Gönderen Konu: headers sonrasi benzin??(vti için)  (Okunma sayısı 11451 defa)

vti18

headers sonrasi benzin??(vti için)
« Yanıtla #25 : Nisan 21, 2006, 07:27:35 ÖS »
yaw gazlamadan da bi anlami kalmio ki:)

Onu-R

« Yanıtla #26 : Nisan 21, 2006, 09:58:24 ÖS »
Alıntı yapılan: "Volkanvti"
bizler arabalara bunları taktıkmı  eh azda olsa gazlıyoruz bilmemne biraz fazla yakıyoruz tabi

bu tabiki en önemli etkenlerden biri.. buna kimsenin dicek lafı yok.. filtre takarsın, ses duymak icin habire gaza basarsın :) . . .

kısaca teknik olarak dersek , aracın beyni  std filtre için emişe ayarlandığından dolayısıyla fazla hava çektiği için biraz sapıtma olacaktı, tabi vafc varsa bu sorunda ortadan kalkar

işte budur..
beyin std emişe ayarlanmıştır, daha fazla hava emilince de otomatikman daha fazla benzin sarfiyatı olur.. vafc gibi hava&benzin ayarlayıcısı varsa da bu olay ortadan kalkar yani ;-) . . .

Strained

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Nisan 21, 2006, 10:30:25 ÖS »
yazılanlardan anladıgım kadarıyla olay şu ki Bu eklemeler yapıldığında azda olsa yakıt farkedicek ve basıldıgındada herturlu extra  fazla yakma durumu söz konusu olucaktır..

ALG

• THT
« Yanıtla #28 : Nisan 21, 2006, 11:03:53 ÖS »
Alıntı yapılan: "Strained"
yazılanlardan anladıgım kadarıyla olay şu ki Bu eklemeler yapıldığında azda olsa yakıt farkedicek ve basıldıgındada herturlu extra  fazla yakma durumu söz konusu olucaktır..

kesinlikle

VWci

• http://www.vwtr.net/forum
« Yanıtla #29 : Nisan 22, 2006, 05:41:43 ÖÖ »
Bakin arkadaslar....

Arabanin cok yakip yakmamasi sizin gaza basmaniz ile ilgilidir...Dogrudan filitre, headers gibi uygulamalar benzin tuketimini artirmaz. Dolayli yoldan yani sizin gaz pedalina uyguladiginiz baski ile artirir...mesela ; headers taktiniz alt devirleriniz oldu. alt devir de ilerlemek icin eskisinden daha fazla gaza basacaksiniz dolayisi ile boyle artacak ya da headers dan guzel ses geliyor gazladiginiz da onu duymak icin basakcasiniz...vs....;)

Volkanvti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Nisan 22, 2006, 08:32:15 ÖÖ »
kısacaaa   az gaz az benzin dimi arkadsaşlar  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

Strained

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Nisan 22, 2006, 09:43:04 ÖÖ »
kısacaaa   az gaz az benzin dimi arkadsaşlar  :-D  :-D  :-D  :-D  :-D

Aynen öyle  8)

Volkanvti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #32 : Nisan 22, 2006, 09:54:12 ÖÖ »
valla hiç ses etmeyin arkadaşlar , iyimi gitsin diyosunuz  alın size turbo ,,
10 dakka gazlıyorum çeyrek depo  , hade buyrun bakalım ben naapıyım :-(

Onu-R

Ynt: headers sonrasi benzin??(vti için)
« Yanıtla #33 : Nisan 22, 2006, 11:40:56 ÖS »
eheheh.. Allah kolaylık versin ne diyeyim.. ama bunları dusunerek turbo isine girmek lazım.. benzinin yanında bir sürü sorunlar da cabası.. umarım sende sorun fln cıkmaz.. ama bildiim coğu turbo arac sanayiden bir türlü kopamıyor :) . . .

Volkanvti

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Nisan 24, 2006, 09:17:47 ÖÖ »
eheheh.. Allah kolaylık versin ne diyeyim.. ama bunları dusunerek turbo isine girmek lazım.. benzinin yanında bir sürü sorunlar da cabası.. umarım sende sorun fln cıkmaz.. ama bildiim coğu turbo arac sanayiden bir türlü kopamıyor :) . . .

evet haklısın bende bunların hesabını önceden yaptım , yok öyle çok gitsin az yaksın ,,  sorun konusuna gelince , doğru parçalar , doğru usta olduktan sonra bi sorun yaşanıcağını düşünmüyorum , şuda var tabiki normal bi araçtan fazla ilgi ve bakım beklediği kensin , ama daha hiç porblem için servise filan gitmedim , inşallah böyle devam eder...

tool

• Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Nisan 24, 2006, 11:33:30 ÖÖ »
headers sonrasi eger vafc yada chip tarzi bir uygulama yoksa ust devirlerde 4-1 uygulamalarda fakire kaldigini gorduk. en basit olarak regulator ile cozulebilir...

Onu-R

« Yanıtla #36 : Nisan 24, 2006, 09:31:57 ÖS »

evet haklısın bende bunların hesabını önceden yaptım , yok öyle çok gitsin az yaksın ,,  sorun konusuna gelince , doğru parçalar , doğru usta olduktan sonra bi sorun yaşanıcağını düşünmüyorum , şuda var tabiki normal bi araçtan fazla ilgi ve bakım beklediği kensin , ama daha hiç porblem için servise filan gitmedim , inşallah böyle devam eder...

inşallah ;) . . .

f20c

• Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Nisan 25, 2006, 07:30:05 ÖS »
headers sonrasi eger vafc yada chip tarzi bir uygulama yoksa ust devirlerde 4-1 uygulamalarda fakire kaldigini gorduk. en basit olarak regulator ile cozulebilir...

obd2 ecu kullanmiyosunuz herhalde yoksa obd2 ecu aracin fakire kaldigini gorup artiyor benzini.

VteC_MaNiaC

« Yanıtla #38 : Mayıs 13, 2006, 11:23:19 ÖÖ »
valla benim araba standart(filitre+son susturucu) daha cok yakio suan:) bi depoyla 350 km falan anca gidio ama tamemen sehir içi.. bu ugulamalari yaparsam 300 km falan mi gidicekki acaba hiç gitmesin daha ii:))

şöyle bir olay var tecrübemle sabittir... açık filtre orjinal kutusunn üzerinde kullanıodum boğuk bir ses alıodum ve aracın yakışı çok fazlaydı üzerinde ED son susturucu wardı.... daha sonra ED son susturucuyu çıakrdım tüketim biraz aazaldı .... ardından daha verimli filtre sistemine geçtim şu anda şehir içi 6.5 litre 98 oktan benzinle 80 km yol yapabiliorum ... 3000 devirin altında da değil çoğu zman

bide yakıtta önemli bir etken uygulamaların doğru yapılması ... eğer senin aracının bakımları titiz yapılmamışsa takacağın egzos ve filtre sistemleri yakıtı daha çok arttırır...

amlteam

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Mayıs 17, 2006, 04:33:03 ÖÖ »
Taktigin headers veya araboru senin aracinin yaktigi benzini etkilemez olaki beyin veya vafc ayarlarina girip benzin hava karisiminla oynamazsan farketmez... ama sunu herkes biliyoki ne kadar V-tec o kadar benzin 5500rpm i gecmedigin surece gonul rahatligiyla kullanabilirsin :)