TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: poseidon999 - Ocak 04, 2011, 09:42:28 ÖÖ
-
Arkadaşlar baştan söyleyeyim kimsenin aracına çektiği fiyat beni ilgilendirmez.
Sonuçta hepimiz hem alıcı hem satıcıyız. Sadece bu fiyat politikasını anlamaya çalışıyorum.
Konu yanlış anlaşılmasın.
Sahibinden'de ve forumlarda ilanları gezerken arabalar ve fiyatları gözüme çarpıyor ve
11-12 yaşında bel altı boyalı ve 150,000 km nin üstünde hatta 200,000 km deki IES'lerin 17-18,000 TL ve yukarısı fiyat çekildiğini görüyorum. Sonra forumlarda diğer arkadaşının da
"kanka ne yaptın, bu araç satılır mı??" tarzı cevaplar verildiğini okuyarak gülüyorum.
Madem aracını çok seviyorsun satma, madem paraya ihtiyacın var neden fiyatı uçuruyorsun....
Sizce bu fiyat politikası satıcı için işe yarar mı,
1-2 parça boyalı 150,000 km deki araçlar bulunmaz hint kumaşımı?
yoksa satıcı Türkiyede tek sandığı aracını satmak için kendi kendine debeleniyor mu?
İşin garibi bu durum sadece Honda'da var diğer markalar piyasa seviyesinde devam ediyor.
Sonuçta full+full dediğimiz araçlarımızda full niyetine diğer araçlarda standart olan klima+airbag
çok çok nadiren sunroof bulunuyor bu şekilde olan tamirsiz, boyasız, değişensiz az km li olan
Civic'leri bile piyasayı biraz karıştırınca 13-15,000 arası fiyatlara rahat bulabiliyorken neden
katılımı boyalı 200,000 km de bir arabaya 18-19,000 para vereyim diye kendi kendime soruyorum.
Konuşuyorsun ama sen ne kadara aldın arabanı derseniz söyleyeyim
2 sene önce herkesin aynısına 17,000 çektiği zamanda 13,500 tl ye aldım.
99 model makyajlı 124,000 km deydi o zaman ve piyasada dışı orta içi iyi
diyebileceğim bir temizlikteydi.
Ben kendi aracımı övmüyorum sadece alıcılara bilgi olsun diye yazıyorum.
Piyasayı biraz karıştırırsanız çok temiz ve çok daha uygun fiyatlı araçlar bulursunuz.
Hiçbir araç Türkiyede tek değildir unutmayın ve her zaman daha uygun fiyatlı bir araç vardır.
Parayı kolay kazanmıyoruz kolay harcamayalım.
-
arkadaşım çok haklısın sonuna kadar katılıyorum sana...
-
bugün bir civic aradım kmsi çok düşüktü.1,6ies araç full güvenlik paketi vs vs olan model.adamla pazarlık bile yapamadım sanki dövecekti.kapattım suratına..yarın bigün bu arabaların yüzüne kimse bakmaz 17-18 yazanlarında elinde patlar sonra herkez paşa paşa iner merak etmeyin.
-
bugün bir civic aradım kmsi çok düşüktü.1,6ies araç full güvenlik paketi vs vs olan model.adamla pazarlık bile yapamadım sanki dövecekti.kapattım suratına..yarın bigün bu arabaların yüzüne kimse bakmaz 17-18 yazanlarında elinde patlar sonra herkez paşa paşa iner merak etmeyin.
Aynen öyle. Adama pazarlık sorulmuyor.
Sıfır arabada bile bayiyle pazarlık yapıyorsun.
ama yoook Türkiyede tek o araba ne diyorsa çıkartıp paşa paşa vereceksin.
-
katılıyorum bütün yazdıklarınıza fakat sadece hondada yok her markada var bu.adamlar şahine 12-15 de istiyor yani daha niceleri....
-
katılıyorum bütün yazdıklarınıza fakat sadece hondada yok her markada var bu.adamlar şahine 12-15 de istiyor yani daha niceleri....
Sorma arkadaşa bir araba almak için pazarda dolaşırken 11,000 tl ye bir doğan gördük.
Adamın omzuna doğru eğilip sessizce sordum.
"abi hazineyi bu arabanın neresine gömdün" diye.
Anlamadı herif :) gülerek hazine gibi araba çok temiz abi gel pazarlık yaparız dedi.
Ben hadi pazar ola diyip uzaklaştım. :)
-
valla arkadaşlar baya muhabbet dönmüş poseidon kardeşim mantıklı biridir yorumlarından az çok tanıdım haklı olduğu yönleri var bu konuda fakat arkadaşlar bende bir EK kullanıcı olarak aracımı söylediğiniz fiyatlara vermeyi düşünemem söylediğiniz gibi seiyorum aracı o fiyatlara verceğime binerim daha iyi, yanlış anlaşılmasın bu benim kendi görüşüm ben aracımın ilk sahibiyim babamdan kaldı üzerine çok fazla oynadım aracın masrafı da çok böle olunca satma diyeceksiniz tabiki haklısın, ama şunu düşünüyorum piyasa da 25e de vti var 18e de vti var örneğin... böyle olunca hangisini alırdınız arkadaşlar? şöyle bir söz var ucuz ein suyu yavan olur, ne kadar ekmek o kadar köfte böyle gider :) birazcık mualefet gibi oldu ama benim nacizane düşüncem arkadaşlar :)
-
valla arkadaşlar baya muhabbet dönmüş poseidon kardeşim mantıklı biridir yorumlarından az çok tanıdım haklı olduğu yönleri var bu konuda fakat arkadaşlar bende bir EK kullanıcı olarak aracımı söylediğiniz fiyatlara vermeyi düşünemem söylediğiniz gibi seiyorum aracı o fiyatlara verceğime binerim daha iyi, yanlış anlaşılmasın bu benim kendi görüşüm ben aracımın ilk sahibiyim babamdan kaldı üzerine çok fazla oynadım aracın masrafı da çok böle olunca satma diyeceksiniz tabiki haklısın, ama şunu düşünüyorum piyasa da 25e de vti var 18e de vti var örneğin... böyle olunca hangisini alırdınız arkadaşlar? şöyle bir söz var ucuz ein suyu yavan olur, ne kadar ekmek o kadar köfte böyle gider :) birazcık mualefet gibi oldu ama benim nacizane düşüncem arkadaşlar :)
Aynen katılıyorum,hatta keyfe keder ilan bile açıcağım,inanın 1 kuruş diyorum aşşağı vermem :)
Birde karışmayın serbest piyasa politikası kim alır kim satar kimseyi ilgilendirmez,siz niye burda sinir stres yaptınız ki?(Dostum alıntı senden sözler sana değil ;) )
-
eyv aga ;) dediğim gibi herkez kendi gönül gözüyle bakıyor aracına bir de sıfır aldıysa daha kıymetli oluyor o yüzden aracını sıfır alıp satanı da anlamak lazım diyorum, ama huyumdur genel bir fiyat varken çok aşağıya satanları bu kibrit bile olsa hep altında birşey ararım bende ;)
Aynen katılıyorum,hatta keyfe keder ilan bile açıcağım,inanın 1 kuruş diyorum aşşağı vermem :)
Birde karışmayın serbest piyasa politikası kim alır kim satar kimseyi ilgilendirmez,siz niye burda sinir stres yaptınız ki?(Dostum alıntı senden sözler sana değil ;) )
-
Yok kardeşim muhalefetlik bir durum yok sonuçta tartışıyoruz.
Dediğinde haklısın eğer aracını satmak istemezsen zaten 20 de verseler az gelir.
Ucuz olup kalitesiz olanı almak da
gereğinden fazla pahalı olanı almak da bir.
Birinde kaliteden birinde cebindeki paradan taviz veriyorsun.
3 kuruşa 3 köfte en güzeli.
-
aynen dengeyi sağlamak lazım ;) ama araba masraf çıkarmaya başladımı pek hoş olmuyor, bir arkadaşım 17.500 99 makyajlı aldı araç kız gibi nazar değmesin gaza yüklendiğin kıçı yere yapıştırıp kalkıyor onu görünce de illaki diyosun :D istepnesi bile pırıl pırıl o zaman insan parayı pek düşünmüyor 3kuruş fazla olsun kafam rahat olsun diyorsun ;)
Yok kardeşim muhalefetlik bir durum yok sonuçta tartışıyoruz.
Dediğinde haklısın eğer aracını satmak istemezsen zaten 20 de verseler az gelir.
Ucuz olup kalitesiz olanı almak da
gereğinden fazla pahalı olanı almak da bir.
Birinde kaliteden birinde cebindeki paradan taviz veriyorsun.
3 kuruşa 3 köfte en güzeli.
-
bende ies kullanıcısıyım poseidon arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.
1.5 senedir ilanı bulunan bir ies beyaz diye 18bin tl fiyat çekilmiş ve bir tl bile indirim yapılmıyor belliki satmıcan aracını o zaman neden ilan veriyosunki. aynı araç sadece farları angel değil diye 16.500 ben gider onu alırım. ama şöyle bişe var, satıcının aradaki farkı iyi algılayıp ona göre üzerine ekleme yapılması gerekiyor. 3 aşağı 5 yukarı piyasası belli ama ben neden 1500 tl fazla vereyim bir araca aynı temizlik aynı km. lastik yeni diye müşteri 1000 tl fazla fiyat vermiş ve nuh demiyo. anlamadım gitti bu satış piskolojisini
-
Ben 4 ay aradım Honda cvic En sonunda pes ettim. Artık dicek bişey yok. Opelimi sattım ben Kimse 15-16'ya satamazken ben 20lira fiyat çektim sen alacan ben alacam trtışmasına girdiler.. Parası olan geldi olmayan gitti. İddalıydım Ben arabam temiz 15'lik kız gibi. Kimsede demedi fiyat yüksek diye. Ama şimdi Adam patlak vuruk boyalı bi arabaya 18-19 dersede işgüzarlık gibi oluyor. Forumdan birisinide gördüm. Yine aynı şekilde böyle bir tartışma içerisinde çok yüksek fyatlar bu kdar etmez vs. yorumlar yaptı. Fiyatını hatrlamıyorum 14-15 civarı bi civic aldı 2 hafta geçmeden 17 Tl ye ilanını gördüm.. Belki benimde Civiğm olsa şuan dicemki ' Araba benim kardeşim fiyatıda bu alacaksan al almayacaksan yorum yapma ' bilemem. O yüzden karşılıklıklı düşünmek gerek..
-
gereksiz yere yüksek fiyat vermelere ben anlam veremiyorum. temiz düzgün az km li piyasası 16.500 olan bir araca 18-19 yazıyolar bence işgüzarlık bu
-
gereksiz yere yüksek fiyat vermelere ben anlam veremiyorum. temiz düzgün az km li piyasası 16.500 olan bir araca 18-19 yazıyolar bence işgüzarlık bu
Ama her araba atıyorum 2003 model diye piyasası aynı olamaz..örn;lpg'si vardır-4 lastiği yenidir,v kayışı bakımları,disklerine kadar değişmiştir,kız gibi temizdir,bu araba piyasası 16.500 ise benim gözümde 18.000'dir yani bu ayrımı arabayı iyi incelemeden anlamak çok mümkün değil,o nedenle kolay kolay ''aaa sen çok fazla yazmışsın fiyatını,uçurmuşssun!'' demeden önce düşünmek gerekir diyorum.
-
Ama her araba atıyorum 2003 model diye piyasası aynı olamaz..örn;lpg'si vardır-4 lastiği yenidir,v kayışı bakımları,disklerine kadar değişmiştir,kız gibi temizdir,bu araba piyasası 16.500 ise benim gözümde 18.000'dir yani bu ayrımı arabayı iyi incelemeden anlamak çok mümkün değil,o nedenle kolay kolay ''aaa sen çok fazla yazmışsın fiyatını,uçurmuşssun!'' demeden önce düşünmek gerekir diyorum.
Kesinlikle haklısın. Zaten bizim anlamaya çalıştığımız temiz araca hakkıyla 1000-1500 fazla fiyat çekenler değil temizliğine göre 12,000-max 16,000 arası piyasası olan araca 19,000 çekenler. Kimseye neden bu fiyata satıyorsun diyemeyiz. Sadece bu mantığı çözmeye çalışıyoruz.
Aslında alıcının sorunu yok. Vermem o parayı der geçer.
Asıl sorun arabasını sahibindende fahiş fiyatı nedeniyle aylarca satamayarak süründüren sonra gerçekten satacağı zamanda sorunlu ve alayardır satılmayan araba diye aracının adını çıkartan satıcılarda.
-
haklısınız fakat bu sadece civic için geçerli değil adam 97 corollaya 17 bin yazmış pazarlıksız..Evet herkes istediği fiyatı yazar ama satar ama satamaz kendini ilgilendirir arabadan arabaya fiyatta değişir kimseye kızamayız ama dediğim gibi toyota-golf gibi arabalarada uçuk fiyatlar yazıyorlar
-
Şimdi olay şöyle adam arabasını satmak istemiyor normalde ama zevk olsun diyede sahibinden e koyuyor yüksek fiyattan fiyat araştırması yapıyor adam arabasını satmak istemiyor ama yüksek fiyattan alıcı bulursamda niye satmayayım diye düşünüyor..Maksat oyalanmak arabasının resimlerini yayınlamak vb. şeyler diye düşünüyorum ben..
Birde şu var HoNdA bir tutkudur fahiş fiyatlar verebileceklerde var aramızdaa :):)
-
arkadaslar bu mesele arz talep meselesi insanoğlu talep eder yine karşı taraf arz eder. paran uymuyorsa almazsın paran uyarsa alırsın sana kalmış bu fiyatlara takılmayın 15e honda cıvıc 1,6ies satıldığını gördüm 21ede. önemli olan senin ne istediğindir. bu arada sorunsuz araba herzaman prim yapar. corolla cıvıc gibi.
-
geçen yıl 2004 model 307 satıyordum 18 000 tl istiyordum fiyatıda uygundu piyasaya göre,takasda mümkün yazdım adamın birinde şahin vardı yanlış anlamayın kesinlikle küçümsemiyorum ama akıl var mantık var adam bi xenon takmış bir jant takmış,yay takmış,içine müzik sistemi yapmış döşemeleri değiştirmiş,film çektirmiş camlara ister inanın ister inanmayın 15 000 tl istiyordu aracına benle takasa girmek istedi bende dalgaya aldım bunu kendi aracına son 15 000 diyordu benimkinide 16 500 e düşürüyordu yani üzerine 1500 tl...ama dikkat edin kendi aracının fiyatı sabit benimkini düşürüyor..işte adamın bir arabası oluyor oda çekiyor mantıksız fiyat sonra diyor benim pahalı arabam var ama kim bakar yüzüne..
Sorma arkadaşa bir araba almak için pazarda dolaşırken 11,000 tl ye bir doğan gördük.
Adamın omzuna doğru eğilip sessizce sordum.
"abi hazineyi bu arabanın neresine gömdün" diye.
Anlamadı herif :) gülerek hazine gibi araba çok temiz abi gel pazarlık yaparız dedi.
Ben hadi pazar ola diyip uzaklaştım. :)
-
birde arkadaşlar şu kelimeye hastayım..Türkiyede eşi benzeri yok yada Türkiyede tek :) ya neye göre tek neye göre eşi benzeri yok..geçende bir ilan gördüm aynen buydu Türkiyede tek 2005 model di sanırım civic vtec..31 000 tl istiyor birde yazmış son fiyat isteyen gitsin yeni kasa alsın ;) diyede not eklemiş..gülünecek olaylar..
-
lpg için birşey diyemem ama, yok lastikmiş yok filmmiş yok stickermış işte yağ değişti polen filtresi değişti buji değişti gibi artılar bence artı değildir zaten bunlar normal şeyler bunlar göz önünde bulundurulamaz ama bakıyorum her satıcı bunları ön plana atıp sanki ekstra gibi gösteriyor ve aracına artı fiyat olarak gösteriyor bence bu çok saçma ve aldatma olarak kabul ederim. ama ne arabalar var en kaliteli ürünü kullanmış (jant, xenon, stop, eksoz v.s) buna rağmen ortama bi fiyat eklemiş...
-
99 ies sahibiyim. Çok açık ve net söylüyorum arkadaşlar:
VTİ almayı düşünüyordum ve ilan verdim net.e . Aradan 2.5 saat geçmedi ve 4 defa aradılar.
O sıra 16.300 yazmıştım ki; 16000'e bırakırım diye düşünüyodum.
İlanı vermemden 3 saat sonra 4-5 kişi arayınca işkillendim açıkçası ve tekrar net.e girdim ve fiyatları inceledim. Allah var ilan vermeden önce pek bakmamıştım fiyatlara.
Çalıştığım yerdeki patron arabanın ilanın görmüş nette ''Arabayı satıyosan hemen müşterisi var'' dedi. İlanların birinde şu yazıyodu '' 5 parçada boya var. 99 ies 16500 tl'' Benim aracımın 1 parçası değişti. O da sığırın biri geldi vurdu bana. sağ çamurluk sigortadan değişti. başka da bişi yok. Şimdi ben bu arabayı 17000 aşağı vermelimiyim? kaldı ki 18 ile 20 bin den bahsediyoruz.
BENCE; fiyatlar markaya modele yakıta tekere bakmaz arkadaşlar SATICIYA-ALICIYA bakar.
-
VTİ almayı düşünüyordum ve ilan verdim net.e . Aradan 2.5 saat geçmedi ve 4 defa aradılar.
İlanı vermemden 3 saat sonra 4-5 kişi arayınca işkillendim açıkçası ve tekrar net.e girdim ve fiyatları inceledim. Allah var ilan vermeden önce pek bakmamıştım fiyatlara.
Çalıştığım yerdeki patron arabanın ilanın görmüş nette ''Arabayı satıyosan hemen müşterisi var'' dedi. İlanların birinde şu yazıyodu '' 5 parçada boya var. 99 ies 16500 tl'' Benim aracımın 1 parçası değişti. O da sığırın biri geldi vurdu bana. sağ çamurluk sigortadan değişti. başka da bişi yok. Şimdi ben bu arabayı 17000 aşağı vermelimiyim? kaldı ki 18 ile 20 bin den bahsediyoruz.
BENCE; fiyatlar markaya modele yakıta tekere bakmaz arkadaşlar SATICIYA-ALICIYA bakar.
Arakdaşım bugün 96-00 vti piyasası temizliğine göre döküntüden
hatasız olanına doğru 16,000 - 22,000 tl arası değişiyor.
Kimse sana aracı 16,000'e ver demiyor. Zaten diyemez de...
Kendi aracının temizliğine göre bir fiyat biç.
Ne çok düşüp fiyatını öldür ne de fiyatı uçurup uzun süre bekle.
Makul bir fiyat çekersen hem kârın olur hem de aracını hemen satarsın.
-
Arakdaşım bugün 96-00 vti piyasası temizliğine göre döküntüden
hatasız olanına doğru 16,000 - 22,000 tl arası değişiyor.
Kimse sana aracı 16,000'e ver demiyor. Zaten diyemez de...
Kendi aracının temizliğine göre bir fiyat biç.
Ne çok düşüp fiyatını öldür ne de fiyatı uçurup uzun süre bekle.
Makul bir fiyat çekersen hem kârın olur hem de aracını hemen satarsın.
Benim anlatmak istediğim iş alıcı ile satıcı arasında kalan bir şeydir. Adamın on numara arabası vardır paraya sıkışmıştır ederinin 1000-2000 arası verir geçer. Bir diğerinin yine arabası temizdir. değerinin 3-5 üstü ister. Kimse kimsenin kaasına silah dayamıyo ki şu paraya satacaksın ya da alacaksın diye. ALICI-SATICI arasında biter herşey. Bu sadece honda için değil tüm marka model için. Daha doğrusu alınıp satılan herşeyi katabilirsiniz bunun içine.
-
Zaten bu yüzden konunun başında satıcının istediği fiyat beni ve kimseyi ilgilendirmez dedim.
İsterse 30,000 tl çeksin 10 yaşında arabasına. Mal benim değil para benim değil.
Ben sadece forumda araç almak-değiştirmek isteyen
belki araştırmaya zamanı olmayan ya da konu üzerinde acemi olan
arkadaşlara bir öneri verdim.
Bu fiyatlardan araç alırken 2 kere düşünün bir çoğu şişirme fiyattır diye.
Arz-talebin kesiştiği nokta piyasa fiyatını oluşturur
ve görüyoruz ki 13-14 bin arasına bahsettiğimiz model temiz araçlar hala satılıyorsa piyasa fiyatı 18-19 değildir.
Bu da demek ki 97-98 model orta karar arabasına 18,000 tl isteyen adam aslında arabasını 13-14'e veriyor.
Bunlar üzerine bu fiyatlarda araç almak-satmak isteyen olursa yine de karışmam.
Herkes istediği arabaya istediği fiyatı çekmekte ve alıcı da parası varsa alamakta özgür.
-
poseidon999 söylediklerine aynen katılıyorum... aylardır 2000-2001 model 1.6 ies arıyorum bakmaya gittiğim araçları, muhatap olduğum insanları yazsam kitap olur... herkesin aracı kendine değerlidir elbette ve benim gibi arabayla duygusal bağlantı kuruyosanız ama her aracın da ortalama bir piyasası vardır. aracın temizliğine göre 3 aşağı 5 yukarı fiyat değişir elbet ama 2000 model 1.6 ies için 24000 tl yazmanın mantığını anlamam mümkün değil..
başka bi konu daha var ki son zamanalrda en çok sinirimi bozan şey gittiğim arabanın resimde gördüğüm, telefonda dinlediğim arabayla uzaktan yakından alakası olmaması... ilandan gözüme iyi görünüyor, aracın özellikleri belirtilmiş, telefon edip konuşuyorum her şey yolunda ama aracın yanına gittiğimde hayal kırıklığı... bu da yetmezmiş gibi gözümün içine baka baka yalan söyleyenler, pişkin pişkin "haa ilanda abs var mı yazmışım aslında yok", "değişen yok diye biliyodum ben" gibisinden konuşmalarla karşısındakini aptal yerine koyanlar...
-
18-20 bin tl arası fiyat çekip eğer aracı 13-14 bin e veren varsa ben o arabadan şüphe ederim
-
Hiç sıkılmadan bütün değerlendirmeleri okudum, her birinize katılıyorum . . .
Ancak 2.el otomobil alırken, hani diyorsunuz ya bel altı boyalı, bir iki parçası değişmiş vs, yırtık patlak...
Olaya ben farklı bakıyorum... Örneğin 10-12 yıllık bir araç, bir kaç parçası boyalı olabilir, sol ya da sağ çamurluk sacı değişmiş olabilir, kapılarda işlem veya boya olabilir...
Ama lütfen iyi düşünün ve mantıklı cevap verin....
1.Honda Civic 1.6i ES _ 99 model 210.000 km de...
5.000km rodaj bakımı ve takip eden 10.000 lik, 40.000 lik, 60.000 lik ve 100.000 lik her türlü bakımları yetkili honda servislerinde yapılmış, her türlü yenileme işlemleri orjinal yedek parçalarla sağlanmış, fabrika seviyesinde önerilen sıvılar (cam suyu bile) yetkili servisçe uygun periyotta ve miktarlarda yenilenmiş vs... Her türlü bakımı yetkili honda servislerinde yapılmış... Bilyası da değişmiş, icabında poryasıda, balatasıda...
Ama her nasılsa Trafik koşullarında biri gelmiş sağ çamurluk sacını yırtmış, kaputu yamultmuş vs, araç bir kaç parça boya ve dıştan bir iki karoser aksamı değişikliği yada düzeltmesi görmüş... Tek el ya da en fazla 2.sahibi aracı satmaya karar vermiş 18.000 TL fiyat çekmiş ve 17.700 e 1 hafta içinde satıldı araç...
2.Honda Civic 1.6i ES _ 2000 Model 130.000 km...
Araç yetkili servisten bir çıkmış, çıkış o çıkış, nerede yağı değişti, nerede civatası sıkıldı... bilen yok, gören yok... Yetkili Servislerde hiç bir şekilde kaydı yok kitabı yok... Ama aracı alıp yetkili servise götürdüğünüzde karoserde herhangi bir değişmenin olmadığını ya da herhangi bir (lokal dahil) boya olmadığını söylüyorlar... Araçla yol tecrübesine çıkıyoruz, çekişi güzel, duruşu güzel... tıkırtı falan yok... Eeee km de düzgün sıkıntı yok yani... Adam acil satıcı, araç başka bir ilin plakasını taşıyor, karşımızdaki aracın kaçıncı sahibi bilmiyoruz tabii ki :) Diyor ki Normalde 16 ama size 15.500. ev aldım, vs kredi kartım yüklü falan elden çıkarmam lazım...
Şimdi soruyorum, 17.700 e 210.000 km de satılan aracı almak istemiydiniz, ya da 130.000 de 15.500 e satıılık olan aracı mı alırdırnız ?
(Not Her iki arac da en dolusu otomatik şanzıman ve LPG ye sahip)
-
Valla öyle bir durumda ikisini de almam madem
17,700'e kadar çıkıyorum ben de daha yüksek modellerin temizine bakarım.
-
Kayacı arkadaşıma aynen katılıyorum.
Bu forumda bir arkadaş almış olduğu arabanın motoruna şanzuman yağı katıldığını öğrenmiş ustasından. Ustası '' Bu yağı motorunda problem olduğu için koymuşlar demiş ki gerçekten arabanın artık pistonlarında mı yataklarında mı neyse sorun çıkmış. Ama ucuza almış işte aracı.
Sahibinden.com da 30000 tl,ye bi VTİ vardı. emin ol o para olacaktı bende o aracı alırdım. Araba ilk sahibinde her türlü bakımı arkadaşın dediği gibi serviste yapılmış. Adam üşenmemiş ne işlem gördüyse araç fişini faturasını saklamış. İşte bu araba alınır arkadaş.
-
Bir satılık konusunda lafı geçti ben de eski açtığım bir konuyu hortlattım.
Siz ne düşünüyorsunuz?
150,000 km üstü 11-12 yaşında bir civic sırf kazası yok diye 18-20.000 tl verilir mi?
-
benim bir arkdaşım 24e aldığı vtec2 sini bugün boyasız km-si düşük olduğu için 27ye satarım diyor ki satarda bana göre honda altın ya dolara endeksli :)
-
Benim aracım 98 model ben en son 17.500 vericem acelem yok bekliyorum.ama dün x firmaya gittim aracı begendim ellerindede varmış baktim ettim inceledim.ödeme planı çıkardı peşinat için fiyatı aşşagıya çekebilirim.
-
poseidon999 ütadım aynı soruyu ben sana sormak niyetindeyim
17.000'tl lere araç satılırken 13.000 tl'lere aracını almışsın çok ta iyi bir fiyat bence ..gün geldi satman icab etti .. 13.500'e verirsen şayet aracını dediklerine sonuna kadar katılırım .ama gel gör ki piyasa şartlarında satayım deyipte 17.000-18.000 tl arası fiyata sunarsan satışa yazdıkların hiçbir anlam teşkil etmez bizleride boşu boşuna yormuş olursun
amacım muhalefet olmak değil biryerden başlamak lazım gibisinden değerlendirdiğim yazını ve haklı yönleri olan yazının ne derece arkasındasın sadece merak ettim
-
Piyasanın biraz altında bir fiyat verdiğinizde ilk arayanlar galericiler olur. Takas olur diye yazdığınızda size 10 araçla takas teklifi sunan yine galericiler olur. ''Ölücüler aramasın'' diye ibare koymak da mantıksız. Sen araç ararken diri, km si az, fiyatı ucuz araç bakıyorsun. E peki sen ölücü olmuyomusun ? Her kör satıcının bir kör alıcısı olur. Parası çok aklı yok olan adam da çok piyasada. taşı sıkıp suyunu çıkaran adam da. Herkesin kazandığı kendine. Asgari ücretle çalışan bir adama 9000 tl ye doğan slx alacağı vakit ''Kardeşim ne yapıyorsun. bu paraya alınmaz o araba'' deyip kolundan mı çekeceksin. Sana ''Sana ne kardeşim para benim param'' dediği vakit olay biter zaten. Alan memnun satan memnunsa gerisini boşvereceksin..
-
şimdi 99 model ies için 17-18 fazla deniyor, Ben aracımı( 93 si Sedan Otomatik) satarken de 9.5 - 10 lira dan fazla verilmez diyorlardı... 6.5 lira veren galerici bile olmuştu... Ben 3 aylık ilan sonunda 11.850'ye verdim. Bence bir aracın fiyatını belirlemek için yöntem şu olmalıdır, mesela 17 çok mu diyorsunuz? Peki 17 ye başka hangi arabayı alabilirsiniz? Mesela ben 12.750 istediğimde, 12.750 ye benim aracımı almayıp ta alabileceğiniz diğer araçlar hangileridir... Yani demek istediğim araçlarımız, alternatiflerinin çok ama çok üzerinde dayanıklı, sorunsuz ve performanslı araçlar... Fiyatlarının ucuz olmamasının sebebi çok isteyen sahipler değil, araçların zamana karşı duran dim dik ve sapa sağlam yapıları... Bu yüzden 99 bir ies için 18 istiyormuş... İstesin hakkıdır. Bu ies'i almayıp ne alabilirim ki 18 liraya? Clio mu? corsa mı?... Pug mu?... Fazla bulan bunları alsın... Bunlara binsin o zaman...
Ayrıca etek altı boyalıymış, çamurluğu değişmişmiş... Bunlara zerre anlam veremiyorum, boyası güzel yapılmış mı, değişim işçiliği iyi mi? araç diri mi? önemli olan bunlar. Bu tip piyasa takıntılarına sahip arkadaşların genelde burunlarının pislikten çıkmadığına defalarca şahit olmuşumdur. Yani ortalama 15 yıllık bir araç alınıyorsa boyasına kılına tüyüne bakmak kadar çocukça bir durum olamaz bence... Aracı yürüten aksamlar sağlam oldukça Araçlarımız verilen her kuruşu hakeden araçlar arkadaşlar... Söylemek istediğim budur...
-
şimdi 99 model ies için 17-18 fazla deniyor, Ben aracımı( 93 si Sedan Otomatik) satarken de 9.5 - 10 lira dan fazla verilmez diyorlardı... 6.5 lira veren galerici bile olmuştu... Ben 3 aylık ilan sonunda 11.850'ye verdim. Bence bir aracın fiyatını belirlemek için yöntem şu olmalıdır, mesela 17 çok mu diyorsunuz? Peki 17 ye başka hangi arabayı alabilirsiniz? Mesela ben 12.750 istediğimde, 12.750 ye benim aracımı almayıp ta alabileceğiniz diğer araçlar hangileridir... Yani demek istediğim araçlarımız, alternatiflerinin çok ama çok üzerinde dayanıklı, sorunsuz ve performanslı araçlar... Fiyatlarının ucuz olmamasının sebebi çok isteyen sahipler değil, araçların zamana karşı duran dim dik ve sapa sağlam yapıları... Bu yüzden 99 bir ies için 18 istiyormuş... İstesin hakkıdır. Bu ies'i almayıp ne alabilirim ki 18 liraya? Clio mu? corsa mı?... Pug mu?... Fazla bulan bunları alsın... Bunlara binsin o zaman...
Ayrıca etek altı boyalıymış, çamurluğu değişmişmiş... Bunlara zerre anlam veremiyorum, boyası güzel yapılmış mı, değişim işçiliği iyi mi? araç diri mi? önemli olan bunlar. Bu tip piyasa takıntılarına sahip arkadaşların genelde burunlarının pislikten çıkmadığına defalarca şahit olmuşumdur. Yani ortalama 15 yıllık bir araç alınıyorsa boyasına kılına tüyüne bakmak kadar çocukça bir durum olamaz bence... Aracı yürüten aksamlar sağlam oldukça Araçlarımız verilen her kuruşu hakeden araçlar arkadaşlar... Söylemek istediğim budur...
+2 milyon :))
-
arkadaşlar konuyla alakası yok ama bende aracımı satıcam yanlız iki parça boya var arabam daha 1 yaşında biri sol ön kapıma scooter devrildi kaskodan servisinde boyandı diğeride bagajda valide hanım yanaşırken bagajı ağaç vasıtasıyla hafif ezmiş sağolsun şimdi kafama takılıyor bu iki nedenle aracımı piyasa fiyatının altına satmalımıyım aracım en full u yağmur sensöründen kararan dikiz aynasına kadar var ve kim binse acenteden yeni çıkmış gibi diyor okadarda temiz baktım.tek merakım atıyorum ben 5 istiyorsam sırf boya var diye 4 e bırakmalıyım hepinizin değerli fikirlerini bekliyorum.
-
o kadar yeni araçta 0 araç ile arasındaki fiyat farkı az olacağından boya vs gibi şeylerin fiyatı etkilemesi oldukça normal. Atıyorum sizin araç bir yaşında 5 lira istiyorsunuz, bayi sıfırını 7 liraya satıyor. Alacak adam boyalı araca 5 verene kadar 0'ına 7 verir... bu yüzden fiyat kırmanız gerekir. Ya zamanım var diyorsanız 7 lirası olmayan ama 5 lirasını tamamlayabilmiş bir alıcı da bekleyebilirsiniz.
-
valla ötv den sonra bayi fiyatları fırladı gitti benim satacağım fiyatla bursa-neskarın arasında 6binlira oynuyor fiyat kırmalıyım sizcede ? yani asıl merakım nedir onu söyliyim benim içimi kararttılar yandın işte boya var bilmem ne var ya diyorum ben çocuğum gibi baktım talihsiz olaylar oldu yani bu iki kazadan iki boya oldumu böyle betermi olur.
-
Dediğim gibi 40 lirayı denkleştiren adam 6 lirayı daha denkleştirmekte çok zorlanmayacaktır. Kırmayabilirsiniz bu işler biraz da şans ancak alıcıyı fazla beklemeyi göze almanız gerekebilir.
-
eksik yazmışım birkaç bişey ekledim okursanız sevinirim :)
-
millet şaşırmıs arkdaslar civic ep2 bakyrm adam guncel fıyat dıyp 28 yazms egolarını tatmin edıyo herlde !!
-
Hocam bence boya olması, ya da şasesinde bi darbe yoksa değişen olması hiç birşey ifade etmiyor, kim boyamış, kim değiştirmiş bu birşeyler ifade ediyor ki siz işlemleri Yetkili serviste yaptırmışsınız zaten. Ancak, 1 yaşında bir aracı alacak insanlar 1 yaşında olduğu için, az yıprandığı için alacaktır. bu yüzden bu tip şeylerin fiyata etki etmesi normal. Belirli bir mantığı var. Ben sizin yerinizde olsam aracımı satmaz, binmeye devam ederdim. Olabilecek fiyat azalmalarını da bindiğime sayardım. Ama acil paraya ihtiyaçtan satıyorsanız bu tip şansızlıkların sonuçlarına katlanmanız gerekebilir. Onu demek istiyorum. Yani siz araba alcak olsanız iki side 5 liradan 1 yaşında aynı özelliklerde 2 seçeneğiniz olsa boyalısını mı boyasızını mı tercih edersiniz? Boyalısını tercih etmeniz için bir sebep olmalı değil mi? e bu sebepte daha düşük fiyattan başka ne olabilir?
-
tamamdır çok teşekkür ederim içim ferahladı arabamdan soğutcaklardı ya böyle diye diye :)
-
1. 2002 ls var şuan makyajlı es e geçmek için satıyorum . aracın gözümde değeri 20.000ni aşmaz(ağır bakımlarıda olmuş halde, bazıları bakımı fiyata ekliyolar diyoda yahu 4lastik komple ön takım 4 amortisör takozlar yağı filtresi kıyı tüyü yapılı olanı ben bin bin500 fazla vererek tercih ederim ). e es lere bakıyorum millet aya kadar uçmuş biz yaya kalmışız, ben bu aracı kaça satayımda şimdi o arabayı almaya gücüm yetsin.
2.kardeşime ies arıyorum güvenlik paketli , poseidon999 cevabım sanadır. verilmez o paralar allah aşkına vti almıyoruz ies bu.
3. kısa bir örnek, bir arkadaşımın vasıtasıyla 2002 civic getirdiler. 22ye sana olur dediler. km 60.000 tıkırtı yok bakımlı bikaç boya var. işte ederi budur dedim. dün gördüm ilanı 24.500 yazmış. NEDEN? çünkü bi fiyat araştırıyo adam nette benim aracım bunlarda kat kat daha iyi deyip o fiyatı istiyo sonra. hakkımıdır bence hakkıdır yazması ama araç edermi hayır!
4. bazı arkadaşlarda değişen olsun boya olsun fark etmez diyo.evet bencede fark etmez fiyatı biraz kırılır okadar ama satmaya çalış bakalım boyalı arabayı ne çeşit insanlarla muhattap oluyosun. güven kalmamış eskidenmiş o aracın başında el sıkışıp pazarlık yapmak doğruları söylemek alıcıya
-
tamamdır çok teşekkür ederim içim ferahladı arabamdan soğutcaklardı ya böyle diye diye :)
astra_21 sen paşadanmısın
-
İşte bu eder etmez tartışmasını neye göre yapıyoruz demek istediğim o, 24.500'e 60.000 km de 2002 den yüksek modelli Başka hangi araç alınır? alınırsa aynı tadı verir mi? Zaten bu soruların cevabı çok fazla ise evet araç ederinden fazladır, yok değilse araç ederindedir... Ayırca boya vs gibi şeyler için abuk subuk adamların geldiği doğru, Mesela ben aracımı satarken daha selam vermeden değişen varmı diyen insanlar oldu ki aracım 18 yaşında ama arka tampon dışında değişeni yok. ama komple boya var 3 yıllık... Bu insanlara 1 lira indirim yapmadım. Sana satacağıma binerim dedim. Aracımı istediim fiyatın nerdeyse 1000 lira altına aynı aracı daha önce kullanmış, satmak zorunda kalmış ve tekrar almak isteyen bi şöför abiye sattım. Adam zaten aracı biliyordu, Motor sordu, Dedim anahtar vurulmamış ( 147 Bindeydi araç) Şanzıman sordu, dedim hissedersen geçişleri yol paranı ben vereceğim... Adam kalktı ankara'dan izmir'e geldi Aracı aldı gitti... Bana 10.000 den fazla etmez diyorlarken 12 liranın üzerinde sattım aracı... Sonuçta biliyorum ki, 14 liraya kadar benim aracımın kalitesinde bir araç piyasa da yok...
-
eder etmez tartışması şu oluyor. sıfır araç alınır. yıllar geçer eskir . üzerine yeni jenerasyon modeller gelir. geri dönüp bakıldığında 15 yıl sonra o araç orda hala sapa sağlam duruyorsa ülkemizde o araç değerlidir. corolla efsanedir civic efsanedir golf kısmen. bu yüzdendirki zaten biz bu araşlara fazla para verip alıyoruz ,sorunlar yaşamamak için sanayi ile akraba çıkmamak için 3e 5e bakmıyoruz. 2. 3. 4. sahibi oluyoruz. iş fazla el değiştrmeye gelince her kişi 1000 lira koysa satarken uçup gidiyor piyasa. ben şahsi görüşüm 24.500e astra alırdım cam tavanlı vs vs li. yine 24.500 25.000e makyajlı civic alırım( satan olsa). eder bu yani 6 7 yıl önce bayiden aldığı paraya vermeyi bırak üzerine pirim yaptırarak bi araç satılmazki. o yaşadıklarını defalarca yaşadım araba satarken haklısın çok, aracını meraklısına vermişsin bilerek almış kullanıcı, o yaşta araç boya ister sen yaptrmışın, yürüyen ister zaten düzgün bakımlı diyosun e 10bine alsa bakıma sokucam dese 2 bin gitti bide uğraşması cabası
-
2008 model civicler 1-2 ay önce 30-32 Bin tl arasındaydı şimdi 33-35 bin tl arasında
-
paşa nedir?
-
her mnalın bir alıcısı ve her malın bir ederi vardır..birde bir malın hak ederi vardır!!! eğer makina o parayı hak ediyorsa lutfen kımse birsey solemesin derim=))
-
paşa nedir?
mkpaşa
-
mk paşa ne aga kemalpaşamı demek istiyon anlamadım.
-
mk paşa ne aga kemalpaşamı demek istiyon anlamadım.
Kemalpaşayı kastediyor :)
-
Ocakta yakınıyorduk fiyatlardan, sene sonu geldi yine aynı...
-
yok değilim ben bursa nilüferdeyim aga :)
-
Ocakta yakınıyorduk fiyatlardan, sene sonu geldi yine aynı...
aga geçenlerde full den geçiyodum carrefourun yanındaki bi baktım millet sırada benzin 3.80e inmiş buldumu kaçırmicaksın artık napalım :):):):)
-
paşa nedir?
mkpaşa
ben m.k.paşalıyım
-
denon arkdaş seni hondam16.com da gördüm sanki ama doğrumudur
-
evet eskıden ortagıydım
-
aynen orda bir gün takıldım bir arkdaşın vasıtasıyla bidahada girmedim zaten.
-
bursanın ılk honda forumuydu ama bazı sebeplerden ortamımız dağıldı ancak bazı üyeler ve admınler hariç yıne bız her cuma akşamı rutın buluşmamızı yaparız
-
:) kuş serisinin araçları kıymetlidir.Her yaptıkları masrafı fiyatın uzerine koyarlar.şase ve direkleri saglam motor ve yururu iyi durumda kaporta çüruksuz ve saglam. bir ies in degişeni boyası olsa bile 14-15 den asagı gitmez, tertemiz olanıda 16-17 benim gorusum bu ucurmaya hiç gerek yok.benim ies komple boyalı degişeni var bana 15500 mal oldu.
-
2.kardeşime ies arıyorum güvenlik paketli , poseidon999 cevabım sanadır. verilmez o paralar allah aşkına vti almıyoruz ies bu.
Hangover yanlış anlaşıldım sanırım. Konuyu uçurulan civic fiyatları diye ben açtım.
Ben de uçuk fiyatları savunmuyorum.
3. hondama biniyorum belki onlarca Honda alıp sattık arkadaşlara piyasanın ne olduğunu kimin ne kadar uçtuğunu
hangi arabanın hangi fiyata satılıp hangi fiyata satılamayacağını az çok biliyorum.
Civic 1,4 piyasasının üst sınırının 13 bin civarı olduğu 2004 senesinde 100,000 km de bir 1,4 is almıştım
o zamanlar angel yeni giriyor modifiye piyasasına angel takan 16-17 fiyat çekiyordu ben 13,750 ye aldım ilik gibiydi sıfır problemle bindim.
13 civarına bir arkadaşa sattım.
Sonra 2006 da piyasası 18-19 civarı gezen 96 hb vti aldım. O zaman da Jdm furyası başlamıştı. lip takan far karartan 25 istiyordu.
15,000 e aldım kazasız aracı. Hadi bunu düşeşe getirdik diyelim.
Sonra o araç 1,8 c ile swaplanıp turbolandı 3xx hp ler alındı trtuninge çıktı vs..vs.. MUU 56 turkuaz Vti belki bilirsiniz.
Şimdi 99 model sedan civic e biniyorum 2009 da 124,000 km de aldım. 2. sahibiyim full ****** bakımlı servis kitapçkları servisin elle doldurduğu servis notları bile duruyor. Şimdi de German Style diye bir karın ağrısı tutturdular gidiyor. Ofsetli jantı takan 20.000 tl çekiyor.
Ben çatır çatır hem de galeriden sadece çamurluk değişen ve kayıtları ******da olan civici 14,250 ye aldım.
Şimdi enayi gibi gidip her aldığımı arabaya 3-5 bin fazla para mı verseydim????
o fiyatlara alsam 10-12,000 zarar ederdim.
Burada araba alacak arkadaşlar söylüyorum ciddi bir aciliyetiniz yoksa;
1-Yaza girerken araba almayın fiyatlar yukarı doğru oynak olur.
2-piyasayı araştırın standart donanımda ve makul durumda en üst fiyat ile en alt fiyatın ortalamasını alıp
mali durumunuza göre o fiyatı hedef edinin. Bilin ki sizin istediğiniz bir araç var fakat sizin o aracı bulmanız lazım.
Para kolay kazanılmıyor. 1,000 tl için kaç gün çalıştığınızı düşünün ve acele edip 2-3 bin tl yi havaya atmayın.
3- mümkün olduğunca aksesuarsız araba alın. Komple aracın elini yüzünü fardı, lipti, janttı, lastikti düzeltmek ikinci el maksimum 2,000 tl tutar.
Satan arkadaşlara da şunu söylüyorum. İstediğiniz fiyattan aracınızı satabilirsiniz.
Ama bilin ki 4-5 ay sahibindende satılmadan duran araba mimlenir. sonra piyasanın altına düşsenizde satamazsınız.
sadece tavsiye.
-
paşa nedir?
mkpaşa
ben m.k.paşalıyım
astra_21 fotoda plakayı karalamışsın ben s ile başlıyo sandım o yüzden sordum buralardanmısın diye. yusuf abi senin kemalpaşalı olduğunu bilmiyodum açıkçası:)
-
kemalpaşa yakındır ya buluşma ayarlarsanız sorun yok gelirim yani :):):):):)
-
yok ben kemalpaşalıyım ama bursa merkezdeyız zaten , geçen cuma akşamı hürriyette lavazza cafedeydık mesela beklerız
-
poseidon999 sen beni yanlış anladın sanırım, ben senin tarafındayım :) yani bu uçuk fiyat çılgınlığının bir an önce bitmesi için dua eder oldum. ciddi ciddi bu hafta içinde 2si acil 3 tane araç almam lazım ama ne mümkün elim kolum bağlı kaldım. gidip şuan opel ve ford araştırıyorum ki çok güzel bir opel kaçırdım adam 2 günde saattı aracını ben düşüneyim derken. neden sattı ederini yazmış çünkü satılmasaydı yarın gidip alıyodum. aracıda söylim 2005 cam tavanlı astra 100000 bile değil km 24.500a vermiş adam.
-
gelmek isterim tabiki ordaki insanlarda iyi insanlardır elbet ama şu ki o forumda benm aracımla bülent adlı bi arkdaşın aracının roll fikirleri alındı konuşma üslublarından hazetmedim dalga geçer gibi konuşuldu takılmadım fazla zaten ordada.iyi bi fikir olmaz gelmek.
-
senınle dalga gecer üslupla konuşan arkadaşlar temizlendi zaten kardeşim gönül rahatlıgıyla gelebılırsın
-
ozaman bidahaki buluşmanın haberini almak isterim zevkle :)
-
poseidon999 sen beni yanlış anladın sanırım, ben senin tarafındayım :) yani bu uçuk fiyat çılgınlığının bir an önce bitmesi için dua eder oldum. ciddi ciddi bu hafta içinde 2si acil 3 tane araç almam lazım ama ne mümkün elim kolum bağlı kaldım. gidip şuan opel ve ford araştırıyorum ki çok güzel bir opel kaçırdım adam 2 günde saattı aracını ben düşüneyim derken. neden sattı ederini yazmış çünkü satılmasaydı yarın gidip alıyodum. aracıda söylim 2005 cam tavanlı astra 100000 bile değil km 24.500a vermiş adam.
Bugün bir arkadaşın 2005 BMW 3,16 sını sattık.
Piyasa 37-47 arası ama aciliyetten 30,000 ye gitti.
Araba isteyene piyasa kaynıyor.
Ben bile az kalsın niyeti bozup daha da düşük fiyata alıyordum makineyi.
-
yeni bi konu açmamak için buraya yazayım dedim. bugün yine araç baktım gidip istenilen fiyatlar ve araçlar birbirini haketmiyodu. derken dükkana biri geldi laf arasında araç varmı diye sorulunca var gel dedi , çıktım dükkandan vtec2 yanaştırmış adam:D bi mutlu oldum... işin hikaye kısmı bukadar.. arkadaşlar araçta bagaj kapağı değişmiş. arka tampon boyalı. tavanda dolu izi gibi 3 adet göçük var. araç 53.000de yeni lpg takılmış. servis bakımlı. içi tertemiz. 2006 larcivert es. otomatik hariç aklınıza gelen donanım var. araç standart kalmış yani cam filmi bile yok öyle bişi. bindim gezdim baktım alınır nitelikte lakin 26.500de diretiyor. sizce neyapmalıyım arkadaşlar piyasayada durum ortada farklı model araçlara baktım onlardansa (2 örnek= 25.500 2007 110.000km 1.6 focus trend,23.500 2004 90.000 astra 1.6tp enjoy) bu daha aklımı kurcalar oldu. bi öneride bulunun arkadaşlar yarın iyice baktırcam araca çünkü
-
paşa nedir?
mkpaşa
ben m.k.paşalıyım
Kemalpaşalı, eli maşalı temsilcim :)
-
walla arkadaşlar konuyu hortlatayım dıyelım.2 hafta önce (Kendım honda terakkıde çalışıyorum) acilen araç lazım oldugundan 2000 1.6 ies A/T 150.bn kmde 15700 aldım.Araçta hiç degişen yok,3 parça boya var,gp yok.Gümüş renk,LPG yok
1200 Tl ye 1 ay once jant ve lastik takılmış
450 Tl ye sony teyp alınmış
öne 2 adet pioneer kabin takılmış
cenmax alarmı var
film yapılmış.
Şanzıman yağı,motor yağı yeni değişmiş.Bujıler ve Frenler iyi.
Orjinal jantlarıda aldım uzerındekı lastıkler ölü
15700 bence ederı.Çunku
araç---------15700
orjinal parçalar 350 TL (triger+rulman+travers takozları+termostat(sorun vardı)+benzın filtresi Hepsi Orjinal)
işçilik ve parça 200 TL (antifiriz+gergi kayısı+klima kayışı+bakım)
Bagaj Su sorunu 100 TL (bagaj su alıyordu,cam sokuldu takıldı+stoplar megeslendı,su girebılecek yerler yapıldı)
Hava Filtresi 35 TL (Yan sanayi)
Rot Lastikleri 30 TL (Viraj demir rotlarının lastikleri değişti orjinal aldım)
Hidrolik 50 TL (Total 2 kutu fren hidroloji degişti + işçilik + direksiyon yaglandı)
Şu an arka amortisorlerın durumu iyi degil,vurmuyor ama ozellıklerı kaybetmeye çok yakın en az 400 TL
Rot başı toz lastikleri iptal orjınallerinin çift 50 TL
Yanı bir 500 Daha mafrafı oldugunu düşünürsek
16.500 e mal oldu 500 daha koyun 17bin olur
17.000 TL bakımlı araç ben şimdi satsam bu aracı 17.500 den aşagı satmam haa satabilirmiyim tabıkı ayrı mesele.
Ama bınıcısı için bu saatden sonra araç 10bınde bır yag filtre aracı oldu.
az once bogaz kelebegını temızledım,egzostan bembeyaz dumanlar geldi,sprey aldım 12TL
-
walla arkadaşlar konuyu hortlatayım dıyelım.2 hafta önce (Kendım honda terakkıde çalışıyorum) acilen araç lazım oldugundan 2000 1.6 ies A/T 150.bn kmde 15700 aldım.Araçta hiç degişen yok,3 parça boya var,gp yok.Gümüş renk,LPG yok
1200 Tl ye 1 ay once jant ve lastik takılmış
450 Tl ye sony teyp alınmış
öne 2 adet pioneer kabin takılmış
cenmax alarmı var
film yapılmış.
Şanzıman yağı,motor yağı yeni değişmiş.Bujıler ve Frenler iyi.
Orjinal jantlarıda aldım uzerındekı lastıkler ölü
15700 bence ederı.Çunku
araç---------15700
orjinal parçalar 350 TL (triger+rulman+travers takozları+termostat(sorun vardı)+benzın filtresi Hepsi Orjinal)
işçilik ve parça 200 TL (antifiriz+gergi kayısı+klima kayışı+bakım)
Bagaj Su sorunu 100 TL (bagaj su alıyordu,cam sokuldu takıldı+stoplar megeslendı,su girebılecek yerler yapıldı)
Hava Filtresi 35 TL (Yan sanayi)
Rot Lastikleri 30 TL (Viraj demir rotlarının lastikleri değişti orjinal aldım)
Hidrolik 50 TL (Total 2 kutu fren hidroloji degişti + işçilik + direksiyon yaglandı)
Şu an arka amortisorlerın durumu iyi degil,vurmuyor ama ozellıklerı kaybetmeye çok yakın en az 400 TL
Rot başı toz lastikleri iptal orjınallerinin çift 50 TL
Yanı bir 500 Daha mafrafı oldugunu düşünürsek
16.500 e mal oldu 500 daha koyun 17bin olur
17.000 TL bakımlı araç ben şimdi satsam bu aracı 17.500 den aşagı satmam haa satabilirmiyim tabıkı ayrı mesele.
Ama bınıcısı için bu saatden sonra araç 10bınde bır yag filtre aracı oldu.
az once bogaz kelebegını temızledım,egzostan bembeyaz dumanlar geldi,sprey aldım 12TL
Aldığın fiyat ve yaptığın masraf bence normal. 15 küsüre alıp
16 küsüre mal etmek. İes için çok normal.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-satilik-68900856/detay
Buna ne dersin ?
Bence fiyat süper ama ben taklalı diye şüpheleniyorum.
Yoksa bu kadar düşmezdi. :D
-
bu ilanlar uçuyor,bizim burda 2004 ES,zavolli lpg li,butun bakımları bizde oldu araç 300.bın de 20bine satıldı.A/T,sunroof lu,bej renk ayrıca
-
İlanlardakı fıyatları gorunce şaşırmıyor değilim.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-satilik-honda-civic-71733244/detay mesela ben bu aracı tanıyorum,LPG li GP li.Ayrıca araç bakımlı.Masrafsız.Dosta gidecek bir araç.LPG side yenı takıldı.1 haftayla kaçırdım ben bunu ona üzülüyorum.Fiyatınında uygun oldugunu düşünüyorum.Lakin 17bın'e bıtecek bu araç
-
bu ilanlar uçuyor,bizim burda 2004 ES,zavolli lpg li,butun bakımları bizde oldu araç 300.bın de 20bine satıldı.A/T,sunroof lu,bej renk ayrıca
evet arkadaşım bunu söylemeye çalışıyoruz işte.
ama herkesin kendi arabası kendi fiyatı
bir şey söyleyince karışıyor ortalık.
Onun için en güzeli fiyat için negatif yorum yapmamak.
-
evet arkadaşım bunu söylemeye çalışıyoruz işte.
ama herkesin kendi arabası kendi fiyatı
bir şey söyleyince karışıyor ortalık.
Onun için en güzeli fiyat için negatif yorum yapmamak.
++++ 1500
-
arkadaslar bir hafta önce benim 2001 166ooo kmde lpgli guvenlık paketli beyaz cıvıc 1.6 ıes 20 bin saydık 2004 model 2.4 execulıve accordla takas ettik 10.500 üste verdim sizce nasıl aldıgım accordda super hiç tık yok bakımlı bir araç iyi yapmısmıyım sizce ???
-
bahsettiğiniz 2.4 Executive fiyatları 26-36 arası temızlıgıne gore degışır.
Ortalama 30bın degerınde bır araç almış olsanız 30-10,5=19,5'a kendı aracınızı satmışsınız ki oldukca iyi
lakin 2.4 Executive modelleri accordlarda pek tutulan bir model değildir.
-
suni yükselişler var,kaldıki modifiye parçası çok olan araç olduğu için ucuza modlanıyor buda aracın fiyatını yükseltiyor.Kanı kaynayan kardeşlerimiz bir şekilde parayı bulup arabaya veriyorlar.Şimdi allah aşkına bana söyleyin bu gün 98 ies e 18000 isteyen adamı gören 2002 es lere 19000 istiyor bu ne yaman çelişki?tamam honda güzel araba ama bu güzellik duygusala bağlamış gidiyor....
-
Ortalama 30bın degerınde bır araç almış olsanız 30-10,5=19,5'a kendı aracınızı satmışsınız ki oldukca iyi
bence tutulan bir model isteyeni bineni çok hatta aldıgım gun 30.500 teklıf eden oldu kapının onune getirdigimde tanıdıgım bir kısı binmek ıstedıgım ıcın vermedim
-
bence tutulan bir model isteyeni bineni çok hatta aldıgım gun 30.500 teklıf eden oldu kapının onune getirdigimde tanıdıgım bir kısı binmek ıstedıgım ıcın vermedim
Piyasada 30bine accord kalmadı hemen teklifler geldi demek size :) Vay be napsak bir accordmu alsak reşat altını mübarek :)
İes'i de 20bine verdim diyorsunuz,helal olsun :)
-
Piyasada 30bine accord kalmadı hemen teklifler geldi demek size :) Vay be napsak bir accordmu alsak reşat altını mübarek :)
arkadasım komsum geldıde oyle fiyat verdi tanıdık yanı tanımadıgım adamlar gelıpte benden hemen arabayı ıstemedi kendısıde araba aradıgı ıcın bana bu teklıfı yaptı kendısı ınternet v.s ortamına pek takılmaz burda kımseye yalan soyleyecek halımde vaktımde yok beni bılen bılır bu sıtede her seye yazmam okur geçerim fakat bildiğimi gördüğümüde esirgemem kımseyle laf dalaşına girmem ama sizin benı yalancı gıbı gostermeniz hosuma gitmedi
-
arkadasım komsum geldıde oyle fiyat verdi tanıdık yanı tanımadıgım adamlar gelıpte benden hemen arabayı ıstemedi kendısıde araba aradıgı ıcın bana bu teklıfı yaptı kendısı ınternet v.s ortamına pek takılmaz burda kımseye yalan soyleyecek halımde vaktımde yok beni bılen bılır bu sıtede her seye yazmam okur geçerim fakat bildiğimi gördüğümüde esirgemem kımseyle laf dalaşına girmem ama sizin benı yalancı gıbı gostermeniz hosuma gitmedi
Estağfurullah ,ben sadece şaşırdığımı belli etmek istedim :) Yoksa yalancı gibi gösterme durumu vs. yok yani.. Laf dalaşına girecek de bişey yok zaten,neyse hayırlısı olsun ;)
-
Haklısınız da tanıdıktan aldığınızı belirtmezseniz nereden bilelim?
Ben de 30,000 tl ye 2005 model 96,000 de 316i sattım birkaç ay önce.
Borusan çıkışlı full. 1 parça boyalı.
Piyasaya bakarsan fiyatları 38-39 dan başlıyor ama
tanıdık ve para sıkışıklığı sebebiyle bu fiyata gitti.
Şimdi ben BMW forumunda sadece fiyatı söylesem bu fiyata sattım diye bana da aynı tepkiyi verirler.
Onun için sadece seni tanıyanlar için değil tüm forum için açıklayıcı olursak bu tip yanlış anlaşılmalar olmaz diye düşünüyorum.
-
neyse bosverelim ama gerçekten dediginiz gibi ies fiyatları uctu bırden bu neden oldu adam bakıyor 99 model ıes 17 18 yazmıs adam diyor kendı kendıne e bu adam 99 modele 18 bin yazmıs bnm 2001 model neden 21 22 etmesin hemen ilanı veriyorr ve bu devran boyle surup gidiyor sonuc bundan ıbaret bence
-
aslında olay satıcı olmayan birinin sadece nette aracım görünsün ya tutarsa biri alırsa diye 15-16 lira edecek arabaya 18-19 lira yazmasıyla başlıyor... sonra sahibindene bakan satacak olan adam o araba o para ediyorsa benim arabada o paradan gider mantığıyla 3 aşağı 5 yukarı ona yakın bir fiyat yazıyor...
98 tek kapı 1.6 ies ye 22.5 isteyenide gördüm :) işin tuaf tarafı o paraya gitmesede belki 18-19a gidiyor alanlarıda gördüm satanlarıda....
aslında araba alış satış işi arz talep meselesinden kaynaklanıyor fiyatta ona göre şişirilebiliyor... 98 euro civic 11-12 liraya 98 civic 18-19 liraya satılıyor...
Türkiyede tutulan model diye birşey var önceleri bu iş torostaydı avrupa araba fiyatına toros alıyorduk :)
-
Merhaba tabıkıde tutulur ama ben olsam 2.0 varken 2.4 almazdım,az once 2.el sorumlusu arkadaşlada konuşuyorduk 2.4 ex.2004 model 30bın eder dedı,2.0 için 32 gıbı dedı.Hayırlı uğurlu olsun kasız belasız bınersınız ınşallah
-
aslında olay satıcı olmayan birinin sadece nette aracım görünsün ya tutarsa biri alırsa diye 15-16 lira edecek arabaya 18-19 lira yazmasıyla başlıyor... sonra sahibindene bakan satacak olan adam o araba o para ediyorsa benim arabada o paradan gider mantığıyla 3 aşağı 5 yukarı ona yakın bir fiyat yazıyor...
98 tek kapı 1.6 ies ye 22.5 isteyenide gördüm :) işin tuaf tarafı o paraya gitmesede belki 18-19a gidiyor alanlarıda gördüm satanlarıda....
aslında araba alış satış işi arz talep meselesinden kaynaklanıyor fiyatta ona göre şişirilebiliyor... 98 euro civic 11-12 liraya 98 civic 18-19 liraya satılıyor...
Türkiyede tutulan model diye birşey var önceleri bu iş torostaydı avrupa araba fiyatına toros alıyorduk :)
hocam 1.6 ieslerin hb si varmı tek kapı dediğinden onu anladımda, yoksa devrik bi cümlemi kurdun. bi ara var yok tartışması olmuştu bikaç kişi gördüğünü söylemişti merak ettim
-
hocam 1.6 ieslerin hb si varmı tek kapı dediğinden onu anladımda, yoksa devrik bi cümlemi kurdun. bi ara var yok tartışması olmuştu bikaç kişi gördüğünü söylemişti merak ettim
Sanırım klavye hatası
96-01 civiclerde VTI dışında 1,6 HB yok.
Sorun değil tartışılıcak konu fiyat zaten.
-
ben japon araçalrının fıyatıın yukselmesını surda son 1 sene ıcerısınde gorulen jdm sevdasına baglıyorum jdm sevdasına fıyatlar uctuda uctu
-
arkadaşlar tamam Civic fiyatlarını uçuranlar var bunda aynı fikirdeyiz.
ama diğer markalar? diğer markalarda aynı.. 0 araç fiyatları yükselince 2.elde yükseliyor.
-
arkadaşlar tamam Civic fiyatlarını uçuranlar var bunda aynı fikirdeyiz.
ama diğer markalar? diğer markalarda aynı.. 0 araç fiyatları yükselince 2.elde yükseliyor.
İllaki sıfırı artınca ikinci el de artacak ama kademeli olarak
yani hiçbir markada bir model bir üst modelinin fiyatını geçmez.
Ama bizde 21'e 1998 model de var 2002 model de
Bakını şöyle
60,000 km deymiş hadi inandık diyelim. Başka veri yok. 2001 ies civic - 25,000 tl
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-atmis-binde-olani-varmi-70957909/detay
118,000 km de 2002 civic ES - 23,500 tl
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sorunsuz-honda-civic-vtec-es-69708648/detay
Bu düz hesabı yapmaması için alan adamın afedersiniz ama ilkokul terk olması lazım.
Biraz kurcalasam çok daha ucuz ve az km li daha yeni kasalar bulunur. Ben 5 dk da bunu buldum.
-
Sanırım klavye hatası
96-01 civiclerde VTI dışında 1,6 HB yok.
Sorun değil tartışılıcak konu fiyat zaten.
sorun yapmadım arkadaşın hatasınıda aramadım honda tarihçesini ürün yelpazesini meraklısı olan herkes az çok araştırır bilir , bazen özel durumlarla karşılaşmak mümkün buda onlardan biri olabilir belki rastlamıştır diye merak ettim okadar. neyse konu dağılmasın onların hondaların organik sanırım ondan pahalı.
-
aracına prim yaptırmaya mı çalışıyorlar.. :)
-
Mal, müşteriye satılır.İsteyen alır, isteyen almaz. İsteyen egosunu tatmin eder, isteyen satılması için makul bir fiyat çeker. İsteyen 98 model VTİ'ye 30 bin TL der. İsteyen 22,5 son fiyat der. İsteyen istediği fiyatı yazar.Alan alır almayan almaz. Sırf yüksek fiyat çekti diye de adama bu fiyatı nasıl yazarsın demeye de kimsenin ne hakkı ne de haddi...
-
fearless.32 ilk konu ilk paragrafı okumanı tavsiye ederim.
Sonuçta hepimiz hem alıcı hem satıcıyız.
Sadece bu fiyat politikasını anlamaya çalışıyorum.
-
doğanlara şahinlere 10 bin lira yazılan memlekette bırakın cıvıcler etsin o parayı.hep bu doğancıların başının altından çıkıyo bu işler :))
-
Yanlış anlaşılmasın da sen neden beni yanlış anladın :) Benim söylediklerimde ne yanlış gördün ya da ne terslik var. Ben de bunu anlamaya çalışıyorum şimdi..!
-
aracın fiyatını alıcı belirler bana göre satıcı değil.2008de araç baktım temiz,kazası-kırığı çıkığı olmayan yada az olan..2 civic için pazarlık yaptım biri satılmış daha önce diğerinin sahibi son dakikada vazgeçti satmaktan.belki 50 kişiyi aradım aracını sormak için.sonunda pes ettim gittim kredi çektim katılımına sıfır aldım.ikinci el araç fiyatlarında şu yüksek şu düşük diyemeyiz.beklentiye ve kişisel mantığa göre değişir.işyerinde bir abimiz piyasasından enaz 3bin tl yüksek vererek 2006 civic es aldı.garaj arabasıydı ve bakımlıydı.arıza felan verirse uğraşmak istemiyorum sanayide demişti daha ucuzlarına.
uzun lafın kısası her araç alınır da satılır da.fiyatı asla önceden kestiremezsiniz...
-
Yanlış anlaşılmasın da sen neden beni yanlış anladın :) Benim söylediklerimde ne yanlış gördün ya da ne terslik var. Ben de bunu anlamaya çalışıyorum şimdi..!
Yok sen "kimsenin fiyat üzerinde konuşma hakkı yok"
diyince konuyu açan kişi olarak böyle bir hatırlatma yapayım dedim.
-
araba var arabacık var bu olayı modelle ele alırken temizliği ilede ele almak lazım arkadaşlar ama hondaya verilen para helaldir derim ben....
-
araba var arabacık var bu olayı modelle ele alırken temizliği ilede ele almak lazım arkadaşlar ama hondaya verilen para helaldir derim ben....
sen 2005 civice ( tayyar hariç) 32 33 bin verirmisin.??? hondaya helal olsun diyorum zaten ürettiği araçlar için, o paraları çekenlerede helal olsun diyorum kendilerini ele güne maskara yapıcak cesaretleri var.
-
acaba yeni civicmi alsam diye kendimi kandırmaya çalışırken http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-yeni-kasa-sifir-hic-kullanilmamis-72714641/detay/ bu ilanı gördüm. yorum sizin
-
abi yorumsuz...
acaba yeni civicmi alsam diye kendimi kandırmaya çalışırken http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-yeni-kasa-sifir-hic-kullanilmamis-72714641/detay/ bu ilanı gördüm. yorum sizin
-
ben bu konuda yazmıştım ies lerin 19-20bin etmez diye
bazı arkadaşlar beni topa tutmuştu sen kaça verdin diye..
bende 18600 verdim değişen yok 2 parça boya var beyaz ve full olanından
internete giriyorsun adam boş arabaya 20-21 yazmış
buda yanlış..
ama bende diyorum araba var arabacık varr
fiyatta en önemli unsunlardan biriside temizlik
sen 2005 civice ( tayyar hariç) 32 33 bin verirmisin.??? hondaya helal olsun diyorum zaten ürettiği araçlar için, o paraları çekenlerede helal olsun diyorum kendilerini ele güne maskara yapıcak cesaretleri var.
-
sizin aracı hatırlıyorum. gayet güzel duruyordu. meraklısı gelmiştir. beyaz rengine kapılmıştır. 1 fazla olsun demiştir almıştır burda sorun yok zaten. ilanı gördün bayide sıfırı en donanımlısı 49. mantık dışı olmaya başladı bu işler. tamam honda pirim yaptırır ama aldıktan 2 gün sonrada 6binlira koymazki üstüne
-
dediğin gibi bu kadarda olmaz
birde dikkat ettiysen full olanı değil
bence bu araba elinde patlar
-
adam onu kendini tatmin etmek için koymuş oraya zaten ne öyle bi araba var nede öyle bi fiyat kendi egosu için koymuş işte bizde yorum yapıyoruz kendimizce :D
-
:)
-
kamera şakası felanmı...2012 premium 53 yazmış :)
-
Yok sen "kimsenin fiyat üzerinde konuşma hakkı yok"
diyince konuyu açan kişi olarak böyle bir hatırlatma yapayım dedim.
Ben 'kimse fiyat konusunda konuşamaz' demedim. O fiyatı oraya yazana bişey diyemezsin dedim.
-
Yoksa fiyat konusunda sabaha kadar konuş. Adam oraya 53 bin tl yazdıysa bunu tartışabilirsin. Ama neden böyle yazdın diyemezsin.
-
Yoksa fiyat konusunda sabaha kadar konuş. Adam oraya 53 bin tl yazdıysa bunu tartışabilirsin. Ama neden böyle yazdın diyemezsin.
Zaten başta "fiyat politikasını anlamaya çalışıyorum" derken onu kastediyordum.
Bizim satıcıya neden bu fiyata satıyorsun deme hakkımız tabi ki yok.
Para benim cebime girmiyor ya da benden çıkmıyor.
Aynı fikirdeyiz.
-
Aynı fikirdeyiz.
Yaav zaten İnsanın doğasında var bu. Kendi malını ucuza satmak istemez. Alırken ucuza almak ister. VTİ arıyorum. Ama hala arıyorum. Şu an sedan İES var. VTİ'da sedan olsun istiyorum ama nerdeeee :D sağlamdır dediğin sedan VTİ 25 bin TL :D
-
Aynı fikirdeyiz.
Yaav zaten İnsanın doğasında var bu. Kendi malını ucuza satmak istemez. Alırken ucuza almak ister. VTİ arıyorum. Ama hala arıyorum. Şu an sedan İES var. VTİ'da sedan olsun istiyorum ama nerdeeee :D sağlamdır dediğin sedan VTİ 25 bin TL :D
Piyasada 22 bin tlye ies varken doğal olarak VTI sahipleri de fiyatları 26-27 ye yükseltiyorlar.
Sen de ies'e 23 iste :D
Ben de ies kullanıyorum piyasamız artsın. :D
-
Valla ben İES'e 16750 fiyat çektim. Dedim ya, arayıp '' 16 olmaz mı ? 10'u çek olsun 7000 nakit olsun olur mu ? çok teklif geldi böyle. Ama vazgeçtim artık satmaktan. İES'i turbo hariç doldursam VTİ kadar olmasa da baya verim alırım diye düşünüyorum. şöyle 6-7 bin TL masraf etsem kılçık gibi olur benim İES :)
-
2010 premium var ark ta önden çamurluklar kaput radyatör vs. bi kapı değişik biri boyalı arkadan bagaj havuzu bagaj kapağı değişik bu arabaya 34 35 eder diyor bunun tartışmasını yapıyoruz kaç gündür satabiliyorsan sat dedim en sonunda ben de ne yapayım. 2010 elegance da bende var ikimizde de lpg var onunki zaten başta daha otm vites + sunroof 4-5 bin fark var.benim sadece arka tampon değişti haricinde boya kaza yok 26 bin benim 40 bin onun km.ben diyorum 40 civarı eder benimkine.sizin yorumlarınızı da hazır konu varken ikisi için de almak isterim kisi de gri renk.
-
Onun söylediği fiyata göre senin araçta 40 eder usta. Ama premium da sunroof var mı yaav ?
-
demek istediğim o premium olduğundan benimki elegance bende otm vites ve sunroof farkı var o düz.kusura bakmayın ben yanlış anlatım yapmışım yukarda cümle karışık olmuş :)
-
2010 premium var ark ta önden çamurluklar kaput radyatör vs. bi kapı değişik biri boyalı arkadan bagaj havuzu bagaj kapağı değişik bu arabaya 34 35 eder diyor bunun tartışmasını yapıyoruz kaç gündür satabiliyorsan sat dedim en sonunda ben de ne yapayım. 2010 elegance da bende var ikimizde de lpg var onunki zaten başta daha otm vites + sunroof 4-5 bin fark var.benim sadece arka tampon değişti haricinde boya kaza yok 26 bin benim 40 bin onun km.ben diyorum 40 civarı eder benimkine.sizin yorumlarınızı da hazır konu varken ikisi için de almak isterim kisi de gri renk.
Öteki arabanın sunroof ve otom. vitsine aldanma.
Araba alanlar öncelik olarak kaza ve km durumuna bakarlar.
Bir de diğer araç premium
O sebeple arkadaşın isterse 40 yazsın o kadar boyaya ve kazaya yazdığıyla kalır.
anlattığın kadarıyla bu özellikte bir premiuma 30 dan yukarı verilmez
sendeki araç da elegance ve sadece ar kusur yok olarak algılayabiliriz.
Seninkinin piyasası da ilan fiyatı değil son fiyat olarak konuşuyorum tmizliğine göre 33-38 arası değişir.
Zaten sıfır elegance manuellerde pazarlığa göre 46-47 civarı.
-
anladım sahibinden her ne kadar bozulsa da gerçekten satmak isteyenler de olduğundan dün bi baktım 37 ye filan bi iki parça boyalı elegance var 2010 hiç boyasız 38,950.hepsinde bir lira indirim düşünürsek o aralıkta gibi gördüm ben de .
-
Ne arkadaşınızın premiumu o fiyata gider nede sizin elegance 40bine. 33-36 arası 2010 elegance satılır,premiumda 4bin düşüp baz alsın işte ;)
-
en temiz elegance kaza boya olmayan otm sunroof lu 38 800 sahibindende. lpg de eklersek.diğer konuda 30a bulunan elegance ı gördüm : ) :)
-
en temiz elegance kaza boya olmayan otm sunroof lu 38 800 sahibindende. lpg de eklersek.diğer konuda 30a bulunan elegance ı gördüm : ) :)
Komple boyalı değişen yok,pert değil ve ((26.000TL)) fiyatı da gördün değil mi?? :)
-
komple boyalı arabayı ben napıyım sen al :) .ona bakarsan vtec lerin de 20 lira 19 lira komple boyalısı.elegance var ama o biçim var.niye durup dururken komple boya.eski doğan şahin değil ki bu komple boyalı baksın millet.onun altında bişey aramaz mısın sen alcak olsan.yanaşmazsın bile de piyasa yapıyon :)
-
piyasada alcak adam kaza belasına bakar biniciyse niye boyasız normal para olanlar bi günde satılıyor.
-
2 hafta önce yeni aldığımız ev için ikinci aracımızı satmak zorunda kaldık (yaklaşık 2 aydır sahibinedn deydi). 2008 elegance siyah F1 LPG vs. vs. değişeni yok 3-4 parça boyalı. 32.000 e zor verdim (20.000 i peşin gerisi Mart sonuna),,,
güleyimmi ağlayalımmı...
-
2 hafta önce yeni aldığımız ev için ikinci aracımızı satmak zorunda kaldık (yaklaşık 2 aydır sahibinedn deydi). 2008 elegance siyah F1 LPG vs. vs. değişeni yok 3-4 parça boyalı. 32.000 e zor verdim (20.000 i peşin gerisi Mart sonuna),,,
güleyimmi ağlayalımmı...
Demek istediğim buydu CAGLAR28 arkadaşım,kullanıcı satarken maximum bu fiyatlara gidiyor ;) Direk birinci ağızdan selamoğlu arkadaşımız gibi...
-
komple boyalı arabayı ben napıyım sen al :) .ona bakarsan vtec lerin de 20 lira 19 lira komple boyalısı.elegance var ama o biçim var.niye durup dururken komple boya.eski doğan şahin değil ki bu komple boyalı baksın millet.onun altında bişey aramaz mısın sen alcak olsan.yanaşmazsın bile de piyasa yapıyon :)
Birde piyasa yapıyosun derken ne demek istedin tam anlayamadım??? Benim piyasa yapacak ne işim var ne araba alıyorum ne de satıyorum paşalar gibi arabam var biniyorum...Piyasa yapmaya ihtiyacım yok yani ;)
-
iyi binmeler o zaman sana.ben kurban bayramından önce 42,750ye vermedim arabamı öylesine koymuştum
-
iyi binmeler o zaman sana.ben kurban bayramından önce 42,750ye vermedim arabamı öylesine koymuştum
:)
-
bi bana denk gelmiyor öyle alıcı. ama denk gelsin bende vermicem, burda hava yapıcam vermedim diye:D şaka beya vermezmiyim daha öncede demiştim bide çiftetelli açar oynarım adamın karşısında :D
-
http://www.sahibinden.com/index.php?a=1013&related_type=1&related_id=74733883&user=2139608&send=success&st_message=
Allah aşkına birde şuna bakın....
özellikle sis farları çok ilginç bir yere takılmış
-
Bu arada yukarıdaki link yanlış doğrusu...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-orjinal-aramayana-guvenlik-paket-74733883/detay/
Makyajsız kasa olsa sis farlarının yerine tamam diyecemde.Adam ne güzel sis farı için tamponda yer yapmış be mübarek 50 lira fazla vermemek için arabayı hiç etmeye ne gerek var.bagaja ağzına kadar ses sistemi yapacağına 100 lira verip mis gibi sis farı taktır...Görmemişin ses sistemli hondası olmuş bide Antalya piyasasıyla birleşince tutmuş 30000 lira yazmış...
-
42liraya şu piyasada ne alırsın bu araba ayarında birşey söyleyin alacak araba yok ki ? aracıdma lpg de var az da yakıyor o yüzden vermem ne olduğunu ben biliyorum naylonunu ben açmışım her ay cilasını ben yapıyorum böyle bi hastalık fd6 Allah herkese kısmet etsin : ) AMİN :)
-
42liraya şu piyasada ne alırsın bu araba ayarında birşey söyleyin alacak araba yok ki ? aracıdma lpg de var az da yakıyor o yüzden vermem ne olduğunu ben biliyorum naylonunu ben açmışım her ay cilasını ben yapıyorum böyle bi hastalık fd6 Allah herkese kısmet etsin : ) AMİN :)
Bizim buralarda yaşlı bir dayı vardı,vefat etti Allah rahmet eylesin aynı sizin gibi konuşurdu :) 87 model reno'su vardı kimseye satmazdı,en son çocukları sattı 4.000liraya,o aklıma geldi :)
42 liraya satamazsın ki hocam herkes ondan bahsediyor ama vtec2lere,ies lere 30.000 istenince siz yine insaflı gözüktünüz gözüme :) Hayırlısıyla,gülerek binin aracınıza ;)
-
ama işte dediğim gibi tek bi konu var şuan o fiyattan 2 3 bin düşmüş durumda.dün durakta konuşuyorduk ticari taksi var bizim 39 40 dendi gideceği fiyat.şuan yine koyar satarım ama ne alınır o paraya orası kafa karıştırıyor satmak gibi niyetim zaten yok da alacak araba da yok o paraya sıfır ya da aynı temizlik aynı ayarda.
-
ama işte dediğim gibi tek bi konu var şuan o fiyattan 2 3 bin düşmüş durumda.dün durakta konuşuyorduk ticari taksi var bizim 39 40 dendi gideceği fiyat.şuan yine koyar satarım ama ne alınır o paraya orası kafa karıştırıyor satmak gibi niyetim zaten yok da alacak araba da yok o paraya sıfır ya da aynı temizlik aynı ayarda.
Hocam aklınızda bulunsun Opel Astra J bakabilirsiniz,ben fd6'mı satıp sıfır J aldım onu sattım en son Bmw aldım :D Size de tavsiye edebilirim civicten donanım olarak çok üstün,sesiz ve bi o kadar da sağlam arabadır,dediğiniz fiyatlara satıp üzerine küçük eklemeler yaparak bakabilirsiniz ;)
-
ekleme gibi bi ihtimal şuan yok daha 9 bin kredi borcu devam etmekte :) bu da 3 yıl borçla laındığından zor gibi.ama yol tutuş olarak böyle araba görmedim.serilik olarak da toyota hb 1,6 gibi 04 05 terra
-
ekleme gibi bi ihtimal şuan yok daha 9 bin kredi borcu devam etmekte :) bu da 3 yıl borçla laındığından zor gibi.ama yol tutuş olarak böyle araba görmedim.serilik olarak da toyota hb 1,6 gibi 04 05 terra
Bayağı bi kullandım iyi biliyorum,madem seviyorsunuz borcu bitene kadar binin o zaman :)
-
bitse de en az on yıl binerim hyundaı getze 4,5 yıl bindim de durmazdı rahmetli : )
-
Civic FD6 Gerçekten Güzel Araç Fakat Artık Fiyatlar Çok Uçuyor Sıfırı İle Aynı Paralar İsteniyor :) 2010 49600 Km'de Otomatik 1 Parça Boyalı Premium Aracımı 37.500 Sattım Güzel Para Olduğunu Düşünüyorum :) Gerisi Şehir Efsanesi Olur :D
-
Civic FD6 Gerçekten Güzel Araç Fakat Artık Fiyatlar Çok Uçuyor Sıfırı İle Aynı Paralar İsteniyor :) 2010 49600 Km'de Otomatik 1 Parça Boyalı Premium Aracımı 37.500 Sattım Güzel Para Olduğunu Düşünüyorum :) Gerisi Şehir Efsanesi Olur :D
2010 dreamı 37.000 ye sattım
-
Hayırlısı olsun. Bu fiyat yüksekliğine bakış açısını sadece hondalara ve model yükseltecek olanlara indirgeyecek olursak herşey normal görünüyor. Mesela ies yi piyasa değerinin 2 lira üstüne satıp vtec olanı da 2000 lira üstüne alıyorsun. Bu hondanın değerini yükseltmiş olmuyor, diyorsun ki elimde 24 bin liraya honda var, yani potansiyel olarak 24 bin liran var ama reel olarak 22 bin liran var. Arabalarımızın kıymetli olmasını istediğimiz için böyle. Hondayla hondayı takas edince sıkıntı yok, ama farklı markadan hondaya geçiş yapmak isteyene pahalı geliyor.
-
Hayırlısı olsun. Bu fiyat yüksekliğine bakış açısını sadece hondalara ve model yükseltecek olanlara indirgeyecek olursak herşey normal görünüyor. Mesela ies yi piyasa değerinin 2 lira üstüne satıp vtec olanı da 2000 lira üstüne alıyorsun. Bu hondanın değerini yükseltmiş olmuyor, diyorsun ki elimde 24 bin liraya honda var, yani potansiyel olarak 24 bin liran var ama reel olarak 22 bin liran var. Arabalarımızın kıymetli olmasını istediğimiz için böyle. Hondayla hondayı takas edince sıkıntı yok, ama farklı markadan hondaya geçiş yapmak isteyene pahalı geliyor.
ne alaka hocam. 1.si ben makyajsız kasadan makyajlı kasaya geçmek için satıyorum aracımı takasta kimse gelmez sıkışık adam bile yanaşmıyor anlamış değilim. 2.si 2002 ile 2004-05 arasında 2 3 model fark var ama satmaya kalksan bizim araç 18 19 20 arası mübarek makyajlılar 27den 38e kadar çıktı. varsa öyle bildiğin alıcı satıcı dengesi kenarda paramda var 5 bini gözden çıkardım , 2 model yükseltmek için az para değil. he dersenki sende yüksek fiyat yaz. yazsam ne olucak satılmadıktan işim görülmedikten sonra, buralarda ele güne maskara oluruz sonra
-
İşte benim demek istediğim tam buydu. Arabasını satılığa çıkaranları kategoriye ayırabiliriz demek ki. Yüksek fiyat isteyip satabilen yok denecek kadar az. Gerçekten satmak isteyen ilk fiyatını belirlese de gerçek bir alıcının karşısında direnmiyor. Ben olsam şansımı denemek isterim neden daha fazlasına vermeyeyim diye, madem ilanlarda yüksek fiyatlar telefuz ediliyor bakarsın benimki de yüksek fiyata gider derim. Baktım satamıyorum zaten mecburen fiyatı kırıyoruz. Ya ederini yazıp sağlam duruşla istediğimiz fiyata satıcaz ya da ilk başta şansımızı deneyip yüksek fiyatları örnek gösterip fiyatı ederine çekicez ama neden fiyat kırıldı gibi şüpheleri de üstümüze çekmiş olucaz. Bence ederinden yüksek fiyatlara takılmamak lazım. Ancak şunu sorgulayabiliriz, ederinden fazla istenen arabalar yüzünden gerçek alışverişler etkilenniyor mu etkilenmiyor mu? Etkilense bile bu konuda bir yaptırımın olması mümkün görünmüyor.
-
etkilenmezmi. ben beyçelikte çalışan birinin aracına talip oldum 2005 es e 25.000 dedi. pazarlıkta bile üstelemedim 250 lira attık okadar . adam ne netten anlar ne piyasadan. aracın ederi budur dedi tamam dedim haklıda ederi odur arkadaş. 3 gün müsade istedim kendi aracımı satıp hemen onu almak için , kendi aracımada düşük fiyat istedim hemen nakite çevirmek için. baktım insanlar düşük fiyat yazdım diye araçta kusur aramaya başladı , o sırada sürede doldu bende başka yerden nakit ayarlayıp alayım kendi aracımı nasıl olsa satarım düşüncesiyle adama gittim, 3 gün içinde alacağım aracın fiyatı 27.500 oldu nedenmi, fabrikadaki arkadaşları sahibinden denen site de aracın emsallarini göstererk sen manyakmısın bu fiyata veriyosun demelerinden. ha satabildimi hayır o fiyata ama sonra haberi geldi 26.250 ye vermiş. o gün bana 26.250 ye olur deseydi yine tamam derdim belki çünkü araç hoşuma gitmişti. ama o esnada burnundan kıl aldırmadı
-
gerçekten Honda piyasanın en ucunda satılabilen araç herhalde tekrar Honda almaya karar verdim ama bu astronot abilerimin yüzünden alamıyorum..Astronot diyorum çünki altlarındaki arabayı uzay mekiği zannediyorlar. Herkese saygı duyarım ancak Honda alacaksan biriktirip sıfır almak daha mantıklı,hem satarkende 4 lastik yenile birde bir kaç aksesuar yap sıfır fiyatına sat ne güzel...Ancak mazlumun ahı ne olur bilemem..
-
arkadaşlar civic si hatchback lerin piyasaları nedir ?
-
gerçekten Honda piyasanın en ucunda satılabilen araç herhalde tekrar Honda almaya karar verdim ama bu astronot abilerimin yüzünden alamıyorum..Astronot diyorum çünki altlarındaki arabayı uzay mekiği zannediyorlar. Herkese saygı duyarım ancak Honda alacaksan biriktirip sıfır almak daha mantıklı,hem satarkende 4 lastik yenile birde bir kaç aksesuar yap sıfır fiyatına sat ne güzel...Ancak mazlumun ahı ne olur bilemem..
bu konuda tercih meselesi derim fiyatı satıcı koyar alıcı alır yada almaz bu onun bileceği bi durum ama alıcısıda olmasa zaten o fiyatı yazmazlar bu arada hondaların sıfır fiyatı 47-48000 civarı
eğer biriktirilebilirse sıfır herzaman için iyidir ama herkes çıkamıyo malesef...
-
ümit07'den alıntı : ama alıcısıda olmasa zaten o fiyatı yazmazlar
alıcısı varmıki o fiyatlara eğer varsa birinide ne olur bana gönderin. ben bu tür yorumlarda bulunanların büyük çoğunluğunun ya aracı komik rakamlara ilan açılmış diye düşünüyorum yada her malın sahibi gibi gümüşü gözünde altın görme psikolojisine bağlıyorum, çoğumuz binbir güçlüklerle aldık bu araçları, bizim için değerliler honda olması ayrı bir değer katıyor ama bu değeri fazla maddiyata bağlamamak lazım manevi değerinden ötürü sevelim araçlarımızı,
-
Geçen gün bir arkadaş aradı benim İES için; ben 16750 fiyat yazmıştım. Pazarlıksız diye de belirttim ayrıca. Bana söylediği '' 15 olmaz mı ? '' Allah aşkına soruyorum: 15'e İES var mı piyasada ?
-
alıcısı varmıki o fiyatlara eğer varsa birinide ne olur bana gönderin. ben bu tür yorumlarda bulunanların büyük çoğunluğunun ya aracı komik rakamlara ilan açılmış diye düşünüyorum yada her malın sahibi gibi gümüşü gözünde altın görme psikolojisine bağlıyorum, çoğumuz binbir güçlüklerle aldık bu araçları, bizim için değerliler honda olması ayrı bir değer katıyor ama bu değeri fazla maddiyata bağlamamak lazım manevi değerinden ötürü sevelim araçlarımızı,
satamasa niye koysunki süs olsun diye koycak değil ya muhakkak vardır bi alıcısı
-
Geçen gün bir arkadaş aradı benim İES için; ben 16750 fiyat yazmıştım. Pazarlıksız diye de belirttim ayrıca. Bana söylediği '' 15 olmaz mı ? '' Allah aşkına soruyorum: 15'e İES var mı piyasada ?
oda saçmalamış bence :)
-
satamasa niye koysunki süs olsun diye koycak değil ya muhakkak vardır bi alıcısı
satmasa niye koysunmu! hocam sizin haberiniz yok sanırım sahibindendeki araçların katılımından fazlası can sıkıntısına açılmış ilandır. bana göre nedenleri
1. adam yüksek fiyat çekiyor tok satıcıyım diyor güya e o çektiği fiyata alan yok ama alıcı çıkarsada satmam demem havasında
2. adamın telefonu çalmaz arayanı soranı yoktur bu şekilde sosyal olma çabasına girmiştir ( kontör kazanmak için ilan açan bile var )
3. aracının reklamını yapmak isteyen şahıslar
4. vay senmisin civice 32 çeken deyip 38.750 ye ilan açanlar
liste böyle uzayıp gidiyor üstat, bu iş nasrettin hoca misali YA TUTARSA
-
Her malın bir kör alıcısı elbet olacaktır...
-
o söz fiyat anlamında türememiştir hocam, manası kusurlu malın alıcısı vardır. fiyatla alakası yoktur yani :D
-
eğer kimse almasaydı honda satışları durması lazımdı durmuyoki piyasada araba satılıyo model olarak değerlendirmekde yanlış bi olayı çok yüksek olan fiyat tamamda bi modelde 2-3 milyar oynaması normal arabanın temizliğine göre bence...
-
eğer kimse almasaydı honda satışları durması lazımdı durmuyoki piyasada araba satılıyo model olarak değerlendirmekde yanlış bi olayı çok yüksek olan fiyat tamamda bi modelde 2-3 milyar oynaması normal arabanın temizliğine göre bence...
zaten durduğu yok satışların. satıcı olan adam fiyatını zaten normal yazıyor araç 1 hafta içinde satılıyor. diğerleri yıllanmış şarap gibi zaten sadece duruyor ilanlar.