Gönderen Konu: ilk kalkışta motordan gelen ses  (Okunma sayısı 15493 defa)

seko_07

ilk kalkışta motordan gelen ses
« : Ocak 05, 2009, 07:35:38 ÖS »
arkadaşlar merhaba;
2001 honda civic sahibiyim.arabama resmen tapıyorum.hondayı sectigim içinde her acıdan cok memnunum.fakat aracımın triger ve devir daim kayısını degiştirdikten sonra şöyle bir sorun yasamaya basladım.ilk calısırken kayıştan ses geliyordu devirdaim kayısını gerdirtdim ve gecti.fakat ilk kalkıslarda dırrrrrr diye bir ses geliyor..rölantide calısırken yok,rölantide gaza basınca yok.geri vitesle giderken yok.sadece ileri dogru giderken var.vitesi 2ye atıyorum,debriyaja bastıgım esnada kesiliyor sonra tekrar dırrrr,sonra ses gidiyor yada motor sesi bastırdıgı için duyamıyorum.yardım ederseniz cok sevinirim her duyusumda sinirlerim geriliyor.

seko_07

Ynt: ilk kalkışta motordan gelen ses
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2009, 08:58:13 ÖÖ »
kimsenin fikri yok sanırım:(

civicci

« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2009, 10:57:37 ÖS »
Arkadaşlar bende de buna bezer bir sorun var. Fakat benimki izellikle birinci vitesten ikinci vitese geçerken debriyaja basıp gazdan ayağımı çekerken oluyor. Aracı yeni aldım. 2003 model civic.
Benden önceki sahibi trigeli değiştirmiş. (set olarak). Bu neden kaynaklanabilir?

mamy.89

« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2009, 02:32:19 ÖÖ »
aynı sorun bendede var.........:S:S ses

fzthgosm

« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2009, 02:07:27 ÖS »
triger gergisini tam ayarlayamamışlardır.tam sıkarsan veya çok gevşek kalırsa bu sorunlar olabilir.

civicci

« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2009, 08:10:57 ÖS »
Peki böyle kullanmaya devam etmem bir sorun teşkil eder mi? Daha ciddi bir sorun olurmu? motora zarar verici bir sonuç doğurur mu?
Yada yeniden bir işleme sokarsak nasıl bir masraf çıkar arkadaşlar?

fzthgosm

« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2009, 10:03:16 ÖÖ »
motor güçten düşer ama çok aşırı bir zarar verecegini zannetmiyorum triger kayışları gerginse

Serhat__85

« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2009, 02:49:43 ÖS »

ilk kalkıslarda dırrrrrr diye bir ses geliyor..rölantide calısırken yok,rölantide gaza basınca yok.geri vitesle giderken yok.sadece ileri dogru giderken var.vitesi 2ye atıyorum,debriyaja bastıgım esnada kesiliyor sonra tekrar dırrrr,sonra ses gidiyor yada motor sesi bastırdıgı için duyamıyorum.yardım ederseniz cok sevinirim her duyusumda sinirlerim geriliyor.

böle bi sorun bizimkindede var debriyaja basınca kesilio ses 1. viteste bayaaa belli edio kendini :S (2005 civic ls manual)

seko_07

« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2009, 04:58:17 ÖS »
e ne yapıca peki,fikri olan varmı?ben size değişik tamircilerin motor sesini dinleyerek yaptıkları yorumları söyleyeyim.kayış gevşektir dediler.şanzuman dişlisimi nedir onu çizdirmiş olabilirsin dediler.ekzos sisteminden geliyodur dediler.kime güveneceğimi bilemiyorum.

civicci

« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2009, 09:27:19 ÖS »
Vallahi ben huzursuz olur gibiyim. Önceki sahibi her ne kadar değiştirdim dese de trigerini (ki serviste değişmemiş, dışarda ustaya yaptırmış) ben yinede servisie götüreyim ve sıfırdan tüm seti değiştireyim diyorum. Artık bu huzursuzluk beni yiyip bitiriyor. Araba kullanırken korkuyorum.

OzguR

« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2009, 10:02:21 ÖS »
Hondanızı honda ustasına götürün, bu gerçekten önemli. Kayış meselesinde mesela, başka ustalar diğer araçlardaki gibi dawranıp sıkı ayarlayabiliyorlar ama Hondanın kendine has özel durumları oluyor bunları da sadece honda ustaları biliyor. Bildiğim kadarıyla hondaların kayışları diğer araçlardanı gibi sıkı değil aksine biraz gevşek oluyor. Muhtemelen senin sorunun bundan dolayı olabilir, ama dediğim gibi kesinlikle aracını honda ustasına göster...

civicci

« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2009, 10:10:27 ÖS »
Haklısınız ben önce bir fiyat alayım eğer şu anda fiyat uygun olursa komle ojinali ile değiştiririm artık.
Kaz gelcek yerden tavuk esirgenmez hesabı.

ibratice

« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2009, 10:27:52 ÖS »
sana kesin arızanı söyleyeyim şanzımanın içindeki pirizdirek bilyesi  bozulmuş şanzımanın sökülüp dağıtılacak ve içindeki o rulman değişecek sesi   en çok  1 ve 2 viteslerde ayağını gazdan çekince daha bariz hissedersiniz.rulmanın fiyatı 90 tl sadece işçiliğin biraz fazla verirsin

seko_07

« Yanıtla #14 : Şubat 12, 2009, 01:20:23 ÖÖ »
aksine ayağımı gazdan çekince kesiliyor ses.

civicci

« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2009, 09:46:27 ÖS »
şimdi sorunlar karıştı gibi.
sko_07 arkadaşımızın sorunu galiba sürekli gelen bir ses.
Benim arabadan gelen ses ise sadece ilk çalıştırdıktan sonra hareket edip 1. vitesten boşa aldığımda ya da 2 ye almak için debriyaja basıp ayağımı gazdan çekdiğimde dırrrrvt (sesi harflere dökmek biraz zor :)  )  diye bir ses geliyor yaklaşık bir saniye kadar. Daha sonra o sesi duymuyorum. Genelde ilk çalıştırdığım ve ilk hareket ettiğim zaman duyuyorum. (Arabayı ısıtıyorum bu arada birk kaç dakika kadar)

civicci

« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2009, 09:56:28 ÖS »
Pardon bu arada;
ibratice arkadaşım verdiğiniz kezin arıza bilgisi kime ait acaba?
seko_07 arkadaşın sorununa mı cevap verdiniz yoksa benim sorunuma mı yani civicci'nin sorununa mı?
belirtirseniz bi zahmet çok sevinirim.

ibratice

« Yanıtla #17 : Şubat 14, 2009, 08:46:18 ÖS »
civicci senin ses şikayetin muhtemelen A.B.S  sisteminin pompasından geliyor bu ses normal olan bir ses aracı ilk çalıştırıp tahmini 5 metre hareket ettirdikten sonra sol taraftan 1 saniye kadar duyarsın bunu her çalıştırıp hareket ettiğinde 1 kere yapar bu normal sistemin çalışması dır

civicci

« Yanıtla #18 : Şubat 15, 2009, 01:44:48 ÖS »
ibratice arkadaşım aynen dediğin gibi oluyor ancak soldan mı geliyor kestiremedeim. Hareket halinde iken değil ilk çalıştırdıktan sonra hareket edip 5 - 10 metre giderken oluyor. Eğer dediğin gibiyse derin bir oh çekeceğim. Bir vakit bulabilsem hala servise idemedim. Teşekkür ederim yorumlar için.

seko_07

« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2009, 04:00:28 ÖS »
ee ben napıcam:(

ibratice

« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2009, 09:41:38 ÖS »
seko arkadaşım senin kasalarda çok pirizdirek rulmanı arızası yaptı .tarifin o arızaya çok benziyor rolantide ses yok 1 vites hareket etmeye başlayınca ses başlar 20.30 km süratte debriyaja basınca sesde kesiliyorsa pirizdirek rulmanı . Burdan ancak bukadar

seko_07

« Yanıtla #21 : Şubat 17, 2009, 01:13:32 ÖS »
arkadaşım aynen tarif ettiğin gibi bir ses.peki bu nasıl çözülür bana pahalıya patlarmı,triger kayışının değişmesi esnasında olmuş olabilirmi.kusura bakma konuyla ilgili hiç bilgim olmadığı için soruyorum.

ibratice

« Yanıtla #22 : Şubat 18, 2009, 07:57:18 ÖS »
onla alakası bilyanın fiyatı 120 tl sanırım piyasada aynısı 45 tl ama işçiliği  çok tutar çünkü şanzıman açılıyor.

8816

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Şubat 23, 2009, 09:40:17 ÖS »
zannediyorum bu sorun triger değişiminde bi kaç diş atlatmışlar..benzer sorun accord.da başıma geldi..daha iyi bir ustaya yeniden baktırdım..düzelttiler..birde mutlaka devirdaim pompasını triger değişirken değiştirin..devir daim pompası triger kadar dayanmıyor..trigerle beraber değiştirirsen tek işcilikle kurtulursun..yoksa aynı işlem devir daim değişimindede uygulanıyor...saygılar

ForEnginePOWER

« Yanıtla #24 : Şubat 24, 2009, 05:15:49 ÖÖ »
Arkadaşlar Bir yeri atlıosunuz ben ce Devirdaimin ve diğer kasnakların bilyalarında gibi geldi bana o ses aynı sorunu BMW de yaşadık Bi kontrol ettirin derim ben ce