bir ara başka bir yerde ankarada denediğim ustaların yorumunu yapmıştım
Ankarada denediğim honda özel servisler:
Altan honda
Kadir Usta
Bar Honda
BHR Honda
Altan Honda: 2-3 sefer gittim, Sorun sıkıntı çözüldü, fiyatlar orta ayar, işçilik vasat, problem çözme konusunda ise konsoldaki saat çalışmıyordu, değişmesi lazım kronik dediler, orjinal fiyat 500 TL çıkma bulalım 100-150 civarı dediler. Sadece saat komple konsol değil. Ayrıca rot balans atarı lazım araba çekiyor dediler. Arabadaki mm'lik değişiklikleri fark eden biri olarak kalsın dedim. Saat konusuda iki oldu bende forumdaki yorumlarla Kadir ustaya gittim.
Kadir usta: Toplamda 4-6 sefer gitmişimdir. Bir rutin bakım ve hararet problemi için 2-3 sefer gitmişimdir, ıfak tefek meseleler için 1 veya 2 sefer. İnsaniyet, ustalık, işçilik konularında Altan ile aynı zaten uzun zaman beraber çalışmışlar, Altan işleri büyütüp başka bir takım mevzularda olunca ayrılmış. Neyse araba hararet yapıyordu, hafifi rampada, 140-150 den sonra düz yolda falan, hararet hızlı yükseliyordu, lpg'den dedi, benzine al normale döner falan dedi, tampon sarkıktı, komple sökülmesi lazım 1-2 saat sürer dedi, 2-3 sefer böyle ben gittim geldim, subap ayarı konusu vardı gerek yok demişti, teste de çıktık, ki benim prensibimdir, daha önceki arabamdada ve her usta değişimimde (ki yeni bir usta ya götürüryorsam mutlaka ınunla teste çıkalım derim, bakarım, usta ne benim söylediklerime ne diyecek diye) birinde de fazla inceliyorsun deyince tamam dedim. Saat konusu burada çözüldü, 30 tl aldı. Açıkçası bana bayağı fazla geldi. Tahminim teybin arkasındaki bağlantılardan biri yerine takıldı. Bana çok geldi açıkçası.
Bar Honda: İbrahim bey var, ustalık, işçilik, problem tespiti ve çözme konularında bence Altan ve Kadir ustadan daha iyi. Toplamda 2-3 sefer gittim. Harert konusunda lpg soğutma bağlantıları ve radayör değişiminden bahsetti, subap ayarı konusundanda bahsetti ve orada yapıldı. Kadir ustaya göre subap ayarı gerekmiyordu, araba çok düşüş devirde tekliyordu, ama ona göre bunlar normaldi. Bar Hondada tamamı çözüldü. Subap ayarı yapıldı, bujiler değişti. tampon sarkıktı, 5 dk'da yerine oturttular. Söylediğim sorunların hepsi çözüldü. Aynılarını kadir ustayada söylemiştim.
BHR Honda: Hüseyin usta. Halihazırda buraya gidiyorum. İşçilik, problem tespiti, çözüm, konularından yukarıdakilerden bence daha iyi. Ayrıca her bayram, yılbaşı, önemli dini günlerde mesaj yolluyor, yukarıdakilerin hepsinde telefonum var ama kimse mesaj yollamadı bugüne kadar. Fiyatlar konusunda bir parça yüksek diyebiliriz. Ama kesinlikle kafam rahat. Zaten
http://www.barhuseyin.com/ adresinde bilgiside var. Hararet konusu burada çözüldü. Bar Honda (İbrahim bey, tespitlerini aynen Hüseyin Ustada yaptı, su bağlantıları değişti, radyatör daha geniş olanı ile değişti ve sorun çözüldü) Toplamda 4-5 sefer gitmişimdir, 1 periyodik bakım ve hararet tabanlı iki sefer gittim, 1-2 seferde geçerken ufak tefek şeyler için uğramışımdır. Zaten önceden BAR Honda olarak İbrahim usta ile beraberlermiş daha sonra ayrılmışlar. 3-4 ay öncesine kadar Ankarada iki tane Bar Honda vardı. Ama geçenlerde Hüseyin bey servisin adının BHR olarak değiştirdi.
Daha önce bu konuda da forumda farklı başlıklardada hararet konulu sorunları ve yapılanları, vs. detaylı şekilde anlatmıştım. O zamanda yazmıştım. Kısaca söyleyeceğim. eğer insanlar bir şeyler yazıyorsa bunun belli bir sebebi vardır. Herhalde kimse birilerini kötülemeye heves değildir.
Son söz, Allah herkesin işini rastgetirsin.