TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: canac20 - Ağustos 28, 2008, 12:05:19 ÖS

Başlık: ANKARA SERVİSLERİ HAKKINDA
Gönderen: canac20 - Ağustos 28, 2008, 12:05:19 ÖS
Bu konu kapatılmış ancak bu konu gerekli kuru kuru kötülemek yanlış reklam içinde olabilir yaşananlar anlatılsın bence ben yaşadığımı anlatayım ispatımda var

Ankarada efeye birkez gittim bana sağlam parçalara bozuk deyip kazıklamaya çalıştılar bende internetten bulduğum Şaşmaz BARHONDA Hüseyin ustaya gittim bu parçalrın sağlam olduğunu ancak aks keçemin değişmesi gerek tiğini söyledi ve yarım günde değiştirdi ve bir ay sonra kontrole gittim aracı pek kullanmamıştım sonra tatil için yola çıktım ve bodrum a gittim aracımı park ettim sabaha bir baktımki
aracın altı yağ gölü olmuş hüseyün ustayı aradım ben seni ararım dedi falan sonra ne ilgilelen ne arayan yani bizi oyaladı mecburen milas handaya gittim aks keçesini söktüler bu bunun değil mazda keçesi buraya büyük gelmiş dediler orjinal honda aks keçesini (gelmesi için iki gün beklemek zorunda kaldık) 22ytl (kdv dahil) +20 ytl işçilik aldılar hüseyin usta benden aks için 30 işçilik için 35 aldı yani iyi kazık atmış tatilde bir hafta parça beklemek ve servislerde geçirmek zorunda klamakta cabası. yani hüseyin ustadan hem kazık yedik 65 ytl hemde en lazzım olduğunda araç 1 hafta yattı beni oyaladı.
     efe'ye okadar tüketici ödülü verenlere sormak lazım milas honda bence efeden kat kat üstün en azından aracı görüyorsun ne yapıldığını falan küçük şeylerden ücret almıyorlar.
     Ankarada bi daha efe yede Bar Hüseyin Ustayada gitmeyi düşünmem tavsiyede etmem
      ANKARADA İYİ BİR HONDA SERVİS BİLEN VARSA TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM.
     reklam değil gerçekler lütfen

Başlık: Ynt: ANKARA SERVİSLERİ HAKKINDA
Gönderen: delidr - Ağustos 28, 2008, 12:13:30 ÖS
2 yıldır BORA Hondaya gidiyorum bi sıkıntı yaşamadım. Ancak şöyle birşey var;  Mümkünse sürekli aynı servis temsilcisi ile muhatap olursan bir süre sonra daha titiz iş yapıp indirim de yapabiliyorlar, bu söylediğim her servis için geçerli.
Gönderen: serhan - Ağustos 28, 2008, 12:13:51 ÖS
Çok enteresan ya geçmiş olsun bununla artık. Servis olarak hiç gitmediğim biyer var. Denemek istersen hondabora'ya git oraylada bir görüş derim. Nasıl hizmet verirler ne yaparlar bilmiyorum.
Gönderen: erdeminkaya - Ağustos 28, 2008, 05:09:23 ÖS
walla hüseyin ustayı çok dürüst ve kaliteli bilirdim tabi belli olmaz bazen beklenmedik taş baş yarabiliyor efe honda tam bir çingene kesinlikle önermiyorum ama hüseyin ustaya gitmeye devam ediyorum ben diğer servislerden biraz daha pahalı ama işin iyi yapıyor en azından benim fikrim...
Gönderen: SONE-R - Ağustos 28, 2008, 05:25:49 ÖS
BMS motorsport
Kazım YÜZÜAK
2787408
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 07:54:11 ÖÖ
ya kardesim git bar hondanın gercek sahibi olan, ibrahim arapoğlunun yanına...

ne sorun kalır, ne basın ağrır...

adam tam anlamıyla bu isin uzmanı...  ve bar hondanın kurucusu ankaradaki...
Gönderen: SONE-R - Ağustos 29, 2008, 08:01:37 ÖÖ

ya kardesim git bar hondanın gercek sahibi olan, ibrahim arapoğlunun yanına...
ne sorun kalır, ne basın ağrır...
adam tam anlamıyla bu isin uzmanı...  ve bar hondanın kurucusu ankaradaki...

:vaww :vaww :vaww :vaww
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 08:41:59 ÖÖ
 :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww :vaww
Gönderen: SONE-R - Ağustos 29, 2008, 08:52:35 ÖÖ
sercan sende hangi araba var kaç yıllık hondacısın merak ettim?
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 08:55:32 ÖÖ
2001 1.6 ies ilk honda, sonra 2005 civic ikinci honda....
2001 den beri...
ama bar honda yı 2007 tanıdım...
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 08:55:59 ÖÖ
bi sıkıntı mı vardır...
neden sordun kac yıllık hondacısın diye?
Gönderen: SONE-R - Ağustos 29, 2008, 08:57:36 ÖÖ
yoo bi sıkıntı yok... daha önce seni hiç görmedim de sanayide falan...
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 09:01:55 ÖÖ
oyle cok da takılmam arkadasım, bakımdan bakıma giderim...
sadece efede kazıklanmaya alıstım, sonra bar hondayı tanıdım...
cok da memnunum, hizmetlerinden diger arkadaslara yardımcı olmak amacı ile de yorum yapmaya calısıyorum, hatamız varsa af ola...
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 09:03:31 ÖÖ
eger bi hatamız varsa soyleyelim, bende yanlısımı düzeltiym...
Gönderen: erdeminkaya - Ağustos 29, 2008, 01:56:12 ÖS
valla ibrahim ustayıda biliyorum hatta bi aralar hüseyin ustayla çalışmışlar sonra ayrılmışlar ama hiç gitmedim ibrahim ustaya yrn gidicem bi bakalım nasıl iş yapıyor:)
Gönderen: Sercan - Ağustos 29, 2008, 02:10:26 ÖS
yeni yere tasındı, eski yerinde degil artık...
biliyomusunuz yeni yerini...
Gönderen: MaG - Ağustos 29, 2008, 10:04:32 ÖS
sanayiye gideceksiniz kazım usta iyidir başında durum işinizi titizlikle yaptırın Yetkili SERVİS diyorsaniz kesinlikle BORA dan başka servise aracımı sokmam Bora da en azından arabanın dibine kadar girebiliyorsun ne yapıldıgını camekandan izleyebliiyorsun ve hiç bi sıkıntım olmadı bora ile şuan 4 tane hondamız var hepsi boraya gidiyor ben typeR ımı bile bazen bakıma boraya götürüyorum sanayi fiyatları ilede aynı.. ayrıca yetkili servis garantiniz oluyor !

Gönderen: karaboga18 - Kasım 28, 2008, 01:16:28 ÖS
ankarada iki tane honda servisi var birisi BORA diğer de EFE :)
Gönderen: S2K_06 - Kasım 28, 2008, 11:35:30 ÖS
Efe konusuna sasirdim acikcasi..
Gönderen: metin16 - Kasım 28, 2008, 11:38:10 ÖS
neden şaşırdınız
Gönderen: firstcevher - Kasım 28, 2008, 11:50:15 ÖS
yaa arkadaşlar aslında herşey okadar ilginçki... Efeye kimisi götürüyor sorun yaşıyor kimisi götürüyor memnun kalıyor, boraya kimisi götürüyor memnun, kimisi sorun yaşıyor, hüseyin ustaya daha hiç arabam gitmedi ama iyi olduğunu duymuştum, servislerin bu denli sorun yaratmasından dolayı nedesem boş, eğer Ankarada oturuyorsanız görüşmek isterim sizinle özel mesaj atmayı biliyorsanız atıp numaranızı yollayın ben arayayım, yada benimle iletişime geçin yardımcı olmaya çalışırım

YavuzCEVHER...
0506 554 44 57
Gönderen: quality06 - Aralık 03, 2008, 09:41:42 ÖÖ
bms motors kazım usta = memnunıyet
Gönderen: fn2silver06 - Aralık 03, 2008, 10:54:29 ÖÖ
evet bms kazım iyidir efe berbat bora nasıl bilmem ama galiba bende boraya götürcem
Gönderen: nikky - Aralık 03, 2008, 11:25:37 ÖÖ
ben Bora'ya götürüyorum devamlı ve 1 kere bile sorun yaşamadım, yaşayanıda duymadım.. öneririm herkese
Gönderen: metin16 - Aralık 03, 2008, 05:52:07 ÖS

ben Bora'ya götürüyorum devamlı ve 1 kere bile sorun yaşamadım, yaşayanıda duymadım.. öneririm herkese
>=ok >=ok sorun ve şikayetçi olanına rastlamdım Bora için
Gönderen: S2K_06 - Aralık 03, 2008, 06:15:46 ÖS
arkadaslar Efe"ye gunde 250 tane arac gırıp cıkıyor..Oyle olsa ınsanlar neden arabasını Efe ye gotursun? Neden ankara"daki hondalarin %85ının plakasında Efe yazsın?..
Gönderen: S2K_06 - Aralık 03, 2008, 06:16:31 ÖS
yanliş anlasilmasını ıstemem ama benim fikrim bu..
Gönderen: nikky - Aralık 03, 2008, 06:19:19 ÖS

arkadaslar Efe"ye gunde 250 tane arac gırıp cıkıyor..Oyle olsa ınsanlar neden arabasını Efe ye gotursun? Neden ankara"daki hondalarin %85ının plakasında Efe yazsın?..

İzlen sende haklısın tabi ben efeye götürmedim hiç..  evime yakın olduğu için hep boraya götürüyorum sıkıntı yaşamadım ama efeye 1 günde o kadar fazla araba giriyorki yüzdeye vursan belki en az sorun yaşanan yerdir orasıdır..
Gönderen: S2K_06 - Aralık 03, 2008, 06:23:16 ÖS
orcun ben bora hakkında bilgi sahibi degilim hiç goturmedim gtmedim ıyı dıosanz oledir de herkes bi sınır ve ofke ıle efe ye saldırdı da o yuzden dedım
Gönderen: fn2silver06 - Aralık 03, 2008, 06:53:29 ÖS
boşa saldırmadıkki canımızı sıktılar illallah dedirttiler !
Gönderen: S2K_06 - Aralık 03, 2008, 07:03:03 ÖS

boşa saldırmadıkki canımızı sıktılar illallah dedirttiler !

Noldu peki sakincasi yoksa anlatirmisiniz?
Gönderen: fn2silver06 - Aralık 03, 2008, 07:06:49 ÖS
valla şimdi çok uzun sürer  FN2 problemleri - GENEL BİLGİ PAYLAŞIMI « 1 2 ... 16 17 »  den inceleyebilirsin orda epeyce ayrıntılı sorunlar var :)
Gönderen: S2K_06 - Aralık 03, 2008, 07:22:08 ÖS
bncede cok uzun surer merak ettım de sadece..tskler
Gönderen: quality06 - Aralık 04, 2008, 09:42:50 ÖÖ

orcun ben bora hakkında bilgi sahibi degilim hiç goturmedim gtmedim ıyı dıosanz oledir de herkes bi sınır ve ofke ıle efe ye saldırdı da o yuzden dedım

2007 model aracının sol ucunu surtup boyatmakıcın efeye gotursen ve bu arac daha 10,000 km de ve efedekı saygıdeger arkadaslar boyayı tutturamayıp sol  on camurlukla bırlıkte  sana sormadan boya tutmadı dıye kapıyı ve sol on dıregıde boyasalar sen bır daha efenın onunden gecermısın.

haklısın efeye gunde 250 kısı gırıyor cunku  satıs grupları cok guclu dogal olarak arabasını ordan alanda  bakıma oraya gıdıyor cunku herkes hondasını bızım gıbı gormuyor sadece arac gozuyle bakıyorlar onlar ıcın aracın yurumesı onları bır yerden bır yere goturmesı yeterlı sence boyle dusunen bırı ıcın aracının yagının degıstıgını  balatasının bujısının degıstıgını kagıt uzerınde gormesı yeterli bunuda ha efe yapmıs ha bora yapmıs ne fark eder.

efede senı aracının yanına bıle almıyorlar ve bırsey degısecekse  sana sormadan anında degıstırıyorlar ama borada hem aracını goruyorsun hem herseyı sana soruyorlar uzakta bıle olsan bır telefonla ve en azından musterısın dıye guler yuz gosterıyorlar.
Gönderen: S2K_06 - Aralık 04, 2008, 08:15:32 ÖS
Olaya uzuldum kotu bir durum sonucta ama burda %85 lik bir kisim sadece rapora bakmiyorki..ufak tefek sorunlar yasanması normal cok arac girip cikio kalabalik ve rehabet goren bir yer..yanina almiyolar derken de anlamadim bn mekanik te aracin yaninda durup el bile atiorm bi sorun olmuyor..kalabalik bir yer oldugu için cok duzgun,cok kaliteli olmuo oyle bi özel servis bulsak ta gotrsek yani..bn sadece zaman bakimindan sıkıntılıym ufacık bse bıle uzun suruo..
Gönderen: firstcevher - Aralık 04, 2008, 09:49:36 ÖS
yapacak birşey yok izlenim, sanki başka arabaların servisi dahamı iyi? hayır... adım kadar eminim, benim 2001 freelanderım vardı bundan önce, her ay bi araba borusana gidermi yaa? adamlar bi vida sıkıyor, diğerini gevşetiyor derler ya o terim aynen geçerli ;) araç kaç kere yolda kaldı bilirim, sırf onların yardım arabası gelsinde para alsın die ;) 2 ayda 3 filtre değişirmi? araba her gittiğinde, abi hava filtresi değişti, nekadar 200 ytl ;) daha yeni değiştirmiştiniz diyorsun, sonra kendileri ile çelişiyorlar ama yüzsüzlük ya para istiyorlar... peder kaç kere neler neler söyledi, adamlarda yüzsüzlük diz boyu ;) bide araç ithal ya neler neler, elini kaptırdınmı kurtaramıosun, sonra aracı götürmedik servise, şaşmaza falan derken araç en son elimizde patlıyorduki, o haliyle sattık kurtulduk ;) yani yine bu gördüğüm manzaralar güzel honda için ;)

yine söylüyorum ne efe ne bora bişey demem, ama söyleyeyim bora efeden dahamı iyi? aynı tas aynı hamam... servis dedinmi, işin içine binbir çakallık giriyor... hatta uzun sürmicek olsa birde fıkra anlatırdım ama başka sefere inşallah ;)
Gönderen: S2K_06 - Aralık 04, 2008, 10:05:51 ÖS
işh abicim..Borusan ile ilgili bnm de bircok anim var abi de bnde anlatsam uzun olr..bu alemde en parayi goturen,soygunu yapan borusan..elimi mahkum yaptirior sonucta da
Gönderen: k000ray - Aralık 04, 2008, 10:11:57 ÖS

sanayiye gideceksiniz kazım usta iyidir başında durum işinizi titizlikle yaptırın Yetkili SERVİS diyorsaniz kesinlikle BORA dan başka servise aracımı sokmam Bora da en azından arabanın dibine kadar girebiliyorsun ne yapıldıgını camekandan izleyebliiyorsun ve hiç bi sıkıntım olmadı bora ile şuan 4 tane hondamız var hepsi boraya gidiyor ben typeR ımı bile bazen bakıma boraya götürüyorum sanayi fiyatları ilede aynı.. ayrıca yetkili servis garantiniz oluyor !

aynen kazım usta  BMS  ye gıdeceksın herturlu yardımcı olur sana  ;)

Gönderen: firstcevher - Aralık 05, 2008, 12:22:29 ÖÖ
yaw bu kazım ustayı bi ben bilmiyorum galiba, bi ziyaret edeyim ;) tanışmakta yarar var ;)
Gönderen: S2K_06 - Aralık 05, 2008, 09:00:00 ÖS
Gidelim beraber abi
Gönderen: recepyuksel - Aralık 05, 2008, 10:22:06 ÖS

Bende 3 senedir bu araca biniyorum Honda Bora'dan aldık arabayı servisede oraya gidiyorum. Allaha çok şükür bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım servisle ilgili. debriyaj'dan bir gıcırtı sesi geliyordu ilk gittigimde yağladılar düzeldi sonra ara ara yine yaptı garanti bitiminde (gecen ay başı) garanti check up'ı yapıldı arabanın sorunlarımı sordular debriyajın yine arada gıcırdadığını bildirdim debriyaj ana merkezi değişmesi gerekir garantide değiştirelim dediler 1 hafta sonra parça geldi beni aradılar gittim 2 saatte değiştirdiler parçayı. Bence oldukça ilgili ve kibarlar.
Yukarıdaki mesajı alıntı yapmamın sebebi %85 muhabbeti. Efe bana yakın diye kış başında kauççuk paspas almak için Efe'ye gittim paspası aldım birde tamponda ufak bir oynama vardı onu düzelttirdim toplam orada kalma sürem 15 dk'yı geçmemiştir iş yerime gittiğimde arabadan inince Honda Bora plakalıklarımın sökülüp yerine EFE nin plakalıklarının takıldığını gördüm. tampondan çok adam plakalıkla uğraşmış. :)

Adamlar Çiftlik kavşağında kırmızı ışıkta duran araçların plakalıklarını değiştiriyorlar. :)

Birde arada bir öğlenleri TypeR'a binmek için gidiyorum oraya(içinde iki dk oturmak yetiyor). Benim araba için 17'' orjinal honda jant varmı diye sorduğum her kes yok deyip arkasını dönüp gidiyor. İlgi ve alaka sıfır bence.

Bu sebeple % 85 olabilir.

Saygılarımla.
Gönderen: metin16 - Aralık 05, 2008, 10:28:37 ÖS
 >=ok >=ok
Gönderen: firstcevher - Aralık 05, 2008, 10:41:55 ÖS

Gidelim beraber abi

seve seve izlencim ;)
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 06, 2008, 08:27:59 ÖÖ
efeye igiderken benide alın kardeşlerim. 2 gündür gidemedim ilker abi aradı maaşını keseceğim artık neredesin dedi... :):):):)
Gönderen: S2K_06 - Aralık 09, 2008, 04:43:40 ÖS
Kardesim sen efe plakaligiyla bora ya git bakalim napicaklar..bora ya lastik havasini kontrol etmeye gotursende degiştitirler efe plakaligini..Borayı da kotulemedim gitmedim bilmiorm..
Gönderen: metin16 - Aralık 09, 2008, 05:41:50 ÖS
efe den daha iyi Bora satışta + seviste sorunla karşılaşan görmedim ben efeyi tercih etmiyorum satış olarakta kendim uğraştığım için hiç girmem o konuya ama satışta Bora derim servistede Borada sorunla karşılaşan görmedim efe hem satış hem servis kötü bence %85 efe yazmasının bir çok nedeni var :) ama BORA daha iyi zaten ankara olarak bir adet daha plaza şart bunuda ileriki yıllarda görebiliriz kim bilir belki ben olurum tabi kısmet
Gönderen: S2K_06 - Aralık 09, 2008, 05:44:16 ÖS
Bora da sorunla karsilasan olmustur bnce
Gönderen: metin16 - Aralık 09, 2008, 05:46:07 ÖS
Efe kadar değil. BORA daha iyi satış + serviste bence Efeyi hiç bir şekilde tercih etmem 2 bayide şuan benim aldığım fiyatları veremiyor
Gönderen: mechanicer - Aralık 09, 2008, 05:47:11 ÖS
bora ve efe ankarada adeta seferoğulları ve tellioğulları gibidirler :D
Gönderen: S2K_06 - Aralık 09, 2008, 05:47:45 ÖS
En kisa zamanda gitmek istiorm bora ya..o zman bnde yorumlarimi yazarim
Gönderen: metin16 - Aralık 09, 2008, 05:48:29 ÖS

:D nedemessin ama efe yi asla tercihim değildir
Gönderen: metin16 - Aralık 09, 2008, 05:49:05 ÖS

En kisa zamanda gitmek istiorm bora ya..o zman bnde yorumlarimi yazarim

tabiki yazarsan bizlerde seviniriz
Gönderen: metin16 - Aralık 09, 2008, 05:51:23 ÖS
yakında Yılmazoğulları da araya girebilir :D
Gönderen: recepyuksel - Aralık 10, 2008, 07:36:37 ÖÖ
Bora şuanki yerinin 50 mt altında bir arsa almış ve oraya bir bina dikmişler 3 katlı. Yakında açaklarmış, ben en son servise gittiğimde kaba inşaatı bitmişti orası hakkında süper olacak diyorlar.
En azından müşteriler için internet bağlantısı olacakmış, bende bunu serviste beklerken buradan internet'e erişebilirmiyim dediğimde öğrendim.
Burası kiralık ama yakında yeni yaptığımız yerde hepsi olacak dediler.
Hadi hayırlısı. Merakla bekliyorum yeni yeri.

Belkide Yeni Kasa Civic'i oradan alırız. Yeni Yer Yeni Araba... :)
İŞALLAH...
Gönderen: metin16 - Aralık 10, 2008, 09:39:45 ÖÖ
Evet Bora yeni yer açıyor ve mükenmel olacak diyorlar hemen altında zaten inşaatı artık modern plazalar bizleri bekliyor yeni ve son açılan plazalar ve yeilene plazalar gerçekten de çok güzel oluyor...
Gönderen: tuttut - Aralık 10, 2008, 09:52:05 ÖÖ
Arkdaslar efe honda da peugeot abc otomotıvı almıs. Efeyle basladık boyle gıdecez artık.. Daha servıse gıtmedıgım ıcın boramı efemı dıyemeyecegım :

Gönderen: metin16 - Aralık 10, 2008, 09:57:45 ÖÖ
olabilir şikayetler çok bora da rastlamadığımızı söylüyoruz biz peugeot u alması neyi değiştiriyor anlayamdım Efe nin buradaki yazılardan şunu çıkarttım ve gördüğüm kadarıyla satış ve serviste iyi olmamasına Bora da yaşayan duymadım görmedim benim tercihim Efe değil...
Gönderen: metin16 - Aralık 10, 2008, 10:01:29 ÖÖ
önemli olan bayi açmak değildir Finasal destek buldumu kolay bir iş büyük paralar gerektirsede ben bu işe girecektim yazın ama HTR bursa için onay vermedi ve olmadı eğerki açsaydım bu anlayış içinde ekibe yön vercektim şuan doğru zaman ve yeri beklemekteyim...önemli olan müşteriye sorunsuz hizmet anlayışı ile yaklaşmak ve sorunlarını çözmektir.Bu anlayış içinde olmazsan gerisi boş istersen tüm bayilikleri elinde bulundur...
Gönderen: fn2silver06 - Aralık 10, 2008, 11:54:14 ÖÖ
benim efeye verdiğim her kuruş haram olsun batsınlar inşallah!!!!
Gönderen: metin16 - Aralık 10, 2008, 11:56:55 ÖÖ

benim efeye verdiğim her kuruş haram olsun batsınlar inşallah!!!!

Siz anlaşılan baya çekmişsiniz Efe den anlaşılan birde borayı deneyin bakalım sonuç ne çıkacak kimi insanda şu düşünce var ben efe den aldım boray götürsem banane der gibi bir düşünce tamamen yanlış bir düşünce öyle deme yetkisi yoktur hiç bir bayinin..
Gönderen: k000ray - Aralık 10, 2008, 02:03:28 ÖS
arkadaşlar en iyisi plakalık kullanmayalım :)  formda bile bizi rahatsız edıyor bu durum  :D
Gönderen: hondaaaaa - Aralık 10, 2008, 03:05:52 ÖS
servislerde konulan motor yagı 10w40 seklinde. Ancak gorev icabı bulundugum yer cok soguk ve 10w 40 yetersiz geliyor. 5w40 castrol edge tam sentetik yagı alıp servise 2. yıl bakımında bu yagı kullandırabilir miyim? ankara bora ya gitmeyi dusunuyorum.
Gönderen: metin16 - Aralık 10, 2008, 03:31:41 ÖS
Kendinizi bize tanıtırsanız ilgili bölümde öncelikle seviniriz
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 06:58:54 ÖS

Efe kadar değil. BORA daha iyi satış + serviste bence Efeyi hiç bir şekilde tercih etmem 2 bayide şuan benim aldığım fiyatları veremiyor

metinim herkesin bi kurtarırı var . bu arada senin verdiğin fiyata araç veremiyolar diye her ikiside kötü değildir. birde ben gene yazıyorum ve söylüyorum kimin efe de ne şekilde işi olursa yardımcı olmaya çalışırım. fakat metin kardeşim bence biraz ön tavırlı davranıyor. çünki bora bence satıltaki hizmet yönünden sıfırdır. alaka bile malesef sıfır. bence. ama efe de öyle değil. serviste her yapılan işlemin değişenini eklenenimi sorarak yaptıkları gibi değişen bütün parçalarıda bize teslim ediyolar. bora ise değiştirdim diyo ama görüntü yok. arkadaşımın arabasından biliyorum... :)
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 07:39:39 ÖS
Evet o konu cok ıyi parca yı veriolar,gosteriolar efe de ..abi kim nerde mutlu mesut ise..herkesiz bi tanidigi adam var kim nerde rahatsa oraya goturuo..bn bora nerde bilmem gidicem bakalim nasil davranicaklar..
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 08:26:34 ÖS
Tunç abi borada da veriyorlar çıkan parçaları. Ama efede de sayende çok iyi karşılandım  :)
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 08:31:39 ÖS
ne demek kardeşim yeter ki ben tanıştırayım sizleri. emin olun borada aldığınız hizmetten daha fazlasını alacaksınız...
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 08:34:34 ÖS

ne demek kardeşim yeter ki ben tanıştırayım sizleri. emin olun borada aldığınız hizmetten daha fazlasını alacaksınız...

suphe bile yok abi..4ever efe :)
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 08:36:39 ÖS
tabiki 4ever efe. sen bilkente fazla takılıyosun belli kardeşim bu kadar derslere girme.

bak upper 4ever nasıl yani...
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 08:40:40 ÖS
bilkent merkez takilamaz herkes :)
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 08:48:33 ÖS
Ben hiç bir şekilde tercihim değil Efe Serhan arkadaşımız yaşadıklarını anlatsın isterseniz Bora için bir örnek verilenebilinir ama Efe için çok örnek verebilirim
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 08:49:44 ÖS
wayyy...
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 08:55:23 ÖS

wayyy...

Neden :) vayyy :D
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 08:58:55 ÖS
sen soledin die soledim abicim yoksa biliosn gel sen itin olsun butun merkez :)
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:02:33 ÖS

Ben hiç bir şekilde tercihim değil Efe Serhan arkadaşımız yaşadıklarını anlatsın isterseniz Bora için bir örnek verilenebilinir ama Efe için çok örnek verebilirim

way izleneydi metinim serhanla ilgilenilmiyor değil fabrika hatasının olduğunu cümle alem biliyor ve yapılması için uğraşılıyor. fakat bora için de şöyle bi örnek verebilirim bi arkadaşımın tamponunu sürttüler ve biz yapmadık dediler bu arada siteden de tanıdığımız batu kardeşimize soralım babasının arabasını reail hale getirmişler. bence biz burada efe mi bora mı diye tartışacağımıza biz en iyi şekilde işlerimizi nasıl halledebiliriz yada hallettirebiliriz ona bakalım bu tip saçmalıklara gerek yok...
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:03:01 ÖS

sen soledin die soledim abicim yoksa biliosn gel sen itin olsun butun merkez :)

etwallah kardeşim ondan şüpem yok...
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 09:03:22 ÖS
yanliş anlamadin umarim abi :(
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:05:08 ÖS
yok canım öyle şey olur mu... :)
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 09:07:17 ÖS
Konu ANK servisleri hakkında bende Hiç bir şekilde kendi görüşüm Efe yi Tercih etmiyorum Fabrika hatası diyemeyiz daha buna HTR onaylı bil bildirge yok olabilir ama bildirge oluşsun...HTR öyle küçük kabullenmiyecek bir firima değildir burada efe için bir çok örnek oluşturulabilinir.Bora içinde ama bence Bora serviste satışta iyi ... Ben bir çok kişiyi biliyorum Efe hakkında görüşlerini ben bu işin içindeyim kimin daha iyi kimin daha kötü olduğunu bilmekteyim ve bende hiç bir şekilde ne araç alırım nede servise götürürüm Efe ye bu kendi görüşüm tabi banada ulaşabilirler her konuda yardım etmeye hazırım
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 09:10:44 ÖS
O zaman Tunç şunu yapalım  yavuz ve serhan arkadaşımızın disklerini değiştirelim torna yapmasınlar yardımımız böyle dokunsun arkadaşlarımıza diskler tornaya giremekten bıktı
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:13:34 ÖS
zaten kardeşim sen aracını eskişehirden alırsın bakımada eskişehire götürürsün. :) ank. seni sarmıyor. sadece şu kadarını söyleyip bitireceğim. bi insan 50 tane iyilik yapar çok iyi insan olur. aynı insan 1 tane hata yapar çok kötü insan olur. ben de bunu söylemek istiyorum. gözümle görmediğim kulağımla işitmediğim hiç bir söze lafa görüntüye aldırış etmem. çünki yalan olma ihtimali vardır... sözüm sana değil yanlış anlama. bu arada efe de bütün patronlar ortada gezinebiliyor. işlerinde kötü kalitesiz olsalar sende bu şekilde olabilirlermiydi. bide bilmediğim için soruyorum boranın sahiplerini hiç gören var mı...
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 09:14:37 ÖS
Eskişehire götürmüyorum bakıma sadece bir kaza işim vardı onun için bıraktım Eskişehirde de görmek isteyen görür patronu her zaman aşşağıdadır ve yardımcı olmaktadır görmek isteyen görür bayi patronlarını kendilerini saklamazlar zaten
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:15:15 ÖS
emin ol metinim o konudan bizler de bıktık sonuna kadar da uğraşacağız...
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:16:09 ÖS

Eskişehire götürmüyorum görmek isteyen görür

bak yine yanlış anladın farkındaysan gülme işareti koydum hani aracını orada boyattın ya...
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 09:17:15 ÖS

Eskişehire götürmüyorum bakıma sadece bir kaza işim vardı onun için bıraktım Eskişehirde de görmek isteyen görür patronu her zaman aşşağıdadır ve yardımcı olmaktadır görmek isteyen görür bayi patronlarını kendilerini saklamazlar zaten
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 09:18:30 ÖS

emin ol metinim o konudan bizler de bıktık sonuna kadar da uğraşacağız...

Parça değişimi yapmak zorunda neden yapmıyor peki bende bıktım serhan her zaman efede
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:20:43 ÖS
peki sen nereden biliyosun serhanın sürekli efede olduğunu...

ben neredeyse her gün efedeyim...
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 09:23:20 ÖS
Herkes memnun olduğu yere götürsün aracını içi rahat etsin vede olsun bitsin yav bence bu efe&bora olayı çok uzadı..

Bide serhan efe'den memnun değilse niye bora'ya gitmiyo onuda anlamadım??
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:24:33 ÖS
hani ilgilenilmese anlayacağım orçunum ama...

bende aynısı söyledim metine anlamıyor...
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 09:28:10 ÖS
Haklısın abicm baya ilgilendiler sağolsunlar..
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 09:35:34 ÖS

Efe yılda 2000 araç satan bir firima ve eğitimli bir personeli bulunmaktadır yanlış anlaşılmasın yazdıklarım amacım Efe yi kötülemek değil Efe satışta ve serviste hayran olduğum bir firimadır ve ANK da bu işi en iyi yapan bir firimadır... Tunç un dediklerine katılmaktayım bir an agresifliğime gelmiştir asla ve asla firima karalamk niyetinde değilim son noktayı koymak isterim Efe ANK nın en büyük HONDA bayisi ve aynı zamanda Türkiye nin en büyük HONDA bayisidir.Efede de şikayet olacaktır diğer firimalardada şikayet olmadan asla bir firima açıklarını göremez anca şikayet ile açıklarını kapatır ve müşteri menuniyeti almaktadır.En yakın zamanda aracımı Efe servisine götüreceğim ve 2009 içersinde tekrar cıvıc alacağım kendim uğraşsamda Efe tercihim olacaktır. Tüm Arkadaşlardan özür dilerin yanlış anlaşıldım ve bir an agresifliğime gelmiştir. Herkese Saygılar
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:38:51 ÖS
ne demek abicim elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce... amacımız sadece yardım. benim ticaret maksaklı bi ilişkim yok. ben zaten iş adamıyım. kurulu bi düzenim var. daha ne isterim. ( kız arkadaşımdan yeni ayrıldım bi kız ark. istiyebilirm) :):):)
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:40:28 ÖS

Efe yılda 2000 araç satan bir firima ve eğitimli bir personeli bulunmaktadır yanlış anlaşılmasın yazdıklarım amacım Efe yi kötülemek değil Efe satışta ve serviste hayran olduğum bir firimadır ve ANK da bu işi en iyi yapan bir firimadır... Tunç un dediklerine katılmaktayım bir an agresifliğime gelmiştir asla ve asla firima karalamk niyetinde değilim son noktayı koymak isterim Efe ANK nın en büyük HONDA bayisi ve aynı zamanda Türkiye nin en büyük HONDA bayisidir.Efede de şikayet olacaktır diğer firimalardada şikayet olmadan asla bir firima açıklarını göremez anca şikayet ile açıklarını kapatır ve müşteri menuniyeti almaktadır.En yakın zamanda aracımı Efe servisine götüreceğim ve 2009 içersinde tekrar cıvıc alacağım kendim uğraşsamda Efe tercihim olacaktır. Tüm Arkadaşlardan özür dilerin yanlış anlaşıldım ve bir an agresifliğime gelmiştir. Herkese Saygılar

yanlış bi cümle kurduysam bende özür dilerim metinim. bu arada da teşekkür ederim kardeşim...
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 09:43:46 ÖS

ne demek abicim elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce... amacımız sadece yardım. benim ticaret maksaklı bi ilişkim yok. ben zaten iş adamıyım. kurulu bi düzenim var. daha ne isterim. ( kız arkadaşımdan yeni ayrıldım bi kız ark. istiyebilirm) :):):)

:D  o banada lazım ya  :D
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:47:32 ÖS
neden sende mi ... ???
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 09:54:51 ÖS
evet abicm bende..  gerçi en son görüştüğümüzde tebrik ediyoduk birbirimiz bu durumdan dolayı ama böylede olmuyo :d
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 09:56:49 ÖS

evet abicm bende..  gerçi en son görüştüğümüzde tebrik ediyoduk birbirimiz bu durumdan dolayı ama böylede olmuyo :d

bencede ben en son görüştüğümde kavga etmeye çalışıyor du 6 gün önce... :)
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 10:01:50 ÖS
:D doğrudur abicm..    Şimdi bu konuya burda girersek sabahı buluruz biz ben ufaktan kaçıyim en iyisi uykumda geldi :)

bi gün şu senin meşhur loca'da oturup konuşuruz olmadı..
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 10:03:31 ÖS
seve seve kardeşim ne zaman istersen bu arada sende bakına ol belki buluruz bi iki tane güzel bişey belli mi olur. sna iyi geceler kardeşim...
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 10:05:38 ÖS
tmm 1 deil 2 tane bakıyorum bundan sonra  :D        sanada iyi geceler abicm.
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 10:06:09 ÖS
anlaştık kardeşim by by
Gönderen: metin16 - Aralık 11, 2008, 10:39:55 ÖS

yanlış bi cümle kurduysam bende özür dilerim metinim. bu arada da teşekkür ederim kardeşim...
Önemli değil bir an agresifliğime gelmiştir.
Gönderen: metin16 - Aralık 12, 2008, 08:24:03 ÖÖ
Buradaki amacımız KURUMLARI kayırmak Değildir YARDIMCI olmaktır.Kim nerye gitmek istiyorsa GİDEBİLİR Herkes ÖZGÜRDÜR ANK da her iki bayiyide DENEYEBİLİRLER.... Biz burda Hangi Bayi Daha Az şikayet geliyor yönünde Bir Eleştiride Bulunduk...
Gönderen: MaG - Şubat 27, 2009, 11:59:38 ÖS

şimdiye kadar olan hondalarım;

91 integra
92 accord
97 accord
96 vti
02 typeR
07 new civic
07 new civic

son aldığımız civic leri efeden aldık, neden efeden aldık fiyat bakımından boradan uygun verdiler, zaten bunu bora da ki satış temsilcileri bile kabul ediyor çünkü Efe daha büyük. honda alacak adam önce efe ye gidiyor. vel hasıl ankara' ya hondayı efe satıyor. araçlarını bizim gibi çok detaylı kullanmayanlar araçlarını nerden aldılarsa oraya götürüyor. hatta ben aracımı efe den aldım boraya götürsem garantisi bozulurmu diye düşünenler bile var gülmeyin :) hal böyle olunca daha çok plakalıkda efe görebilirsiniz. Fakat şuda bi ayrıntıdır camın arkasında EFE stickerı olup plakalıkları da bora olan araçlar görebilirsiniz ;)

Kullandığım bu araçlarda hemen hemen hepsiyle Efe yede boraya da gittim, Efeden kendi adıma yaptırdığım veya yedek parça aldığım hizmetlerden memnun kalmadım, kalamadım.07 civic aldık bir bayan geldi yan kapıdan vurdu Araç tam 1 hafta eksper meksper bekledi araçın arka kapı ve alt marşpiyel için 25 gün bekledik. ve bittiğinde okadar kötü yapılmıştıki inanın ağlarsınız boya akıntıları yeni boyanan yerlerde sürtükler. ön tamponda hiç bişey olmamasına rağmen sürtükler, ve aracın içinden gelen seslerde cabası, bu arada efe aracın gitmesinin sebebi benim ankara dışında olmam şirketten servise götürmüşler eger bilseydim ben direk boraya götürürdüm. Daha sonra aynı aracın aynı kapısına biri daha vurdu ve yine bayandı :) bu sefer direk boraya götürdüm, bana 10 günde alabileceğimi söylediler ve 1 haftada 7 günde aracı teslim aldım. ve efenin daha önce yapamadıkları yerleride yaptılar. seslerde kesildi.ve daha neler neler yaşandı. Ben Efe hondan nın ticari ahlakını sevmiyorum.

NEDEN

2 3 yıl önce arkadaşım bir kaza yaptı, 99 model civic gümüş renk, ön tampon değişecek, arkadaşımız efeye bıraktı aracını ve 1 hafta gibi bir süre zarfında teslim aldı. aracı teslim aldıgımızda tampon çok hoşumuza gitmedi sanki tam oturmamış gibiydi far yuvaları, ve yaklaşık 1.5 ay sonra tampondan ufak bir tıkılama oldu, altından bordo renk çıktı tamponun ! Bunun Kusura Bakmayın ama hiç bir şekilde Açıklaması yok. sıfır tampon boyalı gelir aracın renk konuda göre gelir.

bir arkadaşıma 07 civic aldık premium neden acaba far kolu dream far kolu çıktı ? ön arka bir yanan sis kolu çıktı. Bora dan alınan Araçlarınki ayrı ayrı yanıyor :)

aklıma gelmeyen bir çok şey daha vardır emin olun... ama Efe den gerçekten çevremde çok fazla hondacı olmasına ragmen EFE hondayı seven hiç arkadaşım yok.. Bora da şimdiye kadar gerçekten bi şikayetim olmadı her zaman ilgiyle güler yüzle karşılayıp DEĞİŞEN PARÇALARIMIDA GÖSTEREREK bagajıma koyarlar ben çogu istemem( bi arkadaş koymuyorlar yazmış benim bütün bakımlarımda koyarlar)

bunları yazmamın sebebi yaşadıklarımı anlatmaktır.UMarım yazdıklarım YANLIŞ ANLAŞILMAMAMIŞTIR. Ne Bora honda Babamın oğlu nede Efe honda hatta Efe Hondanın sahipleri ilede arkadaş muhabbeti falan var..
Gönderen: MaG - Şubat 27, 2009, 11:59:58 ÖS
ne yazmışım bea gece gece :D

Gönderen: firstcevher - Şubat 28, 2009, 12:04:58 ÖÖ
düşünceleriniz için teşekkür ederiz, işte serviste çalıştırılan elemanlar bu yüzden önemli ;) Bizde burada size yardım için varız herhangi bir şikayetinizde veya yardıma ihityacınız olduğunda benimle irtibata geçebilirsiniz ;)
Gönderen: akbaş - Şubat 28, 2009, 12:48:29 ÖÖ
MERHABALAR 20 000 km bakıma mayıs sonu gidecem bende efemi bora mı bilmiyorum ank temsilcisinden yardım beklerim. AYAŞ ı  unutmadım firstcevher
Gönderen: firstcevher - Şubat 28, 2009, 10:37:44 ÖS
halil abi ayıp ediosun tel numaram hala duruyorsa 20.000 e gitmeden bi kaç gün önce haber et hallederiz ;) hele bi ozmn gelsin herşey kolay ;) bizde unutmadık abi Ayaş'ı çok güzel bi gündü ;)
Gönderen: turanN - Mart 01, 2009, 02:17:04 ÖÖ
altan hondayıda unutmayın arkadaslar arcın yanında ne yapıldıgını ne takılıp cıkarıldıgını gorebılıyosunus
Gönderen: BigSaint - Mart 01, 2009, 03:05:56 ÖÖ
herkesin fikrine saygım sonsuz :D...

efedende memnun olan var bora'dan da...

bora'ya gelen arkadaşlar için konuşiim; nelerden sıkıntı yaşadınız??? pm atarsanız ya da

cepten ulaşırsanız sevinirim 0533-583-40-18

Yeni yerimize martın ilk haftası taşınmaya başlıyoruz inşallah..herkesi beklerim...
Gönderen: fn2silver06 - Mart 01, 2009, 01:03:12 ÖS
valla benim çektiğim sıkıntıları takip eden bilir ben arabamı efeden aldım servisede oraya götürüyodum ancak efenin beni sinir hastası etmesi dışında bi extrasını görmedim! boraya gittim efenin 7 aydır çözemediği sorunları 2 saatte çözdüler ilgide gayet güzeldi. boraya ve bora kardeşimize teşekkür için 1 ay önce bi konu açmıştım ama yazdıklarımız birilerini rahatsız etmiş heralde konuyu admin arkadaşın biri silmiş! neyse uzun lafın kısası herkes denee deneye öğreniyo  ben 2 sinide denedim şimdi honda markasına yeniden ısındım arabayı satmaktan vazgeçtim,boraya tekrar teşekkür ederim .
Gönderen: fn2silver06 - Mart 01, 2009, 01:05:35 ÖS
bu mesajda silinirse hesabımda silinsin lütfen.
Gönderen: okan_06 - Mart 02, 2009, 10:00:24 ÖS
ben arabamı efeden aldım yaklaşık 2 sene servisinin müşterisi oldum.ben bir sıkıntı yaşamadım 10.000 bakımları haricinde gittiğim için.fakat efe ile ilgili bir çok kişiden sizin bahsettiğiniz şikayetleri duyuyorum.
çok uzun zamandan beri bora'ya gidiyorum yakın zamanda bir problemim olmuştu ama benim biraz tez canlılığımdan kaynakladı sanırım.arabamın bütün bakımları ağır bakımlarıda olmak kaydıyla borada yapılıyor en son cumatesi orada bakıma soktum.ustaları ve çalışanlarının hakkını yemiyeyim hepsi işlerinde çok iyi arabadan ve sorunlarından anlayan insanlar.en güzel yanıise araba yapılırken arabanın başına gidebiliyor olmanız tabi cıvığını çıkarmadan ustaları rahatsız etmeden.bora terciğimdir boraya devam.......
Gönderen: canac20 - Mayıs 13, 2009, 10:10:48 ÖÖ
Ankarada yetgili servislerden indirim yapanı varmı, fiyatlar sabitmi, bakım maliyetlaeri özel servislere göre sizce çokmu yüksek, özel servislede orjinal parça kullandıklarını söyleyenler var gerçekten kullanan varmı, yoksa tipik sanayi mantığıyla kandırmamı var?(özellikle arabadan anlamayanları) Eskiden kasap dükkanları vardı bunların dürüst çalışmayanları yüzünden şimdi hepsi kapandı yerini büyük marketlar aldı ve istedikleri fiyattan satış yapıyorlar. Yetgili servislerde, özel servislerin bu tutumu ve orjinal yedek parçanın yanlızca hondada olması yüzünden tekellleşiyorlar. tekelleşmede fiyatları yükseltiyor buda hondanın Türkiyedeki servis maliyetlerini yükseltip hondanın negatifi oluyor. hyundainin Ankarada 5 tane servisi var hondanın 2 tane bence bu büyüklükteki şehirde daha çok servis olmalı ve servis malitetinin düşürülmesi gerekli özel servislerde kalitesini yükseltirse hondanın bu negatifliği ortadan kalkar.
Gönderen: eniyiarkadaslarim - Mayıs 13, 2009, 11:36:50 ÖÖ
Arkadaşım bende 4 aydır bi  honda civic sahibiyim. aracı aldığım gün oraya bi arkadaş vasıtasıyla götürdüm. ve ilgilerinden çok memnun kaldim. işlerinde hepsi gerçekten çok iyi. senin dediğin gibi mazda parçası takacak bir insan değiller. öyle HONDA dışında hiçbir arabanın yağını bile değiştirmezler.
Gönderen: vw.bora - Mayıs 13, 2009, 11:57:46 ÖÖ
merhabalar arkadaşlar ocak ayına kadar vw.bora marka aracım vardı ocak ayında almış olduğum 2003 honda crv marka aracımı almadan önce experini borada 150 tl ye yaptırdım.genel eksiklerin listesi ve tutarlaryla birlikte verdiler birde ön camda çatlak vardı borada 1100 tl karşılığı kasko tarafından ön camm orjinal ve honda logolu olarak değiştirildi gayet memnun kaldım hizmetleri gayet kaliteli efe için yorum yapamıyorum sadece gezmeye gittim bu arada işyerindeki hondası olan bazı mesai arkadaşların özellikle tavsiye ettiği yerde şaşmazda hondacı kadir usta dedikleri bir yer varmış özellikle tavsiye ediyorlar
Gönderen: canac20 - Mayıs 14, 2009, 07:24:16 ÖÖ
Arkadaşım bende 4 aydır bi  honda civic sahibiyim. aracı aldığım gün oraya bi arkadaş vasıtasıyla götürdüm. ve ilgilerinden çok memnun kaldim. işlerinde hepsi gerçekten çok iyi. senin dediğin gibi mazda parçası takacak bir insan değiller. öyle HONDA dışında hiçbir arabanın yağını bile değiştirmezler.
        Yaşadığım olay bu ispatıda var. isteyen herkeze belgeleri taratıp gönderebilirim. önce bar hüseyin ustada taktırıp sonra su koyveren parçanın birdaha değiştirildiğine dair. amacım kimseyi kötülemek değil olay bu...
       Herkes bu tarz yetgili sevis ve özel servislerde yaşadığı sorunları buraya yazmalı forumun konusu adı üstünde 'problemler ve çözümleri' benim problemimde bu. seninin olmayabilir ne güzel
Gönderen: taskin_centaur - Mayıs 16, 2009, 07:48:55 ÖS
altan hondayı tavsiye ederim bende efe mağduruyum herşey iyi güzel hoş ama çok kalın ankarada en eski hondacı gidin rahat edin
Gönderen: ibratice - Mayıs 18, 2009, 12:15:17 ÖÖ
bir haftadır fabrikaya efe yi şikayet ediyorum ben istanbulda oturuyorum Ankaradan aldığım 98 HB vtec aracımın kullanıcısı efe den aldığı aracını bütün bakımlarınıda onların yaptığı güvencesiyle bana sattı 90 bine kadar bakım vekaporta işlerini onlar yapmış . Ankaradan gelirken 140 geçince sol aynanın ordan korkunç bir rüzgar sesi gelince burdan yakın bir servise gittim servisten aynanın sedan aynası olduğu bu araca uygun olmadığını ve kayıtlarda Ankarada değiştiği bariz belli.Eski kullanıcısıda yaşlı bi bayan olduğu için duyamamış farkedememiş ayna zaten çıtanın üstünde duruyor ne olucak bilmiyorum.Arka sağ camı iyi yapıştıramamışlar su alıyordu kesip bidaha yapıştırdılar Ankarada efe mi sakın arkadaşlar adam arabayı bi getir bakalım diyo sen arabama taktığın parçayı ben burdan kayıtlardan görüyorum diyarum ozaman sana karsız ayna gönderelim diyolar sakın arkadaşlar .

Gönderen: koray.kozanli - Mayıs 23, 2009, 10:18:48 ÖS
EFE NİN SAHİBİNİN OĞLU ARKADAŞIM.HER NE ZAMAN GİDERSENİZ GİDİN BAKIMLARDA FLİTRELER YAĞLAR HEP DEĞİŞTİRİLİR.BEN ONLARIN YAPACAKLARI BAKIMI BAŞKA YERDE 90 YTL YE YAPTIRIYORUM ONLAR İSE 250 DEN AŞAĞI YAPMIYORLAR.YUKARDA ALLAH VAR
Gönderen: nadirgoktan - Mayıs 23, 2009, 10:35:02 ÖS

aracımı b.o.r.a dan aldım. istanbul yolunda çalışıyorum. vites geçişlerinde hafif ses vardı.işe giderken efeye bi 10 dakka sorayım dedim.2 dakka vites geçişi yaptılar. normal lafını duydum. bi baktım bana somadan bora plakalarımı çıkarıp kırmışlar efeyi takmışlar. e hal böle olunca her yerde efe plakalığı var. çok şükür efe plakalarımıda çıkarttım. efe düşmanı falan değilim ayrıca da hiç aracımı falan bırakmadım ama bana sormadan değil plakalığıma sibob kapağıma dokunamazlar. benim arabam o onların değil.ben ödedim eşşek gibi 35 milyarı. onlar değil
Gönderen: koray.kozanli - Mayıs 23, 2009, 10:37:09 ÖS
AYNEN DOĞRU DİYORSUN HELAL OLSUN SANA NADİRGÖKTAN
Gönderen: adroit077 - Haziran 01, 2009, 04:11:30 ÖS
Çeşitlilik olsun diye yazıyorum. Aynı zamanda kendi ustamdır. Kadir usta. Hondacı kadir usta diye geçiyor. Şaşmaz da. Aracım da LPG sistemi var servislere almıyorlar (Bora + efe). Ayrıca garanti süresi bittiği için orginal parça + işinin ehli usta = iyi sonuç olduğuna inananlardanım.
Gönderen: canac20 - Haziran 04, 2009, 01:40:42 ÖS
Çeşitlilik olsun diye yazıyorum. Aynı zamanda kendi ustamdır. Kadir usta. Hondacı kadir usta diye geçiyor. Şaşmaz da. Aracım da LPG sistemi var servislere almıyorlar (Bora + efe). Ayrıca garanti süresi bittiği için orginal parça + işinin ehli usta = iyi sonuç olduğuna inananlardanım.
yani yetgili servisten parça alıp buradamı taktırıyorsun, (filitreler falan) piyasada orjinal diye taktıklarının çoğu orjinal değilde
Gönderen: et302gti - Haziran 04, 2009, 01:58:47 ÖS
servisten başkası orjinal parça satamıyo mu?
Gönderen: firstcevher - Haziran 04, 2009, 08:54:32 ÖS
Dışarıda birçok japoncu orjinal var yan sanayi var diyor... ellerindekinin orjinal olduğunu söylüyor ama şaibeli artık Allah'a kalmış birşey ;)
Gönderen: et302gti - Haziran 04, 2009, 09:05:18 ÖS
yokmudur bunun bi çakallığı , bi ipucu... eskiden broadway vardı bende, nerden baksan anlıyabilirdin parçanın yan sanayimi orjinal mi olduğunu...
Gönderen: by_BuRoCk - Haziran 04, 2009, 09:13:32 ÖS
valla arkadaşlar şunu söleyim
yetkili bayiler harici hiç biyerde orjinal parça bulamazsınız
honda TR başka hiç biyere satış yapmıyor
Gönderen: firstcevher - Haziran 04, 2009, 09:40:07 ÖS
ben anlamam valla orjinalmi değilmi, ama bildiğim bişey var, polen filtresini servsite taktırmayacağım ;) dışarda hem 10tl hemde kendin takıyorsun böylelikle hem işçilikten hemde bisürü paradan kutrulmuş oluyorsun ;)
Gönderen: canac20 - Haziran 05, 2009, 08:30:07 ÖÖ
polen filitresini nerden aldınız.
polen filitresi gibi önemsiz parçaların yan sanayi olmasının bence bir önemi yok bu tür parçalar dışarıdan alınıp takılabilir
örneğin bujinin markası serisi belli olduğu için dışarıdan bulunabiliyor hondanında kulandığı parçaların marka ve serileri bilinirse dışarıdanda bulunabilir. heralde kullandığı parçaların bazılarını Türkiyeye sadece honda getiyor dışardan bulmak zor oluyor dışarda uyumlu parçalar satılıyor ancak birebir aynı olmazsa sorun çıkarabiliyor
Gönderen: by_BuRoCk - Haziran 05, 2009, 09:26:14 ÖÖ
polen filtrelerini bütün japon parça satan yerlerde bulabilirsiniz
eger bildiginiz yer yoksa
iskitler , şaşmaz , ivedik yaren oto var ordan temin edebilirsin ;)
Gönderen: canac20 - Haziran 05, 2009, 10:32:28 ÖÖ
honda 06 diye bi site açılmış
bu siteyi gördünüzmü nasıl buldunuz
Gönderen: canac20 - Haziran 05, 2009, 01:10:05 ÖS
biraz inceledimde amaç paylaşımdan çok reklam gibi
Gönderen: by_BuRoCk - Haziran 05, 2009, 03:38:16 ÖS
site benim sitem arkadaşım
neyin reklamını yapıcaz ;)
cvc06 sensin heralde ne yapmaya çalıştıgın bile belli degil

merak ettim kimin reklamını yapıyoruz acaba :D ;D ;D
Gönderen: by_BuRoCk - Haziran 05, 2009, 04:36:12 ÖS
haa eger B.A.R honda hüseyin ustayı kastediyorsan
onu tabiki reklam edicez çünkü bizim sponsorlarımızdan
Gönderen: firstcevher - Haziran 05, 2009, 09:31:40 ÖS
@canac20 : burağında dediği gibi bütün japoncularda polen filtresini bulursun fiyatı 10 tl ;) kendinde zaten değiştirirsin, serviste işçilik dahil 60-70 lira tutuyor ;) bu önemli bi kazançtır bence ;)
Gönderen: canac20 - Haziran 06, 2009, 02:24:45 ÖS
benimde, sizinde amacınız bence belli benim amacım paylasım, sizin amacınızda reklam. bu sonuca nerdenmi vardım? mesala bu siteyi honda bayisi kurmuş fakat yetgili servisler eksik ve hatalarından dolayı eleştirilince (bu konu başlığındada var) silip atmıyorlar yer veriyorlar, işte paylaşım bu, eleştiri alındığında bunu silmek değil, eksiğini, hatanı görüp düzeltmek lazım. forum siteleri bubun için değilse niye burada zaman harcıyoruzki
Gönderen: canac20 - Haziran 06, 2009, 02:25:57 ÖS
@canac20 : burağında dediği gibi bütün japoncularda polen filtresini bulursun fiyatı 10 tl ;) kendinde zaten değiştirirsin, serviste işçilik dahil 60-70 lira tutuyor ;) bu önemli bi kazançtır bence ;)
tabiki büyük bir kazanım teşekkürler.
Gönderen: by_BuRoCk - Haziran 06, 2009, 11:18:49 ÖS
benimde, sizinde amacınız bence belli benim amacım paylasım, sizin amacınızda reklam. bu sonuca nerdenmi vardım? mesala bu siteyi honda bayisi kurmuş fakat yetgili servisler eksik ve hatalarından dolayı eleştirilince (bu konu başlığındada var) silip atmıyorlar yer veriyorlar, işte paylaşım bu, eleştiri alındığında bunu silmek değil, eksiğini, hatanı görüp düzeltmek lazım. forum siteleri bubun için değilse niye burada zaman harcıyoruzki

valla arkadaşım senin amacında belli dedigin gibi;

1.) madem forumların amaçlarının ne oldugunu biliosun forumların nasıl işlediginide biliosundur
bi forum sitesine üye oldugun zaman önce forumda kendini tanıtırsın insanlar seni bi tanır demi,
bu kuralın olmadıgı bu işleyişin olmadıgı bi forum sitesi yoktur bizimkide dahil buna

2.) bi forum sitesini karıştırmak amaçlı bişey yaparsan bu hangi forum sitesinde olursa olsun o msj silinir
ki sen kendi düşüncelerini yazmak yerine gelmişsin bu konunun linkini atıosun ben bunda hiç bi mantık göremedim
bana bunu bi açıkla ?

3.)ayrıca ben sitemde reklam yaptıgım kişinin bu forumda hiçbiyerde reklamını yapmadım ? iyi usta oldugunu söledim
ama sitemizle alakalı olarak bişey sölemedim

4.) sen bu mantıkla forum sitelerinde takılıosan bence forumlara takılmayı bırak çünkü bi faydan olmaz bu kafayla ;)
aksine ancak ortamı gerersin ;)

saygılarımla hayırlı işler sana ;)
Gönderen: canac20 - Haziran 07, 2009, 01:09:46 ÖS
cümlemize hayırlı işler  ;)
Gönderen: ATİ - Haziran 10, 2009, 01:32:18 ÖS
Merhaba arkadaşlar. Yeni üye oldum sitenize. Otomobil forumlarına çok yabancı sayılmam. 2005 yılından beri üyeliğim olan çeşitli forumlar mevcut.
Gelelim konuya. Satış konusunda kesinlikle Efe diyorum. Çünkü ben 2006 Civic'i alırken elimdeki eski aracımı Bora 8.000'e, Efe 10.000'e saydı. Yeni aracımı da Efe 500 daha ucuza verdi. Böylece her iki bayi arasındaki toplam fark ise 2.500 TL oldu. Doğal olarak da aracımı Efe'den aldım. Bora ikinci elinin zayıf olduğunu kabul etti ki gerçekten zayıftı.
Servis konusuna gelince. Her iki yere de gittim bakımlar için. Bora bana daha samimi geldi. Yani çok ilgililer ve kendinizi huzurlu hissediyorsunuz. En azından bakım sırasında arabamın yanına gittiğimde kimse bir şey demedi. Bu benim için iyi bir durum olsa da aslında araç sahibini bakım yapılan yere almamalarına da saygı duymak lazım. Öyle araç sahipleri var ki ustaya iş yaptırmıyor. Efeye de çok kötü diyemem. Bora kadar olmasa da orasıda iyi. Boraya gittiğimde Efe olan plakalığımı değiştirmek için kibarca sordular. Bana sormadan asla böyle bir şey yapmadılar.
Gönderen: thesunset1983 - Aralık 15, 2009, 08:41:48 ÖS
altan honda yı tek geçerim arkadaşlar...
Gönderen: mehmetisler - Aralık 15, 2009, 09:02:51 ÖS
Arkadaslar benim gittiğim ritmo özel servis işlerini çok iyi yapıyor ve arkadasım hertürlü yardımcı olabilirim...iletişim için mehmetisler@hotmail.com
Gönderen: SeRHaT - Aralık 16, 2009, 01:58:46 ÖS
efe bence tam bir rezalet...servise gidiyorsun bir tane suratsız kız öyle havayla geliyor ki sanki hayır işi yapacak...herkes de acayip bir hava...sanki borçluymusuz gibi acayip bi surat ... ilgi yok...Allah tan bora var...benim tavsıyem boradır...ilgi ve alaka 10 numara...
Gönderen: nadirgoktan - Aralık 16, 2009, 02:32:00 ÖS
ankaradaysan bora kardeşim benim fikrim budur....
Gönderen: sicilyalim - Aralık 20, 2009, 09:34:13 ÖS
Efe'ye iki kere gittim (biri aksesuar için diğeri de parça sormak için) iksinde de hiç ilgi alaka yoktu. Aksesuar sorduğumda adam hiç yüzümüze bakmadı sorduklarımızı kağıda yazdı verdi hiç konuşmadı bile. Parça sormaya gittiğimde içerde bir kişi vardı telefonla konuşuyordu abartısız 5 dakika bekledim kapanmadı telefon ben de üst katta arabalara baktım zaman geçsin telefonu kapatsın diye; geri geldiğimde bi kişi daha gelmiş o da sanki emaneten gelmiş gibi bilgisi yok konuşma uslubu da sanki silah zoruyla elinden alacakmışız gibi parçaları; "bak iki tane parça var ben sana iksinin de fiyatını veriyorum sonra bi daha sorma demedi deme" aynen böyle bir konuşma geçti. Ben de fiyatları bile dinlemeden çıktım. 2008 Civic'im varken bakıma boraya gidiyordum ve yeni yeri çok güzel olmuş, bekleme salonundan arabanıza ne yapılıyor herşeyi görebiliyorsunuz ve ilgi alaka Efe'ye göre çok çok daha iyi. Şimdi 2005 Cr-v var ve Hüseyin üstaya götürüyorum gözüm kapalı.
Gönderen: sicilyalim - Aralık 20, 2009, 09:40:53 ÖS
En son geçen hafta koltuk ısıtmanın lambası patladı ve ilk önce Bora'yı aradım saat 18 i geçmişti kapatmışlar servisi. Sonra Efe'yi aradım; lambayı tek satmıyoruz komple düğmeyi satıyoruz 150 lira dedi teşekkür ettim kapattım :)
Gönderen: herseydesen - Ekim 28, 2010, 02:07:58 ÖS
bi arkadaşım Altan Honda yı önermiş... ne yaptırmışta öneriyor..... benim gibi bir kere giripte yakasını ordan kurtarmayan bir hondacı oalrak kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ediyorumm
Gönderen: ıspanak - Ekim 29, 2010, 11:05:07 ÖÖ
Altan, Hondacı Kadir usta, Bar Honda, BHR Honda

Hepsiyle yorumda bulunabilecek kadar gitmişliğim var (en az gittiğime 2 sefer gittim)

Ben BHR (hüsyin Özdemir) derim

BAR'ında bir sıkıntısını görmedim, gayette ilgiliydiler, bi sorunumda olmadı ama BHR yi denedikten sonra tamam dedim. İnşallah sıkıntı yaşamam.
Gönderen: carousal - Eylül 21, 2011, 07:22:01 ÖS
Bende Efe'ye hangi akla hizmet gidildiğini pek anlamıyorum, Ankara'da Honda dendi mi akla Bora gelir.

Honda Efe'de kesinlikle müşteri memnuniyeti yok, herşey aracı satıncaya kadar. Aracı aldınız mı adamların tavır ve hareketleri 180 derece dönüyor. Bir keresinde paspas sormak için gittik, herkes birbirine yönlendiriyor, sizin aracın paspası bulunmaz dedi en sonunda birisi, hani 10 yıl parça bulundurma zorunluluğunuz vardı diyorum, cevap veremiyorlar.
Gönderen: drbill - Aralık 24, 2011, 03:21:44 ÖS
3 aydır kullandığım araç için en az 10 kez efe ye gittim. genelleme yapmak yanlış olabilir ama gerçekten can sıkıcı bir yer benim için. orda kalan marşbiyeli almak için son bir kez daha gitmek zorundayım  önünden geçmicem desem yalan olur çünkü istabul yolunu çok kullanıyorum:))) ama ondan sonra gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. bora yı deniyecem
Gönderen: drbill - Aralık 24, 2011, 03:32:36 ÖS
ayrıca plakalık değiştirme meselesi de cok basit gibi görünse de çok önemli bence ben eve geldikten sonra farkettim plakalığın değiştirildiğini. müşterinin fikirlerini ne kadar çok önemsedikleri burdan belli oluyor. yine de orda çalışan  güleryüz göstermese de anlamsız bir yüz ifadesiyle  konuşan birkaç iyi arkadaşın hakkını yemek istemem. allah mecbur etmesin...
Gönderen: GÖKHAN066 - Aralık 24, 2011, 04:35:45 ÖS
Honda efe ve kadir ustayı tavsiye etmiyorum bildiginiz yada başka önerilen bi yer varsa bence onları tercih edin.
Gönderen: paradigma - Aralık 26, 2011, 04:07:36 ÖS
Gökhan hocam, Efe'yi tavsiye etmemeni anlıyorum ama Kadir ustayı tavsiye etmeme nedenin nedir? Ben 2 kez gittim, açıkçası bir sorun yaşamadım. Sorunlarımı da hızla çözdürdüm..
Gönderen: carousal - Aralık 26, 2011, 07:12:48 ÖS
Kadir usta niye tavsiye edilmiyor, yaşadığınız bir problem varsa anlatır mısınız acaba? İlgilenilmeme gibi bir durum mu var acaba (sadece tahmin)?

Gönderen: GÖKHAN066 - Aralık 26, 2011, 07:37:13 ÖS
söyle açıklayım arkadaslar kadir ustanın insanlıgını ustalıgına bi sözüm yok kendisinede sürekli giden biriyim ama arabamla alakalı bi kaç sorun oldugunda verdiği cevaplar ve yaptıkları içime sinmedi kurt düşürdü örneğin motor kulagı problemim vardı kendisiyle görüştük yan sanayi takalım hiç bi sorun olmaz ben çok taktım dedi bende tamam sen öyle diyosan uygun bigün kendimi ayarlayıp geliyim dedim ve bi kaç gün sonra gittim bu seferde tavsiye etmem o gün kafam karısıktır ondan öyle demişimdir gibi bi cevap verdi bende tamam ustacım deyip ayrıldım bu sadece en ufak örnek ayrıca motor kulagı değişmesi için kadir usta komple motoru indiriyo servis radyatörü söküp hallediyo bunlar bende kafa karıstırdı neyse ben kimseye ön ayak olmayım memnun olan arkadaslar devam etsin benimki sadece kendi düşüncem saygılar
Gönderen: carousal - Aralık 26, 2011, 07:44:30 ÖS
Paylaştığın için teşekkürler.
Gönderen: drbill - Aralık 26, 2011, 11:23:31 ÖS
burdaki arkadaşların samimiyetine gercekten inanıyorum. herkese teşekkürler
Gönderen: paradigma - Aralık 27, 2011, 09:23:10 ÖÖ
söyle açıklayım arkadaslar kadir ustanın insanlıgını ustalıgına bi sözüm yok kendisinede sürekli giden biriyim ama arabamla alakalı bi kaç sorun oldugunda verdiği cevaplar ve yaptıkları içime sinmedi kurt düşürdü örneğin motor kulagı problemim vardı kendisiyle görüştük yan sanayi takalım hiç bi sorun olmaz ben çok taktım dedi bende tamam sen öyle diyosan uygun bigün kendimi ayarlayıp geliyim dedim ve bi kaç gün sonra gittim bu seferde tavsiye etmem o gün kafam karısıktır ondan öyle demişimdir gibi bi cevap verdi bende tamam ustacım deyip ayrıldım bu sadece en ufak örnek ayrıca motor kulagı değişmesi için kadir usta komple motoru indiriyo servis radyatörü söküp hallediyo bunlar bende kafa karıstırdı neyse ben kimseye ön ayak olmayım memnun olan arkadaslar devam etsin benimki sadece kendi düşüncem saygılar
Hocam tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler, peki alternatif olarak önerebileceğin birileri var mıdır? Sanırım uzun süredir Honda kullanıyorsun..
Gönderen: GÖKHAN066 - Aralık 27, 2011, 09:45:35 ÖÖ
Hocam tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler, peki alternatif olarak önerebileceğin birileri var mıdır? Sanırım uzun süredir Honda kullanıyorsun..
2,5 senedir honda kullanıcısıyım yağ bakımlarını yağcıda yaptırıyorum malzemeleri istedigim gibi kendim temin ediyorum onlarda yagını felan degiştiriyo artı işçilik parasıda yok ve malzemeleri kendiniz aldıgınız için daha uygun oluyo ufak tefek arızam olursada sanayide bi ustam var honda ustası degil ama sagolsun herşeyde yardımcı oluyo yapamayacagı bişey olursada yaparım demiyo şükür şimdiye kadar öyle bi arızam olmadı inş olmazda
Gönderen: perkstone - Aralık 27, 2011, 09:23:22 ÖS
kadir ustanın insanlığına birsey diyemem ama sanki biraz doymuş gibi tavırları var son zamanlarda benim süpap keçelerini değiştidiler aradan 5 ay geçti bi baktım bujiler olduğu gibi yap içinde şimdi harcanan zaman verilen para düşünüyorum kararı siz verin
Gönderen: GÖKHAN066 - Aralık 27, 2011, 11:20:10 ÖS
kadir ustanın insanlığına birsey diyemem ama sanki biraz doymuş gibi tavırları var son zamanlarda benim süpap keçelerini değiştidiler aradan 5 ay geçti bi baktım bujiler olduğu gibi yap içinde şimdi harcanan zaman verilen para düşünüyorum kararı siz verin
kadir usta hakkında acaba benmi fazla ince eleyip sık dokuyorum ondanmı gözüme batar oldu diye düşünüyodum ama görünen millet artık şikayetçi konuma gelmiş bende aynı düşüncedeyim biraz doymuş..
Gönderen: ECEL - Aralık 28, 2011, 09:12:12 ÖÖ
Bu ara bora da indirim var arkadaşlar, biraz önce araci aldım.

silecek ,akü,yag,buji de %35, iscilikde %15.. Baya fark etti. Tavsiye ederim.

Efeye gidilmez.Nokta.
Gönderen: müsaitbiyerde - Aralık 28, 2011, 09:59:21 ÖÖ
Kadir ustayı ben de tavsiye etmiyorum. Adam artık doymuş. Bazı işlerde servise yakın fiyatlar istiyor. En son triger kayışı değişimi için gitmiştim. Bana uyduruk adını bile duymadığım bir markayı tavsiye etti. Fiyat olarak da işçilik dahil 400 TL dedi. O günden beri uğramıyorum.
Gönderen: hakan06 - Aralık 28, 2011, 03:37:50 ÖS
kadir ustadan benim bir şikayetim yok arbamda sinek vızıldasa nerdeyse arıyorum her seferinde saolsun yardım ediyor cok temiz yüzlü ilgili ve gercekten usta bu arada sponsorum filanda degil memur adamın sponsoru olmuyo :-))
Gönderen: drbill - Aralık 28, 2011, 04:57:49 ÖS
bora dan şikayeti olan var mı arkadaşlar
Gönderen: drbill - Aralık 28, 2011, 10:44:50 ÖS
arkadaşlar bu arada efe honda dan marşbiyeli aldım ancak adamlar yapamamış biraz eğrilik var da isterseniz bi daha eksper çağıralım diyolar. çok büyük konuşmak istemiyorum allah bildiği gibi yapsın onları.....
Gönderen: paradigma - Aralık 29, 2011, 01:49:57 ÖS
geçmiş olsun hocam..
Gönderen: YABANCI - Aralık 29, 2011, 02:56:59 ÖS
Bu konuya şöyle katılayım 30 kasımda araç aldım Bora'dan.
Efe'nin teklifi daha mantıklı idi. ama ben boradan aldım.
neden?
param mı çok?
hayır, devlet memuruyum.
keriz miyim?
belki evet, ama ben zarar da etsem dahi, efenin benden para kazanmasını istemiyorum. boranın servisini hiç bilmiyorum, aracım 1000 bakımına yarın gidecek, efe ile sıkıntım ne, önceki aracım da civic ti hep efeye gittim. başkaca da bir nedene ihtiyaç yok sanırım.
Gönderen: drmoz - Aralık 30, 2011, 08:52:53 ÖS
Ufak bir kaza sonrasi kaskomun sadece efe honda ile anlasmasi oldugu icin daima bora hondaya gitmis olmama ragmen kagit islerinin daha cabuk halledilecegini dusunerek ilk defa efe hondaya gitmistim. On tampon, arka tampon ve sol sis fari degisimi vardi. Kaporta isi yoktu. Arac 8 gun serviste yatti, sonunda tamponlarin rengi tutmamis ve sis fari ise yan sanayi takilmisti. Kavga dovus orjinal sis fari ile degistirdim (gercekten kavga ve dogus sonrasi :-) ). Bir daha efeye gitmeye tovbe etmistim. Gecenlerde arkadasima 2010 fd6 icin ekspertiz yapilmasi icin 2 araba efeye gittik, benim araci efenin otoparkina koyduk. 15 dk sonra aracin yanina geldim herifler plakaligi degistirmisler, yuh dedim....
Gönderen: honda2002 - Aralık 30, 2011, 09:07:10 ÖS
Ufak bir kaza sonrasi kaskomun sadece efe honda ile anlasmasi oldugu icin daima bora hondaya gitmis olmama ragmen kagit islerinin daha cabuk halledilecegini dusunerek ilk defa efe hondaya gitmistim. On tampon, arka tampon ve sol sis fari degisimi vardi. Kaporta isi yoktu. Arac 8 gun serviste yatti, sonunda tamponlarin rengi tutmamis ve sis fari ise yan sanayi takilmisti. Kavga dovus orjinal sis fari ile degistirdim (gercekten kavga ve dogus sonrasi :-) ). Bir daha efeye gitmeye tovbe etmistim. Gecenlerde arkadasima 2010 fd6 icin ekspertiz yapilmasi icin 2 araba efeye gittik, benim araci efenin otoparkina koyduk. 15 dk sonra aracin yanina geldim herifler plakaligi degistirmisler, yuh dedim....

Hakkaten yuh.
Benim plakam saca yapisik. Onu bile sokup kendi plakaliklarini takarlarsa sasirmam herhalde.
Gönderen: honda2002 - Aralık 30, 2011, 09:10:56 ÖS

Hakkaten yuh.
Benim plakam saca yapisik. Onu bile sokup kendi plakaliklarini takarlarsa sasirmam herhalde.

Aracimi sol kapi kaporta cokmesi sonucu kaskodan yetkili servise yaptirdim.
Sonradan farkettim siktiklari astar boya ust cerceveye sicramis ve orayi toz beyaz renge boyamis.

Velhasili Kapinin rengini tutturduklarina sevindim. :)
Gönderen: drbill - Ocak 02, 2012, 12:48:42 ÖÖ

Hakkaten yuh.

Aracimi sol kapi kaporta cokmesi sonucu kaskodan yetkili servise yaptirdim.
Sonradan farkettim siktiklari astar boya ust cerceveye sicramis ve orayi toz beyaz renge boyamis.

Velhasili Kapinin rengini tutturduklarina sevindim. :)

yanlışlıkla tutturmuşlardır :))
Gönderen: zeybekus - Ocak 13, 2012, 04:15:24 ÖS
Merhabalar;
2004 model 70000 km de civic ls aracımla bende aranıza katıldım.
aracımda lpg dönüşümü yapılmış atiker multifast. umarım iyi bir sistemdir ve sıkıntı yaratmaz  :) ?
lpg yüzünden belli km sonra sibop ayarı yaptırmak gerekiyormuş sanırım. yakın zamanda bunu yaptırmam lazım.
ayrıca triger kayışı değişimini yaptırmam gerekirmi ? bildiğim kadarıyla 120 000 yada 5 yılda değişim yapılması lazım hangisine uymalıyım. yada işimi sağlama alıp değiştirtsem dahamı iyi olur ?
yani bu konularda bana yardımcı olacak bir usta yada servis tavsiyesi verebilecek olan varmı arkadaşlar ve yetkili servisle özel servisler arası fiyat farkı çok mu ve özel servisler orjinal parça kullanabiliyormu ?
yazılan sayfalardan anladığım kimisi orjinal parça yetkili servis dışında bulunmaz demiş kimisi bulunur demiş bu konuda sizler eski hondacılar ne diyor acaba ???
Gönderen: trttek - Ocak 13, 2012, 07:28:27 ÖS
DEĞERLİ ARKADAŞLAR İLK HONDA İLE 2005 YILINDA EFE'DE TANİŞTİM. O ZAMAN 1975 PONTİAC 5.7 LT V8 ARACIM VAR. PAZARDA TOYATA ARIYORDUM 1998 COROLLA SPACİAL BULAMADIM ONUN YERİNE 1998 CİVİC BULDUM VATANDAŞ BANA ARACININ 75.000 DE OLDUĞUNU SÖYLEDİ, İNANDIK KM DE 75000 GÖSTERİYOR.
__ ERTESİ GÜN SERVİSTE BAKTIRAYIM DEDİM
 __  TAMAM DEDİLER, GÖTÜRDÜK USTA ARACA OTURDU KM YE BAKTI RUHSATI ALDI DAHA BİLGİSAYARA BAKMADAN BANA
 __KM İLE OYNANMIŞ DEDİLER. HAKKATTEN BAKILDI 1 YIL ÖNCE İSTANBUL'DA ARACIN 240.000 BAKIMI YAPILMIŞ. ADAMLARI GÖNDERDİK EFE YE 30 TL EXPERTİZ ÖDEDİK SONRA YANIMA KİLOLU BİRİSİ GELDİ VE
 __YUKARIDA ARABALAR VAR DEDİ BİR BAK İSTERSEN DEDİ. BAKTIK PAZARLIK YAPTIK BİRAZ PAHALI OLSADA İLK HONDAMI ALDIM. SENE-ÜL EVVEL MAYIS 2005. SONRADAN ÖĞRENDİK Kİ CİVİC'LERDE KM GİTTİKCE ÖZELİKLE 160.000 DEN SONRA DİREKSİYONDA BOZULMA OLUYOR. BU TECRÜBE BİLGİ BİRKAÇ KEZ İŞİME YARADI. O ZAMANLAR TRABZON DA HONDA PEK YAYGIN DEĞİLDİ ŞİMDİ MART AYINA KADAR YENİ CİVİC LERİN HEPSİ SATILMIŞ. AYAĞIM UĞURLU GELDİ. AMA ŞİMDİ ACCORD SAHİBİ OLDUK. BİR ZAMANLAR AMERİKAN V8 HASTALIĞI VARDI ŞİMDİDE HONDA.  GALİBA BİRAZ RAHATSIZIM. >%6rol O ZAMANDAN BERİ TRABZON DA CİMART HONDA DA BAKIM YAPTIRIYORUM. BELKİ PİYASAYA GÖRE 3-5 FAZLA VERİYORUZ AMA UFAK TEFEK DURUMLARDA USTA ARKADAŞLAR SAĞOLSUNLAR HEMEN HALLEDİYORLAR, PARA, SERVİS ÜCRETİ YAZILMIYOR. BAZEN MASRAF ÇOK ÇIKTIĞI ZAMANDA İNDİRİM YAPIYORLAR HERŞEYDEN ÖNCE YAPILAN İŞ İÇİN MUHATTAP BULUYORUM. SANAYİDEKİ USTAYA BİR İŞ YAPTIRSAN VE OLMASA GİDİP __USTA BİZİM İŞ OLMADI NE OLACAK DERSEN SANA
__ VERDİĞİN 3 KURUŞ DÜKKANI MI ALACAN? DER. ONUN İÇİN SERVİS ARKADAŞLAR. TABİ ANKARADA 2 SERVİS OLUNCA DAHA ŞANSLI OLUYORSUNUZ BURADA SADECE BİR SERVİS VAR. ALLAH (C.C.) MOTORUNUZA GÜÇ, FİRENLERİNİZE DERMAN VERSİN ARKADAŞLAR
Gönderen: honda2002 - Ocak 13, 2012, 07:55:34 ÖS
DEĞERLİ ARKADAŞLAR İLK HONDA İLE 2005 YILINDA EFE'DE TANİŞTİM. O ZAMAN 1975 PONTİAC 5.7 LT V8 ARACIM VAR. PAZARDA TOYATA ARIYORDUM 1998 COROLLA SPACİAL BULAMADIM ONUN YERİNE 1998 CİVİC BULDUM VATANDAŞ BANA ARACININ 75.000 DE OLDUĞUNU SÖYLEDİ, İNANDIK KM DE 75000 GÖSTERİYOR.
 __  TAMAM DEDİLER, GÖTÜRDÜK USTA ARACA OTURDU KM YE BAKTI RUHSATI ALDI DAHA BİLGİSAYARA BAKMADAN BANA
 __KM İLE OYNANMIŞ DEDİLER. HAKKATTEN BAKILDI 1 YIL ÖNCE İSTANBUL'DA ARACIN 240.000 BAKIMI YAPILMIŞ. ADAMLARI GÖNDERDİK EFE YE 30 TL EXPERTİZ ÖDEDİK SONRA YANIMA KİLOLU BİRİSİ GELDİ VE
 __YUKARIDA ARABALAR VAR DEDİ BİR BAK İSTERSEN DEDİ. BAKTIK PAZARLIK YAPTIK BİRAZ PAHALI OLSADA İLK HONDAMI ALDIM. SENE-ÜL EVVEL MAYIS 2005. SONRADAN ÖĞRENDİK Kİ CİVİC'LERDE KM GİTTİKCE ÖZELİKLE 160.000 DEN SONRA DİREKSİYONDA BOZULMA OLUYOR. BU TECRÜBE BİLGİ BİRKAÇ KEZ İŞİME YARADI. O ZAMANLAR TRABZON DA HONDA PEK YAYGIN DEĞİLDİ ŞİMDİ MART AYINA KADAR YENİ CİVİC LERİN HEPSİ SATILMIŞ. AYAĞIM UĞURLU GELDİ. AMA ŞİMDİ ACCORD SAHİBİ OLDUK. BİR ZAMANLAR AMERİKAN V8 HASTALIĞI VARDI ŞİMDİDE HONDA.  GALİBA BİRAZ RAHATSIZIM. >%6rol O ZAMANDAN BERİ TRABZON DA CİMART HONDA DA BAKIM YAPTIRIYORUM. BELKİ PİYASAYA GÖRE 3-5 FAZLA VERİYORUZ AMA UFAK TEFEK DURUMLARDA USTA ARKADAŞLAR SAĞOLSUNLAR HEMEN HALLEDİYORLAR, PARA, SERVİS ÜCRETİ YAZILMIYOR. BAZEN MASRAF ÇOK ÇIKTIĞI ZAMANDA İNDİRİM YAPIYORLAR HERŞEYDEN ÖNCE YAPILAN İŞ İÇİN MUHATTAP BULUYORUM. SANAYİDEKİ USTAYA BİR İŞ YAPTIRSAN VE OLMASA GİDİP __USTA BİZİM İŞ OLMADI NE OLACAK DERSEN SANA
__ VERDİĞİN 3 KURUŞ DÜKKANI MI ALACAN? DER. ONUN İÇİN SERVİS ARKADAŞLAR. TABİ ANKARADA 2 SERVİS OLUNCA DAHA ŞANSLI OLUYORSUNUZ BURADA SADECE BİR SERVİS VAR. ALLAH (C.C.) MOTORUNUZA GÜÇ, FİRENLERİNİZE DERMAN VERSİN ARKADAŞLAR

AMİN...
Gönderen: honda2002 - Ocak 13, 2012, 08:02:11 ÖS

AMİN...

Direksiyonda bozulma derken direksiyon simitinin kendisinden mi bahsediyorsunuz ?
Eğer öyleyse o iş 160 bine kalmıyor benim öncesi aracım 100 bini devirdikten sonra (7 yaşında falandı. yaşın etkisi olabilir ama.) derisi soyulmaya başlamıştı.

Km oynanmış derken eğer ki km yaşa göre düşük gözüküyorsa direkt şüphelenmek lazım. Şüphe derken km ye inanmamak lazım hemen. Galeri ise daha da şüpheleneceksin. Direksiyon aşınması da bir done ama yeterli değil. Belki ruhsat bakamak maksatlı kurcalanıp TÜV muayene kağıdında yazan km değerinden kontrol edilebilir. Genelde km satıştan hemen önce düşürüldüğünden buradan araç direkt kendini ele verebilir. Küçük bir kontrol çok işe yarayabilir.

Pontiac ta ilginçmiş bu arada hakkaten. 5.7 LT vay be.
Gönderen: drbill - Ocak 15, 2012, 12:21:35 ÖS
arkadaşlar ben honda türkiye den memnun kaldım. servislerle ilgili sorunlarınızı mail atarsanız siz de menun kalabilrisiniz bence. adamlar hemen dönüp problemi çözülünceye kadar takibe alıyorlar.
Gönderen: espada1 - Ocak 15, 2012, 12:59:03 ÖS
Benim icin efe musteriler araclarinin yaninda bakimini seyrederken patronun oglunun gelip iki eli arkasinda kendinden yasca buyuk ustalara saygisizca fitursuzca calisin acele edin vs gibisinden pazarci gibi cigirkanlik yapmasiyla son buldu.Musterilerin onunce bu sekilde konusmak her ne olursa olsun kabul edilemez..Profesyonellikten cok uzak..Borada daha hic servise girmedim.Getirttigim parcalari taktirdim o da aradaki farki anlamam icin yeterli oldu.Bundan sonra beni kesseler efeye gitmem..Borayla efe arasinda bildigin kilometre taslari var..
Gönderen: zeybekus - Ocak 19, 2012, 12:15:12 ÖÖ
bi cevap yazan olur mu acaba ???
merhabalar tekrar;
aracımda lpg dönüşümü yapılmış atiker multifast. umarım iyi bir sistemdir ve sıkıntı yaratmaz   ?
lpg yüzünden belli km sonra sibop ayarı yaptırmak gerekiyormuş sanırım. yakın zamanda bunu yaptırmam lazım.
ayrıca triger kayışı değişimini yaptırmam gerekirmi ? bildiğim kadarıyla 120 000 yada 5 yılda değişim yapılması lazım hangisine uymalıyım. yada işimi sağlama alıp değiştirtsem dahamı iyi olur ?
yani bu konularda bana yardımcı olacak bir usta yada servis tavsiyesi verebilecek olan varmı arkadaşlar ve yetkili servisle özel servisler arası fiyat farkı çok mu ve özel servisler orjinal parça kullanabiliyormu ?
yazılan sayfalardan anladığım kimisi orjinal parça yetkili servis dışında bulunmaz demiş kimisi bulunur demiş bu konuda sizler eski hondacılar ne diyor acaba
Gönderen: paradigma - Ocak 19, 2012, 08:53:23 ÖÖ
merhabalar tekrar;
aracımda lpg dönüşümü yapılmış atiker multifast. umarım iyi bir sistemdir ve sıkıntı yaratmaz   ?
yazılan sayfalardan anladığım kimisi orjinal parça yetkili servis dışında bulunmaz demiş kimisi bulunur demiş bu konuda sizler eski hondacılar ne diyor acaba

Hocam, triger değişimine daha var, bir sıkıntı çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Özel servisler illaki yetkili servislerden daha ucuz oluyor, orjinal parça da kullanıyorlar. Ben iki özel servise gittim, ilk gittiğimde yan sanayi kullanmışlar, dikkat etmemiştim, ikinci gittiğim yerde ortaya çıktı. BarHüseyin e gittim ikincide, bir sıkıntı yaşamadım, aracıma güzelde check up yaptılar, sorunları tespit ettiler, fiyat çıkarttılar, olur yapalım dediklerimi yaptılar. Nakit verince de daha uygun bir fiyata geldi. Sübap ayarını geçtiğimiz haftasonu orada yaptırdım, 50 TL ye yapıyorlar. Sübap ayarı için üst kapağı açtıklarından trigere de baktılar ve sorun olmadığını söylediler. Senin aracın da bu şekilde kontrolünü yaparlar. Bar veya başka bir yer, farketmez ama gittiğin yerin Honda ustası olup olmadığına dikkat et.

Hayırlı olsun yeni araban, kazasız, belasız sürüşler dilerim.
Gönderen: wordsman - Ocak 19, 2012, 04:15:21 ÖS
merhabalar tekrar;

Hocam, triger değişimine daha var, bir sıkıntı çıkmayacaktır diye düşünüyorum. Özel servisler illaki yetkili servislerden daha ucuz oluyor, orjinal parça da kullanıyorlar. Ben iki özel servise gittim, ilk gittiğimde yan sanayi kullanmışlar, dikkat etmemiştim, ikinci gittiğim yerde ortaya çıktı. BarHüseyin e gittim ikincide, bir sıkıntı yaşamadım, aracıma güzelde check up yaptılar, sorunları tespit ettiler, fiyat çıkarttılar, olur yapalım dediklerimi yaptılar. Nakit verince de daha uygun bir fiyata geldi. Sübap ayarını geçtiğimiz haftasonu orada yaptırdım, 50 TL ye yapıyorlar. Sübap ayarı için üst kapağı açtıklarından trigere de baktılar ve sorun olmadığını söylediler. Senin aracın da bu şekilde kontrolünü yaparlar. Bar veya başka bir yer, farketmez ama gittiğin yerin Honda ustası olup olmadığına dikkat et.

Subap ayarı yapılınca arabada fark oldu mu?
Gönderen: drmoz - Ocak 19, 2012, 07:57:00 ÖS
40 k bakiminda subap ayarini yaptirdim. Benim cok problemim yoktu subaplardan yana, sarsintili calisma, vuruntu,  ses, performans dusuklugu gibi bisey yoktu. Bakimdan cikinca araba daha bi sessiz calismaya basladi, artik psikolojik mi yoksa subap ayari, yag ve filtrelerin degismesinden mi bilmiyorum.
Gönderen: zeybekus - Ocak 20, 2012, 12:29:41 ÖÖ
bende çarşamba hondacı kadir de yaptırdım sübap ayarını 60 lira aldı sanırım kazıklandım bu durumda :( . haftasonu da lpg ayarı yaptırmam gerektiğini söyledi. tanıdığı bi lpg ci olduğunu söyledi oraya götürürüz dedi. bakalım cumartesi lpg ayarından sonra yakıtta değişme olacakmı, lpg de zamlandığından 25 kuruş yakıyordu. sibop ayarı etki etmişmi yoksa otomatik şanzıman mı çok yatırıyor anlıcaz bakalım.
Gönderen: paradigma - Ocak 20, 2012, 09:56:40 ÖÖ
merhabalar tekrar;

Subap ayarı yapılınca arabada fark oldu mu?

hocam tam emin değilim ama biraz daha ataklaştı sanırım araba, yaptırdığımdan beri ortalık kar buz olduğu için çok deneyemedim.. ancak motor sesi değişti, araba biraz daha gaza çabuk tepki vermeye başladı. usta ayarı yaparken çok bozulmuş senin ayar, senin bu araba vtec falan açmamışki bu ayarlarla dedi.. ama vtec açmayı halen deneyemedim, fırsatım olmadı.
Gönderen: paradigma - Ocak 20, 2012, 10:04:26 ÖÖ
bende çarşamba hondacı kadir de yaptırdım sübap ayarını 60 lira aldı sanırım kazıklandım bu durumda :( . haftasonu da lpg ayarı yaptırmam gerektiğini söyledi. tanıdığı bi lpg ci olduğunu söyledi oraya götürürüz dedi. bakalım cumartesi lpg ayarından sonra yakıtta değişme olacakmı, lpg de zamlandığından 25 kuruş yakıyordu. sibop ayarı etki etmişmi yoksa otomatik şanzıman mı çok yatırıyor anlıcaz bakalım.
Hocam, ben de Kadir Usta'ya gidiyordum Barhüseyin'den önce. iki kez gittim kendisine, ilkinde 10.000 bakımı için gittim, kendisi yoktu, kalfası yaptı işleri, hatta çırağı diyebilirim. Kalfa dediğim kişi diğer arabada triger değiştiriyordu. yağ, antifiriz, filtreler falan baktılar. Ben de çok dikkat etmedim ne yaptıklarına, ancak giderken sordum şanzıman yağına baktın mı diye, onda sorun olmaz abi dedi, ben de ikinci arabam olması, ilk defa otomatik kullanıyor olmam nedeniyle üstüne düşmemiştim. Ancak buraya foruma takılmaya başladım. Biraz bişeyler öğrendim. Otomatikte şanzıman yağının çok önemli olduğunu farkettim, araba vites geçişlerinde sanki arkadan biri tutuyo bırakıyo gibi bir his veriyodu..

Barhüseyine gittim, şanzıman yağına baktı, motor yağından beter hale gelmiş, neredeyse zift gibi bir renge gelmiş.. şimdi vites geçişlerim de rahatladı.. önceki bakımda ufak detaylara dikkat etmediklerini de farketmiş oldum böylece..(mesela usta hemen ilk kaputu açınca akünün durumuna baktı, öncekinde bakmamışlardı, çıkardığı tıpa v.b. şeylerin contalarını değiştirdi, öncekinde değiştirmeleri lazımdı, değiştirmemişler diye hayıflandı, işini bitirince motordaki kabloları derli toplu dursun, ses yapmasın diye kelepçe ile birbirine bağladı, lpg hortumlarını sallanmasın diye birbirine kelepçeledi, arabanın bütün ışıklarını kontrol etti, arka fren lambalarımdan biri yanmıyormuş, hemen ampülü değiştirdi ve bunlara ekstra para almadı) ustayı değiştirmekle iyi yaptığımı düşünüyorum artık..
Gönderen: paradigma - Ocak 20, 2012, 10:09:51 ÖÖ
hocam benim araç da otomatik, sübap ayarı öncesinde uzun yola da gittim, karma da ölçtüm, gazı 2,10'dan aldığımda km.de uzun yolda 167-170 kuruş yakıyordu, karma da 185-190 yakıyordu. Sübap ayarı sonrasında hiç test etmedim.. Senin araçda sanırım gaz ayarı gerçekten bozuk..
Gönderen: zeybekus - Ocak 20, 2012, 11:15:46 ÖÖ
hocam benim araç da otomatik, sübap ayarı öncesinde uzun yola da gittim, karma da ölçtüm, gazı 2,10'dan aldığımda km.de uzun yolda 167-170 kuruş yakıyordu, karma da 185-190 yakıyordu. Sübap ayarı sonrasında hiç test etmedim.. Senin araçda sanırım gaz ayarı gerçekten bozuk..
sanırım bozuk hocam lpg nin garanti kağıdına baktım bende önceki sahibi 69000 demi ne yaptırmış diye baktırmadım araç şuan 72000 de anlaşılan yaptırmam lazım. sübap ayarından önce 160 a zar zor çıkmıştı sanırım sübap ayarı ve lpg ayarının iyi olmadığının alametleriydi bu yakıt tüketimi ve düşük hız.
Gönderen: SuSeL - Ocak 20, 2012, 02:17:06 ÖS
Arkadaşlar benim hondanın elektrikli yan aynalarında sorun var. Heralde saga sola surtmekten mekanizmaları bozuldu. Düğmeye bastığımda ikisi de kapanmaya çalışıyor ama 3-4 milim hareket edip takılıyor. Yetkili sevisler değiştirilecek ikisi de diyorlar ama ben iyi bir elektrikçi ustasının içlerini açıp motorlarını kurcaladığında hallolacağını düşünüyorum. Acaba bu işi yapabilecek ankarada ozel honda servisi veya ustasi var mi bildiginiz.
Gönderen: carousal - Ocak 21, 2012, 08:34:59 ÖS
Arkadaşlar ben de bugün sübap ayarı ve gaz kelebeği temizliği yaptırdım, araca lpg taktıralı yaklaşık 21 bin 250 kilometre olmuştu. Aracın motor sesi inanılmaz değişti, birinci vitesten ikinci vitese geçiş müthiş rahatladı. Rahatlama şanzıman kaynaklı bir rahatlama değil, aracın devri itibariyle ikinci vitese geçişi çok daha rahat oluyor. Aracı 100 bin km'de aldığım için evveliyatı hakkında pek bir bilgim yok, acaba önceden hiç sübap ayarı yapıldı mı bilmiyorum ama sübap ayarı gerçekten iyi sonuç verdi.

Bir de otomatik şanzıman yağını değiştirsem içim rahatlayacak ancak usta gerek yok diyor, ama yağın rengi beni hiç tatmin etmiyor. Ne olacak bu durum bilmiyorum. :D
Gönderen: wordsman - Ocak 22, 2012, 12:26:52 ÖS
Arkadaşlar ben de bugün sübap ayarı ve gaz kelebeği temizliği yaptırdım, araca lpg taktıralı yaklaşık 21 bin 250 kilometre olmuştu. Aracın motor sesi inanılmaz değişti, birinci vitesten ikinci vitese geçiş müthiş rahatladı. Rahatlama şanzıman kaynaklı bir rahatlama değil, aracın devri itibariyle ikinci vitese geçişi çok daha rahat oluyor. Aracı 100 bin km'de aldığım için evveliyatı hakkında pek bir bilgim yok, acaba önceden hiç sübap ayarı yapıldı mı bilmiyorum ama sübap ayarı gerçekten iyi sonuç verdi.

Bir de otomatik şanzıman yağını değiştirsem içim rahatlayacak ancak usta gerek yok diyor, ama yağın rengi beni hiç tatmin etmiyor. Ne olacak bu durum bilmiyorum. :D

carousal, subap ayarını nerde ve kaç liraya yaptırdınız acaba?
Gönderen: zeybekus - Ocak 26, 2012, 10:18:21 ÖS
arkadaşlar 2004 makyajlı kasa civic ler doch vtec mi yoksa soch vtec mi  ?
yani vtec i sağlayan 3. kam profili sadece emme sübaplarındamı var yoksa hem emme hemde eksoz sübaplarındamı var ???
tecrübeli honda cı arkadaşların bilgisi varmı acaba ?
Gönderen: paradigma - Ocak 27, 2012, 08:23:52 ÖÖ
onlar soch vtec bildiğim kadarıyla. bu arada lpg ayarı yaptırdın mı hocam? değişti mi yakış oranın ve hızlanman?
Gönderen: zeybekus - Ocak 28, 2012, 04:15:59 ÖS
onlar soch vtec bildiğim kadarıyla. bu arada lpg ayarı yaptırdın mı hocam? değişti mi yakış oranın ve hızlanman?

hondanın 1.6 larda doch vtec i yok galiba o zaman dimi ???
sanırım bizim bu 2004 ler vtec2 diye geçiyor, gerçi emin değilim ???
sonrasında çıkan i-vtec lerde soch galiba ???

bu arada sübap ayarından sonra gaz ayarına gittim. baktılar, bi alete bağladılar iyi gaz ayarı dediler. bakalım dün full ledim lpg yi tekrar bi hesaplıcam.
ama bir sorun daha var lpg nin garanti bitmeden onun için gidicem bi. lpg ye geçtikten sonra araba tam ısınana kadar benzine geçip tekrar lpg ye geçip duruyor. birkaç defa tekrarlıyor. lpg ciye sordum devam ederse garanti bitmeden gel belki ecu nun değişmesi gerekebilir dedi.
160 ı geçme olayını deneyemedim malum kar kış, Ankaranın yollar buz, valla dün akşam kışlık alpin4 ler bile hafif kayıyordu.
Gönderen: KonO - Ocak 29, 2012, 02:28:14 ÖS
özel servisler orijinal parça kullanıyor mu? kullandıkları parçalar belki orijinali kadar iyidir. ama bir yerde aracıma takılan yakıt filtresi patladı ve rezillik yaşadım. yetkili servisin taktığı sorun olsa illa kiş yol yardımı falan alrıdım ama bir kez özele gittim ve o da son oldu.
merhabalar tekrar;

Gönderen: zeybekus - Şubat 02, 2012, 10:31:30 ÖÖ
Ankara da usta deneme çalışmalarım devam ediyor.
Öncesinde sibop ayarı için Hondacı Kadire gitmiştim. 60 liraya sübap ayarı yapmıştı.

dün Şaşmaz daki Bar Honda İbrahim e gittim. Frenler uğultu yapıyordu. Disk fren olan önlerde disklerde sorun var gibi geldi bana.
Bar Honda Disklerin torna ile 16milime düşeceğini ve kurtarmayacağını söyledi. Diskleri değiştirdik, Bendix diye bir marka takıldı. Balatalar da FMK diye bi marka takılıydı. Sert olduklarını disklere zarar vereceğini söyledi. Onlarıda Bosch marka balatalarla değiştirdik. Ön fren disk ve balatalar + işçilik toplamda 340 lira ödedim.
Takılan parçalar, fiyat ve gittiğim yer hakkında fikri olan arkadaşların yorumları nasıl acaba ?

Ankarada Hondam için usta deneme ve en iyi ustayı bulma çalışmaları devam ediyor, gerçi hepsi işleri çıraklara kalfalara yaptırıyor o başka ... :)
Gönderen: paradigma - Şubat 02, 2012, 02:03:39 ÖS
Öncesinde sibop ayarı için Hondacı Kadire gitmiştim. 60 liraya sübap ayarı yapmıştı.

dün Şaşmaz daki Bar Honda İbrahim e gittim. Frenler uğultu yapıyordu. Disk fren olan önlerde disklerde sorun var gibi geldi bana.
Bar Honda Disklerin torna ile 16milime düşeceğini ve kurtarmayacağını söyledi. Diskleri değiştirdik, Bendix diye bir marka takıldı. Balatalar da FMK diye bi marka takılıydı. Sert olduklarını disklere zarar vereceğini söyledi. Onlarıda Bosch marka balatalarla değiştirdik. Ön fren disk ve balatalar + işçilik toplamda 340 lira ödedim.
Takılan parçalar, fiyat ve gittiğim yer hakkında fikri olan arkadaşların yorumları nasıl acaba ?

Ankarada Hondam için usta deneme ve en iyi ustayı bulma çalışmaları devam ediyor, gerçi hepsi işleri çıraklara kalfalara yaptırıyor o başka ... :)
Hocam, Ankara'da Bar Honda İbrahim diye biryer yok diye biliyorum. Bar Honda Hüseyin var. Ben de oraya gittim ve disklerle balataları değiştirdim, 10.000 bakımı yaptırdım. Eğer aynı yerden bahsediyorsak, benim arabaya da Hüseyin usta değil, başka birisi baktı. Ama bakan kişi ile konuştum ve eğer doğru ise söylediği, 86 yılından beri Honda üzerine çıraklıktan başlayıp çalışmış. Bora Honda'dan müdür değiştiği ve anlaşamadığı için 5-6 sene teknik servis olarak çalışıp ayrılmış ve 2004'den beri de Bar Hüseyin'de çalışıyormuş. İsmini şimdi hatırlayamadım arabama bakan ustanın. Ayrıca Hüseyin usta da belki ilk defa gidiyor olmamdan dolayı, bilemiyorum ama sürekli ustaya sorun olup olmadığını, nasıl gittiğini falan sordu. Diğer arabalara bakan kişiler de yapacağı iş biraz büyükse, yani normal bakım falan değilse, Hüseyin ustaya bilgi veriyordu.

Benim aracımın ön diskler ve balatalarını TRW ile değiştirdiler. Disk fiyatını hatırlıyorum, ikisini peşin 200 TL ye taktılar. Balataları hatırlayamıyorum. Benim yaptırdıklarım; Fren diskleri, balatalar, yağ (Castrol), yağ filtresi, antifiriz (castrol), hava filtresi, polen filtresi, bujiler, sübap ayarı. Sanırım başka birşey yapılmadı ve toplam 600 peşine yaptırdım. 750 gibi bir fiyat da kredi kartına çıkardılar.
Gönderen: zeybekus - Şubat 02, 2012, 02:34:20 ÖS

Hocam, Ankara'da Bar Honda İbrahim diye biryer yok diye biliyorum. Bar Honda Hüseyin var. Ben de oraya gittim ve disklerle balataları değiştirdim, 10.000 bakımı yaptırdım. Eğer aynı yerden bahsediyorsak, benim arabaya da Hüseyin usta değil, başka birisi baktı. Ama bakan kişi ile konuştum ve eğer doğru ise söylediği, 86 yılından beri Honda üzerine çıraklıktan başlayıp çalışmış. Bora Honda'dan müdür değiştiği ve anlaşamadığı için 5-6 sene teknik servis olarak çalışıp ayrılmış ve 2004'den beri de Bar Hüseyin'de çalışıyormuş. İsmini şimdi hatırlayamadım arabama bakan ustanın. Ayrıca Hüseyin usta da belki ilk defa gidiyor olmamdan dolayı, bilemiyorum ama sürekli ustaya sorun olup olmadığını, nasıl gittiğini falan sordu. Diğer arabalara bakan kişiler de yapacağı iş biraz büyükse, yani normal bakım falan değilse, Hüseyin ustaya bilgi veriyordu.

Benim aracımın ön diskler ve balatalarını TRW ile değiştirdiler. Disk fiyatını hatırlıyorum, ikisini peşin 200 TL ye taktılar. Balataları hatırlayamıyorum. Benim yaptırdıklarım; Fren diskleri, balatalar, yağ (Castrol), yağ filtresi, antifiriz (castrol), hava filtresi, polen filtresi, bujiler, sübap ayarı. Sanırım başka birşey yapılmadı ve toplam 600 peşine yaptırdım. 750 gibi bir fiyat da kredi kartına çıkardılar.

Hocam 2 tane bar honda var

biri bar honda ibrahim web sitesi   http://www.barotomotiv.com/

diğeri bar honda hüseyin web sitesi   http://www.barhuseyin.com/

bu arada hondacı kadir dende fiyat almıştım 3m marka disk balata 280 civarı demişti ne fiyat söylememişti.
Gönderen: paradigma - Şubat 02, 2012, 02:36:19 ÖS
hmm.. o zaman bar ibrahim hakkında görüşlerini bekliyoruz hocam..
Gönderen: zeybekus - Şubat 02, 2012, 11:46:48 ÖS

hocam pimpirikli bi adama benziyo yani bişey yaparken yada yaptırırken dikkatli yapan birine benziyor. arabayı aşağıda çalışanları yaparken ben yanında oturdum muhabbet ettik. diskin neden değişmesi gerekiyor anlattı. lpg taktırmazmış arabasına zarar verir diye falan ondan bahsetti. bikaç teknik bilgi sordum onlardada bilgisayarda şekiller üzerinde anlattı :)
arabam 70.000 de ve trigeri değiştir dedi biran önce. 2004 model, servis kayıtlarına göre hiç değişmemiş, değişim yılı geçmiş dedi. triger için gerekli parçaları Honda Bora dan alıyoruz orjinal parça dedi.

triger hakkında sizin fikirleriniz nelerdir. 80.000 e kadar beklemeyeyim biran önce değiştereyim mi ??? yoksa km si gelmemiş bişi olmazmı ???

bu arada hondacı kadir 80.000 bakımına kadar bekle bişi olmaz demişti.

herkes farklı bişi diyo anlamadım valla bişi  <783^2
Gönderen: YABANCI - Şubat 03, 2012, 01:55:44 ÖS

hocam pimpirikli bi adama benziyo yani bişey yaparken yada yaptırırken dikkatli yapan birine benziyor. arabayı aşağıda çalışanları yaparken ben yanında oturdum muhabbet ettik. diskin neden değişmesi gerekiyor anlattı. lpg taktırmazmış arabasına zarar verir diye falan ondan bahsetti. bikaç teknik bilgi sordum onlardada bilgisayarda şekiller üzerinde anlattı :)
arabam 70.000 de ve trigeri değiştir dedi biran önce. 2004 model, servis kayıtlarına göre hiç değişmemiş, değişim yılı geçmiş dedi. triger için gerekli parçaları Honda Bora dan alıyoruz orjinal parça dedi.

triger hakkında sizin fikirleriniz nelerdir. 80.000 e kadar beklemeyeyim biran önce değiştereyim mi ??? yoksa km si gelmemiş bişi olmazmı ???

bu arada hondacı kadir 80.000 bakımına kadar bekle bişi olmaz demişti.

herkes farklı bişi diyo anlamadım valla bişi  <783^2

Hemşerim Merhaba, bir başka başlık altında da sormuşsun bana aynı soruyu,
Önce triger kayışını değiştirmeli misin değiştirmemeli misin?
Valla ben sana karışamam ama; ben olsam şöyle düşünürüm, 10.000 km var ise değişime
Düşünürüm;
Eğer hoşnutsam arabadan ve uzun süre bineceksem niye aklım arabada kalsın, niye sürekli ya birşey olursa diye korkulu rüyalar göreyim diye düşünürüm.
geçmişini bilmediğim, kimin nasıl kullandığını bilmediğim 8 senelik bir arabanın triger kayışını BEN OLSAM DEĞİŞTİRİRİM.
Ha değiştirmezsen birşey olur mu, eğer çok hor kullanılmadı ise %90-%95 birşey olmaz, ama emin değilsen %5-%10 luk ihtimalin sonucu biraz pahalı olabilir gibi.
Hemşerim doğrusu ben önceki civic im de hep yetkili serviste yaptırmıştım bakımlarını, tanıdık birinden almıştım, benim o araç aldığımda ağır bakımı yapılmış triger kayışları yeni değişmişti. Sağolsun hiç de arıza nedeniyle beni üzmedi bir defa fren balatası değiştirdim, bir de km bakımlarını yaptırdım onlarda yetkili serviste. Yetkili servis Efe idi, neredeyse her gittiğimde problem yaşayınca -yaşadığım problemler işçilik kalitesi hakkında değildi- tekrar gitmedim Efeye. Arabayıda Bora da n aldım zaten. O aracımı satmadan önce benim araba kaza yaptı. Ben yapmadım ama o kendi kendine yaptı. Evin önünde dururken birisi gelmiş çarpmış. Yani suç karşı tarafındı, kaskom vardı ama yine de gitmedim Efeye. Bar Honda Hüseyine gittim. İşçilik kalitesine diyeceğim yok ama ben arabayı götürdüğümde arabada alarm vardı, alarma entegre 4 cam otomatiği vardı. Doğrusu alırken alarm çalışıyor mu diye kontrol de etmedim. Eve dönünce farkettim Alarm ve dolayısıyla cam kaldırıcılar iptal olmuş. Asıl kızdığım bana bu konuda hiçbir bilgi verilmemesi idi. Araba teslim edildi ve gönderildim hiçbirşey söylenmeden. Ama kaporta işçiliklerine bir sözüm yok. Çalıştığım işyerinde bir arkadaş daha arabasını götürüyordu o da memnundu.
Gönderen: luke skywalker - Şubat 04, 2012, 03:04:42 ÖS
Honda Bora'ya,Altan'a,Honda Bar İbrahim'e,Honda Bar Hüseyin'e ve Hondacı Kadir'e gittim;
Şahsi görüşlerimi yazayım;
Bar Hüseyin aşırı işçilik ücreti istedi aracımı bırakmadım.
Bar İbrahim'e çeşitli kereler gittim ,dürüst bir insan.
Honda Altan çeşitli kereler giittim bir daha işim olmaz.Çok gücendim.
Hondacı Kadir birkaç kez gittim bir daha işim olmaz.Çok gücendim.

Nihayet kendime öyle bir usta buldum ki;safkan Hondacı; ''Üç Kardeşler tamir ve bakım servisi''.
Zamanında Honda Altan'ın yanında çalışmış ve 2-3 yıldır kendi dükkanında.
Gittim gördüm aracıma bakım yaptırttım;işçilik ücretleri rakipsiz,ağır bakımları gözleri kapalı yapıyorlar.Güven veriyorlar.
Orijinal parçayı alın ve gidin.Birçok servisin gözden kaçırdığı eksiklikleri açıklayarak ortaya çıkarttılar mesela.
Ben 50 km yol gidiyorum bakım için ama değiyor.
Gönderen: YABANCI - Şubat 04, 2012, 06:40:52 ÖS
yeri nerde luke skywalker hocam üçkardeşlerin
Gönderen: zeybekus - Şubat 06, 2012, 10:02:22 ÖÖ
Honda Bora'ya,Altan'a,Honda Bar İbrahim'e,Honda Bar Hüseyin'e ve Hondacı Kadir'e gittim;

Nihayet kendime öyle bir usta buldum ki;safkan Hondacı; ''Üç Kardeşler tamir ve bakım servisi''.
Gittim gördüm aracıma bakım yaptırttım;işçilik ücretleri rakipsiz,ağır bakımları gözleri kapalı yapıyorlar.Güven veriyorlar.
Orijinal parçayı alın ve gidin.Birçok servisin gözden kaçırdığı eksiklikleri açıklayarak ortaya çıkarttılar mesela.

hocam Hondacı Kadire niye gücendin acaba ???
birde Hondacı İbrahime dürüst bir insan demişsin ona niye gitmedin bir daha öğrenebilirmiyiz acaba ???

usta seçimi cidden zor, artık çoğu esnaflıktan çıkmış müşteriyi düdükleme mantığıyla hareket ettiği için ve işine saygısı olmadığı için düzgün adam bulmak zor.
yeri gelmişken bir anımı daha anlatayım. önceki aracımda muayene için aracımı bakıma soktum. derken muayeneye gittim adamlar bijonlardan birini sıkmamış hiç, muayene yapan adam farketti. allah korusun yolda çıksa gitse al başına iş.
birinde de babamın aracı getirdim Ankaraya bi süre ben kullandım. birgün durup dururken çalışmadı. çekiciyle işyerindeki bikaç arkadaşın övdüğü birine bıraktırdık. araç silindir kapak contasını yakmış(hararette yapmadı gerçi, zaten Ankara soğuğunda nasıl yapacak). 2-3 günlük işmiş meğer ama araç 5-6 gün yattı ve kendini süper usta sanan adam 1280 liramı aldı. silindir kapak contası, triger, devir daim, vantilatör motoru değişimi yaptı. Gerçi bu değiştirdiği şeylerin ne kadarı gerekliydi orası da muamma. 
Manyakmısın neden bilmediğin adama gittin derseniz işyerindeki bikaç arkadaş baya bi övdü elemanı bir de önceki gittiğim usta(hani bijonları sıkmayan) da radyatör değiştirmiştim bu sorun olmadan önce ve sonrasında bu sorun gerçekleşti. Bu arada araç 1.4 benzinli Renault Kangoo idi. Zaten sonrasında Renault a tövbe ettim.

yukarıdaki bahsi geçen hondacı ustalar hakkında bilgilendirmelerini bekliyoruz hocam.
Gönderen: zeybekus - Şubat 06, 2012, 10:04:49 ÖÖ

Alıntı
Hemşerim Merhaba, bir başka başlık altında da sormuşsun bana aynı soruyu,
Önce triger kayışını değiştirmeli misin değiştirmemeli misin?
Valla ben sana karışamam ama; ben olsam şöyle düşünürüm, 10.000 km var ise değişime
Düşünürüm;
Eğer hoşnutsam arabadan ve uzun süre bineceksem niye aklım arabada kalsın, niye sürekli ya birşey olursa diye korkulu rüyalar göreyim diye düşünürüm.
geçmişini bilmediğim, kimin nasıl kullandığını bilmediğim 8 senelik bir arabanın triger kayışını BEN OLSAM DEĞİŞTİRİRİM.
Ha değiştirmezsen birşey olur mu, eğer çok hor kullanılmadı ise %90-%95 birşey olmaz, ama emin değilsen %5-%10 luk ihtimalin sonucu biraz pahalı olabilir gibi.
Hemşerim doğrusu ben önceki civic im de hep yetkili serviste yaptırmıştım bakımlarını, tanıdık birinden almıştım, benim o araç aldığımda ağır bakımı yapılmış triger kayışları yeni değişmişti. Sağolsun hiç de arıza nedeniyle beni üzmedi bir defa fren balatası değiştirdim, bir de km bakımlarını yaptırdım onlarda yetkili serviste. Yetkili servis Efe idi, neredeyse her gittiğimde problem yaşayınca -yaşadığım problemler işçilik kalitesi hakkında değildi- tekrar gitmedim Efeye. Arabayıda Bora da n aldım zaten. O aracımı satmadan önce benim araba kaza yaptı. Ben yapmadım ama o kendi kendine yaptı. Evin önünde dururken birisi gelmiş çarpmış. Yani suç karşı tarafındı, kaskom vardı ama yine de gitmedim Efeye. Bar Honda Hüseyine gittim. İşçilik kalitesine diyeceğim yok ama ben arabayı götürdüğümde arabada alarm vardı, alarma entegre 4 cam otomatiği vardı. Doğrusu alırken alarm çalışıyor mu diye kontrol de etmedim. Eve dönünce farkettim Alarm ve dolayısıyla cam kaldırıcılar iptal olmuş. Asıl kızdığım bana bu konuda hiçbir bilgi verilmemesi idi. Araba teslim edildi ve gönderildim hiçbirşey söylenmeden. Ama kaporta işçiliklerine bir sözüm yok. Çalıştığım işyerinde bir arkadaş daha arabasını götürüyordu o da memnundu.

hemşerim bende Bora yetkili servise gidicem anlaşılan triger değişimi için. önemli bir parça ve 100-200 lira fark için 3-4 binlik riske girmeye değmez. yetkili servis garantili olursa bir hatalarından kaynaklanan sorun olduğunda illaki hatalarını gidermek zorundalar.
Başlık: Ynt: Ankara Servisleri Hakkında
Gönderen: luke skywalker - Şubat 07, 2012, 01:21:55 ÖS

hocam Hondacı Kadire niye gücendin acaba ???
birde Hondacı İbrahime dürüst bir insan demişsin ona niye gitmedin bir daha öğrenebilirmiyiz acaba ???

usta seçimi cidden zor, artık çoğu esnaflıktan çıkmış müşteriyi düdükleme mantığıyla hareket ettiği için ve işine saygısı olmadığı için düzgün adam bulmak zor.
yeri gelmişken bir anımı daha anlatayım. önceki aracımda muayene için aracımı bakıma soktum. derken muayeneye gittim adamlar bijonlardan birini sıkmamış hiç, muayene yapan adam farketti. allah korusun yolda çıksa gitse al başına iş.
birinde de babamın aracı getirdim Ankaraya bi süre ben kullandım. birgün durup dururken çalışmadı. çekiciyle işyerindeki bikaç arkadaşın övdüğü birine bıraktırdık. araç silindir kapak contasını yakmış(hararette yapmadı gerçi, zaten Ankara soğuğunda nasıl yapacak). 2-3 günlük işmiş meğer ama araç 5-6 gün yattı ve kendini süper usta sanan adam 1280 liramı aldı. silindir kapak contası, triger, devir daim, vantilatör motoru değişimi yaptı. Gerçi bu değiştirdiği şeylerin ne kadarı gerekliydi orası da muamma. 
Manyakmısın neden bilmediğin adama gittin derseniz işyerindeki bikaç arkadaş baya bi övdü elemanı bir de önceki gittiğim usta(hani bijonları sıkmayan) da radyatör değiştirmiştim bu sorun olmadan önce ve sonrasında bu sorun gerçekleşti. Bu arada araç 1.4 benzinli Renault Kangoo idi. Zaten sonrasında Renault a tövbe ettim.

yukarıdaki bahsi geçen hondacı ustalar hakkında bilgilendirmelerini bekliyoruz hocam.
Gücendim demekle yetinmek istiyorum;polemik olsun yada dedikodu olmasın,ortamı kirletmek istemiyorum ama gücendim demekle yetindiğim bu 2 Hondacı ustasından sonra aracımı Honda Bar İbrahim Bey düzeltti.
Ama şimdi dediğim gibi ''Üç Kardeşler Tamir Bakım Elektrik'' sayesinde Ankara'da aracımın bakımları itibariyle gözüm arkada değil.
''Yabancı'' rumuzlu arkadaşım yerini sormuş yazayım forum ortamında yasaksa artık bilemiyorum yöneticiler siler''Üç Kardeşler-Karacaören sanayi sitesi 4.cad.no:21 Altındağ (Havalimanı yolunda Pursakları birazcık geçtikten sonra benzinliğe gelmeden tabelalar sizi Karacaören Sanayi Sitesi yoluna sağ tarafa sevk ediyor zaten).
Tel.0-545-629-47-27 İbrahim Usta--0545-573-34-93
Gönderen: zeybekus - Şubat 08, 2012, 10:32:45 ÖS
bugün triger değişimi için Bora ya gittim, gelmişken sübap ayarını da tekrar yaptırayım dedim, onuda daha yaptıralı 3 hafta olmasına rağmen gene sıkmış biraz tekrar yapıldı. rotil lastikleri yırtılmış eskimiş onlarıda değiştirttim. Tüpü benden önceki sahibi kime taktırdıysa artık takan bi ton laf yedi. regülatörü trigerin olduğu bölgenin üstüne takmışlar o yüzden regulatör yerinden söküldü triger değiştirilirken. anlıyacağınız 570 tl triger değişimi için gittim, sibop ayarı rotil lastiği derken 830 tl yi verdik geldik. çıkan trigere baktım 8 senede bişi olmamış adamlar baya sağlam bi kayış yapmış. vantilatör kayışında çatlamalar vardı o başka.
Bu arada arkadaşlar bizim bu 2004 civicler VTEC-E motormuş onuda öğrenmiş oldum. sibop arayını yaparken inceledim emme sübaplarından sadece biri hareket ediyor motor durağan haldeyken. yani belli bir devre kadar 12 valf motor. 3200 devirden sonra 16 valfe geçip tüketim ve gücü artırıyor.
önceki bilgim sürekli 16 valf ve herbir silindirdeki emme sübapları senkronize açılıp kapanıyor, 5500 devirden sonra uzun profil kitlenince eş zamanlı ve daha uzun süre açık kalacak şekilde çalışıyor şeklindeydi ki çoğumuz böyle biliyoruz forumdan anladığım kadarıyla ancak öyle deilmiş arkadaşlar. sibop ayarına giderseniz sizde inceleyin bi derim.
Gönderen: wordsman - Şubat 09, 2012, 03:18:02 ÖS
bugün triger değişimi için Bora ya gittim, gelmişken sübap ayarını da tekrar yaptırayım dedim, onuda daha yaptıralı 3 hafta olmasına rağmen gene sıkmış biraz tekrar yapıldı. rotil lastikleri yırtılmış eskimiş onlarıda değiştirttim. Tüpü benden önceki sahibi kime taktırdıysa artık takan bi ton laf yedi. regülatörü trigerin olduğu bölgenin üstüne takmışlar o yüzden regulatör yerinden söküldü triger değiştirilirken. anlıyacağınız 570 tl triger değişimi için gittim, sibop ayarı rotil lastiği derken 830 tl yi verdik geldik. çıkan trigere baktım 8 senede bişi olmamış adamlar baya sağlam bi kayış yapmış. vantilatör kayışında çatlamalar vardı o başka.
Bu arada arkadaşlar bizim bu 2004 civicler VTEC-E motormuş onuda öğrenmiş oldum. sibop arayını yaparken inceledim emme sübaplarından sadece biri hareket ediyor motor durağan haldeyken. yani belli bir devre kadar 12 valf motor. 3200 devirden sonra 16 valfe geçip tüketim ve gücü artırıyor.
önceki bilgim sürekli 16 valf ve herbir silindirdeki emme sübapları senkronize açılıp kapanıyor, 5500 devirden sonra uzun profil kitlenince eş zamanlı ve daha uzun süre açık kalacak şekilde çalışıyor şeklindeydi ki çoğumuz böyle biliyoruz forumdan anladığım kadarıyla ancak öyle deilmiş arkadaşlar. sibop ayarına giderseniz sizde inceleyin bi derim.

Subap ayarını tekrar yaptırmanızdaki kasıt keyfekeder mi? yoksa gerçekten ayar kötümüydü? kötüyse niye tekrar para aldılar?
Gönderen: zeybekus - Şubat 09, 2012, 08:54:22 ÖS

Subap ayarını tekrar yaptırmanızdaki kasıt keyfekeder mi? yoksa gerçekten ayar kötümüydü? kötüyse niye tekrar para aldılar?

ilk sübap ayarını hondacı kadir yapmıştı 3-4 hafta kadar önce. açıkcası önceki reno aracımda başıma gelen olaylardan dolayı sanayi esnafına güvenemeyip, servise triger değişimine gelince onu da tekrar kontrol ettireyim, yaptırayım dedim. ki bozukmuş bir miktar gene. servisteki ustada ilk ayar yapıldığında çok sıkıymıştır yapıldıktan sonra gene bir miktar sıkmıştır dedi. bende serviste başındaydım baya bi dikkatli ayarladı sübapları. eksozlar 20, emmeler 25 olacak şekildeymiş ayarı(yada tam tersiydi işte)
bu arada eleman rotil lastiklerini değiştirirken aks yerinden çıktı baya bi onla uğraştı yerine tekrar takıcam diye.
Gönderen: lion80 - Şubat 10, 2012, 02:22:34 ÖS
Ben kendi tecrübelerimi sizlerle paylaşayım arkadaşlar.

Hondacı Kadir denilen ustaya bir sefer gittim ve zor kaçtım.

Sebebi ise; benim hr-v nin lpg den dolayı arıza lambası yandığı için gitmiştim. Sıkı durun sonuç ne oldu? aynen şunu söyledi abi bunun şanzumanında sorun var. Şanzumanı açıp tribünleri, makaslarını, tünelleri, keçeleri ve yagını atf yagını kontrol edip değiştrlmesi gerekeni değiştirecegiz dedi. Ustam eminmisin arıza lambası lpgden yanıyor diyorlar ne alaka dedim ve ayrıca bu hr-v lerde cvt şanzuman var sen otomatik şanzuman ile karıştırıyorsun heralde dedim. Yokkk baktım benimle laf katılımtırıyor. Tamam ustam hayırlı işler dedim ve arkama bile bakmadan ayrıldım oradan. Tekrar lpg yi takdırdıgım yere gidip biraz tartışarak lpgnin enjektörleri değişti ve bir daha da arıza lambası yanmadı.

Efe honda hiç gitmedim gitmemde. Bir araç alımı için noterde beklerken birkaç kişinin konuşmasını duymuştum pertten çıkmış bir araca sağlam raporu verdiklerini. 

Bora hondaya birçok kez gittim ve başka tanıdıklarımın aracınıda götürdüm. Fiyat kosunda sıkı pazarlık yapmanız gerekiyor ve bir seferinde servisten çıkan araca akü sağlam sorun yok notu düşülmüştü ve ertesi gün akü bitmişti:). Onun dışında hiç bir problem yaşamadım. Borada Hüseyin bey var şimdi servis müdürü olmuş sanırım. İyi bir insandır ve hep yardımcı olmuştur.

Boroda başıma gelen bir olay şöyle; Cr-v 'nin 10 binlik bakımında sibop ayarı yapıldı ve bunun son sibop ayarı oldugu sibopların ayar yapmak için mesefesinin kalmadı, bir dahaki ayarda üst kapagın sökülmesi ve duruma göre sibop değişimi gerekir ise taşlama yapılacagı söylendi. Fiyat olarakta 2 bin tlden başlayıp 4 bin tlye kadar tutacagı söylendi. Bende bu işlemi dışarıda yaptırdım. Bütün siboplar takım olarak değişti sibop yuvaları taşlandı, 850 tlye hallettik.   

İbrahim ustaya cr-v ilk alındığında bütün bakımları için gitmişti. Araca yanlış atf şanzuman yagı konmuştu ve yan sanayi balata takılmıştı. Gel bakalım dediler ancak bana tavırları hoş gelmedi ve bir daha gitmedim.

Hüseyin ustaya hr-v mi üç senedir götürürüm memnunum herangi bir sorunla karşılaşmadım. Özellikle osman ilgilenir benim aracımla ve memnunum. Hr-v min dönüşlerde ses yapmasını diger ustacıklar akis kafaları degişecek diye yorumlamışlardı ancak Hüseyin usta arka difransiyel yagındandır dedi orjinal yagı ile degiştirdi ve ses soluk kalmadı. Memnunum gitmeyede devam ediyorum.

Ben iyiki hondaya biniyorum diyorum. Çünki daha önceki araçlarımda ve hondaya geçtikden sonra ki acemiliklerimde çookkkkk usta kazıkları yedim. Honda çok sorun çıkaran araçlar degil sadece 10 bin bakımlarını yaptıryorum ve yola devam...

Gönderen: ıspanak - Şubat 13, 2012, 08:57:44 ÖÖ
bir ara başka bir yerde ankarada denediğim ustaların yorumunu yapmıştım

Ankarada denediğim honda özel servisler:

Altan honda
Kadir Usta
Bar Honda
BHR Honda

Altan Honda: 2-3 sefer gittim, Sorun sıkıntı çözüldü, fiyatlar orta ayar, işçilik vasat, problem çözme konusunda ise konsoldaki saat çalışmıyordu, değişmesi lazım kronik dediler, orjinal fiyat 500 TL çıkma bulalım 100-150 civarı dediler. Sadece saat komple konsol değil. Ayrıca rot balans atarı lazım araba çekiyor dediler. Arabadaki mm'lik değişiklikleri fark eden biri olarak kalsın dedim. Saat konusuda iki oldu bende forumdaki yorumlarla Kadir ustaya gittim.

Kadir usta: Toplamda 4-6 sefer gitmişimdir. Bir rutin bakım ve hararet problemi için 2-3 sefer gitmişimdir, ıfak tefek meseleler için 1 veya 2 sefer. İnsaniyet, ustalık, işçilik konularında Altan ile aynı zaten uzun zaman beraber çalışmışlar, Altan işleri büyütüp başka bir takım mevzularda olunca ayrılmış. Neyse araba hararet yapıyordu, hafifi rampada, 140-150 den sonra düz yolda falan, hararet hızlı yükseliyordu, lpg'den dedi, benzine al normale döner falan dedi, tampon sarkıktı, komple sökülmesi lazım 1-2 saat sürer dedi, 2-3 sefer böyle ben gittim geldim, subap ayarı konusu vardı gerek yok demişti, teste de çıktık, ki benim prensibimdir, daha önceki arabamdada ve her usta değişimimde (ki yeni bir usta ya götürüryorsam mutlaka ınunla teste çıkalım derim, bakarım, usta ne benim söylediklerime ne diyecek diye) birinde de fazla inceliyorsun deyince tamam dedim. Saat konusu burada çözüldü, 30 tl aldı. Açıkçası bana bayağı fazla geldi. Tahminim teybin arkasındaki bağlantılardan biri yerine takıldı. Bana çok geldi açıkçası.

Bar Honda: İbrahim bey var, ustalık, işçilik, problem tespiti ve çözme konularında bence Altan ve Kadir ustadan daha iyi. Toplamda 2-3 sefer gittim. Harert konusunda lpg soğutma bağlantıları ve radayör değişiminden bahsetti, subap ayarı konusundanda bahsetti ve orada yapıldı. Kadir ustaya göre subap ayarı gerekmiyordu, araba çok düşüş devirde tekliyordu, ama ona göre bunlar normaldi. Bar Hondada tamamı çözüldü. Subap ayarı yapıldı, bujiler değişti. tampon sarkıktı, 5 dk'da yerine oturttular. Söylediğim sorunların hepsi çözüldü. Aynılarını kadir ustayada söylemiştim.

BHR Honda: Hüseyin usta. Halihazırda buraya gidiyorum. İşçilik, problem tespiti, çözüm, konularından yukarıdakilerden bence daha iyi. Ayrıca her bayram, yılbaşı, önemli dini günlerde mesaj yolluyor, yukarıdakilerin hepsinde telefonum var ama kimse mesaj yollamadı bugüne kadar. Fiyatlar konusunda bir parça yüksek diyebiliriz. Ama kesinlikle kafam rahat. Zaten http://www.barhuseyin.com/ adresinde bilgiside var. Hararet konusu burada çözüldü. Bar Honda (İbrahim bey, tespitlerini aynen Hüseyin Ustada yaptı, su bağlantıları değişti, radyatör daha geniş olanı ile değişti ve sorun çözüldü) Toplamda 4-5 sefer gitmişimdir, 1 periyodik bakım ve hararet tabanlı iki sefer gittim, 1-2 seferde geçerken ufak tefek şeyler için uğramışımdır. Zaten önceden BAR Honda olarak İbrahim usta ile beraberlermiş daha sonra ayrılmışlar. 3-4 ay öncesine kadar Ankarada iki tane Bar Honda vardı. Ama geçenlerde Hüseyin bey servisin adının BHR olarak değiştirdi.

Daha önce bu konuda da forumda farklı başlıklardada hararet konulu sorunları ve yapılanları, vs. detaylı şekilde anlatmıştım. O zamanda yazmıştım. Kısaca söyleyeceğim. eğer insanlar bir şeyler yazıyorsa bunun belli bir sebebi vardır. Herhalde kimse birilerini kötülemeye heves değildir.

Son söz, Allah herkesin işini rastgetirsin.
Gönderen: ıspanak - Şubat 13, 2012, 09:06:39 ÖÖ
yukarıdaki mesajı bir yıl önce başka bir forumda yazmıştım, mesaja ekleme yapayım, o zamandan beri BHR Honda Hüseyin Ustaya gidiyorum, bir sıkıntım olmadı, fiyat konusunda ise 2 sefer değişik vesilelerle karşılaştırma fırsatım oldu,fiyatlarda yükseklik yok. Ankarada forumlarda popüler olan bir başka ustadan daha düşük fiyatlar.
Gönderen: barhüseyin - Şubat 23, 2012, 08:11:33 ÖS
Merhabalar forumdaki yazılarınızı okudum ben barhüseyi'im sizlerden tek birşeye dikkat etmenizi istiyorum Ankara daki özel Honda servislerinin internet sitesi olanların veye olmayanların iş yerlerinde veya web sitelerinde mevcut olan sertifikalarının olup olmadıgını Honda da nekadar egitim almışlar güncel teknolojiyi nekadar takip edebiliyorlar nasıl bir ekiple çalışıyorlar sorduğunuz teknik sorulara nekadar cevap alabiliyorsunuz bunları dikkate alarak ankara daki Honda özel servislerini değerlendirmenizi rica ederim

Not:Altan ustanın usta olduğunu Kadir ustanın usta olduğunu İbrahim arapoglunun usta olmadıgını belirtmek isterim isterseniz İbrahim beye gittiğinizde aracınıza supab ayarını kendisinin yapmasını isteyin saygılarımla Hüseyin ozdemir
Gönderen: hell - Mart 03, 2012, 08:13:36 ÖS
Honda Bora, kafanız rahat olur ben gayet memnunum
Gönderen: m.attila - Nisan 26, 2012, 11:52:43 ÖÖ
bu gün 02,04,2012 de sağ ön çamurluk değişmesi için honda efeye bıraktığım 07 civic arabamı almaya gittim.aracımı hazır olduğunu söylediler.birlikte araç başına gittik.arabamı gördüğümde şok oldum.tamam çamurluğum değişmiş ama arabamın her tarafı çizilmiş.öyleki çok derin yerler var.7,8 yerine rütuş atmışlar(tabi bu rütuşlar da çok kötü ve özensiz atılmış)tabi kabul etmediler onlarda olduğunu ama ben arabamı bıraktığımda tek bi noktasında çizik vardı.anlıcağınız ben güvenilir diye temiz işçilik olur diye honda efeye bakıma verdiğim arabamı bakıma muhtaç bi şekilde aldım.bide bana çıkarken bu çiziklerin komple boya dısında geçmeyeceği bilgisini de vermeyi ihmal etmedi kaporta bölüm yetklisi kamil bey.güvenle ilgileri yok...
Gönderen: kolok - Nisan 26, 2012, 03:08:18 ÖS
HONDA BORA 2000  model aaracım ies bora dışında bi yer görmedi faturaları tamamen duruyor güzel işçilik güzel ilgi  TEŞEKKÜRLER ...
Gönderen: m.attila - Nisan 27, 2012, 01:54:00 ÖS
dün sizinlede paylaşmıştım honda efe mağduru olduğumu.arabamı alırken yerinde olmadığı için bi türlü görüşümemiştim servis müdürü levent beyle.bu gün müşteri hizmetlerinden buket hanım aradı.aracımdan memnun kalıp kalmadığımı sordu?gecikmişte olsa yerinde bi soruydu.öyle ki bu soruyu dün bana aracımı teslim eden sema hanım(aynı zamanda aracımı teslim alanda sema hanımdır.kendisi bu durumun tamamen farkında çünki aracımı teslim alırken janttaki çiziği dahi sordu kaza anında mı oldu diye ve not aldı.aracımda o sırada başka bi çizik olsa gözden kaçıracağını hiç sanmıyorum.) ve aracımın bu hale gelmesinde büyük sorumluluğu olduğunu düşündüğüm kaporta bölümünden kamil bey de soramamıştı.dün şikayetimi sema hanıma dile getirdiğimde kendisi hemn hallediceklerini pasta cilayla geçirebilceklerini söylediler fakat bu durumu kabul etmeyen kamil bey karşısında pek fazla bişey yapamadılar.son sözün kamil beyde olduğunu da söyledi kendisi...neyse ki bugün bu soruyu soran biri çıktı.şikayetimi anlattığımda, bu durumu levent beye ileteceğini ve kendisiyle görüşmem gerektiğini söyledi.yarın levent beyle görüşmek için gidicem.bakalım sonuç ne olcak.umarım aynı cevabı almam.
Gönderen: zugo71 - Mayıs 25, 2012, 07:03:27 ÖS
bende 2007 den beri honda kullanıcısı olarak efeyi bakım için bilmem ama 2. el için kesinlikle tavsiye etmem.Hatasız diye rapor verdikleri aracın bağaj kapağında boya çıktı.
Bar hondaya bakım için aracımı götürdüm. Kalfamı çırakmı bilmem lpg enjektör sesine motor yatak vuruyor dedi. Ustası ibrahim beyde onayladı bize 2008 yılında 2000 lira masraf çıkardı. arkama bile bakmadan çıktım tam 4 sene sorunsuz kullanıdım aracımı.
Daha sonra Altan Ustayı tanıdım. iki sene kadar gittim geldim. sonra onlarında orjinal deyip yan sanayi parça taktıklarını tepit ettim.
Şimdi BHR ye gidiyorum şimdilik sıkıntı yok. Hayırlısı bakalım...
Gönderen: espada1 - Ağustos 27, 2012, 10:49:21 ÖS
Honda borada 50.000 bakıma girdim.Bakımı yaptım bana arka balataların bitmeye yakın olduğunu değiştirmem gerektiğini söylediler.Ne kadara değiştirdiklerini sordum işçilik için 52 lira dediler.Bende 4 tane pabucun değişimi için 52 liranın çok olduğunu düşünerek eşe dosta sordum nerde değiştirebilirim diye.İşte Honda Tech diye bi yer var eski boracılar vs orada halletiririz ücret ne kadar tutar dedim arayalım soralm dediler.Aradık 20 liraya değiştirirz dediler fiyatı uygun bulunca atladık gittik.

Neyse söktüler taktılar borcumuz ne kadar dedik 50 lira ?! Ben tavsiye eden arkadaşa baktım arkadaş bana baktı bize telde 20 lira dediniz 50 lira ne için ? İşte fren balata temizleme spreyi kullandık işte çakma hidrolik yağı kullandık işçilik vs 50 lira ?! Dedim zaten serviste bu işlem herşey dahil 52 lira siz 20 lira dediniz diye geldik ?!İyi o zaman 40 verin yeter dedi Honda Tech deki şeref usta.Neyse sağlık olsun dedim verdim.Bismillah arabaya bindim daha ilk izlenimde el freni öncekine göre daha yukarda kalıyor yani sonuna kadar indiremiyorsunuz.Arkadaşada o an söyledim neyse çıktık test sürüşüne 20 ile gidiyorum frene %10 dokunuyorum araba kızaklıyor abs direk devrede işte 50 ye çıkıyorum hafif dokunuyorum abs gene devrede sanırsınız 220 ile gidiyorsunuz köküne kadar asılmışssınzda araç abs devreye sokuyor..Neyse dedim usta bu iş olmamış kaldırdılar arkadaki tekerlere baktık askıdayken araç sol teker dönmüyor bile el freni kasıyor sağa bakıyoruz olması gerektiği gibi gevşekligi falan.

Neyse söktüler gene jant vs sonra saçma bir kaç uygulamadan sonra taktılar bi test daha üstüne aynı hadise..Sonra bu sözde usta diye tabir ettiğimiz çakma şahıslar bana sormadan gittiler orjinal balataların üstündeki koruma kapağını söktüler abi kesin bu kalın geliyor diye!? Doğru zaten o parça dış etkenlerden yada genel koruma için değil öyle japonlara ham madde bol gelmiş takmışlar süs olsun diye diye dedim neyse tekrar taktılar pabuçtu bijondu torklama derken 3. teste çıktık değişen zerre bir şey yok..Sözde ustayla teste çıkıyoruz 20 de kızaklıyor araba..Bide ben kullanıyım dedi geçerken diyor işte araç sahibi ustadan daha iyidir falan geçti direksiyona 2 sürdü falan dedi bu araba şu an süper.Orjinal servisede soksan kesinlikle birşey demeyecekler vs..Evet dedim arka pabuçlar bitikken bile araç 160 la giderken bi çok üst düzey araca meydan okuyacak performansı verirken yeni pabuçlarla 20-50 ile giderken kızaklamamız kesinlikle normal dedim.

Eğer adam olsalar eğer usta olsalardı ben işi yapamadım al bu ödediğin para al buda servis bedeli diyip yetkili servisye yönlendirirlerdi..Haaa bizde hiçmi hata yok?!Evet var!!!Eşşeklik bendeki 30 lira için evimin dibindeki orjinal servise götürmek varken benden çok uzakta olan ostimdeki sözde hondacı  honda tech denen yere götürdüm aracımı.Yarın çok güzel bir gün olacak.Hem orjinal servisime rezil olacağım hemde kim bilir ne kadar maliyet açığa çıkacak.Velhassıl Ostimdeki Honda Tech denen yeri tavsiye etmediğim gibi şiddetle kınıyor ve sözde ustaların açtıkları servisi şiddetle gıda sektörüne dönüştürmelerini tavsiye ediyorum.UZAK AMA ÇOK UZAK DURUN..
Gönderen: hacettepeli - Ağustos 27, 2012, 11:17:12 ÖS
bu yorumlardan anlasilan boraya  devam.
bende birsey ekleyim hondaci kadire aracimi goturdum fiyatlar inanilmaz kazik geldi ciktim gittim.birdahada ugramadim
Gönderen: bbhnda - Ağustos 27, 2012, 11:20:19 ÖS
geçmiş olsun sonuç olarak ne oldu düzelttilermi aracı 50 ile kızaklıyorsa eve gelene kadar çileden çıkmışsınızdır .
Gönderen: espada1 - Ağustos 28, 2012, 08:09:23 ÖÖ
Nerde...Zaten baktım olacak daha fazla kurcalatmadım usta dediğin problemi tanımlar ya şundan şöyledir yada şundan şöyledir der.Denem yanılma yapmaz orjinal parçalardan parça sökmez 2 tane pinin peşine düşmez..Bu gün 4 te randevum var orjinal servisle.Bakalım neler çıkacak.
Gönderen: espada1 - Ağustos 28, 2012, 08:11:44 ÖÖ
bu yorumlardan anlasilan boraya  devam.
bende birsey ekleyim hondaci kadire aracimi goturdum fiyatlar inanilmaz kazik geldi ciktim gittim.birdahada ugramadim

hacettepeli inan bana uzak dur bak ben orjinal parça götürdüm ellerine yüzlerine bulaştırdılar dahası kutu içinden çıkan parçaları almayı unuttum eski parçaları taktılar onlarıda stokladılar işte telde 20 lira dediler gittik 50 lira çektiler birde üstüne yaptıkları yüzssüzlükler diz boyu.Hayır işin kötüsü hem paranla rezil oluyorsun hemde daha büyük problemler açılıyor başına orjinal servise rezil olman ise cabası.Diğer servisleri bilmem ama bora çok uçuk fiyatlar çekmiyor ben bunu bir kez daha anladım ve bundan sonra ampul değişimi için bile x bi servise gidersem ne olayım!
Gönderen: canac20 - Eylül 11, 2012, 01:36:19 ÖS
Bu konu kapatılmış ancak bu konu gerekli kuru kuru kötülemek yanlış reklam içinde olabilir yaşananlar anlatılsın bence ben yaşadığımı anlatayım ispatımda var

Ankarada efeye birkez gittim bana sağlam parçalara bozuk deyip kazıklamaya çalıştılar bende internetten bulduğum Şaşmaz (edit:reklam içerikli kelime) Hüseyin ustaya gittim bu parçalrın sağlam olduğunu ancak aks keçemin değişmesi gerek tiğini söyledi ve yarım günde değiştirdi ve bir ay sonra kontrole gittim aracı pek kullanmamıştım sonra tatil için yola çıktım ve bodrum a gittim aracımı park ettim sabaha bir baktımki
aracın altı yağ gölü olmuş hüseyün ustayı aradım ben seni ararım dedi falan sonra ne ilgilelen ne arayan yani bizi oyaladı mecburen milas handaya gittim aks keçesini söktüler bu bunun değil mazda keçesi buraya büyük gelmiş dediler orjinal honda aks keçesini (gelmesi için iki gün beklemek zorunda kaldık) 22ytl (kdv dahil) +20 ytl işçilik aldılar hüseyin usta benden aks için 30 işçilik için 35 aldı yani iyi kazık atmış tatilde bir hafta parça beklemek ve servislerde geçirmek zorunda klamakta cabası. yani hüseyin ustadan hem kazık yedik 65 ytl hemde en lazzım olduğunda araç 1 hafta yattı beni oyaladı.
     efe'ye okadar tüketici ödülü verenlere sormak lazım milas honda bence efeden kat kat üstün en azından aracı görüyorsun ne yapıldığını falan küçük şeylerden ücret almıyorlar.
     Ankarada bi daha efe yede Bar Hüseyin Ustayada gitmeyi düşünmem tavsiyede etmem
      ANKARADA İYİ BİR HONDA SERVİS BİLEN VARSA TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM.
     reklam değil gerçekler lütfen

Merhabalar forumdaki yazılarınızı okudum ben barhüseyi'im sizlerden tek birşeye dikkat etmenizi istiyorum Ankara daki özel Honda servislerinin internet sitesi olanların veye olmayanların iş yerlerinde veya web sitelerinde mevcut olan sertifikalarının olup olmadıgını Honda da nekadar egitim almışlar güncel teknolojiyi nekadar takip edebiliyorlar nasıl bir ekiple çalışıyorlar sorduğunuz teknik sorulara nekadar cevap alabiliyorsunuz bunları dikkate alarak ankara daki Honda özel servislerini değerlendirmenizi rica ederim

Not:Altan ustanın usta olduğunu Kadir ustanın usta olduğunu İbrahim arapoglunun usta olmadıgını belirtmek isterim isterseniz İbrahim beye gittiğinizde aracınıza supab ayarını kendisinin yapmasını isteyin saygılarımla Hüseyin ozdemir
   2008 de  KONUYU BU BAŞLIKTA BAŞLATMIŞTIM ANCAK  2012 de de servislerin yaptığı işin arkasında durduğun yok usta olan temiz kıyafetlerini giyip bırakıyor işi çırağa oda öğreninceye kadar acemi nalbant misali aracınız gavur eşşeği oluyor, ( öğrenincede kendi servis açıyor sonra oda temiz kıyafet giyer ) yetkili servislerde kazık fiyat var ustalık durumu gene aynı çıraklar (onlarda öğrenince servis açıyor ) , faturalı yapıldığı ve arkasında honda olduğu için kanuni olarak hak aranabiliyor, yaptıkları kötü işi düzeltirebiliyorsunuz (bi yere kadar) ama fiyatları yüzünden gidilemiyor ( bazen indirim kampanyalarında fiyatları makul olabiliyor o zamanlar hariç ) zaten onlarda eski araç bakmak istemiyor ( 6 yaş üstü zaten garantiden 6 yıl gelen onlara yetiyor ) tavırlarından belli. bu piyasada kendi arabasına baktığı titizlikte senin arabana bakan usta bulmak zor, eee buda vicdan işi. işi yapmak isteyen ustaya bu işler kolay uzay mekiği değil bu, bu ustaların hepsi bu işleri yapar ne yaptıklarını bilir. yeterki senin arabanı kendi arabası yerine seni kendi yerlerine koyarak biraz uğraşsınlar, iş yapsınlar, vicdanları olsun, para almak için iş yapmasınlar, dürüst iş yapıp karşılığında hakettikleri kadar helal para kazanmaya çalışsınlar yeter. Hata belli bir oranda her yapılan işte olabilir. ancak hatayı kabul edip, yapılan hatanın arkasında durup, telafisi yapıldıktan sonra,
Gönderen: alpdemir - Mart 03, 2013, 09:40:53 ÖS
konu güncel olursa benim gibi yeni üyeler bu başlıktan istifade edebilir :)

anlaşılan bora serviste hiç hata kusur çıkmamış

20.000 bakıma oraya gideceğim umarım tuzlu çıkmaz

arabam 2009 civic
Gönderen: fspeed - Mart 08, 2013, 01:15:51 ÖÖ
Selam,
Arabayı aldıktan sonra rutin bakımlar ve yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle birkaç kez Hüseyin ustaya götürdüm. Pahalı işçilik ve parçalardan geçirdiğini tesadüfen tanıştığım Kazım usta sayesinde öğrendim. Geçen hafta sonu yanındaydım, başka bir araç sahibiyle orada biraz sohbet ettik. O da tavsiye üzerine gelmiş. Kazım ustayı kesinlikle tavsiye ederim. Adres ve tel bilgilerini isteyen olursa verebilirim.
Gönderen: locked - Nisan 27, 2013, 10:48:09 ÖS
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım, 2 hafta kadar oldu :) 2005 model honda civic Vtec LS otomatik vites aracım var, 91.000 KM'de, trigeri değiştirip, genel bakım yaptıracam, ama özel servise mi gitsem, yetkili servise mi gitsem bilemedim, ayrıca o kadar sayfa yorum okudum, Bar Hüseyin'mi iyi, Kazım Usta'mı iyi, İbrahim Usta'mı iyi hiçbir şey anlamadım :)
Gönderen: BHAAL - Nisan 28, 2013, 12:47:40 ÖÖ
:) bora hondaya git şimdilik başın ağrımasın arkadaşım, pek arıza veren bir araç olmadığından sanayide anlayanı da yoktur, birileriyle tanışıp işten anlar hale gelene kadar kasma bence, arabana da zarar vermesinler yok yere, ucuz mal alıcam derken zararlı çıkma
Gönderen: hondateh - Temmuz 15, 2013, 03:03:53 ÖS
ESPADA 1 ÖNCELİKLE KONUŞMA USLUBUN HİÇ HOŞ DEĞİL ONU BLİRTMEK İSTERİM ababanızı bize getirdiğinizde balatalar değişeekti ve değiştirdik sonrasında fren zaafiyeti şikayeti ile tekrar geldiniz haklı ve frenlerinizde gerçekten sıkıntı vardı . Acak sıkıntının bizden değil fren kaliperinden olduğunu size izah ettik herşeye rağmen uğraştık ve sıkıntıyı düzelttik AMA keşke uğraşmasaydık fren kaliperi değişecek deseydik de bu hallere düşmeseydik fren kaliperindeki problemi gözlerinizle görmenize rağmen burada bu şekilde yapmanız tuhaf ayrıca siz bizim ustalığımıza sözsöylüyecek donanıma sahipmisiniz şerf ustanın ve benim bizaat honda türkiye nin verdigi eğitim seminerlerinden ve sınavlarından almış olduğu 30 un üzerinde sertifika  bende şimdi buraya sizin için ÇAKMA İNSAN desem HOŞ OLURMU

Gönderen: espada1 - Temmuz 16, 2013, 09:24:34 ÖÖ
Biraz gec kaldiniz.Uslupta bi sorun yok neyse o.Sifir  typer seti getirtiyorum ingiltere hondadan (2 adet 300 mm disk kaliper ve balatalar ) ve kaliperler sorunlu oylemi ? Peki..Dahasi sonrasinda boraya goturuyoruz adam ediyorlar tas gibi oluyor ama sorun sizde degil kaliperlerde oylemi peki....Siz bu zihniyetle devam edin..Daha kaliperlerin hangisi sag hangisi sol bilmiyorsunuz deneme yanilma yontemiyle is yapiyorsunuz sonra birde sertifika vs diyorsunuz peki...Araba zaten lifte ayni gun icinde 5 defa giriyorsa sifir balatalarin korumalari sokulup takilmaya calisiliyorsa kit icinden cikan bazi parcalara bu zaten bi ise yaramaz fazla diyip savusturuluyorsa ve bunlarin hepsini basit bi kaliper degisimi icin yasaniyorsa daha fazla konusmamak gerek diye dusunuyorum.Bu arada ozelden abuk subuk mesajlar yazip burdan tribunlere oynamayin.Ya adam gibi is yapin yada kendinize usta demeyin ! Usta olsaniz o isi yapamadiginizi kabullenip para talebinde bulunmazdiniz..Dahasi cidden uslup takiliyor olsaniz yukaridada belirttigim gibi ozelden abuk subuk seyler yazmazdiniz..Hersey net.Uzatmanin bi anlami yok.
Gönderen: espada1 - Temmuz 16, 2013, 09:30:31 ÖÖ
konu güncel olursa benim gibi yeni üyeler bu başlıktan istifade edebilir :)

anlaşılan bora serviste hiç hata kusur çıkmamış

20.000 bakıma oraya gideceğim umarım tuzlu çıkmaz

arabam 2009 civic

Ben zamaninda efeyede gittim simdi uzerine para verseniz gitmem.Pazarci zihniyeti var.Ankarada hondadan bahsediliyorsa boradir...Belki bi kac ozel garaj vardir bilmedigimiz duymadigimiz ama boranin yeri yurdu musteri hizmetleri bellidir.Gidin gezin farki gorun.Iyi kotu bi cok resmi servis gordum fakat yurt disi haric Tr icinde henuz bora kadar net durust kaliteli olanini gormedim.
Gönderen: hondateh - Temmuz 17, 2013, 10:20:41 ÖS
ESPADA MADEM SORUN BİZDE NEDEN TYPER SETİ GETİRİYOSUN BORAYA GİT DÜZELTSİNLER OLAYI ÇÖZSÜNLER O BORADA BEN 10 YIL ŞEREF USTA 18 YIL ÇALIŞTI ŞU AN BORADA  USTA DİYEBİLECEĞİM 1 YADA 2 USTA KALDI BORAYA DA GİT SOR BİZ KİMMİŞİZ ANLATSINLAR BORA EFE YADA BAŞKA BİR YER HİÇ FARK ETMEZ BU İŞLERDE HER ZAMAN BU TUR SORUNLAR OLABİLİR BORADA BU TARZ SORUNLAR OLMUYORMU ZANNEDİYORSUN  BORADA ÇALIŞAN LAR MARSTAN YADA VENÜSTEN GELMEDİ .O GÜN KALİPER DEĞİŞECEK DEYİP DEĞİŞTİRSEYDİK ŞİMDİ BALATA DEĞİŞTİRDİM KALİPERİ BOZDULAR DİYECEKTİN YANİ BİZ NE YAPARSAK YAPALIM BİRŞEY DİYECEKTİN BEN BİZİ ELEŞTİRMENE TAKILMIYORUM ELEŞTİREBİLİRSİN ORAYA GİTMEYİN DE DİYEBİLİRSİN SAYGI DUYARIM AMA USLUBUN YANLIŞ BURADA İNSANLARI AŞAĞILAYAMAZSIN  .DALGA GEÇEMEZSİN,RENCİDE EDEMEZSİN BİZİ BİLEN BİLİYO SEN ÖYLE BİL SORUN DEĞİL

Gönderen: scb61 - Temmuz 21, 2013, 01:17:12 ÖÖ
Arkadaşlar Dikmen Caddesindeki Başkent Honda'ya gideniniz varmı? bugün kısa bir görüşmede 80bin bakımının 580TL tutacağını söylediler balatalar, otomatik vites şanzıman yağı değişecek motor yağı filtreler vs. sizce fiyat nasıl?
Gönderen: maryo21 - Temmuz 22, 2013, 08:14:41 ÖÖ
en eskiden en yeniye şaşmazdan hondacı kadir usataya gidin pişman olmazsınız
Gönderen: tolca104 - Ekim 08, 2013, 03:01:53 ÖS
Arkadaşlar, macunköy de Tunalı Motorlu Araçlar adında bir honda özel servisi var. Burayla ilgili tecrübesi olan var mı?
Gönderen: fspeed - Temmuz 14, 2014, 11:20:05 ÖS
Selam,
Arabayı aldıktan sonra rutin bakımlar ve yaşadığım bazı sorunlar nedeniyle birkaç kez Hüseyin ustaya götürdüm. Pahalı işçilik ve parçalardan geçirdiğini tesadüfen tanıştığım Kazım usta sayesinde öğrendim. Geçen hafta sonu yanındaydım, başka bir araç sahibiyle orada biraz sohbet ettik. O da tavsiye üzerine gelmiş. Kazım ustayı kesinlikle tavsiye ederim. Adres ve tel bilgilerini isteyen olursa verebilirim.

15 Temmuz 2014, güncel. Kazım usta out, Proser Osman usta in...
Gönderen: mfatihtuba - Eylül 06, 2014, 04:44:23 ÖS
Ustasından memnun olmayan varsa, Ankara Dikmen'deki Başkent Honda Servisine gitsin. Fevzi Usta var. Honda Servisinden emekli olmuş biridir. Ancak tüm tamiratları kendisi yapar. Çıraklara yalnızca basit şeyleri yaptırır. Accord'u olan Fatih'in selamı var diyin. Bilir o.

Ben biraz titiz biriyimdir ve kazık yemekten özellikle sakınırım. Birkaç kere Fevzi ustanın şu değişecek, tamir olmaz vb. şeklindeki tespitlerinin doğruluğunu araştırmak için farklı honda ustalarına götürdüm aracımı. Bunların çoğu aynı fikirdeydi. Ayrıca parça olarak da orjinal kullanılması gereken parçayı isteseniz bile yan sanayi takmaz. Kullanımına kefil olduğu balata, disk, filtreler gibi parçaları ise yan sanayi kullanır. Bana önerdiği yan sanayi parçalardan hiçbir sorun çıkmadı. Bir deneyin, çayını için, fikirlerini alın. Başka yerle kafanızı ağrıtmayın.
Gönderen: phenix06 - Şubat 17, 2015, 11:37:37 ÖS
Son olaydan sonra ALTAN HONDA OUT, BAR HONDA IN.
Honda amblemini dükkanına asan her yer honda cı değilmiş bunu anladım.
Gönderen: Usyk - Mart 26, 2015, 05:14:00 ÖS
Arkadaşlar Ankara'da 8-10 artık kaç tane meşhur usta veya ustacık varsa isimlerini yazarak bi anket düzenlense ve tecrübe edinenler de oy kullansa, başka türlü içinden çıkılacak gibi değil. Bu mevzu çok su götürür. Ben de bugün yarın yeni aldığım eski CRV'mi genel bir bakıma götüreceğim ama bir karar veremedim. En sonunda bi Şahin ustasına götürüp baktıracak gibiyim sanki. :)
Gönderen: paradigma - Nisan 03, 2015, 10:32:36 ÖÖ
Arkadaşlar, şunu söyleyim, ben Honda ustalarından ikisine gittim. Hondacı Kadir ve Bar Huseyin. Kadir Ustaya sadece ilk bakımda gittim, sonra Hüseyin'e gittim. 2011 den beri araç bende. Kadir ustaya gitmememin bir nedeni yoktu. Ancak subap ayarını Hüseyin Usta daha uygun yaptığından oraya gitmiştim. Bir daha da hep oraya götürdüm. Ancak bir olay yaşadım ve artık gitmemeye başladım.

Olay şöyle, (Tabi hemen her özel servisteki gibi asıl ustanın işi yapmadığı, yanındaki kalfaların işi yaptığını göz önüne almak lazım.) Aracı triger seti değişimine götürdüm. Motorda yağ kaçağı vardı, hazır set sökülmüşken, krank keçesi, egzantrik keçesi, üst kapak contası gibi bütün açılmış yerlerin keçe ve contalarını değiştirttim. Zaten daha önceki tespitte krank keçesinden kaçırıyor denildi. Aradan iki hafta geçti, yağ kaçırmaya devam. Tekrar gittim, vtec contasından kaçırıyor dedi, onu da değiştirdi. Yine kaçırmaya devam.. Bu sefer vtec contasının olduğu bölümde iki conta varmış, diğerinin değişmesi lazım dedi, elinde yokmuş, yurt dışından sipariş etti, geldi, onu taktı. Yine kaçırıyor.

Baktım olmuyor, zaten her bakımda saat başına servis ücreti alıyor ve ücretler yüksek çıkıyor, arkadaşlarımdan çoğunun araçlarını götürdüğü, işinin ehli, dürüst bir usta vardı, ona götüreyim dedim. Usta her marka araca bakıyor ama hepsinin çalışma sistemleri hakkında da bilgili. 10 bin bakımına oraya gittim. Diğer gittiklerimde görmediğim bir ilgiyle arabaya baktılar. Sabah arabayı verir vermez, benimle test sürüşüne çıktılar, geldik servise tekrar, sonra bütün kapıların kollarını kontrol edip, düzgün açılıyormu, gıcırtı varmı, yağlama gerekir mi, silecekler düzgün çalışıyormu gibi ufak tefek bütün detaylar dahil arabayı kontrol ederek 10 bin bakımı yaptılar. Akşam iş çıkışı aracı almaya gittim. Arabayla tekrar test sürüşüne çıktık, yapılanları anlattı. Sonra arabaya kullandığı malzemeleri bir yere ayırmışlar onları gösterdi, çıkarttığı arızalı parçaları gösterdi, yerine taktıklarını arabayı lifte kaldırıp gösterdi ve sıkıntısız arabamı aldım çıktım. Gayet memnun kaldım, ücreti de güzeldi ve bir çok arkadaşıma da tavsiye ettim, oraya götürüyorlar araçlarını ve sorunları da çözülüyor.

Benim yağ kaçağını söyledim, motordaki yağı temizlediğini bir hafta sonra gitmemi ve kaçağın yerini tespit edebileceğini söyledi. Bir hafta sonra gittim, kaçağı bulduk. Karter üzerindeki vidalardan ikisi eksikti. Triger seti değişirken keçeyi değiştirince vidayı eksik takmış. Tamir için setin tekrar sökülüp, karterin üst tarafının silikonlanıp tekrar takılması gerektiğini söyledi. Şimdilik öyle duruyor. Bu nedenle tekrar Bar Hüseyine gitmedim. Karterin vidaları eksik takılmış.

Herkese hayırlı forumlar.
Gönderen: 988_honda - Nisan 03, 2015, 02:07:24 ÖS
asıl ustalar ne iş yapıyorlar ben anlamış değilim.işi kalfaya bırakıp giden ustayla bir daha işim olmaz.MERSİNDE TEKİN HONDA ÖZEL SERVİSİ diye bir yer var.sibop ayarı için usta üst kapagı söktu ve işi kalfaya bıraktı.neyse ses etmedim sibop ayarı bitince ustaya dedim ki birde sen kontrol eder misin yanlışlık olmasın.gerek yok kalfam canavar gibi dedi.ve tabikide hüsran arabanın gidişi değişmeyince çektim yetkili honda servisine.bozuk yapılan sibop ayarlarını yetkili servisin ustası gözümün önunde gösteterek düzeltti.paramla rezil oldum yani.parasını almaya gelince güzel fatura cıkarıyor bu usta ama işini doğru düzgun yapmaya gelince yok.

Gönderen: viento23 - Nisan 03, 2015, 03:10:57 ÖS
Malesef sanayide derdini anlatmak ve iş yaptırmak çok zor gidiyorsun şu sorunum var diyorsun başlıyor kırk dereden su getirmeye kendini usta zannedenler en iyisi elinizden geliyorsa önce kendiniz sorunu çözmeye çalışın baktınız olmuyor yetkili servise gidin en temizi. Zaten özel servislerde işçilik olarak neredeyse yetkili servisle aynı parayı alıyor.
Gönderen: revivo1978 - Mart 11, 2016, 10:00:19 ÖÖ
Merhaba;
Honda civic sedan 2012 yeni kasa arabamın EL FRENİ BUTONU kırıldı. Honda Bora servisi aradım El freni tabancasının tamamının değişmesi gerektiği ve fiyatının 1500 civarı olduğunu söylediler. El freni tabancasını çıkma olarak nereden bulabilirim yada el freni tabancasını tamir ettirebileceğim bir usta tavsiye edebilir misiniz.
Gönderen: JUBATR18 - Mart 17, 2016, 08:35:11 ÖÖ
Yıldızda bulabilirsiniz çıkma
Gönderen: Iyibir - Aralık 03, 2016, 01:40:48 ÖÖ
Kadir ustaya bir kere gitmek yeterli. Bir daha gitmeye gerek duymazsınız. :artis
Gönderen: quietstorm - Aralık 26, 2016, 08:17:38 ÖS
BMS Kazımdan uzak durun. Kadir bile iyidir. En azından bu araçlara koyulan yağlardan yağ hacimlerinden haberi vardır diye düşünüyorum. Umursamaz ilgilenmez ama sorsan 1000 beygir makinam var ben her şeyi bilirim havasında.
Gönderen: esrataa - Mayıs 18, 2017, 10:11:51 ÖÖ
merhaba,

uzun süredir yeni bir yorum yapılmamış, konuyu biraz hareketlendirip 2017 itibari ile Ankara servis tavsiyelerinizi rica edebilir miyim, bu yıl kampanya yapmadı servisler, normalde bahar ve kış kampanyalarından faydalanıp yetkili servislere götürüyordum aracımı,

araç jazz 2008 1.4 ls manuel 100.000km bakımına girecek ancak servisler standart bakıma 660tl veriyor + şanzıman yağı ve balataların da değişmesi lazım, pek bi masraflı olacak bu bakım.

servis tavsiyelerinizi rica ederim.
 <783^2
Gönderen: esrataa - Mayıs 29, 2017, 09:11:55 ÖÖ
merhaba,

uzun süredir yeni bir yorum yapılmamış, konuyu biraz hareketlendirip 2017 itibari ile Ankara servis tavsiyelerinizi rica edebilir miyim, bu yıl kampanya yapmadı servisler, normalde bahar ve kış kampanyalarından faydalanıp yetkili servislere götürüyordum aracımı,

araç jazz 2008 1.4 ls manuel 100.000km bakımına girecek ancak servisler standart bakıma 660tl veriyor + şanzıman yağı ve balataların da değişmesi lazım, pek bi masraflı olacak bu bakım.

servis tavsiyelerinizi rica ederim.
 <783^2

konu pek dikkat çekmedi sanırım...
Gönderen: Carismatiq - Mayıs 30, 2017, 08:09:25 ÖÖ

Ankarada olan arkadaşlar servis tavsiyesinde bulunacağını düşünüyorum. Yetkili servislerdede kampanya var şuan pazarlıkda yapılabilir.
Gönderen: FuTTeRWaCKeN - Ekim 10, 2017, 02:01:43 ÖS
Honda Tech - Şeref Usta. Biraz ilgisiz gibi gözükebilir ancak sorun neyse çözer. Dört dörtlük ustadır.
Adres: Erciyes İsyerleri Sitesi 201. Caddesi, No: 15, Yenimahalle, Ankara, Türkiye
Email info@hondatechankara.com
Telefon (0312) 387 44 54
Fax (0312) 387 44 54
http://hondatechankara.com/