Gönderen Konu: headers sonrasi benzin??(vti için)  (Okunma sayısı 11450 defa)

vti18

headers sonrasi benzin??(vti için)
« : Nisan 20, 2006, 09:03:12 ÖS »
96 vti a headers kat. iptali 52 lik araboru ve son susturucu sonrasinda benzin durumu nolur cok mu farkeder???

Onu-R

« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2006, 09:04:52 ÖS »
walla bence baya bi farkeder.. tabi bu konuda bilgisi olanların cewap wermesi daha iyi olur ama bariz farkeder gibi geliyo bana . . .

vti18

« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2006, 09:17:48 ÖS »
var mi daha once deneyip bilen bi fikir alsak:)

ALG

• THT
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2006, 09:36:38 ÖS »
iyi farkeder hemde :D

Strained

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2006, 09:45:25 ÖS »
1,6 tipoda headers var ara boru da 52lik olması lazım sanrım ve bu arac benzınde km de 600ykr yakıo 8)

SONE-R

« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2006, 10:03:54 ÖS »
Farketmez... Benzin sarfiyatı beyine müdahele olmadıkça artmaz (tüm diğer şartları aynı farzedersek)

SONE-R

« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2006, 10:05:17 ÖS »
Alıntı yapılan: "vti18"
var mi daha once deneyip bilen bi fikir alsak:)

SS ara boru + DC 4-1 headers var. Aynı yakıyor. Yaw vtec gibi arabada yakıta dikkat edilir mi? Dikkat edeceksen dizel al kardeşimmmmm :D:D:D:D

Onu-R

« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2006, 10:14:27 ÖS »
Alıntı yapılan: "SONER-VTI"
Farketmez... Benzin sarfiyatı beyine müdahele olmadıkça artmaz (tüm diğer şartları aynı farzedersek)

:shock:  :shock:  :shock:

çok şaşırdım ya.. böyle performanslı araçlarda filtrenin bile farkettirmesi lazım değil mi :S:S . . . .

vti18

« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2006, 10:19:32 ÖS »
ya zaten gusell yakio biraz daha arttirirsak arabadan olmayalim sora dimi:) simdi artio mu artmio mu tipoya donmeyelim sora:))

ALG

• THT
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2006, 11:04:19 ÖS »
benzin nası farketmez yaa..filtredede farkedio, eksozdada, tecrübe ettim yazıyorum..farketmez diyenede ilk rastlıyorum SONER VTI :shock:

evet VTEC kullanıosan sarfiyata takılmıycan bu doru..

Onu-R

« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2006, 11:06:22 ÖS »
aynen aynen.. ben de walla ilk defa rastladım ya.. sırf son taksan bile az cok farkeder ki headers + kat-orta iptali + 52lik borular + son susturucu falan baya bir arttırır . . .

vti18

« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2006, 11:17:43 ÖS »
yok mu bska daha once vti a bu uygulamalari yapip tecrubelerini bize aktaricak bi arkadas?? ya bana kalsa benzine cok da takilmam ama babam bole dusunmuo tabi:))

SONE-R

« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2006, 08:18:07 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "Onu-R"
aynen aynen.. ben de walla ilk defa rastladım ya.. sırf son taksan bile az cok farkeder ki headers + kat-orta iptali + 52lik borular + son susturucu falan baya bir arttırır . . .

Neden arttırır? Ezbere konuşmadan teknik olarak açıklama yapabilir misin? Sen daha fazla gaza basmadıkça yakıt tüketimin neden artsın?

Volkanvti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2006, 08:30:53 ÖÖ »
bende önceden simota intake , dc 4-2-1 , ve sebring sonsusturucu vardı ve şehir içi 260 uzun yol 220 yakıyordu , burdan anlayablirsiniz belki , çunkü aracı aldığımdada bunlar vardı std kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum :)

EROLL

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2006, 08:42:16 ÖÖ »
eveet bendede filtre ss headrs 51.mm boru ve ss son susturucu arkadaşlar basarsanız vtec acık araba yakıyor bu kadar basit sabit 3 bin devirir geçme iyi..

vti18

« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2006, 11:25:03 ÖÖ »
valla benim araba standart(filitre+son susturucu) daha cok yakio suan:) bi depoyla 350 km falan anca gidio ama tamemen sehir içi.. bu ugulamalari yaparsam 300 km falan mi gidicekki acaba hiç gitmesin daha ii:))

vti18

« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2006, 11:27:19 ÖÖ »
bu arada memnn musunuz headerstan yani soledikleri kadar farkedio mu vti da deger mi yani??

ALG

• THT
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2006, 11:57:35 ÖÖ »

Neden arttırır? Ezbere konuşmadan teknik olarak açıklama yapabilir misin? Sen daha fazla gaza basmadıkça yakıt tüketimin neden artsın?

evet evet gaza basmazsan dediğin doğru, gaza basmadınmı hiç biri yakmaz zaten..ama şöyle düşün headers veya eksoz modu yapan bi adam sakin sakin gitmek içinmi takıo headersı?

Onu-R

« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2006, 12:53:18 ÖS »
Alıntı yapılan: "ALG"

evet evet gaza basmazsan dediğin doğru, gaza basmadınmı hiç biri yakmaz zaten..ama şöyle düşün headers veya eksoz modu yapan bi adam sakin sakin gitmek içinmi takıo headersı?

yani.. ki konuştuğumuz arac da vtec vti.. vtec ler de 5000 devirin altında nerdeyse normal 1.6 lar gibi gidiyo.. vtec alıp da vtec acmicak adam tanımam . . .

Onu-R

« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2006, 12:54:58 ÖS »

burda teknik konularda benden cok daha fazla bilgisi olan arkadaslar var.. tekniği onlara bırakalım, ben pratiğe bakarım.. benzin sarfiyatı artıyo mu artıyo.. yüzlerce kişi tarafından denenmiş, görülmüştür . . .

SONE-R

« Yanıtla #20 : Nisan 21, 2006, 01:56:37 ÖS »

burda teknik konularda benden cok daha fazla bilgisi olan arkadaslar var.. tekniği onlara bırakalım, ben pratiğe bakarım.. benzin sarfiyatı artıyo mu artıyo.. yüzlerce kişi tarafından denenmiş, görülmüştür . . .

ben de aksini iddia ediyorum. bizzat kendim kullanıyorum hem de, başkasından duyduklarımı değil yaşadıklarımı söylüyorum...

Volkanvti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : Nisan 21, 2006, 02:56:42 ÖS »
yav arkadaşlar aslına bakarsanız bukardarda büyütülcek bişi yok , bizler arabalara bunları taktıkmı  eh azda olsa gazlıyoruz bilmemne biraz fazla yakıyoruz tabi ,, kısaca teknik olarak dersek , aracın beyni  std filtre için emişe ayarlandığından dolayısıyla fazla hava çektiği için biraz sapıtma olacaktı tabi vafc varsa bu sorunda ortadan kalkar , ama bence bunları takınca biraz gazlıyoruz ve biraz fazla yalıyoruz gibi. :)

SLVR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Nisan 21, 2006, 04:47:04 ÖS »
Arkadaşlar ne olursa olsun BENZİN SARFİYATI artar.Bildiğim kadar konuşucam.Egzosun amacı zaten motordan çıkan sesi emerek dışarı az ses çıkarması vede motordan gelen yanmayı biran önce dışarı atmayıp sıkıştırarak motorun daha iyi çalışmasını sağlar.Ayrıca araçta farları yakmanız teybi açmanız vb.her türlü hareket aman aman olmasada yakıtı etkileyen unsurlardır.Bunu en güzel aracınız çalışır durumdayken farları yakın mutlaka devir saatinde azda olsa bi oynama olur.

R-13239

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Nisan 21, 2006, 06:38:12 ÖS »
"Headersları takınca alev alan tekerler asfalt deler önde gider VTEC'ler ."

demiş ünlü bir şair... Daha fazla yakmasının sebebi senin daha fazla basmandır... Bende şu an filtre ve egzos var , yakışım aldığım ilk ayda %25 arttı , şu anda %5'lerde falan daha fazla yakıyor araba ...

(ilk ayın yakış oranı gaza gelişimle eşdeğerdedir :))

ALG

• THT
« Yanıtla #24 : Nisan 21, 2006, 06:42:21 ÖS »
Alıntı yapılan: "Volkanvti"
yav arkadaşlar aslına bakarsanız bukardarda büyütülcek bişi yok , bizler arabalara bunları taktıkmı  eh azda olsa gazlıyoruz bilmemne biraz fazla yakıyoruz tabi ,, kısaca teknik olarak dersek , aracın beyni  std filtre için emişe ayarlandığından dolayısıyla fazla hava çektiği için biraz sapıtma olacaktı tabi vafc varsa bu sorunda ortadan kalkar , ama bence bunları takınca biraz gazlıyoruz ve biraz fazla yalıyoruz gibi. :)

doğru söze ne hacet..