Gönderen Konu: SİTE TÜM SIKINTI DOLU NEDİR BU HONDACILARIN DERDİ  (Okunma sayısı 25644 defa)

Ghan

Ynt: SİTE TÜM SIKINTI DOLU NEDİR BU HONDACILARIN DERDİ
« Yanıtla #75 : Ekim 10, 2011, 07:26:36 ÖS »
Seatına bineli daha aylar geçmiş.Dur bakalım 5 sene geçsin :).Ondan sonra görüşlerini alalım bide.Temiz demiyorum bakın normal kullanılmış bi honda asla şu lafı dedirtmez;bi arıza çıkartmaya başladımı daha toparlanmıyor diye.Bana göre honda seattan üstün bir araçtır.Bunu özellikle 2. elde anladım.Bizle aracı aynı tarihte alan komşu 27 liraya seatını almıştı biz ise 20 bin liraya.Arabasını 18.600 e sattı.Benim aracım ise bırakın 20 yi 21-22 ye 1 haftaya satılır.Araçların alındığı yıl 2007.Bilmem anlatabildim mi.Benim görüşüm budur.

carousal

« Yanıtla #76 : Ekim 10, 2011, 07:52:00 ÖS »
astra 99 ve civic 04 var bizde. kesinlikle civic derim. astra'yı sürmekte zorlanıyorum artık, direksiyonu, fren ve gaz pedalları, aracın tepkisi vesaire inanılmaz farklı. Civic ile çağ atladım resmen. Geçen Civic'i auto king'e bıraktık mini onarım için, araç 2 gün orada kaldı. o 2 günde mecburiyetten astra kullandım. resmen zulüm gibi geldi.

arızasını vesairesini bir yana bırakıyorum, civic kullanmak çok daha basit. çok daha rahat.

99 astra'yı 2. el 2003 yılında aldık, hala bizde, kilometresi 88 binde (lpg hiç takılmadı) ve şimdiye kadar 9 bin lirayı geçti yapılan masraf. Arızası bitmek bilmiyor. kilometresi düşük olduğu için satmak da istemiyoruz. bu sene 1.500 liralık masraf çıkardı, motor bloğunda yağ ve soğutma suyu birbirine karışıyormuş, aradaki keçeler aşınmış. Allahtan araba günde 6-7 kilometre yol yapıyor. Yoksa büyük ihtimal arabayı yakacaktık. Yağ köpükleşmişti ve aracı çalıştırdıktan 3-4 kilometre sonra park edince motorda müthiş bir hararet oluşuyordu. Şimdi tamir edildi, bu sefer de sol ön kapıdan takır tukur ses geliyor.

Bir sanayi sitesine gidin, OPEL özel servislerinin önüne bakın, bir de Honda özel servislerinin önüne. Ne demek istediğimi çok net anlayacaksınız.

Bu da yetmez derseniz, sanayi sitelerinde kaç tane OPEL özel servisi bulunuyor, kaç tane HONDA servisi bulunuyor bir de bu sayıları kıyaslayın. En bariz örnek Şaşmaz oto sanayi, Ankara.  Saymak bedava. :D

Opel bana uzak, Allah'a yakın olsun.
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2011, 07:54:10 ÖS Gönderen: carousal »

hsncck26

« Yanıtla #77 : Ekim 10, 2011, 08:22:09 ÖS »
konuyu açan arkadaş demişki  hondanın sorunlarıyla ilgili çok konu açılmış. buna sadece gülerim... hocam açılan konulara bir bakın ya lütfen... üstte Yusuf abimde yazmış, aracına yapmadığı şey kalmamış ve en sonunda turboladı aracını....
ayrıca siz demişsiniz seatın forumunda hiç arıza konusu açılmamış... bu nasıl bi mantıktır arkadaş... bütün seat sahipleri sanki o forumdamı.. hocam nasıl bi mantıktasınız. yazmıyım yazmıyım dedim ama...
lütfen böle şeylerle gelmeyin. ayrıca bu sitede açılan konuların çoğu yok ordan ses geldi yok burda , yok frenlerım kötü.(ki bütün honda sahipleri kabul eder frenlerinin kötü oldugunu) daha ötesi var mı.
ayrıca şunuda merak ediyorum sizin civic iniz nasıl bir civic mişki size 2. civic parasını harcatmış?

DENON

« Yanıtla #78 : Ekim 10, 2011, 09:04:59 ÖS »
ayrıca şunuda merak ediyorum sizin civic iniz nasıl bir civic mişki size 2. civic parasını harcatmış?
işte böyle bir civicmiş hasancım ;D

idedeler

« Yanıtla #79 : Ekim 10, 2011, 09:20:22 ÖS »
saçma sapan bir kıyaslama olmuş...

PearL GreY MoNsteR

« Yanıtla #80 : Ekim 10, 2011, 09:48:28 ÖS »
Alman mı ? Ahahahahaha
Opel var 99 Astra CD Afedersiniz Ama Allah Belasını Versin !!!! Yok Arkadaş Böyle Bir Araba Olmaz yaaa... ( Honda 1.6i ES ten Astraya Geçince Böyle Oluyor ) Yok Arkadaş Araba orjin 107 Binde 190 ı Geçmedi. Motorda Serilik Yok. Tek Artısı İçine Ses Almıyor.. Parçaları Pahalı Ayar Tutmaz.... Kesinlikle Almanın Atmosferiğine Binmem ! Alman Dediğimiz Olacak Bir Mercedes 500 SEL Çenemi Kaparım Ama Alman'ın 1.6 Sına Binilmez..... Opel Bir Dahamı Asla .... Bu İşler Şans İşidir Ama Genel Olarak Mal Kendini Belli Eder. Ne varsa Hondaaa <3

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #81 : Ekim 10, 2011, 10:04:55 ÖS »
Civic ies e benim kadar eziyet eden adam çok azdır. ben  patlatamadıysam kimse kolay kolay  patlatamaz :D

Bir akşam 4 kişi çıktık deli gibi yağmur yağıyor. istanbul balıkesir yapıcaz. Ben o zaman arabayı eşşek gibi sürüyorum. devir saati 5000 rpm altına hiç düşmüyor.
Bursa karacabeyde yolu sel basmış. hatta bir noktada köy yoluna soktular bizi :D

Yerde yaklaşık 10 cm su var. 100 ile gidiyorum yandan geçen arabanın çıkardığı dalga benim aracı yoldan çıkarıyor. 3, vites de 6500 7000 rpm le bayağı uzun zaman gittim. Açık hava filtresi de vardı üstelik. Bazen balıkesirden istanbula kadar 5000 6000 devirle giderdim. Bu aracın tabii manifoldu inceden kılcal çatlaklar yapar. Katalitik konvertör 180,000 de bitti. iptal ettim.
Sattığım da araba 138 hp dyno kağıdı ile beraber gitti.

Alan adam 200,000 de kız gibi araba aldı.

Arabnın bakımını yaparsanız size bakar bakmazsanız yolda el sallarsınız :D

PearL GreY MoNsteR

« Yanıtla #82 : Ekim 10, 2011, 10:08:19 ÖS »
Kolok kardeşim,
Aşağıdaki linkte daha 7 ay önce arabanı övmüşsün. Şimdi kendinle çelişiyorsun. Değiştirmişsin arabanı hayırlı olsun güle güle kullan, ama honda forumunda hondayı kötüleyen konu açmanın mantığı nerededir. Burada problemler sayfasında konu açanlların %90 aracından memnundur tahminimce, Grafink'in de belirtiği gibi problemlerin çoğu eften püften şeylerdir. Honda civic bir aşktır. Siz o aşkı hissedememişsiniz. (tabi bunda sizin kabahatiniz yok aracınız üzmüş sizi ama her honda öyle değildir.)

http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/ynt_civic_ve_yol_tutusu-t49989.0.html;msg752715#msg752715

"arabam diye demiyorum ama yol tutuşda hızıda mükemmel bence arabadan ziyade  kullanan kendisinde arasın hatayı focus mocus hikaye çok gördüm ben virajda  aramızda açılan mesafeyi bahane aramıyorum ama honda araba araba..."

Puhahahahahaha :) KOLOK : SİTEYİ BENCE TERK ET

MerT01__civic

« Yanıtla #83 : Ekim 10, 2011, 10:27:07 ÖS »
işte böyle bir civicmiş hasancım ;D

bu civic bile yürüyordur Yusuf abi :D

kayaci26

« Yanıtla #84 : Ekim 10, 2011, 11:29:31 ÖS »
Saat gecenin 12 sini geçti ve ben bu yazılanların hepsini okudum... Hasan ım... Anıl kardeşim... Yusuf kardeşim.... işiniz gücünüz yok mu ya...

bırakın abicim... açın hoş bir müzik... tiz volumden takılın...

HERKESİN HAKLI OLDUĞU ORTAMDA DURULMAZ HOCAM !

civicci35

« Yanıtla #85 : Ekim 10, 2011, 11:49:11 ÖS »
değişmin duygusal döngüsü...
binerken iyi
sattıktan sonra ya iyiki satmışım ayakları..
o değilde seatıda alman yaptılarya ona yanıyorum:)

kolok

« Yanıtla #86 : Ekim 11, 2011, 07:18:05 ÖÖ »
Bana siteyi terk et diyen arkadaş sana yazıyorum , babanın malımı bu site değeri neyse verelim ortak olalım  , resmi ekleyen arkadaş o resimde bişey eksik onu neden gizledin , baba parasıyla civic e binip hava atanlar bu sözümde size benim gibi kendiniz kazanın ondan sonra hava atın civic e de binerim seat ada  , seat alman malı değil diyen arkadaş araştır bakalım patenti kime ait , sonuç şu benim yaram vardı gocundum ama son iletileri yazan arkadaşların yaraları benden çokki bir takım yazılanlar zorlarına gitmiş
_PARA BENİM İSTEDİĞİME BİNERİM BABAM VERMİYOR KENDİM KAZANIYORUM (anlayan anladı)...

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #87 : Ekim 11, 2011, 08:57:24 ÖÖ »
Hacı resmi ekleyen arkadaş bildiğim kadarı ile çalışan birisi cnc ve torna işinde çalışıyor. Babasının arabası mevzusu yersiz olmuş.

TURQAZ

« Yanıtla #88 : Ekim 11, 2011, 09:04:48 ÖÖ »
Saat gecenin 12 sini geçti ve ben bu yazılanların hepsini okudum... Hasan ım... Anıl kardeşim... Yusuf kardeşim.... işiniz gücünüz yok mu ya...

bırakın abicim... açın hoş bir müzik... tiz volumden takılın...

HERKESİN HAKLI OLDUĞU ORTAMDA DURULMAZ HOCAM !

ben sen yazasın diye yazdım zaten ,yoksa arıyor gözler seni kardeşim :))

gerisi bir çuval civata ;)

Grafink

« Yanıtla #89 : Ekim 11, 2011, 09:14:54 ÖÖ »
resimdeki aracın konsol ne güzelmiş yaa, aslında bunlardan temiz bulup, 2-3 liraya alıp toplamak lazım. Artık civic'lerin de klasik araç kontenjanına katılma zamanı gelmiştir yarenler... Nesi eksik, impala'dan chevy den... ( tamam bi sürü beygiri eksik de olsun okadar :D)

galantus

« Yanıtla #90 : Ekim 11, 2011, 09:17:13 ÖÖ »
Bana siteyi terk et diyen arkadaş sana yazıyorum , babanın malımı bu site değeri neyse verelim ortak olalım  , resmi ekleyen arkadaş o resimde bişey eksik onu neden gizledin , baba parasıyla civic e binip hava atanlar bu sözümde size benim gibi kendiniz kazanın ondan sonra hava atın civic e de binerim seat ada  , seat alman malı değil diyen arkadaş araştır bakalım patenti kime ait , sonuç şu benim yaram vardı gocundum ama son iletileri yazan arkadaşların yaraları benden çokki bir takım yazılanlar zorlarına gitmiş
_PARA BENİM İSTEDİĞİME BİNERİM BABAM VERMİYOR KENDİM KAZANIYORUM (anlayan anladı)...
dostum bende kendi kazandığım civicime biniyorum. Baba parasıyla aldığım hiç araç olmadı.
Ayrıca sen 5 yıl hondaya bindim şimdi seata biniyorum seat honda dan cok daha iyi dersen ben senin 5 yıl hondaya bindiğinden şüphe duyarım. Seat dediğin aracın honda dan tek üstün tarafı konfor ve donanımdır. Hondanın üst modelerinde olan hız sabitleyici bu araçların coğunda vardır. Hondanın en üst modellerinde olan dijital klima yine bu araçların bir çok modelinde mevcut ama hepsi bu. Yakıt desen honda, performans desen honda, mekanik desen honda, tip karizma desen zaten seatlar hemen hemen piyasadaki en tipsiz araçlardan biridir. Sorunsuzluk olayına gelince hondaların sorunsuzluğunu bütün dünya kabül etmiş sen kabül etmesen ne yazar. En önemliside şu. Dünyanın binbir türlü hali var allah korusun yarın başımıza bir iş gelse acil arabayı satmamız gerekse ben hondamı bugün satılık etsem yarın cok rahat satarım. Sen seatı ne zaman yada kaç para zararına satarsın artık allah bilir.

DENON

« Yanıtla #91 : Ekim 11, 2011, 09:36:02 ÖÖ »
Hacı resmi ekleyen arkadaş bildiğim kadarı ile çalışan birisi cnc ve torna işinde çalışıyor. Babasının arabası mevzusu yersiz olmuş.
kısaca hayat hıkayem ;D

ortaokuldan cıktıktan sonra lıse hazırlıga başladık ordan atıldık ve torna işine çırak olarak verildik

babamız işçi dokuma işçisi

evimiz kira ve babamız veli toplantılarına ayakkabısındaki yırtık sebebiyle gelemeyen bır adam

yaşımız 13 tornacıda kalfaların kum torbasıyız

mesleği öğrenmeye başladıktan sonra yaş 16 oldugunda cnc tezgah diye bişey duymuşuz ve çırak olarak oraya gitmişiz, türkiyedeki cnc tezgah konusunda ilk çıraklardan biri olmuşuz

çalışmışız çabalamışız gece demeden gündüz demeden evimizide almışız arabamızıda almışız , haala da eşşekler gibi çalışıyoruz

neye sahıpsek kazıya kazıya sahip olduk

yanı hocam konuyu acan arkadasın yazdıgı gibi babamızın kendine zor faydası vardı bıde bizim altımıza araba çekemezdi

emınımkı benım geçtiğim yollardan geçen çok ınsan vardır bu forumda

Grafink

« Yanıtla #92 : Ekim 11, 2011, 09:38:30 ÖÖ »
Valla açıkçası ben çok param olmadığı için honda aldım, İyi ki de almışım, Bütçesi sınırlı tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Babamın bana en son aldığı şey, orta 2 ye giderken yalvar yakar istediğim basketbol topuydu.

avans

« Yanıtla #93 : Ekim 11, 2011, 09:55:23 ÖÖ »
Ilkokulu bitirdikten sonra derslerimin iyi olmasina ramen,,babam okuyup napican meslek sahibi ol dedi,kapalicarsida bi yahudinin yanina verip meslek edin dedi,bilen bilir,handa 5,kattayiz dukkanda su falan bise,yok,aksam mesayide icip icip dururdu,sonra wc ihtiyacini kovada giderirdi,sonra ben sabah gelir 5'kattan asa kovayi ustume sicrata sicrata indirirdim,o,gunler dun gibi aklimda,askerlimi bile kendi biriktrdim parayla yaptim aileme hic yuk olmadim,daha yasadiklarimi yazsam sayfalar yetmez,,simdi ciram var,96 brodweyi var,yani anlican,sen daha yolun basindasin;)))

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #94 : Ekim 11, 2011, 10:22:05 ÖÖ »
KOCA KOCA ADAMLARSINIZ BİR KONU AÇILIYOR HEMEN ORTALIĞI KARIŞTIRIYORSUNUZ ONDAN SONRA DA ADMİN YAZINCA KABAHATLİ OLUYOR

KONUYU AÇAN DA KABAHATLİ YAHU KARDEŞİM SEN HONDA FORUMUN DA HONDAYI KÖTÜLÜYOR ALMANI ÖVÜYORSUN GİT KARDEŞİM WV SEAT SKODA AUDİ SİTELERİNDE ALDIĞIN ARACI ÖV HONDAYI KÖTÜLE SEN HONDADAN MEMNUN KALMADIYSAN ARADIĞINI BULAMADAYISAN BİZİM SUÇUMUZ NE SENİN GİBİ GENİŞ OLAMIYORUZ O YÜZDEN BURADA İNSANLARA AÇTIĞIN KONUN YORUMUNU YAPINCA KIZMA KIZACAKSAN KONU AÇMA

farkındayım büyük harfle yazıyorum ama artık böyle konu ve tartışmalardan bunaldım...

konu kilitlenmiştir..
« Son Düzenleme: Ekim 11, 2011, 10:25:08 ÖÖ Gönderen: tarantino »