Gönderen Konu: SİTE TÜM SIKINTI DOLU NEDİR BU HONDACILARIN DERDİ  (Okunma sayısı 25629 defa)

kolok

Ynt: SİTE TÜM SIKINTI DOLU NEDİR BU HONDACILARIN DERDİ
« Yanıtla #25 : Ekim 09, 2011, 11:23:02 ÖS »
iyi dilekleriniz için tekrer teşekkürler...
 İLKERCOM kardeşim bilgilendirme amaçlıdır verdiğim link bakmak istersen
 http://forum.donanimhaber.com/m_25491275/tm.htm

drmoz

« Yanıtla #26 : Ekim 09, 2011, 11:41:26 ÖS »
seat ibiza ve cordobayı oldum olası beğenmişimdir. motor ve yürüyen olarak nasıldır bilemem, tahminim performans olarak ortalamadır.

nostra

« Yanıtla #27 : Ekim 10, 2011, 12:28:33 ÖÖ »
sen aracın yıpranmışına , hor kullanılmışına denk gelmişsin zamanında...araç alırken iyi bakmak , baktırmak lazım..

ahmet290

« Yanıtla #28 : Ekim 10, 2011, 02:04:14 ÖÖ »
sen aracın yıpranmışına , hor kullanılmışına denk gelmişsin zamanında...araç alırken iyi bakmak , baktırmak lazım..
+5500
civici almadan önce bi kaç tane 95-98 corollaya baktım 11-12 ye de var 14-15 ede yani 3-5 bin fazla verip temizini alsaydın hondadan soğumazdın..
ama bende arabamı sattıgımda bunda alman alacagım nedenide forum genelinde sorunlu alman denip duruluyor...yani sırf meraktan.. :D

DENON

« Yanıtla #29 : Ekim 10, 2011, 07:44:57 ÖÖ »
şu alttaki yazıyı konuyu açan arkadaşa yazıyorum

gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır

bence sen hondayı satıp şu anki aracını aldıgına pişman oldugundan açtın bu konuyu , yoksa hondamı satıp alman aldım cokta memnunum dıye bır konuyu honda forumunda açmanın mantıgı nedır

hsncck26

« Yanıtla #30 : Ekim 10, 2011, 08:18:16 ÖÖ »
şu alttaki yazıyı konuyu açan arkadaşa yazıyorum

gereksiz eleştiri gizli hayranlıktır

bence sen hondayı satıp şu anki aracını aldıgına pişman oldugundan açtın bu konuyu , yoksa hondamı satıp alman aldım cokta memnunum dıye bır konuyu honda forumunda açmanın mantıgı nedır
;D ;D

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #31 : Ekim 10, 2011, 08:20:39 ÖÖ »
bizim forum da özellikle VW grubunun kullanıcıları çok yoğun :D

Yahu gidin tech türkey forumlarına takılın. Burda Honda kötü demenin kime faydası var. Ortaya teknik bir veri koyabiliyormusun?

Atıyorum bu araçların elektroniği zayıf şu şu arıza kronik diyen varmı yok. FD6 da bile öyle kronik sorun yok. Fren hariç :D Fren bütün hondaların hassas yanı bunu yazabiliyormusun?

Grafink

« Yanıtla #32 : Ekim 10, 2011, 08:40:36 ÖÖ »
Forumun tamamı sıkıntı dolu da, nasıl sıkıntı dolu onu sormak lazım, forumda en çok konuşulan konu frenler, bunu hepimiz kabul ediyoruz zaten, frenleri bırakırsak, kaçtane motor arızası konusu var? kaç tane ciddi mekanik arıza sorunu var... Burada sorun diye belirttiğiniz şeyler japonların gen haritası gibi birşey, ses alması, bi taraflarından gıcırtılar gelmesi... Yani kabaca tırıvırı... Bulduk ta bunuyoruz sorunları var... E o da olacak insan oğlu tatmin nedir bileydi, son 3000 yıldır savaşmıyor olurduk... Velhasıl, Bir VW forumuna girdiğinizde, onlarca TSİ arıza ve bi o kadar DSG problem sayfası ile karşılaşıyorsunuz... Honda da ise, İ-shift dışında 2 sayfayı geçmiş ağır mekanik problemi bulamazsınız...

Tamam bir eleştiri yapıyorsunuz ama, bunun içeriğini bilmeden yapıyorsunuz... Sonuçta bu forumda en çok Civic kullanıcısı var ve Civic de orta sınıf bir araç... Ve bahsettiğiniz sorunların hepsi orta sınıf bir araçta hoş görülebilecek konfora yönelik sıkıntılar...

wordsman

« Yanıtla #33 : Ekim 10, 2011, 08:58:23 ÖÖ »
Kolok kardeşim,
Aşağıdaki linkte daha 7 ay önce arabanı övmüşsün. Şimdi kendinle çelişiyorsun. Değiştirmişsin arabanı hayırlı olsun güle güle kullan, ama honda forumunda hondayı kötüleyen konu açmanın mantığı nerededir. Burada problemler sayfasında konu açanlların %90 aracından memnundur tahminimce, Grafink'in de belirtiği gibi problemlerin çoğu eften püften şeylerdir. Honda civic bir aşktır. Siz o aşkı hissedememişsiniz. (tabi bunda sizin kabahatiniz yok aracınız üzmüş sizi ama her honda öyle değildir.)

http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/ynt_civic_ve_yol_tutusu-t49989.0.html;msg752715#msg752715

"arabam diye demiyorum ama yol tutuşda hızıda mükemmel bence arabadan ziyade  kullanan kendisinde arasın hatayı focus mocus hikaye çok gördüm ben virajda  aramızda açılan mesafeyi bahane aramıyorum ama honda araba araba..."
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2011, 09:00:00 ÖÖ Gönderen: wordsman »

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #34 : Ekim 10, 2011, 09:08:43 ÖÖ »
2006 1.4 polo trigger + devirdaim değişimi için istanbul yetkili servis 1200TL istedi bi arkadaştan.Masrafa bak al işte buda alman yani Hondada ne kadardır bu masraf acaba?

Grafink

« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2011, 09:11:16 ÖÖ »
Şunu da söylemek isterim, Türkiye de Kaç aracın 6 yıl/150.000 km garantisi var? Seat la daha yeni konuştum Leon araştırırken. 2 yıl 100.000 km garanti. Hyundai bile  3 yıl 100.000 verirken Seat 2 yıl da kalıyor. Nedenini ince ince düşünmek lazım. Ama bence Tsi diğerlerince DSG...

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #36 : Ekim 10, 2011, 09:26:43 ÖÖ »
Şunu da söylemek isterim, Türkiye de Kaç aracın 6 yıl/150.000 km garantisi var? Seat la daha yeni konuştum Leon araştırırken. 2 yıl 100.000 km garanti. Hyundai bile  3 yıl 100.000 verirken Seat 2 yıl da kalıyor. Nedenini ince ince düşünmek lazım. Ama bence Tsi diğerlerince DSG...
TÜM MARKALARIN GARANTİ SÜRELERİ

MARKA GARANTİ SÜRESİ
Alfa Romeo 2 yıl
Audi 2 yıl
BMW 2 yıl
Chevrolet 3 yıl veya 100 bin km
Opel 2 yıl
Chrysler 2 yıl
Citroen 2 yıl

Dacia 2 yıl
Daihatsu 3 yıl veya 100 bin km
Fiat 2 yıl
Ford 2 yıl veya 100 bin km
Honda 6 yıl veya 150 bin km
Hyundai 5 yıl veya 100 bin km
Isuzu 2 yıl
Jaguar 3 yıl
Kia 3 yıl veya 100 bin km
Lada 2 yıl
Land Rover 3 yıl veya 100 bin km
Mazda 3 yıl veya 100 bin km
Mercedes Benz 2 yıl
Mini 2 yıl
Mitsubishi 3 yıl veya 100 bin km
Nissan 3 yıl veya 100 bin km
Peugeot 2 yıl
Proton 3 yıl
Renault 2 yıl
Saab 2 yıl
Seat 2 yıl
Skoda 2 yıl
Subaru 3 yıl veya 100 bin km
Suzuki 3 yıl veya 100 bin km
Tata 2 yıl veya 100 bin km
Volkswagen 2 yıl
Volvo 2 yıl

En kralları bile 2 yıl.Şimdi Hondaya servise bağlamak için müşteriden para kazanmak için yapıyolar bunu diyolar.E bi uyanık Japonlar mı yani?

Grafink

« Yanıtla #37 : Ekim 10, 2011, 09:36:17 ÖÖ »
ben hyundaiyi 3 yıl biliyodum :D bak sen şu korelilere

kolok

« Yanıtla #38 : Ekim 10, 2011, 09:38:57 ÖÖ »
İndiğine değil bindiğine bakmak lazım ne kadar az masraf o kadar keyif , neden bu konuyu burda açtım ona gelince japonların bize kazık atmamasını istediğim için , kim ne derse desin hondada bineceksen 0 km ye bineceksin (Servisin söylediği gibi) gerçekci olmak lazım yine söylüyorum , Wordsman senin neden bu kadar zoruna gitti...bu konuyu burayada açarım bi zamanlar honda kullanan biri olarak hayırdır honda şirketine ortaklığın felan mı var ? saygılar...

Grafink

« Yanıtla #39 : Ekim 10, 2011, 09:43:10 ÖÖ »
Valla hocam, 18 yıllık aracımı geçen yıl aldım, LPG taktım. montaj artı takipçi 2000 tl. 600 liraya 4 disk 4 balata değiştirdim. bunun dışında yağ değişimi ve hava filitresine 100 tl verdim... bir de far merkezi değişti 50 liraya yani tüp takmayıp firenleri ellemeseydim 150 lira harcamış olacaktım 1 yıl için... Aksine 2 elde alınacak belki de tek markadır honda... Yani aracım 18 yaşında... 18 yılda neler olmaz ya... Sanıyorum size, yıpranmış, kurcalanmış araç denk düşmüş. ondan biraz ağzınız yanmış...
« Son Düzenleme: Ekim 10, 2011, 09:44:09 ÖÖ Gönderen: Grafink »

kolok

« Yanıtla #40 : Ekim 10, 2011, 09:45:11 ÖÖ »
wordsman o konuyu dikkatli oku  ordada şikayet dolu  honda ile ilgili ben sürücülüğümden bahsettim araba ile uyumumdan yoksa pek iyi şeylerden de bahsetmiyor orada DİKKATLİ OKU WORDSMAN ben arabanın gidişinden ziyade yaptığı arıza ve masraflardan şikayetçiyim sen konuyu başka yerler çekmek istiyorsan çek beni bağlamaz ...linkin hepsini oku bencehttp://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/ynt_civic_ve_yol_tutusu-t49989.0.html;msg752715#msg752715

wordsman

« Yanıtla #41 : Ekim 10, 2011, 09:56:00 ÖÖ »
İndiğine değil bindiğine bakmak lazım ne kadar az masraf o kadar keyif , neden bu konuyu burda açtım ona gelince japonların bize kazık atmamasını istediğim için , kim ne derse desin hondada bineceksen 0 km ye bineceksin (Servisin söylediği gibi) gerçekci olmak lazım yine söylüyorum , Wordsman senin neden bu kadar zoruna gitti...bu konuyu burayada açarım bi zamanlar honda kullanan biri olarak hayırdır honda şirketine ortaklığın felan mı var ? saygılar...

Kardeşim ne zoruma gidecek, istediğin arabaya bin banane,
sana adam gibi hayırlı olsun dedik. terbiyeni takın, saygısızlığın alemi yok. fakat kendinle çeliştiğini görmek senin zoruna gittiki bu kadar agresif davranıyorsun. Lütfen konuda polemik yaratıp boş yere germe ortamı,
tekrar hayırlı olsun güle güle bin arabana.

kolok

« Yanıtla #42 : Ekim 10, 2011, 09:57:33 ÖÖ »
Çelişecek bişey yok sadece  o linkin tamamını dikkatli oku , güzel dileklerin içinde teşekkür ederim SAOL

TURQAZ

« Yanıtla #43 : Ekim 10, 2011, 10:10:07 ÖÖ »
birgün dön dolaş yine honda ile yollar kesişir bu sadece bir geçiş dönemi diye düşünüyorum

bende de şu an seat cordoba tdi var orj 80 hp ama chip felan 110 bg kadar çıkardım fena değil hani yakması gitmesi konforu ve özellikleri bakımından üst segment araçla bir. ama çok ÇİRKİN :)) aramızdaki bağ tamamen duygusal çok açık yazıcam bu paralara araç almak gerektiğinde tekrar tercihim honda ve wv grubu olacaktır o iyi bu kötü diyemem hepsinin kendine göre artıları eksileri var

herkesin malı kendine güzel ve bir çuval civata nerede ne olacağı belli olmaz .

logıcthıs

« Yanıtla #44 : Ekim 10, 2011, 10:21:02 ÖÖ »
'' bir çuval civata '' demişsiniz katılıyorum ama Seat ın civatasıyla Honda nın civatası aynı olmaz yani...

nisay

« Yanıtla #45 : Ekim 10, 2011, 10:22:48 ÖÖ »
aldım alalı yüzüm gülmedi adı çıkmış bu hondanın dökülmeye başlamasın toplanmıyor meret , ustası yok parçası pahalı sattım sonunda aldım Alman arabasını tek sözüm şu oldu allahım dünya varmış neymiş benim çekim dedim çok şükür kurtuldum ha hondayı düşünmezmisin deseler düşünürüm ama artık ikinci sırada 1 . alman 2.japon bence araba konusunda almanı tek geçerim honda civic kullanmış biri olarak...

Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

2005 civic aracımın 3.yılı bitti.  4.seneye gidiyoruz artık. Şükür Allah'a hiçbir arıza çıkartmadı rutin bakımlar haricinde. Siz hor kullanılmış araca denk gelmiş olabilirsiniz.

Bende ilk aldığımda ufak tefek seslerde şikayetçiydim ama bu tip sesler her arabada olabilecek şeylerdir diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra bir arkadaş ta söylemiş bu konu altında başlık açanların yüzde 90"ı arabasından memnundur.

Birde 5 yıl sonra farkı bir araba kullanıyorsun. Haliyle daha iyi gelecektir. Ama zaman içinde umarım hondayı aramazsınız. Saygılar.

TURQAZ

« Yanıtla #46 : Ekim 10, 2011, 10:40:02 ÖÖ »
'' bir çuval civata '' demişsiniz katılıyorum ama Seat ın civatasıyla Honda nın civatası aynı olmaz yani...

sebebini mantıklı! bir şekilde açıklarmıısn lütfen arada kalmasın yazdığın,değilse öylesine yazılmış bir cümle niteliğinde kalacak.aradaki fark nedir?

logıcthıs

« Yanıtla #47 : Ekim 10, 2011, 10:57:30 ÖÖ »
aradaki fark çok açık değilmi neresini anlamadın?bence seat wv çakması bir araç yani benim gözümde reno taklidi dacıadan bir farkı yok... yani anlatmak istediğim bir seatın kullandığı civatayla hondanın kullandığı civata bile bir olamaz...anlamak isteyende çok rahat anlar zaten

TURQAZ

« Yanıtla #48 : Ekim 10, 2011, 11:29:12 ÖÖ »
aradaki fark çok açık değilmi neresini anlamadın?bence seat wv çakması bir araç yani benim gözümde reno taklidi dacıadan bir farkı yok... yani anlatmak istediğim bir seatın kullandığı civatayla hondanın kullandığı civata bile bir olamaz...anlamak isteyende çok rahat anlar zaten

verdiğin değerli bilgi için teşekkür ederim arkadaşım .bende bir türlü aradaki farkı anlayamamıştım diğer arkadaşlarımıza da böyle her mesajlarında olduğu gibi fanatiklik içeren bilgilendirmelerinle devam et .

komiksin ama gülenlerden değilim.

logıcthıs

« Yanıtla #49 : Ekim 10, 2011, 11:40:15 ÖÖ »

verdiğin değerli bilgi için teşekkür ederim arkadaşım .bende bir türlü aradaki farkı anlayamamıştım diğer arkadaşlarımıza da böyle her mesajlarında olduğu gibi fanatiklik içeren bilgilendirmelerinle devam et .

komiksin ama gülenlerden değilim.

sen kimlerdensin peki anlatta aklımızda soru işareti kalmasın...