Gönderen Konu: Uçurulan Civic Fiyatları  (Okunma sayısı 39722 defa)

poseidon999

Ynt: Uçurulan Civic Fiyatları
« Yanıtla #25 : Ocak 07, 2011, 09:02:46 ÖÖ »
Zaten bu yüzden konunun başında satıcının istediği fiyat beni ve kimseyi ilgilendirmez dedim.
İsterse 30,000 tl çeksin 10 yaşında arabasına. Mal benim değil para benim değil.

Ben sadece  forumda araç almak-değiştirmek isteyen
belki araştırmaya zamanı olmayan ya da konu üzerinde acemi olan
arkadaşlara bir öneri verdim.
Bu fiyatlardan araç alırken 2 kere düşünün bir çoğu şişirme fiyattır diye.
Arz-talebin kesiştiği nokta piyasa fiyatını oluşturur
ve görüyoruz ki 13-14 bin arasına bahsettiğimiz model temiz araçlar hala satılıyorsa piyasa fiyatı 18-19 değildir.

Bu da demek ki 97-98 model orta karar arabasına 18,000 tl isteyen adam aslında arabasını 13-14'e veriyor.

Bunlar üzerine bu fiyatlarda araç almak-satmak isteyen olursa yine de karışmam.
Herkes istediği arabaya istediği fiyatı çekmekte ve alıcı da parası varsa alamakta özgür.

« Son Düzenleme: Ocak 07, 2011, 09:04:54 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

zfr

« Yanıtla #26 : Ocak 07, 2011, 04:07:02 ÖS »
poseidon999 söylediklerine aynen katılıyorum... aylardır 2000-2001 model 1.6 ies arıyorum bakmaya gittiğim araçları, muhatap olduğum insanları yazsam kitap olur... herkesin aracı kendine değerlidir elbette ve benim gibi arabayla duygusal bağlantı kuruyosanız ama her aracın da ortalama bir piyasası vardır. aracın temizliğine göre 3 aşağı 5 yukarı fiyat değişir elbet ama 2000 model 1.6 ies için 24000 tl yazmanın mantığını anlamam mümkün değil..

başka bi konu daha var ki son zamanalrda en çok sinirimi bozan şey gittiğim arabanın resimde gördüğüm, telefonda dinlediğim arabayla uzaktan yakından alakası olmaması... ilandan gözüme iyi görünüyor, aracın özellikleri belirtilmiş, telefon edip konuşuyorum her şey yolunda ama aracın yanına gittiğimde hayal kırıklığı... bu da yetmezmiş gibi gözümün içine baka baka yalan söyleyenler, pişkin pişkin "haa ilanda abs var mı yazmışım aslında yok", "değişen yok diye biliyodum ben" gibisinden konuşmalarla karşısındakini aptal yerine koyanlar...

fearless.32

« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2011, 04:48:13 ÖS »
18-20 bin tl arası fiyat çekip eğer aracı 13-14 bin e veren varsa ben o arabadan şüphe ederim

kayaci26

« Yanıtla #28 : Ocak 07, 2011, 06:19:18 ÖS »
Hiç sıkılmadan bütün değerlendirmeleri okudum, her birinize katılıyorum . . .

Ancak 2.el otomobil alırken, hani diyorsunuz ya bel altı boyalı, bir iki parçası değişmiş vs, yırtık patlak...

Olaya ben farklı bakıyorum... Örneğin 10-12 yıllık bir araç, bir kaç parçası boyalı olabilir, sol ya da sağ çamurluk sacı değişmiş olabilir, kapılarda işlem veya boya olabilir...

Ama lütfen iyi düşünün ve mantıklı cevap verin....

1.Honda Civic 1.6i ES _ 99 model 210.000 km de...

5.000km rodaj bakımı ve takip eden 10.000 lik, 40.000 lik, 60.000 lik ve 100.000 lik her türlü bakımları yetkili honda servislerinde yapılmış, her türlü yenileme işlemleri orjinal yedek parçalarla sağlanmış, fabrika seviyesinde önerilen sıvılar (cam suyu bile) yetkili servisçe uygun periyotta ve miktarlarda yenilenmiş vs... Her türlü bakımı yetkili honda servislerinde yapılmış... Bilyası da değişmiş, icabında poryasıda, balatasıda...

Ama her nasılsa Trafik koşullarında biri gelmiş sağ çamurluk sacını yırtmış, kaputu yamultmuş vs, araç bir kaç parça boya ve dıştan bir iki karoser aksamı değişikliği  yada düzeltmesi görmüş... Tek el ya da en fazla 2.sahibi aracı satmaya karar vermiş 18.000 TL fiyat çekmiş ve 17.700 e 1 hafta içinde satıldı araç...

2.Honda Civic 1.6i ES _ 2000 Model 130.000 km...

Araç yetkili servisten bir çıkmış, çıkış o çıkış, nerede yağı değişti, nerede civatası sıkıldı... bilen yok, gören yok... Yetkili Servislerde hiç bir şekilde kaydı yok kitabı yok... Ama aracı alıp yetkili servise götürdüğünüzde karoserde herhangi bir değişmenin olmadığını ya da herhangi bir (lokal dahil) boya olmadığını söylüyorlar... Araçla yol tecrübesine çıkıyoruz, çekişi güzel, duruşu güzel... tıkırtı falan yok... Eeee km de düzgün sıkıntı yok yani... Adam acil satıcı, araç başka bir ilin plakasını taşıyor, karşımızdaki aracın kaçıncı sahibi bilmiyoruz tabii ki :) Diyor ki Normalde 16 ama size 15.500. ev aldım, vs kredi kartım yüklü falan elden çıkarmam lazım...

Şimdi soruyorum, 17.700 e 210.000 km de satılan aracı almak istemiydiniz, ya da 130.000 de 15.500 e satıılık olan aracı mı alırdırnız ?

(Not Her iki arac da en dolusu otomatik şanzıman ve LPG ye sahip)   

poseidon999

« Yanıtla #29 : Ocak 07, 2011, 07:53:51 ÖS »
Valla öyle bir durumda ikisini de almam madem
17,700'e kadar çıkıyorum ben de daha yüksek modellerin temizine bakarım.

fearless.32

« Yanıtla #30 : Ocak 08, 2011, 05:44:50 ÖS »
Kayacı arkadaşıma aynen katılıyorum.
Bu forumda bir arkadaş almış olduğu arabanın motoruna şanzuman yağı katıldığını öğrenmiş ustasından. Ustası '' Bu yağı motorunda problem olduğu için koymuşlar demiş ki gerçekten arabanın artık pistonlarında mı yataklarında mı neyse sorun çıkmış. Ama ucuza almış işte aracı.
Sahibinden.com da 30000 tl,ye bi VTİ vardı. emin ol o para olacaktı bende o aracı alırdım. Araba ilk sahibinde her türlü bakımı arkadaşın dediği gibi serviste yapılmış. Adam üşenmemiş ne işlem gördüyse araç fişini faturasını saklamış. İşte bu araba alınır arkadaş.

poseidon999

« Yanıtla #31 : Kasım 14, 2011, 11:21:37 ÖS »
Bir satılık konusunda lafı geçti ben de eski açtığım bir konuyu hortlattım.
Siz ne düşünüyorsunuz?
150,000 km üstü 11-12 yaşında bir civic sırf kazası yok diye 18-20.000 tl verilir mi?

astra_21

« Yanıtla #32 : Kasım 15, 2011, 08:04:15 ÖÖ »
benim bir arkdaşım 24e aldığı vtec2 sini bugün boyasız km-si düşük olduğu için 27ye satarım diyor ki satarda bana göre honda altın ya dolara endeksli :)

ersinguzen

« Yanıtla #33 : Kasım 15, 2011, 08:30:39 ÖÖ »
Benim aracım 98 model ben en son 17.500 vericem acelem yok bekliyorum.ama dün x firmaya gittim aracı begendim ellerindede varmış baktim ettim inceledim.ödeme planı çıkardı peşinat için fiyatı aşşagıya çekebilirim.

TURQAZ

« Yanıtla #34 : Kasım 15, 2011, 10:12:11 ÖÖ »
poseidon999 ütadım aynı soruyu ben sana sormak niyetindeyim

17.000'tl lere araç satılırken 13.000 tl'lere aracını almışsın çok ta iyi bir fiyat bence ..gün geldi satman icab etti .. 13.500'e verirsen şayet aracını dediklerine sonuna kadar katılırım .ama gel gör ki piyasa şartlarında satayım deyipte 17.000-18.000 tl arası fiyata sunarsan satışa yazdıkların hiçbir anlam teşkil etmez bizleride boşu boşuna yormuş olursun

amacım muhalefet olmak değil biryerden başlamak lazım gibisinden değerlendirdiğim yazını ve haklı yönleri olan yazının ne derece arkasındasın sadece merak ettim

fearless.32

« Yanıtla #35 : Kasım 15, 2011, 10:32:56 ÖÖ »
Piyasanın biraz altında bir fiyat verdiğinizde ilk arayanlar galericiler olur. Takas olur diye yazdığınızda size 10 araçla takas teklifi sunan yine galericiler olur. ''Ölücüler aramasın'' diye ibare koymak da mantıksız. Sen araç ararken diri, km si az, fiyatı ucuz araç bakıyorsun. E peki sen ölücü olmuyomusun ? Her kör satıcının bir kör alıcısı olur. Parası çok aklı yok olan adam da çok piyasada. taşı sıkıp suyunu çıkaran adam da. Herkesin kazandığı kendine. Asgari ücretle çalışan bir adama 9000 tl ye doğan slx alacağı vakit ''Kardeşim ne yapıyorsun. bu paraya alınmaz o araba'' deyip kolundan mı çekeceksin. Sana ''Sana ne kardeşim para benim param'' dediği vakit olay biter zaten. Alan memnun satan memnunsa gerisini boşvereceksin..

Grafink

« Yanıtla #36 : Kasım 15, 2011, 10:51:00 ÖÖ »
şimdi 99 model ies için 17-18 fazla deniyor, Ben aracımı( 93 si Sedan Otomatik)  satarken de 9.5 - 10 lira dan fazla verilmez diyorlardı... 6.5 lira veren galerici bile olmuştu... Ben 3 aylık ilan sonunda 11.850'ye verdim. Bence bir aracın fiyatını belirlemek için yöntem şu olmalıdır, mesela 17 çok mu diyorsunuz?  Peki 17 ye başka hangi arabayı alabilirsiniz? Mesela ben 12.750 istediğimde, 12.750 ye benim aracımı almayıp ta alabileceğiniz diğer araçlar hangileridir... Yani demek istediğim araçlarımız, alternatiflerinin çok ama çok üzerinde dayanıklı, sorunsuz ve performanslı araçlar... Fiyatlarının ucuz olmamasının sebebi çok isteyen sahipler değil, araçların zamana karşı duran dim dik ve sapa sağlam yapıları... Bu yüzden 99 bir ies için 18 istiyormuş... İstesin hakkıdır. Bu ies'i almayıp ne alabilirim ki 18 liraya? Clio mu? corsa mı?... Pug mu?... Fazla bulan bunları alsın... Bunlara binsin o zaman...

Ayrıca etek altı boyalıymış, çamurluğu değişmişmiş... Bunlara zerre anlam veremiyorum, boyası güzel yapılmış mı, değişim işçiliği iyi mi? araç diri mi? önemli olan bunlar. Bu tip piyasa takıntılarına sahip arkadaşların genelde burunlarının pislikten çıkmadığına defalarca şahit olmuşumdur. Yani ortalama 15 yıllık bir araç alınıyorsa boyasına kılına tüyüne bakmak kadar çocukça bir durum olamaz bence...  Aracı yürüten aksamlar sağlam oldukça Araçlarımız verilen her kuruşu hakeden araçlar arkadaşlar... Söylemek istediğim budur...

fearless.32

« Yanıtla #37 : Kasım 15, 2011, 11:10:45 ÖÖ »
şimdi 99 model ies için 17-18 fazla deniyor, Ben aracımı( 93 si Sedan Otomatik)  satarken de 9.5 - 10 lira dan fazla verilmez diyorlardı... 6.5 lira veren galerici bile olmuştu... Ben 3 aylık ilan sonunda 11.850'ye verdim. Bence bir aracın fiyatını belirlemek için yöntem şu olmalıdır, mesela 17 çok mu diyorsunuz?  Peki 17 ye başka hangi arabayı alabilirsiniz? Mesela ben 12.750 istediğimde, 12.750 ye benim aracımı almayıp ta alabileceğiniz diğer araçlar hangileridir... Yani demek istediğim araçlarımız, alternatiflerinin çok ama çok üzerinde dayanıklı, sorunsuz ve performanslı araçlar... Fiyatlarının ucuz olmamasının sebebi çok isteyen sahipler değil, araçların zamana karşı duran dim dik ve sapa sağlam yapıları... Bu yüzden 99 bir ies için 18 istiyormuş... İstesin hakkıdır. Bu ies'i almayıp ne alabilirim ki 18 liraya? Clio mu? corsa mı?... Pug mu?... Fazla bulan bunları alsın... Bunlara binsin o zaman...

Ayrıca etek altı boyalıymış, çamurluğu değişmişmiş... Bunlara zerre anlam veremiyorum, boyası güzel yapılmış mı, değişim işçiliği iyi mi? araç diri mi? önemli olan bunlar. Bu tip piyasa takıntılarına sahip arkadaşların genelde burunlarının pislikten çıkmadığına defalarca şahit olmuşumdur. Yani ortalama 15 yıllık bir araç alınıyorsa boyasına kılına tüyüne bakmak kadar çocukça bir durum olamaz bence...  Aracı yürüten aksamlar sağlam oldukça Araçlarımız verilen her kuruşu hakeden araçlar arkadaşlar... Söylemek istediğim budur...

+2 milyon :))

astra_21

« Yanıtla #38 : Kasım 15, 2011, 01:20:20 ÖS »
arkadaşlar konuyla alakası yok ama bende aracımı satıcam yanlız iki parça boya var arabam daha 1 yaşında biri sol ön kapıma scooter devrildi kaskodan servisinde boyandı diğeride bagajda valide hanım yanaşırken bagajı ağaç vasıtasıyla hafif ezmiş sağolsun şimdi kafama takılıyor bu iki nedenle aracımı piyasa fiyatının altına satmalımıyım aracım en full u yağmur sensöründen kararan dikiz aynasına kadar var ve kim binse acenteden yeni çıkmış gibi diyor okadarda temiz baktım.tek merakım atıyorum ben 5 istiyorsam sırf boya var diye 4 e bırakmalıyım hepinizin değerli fikirlerini bekliyorum.

Grafink

« Yanıtla #39 : Kasım 15, 2011, 01:25:17 ÖS »
o kadar yeni araçta 0 araç ile arasındaki fiyat farkı az olacağından boya vs gibi şeylerin fiyatı etkilemesi oldukça normal. Atıyorum sizin araç bir yaşında 5 lira istiyorsunuz, bayi sıfırını 7 liraya satıyor. Alacak adam boyalı araca 5 verene kadar 0'ına 7 verir... bu yüzden fiyat kırmanız gerekir.  Ya zamanım var diyorsanız 7 lirası olmayan ama 5 lirasını tamamlayabilmiş bir alıcı da bekleyebilirsiniz.

astra_21

« Yanıtla #40 : Kasım 15, 2011, 01:26:30 ÖS »
valla ötv den sonra bayi fiyatları fırladı gitti benim satacağım fiyatla bursa-neskarın arasında 6binlira oynuyor fiyat kırmalıyım sizcede ? yani asıl merakım nedir onu söyliyim benim içimi kararttılar yandın işte boya var bilmem ne var ya diyorum ben çocuğum gibi baktım talihsiz olaylar oldu yani bu iki kazadan iki boya oldumu böyle betermi olur.
« Son Düzenleme: Kasım 15, 2011, 01:28:09 ÖS Gönderen: astra_21 »

Grafink

« Yanıtla #41 : Kasım 15, 2011, 01:28:02 ÖS »
Dediğim gibi 40 lirayı denkleştiren adam 6 lirayı daha denkleştirmekte çok zorlanmayacaktır. Kırmayabilirsiniz bu işler biraz da şans ancak alıcıyı fazla beklemeyi göze almanız gerekebilir.

astra_21

« Yanıtla #42 : Kasım 15, 2011, 01:28:56 ÖS »
eksik yazmışım birkaç bişey ekledim okursanız sevinirim :)

troper

« Yanıtla #43 : Kasım 15, 2011, 01:30:18 ÖS »
millet şaşırmıs arkdaslar civic ep2 bakyrm adam guncel fıyat dıyp 28 yazms egolarını tatmin edıyo herlde !!

Grafink

« Yanıtla #44 : Kasım 15, 2011, 01:36:36 ÖS »
Hocam bence boya olması, ya da şasesinde bi darbe yoksa değişen olması hiç birşey ifade etmiyor, kim boyamış, kim değiştirmiş bu birşeyler ifade ediyor ki siz işlemleri Yetkili serviste yaptırmışsınız zaten. Ancak, 1 yaşında bir aracı alacak insanlar 1 yaşında olduğu için, az yıprandığı için alacaktır. bu yüzden bu tip şeylerin fiyata etki etmesi normal. Belirli bir mantığı var. Ben sizin yerinizde olsam aracımı satmaz, binmeye devam ederdim. Olabilecek fiyat azalmalarını da bindiğime sayardım. Ama acil paraya ihtiyaçtan satıyorsanız bu tip şansızlıkların sonuçlarına katlanmanız gerekebilir. Onu demek istiyorum. Yani siz araba alcak olsanız iki side 5 liradan 1 yaşında aynı özelliklerde 2 seçeneğiniz olsa boyalısını mı boyasızını mı tercih edersiniz? Boyalısını tercih etmeniz için bir sebep olmalı değil mi? e bu sebepte daha düşük fiyattan başka ne olabilir?

astra_21

« Yanıtla #45 : Kasım 15, 2011, 01:41:59 ÖS »
tamamdır çok teşekkür ederim içim ferahladı arabamdan soğutcaklardı ya böyle diye diye :)

hangover

« Yanıtla #46 : Kasım 15, 2011, 02:40:15 ÖS »
1. 2002 ls var şuan makyajlı es e geçmek için satıyorum . aracın gözümde değeri 20.000ni aşmaz(ağır bakımlarıda olmuş halde, bazıları bakımı fiyata ekliyolar diyoda yahu 4lastik komple ön takım 4 amortisör takozlar  yağı filtresi kıyı tüyü yapılı olanı ben bin bin500 fazla vererek tercih ederim ). e es lere bakıyorum millet aya kadar uçmuş biz yaya kalmışız, ben bu aracı kaça satayımda şimdi o arabayı almaya gücüm yetsin.
2.kardeşime ies arıyorum güvenlik paketli , poseidon999 cevabım sanadır. verilmez o paralar allah aşkına vti almıyoruz ies bu.
3. kısa bir örnek, bir arkadaşımın vasıtasıyla 2002 civic getirdiler. 22ye sana olur dediler. km 60.000 tıkırtı yok bakımlı bikaç boya var. işte ederi budur dedim. dün gördüm ilanı 24.500 yazmış. NEDEN? çünkü bi fiyat araştırıyo adam nette benim aracım bunlarda kat kat daha iyi deyip o fiyatı istiyo sonra. hakkımıdır bence hakkıdır yazması ama araç edermi hayır!
4. bazı arkadaşlarda değişen olsun boya olsun fark etmez diyo.evet bencede fark etmez fiyatı biraz kırılır okadar ama satmaya çalış bakalım boyalı arabayı ne çeşit insanlarla muhattap oluyosun. güven kalmamış eskidenmiş o aracın başında el sıkışıp pazarlık yapmak doğruları söylemek alıcıya

hangover

« Yanıtla #47 : Kasım 15, 2011, 02:44:47 ÖS »
tamamdır çok teşekkür ederim içim ferahladı arabamdan soğutcaklardı ya böyle diye diye :)

astra_21 sen paşadanmısın

Grafink

« Yanıtla #48 : Kasım 15, 2011, 02:53:34 ÖS »
İşte bu eder etmez tartışmasını neye göre yapıyoruz demek istediğim o, 24.500'e 60.000 km de 2002 den yüksek modelli Başka hangi araç alınır? alınırsa aynı tadı verir mi? Zaten bu soruların cevabı çok fazla ise evet araç ederinden fazladır, yok değilse araç ederindedir... Ayırca boya vs gibi şeyler için abuk subuk adamların geldiği doğru, Mesela ben aracımı satarken daha selam vermeden değişen varmı diyen insanlar oldu ki aracım 18 yaşında ama arka tampon dışında değişeni yok. ama komple boya var 3 yıllık... Bu insanlara 1 lira indirim yapmadım. Sana satacağıma binerim dedim. Aracımı istediim fiyatın nerdeyse 1000 lira altına aynı aracı daha önce kullanmış, satmak zorunda kalmış ve tekrar almak isteyen bi şöför abiye sattım. Adam zaten aracı biliyordu, Motor sordu, Dedim anahtar vurulmamış ( 147 Bindeydi araç) Şanzıman sordu, dedim hissedersen geçişleri yol paranı ben vereceğim... Adam kalktı ankara'dan izmir'e geldi Aracı aldı gitti... Bana 10.000 den fazla etmez diyorlarken 12 liranın üzerinde sattım aracı... Sonuçta biliyorum ki, 14 liraya kadar benim aracımın kalitesinde bir araç piyasa da yok...

hangover

« Yanıtla #49 : Kasım 15, 2011, 03:17:58 ÖS »
eder etmez tartışması şu oluyor. sıfır araç alınır. yıllar geçer eskir . üzerine yeni jenerasyon modeller gelir. geri dönüp bakıldığında 15 yıl sonra o araç orda hala sapa sağlam duruyorsa ülkemizde o araç değerlidir. corolla efsanedir civic efsanedir golf kısmen. bu yüzdendirki zaten biz bu araşlara fazla para verip alıyoruz ,sorunlar yaşamamak için sanayi ile akraba çıkmamak için 3e 5e bakmıyoruz.   2. 3. 4. sahibi oluyoruz. iş fazla el değiştrmeye gelince her kişi 1000 lira koysa  satarken uçup gidiyor piyasa. ben şahsi görüşüm 24.500e astra alırdım cam tavanlı vs vs li. yine 24.500  25.000e makyajlı civic alırım( satan olsa). eder bu yani 6 7 yıl önce bayiden aldığı paraya vermeyi bırak üzerine pirim yaptırarak bi araç satılmazki.  o yaşadıklarını defalarca yaşadım araba satarken haklısın çok, aracını meraklısına vermişsin bilerek almış kullanıcı, o yaşta araç boya ister sen yaptrmışın, yürüyen ister zaten düzgün bakımlı diyosun e 10bine alsa bakıma sokucam dese 2 bin gitti bide uğraşması cabası