Gönderen Konu: Boya kalitesindeki facia  (Okunma sayısı 30362 defa)

Mickcasey

Ynt: Boya kalitesindeki facia
« Yanıtla #25 : Ağustos 02, 2008, 11:13:08 ÖÖ »
Alıntı
abiler tabiki burda daha bilgili olanlarınız vardır ama tamponlar standart çıkar fabrikada aracın rengine göre astar atılır boyanır..ve bu parçalar plastik olduğundan sert bi malzeme vurduğunda örneğin taş orayı zedeler ve basınlı su bu zedelenen bölgeyi kaldırabilir.bu benim önceki arabamda başıma geldi (kendi basınçlı suyla yıkama makinem var) hemde ufacık bi taş izine yakından bi su vurdum folyo gibi kalktı kocaman bi siyahlık oluştu tamponumda..lafın kısası bunlar olağan şeyler diye biliyorum ben..birazda şans işi..haklısınız olmaması lazım ama kesinlikle olmıcak bişey değil..siz biraz şansızmışsınız geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzeltirler..

evt aynen oldu ufak bı sıyah nokta vardı su tuttum kalktı
« Son Düzenleme: Ağustos 02, 2008, 11:13:57 ÖÖ Gönderen: Mickcasey »

Mickcasey

« Yanıtla #26 : Ağustos 02, 2008, 11:17:04 ÖÖ »

loiz

« Yanıtla #27 : Ağustos 02, 2008, 11:18:18 ÖÖ »
geçmiş olsun..

kraldisci

« Yanıtla #28 : Ağustos 02, 2008, 12:25:15 ÖS »
honda ya yakışmıyor fotoğrafı koyman iyi olmuş :S geçmiş olsun

Mickcasey

« Yanıtla #29 : Ağustos 02, 2008, 02:13:16 ÖS »
işte ustekı nokta kadar bısı var dı oradada dedım pıslık heralde basınclı suyu bır koydum butun boya kalktı kocaman oldu. Turkıyedekı yapılan aracın boya kalıtesı bellı ıste. Yurt dısından gelen modeller de boya kalıtesı barız daha ıyı elle dokunarak bıle anlıyabılırsınız her iddaya gırerım. Yazık ya turkıye sartlarında 42 bın ytl verıyorsunuz. Dolara euroya cevırın ve yurt dısında bu fıyata alınabılecek arabalara bakın. Alırken 500ytl fazla al ama adam akıllı malzeme kullan 1000ytl fazla al bıseye benzesın. 42 veren 43 de verır.

metin16

• Ziyaretçi
« Yanıtla #30 : Ağustos 02, 2008, 09:00:12 ÖS »
bakın tamponda deiğinizi daha yeni gördüm eğer böyle deseydiniz kaçap demezdim gövdede bulunan birşeydir kaçap.Aracına taş sıçramıştır tamponuna ve bu taşta orayı sıyırmıştır sende tazikli su tuttuğun için orası kalkmıştır bu kadar basit hondanın hatası felan yok hondaya yakışmıyor gibi laflar kullanmayınız lütfen.Bunu hondaya mal etmeyelim butür olaylar her araç markasında olur tamponda yazdığını yeni gördüm.Lütfen araç boyasında faciya yazısını değiştirelim.Bu hondanın hatsı değil.Lütfen sorunları zararken ilk önce hondaya mal etmeyelim.

Mickcasey

« Yanıtla #31 : Ağustos 02, 2008, 11:27:58 ÖS »
Nasıl degıl ya her tas gelen yere su sıktıgımızda dokulecekmı bu boya lutfen objektıf olun. Boyadan herkes sıkayetcı kımsenın kendı arabasını kotulemesı gıbı bırsey beklemeyın herkes gordugunu yasadıgını yazıyor.

loiz

« Yanıtla #32 : Ağustos 02, 2008, 11:43:07 ÖS »
arkadaşlar tamam hondanın boyasından çok kişi şikayetçi ama cidden bu tampondaki boya kalkması bütün arabalarda olağan bişi..ben açıklamıştımda hatta..gelen orjinal tamponların astarlanıp gövde rengine boyanması diye.taş vurunca plastik esnek olduğundan boyayı atar bu nomal bişi..bundan evvel citroen arabamızdada yaşadım aynı durumu fiat doblodada yaşadım toyotada yaşadım..ama aldığımız hondalarda yaşamadım sizden duydum ilk defa bu olmıcak olamaz manasında bişey değil..boyayı anlarım ama tamponlar bence şans işi..

eleman

« Yanıtla #33 : Ağustos 03, 2008, 05:44:05 ÖS »

Mickcasey arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.

Honda'nın boya kalitesi çok narin ve Hondaya yakışmıyor.

Honda'yı kötülemek için söylemiyorum ama daha önce 7 sene megane1 kullandım aracın tamponuna ve kaportasına birçok
 taş çarpması oldu fakat tamponda herhangi bir boya soyulması olmadı kaportada küçük göçükler oluşmasına rağmen boya
 atması sınırlıydı , babamda şuan 2001 golf var taş çarpmasından yaklaşık 1,5cm göçük var boyada atma yok. Bizim
 Hondalara taşın değmesi bile yeterli geliyor , hemen boya atıyor. Arabaya diyecek bişeyim yok ama boyası.....  

Hatta benim şuandaki Hondamda herhangi bir sürtme darbe vs olmadan arka tamponun sağ uç kısmında boya soyuldu
 neyse garantiden boyadılar.

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #34 : Ağustos 03, 2008, 05:49:46 ÖS »
1 yıl sonra bu tampon ne hale gelecek ama ya :S

Mickcasey

« Yanıtla #35 : Ağustos 03, 2008, 05:57:24 ÖS »
Alıntı

Honda'yı kötülemek için söylemiyorum ama daha önce 7 sene megane1 kullandım aracın tamponuna ve kaportasına birçok
 taş çarpması oldu fakat tamponda herhangi bir boya soyulması olmadı kaportada küçük göçükler oluşmasına rağmen boya
 atması sınırlıydı , babamda şuan 2001 golf var taş çarpmasından yaklaşık 1,5cm göçük var boyada atma yok. Bizim
 Hondalara taşın değmesi bile yeterli geliyor , hemen boya atıyor. Arabaya diyecek bişeyim yok ama boyası.....  

Hatta benim şuandaki Hondamda herhangi bir sürtme darbe vs olmadan arka tamponun sağ uç kısmında boya soyuldu

arkdaısm fotografını koymusun ya aynı olay da benım on tamponla camurluk bırlesmesınde var koseden atmıs boya hıc bır darbe ve bısı yok bunu servısten halledebılıyorsak bende gotureyım. Bu kadar ornekler goz onunde var ve hala yaptıgımız yorumlar elestırılılıyor daha ne dıyeyım..

bErAt y!G!t

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Ağustos 03, 2008, 07:14:26 ÖS »

Alıntı

arkdaısm fotografını koymusun ya aynı olay da benım on tamponla camurluk bırlesmesınde var koseden atmıs boya hıc bır darbe ve bısı yok bunu servısten halledebılıyorsak bende gotureyım. Bu kadar ornekler goz onunde var ve hala yaptıgımız yorumlar elestırılılıyor daha ne dıyeyım..
+1903

..........................DyrbkrLy

eleman

« Yanıtla #37 : Ağustos 03, 2008, 08:01:03 ÖS »

Alıntı

Evet dostum seviste garantiden yaptılar önce fotolarını çekip Hondaya yolladılar 1 gün sonra arayıp
aracı getirmemi garantiden yapılacağını belirttiler ve yaptılar.

HanDikaP

« Yanıtla #38 : Ağustos 03, 2008, 08:06:24 ÖS »
Mickcasey benim aracımında arka tampon köşesinde pul pul kalkan boya sıkıntısı vardı.
servise götürdüm garanti kapsamında tamponu komple boyadılar.
Ayrıca bir sıkıntıda sol arka kapı çıtasının üstünde vardı. Öyle taşa felan çarpacak bir yerde
değil.Yani taş çarptı ve oldu felan demesin kimse. Boya kendi kendine çok küçük bir nokta
şeklinde kalktı. Bunuda servis garanti kapsamında boyadı. Fakat 2 ay içinde tekrar aynı yerden
aynı şekilde boya tekrar çıktı. Bende tekrar yolladım servise bu sefer rütuş yaptılar.
Bunun dışında gene ön kapı çıtasının köşesinde boyada nokta şeklinde sıkıntı var.
Onu daha yollamadım.Benim yorumum şudur.
Plastik malzemeleri Honda türkiye çok düzgün boyayamıyor. Original japon 97 VTI aracımda
hiç bu kadar boya sıkıntısı yaşamamıştım. 2007 model aracımda sürekli boya sıkıntısı oluyor.
Servis su bazlı boya kullanılıyor.Ondan dolayı tazyikli yıkamalarda küçük noktalarda kalkma
olabilir felan diyor. O zaman su bazlı boya kullanmasınlar. Böyle saçma şeymi var.Kimse bana
Hondanın boyası sorunsuz başka markalarda da var demesin.
Herkese Kolaylıklar  >=ok

emrere

• Ziyaretçi
« Yanıtla #39 : Ağustos 04, 2008, 08:57:37 ÖS »
Mickcasey frenlerle olan problem düzeldimi disk balata değişince?

Mickcasey

« Yanıtla #40 : Ağustos 05, 2008, 11:39:33 ÖÖ »
Evet duzeldı emre sıfır gıbı oldu ama lastıklerıde degıssem o zaman tam olcak. 10 bın gıder heralde bır daha yaparsa bı daha degıstırtırım :)

Caltunay

« Yanıtla #41 : Ağustos 05, 2008, 01:33:51 ÖS »

Evet duzeldı emre sıfır gıbı oldu ama lastıklerıde degıssem o zaman tam olcak. 10 bın gıder heralde bır daha yaparsa bı daha degıstırtırım :)

Merhaba,
bende de disk sorunu var. Araba 3000km de ve diskler yandı :) Sizdeki problem neydi acaba ?

Mickcasey

« Yanıtla #42 : Ağustos 05, 2008, 02:12:41 ÖS »
sendekının aynısı idi sıcaktan carpılmıs dedıler 100km den sora fren de uguldu dıreksıyonda tıtreme yapıyordu. Emre arkadasın actıgı baslıkta detaylı konustuk ordan bakabılırısn. hondanın sanayı ısı ayıbı altında

Caltunay

« Yanıtla #43 : Ağustos 05, 2008, 02:24:14 ÖS »

sendekının aynısı idi sıcaktan carpılmıs dedıler 100km den sora fren de uguldu dıreksıyonda tıtreme yapıyordu. Emre arkadasın actıgı baslıkta detaylı konustuk ordan bakabılırısn. hondanın sanayı ısı ayıbı altında

Al işte birebir aynısı. Bende de aynı problem oldu. Hangi serviste değiştirdiğinizi öğrenebilirmiyim acaba ? Teşekkürler.

Caltunay

« Yanıtla #44 : Ağustos 05, 2008, 02:40:46 ÖS »
Bu arada dediğiniz başlığa baktım ama bulamadım. Kullanıcı profilinizden bakmak istedim ama sanırım yeni üyeler profil göremiyor. Linkini vermeniz mümkün mü acaba ? Teşekkürler.
« Son Düzenleme: Ağustos 05, 2008, 02:41:34 ÖS Gönderen: Caltunay »

Mickcasey

« Yanıtla #45 : Ağustos 06, 2008, 11:56:37 ÖÖ »
Altunızadde

Mickcasey

« Yanıtla #46 : Ağustos 12, 2008, 08:13:07 ÖS »
evt duzeldı arkadasım

mehmet1971

« Yanıtla #47 : Ağustos 25, 2008, 11:04:37 ÖS »
Aracım 2007 elagance siyah aynı sorunları bende yaşamaya başladım. Ayrıca ön motor kaputunda sayamayacağım kadar taş izi var. oysa ben taşlı yola dahi girmedim. Elimden geldiği kadar otobanı kullanmaya çalıştım.1,5 senede 17000 de olacak iş değil. Daha önceki hiçbir aracımda bu sorunları yaşamadım. Ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu kadar zayıf bir boya olamaz. TAvan da dahi taş izi gibi beyaz noktalar var. Bir türlü anlayamıyorum.

metin16

• Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Ağustos 26, 2008, 09:06:24 ÖS »
bak arkadaşım kendiliğinden olmaz mutlaka birşey sıçramıştır kum yüklü kamyonun arkasın ayaklammışsındır kendiliğinden olmaz byaz nokta ise boyanın altını gösterir.Bir servise git yardımcı olurlar

Mickcasey

« Yanıtla #49 : Ağustos 26, 2008, 10:31:11 ÖS »
bendede var beyaz nokta