Gönderen Konu: ANKARA SERVİSLERİ HAKKINDA  (Okunma sayısı 111793 defa)

drbill

Ynt: ANKARA SERVİSLERİ HAKKINDA
« Yanıtla #150 : Aralık 24, 2011, 03:21:44 ÖS »
3 aydır kullandığım araç için en az 10 kez efe ye gittim. genelleme yapmak yanlış olabilir ama gerçekten can sıkıcı bir yer benim için. orda kalan marşbiyeli almak için son bir kez daha gitmek zorundayım  önünden geçmicem desem yalan olur çünkü istabul yolunu çok kullanıyorum:))) ama ondan sonra gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. bora yı deniyecem

drbill

« Yanıtla #151 : Aralık 24, 2011, 03:32:36 ÖS »
ayrıca plakalık değiştirme meselesi de cok basit gibi görünse de çok önemli bence ben eve geldikten sonra farkettim plakalığın değiştirildiğini. müşterinin fikirlerini ne kadar çok önemsedikleri burdan belli oluyor. yine de orda çalışan  güleryüz göstermese de anlamsız bir yüz ifadesiyle  konuşan birkaç iyi arkadaşın hakkını yemek istemem. allah mecbur etmesin...

GÖKHAN066

« Yanıtla #152 : Aralık 24, 2011, 04:35:45 ÖS »
Honda efe ve kadir ustayı tavsiye etmiyorum bildiginiz yada başka önerilen bi yer varsa bence onları tercih edin.

paradigma

« Yanıtla #153 : Aralık 26, 2011, 04:07:36 ÖS »
Gökhan hocam, Efe'yi tavsiye etmemeni anlıyorum ama Kadir ustayı tavsiye etmeme nedenin nedir? Ben 2 kez gittim, açıkçası bir sorun yaşamadım. Sorunlarımı da hızla çözdürdüm..

carousal

« Yanıtla #154 : Aralık 26, 2011, 07:12:48 ÖS »
Kadir usta niye tavsiye edilmiyor, yaşadığınız bir problem varsa anlatır mısınız acaba? İlgilenilmeme gibi bir durum mu var acaba (sadece tahmin)?

« Son Düzenleme: Aralık 26, 2011, 07:14:02 ÖS Gönderen: carousal »

GÖKHAN066

« Yanıtla #155 : Aralık 26, 2011, 07:37:13 ÖS »
söyle açıklayım arkadaslar kadir ustanın insanlıgını ustalıgına bi sözüm yok kendisinede sürekli giden biriyim ama arabamla alakalı bi kaç sorun oldugunda verdiği cevaplar ve yaptıkları içime sinmedi kurt düşürdü örneğin motor kulagı problemim vardı kendisiyle görüştük yan sanayi takalım hiç bi sorun olmaz ben çok taktım dedi bende tamam sen öyle diyosan uygun bigün kendimi ayarlayıp geliyim dedim ve bi kaç gün sonra gittim bu seferde tavsiye etmem o gün kafam karısıktır ondan öyle demişimdir gibi bi cevap verdi bende tamam ustacım deyip ayrıldım bu sadece en ufak örnek ayrıca motor kulagı değişmesi için kadir usta komple motoru indiriyo servis radyatörü söküp hallediyo bunlar bende kafa karıstırdı neyse ben kimseye ön ayak olmayım memnun olan arkadaslar devam etsin benimki sadece kendi düşüncem saygılar

carousal

« Yanıtla #156 : Aralık 26, 2011, 07:44:30 ÖS »
Paylaştığın için teşekkürler.

drbill

« Yanıtla #157 : Aralık 26, 2011, 11:23:31 ÖS »
burdaki arkadaşların samimiyetine gercekten inanıyorum. herkese teşekkürler

paradigma

« Yanıtla #158 : Aralık 27, 2011, 09:23:10 ÖÖ »
söyle açıklayım arkadaslar kadir ustanın insanlıgını ustalıgına bi sözüm yok kendisinede sürekli giden biriyim ama arabamla alakalı bi kaç sorun oldugunda verdiği cevaplar ve yaptıkları içime sinmedi kurt düşürdü örneğin motor kulagı problemim vardı kendisiyle görüştük yan sanayi takalım hiç bi sorun olmaz ben çok taktım dedi bende tamam sen öyle diyosan uygun bigün kendimi ayarlayıp geliyim dedim ve bi kaç gün sonra gittim bu seferde tavsiye etmem o gün kafam karısıktır ondan öyle demişimdir gibi bi cevap verdi bende tamam ustacım deyip ayrıldım bu sadece en ufak örnek ayrıca motor kulagı değişmesi için kadir usta komple motoru indiriyo servis radyatörü söküp hallediyo bunlar bende kafa karıstırdı neyse ben kimseye ön ayak olmayım memnun olan arkadaslar devam etsin benimki sadece kendi düşüncem saygılar
Hocam tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler, peki alternatif olarak önerebileceğin birileri var mıdır? Sanırım uzun süredir Honda kullanıyorsun..

GÖKHAN066

« Yanıtla #159 : Aralık 27, 2011, 09:45:35 ÖÖ »
Hocam tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler, peki alternatif olarak önerebileceğin birileri var mıdır? Sanırım uzun süredir Honda kullanıyorsun..
2,5 senedir honda kullanıcısıyım yağ bakımlarını yağcıda yaptırıyorum malzemeleri istedigim gibi kendim temin ediyorum onlarda yagını felan degiştiriyo artı işçilik parasıda yok ve malzemeleri kendiniz aldıgınız için daha uygun oluyo ufak tefek arızam olursada sanayide bi ustam var honda ustası degil ama sagolsun herşeyde yardımcı oluyo yapamayacagı bişey olursada yaparım demiyo şükür şimdiye kadar öyle bi arızam olmadı inş olmazda

perkstone

« Yanıtla #160 : Aralık 27, 2011, 09:23:22 ÖS »
kadir ustanın insanlığına birsey diyemem ama sanki biraz doymuş gibi tavırları var son zamanlarda benim süpap keçelerini değiştidiler aradan 5 ay geçti bi baktım bujiler olduğu gibi yap içinde şimdi harcanan zaman verilen para düşünüyorum kararı siz verin

GÖKHAN066

« Yanıtla #161 : Aralık 27, 2011, 11:20:10 ÖS »
kadir ustanın insanlığına birsey diyemem ama sanki biraz doymuş gibi tavırları var son zamanlarda benim süpap keçelerini değiştidiler aradan 5 ay geçti bi baktım bujiler olduğu gibi yap içinde şimdi harcanan zaman verilen para düşünüyorum kararı siz verin
kadir usta hakkında acaba benmi fazla ince eleyip sık dokuyorum ondanmı gözüme batar oldu diye düşünüyodum ama görünen millet artık şikayetçi konuma gelmiş bende aynı düşüncedeyim biraz doymuş..

ECEL

« Yanıtla #162 : Aralık 28, 2011, 09:12:12 ÖÖ »
Bu ara bora da indirim var arkadaşlar, biraz önce araci aldım.

silecek ,akü,yag,buji de %35, iscilikde %15.. Baya fark etti. Tavsiye ederim.

Efeye gidilmez.Nokta.

müsaitbiyerde

« Yanıtla #163 : Aralık 28, 2011, 09:59:21 ÖÖ »
Kadir ustayı ben de tavsiye etmiyorum. Adam artık doymuş. Bazı işlerde servise yakın fiyatlar istiyor. En son triger kayışı değişimi için gitmiştim. Bana uyduruk adını bile duymadığım bir markayı tavsiye etti. Fiyat olarak da işçilik dahil 400 TL dedi. O günden beri uğramıyorum.

hakan06

« Yanıtla #164 : Aralık 28, 2011, 03:37:50 ÖS »
kadir ustadan benim bir şikayetim yok arbamda sinek vızıldasa nerdeyse arıyorum her seferinde saolsun yardım ediyor cok temiz yüzlü ilgili ve gercekten usta bu arada sponsorum filanda degil memur adamın sponsoru olmuyo :-))

drbill

« Yanıtla #165 : Aralık 28, 2011, 04:57:49 ÖS »
bora dan şikayeti olan var mı arkadaşlar

drbill

« Yanıtla #166 : Aralık 28, 2011, 10:44:50 ÖS »
arkadaşlar bu arada efe honda dan marşbiyeli aldım ancak adamlar yapamamış biraz eğrilik var da isterseniz bi daha eksper çağıralım diyolar. çok büyük konuşmak istemiyorum allah bildiği gibi yapsın onları.....

paradigma

« Yanıtla #167 : Aralık 29, 2011, 01:49:57 ÖS »
geçmiş olsun hocam..

YABANCI

« Yanıtla #168 : Aralık 29, 2011, 02:56:59 ÖS »
Bu konuya şöyle katılayım 30 kasımda araç aldım Bora'dan.
Efe'nin teklifi daha mantıklı idi. ama ben boradan aldım.
neden?
param mı çok?
hayır, devlet memuruyum.
keriz miyim?
belki evet, ama ben zarar da etsem dahi, efenin benden para kazanmasını istemiyorum. boranın servisini hiç bilmiyorum, aracım 1000 bakımına yarın gidecek, efe ile sıkıntım ne, önceki aracım da civic ti hep efeye gittim. başkaca da bir nedene ihtiyaç yok sanırım.
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2011, 02:58:11 ÖS Gönderen: YABANCI »

drmoz

« Yanıtla #169 : Aralık 30, 2011, 08:52:53 ÖS »
Ufak bir kaza sonrasi kaskomun sadece efe honda ile anlasmasi oldugu icin daima bora hondaya gitmis olmama ragmen kagit islerinin daha cabuk halledilecegini dusunerek ilk defa efe hondaya gitmistim. On tampon, arka tampon ve sol sis fari degisimi vardi. Kaporta isi yoktu. Arac 8 gun serviste yatti, sonunda tamponlarin rengi tutmamis ve sis fari ise yan sanayi takilmisti. Kavga dovus orjinal sis fari ile degistirdim (gercekten kavga ve dogus sonrasi :-) ). Bir daha efeye gitmeye tovbe etmistim. Gecenlerde arkadasima 2010 fd6 icin ekspertiz yapilmasi icin 2 araba efeye gittik, benim araci efenin otoparkina koyduk. 15 dk sonra aracin yanina geldim herifler plakaligi degistirmisler, yuh dedim....

honda2002

« Yanıtla #170 : Aralık 30, 2011, 09:07:10 ÖS »
Ufak bir kaza sonrasi kaskomun sadece efe honda ile anlasmasi oldugu icin daima bora hondaya gitmis olmama ragmen kagit islerinin daha cabuk halledilecegini dusunerek ilk defa efe hondaya gitmistim. On tampon, arka tampon ve sol sis fari degisimi vardi. Kaporta isi yoktu. Arac 8 gun serviste yatti, sonunda tamponlarin rengi tutmamis ve sis fari ise yan sanayi takilmisti. Kavga dovus orjinal sis fari ile degistirdim (gercekten kavga ve dogus sonrasi :-) ). Bir daha efeye gitmeye tovbe etmistim. Gecenlerde arkadasima 2010 fd6 icin ekspertiz yapilmasi icin 2 araba efeye gittik, benim araci efenin otoparkina koyduk. 15 dk sonra aracin yanina geldim herifler plakaligi degistirmisler, yuh dedim....

Hakkaten yuh.
Benim plakam saca yapisik. Onu bile sokup kendi plakaliklarini takarlarsa sasirmam herhalde.

honda2002

« Yanıtla #171 : Aralık 30, 2011, 09:10:56 ÖS »

Hakkaten yuh.
Benim plakam saca yapisik. Onu bile sokup kendi plakaliklarini takarlarsa sasirmam herhalde.

Aracimi sol kapi kaporta cokmesi sonucu kaskodan yetkili servise yaptirdim.
Sonradan farkettim siktiklari astar boya ust cerceveye sicramis ve orayi toz beyaz renge boyamis.

Velhasili Kapinin rengini tutturduklarina sevindim. :)

drbill

« Yanıtla #172 : Ocak 02, 2012, 12:48:42 ÖÖ »

Hakkaten yuh.

Aracimi sol kapi kaporta cokmesi sonucu kaskodan yetkili servise yaptirdim.
Sonradan farkettim siktiklari astar boya ust cerceveye sicramis ve orayi toz beyaz renge boyamis.

Velhasili Kapinin rengini tutturduklarina sevindim. :)

yanlışlıkla tutturmuşlardır :))

zeybekus

« Yanıtla #173 : Ocak 13, 2012, 04:15:24 ÖS »
Merhabalar;
2004 model 70000 km de civic ls aracımla bende aranıza katıldım.
aracımda lpg dönüşümü yapılmış atiker multifast. umarım iyi bir sistemdir ve sıkıntı yaratmaz  :) ?
lpg yüzünden belli km sonra sibop ayarı yaptırmak gerekiyormuş sanırım. yakın zamanda bunu yaptırmam lazım.
ayrıca triger kayışı değişimini yaptırmam gerekirmi ? bildiğim kadarıyla 120 000 yada 5 yılda değişim yapılması lazım hangisine uymalıyım. yada işimi sağlama alıp değiştirtsem dahamı iyi olur ?
yani bu konularda bana yardımcı olacak bir usta yada servis tavsiyesi verebilecek olan varmı arkadaşlar ve yetkili servisle özel servisler arası fiyat farkı çok mu ve özel servisler orjinal parça kullanabiliyormu ?
yazılan sayfalardan anladığım kimisi orjinal parça yetkili servis dışında bulunmaz demiş kimisi bulunur demiş bu konuda sizler eski hondacılar ne diyor acaba ???

trttek

« Yanıtla #174 : Ocak 13, 2012, 07:28:27 ÖS »
DEĞERLİ ARKADAŞLAR İLK HONDA İLE 2005 YILINDA EFE'DE TANİŞTİM. O ZAMAN 1975 PONTİAC 5.7 LT V8 ARACIM VAR. PAZARDA TOYATA ARIYORDUM 1998 COROLLA SPACİAL BULAMADIM ONUN YERİNE 1998 CİVİC BULDUM VATANDAŞ BANA ARACININ 75.000 DE OLDUĞUNU SÖYLEDİ, İNANDIK KM DE 75000 GÖSTERİYOR.
__ ERTESİ GÜN SERVİSTE BAKTIRAYIM DEDİM
 __  TAMAM DEDİLER, GÖTÜRDÜK USTA ARACA OTURDU KM YE BAKTI RUHSATI ALDI DAHA BİLGİSAYARA BAKMADAN BANA
 __KM İLE OYNANMIŞ DEDİLER. HAKKATTEN BAKILDI 1 YIL ÖNCE İSTANBUL'DA ARACIN 240.000 BAKIMI YAPILMIŞ. ADAMLARI GÖNDERDİK EFE YE 30 TL EXPERTİZ ÖDEDİK SONRA YANIMA KİLOLU BİRİSİ GELDİ VE
 __YUKARIDA ARABALAR VAR DEDİ BİR BAK İSTERSEN DEDİ. BAKTIK PAZARLIK YAPTIK BİRAZ PAHALI OLSADA İLK HONDAMI ALDIM. SENE-ÜL EVVEL MAYIS 2005. SONRADAN ÖĞRENDİK Kİ CİVİC'LERDE KM GİTTİKCE ÖZELİKLE 160.000 DEN SONRA DİREKSİYONDA BOZULMA OLUYOR. BU TECRÜBE BİLGİ BİRKAÇ KEZ İŞİME YARADI. O ZAMANLAR TRABZON DA HONDA PEK YAYGIN DEĞİLDİ ŞİMDİ MART AYINA KADAR YENİ CİVİC LERİN HEPSİ SATILMIŞ. AYAĞIM UĞURLU GELDİ. AMA ŞİMDİ ACCORD SAHİBİ OLDUK. BİR ZAMANLAR AMERİKAN V8 HASTALIĞI VARDI ŞİMDİDE HONDA.  GALİBA BİRAZ RAHATSIZIM. >%6rol O ZAMANDAN BERİ TRABZON DA CİMART HONDA DA BAKIM YAPTIRIYORUM. BELKİ PİYASAYA GÖRE 3-5 FAZLA VERİYORUZ AMA UFAK TEFEK DURUMLARDA USTA ARKADAŞLAR SAĞOLSUNLAR HEMEN HALLEDİYORLAR, PARA, SERVİS ÜCRETİ YAZILMIYOR. BAZEN MASRAF ÇOK ÇIKTIĞI ZAMANDA İNDİRİM YAPIYORLAR HERŞEYDEN ÖNCE YAPILAN İŞ İÇİN MUHATTAP BULUYORUM. SANAYİDEKİ USTAYA BİR İŞ YAPTIRSAN VE OLMASA GİDİP __USTA BİZİM İŞ OLMADI NE OLACAK DERSEN SANA
__ VERDİĞİN 3 KURUŞ DÜKKANI MI ALACAN? DER. ONUN İÇİN SERVİS ARKADAŞLAR. TABİ ANKARADA 2 SERVİS OLUNCA DAHA ŞANSLI OLUYORSUNUZ BURADA SADECE BİR SERVİS VAR. ALLAH (C.C.) MOTORUNUZA GÜÇ, FİRENLERİNİZE DERMAN VERSİN ARKADAŞLAR