyotta ve miktarlarda yenilenmiş vs... Her türlü bakımı yetkili honda servislerinde yapılmış... Bilyası da değişmiş, icabında poryasıda, balatasıda...
Ama her nasılsa Trafik koşullarında biri gelmiş sağ çamurluk sacını yırtmış, kaputu yamultmuş vs, araç bir kaç parça boya ve dıştan bir iki karoser aksamı değişikliği yada düzeltmesi görmüş... Tek el ya da en fazla 2.sahibi aracı satmaya karar vermiş 18.000 TL fiyat çekmiş ve 17.700 e 1 hafta içinde satıldı araç...
2.Honda Civic 1.6i ES _ 2000 Model 130.000 km...
Araç yetkili servisten bir çıkmış, çıkış o çıkış, nerede yağı değişti, nerede civatası sıkıldı... bilen yok, gören yok... Yetkili Servislerde hiç bir şekilde kaydı yok kitabı yok... Ama aracı alıp yetkili servise götürdüğünüzde karoserde herhangi bir değişmenin olmadığını ya da herhangi bir (lokal dahil) boya olmadığını söylüyorlar... Araçla yol tecrübesine çıkıyoruz, çekişi güzel, duruşu güzel... tıkırtı falan yok... Eeee km de düzgün sıkıntı yok yani... Adam acil satıcı, araç başka bir ilin plakasını taşıyor, karşımızdaki aracın kaçıncı sahibi bilmiyoruz tabii ki

Diyor ki Normalde 16 ama size 15.500. ev aldım, vs kredi kartım yüklü falan elden çıkarmam lazım...
Şimdi soruyorum, 17.700 e 210.000 km de satılan aracı almak istemiydiniz, ya da 130.000 de 15.500 e satıılık olan aracı mı alırdırnız ?
(Not Her iki arac da en dolusu otomatik şanzıman ve LPG ye sahip)