Gönderen Konu: Civic ve yol tutusu  (Okunma sayısı 49282 defa)

kolok

Ynt: Civic ve yol tutusu
« Yanıtla #25 : Mart 26, 2011, 09:46:44 ÖS »
arabam diye demiyorum ama yol tutuşda hızıda mükemmel bence arabadan ziyade >=ok kullanan kendisinde arasın hatayı focus mocus hikaye çok gördüm ben virajda  aramızda açılan mesafeyi bahane aramıyorum ama honda araba araba...

_yekta_

« Yanıtla #26 : Mart 27, 2011, 01:27:38 ÖÖ »
kendi fikrimi izninizle söylemek istiyorum , 2005 ls civicle daha aracı kullanmaya başladıgım ilk gün müsait bir yerde el freniyle virajda dönmeye çalıştım sonrasın boş yerlerde  sürekli yüksek devirlerde motoru ve yürüyeni zorlucak şekillerde kullandım , başkaları için oyun gibi gelsede arabanın sınırlarını nerde pes ettigini anlamamda çok faydası oldu , başkalarının bırak artık dedigi olmaz diye hissettigi durumlarda 2 adım 3 adım daha ileriye gittim yani sözle , düşününerek değilde , uygulayarak , hissederek aracın sınırlarını öğrendim , tabii ilk başlarda benzin sarfiyatı , ve arabaya bu yapılırmı işkence yahu yazık mal kıymeti bilmiyor gibi söz şeyleride gözmezden geldim , benim önerim bu yönde olucak denemeden , boş zamanınızda aracınızız yürüyen aksamını zorlamadan ve hissiyat bazen yanlış olabiliyor , hissiyat doğru olsa bile kazanılan yetenek olumsuz bir durumu telafi edebiliyor gibi olumlu düşüncelerle araçla aranızdaki dengeyi bulun ama siz bulun....

Oquzz

« Yanıtla #27 : Mart 27, 2011, 11:32:43 ÖÖ »
_yekta_ Şu his konusunda varya sana sonuna kadar katılıyorum. His abicim gerçekten hiç arabamız virajı alamayacak kayacak hissi veriyor aslında hiçte öyle değil. Ben de ilk başta yol tutuşu beğenmiyorum dedim ama bende sınırları zorlayarak deneme yaptım. Arabalarımız gerçekten şahane virajlarda 2004 opel vectra'ları bilirsiniz dolma gibi araba kocaman 215'lik lastikler falan var. Ben o aracın yaptığı en son safhaları kendi aracımda yaptım ve hiç kıçı bile atmadı şahsen çok mutlu oldum ancak şuda bi gerçek ki o virajı alırken yürek hoplatıyor az kayacak gibi. Ancak alman araçlarında bu olmuyor işte. Arabalarımıza haksızlık etmeyelim gerçekten çok iyi viraj alıyorlar ben aşırı memnunum ancak otobanda düz yolda giderken yine alman gibi yola yapıştığını da hissettirmiyor. Dediğim gibi HİSsettirmiyor. Herşey HİS'e bağlı yoksa araçlarımız şahane....

galantus

« Yanıtla #28 : Mart 27, 2011, 06:29:16 ÖS »
peki hisse bağlıysa neden bundan önceki focusum viraja girdiğimde bas basabildiğin kadar hissi verirken 2005 civicim yeter artık biraz daha basarsan atarım bir taraflarımı hissi veriyor. Yaşım 32 hemen hemen 15 yaşından beri agresif araç kullanırım. Yani burdaki milleti acemi çaylak görmeyelim lütfen. Girin bir çok siteye araştırın. Bu hondayı tek kullanan sizler değilsiniz. Sizlerden bizlerden cok daha iyi aracı test etmiş kişiler var. Honda civic sedanlar diğer sedanlara oranla yol tutuşu zayıf arkadaşlar bunu kabül edin. Başka araç kullanmadıysanız yada aracınıza yaydır lastiktir taktınızda öyle yorum yapıyorsanız onu bilemem. Biz orjinalden bahsediyoruz. Yoksa bu tür şeylerle az cok her aracın yol tutuşu tabiki artar.
Benimde 2005 vtec 2 es aracım var. Yani bende bir honda kullanıcsıyım. lakin eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Aracımdan cok memnunum fakat yol tutuşundan da bir o kadar memnun değilim. Eğerki bu aracı satarsam sırf yol tutuş ve içeri cok fazla ses almasından dolayı satacam.

bayar

« Yanıtla #29 : Mart 27, 2011, 06:57:06 ÖS »
Arkadaşlar peki ben şunu sormak istiyorum.aracıyla virajda yada düz yolda savrulan,ciddi kaza tehlikesi atlatan yada bu sebepten kaza yapan kaç kişi var?

kolok

« Yanıtla #30 : Mart 27, 2011, 10:23:53 ÖS »
arkadaşlar bahaneyi kendinizde aramayın ben eski tipomla yapıyordum ki civic'imle oyun oynuyorum yapmayın lütfen , yol tutuşu viraja girişi isteyen gelsin focusla her türlü dalalım kimin arabası savuracak bu kadar iddialıyım sizin civiclerde bi sorun var zannedersem yanlış anlamayında...  <783^2

ahmet290

« Yanıtla #31 : Mart 27, 2011, 11:19:23 ÖS »
Ford'ların çok yaktığı artık geleneksel bişe oldu lpg'siz Ford'a binilmez diyorlar ancak bu konu dizelinde söz konusu bile değil...
 Çok felaket niyet ettim c-max'ı alacam da alacam egolarımı tatmin eden tek araba :)

yeni nesil c-max dizellerin yakıt tüketimi gerçekten iyi bence 0 al derim hemşerim..
2. elde hele dizeller 100 000 geçince motoru bitik olarak görülüyo satmak zorlaşıyor diyolar..
yol tutuşuda güzel belki konforu az olabilir ama olsun canım nolcak :D

piscocuk

« Yanıtla #32 : Mart 28, 2011, 07:45:46 ÖÖ »
arkadaşlar bahaneyi kendinizde aramayın ben eski tipomla yapıyordum ki civic'imle oyun oynuyorum yapmayın lütfen , yol tutuşu viraja girişi isteyen gelsin focusla her türlü dalalım kimin arabası savuracak bu kadar iddialıyım sizin civiclerde bi sorun var zannedersem yanlış anlamayında...  <783^2

senin aracın özel üretim demekki..ama sen yinede dalma derim ben.

galantus

« Yanıtla #33 : Mart 28, 2011, 10:03:09 ÖÖ »

evet arkadaşın da dediği gibi sanırım senin civic özel yapım bizimkiler çakma çin malı:)

caucass

« Yanıtla #34 : Mart 28, 2011, 11:43:27 ÖÖ »
civicin daha yumuşak süspansiyonlu ve daha konforlu olmasını isterdim, varsın yol tutuşu zayıf olsun n'olacak zaten VSA var

Mustafa3602

« Yanıtla #35 : Mart 28, 2011, 11:53:42 ÖÖ »
hocam bende 94 eg hb kasa var bende ilk aldığımda biraz yatıyordu sanki ama sonra coil ex 5cm lik yay koydum tam sert değil ama hem konfor görünüm yol tutuşta iyileşti sonra orj boyutlarında michelin performans lastik aldım valla şuan çok iyi durumda baya bir iyileşti yol tutuş.herkese saygılar.

caucass

« Yanıtla #36 : Mart 28, 2011, 12:00:21 ÖS »
michelin taksam biraz yumuşar sanıyorum ama süspansiyonlar sert ya
zaten genellikle şehir içi kullanıyorum, pek hız yapamıyoruz malum trafik

Oquzz

« Yanıtla #37 : Mart 28, 2011, 01:53:49 ÖS »
peki hisse bağlıysa neden bundan önceki focusum viraja girdiğimde bas basabildiğin kadar hissi verirken 2005 civicim yeter artık biraz daha basarsan atarım bir taraflarımı hissi veriyor. Yaşım 32 hemen hemen 15 yaşından beri agresif araç kullanırım. Yani burdaki milleti acemi çaylak görmeyelim lütfen. Girin bir çok siteye araştırın. Bu hondayı tek kullanan sizler değilsiniz. Sizlerden bizlerden cok daha iyi aracı test etmiş kişiler var. Honda civic sedanlar diğer sedanlara oranla yol tutuşu zayıf arkadaşlar bunu kabül edin. Başka araç kullanmadıysanız yada aracınıza yaydır lastiktir taktınızda öyle yorum yapıyorsanız onu bilemem. Biz orjinalden bahsediyoruz. Yoksa bu tür şeylerle az cok her aracın yol tutuşu tabiki artar.
Benimde 2005 vtec 2 es aracım var. Yani bende bir honda kullanıcsıyım. lakin eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Aracımdan cok memnunum fakat yol tutuşundan da bir o kadar memnun değilim. Eğerki bu aracı satarsam sırf yol tutuş ve içeri cok fazla ses almasından dolayı satacam.
Abicim şaka mı yapıyorsun sen ya kendi ağzınla diyorsun işte kayacak gidecek hissi veriyor diye adı üzerinde his yani bu. O hisse güvenme sen bende beğenmiyordum ilk başta ama şnu da söyleyeyim bnde 2004 LS var 195 taban michelin taktırdım 4üne de ve de çelik jant aracım da sadece bunlar var. Evet focusa opele göre yol tutuşu kötü onda bişe diyemem o kadar iyi olamaz ama bu kadar abarttığınız kadar da yok hani sadece o hissi veriyor ama kolay kolay da kıc atmıyor. Bizzat her şekilde denedim ve aracıma da hayli hayli güveniyorum... Bu lafım sadece virajlar da geçerli düz yolda değil. Virajlarda başarılı ama maalesef kötü his veriyor.
 Arkadaşım güya benm yazdığımın tersini düşünüyorsun ama benim dediklerimin aynısını diyorsun böyle bi his veriyor diyorsun evet veriyor ama yalandan veriyor Hataya gelen olduysa orada uzunca virajlı yollar var tüm denemem orada oldu hem de ne deneme araçlarımız öyle aşırı kötülenecek araçlar değil ben Toyota fanatiğiyim abicim Honda değil. Görüşlerim de bu... Herşey HİS diyorum başka bişe demiyorum...

Oquzz

« Yanıtla #38 : Mart 28, 2011, 01:56:45 ÖS »
Ford'ların çok yaktığı artık geleneksel bişe oldu lpg'siz Ford'a binilmez diyorlar ancak bu konu dizelinde söz konusu bile değil...
 Çok felaket niyet ettim c-max'ı alacam da alacam egolarımı tatmin eden tek araba :)
Valla 25 bin lira param var ancak 2005 model ghia dizel bi c-max alabilirim :) Daha 6 ay önce aldım sıfır araba tekrar alamam :) Zaten c-max işini erteledim olsa olsa 2005 model eski kasa bi c-max olabilrdi. O da 90.000'i geçmemiş kaydıyla... Ya sürekli serviste bakımına götürürsen bişe olmaz ya dizel de 100.000 km'midir ki. Şahsn ben böyle düşünüyorum :)
yeni nesil c-max dizellerin yakıt tüketimi gerçekten iyi bence 0 al derim hemşerim..
2. elde hele dizeller 100 000 geçince motoru bitik olarak görülüyo satmak zorlaşıyor diyolar..
yol tutuşuda güzel belki konforu az olabilir ama olsun canım nolcak :D

Oquzz

« Yanıtla #39 : Mart 28, 2011, 01:57:56 ÖS »
Valla 25 bin lira param var ancak 2005 model ghia dizel bi c-max alabilirim  Daha 6 ay önce aldım sıfır araba tekrar alamam  Zaten c-max işini erteledim olsa olsa 2005 model eski kasa bi c-max olabilrdi. O da 90.000'i geçmemiş kaydıyla... Ya sürekli serviste bakımına götürürsen bişe olmaz ya dizel de 100.000 km'midir ki. Şahsn ben böyle düşünüyorum

kolok

« Yanıtla #40 : Mart 28, 2011, 09:15:35 ÖS »
arkadaşalar ben yanlış  anlamayın dedim sizin araçlar bakımsız olabilir anlamında demek istedim ama siz çin malı diyorsanız çin malı olsun <nohapy

fatal

« Yanıtla #41 : Mart 30, 2011, 03:44:24 ÖS »
Bende şunu ekleyim zaten standart halde bile diğer arabalardan 3-4cm yere yakınız nasıl virajlarda savruluyoruz yol tutmuyoruz anlamadım.98 hatchback civic'le coğu kişinin frene dokunduğu yerlerden gazı kökleyerek  dönüyorum hiç savrulma yaşamadım (sedan kullanmadım bilemiyorum tepkisini).

Mustafa3602

« Yanıtla #42 : Mart 30, 2011, 04:06:27 ÖS »
FATAL kardeş bende 94 civic var eski teknoliji yürüyen aksam ama 5cm yay michelin lastik var valla virajlarda hiç acımıyorum lüks araçların tırstığı yerde bende dip gaz yapıyorum biraz önden kaysamda lastik sesi güzel oluyor.
buna karşılık üst modeller nasıl şikayet ediyor anlamıyorum.

akurtalan

« Yanıtla #43 : Mart 30, 2011, 11:05:38 ÖS »
arkadaşlar bendede sıkıntı yok yada bizim eg ler iyi üretilmiş olabilir .bendekide 94 civic

Mustafa3602

« Yanıtla #44 : Mart 30, 2011, 11:18:36 ÖS »
akurtalan kardeş bir ara sendede var dimi yol tutuş zafıylığı ölemi hatırlıyorum dezellttin galiba.

caucass

« Yanıtla #45 : Mart 31, 2011, 01:44:00 ÖS »
macera aramayın arkadaşlar, sonuçta araçlar kul yapısı

akurtalan

« Yanıtla #46 : Mart 31, 2011, 11:37:09 ÖS »
akurtalan kardeş bir ara sendede var dimi yol tutuş zafıylığı ölemi hatırlıyorum dezellttin galiba.
sınıfındaki çoğu arabadan yol tutuşu daha  iyi diyoruz jant lastik yapınca yol tutuşu dahada iyi oldu bu forumda yazdım bunu . konforuda unutmamak lazım . fiyata göre araçların donanımları değişir .bu fiyatlarda honda birincidir özellikleriyle benim görüşüm tabiki .

dinjer

« Yanıtla #47 : Nisan 01, 2011, 01:36:11 ÖÖ »
civic bindiğim en kötü yol tutuşu olan arabalardan bir tanesi. Çok iyi diyen arkadaşlar sanırm başka araçlara pek binmemişler.
rot rotil salıncak burçlarını kontrol ettir değişmesi gereken varsa değiştir.Viraj denge çubuğuna baktır. Kısacsı Sağlam bir rot balanscıya git paraya acıma göster sonra da götür değiştir neler değişmesi gerekiyosa sonra aynı yere gel rot balansını yaptır. Direksiyon kutusuna ve keçelerine baktırmayı da ihmal etme

capon

« Yanıtla #48 : Nisan 05, 2011, 12:10:35 ÖS »
Şu hislerle ilgili yorumları okudum ve bende deneyimlerimi yazmak istedim.
Öncelikle aracımda 205/55/16 lastik var er300 h serisi.2005 Vtec Is aracımda Yay vs yok ve araç normalden daha yüksek. Arkadaşların dediği gibi bende önceleri 100-110 la bi viraja girdiğimde korkuyordum fakat denk geldi ne bileyim bişey oldu aynı virajlardan daha yüksek hızlarda geçtim ve gerçekten şaşırdım araç resmen tırmalıyor yeri.Başka araba kullandın mı derseniz; vw golf, megane 2, opel astra, focus kullanma şansım oldu. bana göre aracın yol tutuşu öyle abartılacak seviyede kötü değil yalnız kullanmasını bilen arabasını tanıyan her türlü limitlerde gider korkmadan. unutmadan benım zorlu vırajlarda uyguladıgım taktık vıtes kuculterek devır yukseltıp aracın yere tutunmasını artırmak seklınde. İnşallah aracı basabilirsem biraz ve lastigin yanagını 50 yaparsam çok guzel olacak gibi. bu arada megane 2 berbat bır yol tutusu var.
http://www.streetfire.net/video/Dynamic-Test_634390.htm verdiğim linkteki videoya bir bakın derim civic hariç hepsi spor araç. kasa sallanmasına bakmayın cunku onemlı olan yoldakı  gıdıs cızgısınden cıkmamak ve sola donerek fren yaparken aracın merkez kac kuvvetınden ne kadar etkılendıgını olcuyorlar.
Bence test sonucu 1 honda civic ( spor olmamasına rağmen çok iyi oldugu için ve dubanın yanında durma mesafesı)  ikinci ise citroen
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2011, 12:11:45 ÖS Gönderen: capon »

ufgan

« Yanıtla #49 : Nisan 05, 2011, 01:51:36 ÖS »
http://www.streetfire.net/video/Dynamic-Test_634390.htm
Valla hocam ben bu videoyu izledikten sonra daha fazla korkmaya başladım. Araba yolda zıplıyor resmen. :vaww