TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: seko_07 - Ocak 05, 2009, 07:35:38 ÖS
-
arkadaşlar merhaba;
2001 honda civic sahibiyim.arabama resmen tapıyorum.hondayı sectigim içinde her acıdan cok memnunum.fakat aracımın triger ve devir daim kayısını degiştirdikten sonra şöyle bir sorun yasamaya basladım.ilk calısırken kayıştan ses geliyordu devirdaim kayısını gerdirtdim ve gecti.fakat ilk kalkıslarda dırrrrrr diye bir ses geliyor..rölantide calısırken yok,rölantide gaza basınca yok.geri vitesle giderken yok.sadece ileri dogru giderken var.vitesi 2ye atıyorum,debriyaja bastıgım esnada kesiliyor sonra tekrar dırrrr,sonra ses gidiyor yada motor sesi bastırdıgı için duyamıyorum.yardım ederseniz cok sevinirim her duyusumda sinirlerim geriliyor.
-
http://www.teamhondaturkey.com/forum/sizi_taniyalim/yeni_uyelerin_dikkatine-t3183.0.html
-
kimsenin fikri yok sanırım:(
-
Arkadaşlar bende de buna bezer bir sorun var. Fakat benimki izellikle birinci vitesten ikinci vitese geçerken debriyaja basıp gazdan ayağımı çekerken oluyor. Aracı yeni aldım. 2003 model civic.
Benden önceki sahibi trigeli değiştirmiş. (set olarak). Bu neden kaynaklanabilir?
-
aynı sorun bendede var.........:S:S ses
-
triger gergisini tam ayarlayamamışlardır.tam sıkarsan veya çok gevşek kalırsa bu sorunlar olabilir.
-
Peki böyle kullanmaya devam etmem bir sorun teşkil eder mi? Daha ciddi bir sorun olurmu? motora zarar verici bir sonuç doğurur mu?
Yada yeniden bir işleme sokarsak nasıl bir masraf çıkar arkadaşlar?
-
motor güçten düşer ama çok aşırı bir zarar verecegini zannetmiyorum triger kayışları gerginse
-
ilk kalkıslarda dırrrrrr diye bir ses geliyor..rölantide calısırken yok,rölantide gaza basınca yok.geri vitesle giderken yok.sadece ileri dogru giderken var.vitesi 2ye atıyorum,debriyaja bastıgım esnada kesiliyor sonra tekrar dırrrr,sonra ses gidiyor yada motor sesi bastırdıgı için duyamıyorum.yardım ederseniz cok sevinirim her duyusumda sinirlerim geriliyor.
böle bi sorun bizimkindede var debriyaja basınca kesilio ses 1. viteste bayaaa belli edio kendini :S (2005 civic ls manual)
-
e ne yapıca peki,fikri olan varmı?ben size değişik tamircilerin motor sesini dinleyerek yaptıkları yorumları söyleyeyim.kayış gevşektir dediler.şanzuman dişlisimi nedir onu çizdirmiş olabilirsin dediler.ekzos sisteminden geliyodur dediler.kime güveneceğimi bilemiyorum.
-
Vallahi ben huzursuz olur gibiyim. Önceki sahibi her ne kadar değiştirdim dese de trigerini (ki serviste değişmemiş, dışarda ustaya yaptırmış) ben yinede servisie götüreyim ve sıfırdan tüm seti değiştireyim diyorum. Artık bu huzursuzluk beni yiyip bitiriyor. Araba kullanırken korkuyorum.
-
Hondanızı honda ustasına götürün, bu gerçekten önemli. Kayış meselesinde mesela, başka ustalar diğer araçlardaki gibi dawranıp sıkı ayarlayabiliyorlar ama Hondanın kendine has özel durumları oluyor bunları da sadece honda ustaları biliyor. Bildiğim kadarıyla hondaların kayışları diğer araçlardanı gibi sıkı değil aksine biraz gevşek oluyor. Muhtemelen senin sorunun bundan dolayı olabilir, ama dediğim gibi kesinlikle aracını honda ustasına göster...
-
Haklısınız ben önce bir fiyat alayım eğer şu anda fiyat uygun olursa komle ojinali ile değiştiririm artık.
Kaz gelcek yerden tavuk esirgenmez hesabı.
-
sana kesin arızanı söyleyeyim şanzımanın içindeki pirizdirek bilyesi bozulmuş şanzımanın sökülüp dağıtılacak ve içindeki o rulman değişecek sesi en çok 1 ve 2 viteslerde ayağını gazdan çekince daha bariz hissedersiniz.rulmanın fiyatı 90 tl sadece işçiliğin biraz fazla verirsin
-
aksine ayağımı gazdan çekince kesiliyor ses.
-
şimdi sorunlar karıştı gibi.
sko_07 arkadaşımızın sorunu galiba sürekli gelen bir ses.
Benim arabadan gelen ses ise sadece ilk çalıştırdıktan sonra hareket edip 1. vitesten boşa aldığımda ya da 2 ye almak için debriyaja basıp ayağımı gazdan çekdiğimde dırrrrvt (sesi harflere dökmek biraz zor :) ) diye bir ses geliyor yaklaşık bir saniye kadar. Daha sonra o sesi duymuyorum. Genelde ilk çalıştırdığım ve ilk hareket ettiğim zaman duyuyorum. (Arabayı ısıtıyorum bu arada birk kaç dakika kadar)
-
Pardon bu arada;
ibratice arkadaşım verdiğiniz kezin arıza bilgisi kime ait acaba?
seko_07 arkadaşın sorununa mı cevap verdiniz yoksa benim sorunuma mı yani civicci'nin sorununa mı?
belirtirseniz bi zahmet çok sevinirim.
-
civicci senin ses şikayetin muhtemelen A.B.S sisteminin pompasından geliyor bu ses normal olan bir ses aracı ilk çalıştırıp tahmini 5 metre hareket ettirdikten sonra sol taraftan 1 saniye kadar duyarsın bunu her çalıştırıp hareket ettiğinde 1 kere yapar bu normal sistemin çalışması dır
-
ibratice arkadaşım aynen dediğin gibi oluyor ancak soldan mı geliyor kestiremedeim. Hareket halinde iken değil ilk çalıştırdıktan sonra hareket edip 5 - 10 metre giderken oluyor. Eğer dediğin gibiyse derin bir oh çekeceğim. Bir vakit bulabilsem hala servise idemedim. Teşekkür ederim yorumlar için.
-
ee ben napıcam:(
-
seko arkadaşım senin kasalarda çok pirizdirek rulmanı arızası yaptı .tarifin o arızaya çok benziyor rolantide ses yok 1 vites hareket etmeye başlayınca ses başlar 20.30 km süratte debriyaja basınca sesde kesiliyorsa pirizdirek rulmanı . Burdan ancak bukadar
-
arkadaşım aynen tarif ettiğin gibi bir ses.peki bu nasıl çözülür bana pahalıya patlarmı,triger kayışının değişmesi esnasında olmuş olabilirmi.kusura bakma konuyla ilgili hiç bilgim olmadığı için soruyorum.
-
onla alakası bilyanın fiyatı 120 tl sanırım piyasada aynısı 45 tl ama işçiliği çok tutar çünkü şanzıman açılıyor.
-
zannediyorum bu sorun triger değişiminde bi kaç diş atlatmışlar..benzer sorun accord.da başıma geldi..daha iyi bir ustaya yeniden baktırdım..düzelttiler..birde mutlaka devirdaim pompasını triger değişirken değiştirin..devir daim pompası triger kadar dayanmıyor..trigerle beraber değiştirirsen tek işcilikle kurtulursun..yoksa aynı işlem devir daim değişimindede uygulanıyor...saygılar
-
Arkadaşlar Bir yeri atlıosunuz ben ce Devirdaimin ve diğer kasnakların bilyalarında gibi geldi bana o ses aynı sorunu BMW de yaşadık Bi kontrol ettirin derim ben ce
-
bu dedıgın sesın aynısı benım aracımdada var sorun şanzumanda prizdirek bılyası ve grup rulmanlarından gelıyor honda servısınde tehşis koydular şanzuman ınecek ve toplam 5 rulmanın degısmesı gerektıgını soledıler yanlızca parça 350 400 arası cıktı 1ve 2 vıteste daha fazla ses yapıyorgaza yuklenınce başlıo cekınce kesılıo eger senınde ole ıse buyuk ıhtımal şanzuman
-
arkadaşlar devirdaym olsa motor çalıştığı zaman motor devrine göre seste değişir arkadaş araba harekete başlayınca geliyor diyor buda motordan sonraki aktarma organları demek o kasaların kronik sorunu .
-
motor takozu da kopmuş olabilir.ben de bazen ilk kalkışta dunng diye bir ses geliyor sadece ilk kalkışta bazen oluyor.ben de onu merak ediyorum. devamlı yapsa servise sorcam..inşallah önemli bişey değildir..
-
aynı şeyi ben triğer setini değiştirdikten sonra yapmaya başladı servise tekrar gittim sesi dinlettirdim 2000-3000 km sonra düzelir kayış yeni dedi pek inandırıcı gelmedi 1000 km sonra tekrar gideceğim kesmezse inan set değiştirip bu kadar parayı servise vermesem daha mı iyiydi diye düşünüyorum bazen
-
data3 trger kayışını fazla gergin yaparsalar ötme yapar ilk çalıştırmada yapmaz motor ısınınca ortaya çıkar gerginliğin baştan ayarlanması gerekicek.
-
triger değiştikten sonra 12000 km gittim ses kesilmedi.açtırdım tekrar gergisini ayarladıklarını söylediler yine geçmedi.
-
Merhaba arkadaşlar,
Forumu bir süredir takip ediyorum.Oldukça bilgi sahibi oldum sayenizde.
Benim aracımda da (2001 vtec civic LS)bir aydır daha da artan bir şekilde farklı bir ses ortaya çıktı.Motor sıcak yada soğuk fark etmiyor, aracı çalıştırıp vitese takıp hızlanmaya başladığımda yaklaşık 2000-2500 devir ve 40-50 km hıza çıkıncaya kadar hırıltılı bir ses geliyor , 50 -60 dan sonra azalmaya başlıyor, boşta çalışırken anormal bir ses yok, giderken boşa attığmda ses yok, sanki şanzumanla bir alakası var gibi,
- benim sorunda mı pirizdirek rulmanı arızası acaba?
Bu parça ses haricinde sorun oluşturur mu.?
Bu parçanın bulunduğu yeri tarif etmeniz ve göstermeniz mümkün mü.?
Tşk.
-
arkadaşım benim bahsettiğim ses artık dayanılmaz hal aldı.vites boştaykende çıkıyor artık.ama debriyaja basınca geçiyor.bikaç usta baktı.ya debriyaj baskı balata yada şanzuman dişlilerinden dedi.ses haricince bir sorun yaratmaz dediler.biara baktıracam artık.
-
aracındaki sorun debriyaj bilyasından kaynaklanıyor büyük ihtimal...
-
Motor kulaklarını kontrol ettir....Bu çözümün olabilir.
-
çatal problebi vd40 sık geçer çok para değil ama işçilik para biara baskı balata değişimde değiştirirsin seko 07 nereye sıkman gerektiğini merak edersen anlatırım
-
star 1 evet eğer bahsettiğin devirlerde oluyosa şansımanın içindeki rulmanların değişimi gerek vallaha 4 tanemiydi neydi biri hatta zor bulunuyo dışarda
-
taşkın arkadaşım anlatmak istediğini tam olarak anlayamadım.konuyla ilgili pek bilgim yok zaten.
-
motor kaputunu açtığında radyatörün arkasında lastik bir körük göreceksin içinde bir piston ve ona bağlı bir demir levha (çatal) göreceksin körükte bir yırtık kısım var ister ordan ama körüğü tekrar takabilirim dersen körüğü çıkar ve vd40 yada başka marka bir sprey yağlayıcı ile pistonu ve çatala bağlantı noktasını yağla sonra şanzımanın içine doğru yağlayıcının ince hortumuyla çatalı ve bastığı ayakları yağla sen bu yağlama işemini yaparken birisininde devamlı debyaja basıp bırakması daha iyi sonuç verecektir.
-
Şanzıman içnde olan Prüzdirek bilyasıda olabilir....
-
prüzdirek sorunu star1 inki seko 07 nin çatal problemi var
-
ibratice arkadaşımın teşhisi doğru çıktı.problem pirizdirek rulmanından kaynaklanıyormuş.samsun çim-art honda da ersin bey ilgilendi sorunumla.ilk defa bir servisten bu kadar çok memnun kaldım.ersin beye tekrardan çok teşekkürler,kendi arabası gibi ilgilendi arabamla.ve ilk konuştuğumuzdaki tahmini fiyatı geçmedi elime gelen fatura.
-
ibratice arkadaşımın teşhisi doğru çıktı.problem pirizdirek rulmanından kaynaklanıyormuş.samsun çim-art honda da ersin bey ilgilendi sorunumla.ilk defa bir servisten bu kadar çok memnun kaldım.ersin beye tekrardan çok teşekkürler,kendi arabası gibi ilgilendi arabamla.ve ilk konuştuğumuzdaki tahmini fiyatı geçmedi elime gelen fatura.
seko07 arkadaşım sorununu çözdügüne sevindim.ama biraz geç hallettirmişin.mayıstan bu yana çekiyormuydun o sorunu
-
sorunun sadece ses olarak beni rahatsız edeceği söylenmişti bende ona güvenerek devam ettim,ayrıca arabamı 2 gün servise bırakmam mümkün değildi,bende katlandım artık:)
-
Arkadaşlar ,
Tekrar merhaba,
Kusura bakmayın araçdaki sorunu halledince burayı unuttum. :)
Şanzumandaki priz direk rulmanı bozulmuş. Ankara Şaşmaz daki Bar honda da Hüseyin bey ve ekibi 2 saatte şanzumanı indirdi, dağıttı, topladı. rulmanı değiştirip geri montajını yaptı.
Haricinde triger seti ve subap ayarınıda yaptılarlar. Sonuç mükemmel ne ses kaldı ne sıkıntı.
Bu arada debraj baskı balata kontrollerinide yaptırdım.Debraj bilyesinide değiştirdik. O zaman ki kilometre yaklaşık 113 binde idi. 40 - 50 bin km daha balatanın idare edecağini söylediler. Gönül rahatlığı ile biniyorum şimdi.
Herkese sorunsuz seyahatler.
-
siz arabalarınızın sıkıntılarını yazın ben size ne yapmanız gerektiğini yazayım elimden geldiğikadar.
-
star@1 kardeş benim sorunda senin sorun ile bire bir aynı. ankaradayım. acaba ne kadar masraf oluştu bende hafta içi götürcem yardım edersen sevinirim teşekkürler....araç 2004 vtec ls..