TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => New Civic 07 (FK) => Konuyu başlatan: Mickcasey - Ağustos 01, 2008, 08:17:39 ÖS

Başlık: Boya kalitesindeki facia
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 01, 2008, 08:17:39 ÖS
Bugun arabamı yıkıyordum on tamponda sıyah bır nkta gıbı bırsey gordum basınclı su ıle cıkartayım dedım ustune tuttum boya attı. Ya bu kadar mı rezil olur bir arabanın boyası ey insaf ya...
Başlık: Ynt: Boya kalitesindeki facia
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Ağustos 01, 2008, 08:23:54 ÖS
İlginç ..

geçmiş olsun adınıza üzüldüm.
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 08:48:40 ÖS
Ya böyle şeyler duydukça  üzülüyorum... Bu kadar kötümü bu araçların boyası ya... Honda gibi bir markaya hiç yakışmıyor bunlar... Eğer aynı şeyle ben karşılaşırsam satarım bu aracı bir dahada hondaya töbe ederim. Aracıma gıpta edenlerede ibret olur. Honda markasına yanaşmazlar... Yazık çok yazık...
Gönderen: metin16 - Ağustos 01, 2008, 08:59:30 ÖS
o boyadaki sorun değil onu servise götürün yaparlar.Sorun değil ama küçük sinek miğde bulandırır servise götürün boya atması felan değil ben bilirim öyle şeyleri
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 09:14:51 ÖS

o boyadaki sorun değil onu servise götürün yaparlar.Sorun değil ama küçük sinek miğde bulandırır servise götürün boya atması felan değil ben bilirim öyle şeyleri

Madem  biliyorsun ve boya atması değil diyorsun ne o zaman. Açıklayabilirmisin...
Gönderen: metin16 - Ağustos 01, 2008, 09:19:15 ÖS
o boya atması değildir.Kaçaptır.Bu benim araçtada var fazla dikkat edilmese gözükmez görünmez daha tecrübeli kişler görebilir anca yani en iyisi bir servise gidip yaptırmaktır.Açıklayabildimmi kaçap ne derseniz onu uzun anlatmam lazım.Bence arkadaşın dediği sorun bu.Ben boya bölümünde görev aldım eğer çok ciddi sorunlar olsa honda almazdım vede siyah
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 09:28:18 ÖS
kaçap ne bilmiyorum ama kaçapta olsa olmaması gerekir bence. Paylaşım için teşekkürler...
Gönderen: metin16 - Ağustos 01, 2008, 09:30:00 ÖS
birşey değil bu her araç markasında yer alır gözle görükmez yetkili ve tecrübeli kişiler tarafında görünebilir.Ama sorun değildir.Tabi dediğiniz gibi olmammsı gerekir.
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 09:34:15 ÖS

birşey değil bu her araç markasında yer alır gözle görükmez yetkili ve tecrübeli kişiler tarafında görünebilir.Ama sorun değildir.Tabi dediğiniz gibi olmammsı gerekir.

Mickcasey  sorununun bu olduğunu düşünmüyorum o zaman. Eğer bunu yetkili ve tecrübeli kişiler  görebiliyorsa Mickcasey nasıl görebildi.
Gönderen: metin16 - Ağustos 01, 2008, 09:35:19 ÖS
bakın çok dikkat edelirse dedim yazımı iyi takip ederseniz
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 09:40:27 ÖS

Gönderen: metin16 - Ağustos 01, 2008, 09:42:32 ÖS
bir önceki yazım dikkat edilmezse ve yetkili kişiler tarafından dedim ama siz farklı yaklaşım içindeyseniz bilmem yazıda anlaşılmazlık olduysa böyle düzelteyim
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 01, 2008, 09:49:12 ÖS
arkadasım sen ne dıyorsun ya basnclı su tuttum boya kalktı gıttı yarın fotograf cekıp koycam gor bakalım neymıs ne degılmıs
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 09:54:56 ÖS

arkadasım sen ne dıyorsun ya basnclı su tuttum boya kalktı gıttı yarın fotograf cekıp koycam gor bakalım neymıs ne degılmıs

arkadaşın dediği çok açık boya kalktı diyor bunun ötesi yok bence. bunu görmek içinde uzman yada tecrübeli biri olmana gerek yok bence...
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Ağustos 01, 2008, 09:55:50 ÖS
Mickcasey  servise git ve mantıklı bir cevap iste .. ;)
Gönderen: couragepapillon - Ağustos 01, 2008, 10:00:58 ÖS
mrk ettim aracın halini :) kaçap mı boya kalkması mı
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 01, 2008, 10:03:11 ÖS
ya abi ne  mantıgı asker gibi mantıgın bıttıgı yerde civic servis baslıyor her hafta servısteyım zaten arabayı yenıletcem onlara sıfır  balata dısk
taktılar sagolsunlar 3 uncu gıdısımde fren baslıgı altında yazmıstm sorunumu bugunde boya cıktı karsımıza bındıgım gunden berı 1 kere cakmaklıgı kullanmadım kımse ıcmedı aldıgım gunden berı dun ole sıne basayım dedım cakmaklık calısmıyor ya saymaya kalksam sorunlardan roman olur
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 01, 2008, 10:04:43 ÖS
kacaptan kastetıgın sey ne bole boyanın altından cıkan sıyah seymı aracım galaksı gırı ve surttugunde aracı altından sıyah astar gıbı bısı cakıyor bumudur kacap
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 01, 2008, 10:10:00 ÖS
hazır yazmısken yazayım 05 cıvıgımdede basınclı su geldıgınde on caımın lastıgı kalkmıstı tavanla bırlesen :)
Gönderen: white927 - Ağustos 01, 2008, 10:20:59 ÖS
hocam sende çok talihsizmişsin yaa... Umarım başka sorunlarla karşılaşmazsın...
Gönderen: loiz - Ağustos 01, 2008, 10:29:34 ÖS
abiler tabiki burda daha bilgili olanlarınız vardır ama tamponlar standart çıkar fabrikada aracın rengine göre astar atılır boyanır..ve bu parçalar plastik olduğundan sert bi malzeme vurduğunda örneğin taş orayı zedeler ve basınlı su bu zedelenen bölgeyi kaldırabilir.bu benim önceki arabamda başıma geldi (kendi basınçlı suyla yıkama makinem var) hemde ufacık bi taş izine yakından bi su vurdum folyo gibi kalktı kocaman bi siyahlık oluştu tamponumda..lafın kısası bunlar olağan şeyler diye biliyorum ben..birazda şans işi..haklısınız olmaması lazım ama kesinlikle olmıcak bişey değil..siz biraz şansızmışsınız geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzeltirler..
Gönderen: emre16 - Ağustos 01, 2008, 10:37:16 ÖS
bunlar sadece honda da değil her arabada var boya dandikliği ama bunun üstüne gitmeleri lazım...hele hondaya hiç yakışmıyor HONDA ile iletişime geçip toplu tepki göstemek gerekir..veya bayiilere bildirip onlarda durumu fabrikaya iletsinler..yeni, honda alıcakların hevesi bayağı kırılıyo valla yazık çok acil bi durum HOndA İçin sadece 1 kişiden değil her yerde duyuyorum yeni kasadaki boya sorununu...
Gönderen: doan - Ağustos 01, 2008, 11:55:40 ÖS
geçmiş olsun öncelikle.. başınıza gelenlerin benzerleri benimde başıma geliyor. ön kaputun üstü şimdiden çok kötü oldu boya hep kalkmış. araç hep uzun yola çıktığı için taş çarpması vs.vs çok aşndrmış kaput üzerini.
kaçapın ne olduğunu bende bilmiyorum ama kaput ve tampon üzerinde ufak kabartılar var onlar olabilir mi ?
Gönderen: mehmet1971 - Ağustos 02, 2008, 12:15:53 ÖÖ
Benim ön tamponda da var 0,5 cm büyüklüğünde taş izi filan değil. Ayrıca boyada da bir gariplik var. Yıkatmaya artık korkar oldum. Ne kadar silersen sil yine de su izlerini geçiremiyorum. Bir daha siyah mı aslaaaaaaaaaa
Gönderen: doan - Ağustos 02, 2008, 12:26:19 ÖÖ
birde şu böcek pislikleri var ön tampon feci halde. şunlar çıkmıyor çıkmıyor çıkmıyor!!
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 02, 2008, 11:13:08 ÖÖ
Alıntı
abiler tabiki burda daha bilgili olanlarınız vardır ama tamponlar standart çıkar fabrikada aracın rengine göre astar atılır boyanır..ve bu parçalar plastik olduğundan sert bi malzeme vurduğunda örneğin taş orayı zedeler ve basınlı su bu zedelenen bölgeyi kaldırabilir.bu benim önceki arabamda başıma geldi (kendi basınçlı suyla yıkama makinem var) hemde ufacık bi taş izine yakından bi su vurdum folyo gibi kalktı kocaman bi siyahlık oluştu tamponumda..lafın kısası bunlar olağan şeyler diye biliyorum ben..birazda şans işi..haklısınız olmaması lazım ama kesinlikle olmıcak bişey değil..siz biraz şansızmışsınız geçmiş olsun umarım en kısa zamanda düzeltirler..

evt aynen oldu ufak bı sıyah nokta vardı su tuttum kalktı
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 02, 2008, 11:17:04 ÖÖ
(http://img227.imageshack.us/img227/6009/dsc00471wt1.th.jpg)[/URL

fotograf koydum  (http://img227.imageshack.us/my.php?image=dsc00471wt1.jpg)
Gönderen: loiz - Ağustos 02, 2008, 11:18:18 ÖÖ
geçmiş olsun..
Gönderen: kraldisci - Ağustos 02, 2008, 12:25:15 ÖS
honda ya yakışmıyor fotoğrafı koyman iyi olmuş :S geçmiş olsun
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 02, 2008, 02:13:16 ÖS
işte ustekı nokta kadar bısı var dı oradada dedım pıslık heralde basınclı suyu bır koydum butun boya kalktı kocaman oldu. Turkıyedekı yapılan aracın boya kalıtesı bellı ıste. Yurt dısından gelen modeller de boya kalıtesı barız daha ıyı elle dokunarak bıle anlıyabılırsınız her iddaya gırerım. Yazık ya turkıye sartlarında 42 bın ytl verıyorsunuz. Dolara euroya cevırın ve yurt dısında bu fıyata alınabılecek arabalara bakın. Alırken 500ytl fazla al ama adam akıllı malzeme kullan 1000ytl fazla al bıseye benzesın. 42 veren 43 de verır.
Gönderen: metin16 - Ağustos 02, 2008, 09:00:12 ÖS
bakın tamponda deiğinizi daha yeni gördüm eğer böyle deseydiniz kaçap demezdim gövdede bulunan birşeydir kaçap.Aracına taş sıçramıştır tamponuna ve bu taşta orayı sıyırmıştır sende tazikli su tuttuğun için orası kalkmıştır bu kadar basit hondanın hatası felan yok hondaya yakışmıyor gibi laflar kullanmayınız lütfen.Bunu hondaya mal etmeyelim butür olaylar her araç markasında olur tamponda yazdığını yeni gördüm.Lütfen araç boyasında faciya yazısını değiştirelim.Bu hondanın hatsı değil.Lütfen sorunları zararken ilk önce hondaya mal etmeyelim.
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 02, 2008, 11:27:58 ÖS
Nasıl degıl ya her tas gelen yere su sıktıgımızda dokulecekmı bu boya lutfen objektıf olun. Boyadan herkes sıkayetcı kımsenın kendı arabasını kotulemesı gıbı bırsey beklemeyın herkes gordugunu yasadıgını yazıyor.
Gönderen: loiz - Ağustos 02, 2008, 11:43:07 ÖS
arkadaşlar tamam hondanın boyasından çok kişi şikayetçi ama cidden bu tampondaki boya kalkması bütün arabalarda olağan bişi..ben açıklamıştımda hatta..gelen orjinal tamponların astarlanıp gövde rengine boyanması diye.taş vurunca plastik esnek olduğundan boyayı atar bu nomal bişi..bundan evvel citroen arabamızdada yaşadım aynı durumu fiat doblodada yaşadım toyotada yaşadım..ama aldığımız hondalarda yaşamadım sizden duydum ilk defa bu olmıcak olamaz manasında bişey değil..boyayı anlarım ama tamponlar bence şans işi..
Gönderen: eleman - Ağustos 03, 2008, 05:44:05 ÖS

Mickcasey arkadaşa sonuna kadar katılıyorum.

Honda'nın boya kalitesi çok narin ve Hondaya yakışmıyor.

Honda'yı kötülemek için söylemiyorum ama daha önce 7 sene megane1 kullandım aracın tamponuna ve kaportasına birçok
 taş çarpması oldu fakat tamponda herhangi bir boya soyulması olmadı kaportada küçük göçükler oluşmasına rağmen boya
 atması sınırlıydı , babamda şuan 2001 golf var taş çarpmasından yaklaşık 1,5cm göçük var boyada atma yok. Bizim
 Hondalara taşın değmesi bile yeterli geliyor , hemen boya atıyor. Arabaya diyecek bişeyim yok ama boyası.....  

Hatta benim şuandaki Hondamda herhangi bir sürtme darbe vs olmadan arka tamponun sağ uç kısmında boya soyuldu
 neyse garantiden boyadılar.

(http://img388.imageshack.us/img388/1493/1000618fz4.jpg) (http://imageshack.us)

(http://img388.imageshack.us/img388/9281/1000619re7.jpg) (http://imageshack.us)

(http://img388.imageshack.us/img388/9118/1000616im2.jpg) (http://imageshack.us)

Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Ağustos 03, 2008, 05:49:46 ÖS
1 yıl sonra bu tampon ne hale gelecek ama ya :S
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 03, 2008, 05:57:24 ÖS
Alıntı

Honda'yı kötülemek için söylemiyorum ama daha önce 7 sene megane1 kullandım aracın tamponuna ve kaportasına birçok
 taş çarpması oldu fakat tamponda herhangi bir boya soyulması olmadı kaportada küçük göçükler oluşmasına rağmen boya
 atması sınırlıydı , babamda şuan 2001 golf var taş çarpmasından yaklaşık 1,5cm göçük var boyada atma yok. Bizim
 Hondalara taşın değmesi bile yeterli geliyor , hemen boya atıyor. Arabaya diyecek bişeyim yok ama boyası.....  

Hatta benim şuandaki Hondamda herhangi bir sürtme darbe vs olmadan arka tamponun sağ uç kısmında boya soyuldu

arkdaısm fotografını koymusun ya aynı olay da benım on tamponla camurluk bırlesmesınde var koseden atmıs boya hıc bır darbe ve bısı yok bunu servısten halledebılıyorsak bende gotureyım. Bu kadar ornekler goz onunde var ve hala yaptıgımız yorumlar elestırılılıyor daha ne dıyeyım..
Gönderen: bErAt y!G!t - Ağustos 03, 2008, 07:14:26 ÖS

Alıntı

arkdaısm fotografını koymusun ya aynı olay da benım on tamponla camurluk bırlesmesınde var koseden atmıs boya hıc bır darbe ve bısı yok bunu servısten halledebılıyorsak bende gotureyım. Bu kadar ornekler goz onunde var ve hala yaptıgımız yorumlar elestırılılıyor daha ne dıyeyım..
+1903

..........................DyrbkrLy
Gönderen: eleman - Ağustos 03, 2008, 08:01:03 ÖS

Alıntı

Evet dostum seviste garantiden yaptılar önce fotolarını çekip Hondaya yolladılar 1 gün sonra arayıp
aracı getirmemi garantiden yapılacağını belirttiler ve yaptılar.
Gönderen: HanDikaP - Ağustos 03, 2008, 08:06:24 ÖS
Mickcasey benim aracımında arka tampon köşesinde pul pul kalkan boya sıkıntısı vardı.
servise götürdüm garanti kapsamında tamponu komple boyadılar.
Ayrıca bir sıkıntıda sol arka kapı çıtasının üstünde vardı. Öyle taşa felan çarpacak bir yerde
değil.Yani taş çarptı ve oldu felan demesin kimse. Boya kendi kendine çok küçük bir nokta
şeklinde kalktı. Bunuda servis garanti kapsamında boyadı. Fakat 2 ay içinde tekrar aynı yerden
aynı şekilde boya tekrar çıktı. Bende tekrar yolladım servise bu sefer rütuş yaptılar.
Bunun dışında gene ön kapı çıtasının köşesinde boyada nokta şeklinde sıkıntı var.
Onu daha yollamadım.Benim yorumum şudur.
Plastik malzemeleri Honda türkiye çok düzgün boyayamıyor. Original japon 97 VTI aracımda
hiç bu kadar boya sıkıntısı yaşamamıştım. 2007 model aracımda sürekli boya sıkıntısı oluyor.
Servis su bazlı boya kullanılıyor.Ondan dolayı tazyikli yıkamalarda küçük noktalarda kalkma
olabilir felan diyor. O zaman su bazlı boya kullanmasınlar. Böyle saçma şeymi var.Kimse bana
Hondanın boyası sorunsuz başka markalarda da var demesin.
Herkese Kolaylıklar  >=ok
Gönderen: emrere - Ağustos 04, 2008, 08:57:37 ÖS
Mickcasey frenlerle olan problem düzeldimi disk balata değişince?
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 05, 2008, 11:39:33 ÖÖ
Evet duzeldı emre sıfır gıbı oldu ama lastıklerıde degıssem o zaman tam olcak. 10 bın gıder heralde bır daha yaparsa bı daha degıstırtırım :)
Gönderen: Caltunay - Ağustos 05, 2008, 01:33:51 ÖS

Evet duzeldı emre sıfır gıbı oldu ama lastıklerıde degıssem o zaman tam olcak. 10 bın gıder heralde bır daha yaparsa bı daha degıstırtırım :)

Merhaba,
bende de disk sorunu var. Araba 3000km de ve diskler yandı :) Sizdeki problem neydi acaba ?
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 05, 2008, 02:12:41 ÖS
sendekının aynısı idi sıcaktan carpılmıs dedıler 100km den sora fren de uguldu dıreksıyonda tıtreme yapıyordu. Emre arkadasın actıgı baslıkta detaylı konustuk ordan bakabılırısn. hondanın sanayı ısı ayıbı altında
Gönderen: Caltunay - Ağustos 05, 2008, 02:24:14 ÖS

sendekının aynısı idi sıcaktan carpılmıs dedıler 100km den sora fren de uguldu dıreksıyonda tıtreme yapıyordu. Emre arkadasın actıgı baslıkta detaylı konustuk ordan bakabılırısn. hondanın sanayı ısı ayıbı altında

Al işte birebir aynısı. Bende de aynı problem oldu. Hangi serviste değiştirdiğinizi öğrenebilirmiyim acaba ? Teşekkürler.
Gönderen: Caltunay - Ağustos 05, 2008, 02:40:46 ÖS
Bu arada dediğiniz başlığa baktım ama bulamadım. Kullanıcı profilinizden bakmak istedim ama sanırım yeni üyeler profil göremiyor. Linkini vermeniz mümkün mü acaba ? Teşekkürler.
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 06, 2008, 11:56:37 ÖÖ
Altunızadde
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 12, 2008, 08:13:07 ÖS
evt duzeldı arkadasım
Gönderen: mehmet1971 - Ağustos 25, 2008, 11:04:37 ÖS
Aracım 2007 elagance siyah aynı sorunları bende yaşamaya başladım. Ayrıca ön motor kaputunda sayamayacağım kadar taş izi var. oysa ben taşlı yola dahi girmedim. Elimden geldiği kadar otobanı kullanmaya çalıştım.1,5 senede 17000 de olacak iş değil. Daha önceki hiçbir aracımda bu sorunları yaşamadım. Ne yapacağımıda bilmiyorum. Bu kadar zayıf bir boya olamaz. TAvan da dahi taş izi gibi beyaz noktalar var. Bir türlü anlayamıyorum.
Gönderen: metin16 - Ağustos 26, 2008, 09:06:24 ÖS
bak arkadaşım kendiliğinden olmaz mutlaka birşey sıçramıştır kum yüklü kamyonun arkasın ayaklammışsındır kendiliğinden olmaz byaz nokta ise boyanın altını gösterir.Bir servise git yardımcı olurlar
Gönderen: Mickcasey - Ağustos 26, 2008, 10:31:11 ÖS
bendede var beyaz nokta
Gönderen: rserkan - Ağustos 27, 2008, 01:13:31 ÖÖ
yok o beyaz nokta boyanın özelliği arabanın kaç model ne kadar km yaptığını servis oradan biliyor :)
Gönderen: metin16 - Ağustos 27, 2008, 08:42:27 ÖS
hondaya yakışmayan açıklamalardan kaçınalım
Gönderen: rserkan - Ağustos 27, 2008, 11:09:55 ÖS
yok ben sadece olumsuz bir durumu espirili bir şekilde yazmak istedim. kaçındım yani...
Gönderen: metin16 - Ağustos 28, 2008, 08:43:47 ÖS
olumsuzluğu yok bu beyaz noktanın oluşması taş sıçramsında olur.Espiriye devam :))
Gönderen: mehmet1971 - Ağustos 28, 2008, 10:44:05 ÖS
Metin Bey taş sıçraması olduğunu bende biliyorum.Ama daha önce ki hondalarımda dahil olmak üzere mucurlu yolun alasına girdim. Böyle birşeyle karşılaşmadım. Dün servise gittim. Beyaz nokotalara taş izi, dairesel seyrelmelere kuş pisliği, tampon soyulmasına da darbe dediler. Tekbaşın müdürünün kendi siyah aracı her iki tamponda benimkinin 3 katı soyulmuş. Bu damı darbe dedim. Olabilir dediler. Ayrıca serviste gördüğüm bütün siyah araçların boyası çok kötü idi. Hepsinde beyaz noktalar aşırı derecede mevcuttu.Ben  araçların boyasında bir yumuşaklık olduğu kanaatideyim. Tırnağınızla ön tampona hafif dokunun hemen iz kalıyor. 2005 hondama 45000 km bindim her türlü yola girdim böyle birşey görmedim.Serviste resimlerini filan çekip merkeze  e-mail attılar ama bir şey çıkacağını sanmıyorum. 8 yıldan ber serviste bu kadar ilgi görmemişti. Çünkü gitmeden önce merkeze mail atmıştım. Demekki böyle yapmak gerekiyor.
Gönderen: metin16 - Ağustos 29, 2008, 08:38:46 ÖS
birşey çıkmaz yaprlar benime aracım siyah benim araçtata aynı beyazlıklar vardı ben kendim onları yok ettim.Siyah araçta alttan beyaz noktanın çıkması normal.Ama boya olarak birşey diyemem şuana kadar olumsuz sonuç almadım.Geçmiş olsun kafanızı takmayınız.Bende 2000 yılından beri honda kullanırım 2 yılda bir değiştirerek .
Gönderen: emre_ege21 - Eylül 01, 2008, 07:54:04 ÖÖ
Kardeşler bide şunu söyleyim size benim yıkamacım bi gün tazziği açmış ve kendi aracının ön tamponunun bütün boyası atmış bana yıkamacılar bu konuya pek önem vermezler dedi sadece yıkar geçerler aracı dedi yani bilginiz olsun sonuçta çoğu arkadaşım yıkamacıda yıkatıyo aracını en ufacık bişeyde insanın içi gidiyo  >=ok
Gönderen: SERVET - Eylül 01, 2008, 10:04:27 ÖÖ
Arkadaşlar ben bu konuya çözümü buldum.
Aldım 1 şampuan Mequiars dan. birde orijinal deniz süngeri (biraz pahalı gerçi ama inanın değiyor deniz süngeri pamukla yıkıyorsunuz varsayın aracınızı öyle yani ) yıkamacıma gidiyorum. Kendimde yıkayacaksam, onlarada yıkatacaksam mutlaka kendi şampuanımı, kendi süngerimi kuıllandırıyorum ve en nemlisi kesinlikle tazyikli su ile yıkamıyorum, yıkatmıyrum. Hortumla kendi halinde su tutturuyorum. Koskoca kayaları kuma çeviren su en güçlü şeydir o tazyikle arabaya tutturursanız ne olacağını hayal bile edemezsiniz ne boya koruma dayanır nede başka bir şey. Ama Buluşmalarda falan görürsünüz aracımda ne çizik vardır ner hare nede dairesel yıkama çizikleri. Siyah 2008 Civic var hani şu boyası sakat denilenlerden :) Şükür şu ana dek ne ufak bir sıkıntım olmadı inşallah böyle devam eder.
Gönderen: metin16 - Eylül 01, 2008, 08:58:14 ÖS

Kardeşler bide şunu söyleyim size benim yıkamacım bi gün tazziği açmış ve kendi aracının ön tamponunun bütün boyası atmış bana yıkamacılar bu konuya pek önem vermezler dedi sadece yıkar geçerler aracı dedi yani bilginiz olsun sonuçta çoğu arkadaşım yıkamacıda yıkatıyo aracını en ufacık bişeyde insanın içi gidiyo  >=ok

yıkamacıya gidene kadar özel yıkama şirketleri var çok cüzi miktarlara yıkıyorlar 1 hafta toz tutmuyor
Gönderen: Kemall - Ocak 31, 2009, 02:48:18 ÖS
genellikle tampon plastik olduğundan , plastik  üzerinde boya kalkması normel denilmiş, ama aynı olay benim gövdede oldu, gözüme ilişen bir lekeyi çıkarmak için basınçlı su tuttuğumda  hem o bölgedeki boya kalktı hemde biraz sac göçtü, üstelik kendi makinam 100 bar basınçlı ufak bir şey, yıkamacıların kullandığı 250 bar olanında değil
Gönderen: Mickcasey - Ocak 31, 2009, 03:02:25 ÖS
Al işte burdan yak sonra biz bişi dedikmi mickcasey butun sorunlarda senımı buluyor oluyor.
Gönderen: seferad - Ocak 31, 2009, 03:38:06 ÖS
kötü olmuş aracın usta komple kapıyı boyatman lazım oda malum boyalı gecer artık
Gönderen: asmaz - Ocak 31, 2009, 09:04:16 ÖS
aynen katılıyorum honda civiclerin boyaları cok ama cok basarız ben bu kadar kötü kalite görmedim:S
Gönderen: eczem - Şubat 01, 2009, 02:06:36 ÖS
bende katılıyorum kaputtaki kuş pisliği bir türlü çıkmamıştı pastayı denedik onunlada gitmedi servise götürdük boyanması lazım pislikteki asit boyayı götürmüş dediler daha boyatmadık ayrıca stepnenin altıındaki boyalı kısın paslanmaya başlamış yeni gördüm malesef  :-[ ](*,)
Gönderen: dewir - Şubat 01, 2009, 02:33:07 ÖS
önce geçmiş olsun  diyim  ama ben  olaya senin kadar karamsar yaklaşmıyorum  kardeş  neden  dersen  sonuçta bu binmiş olduğumuz araçlar kul yapısı  ve hepsinde sorunlar oluryor örneğin  bi arkadaşımda MERCEDES AMG var 300,000 tl ye aldı  ve ön tamponda boya kağıt gibi söküldü gitti  ama serviste hallettiler yapacak birşey yok
Gönderen: mehmet1971 - Şubat 02, 2009, 12:03:28 ÖÖ
Ben aracımı sattım. Sorunlarını bir türlü halledemedim. Servis ne dersen de her zaman kendini hakklı çıkaracak bir şey buluyor. Bir ay bekledim. Ne arayan var ne soran. Lütfen biraz ilgi. Toyotaya almak için değil bakmak için gittim. Adamlar nerede ise beni her gün arıyorlar.Sowromlarında da müthiş ilgigösterdiler.  7 yıldan beri hondanın bütün  Türkiye de üretilen civic modellerine aldım.  Ben hiçbir honda da bu ilgiyi görmrdim. Eğer corolla hoşuma gitseydi alırdım. Ne yazıkki tipi işçilik hoşuma gitmedi. Ama civic yenilene kadar artık civic te kesinlikle düşünmüyorum.
Gönderen: Kemall - Şubat 02, 2009, 03:02:29 ÖS

Ben aracımı sattım. Sorunlarını bir türlü halledemedim. Servis ne dersen de her zaman kendini hakklı çıkaracak bir şey buluyor. Bir ay bekledim. Ne arayan var ne soran. Lütfen biraz ilgi. Toyotaya almak için değil bakmak için gittim. Adamlar nerede ise beni her gün arıyorlar.Sowromlarında da müthiş ilgigösterdiler.  7 yıldan beri hondanın bütün  Türkiye de üretilen civic modellerine aldım.  Ben hiçbir honda da bu ilgiyi görmrdim. Eğer corolla hoşuma gitseydi alırdım. Ne yazıkki tipi işçilik hoşuma gitmedi. Ama civic yenilene kadar artık civic te kesinlikle düşünmüyorum.

Almak için gidince hepsi yaltaklanır, ama servise git gene kimse yüzüne bakmayacak
Gönderen: dewir - Şubat 02, 2009, 04:01:43 ÖS
abi sizin servis seçiminiz hatalı o zaman ya ben servisten randevu alacağım zaman  adamlar siz zahmet etmeyin  biz aracı aldıralım akşamada teslim ederiz diyorlar ne yapacaklarını  şaşırıyorlar valla demekki birazda şans
Gönderen: Quantum - Şubat 02, 2009, 04:36:31 ÖS

abi sizin servis seçiminiz hatalı o zaman ya ben servisten randevu alacağım zaman  adamlar siz zahmet etmeyin  biz aracı aldıralım akşamada teslim ederiz diyorlar ne yapacaklarını  şaşırıyorlar valla demekki birazda şans

kesinlikle katılıyorum
Gönderen: tunermania - Şubat 02, 2009, 06:08:23 ÖS
abi bu resmi çekip honda Türkiye'ye mail atıcaksın.gerekirse yasal yola başvuracağını soylemelisin.sonuçta fabrikasyon ürünlerde birebir her ürünün aynı çıkması mümkün değil ancak bunun tespit edilip ücretsiz onarılması gerekir.
Gönderen: qral - Şubat 02, 2009, 06:27:36 ÖS
bende ford escord vardı, tampona bi taş geldi, vampla yıkarken boya açıldıda açıldı. en son satarken greyfurt büyüklüğündeydi açılma. tamponlarda bu oluyo malesef , sadece hondaya özgü diil yani.
Gönderen: Kemall - Şubat 02, 2009, 07:47:06 ÖS

yalova küçük yer kaç honda varki, adamlar doğal olarak müşteri arayışı içindeler, burada en küçük işlem 3 günden önce tamamlanamıyor, sadece tampon boyası için 5 gün bekledim, ve aynı gün 22 araba onarılıp teslim edildi
Gönderen: dewir - Şubat 02, 2009, 08:18:34 ÖS

yalova küçük yer kaç honda varki, adamlar doğal olarak müşteri arayışı içindeler, burada en küçük işlem 3 günden önce tamamlanamıyor, sadece tampon boyası için 5 gün bekledim, ve aynı gün 22 araba onarılıp teslim edildi

yok YALOVA da zaten honda servisi yok  BURSA ya gidiyorum ben  bursa yeterince büyüktür heralde kemal  abi bu tamamen servis kalitesine bağlı düşünün bursadan yalovaya aracı almaya gelecek adamlar 70 km lik bir yol
Gönderen: Mahir TÜRKMEN - Şubat 02, 2009, 08:20:51 ÖS
Marmara Honda dan şikayetçi olanda duymadık daha arkadaşlar ;) İstanbul

Servisten servise farkediyor .
Gönderen: dewir - Şubat 02, 2009, 08:27:37 ÖS

Marmara Honda dan şikayetçi olanda duymadık daha arkadaşlar ;) İstanbul

Servisten servise farkediyor .

evet marmara hondayı banada çok met ettiler ama 2 saatle kaçırdılar ben teklif istemiştim teklifi 2 saat geç verdiler ben aracı almıştım :( hayırlısı artık 2. aracı ordan alıcaz inş.

mesela bende yalovadaki ford dan çok  şikayetçiyim bir servis bu kadarmı ilgisiz olur
Gönderen: tekirdağ - Şubat 04, 2009, 08:00:07 ÖS
boya sorununa bende katılıyorum arkadaşlar..ne kuş pisliğinin ne taş vurmasının ne de yer yer kalkan boyanın çaresini bulamadım..6 ayda bir ziebart diamond gloss yaptırmama kaputa komple film çektirmeme rağmen ben bu işi çözemedim...kimse kusura bakmasın amma bence honda bu boya işini yapamamış.en azından benim kullandğığm siyah renkte başaramamış..kral çıplak demeye dilim varmıyor amma....
Gönderen: dewir - Şubat 05, 2009, 02:41:59 ÖS
arkadaşlar bu kuş pisliği olayına çok  dikkat etmemiz lazım gerçekten büyük bir problem  bu  ama yapacak bişey yok  tabi  bunnarın altına bez bağlayamıyoruz ama en azından  kuş pisliğini gördüğümüz zaman  en kısa sürede aracımızı yıkatmamız lazım bi arkadaşım aracını biyere parketmiş iş için istanbula gitmiş 3 gün sonra geliyor ve araç tanınmaz halde yıkatmaya veriyor ama nafile pasta cila çektirdi kısmen  temizlendi ama araç damalı eşşek gibi oldu (siyah) gerçekten  çok kötü bir durum
Gönderen: Quantum - Şubat 05, 2009, 02:44:24 ÖS
ağaçların altına, bina altlarına elektrik direkleri altına park etmeyin benim gibi, işlem tamam :)
Gönderen: dewir - Şubat 05, 2009, 02:46:59 ÖS

ağaçların altına, bina altlarına elektrik direkleri altına park etmeyin benim gibi, işlem tamam :)

Quantum İYİ diyonda kardeş  kuş bu  ne bok yiyeceği belli olmuyoki  bakıyon  havada uçarkende  kafana pisleyivermiş  bizde kendimizi kandırıyoz talih kuşu  ne talihi  bildiğin kuş boku işte :):):):):):)
Gönderen: Quantum - Şubat 05, 2009, 02:57:35 ÖS
:))
Gönderen: umut - Şubat 05, 2009, 03:27:01 ÖS
pet şişeye boyasından doldurdum serviste çok ince uçlu fırçayla rötuşluyorum
Gönderen: eczem - Şubat 05, 2009, 05:29:54 ÖS

arkadaşlar bu kuş pisliği olayına çok  dikkat etmemiz lazım gerçekten büyük bir problem  bu  ama yapacak bişey yok  tabi  bunnarın altına bez bağlayamıyoruz ama en azından  kuş pisliğini gördüğümüz zaman  en kısa sürede aracımızı yıkatmamız lazım bi arkadaşım aracını biyere parketmiş iş için istanbula gitmiş 3 gün sonra geliyor ve araç tanınmaz halde yıkatmaya veriyor ama nafile pasta cila çektirdi kısmen  temizlendi ama araç damalı eşşek gibi oldu (siyah) gerçekten  çok kötü bir durum

Aynı şey benimde başıma geldi yukarıda da demiştim zaten sinir bozucu bir durum
Gönderen: tekirdağ - Şubat 05, 2009, 09:44:26 ÖS
arabaya komple kaput koruyucu filim mi kaplatsak acaba.?
Gönderen: kadiir_ - Şubat 06, 2009, 12:26:00 ÖÖ
arkadaşlar benim arabanın da ön tampon boyası birkaç yerden soyulmuştu we servise başka bir sorun için gitmiştim servis yetkilileri kendileri bu durumu farkedip hatanın boyadan dolayı kaynaklandıını we garantıden boyayacaklarını söledıler eğer sorunu olan arkadaşlar warsa çözüm bulamıolarsa honda marmaraya gitmelerini öneririm..
Gönderen: berceste - Şubat 06, 2009, 03:19:58 ÖS
ARKADAŞLAR apartman altındayken araba ,densizin biri tampona çarpmış.. tabi kimin çarptığını bilemiyorsun onu Allah'a havale ediyorum.. benim sormak istediğim şu servise sordum 100 tl lik bir masrafla boyayı halledebileceklerini söylediler.. ancak boyatırsam ilerde bir problem çıkarır mı satmaya kalktığımda.. bu konuda tecrübeli arkadaşalrım vardır sanırım yardımcı olursanız sevinirim.. hondacı dostlarım.. Tabi hondanın boya konusunda sınıfta kaldığını da çoktan kabullendim.. boya pul pul dökülmeye başaldı..
Gönderen: esiretti - Şubat 06, 2009, 04:04:33 ÖS

ARKADAŞLAR apartman altındayken araba ,densizin biri tampona çarpmış.. tabi kimin çarptığını bilemiyorsun onu Allah'a havale ediyorum.. benim sormak istediğim şu servise sordum 100 tl lik bir masrafla boyayı halledebileceklerini söylediler.. ancak boyatırsam ilerde bir problem çıkarır mı satmaya kalktığımda.. bu konuda tecrübeli arkadaşalrım vardır sanırım yardımcı olursanız sevinirim.. hondacı dostlarım.. Tabi hondanın boya konusunda sınıfta kaldığını da çoktan kabullendim.. boya pul pul dökülmeye başaldı..

Satışta problem olmaz, tampon altı üstü benim arabam turuncu 3 kere turuncuya boyandı 1 kere kırmızıya toplam 5 kere boyandı. :D . Tabi ki eski model araç olacak nomal ama, 0 araçta da tampon boyalı diye millet vık gık ederse, gitsin "0" alsın yani... Birde tamponun çatlak ve ya kırık halinin resmini çekersen, satarken söylersin böyle bi durum olmuştu diye. İyi günler...
Gönderen: civic72 - Şubat 08, 2009, 12:35:10 ÖÖ
honda gibi büyük markaya böyle olaylar yakışmıyor bu tür şeyler yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun
Gönderen: pierre34309 - Şubat 08, 2009, 01:07:30 ÖS
Bence Mevcut Türkiye sartlarinda tamponu bir yere sürtmeden ve vurmadan dolaşmak hemen hemen imkansız, dolayısıyla kafana takma bence buna bir kusur olarak bakilmasi bile yanlış bence ama araci satarken bazilari herşeyi kullanmak ister, bu esnada iş sana düşüyor. Boyatmadan önce birkac acidan fotosunu alirsan iyi olur, saklarsin. Kazasız belasız kullanman dileklerimle...

Gönderen: berceste - Şubat 08, 2009, 09:20:15 ÖS
teşekkürler pıerre. Allah kimseye kaza bela vermesın.. çok haklısın Türkiye şartlarında bir yere vurmamak kırmamak mümkün değil hele ki Güneydoğuda.. yollar berbat..
Gönderen: asmaz - Şubat 09, 2009, 03:42:54 ÖS

yapmayı dusunmedim deil 2 bucuk milyara yaparım dedi bana autowax
Gönderen: Kemall - Şubat 09, 2009, 05:20:53 ÖS

kaput kruyucu fiimemi dedi o fiyatı, çüş yani, o paraya arabayı komple folyo kaplatırsın be
Gönderen: tekirdağ - Şubat 09, 2009, 10:51:37 ÖS

sadece bir kaput önü için bile 70-100tl istiyorlarsa...
Gönderen: tekirdağ - Şubat 09, 2009, 10:54:19 ÖS
merak ediyorum bu boya işine kızıpta  >%Sakin arabayı komple kendine göre boyatan varmıdır?
Gönderen: dewir - Şubat 09, 2009, 10:55:37 ÖS
koruma yapacağıma aracı  1 lira ucuz veririm daha iyi
Gönderen: emrehanci - Şubat 11, 2009, 11:31:49 ÖS
nbr  abicim.sen buralara damı üye olmuştun.
bilmiyordum.
görünce yapıştırayım slm  ı dedim.
:):):):

kaput kruyucu fiimemi dedi o fiyatı, çüş yani, o paraya arabayı komple folyo kaplatırsın be
Gönderen: Kemall - Şubat 11, 2009, 11:43:24 ÖS

nbr  abicim.sen buralara damı üye olmuştun.
bilmiyordum.
görünce yapıştırayım slm  ı dedim.
:):):):

Honda nerde ben orda, sende yeni düştün galiba ha

Gönderen: couragepapillon - Şubat 13, 2009, 04:57:23 ÖS
@tekirdağ ciddi ciddi kırmızıya boyatmayı düşünüyorum
Gönderen: Mickcasey - Şubat 13, 2009, 11:13:50 ÖS
Adam akıllı boyarlarsa gusel olur alemde tek olursun 1 akım baslatırsın :D
Gönderen: tekirdağ - Şubat 15, 2009, 11:47:04 ÖS
bir cesur çıkıp yaptısa arkası gelecek gibi duruyor...