Gönderen Konu: Uçurulan Civic Fiyatları  (Okunma sayısı 39723 defa)

hangover

Ynt: Uçurulan Civic Fiyatları
« Yanıtla #150 : Şubat 17, 2012, 04:20:57 ÖS »
Hayırlısı olsun. Bu fiyat yüksekliğine bakış açısını sadece hondalara ve model yükseltecek olanlara indirgeyecek olursak herşey normal görünüyor. Mesela ies yi piyasa değerinin 2 lira üstüne satıp vtec olanı da 2000 lira üstüne alıyorsun. Bu hondanın değerini yükseltmiş olmuyor, diyorsun ki elimde 24 bin liraya honda var, yani potansiyel olarak 24 bin liran var ama reel olarak 22 bin liran var. Arabalarımızın kıymetli olmasını istediğimiz için böyle. Hondayla hondayı takas edince sıkıntı yok, ama farklı markadan hondaya geçiş yapmak isteyene pahalı geliyor.

ne alaka hocam. 1.si ben makyajsız kasadan makyajlı kasaya geçmek için satıyorum aracımı takasta kimse gelmez sıkışık adam bile yanaşmıyor anlamış değilim. 2.si 2002 ile 2004-05 arasında 2 3 model fark var ama satmaya kalksan bizim araç 18 19 20 arası mübarek makyajlılar 27den 38e kadar çıktı. varsa öyle bildiğin alıcı satıcı dengesi kenarda paramda var 5 bini gözden çıkardım , 2 model yükseltmek için az para değil.     he dersenki sende yüksek fiyat yaz. yazsam ne olucak satılmadıktan işim görülmedikten sonra, buralarda ele güne maskara oluruz sonra

tunci

« Yanıtla #151 : Şubat 17, 2012, 04:34:46 ÖS »
İşte benim demek istediğim tam buydu. Arabasını satılığa çıkaranları kategoriye ayırabiliriz demek ki. Yüksek fiyat isteyip satabilen yok denecek kadar az. Gerçekten satmak isteyen ilk fiyatını belirlese de gerçek bir alıcının karşısında direnmiyor. Ben olsam şansımı denemek isterim neden daha fazlasına vermeyeyim diye, madem ilanlarda yüksek fiyatlar telefuz ediliyor bakarsın benimki de yüksek fiyata gider derim. Baktım satamıyorum zaten mecburen fiyatı kırıyoruz. Ya ederini yazıp sağlam duruşla istediğimiz fiyata satıcaz ya da ilk başta şansımızı deneyip yüksek fiyatları örnek gösterip fiyatı ederine çekicez ama neden fiyat kırıldı gibi şüpheleri de üstümüze çekmiş olucaz. Bence ederinden yüksek fiyatlara takılmamak lazım. Ancak şunu sorgulayabiliriz, ederinden fazla istenen arabalar yüzünden gerçek alışverişler etkilenniyor mu etkilenmiyor mu? Etkilense bile bu konuda bir yaptırımın olması mümkün görünmüyor.

hangover

« Yanıtla #152 : Şubat 17, 2012, 04:48:35 ÖS »
etkilenmezmi. ben beyçelikte çalışan birinin aracına talip oldum 2005 es e 25.000 dedi. pazarlıkta bile üstelemedim 250 lira attık okadar . adam ne netten anlar ne piyasadan. aracın ederi budur dedi tamam dedim haklıda ederi odur arkadaş. 3 gün müsade istedim kendi aracımı satıp hemen onu almak için , kendi aracımada düşük fiyat istedim hemen nakite çevirmek için. baktım insanlar düşük fiyat yazdım diye araçta kusur aramaya başladı , o sırada sürede doldu bende başka yerden nakit ayarlayıp alayım kendi aracımı nasıl olsa satarım düşüncesiyle adama gittim, 3 gün içinde alacağım aracın fiyatı 27.500 oldu nedenmi, fabrikadaki arkadaşları sahibinden denen site de aracın emsallarini göstererk sen manyakmısın bu fiyata veriyosun demelerinden. ha satabildimi hayır o fiyata ama sonra haberi geldi 26.250 ye vermiş. o gün bana 26.250 ye olur deseydi yine tamam derdim belki çünkü araç hoşuma gitmişti. ama o esnada burnundan kıl aldırmadı

Adem YILMAZ

« Yanıtla #153 : Şubat 20, 2012, 12:22:25 ÖS »
gerçekten Honda piyasanın en ucunda satılabilen araç herhalde tekrar Honda almaya karar verdim ama bu astronot abilerimin yüzünden alamıyorum..Astronot diyorum çünki altlarındaki arabayı uzay mekiği zannediyorlar. Herkese saygı duyarım ancak Honda alacaksan biriktirip sıfır almak daha mantıklı,hem satarkende 4 lastik yenile birde bir kaç aksesuar yap sıfır fiyatına sat ne güzel...Ancak mazlumun ahı ne olur bilemem..

alfaus007

« Yanıtla #154 : Şubat 20, 2012, 03:30:07 ÖS »
arkadaşlar civic si hatchback lerin piyasaları nedir ?

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #155 : Şubat 22, 2012, 08:14:04 ÖÖ »
gerçekten Honda piyasanın en ucunda satılabilen araç herhalde tekrar Honda almaya karar verdim ama bu astronot abilerimin yüzünden alamıyorum..Astronot diyorum çünki altlarındaki arabayı uzay mekiği zannediyorlar. Herkese saygı duyarım ancak Honda alacaksan biriktirip sıfır almak daha mantıklı,hem satarkende 4 lastik yenile birde bir kaç aksesuar yap sıfır fiyatına sat ne güzel...Ancak mazlumun ahı ne olur bilemem..
bu konuda tercih meselesi derim fiyatı satıcı koyar alıcı alır yada almaz bu onun bileceği bi durum ama alıcısıda olmasa zaten o fiyatı yazmazlar bu arada hondaların sıfır fiyatı 47-48000 civarı
eğer biriktirilebilirse sıfır herzaman için iyidir ama herkes çıkamıyo malesef...

hangover

« Yanıtla #156 : Şubat 22, 2012, 11:18:19 ÖÖ »
ümit07'den alıntı : ama alıcısıda olmasa zaten o fiyatı yazmazlar

alıcısı varmıki o fiyatlara eğer varsa birinide ne olur bana gönderin. ben bu tür yorumlarda bulunanların büyük çoğunluğunun ya aracı komik rakamlara ilan açılmış diye düşünüyorum yada her malın sahibi gibi gümüşü gözünde altın görme psikolojisine bağlıyorum, çoğumuz binbir güçlüklerle aldık bu araçları, bizim için değerliler honda olması ayrı bir değer katıyor ama bu değeri fazla maddiyata bağlamamak lazım manevi değerinden ötürü sevelim araçlarımızı,

fearless.32

« Yanıtla #157 : Şubat 24, 2012, 02:07:36 ÖS »
Geçen gün bir arkadaş aradı benim İES için; ben 16750 fiyat yazmıştım. Pazarlıksız diye de belirttim ayrıca. Bana söylediği '' 15 olmaz mı ? '' Allah aşkına soruyorum: 15'e İES var mı piyasada ?

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #158 : Şubat 24, 2012, 02:13:57 ÖS »

alıcısı varmıki o fiyatlara eğer varsa birinide ne olur bana gönderin. ben bu tür yorumlarda bulunanların büyük çoğunluğunun ya aracı komik rakamlara ilan açılmış diye düşünüyorum yada her malın sahibi gibi gümüşü gözünde altın görme psikolojisine bağlıyorum, çoğumuz binbir güçlüklerle aldık bu araçları, bizim için değerliler honda olması ayrı bir değer katıyor ama bu değeri fazla maddiyata bağlamamak lazım manevi değerinden ötürü sevelim araçlarımızı,
satamasa niye koysunki süs olsun diye koycak değil ya muhakkak vardır bi alıcısı

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #159 : Şubat 24, 2012, 02:14:35 ÖS »
Geçen gün bir arkadaş aradı benim İES için; ben 16750 fiyat yazmıştım. Pazarlıksız diye de belirttim ayrıca. Bana söylediği '' 15 olmaz mı ? '' Allah aşkına soruyorum: 15'e İES var mı piyasada ?
oda saçmalamış bence :)

hangover

« Yanıtla #160 : Şubat 24, 2012, 11:42:53 ÖS »

satamasa niye koysunki süs olsun diye koycak değil ya muhakkak vardır bi alıcısı

satmasa niye koysunmu! hocam sizin haberiniz yok sanırım sahibindendeki araçların katılımından fazlası can sıkıntısına açılmış ilandır. bana göre nedenleri
1. adam yüksek fiyat çekiyor tok satıcıyım diyor güya e o çektiği fiyata alan yok ama alıcı çıkarsada satmam demem havasında
2. adamın telefonu çalmaz arayanı soranı yoktur bu şekilde sosyal olma çabasına girmiştir ( kontör kazanmak için ilan açan bile var )
3. aracının reklamını yapmak isteyen şahıslar
4. vay senmisin civice 32 çeken deyip 38.750 ye ilan açanlar

liste böyle uzayıp gidiyor üstat,  bu iş nasrettin hoca misali  YA TUTARSA

mertkan677

« Yanıtla #161 : Şubat 24, 2012, 11:55:26 ÖS »
Her malın bir kör alıcısı elbet olacaktır...

hangover

« Yanıtla #162 : Şubat 25, 2012, 02:35:17 ÖÖ »
o söz fiyat anlamında türememiştir hocam, manası kusurlu malın alıcısı vardır. fiyatla alakası yoktur yani :D

ümit07

• Ziyaretçi
« Yanıtla #163 : Şubat 25, 2012, 08:09:50 ÖÖ »
eğer kimse almasaydı honda satışları durması lazımdı durmuyoki piyasada araba satılıyo model olarak değerlendirmekde yanlış bi olayı çok yüksek olan fiyat tamamda bi modelde 2-3 milyar oynaması normal arabanın temizliğine göre bence...

hangover

« Yanıtla #164 : Şubat 25, 2012, 03:15:20 ÖS »
eğer kimse almasaydı honda satışları durması lazımdı durmuyoki piyasada araba satılıyo model olarak değerlendirmekde yanlış bi olayı çok yüksek olan fiyat tamamda bi modelde 2-3 milyar oynaması normal arabanın temizliğine göre bence...

zaten durduğu yok satışların. satıcı olan adam fiyatını zaten normal yazıyor araç 1 hafta içinde satılıyor. diğerleri yıllanmış şarap gibi zaten sadece duruyor ilanlar.