Gönderen Konu: ilk kalkışta motordan gelen ses  (Okunma sayısı 15494 defa)

mesut34

Ynt: ilk kalkışta motordan gelen ses
« Yanıtla #25 : Şubat 24, 2009, 06:23:27 ÖS »
bu dedıgın sesın aynısı benım aracımdada var sorun şanzumanda prizdirek bılyası ve grup rulmanlarından gelıyor honda servısınde tehşis koydular şanzuman ınecek ve toplam 5 rulmanın degısmesı gerektıgını soledıler yanlızca parça 350 400 arası cıktı 1ve 2 vıteste daha fazla ses yapıyorgaza yuklenınce başlıo cekınce kesılıo eger senınde ole ıse buyuk ıhtımal şanzuman

ibratice

« Yanıtla #26 : Şubat 24, 2009, 07:50:40 ÖS »
arkadaşlar devirdaym olsa motor çalıştığı zaman motor devrine göre seste değişir arkadaş araba harekete başlayınca geliyor diyor buda motordan sonraki aktarma organları demek o kasaların kronik sorunu .

dercell

« Yanıtla #27 : Mart 07, 2009, 01:35:54 ÖÖ »
motor takozu da kopmuş olabilir.ben de bazen ilk kalkışta dunng diye bir ses geliyor sadece ilk kalkışta bazen oluyor.ben de onu merak ediyorum. devamlı yapsa servise sorcam..inşallah önemli bişey değildir..

data3

• Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Mart 18, 2009, 09:15:29 ÖS »
aynı şeyi ben triğer setini değiştirdikten sonra yapmaya başladı servise tekrar gittim sesi dinlettirdim 2000-3000 km sonra düzelir kayış yeni dedi pek inandırıcı gelmedi 1000 km sonra tekrar gideceğim kesmezse inan set değiştirip bu kadar parayı servise vermesem daha mı iyiydi diye düşünüyorum bazen

ibratice

« Yanıtla #29 : Mart 18, 2009, 10:16:21 ÖS »
data3 trger kayışını fazla gergin yaparsalar ötme yapar ilk çalıştırmada yapmaz motor ısınınca ortaya çıkar gerginliğin baştan ayarlanması gerekicek.

seko_07

« Yanıtla #30 : Mart 26, 2009, 04:36:59 ÖS »
triger değiştikten sonra 12000 km gittim ses kesilmedi.açtırdım tekrar gergisini ayarladıklarını söylediler yine geçmedi.

star@1

« Yanıtla #31 : Mayıs 27, 2009, 11:57:00 ÖS »
Merhaba  arkadaşlar,
Forumu bir süredir takip ediyorum.Oldukça bilgi sahibi oldum sayenizde.
 Benim aracımda da (2001 vtec civic LS)bir aydır daha da artan bir şekilde farklı bir ses ortaya çıktı.Motor sıcak yada soğuk fark etmiyor, aracı çalıştırıp vitese takıp hızlanmaya başladığımda yaklaşık 2000-2500 devir ve 40-50 km hıza çıkıncaya kadar hırıltılı bir ses geliyor  , 50 -60 dan sonra azalmaya başlıyor, boşta çalışırken anormal bir ses yok, giderken boşa attığmda ses yok, sanki şanzumanla bir alakası var gibi,
- benim sorunda mı  pirizdirek rulmanı arızası acaba?
Bu parça ses haricinde sorun oluşturur mu.?
Bu parçanın bulunduğu yeri tarif etmeniz ve göstermeniz mümkün mü.?

Tşk.

seko_07

« Yanıtla #32 : Haziran 02, 2009, 11:19:36 ÖS »
arkadaşım benim bahsettiğim ses artık dayanılmaz hal aldı.vites boştaykende çıkıyor artık.ama debriyaja basınca geçiyor.bikaç usta baktı.ya debriyaj baskı balata yada şanzuman dişlilerinden dedi.ses haricince bir sorun yaratmaz dediler.biara baktıracam artık.

Serhat__85

« Yanıtla #33 : Haziran 03, 2009, 08:05:56 ÖÖ »
aracındaki sorun debriyaj bilyasından kaynaklanıyor büyük ihtimal...

umutbirsen

« Yanıtla #34 : Haziran 06, 2009, 09:14:41 ÖÖ »
Motor kulaklarını kontrol ettir....Bu çözümün olabilir.

taskin_centaur

« Yanıtla #35 : Haziran 06, 2009, 09:08:08 ÖS »
çatal problebi vd40 sık geçer çok para değil ama işçilik para biara baskı balata değişimde değiştirirsin seko 07 nereye sıkman gerektiğini merak edersen anlatırım

taskin_centaur

« Yanıtla #36 : Haziran 06, 2009, 09:09:41 ÖS »
star 1 evet eğer bahsettiğin devirlerde oluyosa şansımanın içindeki rulmanların değişimi gerek vallaha 4 tanemiydi neydi biri hatta zor bulunuyo dışarda

seko_07

« Yanıtla #37 : Haziran 06, 2009, 11:43:08 ÖS »
taşkın arkadaşım anlatmak istediğini tam olarak anlayamadım.konuyla ilgili pek bilgim yok zaten.

taskin_centaur

« Yanıtla #38 : Haziran 07, 2009, 11:04:50 ÖÖ »
motor kaputunu açtığında radyatörün arkasında lastik bir körük göreceksin içinde bir piston ve ona bağlı bir demir levha (çatal) göreceksin körükte bir yırtık kısım var ister ordan ama körüğü tekrar takabilirim dersen körüğü çıkar ve vd40 yada başka marka bir sprey yağlayıcı ile pistonu ve çatala bağlantı noktasını yağla sonra şanzımanın içine doğru yağlayıcının ince hortumuyla çatalı ve bastığı ayakları yağla sen bu yağlama işemini yaparken birisininde devamlı debyaja basıp bırakması daha iyi sonuç verecektir.

umutbirsen

« Yanıtla #39 : Haziran 07, 2009, 11:06:46 ÖÖ »
Şanzıman içnde olan Prüzdirek bilyasıda olabilir....

taskin_centaur

« Yanıtla #40 : Haziran 07, 2009, 11:20:55 ÖÖ »
prüzdirek sorunu star1 inki seko 07 nin çatal problemi var

seko_07

« Yanıtla #41 : Aralık 14, 2009, 10:31:54 ÖÖ »
ibratice arkadaşımın teşhisi doğru çıktı.problem pirizdirek rulmanından kaynaklanıyormuş.samsun çim-art honda da ersin bey ilgilendi sorunumla.ilk defa bir servisten bu kadar çok memnun kaldım.ersin beye tekrardan çok teşekkürler,kendi arabası gibi ilgilendi arabamla.ve ilk konuştuğumuzdaki tahmini fiyatı geçmedi elime gelen fatura.

fzthgosm

« Yanıtla #42 : Aralık 14, 2009, 02:51:44 ÖS »
ibratice arkadaşımın teşhisi doğru çıktı.problem pirizdirek rulmanından kaynaklanıyormuş.samsun çim-art honda da ersin bey ilgilendi sorunumla.ilk defa bir servisten bu kadar çok memnun kaldım.ersin beye tekrardan çok teşekkürler,kendi arabası gibi ilgilendi arabamla.ve ilk konuştuğumuzdaki tahmini fiyatı geçmedi elime gelen fatura.

seko07 arkadaşım sorununu çözdügüne sevindim.ama biraz geç hallettirmişin.mayıstan bu yana çekiyormuydun o sorunu

seko_07

« Yanıtla #43 : Aralık 20, 2009, 09:14:36 ÖÖ »
sorunun sadece ses olarak beni rahatsız edeceği söylenmişti bende ona güvenerek devam ettim,ayrıca arabamı 2 gün servise bırakmam mümkün değildi,bende katlandım artık:)

star@1

« Yanıtla #44 : Mart 17, 2010, 10:05:51 ÖS »
Arkadaşlar ,

Tekrar merhaba,

Kusura bakmayın araçdaki  sorunu halledince burayı unuttum. :)
Şanzumandaki priz direk rulmanı bozulmuş. Ankara Şaşmaz daki Bar honda da Hüseyin bey ve ekibi 2 saatte şanzumanı indirdi, dağıttı, topladı. rulmanı değiştirip geri montajını yaptı.
Haricinde triger seti ve subap ayarınıda yaptılarlar. Sonuç  mükemmel ne ses kaldı ne sıkıntı.
 Bu arada debraj baskı balata kontrollerinide yaptırdım.Debraj bilyesinide değiştirdik. O zaman ki kilometre yaklaşık 113 binde idi. 40 - 50 bin km daha balatanın idare edecağini söylediler. Gönül rahatlığı ile biniyorum şimdi.

Herkese sorunsuz seyahatler.

ibratice

« Yanıtla #45 : Mart 17, 2010, 11:43:20 ÖS »
siz arabalarınızın sıkıntılarını yazın ben size ne yapmanız gerektiğini yazayım elimden geldiğikadar.

vtec40

« Yanıtla #46 : Nisan 25, 2010, 12:59:31 ÖÖ »
star@1 kardeş benim sorunda senin sorun ile bire bir aynı. ankaradayım. acaba ne kadar masraf oluştu bende hafta içi götürcem yardım edersen sevinirim teşekkürler....araç 2004 vtec ls..