TeamHondaTurkey.Com
HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: vti18 - Nisan 20, 2006, 09:03:12 ÖS
-
96 vti a headers kat. iptali 52 lik araboru ve son susturucu sonrasinda benzin durumu nolur cok mu farkeder???
-
walla bence baya bi farkeder.. tabi bu konuda bilgisi olanların cewap wermesi daha iyi olur ama bariz farkeder gibi geliyo bana . . .
-
var mi daha once deneyip bilen bi fikir alsak:)
-
iyi farkeder hemde :D
-
1,6 tipoda headers var ara boru da 52lik olması lazım sanrım ve bu arac benzınde km de 600ykr yakıo 8)
-
Farketmez... Benzin sarfiyatı beyine müdahele olmadıkça artmaz (tüm diğer şartları aynı farzedersek)
-
var mi daha once deneyip bilen bi fikir alsak:)
SS ara boru + DC 4-1 headers var. Aynı yakıyor. Yaw vtec gibi arabada yakıta dikkat edilir mi? Dikkat edeceksen dizel al kardeşimmmmm :D:D:D:D
-
Farketmez... Benzin sarfiyatı beyine müdahele olmadıkça artmaz (tüm diğer şartları aynı farzedersek)
:shock: :shock: :shock:
çok şaşırdım ya.. böyle performanslı araçlarda filtrenin bile farkettirmesi lazım değil mi :S:S . . . .
-
ya zaten gusell yakio biraz daha arttirirsak arabadan olmayalim sora dimi:) simdi artio mu artmio mu tipoya donmeyelim sora:))
-
benzin nası farketmez yaa..filtredede farkedio, eksozdada, tecrübe ettim yazıyorum..farketmez diyenede ilk rastlıyorum SONER VTI :shock:
evet VTEC kullanıosan sarfiyata takılmıycan bu doru..
-
aynen aynen.. ben de walla ilk defa rastladım ya.. sırf son taksan bile az cok farkeder ki headers + kat-orta iptali + 52lik borular + son susturucu falan baya bir arttırır . . .
-
yok mu bska daha once vti a bu uygulamalari yapip tecrubelerini bize aktaricak bi arkadas?? ya bana kalsa benzine cok da takilmam ama babam bole dusunmuo tabi:))
-
aynen aynen.. ben de walla ilk defa rastladım ya.. sırf son taksan bile az cok farkeder ki headers + kat-orta iptali + 52lik borular + son susturucu falan baya bir arttırır . . .
Neden arttırır? Ezbere konuşmadan teknik olarak açıklama yapabilir misin? Sen daha fazla gaza basmadıkça yakıt tüketimin neden artsın?
-
bende önceden simota intake , dc 4-2-1 , ve sebring sonsusturucu vardı ve şehir içi 260 uzun yol 220 yakıyordu , burdan anlayablirsiniz belki , çunkü aracı aldığımdada bunlar vardı std kullanmadığım için kıyaslama yapamıyorum :)
-
eveet bendede filtre ss headrs 51.mm boru ve ss son susturucu arkadaşlar basarsanız vtec acık araba yakıyor bu kadar basit sabit 3 bin devirir geçme iyi..
-
valla benim araba standart(filitre+son susturucu) daha cok yakio suan:) bi depoyla 350 km falan anca gidio ama tamemen sehir içi.. bu ugulamalari yaparsam 300 km falan mi gidicekki acaba hiç gitmesin daha ii:))
-
bu arada memnn musunuz headerstan yani soledikleri kadar farkedio mu vti da deger mi yani??
-
Neden arttırır? Ezbere konuşmadan teknik olarak açıklama yapabilir misin? Sen daha fazla gaza basmadıkça yakıt tüketimin neden artsın?
evet evet gaza basmazsan dediğin doğru, gaza basmadınmı hiç biri yakmaz zaten..ama şöyle düşün headers veya eksoz modu yapan bi adam sakin sakin gitmek içinmi takıo headersı?
-
evet evet gaza basmazsan dediğin doğru, gaza basmadınmı hiç biri yakmaz zaten..ama şöyle düşün headers veya eksoz modu yapan bi adam sakin sakin gitmek içinmi takıo headersı?
yani.. ki konuştuğumuz arac da vtec vti.. vtec ler de 5000 devirin altında nerdeyse normal 1.6 lar gibi gidiyo.. vtec alıp da vtec acmicak adam tanımam . . .
-
burda teknik konularda benden cok daha fazla bilgisi olan arkadaslar var.. tekniği onlara bırakalım, ben pratiğe bakarım.. benzin sarfiyatı artıyo mu artıyo.. yüzlerce kişi tarafından denenmiş, görülmüştür . . .
-
burda teknik konularda benden cok daha fazla bilgisi olan arkadaslar var.. tekniği onlara bırakalım, ben pratiğe bakarım.. benzin sarfiyatı artıyo mu artıyo.. yüzlerce kişi tarafından denenmiş, görülmüştür . . .
ben de aksini iddia ediyorum. bizzat kendim kullanıyorum hem de, başkasından duyduklarımı değil yaşadıklarımı söylüyorum...
-
yav arkadaşlar aslına bakarsanız bukardarda büyütülcek bişi yok , bizler arabalara bunları taktıkmı eh azda olsa gazlıyoruz bilmemne biraz fazla yakıyoruz tabi ,, kısaca teknik olarak dersek , aracın beyni std filtre için emişe ayarlandığından dolayısıyla fazla hava çektiği için biraz sapıtma olacaktı tabi vafc varsa bu sorunda ortadan kalkar , ama bence bunları takınca biraz gazlıyoruz ve biraz fazla yalıyoruz gibi. :)
-
Arkadaşlar ne olursa olsun BENZİN SARFİYATI artar.Bildiğim kadar konuşucam.Egzosun amacı zaten motordan çıkan sesi emerek dışarı az ses çıkarması vede motordan gelen yanmayı biran önce dışarı atmayıp sıkıştırarak motorun daha iyi çalışmasını sağlar.Ayrıca araçta farları yakmanız teybi açmanız vb.her türlü hareket aman aman olmasada yakıtı etkileyen unsurlardır.Bunu en güzel aracınız çalışır durumdayken farları yakın mutlaka devir saatinde azda olsa bi oynama olur.
-
"Headersları takınca alev alan tekerler asfalt deler önde gider VTEC'ler ."
demiş ünlü bir şair... Daha fazla yakmasının sebebi senin daha fazla basmandır... Bende şu an filtre ve egzos var , yakışım aldığım ilk ayda %25 arttı , şu anda %5'lerde falan daha fazla yakıyor araba ...
(ilk ayın yakış oranı gaza gelişimle eşdeğerdedir :))
-
yav arkadaşlar aslına bakarsanız bukardarda büyütülcek bişi yok , bizler arabalara bunları taktıkmı eh azda olsa gazlıyoruz bilmemne biraz fazla yakıyoruz tabi ,, kısaca teknik olarak dersek , aracın beyni std filtre için emişe ayarlandığından dolayısıyla fazla hava çektiği için biraz sapıtma olacaktı tabi vafc varsa bu sorunda ortadan kalkar , ama bence bunları takınca biraz gazlıyoruz ve biraz fazla yalıyoruz gibi. :)
doğru söze ne hacet..
-
yaw gazlamadan da bi anlami kalmio ki:)
-
bizler arabalara bunları taktıkmı eh azda olsa gazlıyoruz bilmemne biraz fazla yakıyoruz tabi
bu tabiki en önemli etkenlerden biri.. buna kimsenin dicek lafı yok.. filtre takarsın, ses duymak icin habire gaza basarsın :) . . .
kısaca teknik olarak dersek , aracın beyni std filtre için emişe ayarlandığından dolayısıyla fazla hava çektiği için biraz sapıtma olacaktı, tabi vafc varsa bu sorunda ortadan kalkar
işte budur..
beyin std emişe ayarlanmıştır, daha fazla hava emilince de otomatikman daha fazla benzin sarfiyatı olur.. vafc gibi hava&benzin ayarlayıcısı varsa da bu olay ortadan kalkar yani ;-) . . .
-
yazılanlardan anladıgım kadarıyla olay şu ki Bu eklemeler yapıldığında azda olsa yakıt farkedicek ve basıldıgındada herturlu extra fazla yakma durumu söz konusu olucaktır..
-
yazılanlardan anladıgım kadarıyla olay şu ki Bu eklemeler yapıldığında azda olsa yakıt farkedicek ve basıldıgındada herturlu extra fazla yakma durumu söz konusu olucaktır..
kesinlikle
-
Bakin arkadaslar....
Arabanin cok yakip yakmamasi sizin gaza basmaniz ile ilgilidir...Dogrudan filitre, headers gibi uygulamalar benzin tuketimini artirmaz. Dolayli yoldan yani sizin gaz pedalina uyguladiginiz baski ile artirir...mesela ; headers taktiniz alt devirleriniz oldu. alt devir de ilerlemek icin eskisinden daha fazla gaza basacaksiniz dolayisi ile boyle artacak ya da headers dan guzel ses geliyor gazladiginiz da onu duymak icin basakcasiniz...vs....;)
-
kısacaaa az gaz az benzin dimi arkadsaşlar :-D :-D :-D :-D :-D
-
kısacaaa az gaz az benzin dimi arkadsaşlar :-D :-D :-D :-D :-D
Aynen öyle 8)
-
valla hiç ses etmeyin arkadaşlar , iyimi gitsin diyosunuz alın size turbo ,,
10 dakka gazlıyorum çeyrek depo , hade buyrun bakalım ben naapıyım :-(
-
eheheh.. Allah kolaylık versin ne diyeyim.. ama bunları dusunerek turbo isine girmek lazım.. benzinin yanında bir sürü sorunlar da cabası.. umarım sende sorun fln cıkmaz.. ama bildiim coğu turbo arac sanayiden bir türlü kopamıyor :) . . .
-
eheheh.. Allah kolaylık versin ne diyeyim.. ama bunları dusunerek turbo isine girmek lazım.. benzinin yanında bir sürü sorunlar da cabası.. umarım sende sorun fln cıkmaz.. ama bildiim coğu turbo arac sanayiden bir türlü kopamıyor :) . . .
evet haklısın bende bunların hesabını önceden yaptım , yok öyle çok gitsin az yaksın ,, sorun konusuna gelince , doğru parçalar , doğru usta olduktan sonra bi sorun yaşanıcağını düşünmüyorum , şuda var tabiki normal bi araçtan fazla ilgi ve bakım beklediği kensin , ama daha hiç porblem için servise filan gitmedim , inşallah böyle devam eder...
-
headers sonrasi eger vafc yada chip tarzi bir uygulama yoksa ust devirlerde 4-1 uygulamalarda fakire kaldigini gorduk. en basit olarak regulator ile cozulebilir...
-
evet haklısın bende bunların hesabını önceden yaptım , yok öyle çok gitsin az yaksın ,, sorun konusuna gelince , doğru parçalar , doğru usta olduktan sonra bi sorun yaşanıcağını düşünmüyorum , şuda var tabiki normal bi araçtan fazla ilgi ve bakım beklediği kensin , ama daha hiç porblem için servise filan gitmedim , inşallah böyle devam eder...
inşallah ;) . . .
-
headers sonrasi eger vafc yada chip tarzi bir uygulama yoksa ust devirlerde 4-1 uygulamalarda fakire kaldigini gorduk. en basit olarak regulator ile cozulebilir...
obd2 ecu kullanmiyosunuz herhalde yoksa obd2 ecu aracin fakire kaldigini gorup artiyor benzini.
-
valla benim araba standart(filitre+son susturucu) daha cok yakio suan:) bi depoyla 350 km falan anca gidio ama tamemen sehir içi.. bu ugulamalari yaparsam 300 km falan mi gidicekki acaba hiç gitmesin daha ii:))
şöyle bir olay var tecrübemle sabittir... açık filtre orjinal kutusunn üzerinde kullanıodum boğuk bir ses alıodum ve aracın yakışı çok fazlaydı üzerinde ED son susturucu wardı.... daha sonra ED son susturucuyu çıakrdım tüketim biraz aazaldı .... ardından daha verimli filtre sistemine geçtim şu anda şehir içi 6.5 litre 98 oktan benzinle 80 km yol yapabiliorum ... 3000 devirin altında da değil çoğu zman
bide yakıtta önemli bir etken uygulamaların doğru yapılması ... eğer senin aracının bakımları titiz yapılmamışsa takacağın egzos ve filtre sistemleri yakıtı daha çok arttırır...
-
Taktigin headers veya araboru senin aracinin yaktigi benzini etkilemez olaki beyin veya vafc ayarlarina girip benzin hava karisiminla oynamazsan farketmez... ama sunu herkes biliyoki ne kadar V-tec o kadar benzin 5500rpm i gecmedigin surece gonul rahatligiyla kullanabilirsin :)