Gönderen Konu: Honda mı ?Mercedes mi?  (Okunma sayısı 63253 defa)

logıcthıs

Ynt: Honda mı ?Mercedes mi?
« Yanıtla #50 : Eylül 01, 2011, 01:16:21 ÖS »
abicim suyunu çıkartmayın ya... ezbere fanatizm yapmayın... kompresör dediğin turbo yada süper chargerın bağlı olduğu aygıt (gaz pompası yani)... mercedes supercharger demiyor da komressor diyor olay ondan ibaret. chargerı nerde honda buldu ya, abartmayın... biz de seviyoruz arabamızı ama uçmayın yani! supercharger da ilk kez 1885 de daimler tarafından kullanılmış... honda ne alaka? hondanın hiç superchargerlı makinesi yok bile!

üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptığı doğru da 200bini devirmiş bir mercedesin de ağır bakımlarının yaklaştığı da yadsınamaz bir gerçek... üstelik ucuz de değil parçası... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git başka bi arabanın sıfırını al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliğine lüzum yok... yapmanız gereken bi seçim, o da kişiden kişiye değişir!
+1

MerT01__civic

« Yanıtla #51 : Eylül 01, 2011, 01:17:36 ÖS »
üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptığı doğru da 200bini devirmiş bir mercedesin de ağır bakımlarının yaklaştığı da yadsınamaz bir gerçek... üstelik ucuz de değil parçası... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git başka bi arabanın sıfırını al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliğine lüzum yok... yapmanız gereken bi seçim, o da kişiden kişiye değişir!
+1905 tamam mercedes'te onuda insan yapıyor.. 200bini devirmiş illaki bişeler çıkıcak ne olacağı belli olmaz yani.. mercedes'in parçalarıda pahalı.. tamamen duygusal ;)

cobra34

« Yanıtla #52 : Eylül 01, 2011, 01:43:03 ÖS »
abicim suyunu çıkartmayın ya... ezbere fanatizm yapmayın... kompresör dediğin turbo yada süper chargerın bağlı olduğu aygıt (gaz pompası yani)... mercedes supercharger demiyor da komressor diyor olay ondan ibaret. chargerı nerde honda buldu ya, abartmayın... biz de seviyoruz arabamızı ama uçmayın yani! supercharger da ilk kez 1885 de daimler tarafından kullanılmış... honda ne alaka? hondanın hiç superchargerlı makinesi yok bile!

yuhhh yani,çok güzel sallamışın,üstelik nezakettente çok uzaksın.senin gibilerin bilemiyeceği bir bilgi bu.honda kesinlikle seri üretime geçmediği için kompresssor mercedese ait gibi görünüyor.
kompressor un  malum mantığı kranktan güç alması,performans iyi ve sorunsuz ama yakıt çok..olay bu.
bidaha öyle suyunu çıkartma,abartma gibi seviyeni belirten laflar kullanmazsan sevinirim.

ursus

« Yanıtla #53 : Eylül 01, 2011, 02:17:59 ÖS »
+1905 tamam mercedes'te onuda insan yapıyor.. 200bini devirmiş illaki bişeler çıkıcak ne olacağı belli olmaz yani.. mercedes'in parçalarıda pahalı.. tamamen duygusal ;)

eskiler mercedes e kaya motor derdi. kompresörsüz olanları keza öyle, kompresörden sonra bir takım aksaklıklar çıkıyor, buna rağmen ingiltere'nin sorunsuzluk değerlendirmesinde her sene toyota ve honda'dan önce geliyor. yani bu sitede 900.000 mil yapmış accordu öve öve bitiremiyorsak, japonlara sorunsuzluk ruhunu aşılayan almanlara burda giydirmenin anlamı yok.

ben toyota'ya da honda'yı da 85 modelden sonra bilirim. gidin etiler'e nasyonel'de satılık 50 model sl duruyor. alıcı gibi gidin, çalıştırsın o motoru, sadece sesini dinleyin. anahtar değmemiş. keza, 60 model kırlangıç kasalar öyle. mercedesin her bir modeli koleksiyon değerindedir. mercedes insan yapısı değil yüksek alman mühendisliği yapısıdır. bmw için burda konuşsanız hadi be sende derim. ne bileyim opel olsun, vw olsun. hepsini toplasanız bir mercedes etmez gözümde. yani başlık bile komik duruyor.

ben sizin anladığınız dilden bir örnek olay anlatayım.

arabayı yeni almışım. 1000 km doldurmaya çalışıyorum. mersin'in çeşmeli- kuyuluk arası ücretsiz otoyolu vardır. bilinçli sürücüler genelde hız denemelerini, rollerini falan orda yaparlar. insanlar otobandan genelde kuyuluktan çıktığı için, kuyuluk çeşme arası tenha kalır.

aldım arabayı altıma, bi heyecan bi heyecan.  debriyaj işe yaramaz, pedalda gazı 1 saniye sonra iletiyor ama, aracın 2. ve 3. vitesi allah var canavar gibi. kanımı kaynatıyor. son virajı döndüm artık düzlüğe çıktım. 165- 170 arası seyrediyorum. motor yüksek devirde, müthiş bir uğultu var. bundan pek haz etmiyorum. amacım arabayı tanımak olduğundan ayağımı gazdan çektim. aynada bi karartı gördüm. vites küçültmek için debriyaja bastım. uğultu kesildi. tahminen 98 model e200. hızım hala 170 lerde. araç yanımdan çok süratli geçti. 200km üstü diye tahmin ediyorum. ve gram motor sesi duymadım. araç yolla bütünleşmişti sanki. birlikte yaşıyorlardı. yani o duyguyu anlatamam. sizin eski dediğiniz araç, zamanı problem edinmekten çoktan vazgeçmiş. sadece yol ve kendi. başka hiç bir şey umrunda değil. yemin ederim, ben aracımı beyaz bir bengal gibi görüyorum hep, ama o arkasından izlediğim makinenin aslan olduğuna yemin edebilirim.

işte arkadaşın şu an yaptığı bu muhakemeyi ben 2 sene önce bu günlerde yapıp, mercedes'in ölüsünün altın değerinde olduğuna kanaat getirdim.

BHAAL

« Yanıtla #54 : Eylül 01, 2011, 10:48:31 ÖS »

yuhhh yani,çok güzel sallamışın,üstelik nezakettente çok uzaksın.senin gibilerin bilemiyeceği bir bilgi bu.honda kesinlikle seri üretime geçmediği için kompresssor mercedese ait gibi görünüyor.
kompressor un  malum mantığı kranktan güç alması,performans iyi ve sorunsuz ama yakıt çok..olay bu.
bidaha öyle suyunu çıkartma,abartma gibi seviyeni belirten laflar kullanmazsan sevinirim.

birincisi sana kimse terbiyesizce bişey söylemedi... o terbiyesizliği yapan sensin... "senin gibi" kim birader? sen beni nerden tanıyosun da bu cümleyi kurabiliyosun? bayram günü beni delirtme!!! ikincisi atıp tutuyosun, bi tane bile delil bulamazsın bu söylediğine... küçük insanlar gibi kulaktan dolma bilgilerle desteksiz konuşup üste çıkmaya kalkma, yalan söylüyosun!!! konuyla alakalı değil o yüzden uzatıp tepemi attırma... ilgilenen olursa diye aşağı bikaç link veriyorum... isteyen okur, istemeyen hiçbişeyi okumaz böyle kendi söyler kendi inanır!

seri üretime geçmemiş de bulmuş da üretmemiş de... terenenni mevzularına bir iki sağlam bilgi ekle de ortaya atlama bi daha öyle cahil cahil! al sana mercedes motorları, charger tarihi üstüne bi de honda motorları... buyur aralarından seç, öğren bir iki bişey!

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_M111_engine

http://en.wikipedia.org/wiki/Compressor

http://en.wikipedia.org/wiki/Supercharger

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Honda_engines

http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharger

pinqes

« Yanıtla #55 : Eylül 01, 2011, 11:32:15 ÖS »
ABS mesela . . . yanlış bilmiyorsam mercedes tarafından 1978 de S serisinde standart donanım olarak sunulmuş...

Ne alaka diyebilirsiniz... Bunun için bir mercedesle seyahat etmeniz ve şöforun yaptığı panik frende ki durma olayını yaşamanız gerekli... ya da ne bileyim kar ve tipi inadına devam ederken, zemindeki kar ve buz tabakasına inat arkadan çekişli (şaftlı) bir arabanın sağını solunu oynatmadan yolda adam gibi gidişine tanıklık etmeniz gerekli...

ya da yukarıdaki arkadaş gibi, yolculuk esnasında camlardan birini açtığınızda dış dünya daki seslerin araısnda mersonuzun sessizliğine tanıklık etmeniz, kabin içindeki inanılmaz hava sirkülasyonuna ve ısı dağılımına en önemlisi evet gerçekten en önemlisi SES YALITIMINA tanıklık etmeniz lazım . . .

Bu yazdıklarım sözünü ettiğim şirket aracında 250 Bin km yapmış şöfor abimize ait.

can98

« Yanıtla #56 : Eylül 01, 2011, 11:34:49 ÖS »
2011 Sıfır Honda civic elegans mı daha mantıklı?
Yoksa 2001-2002 Mercedes E200 komp mü daha mantıklı.
Biri sıfır ama diğeride merso siz olsanız hangisini seçerdiniz ikiside aynı fiyatta hemen hemen. >=ok

biri 2001 biri 2011 aralarında 10 yıl var :! tabiki honda civic elegans :) 2001 model döküntü arabayı napacaksın :)

ctr07

« Yanıtla #57 : Eylül 03, 2011, 05:16:15 ÖS »
bu konunun cevabını kişinin beklentileri belirler konfor performans yıldız istiyosan merso 0 olsun ilk kontağına ben basıyim vb. ni istiyosan honda..

doan

« Yanıtla #58 : Eylül 04, 2011, 01:32:27 ÖS »
mercedes çok farklı bir dünya. yeri geliyor insan düşünüyor bunlar arabaysa digerleri ne yada digerleri arabaysa mercedes ne diye. ama tabi yine bütçe ve amaç meselesi dogru kararı vermek.

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #59 : Eylül 05, 2011, 10:09:06 ÖS »
çoğu arkadaş malesef yine honda fanatikliği yapıyor,6-7 yıldır bende honda kullanıyorum,tamam güzel araçlar ama asla mercedes klasmanında olamaz accord bile..arkadasımın clk e 200 komp. var araç 2011 civicten her yönden daha üstün.konforu harika,donaın derseniz yine öyle,performansı söylememe bile gerek yok..
Usta Clk civicin üst sınıfı zaten civic megane astra bora vs aynı sınıfta olan .araçlar kıyaslanamaz değil kıyaslanmaz şimdi.Kategorileri farklı

MerT01__civic

« Yanıtla #60 : Eylül 05, 2011, 10:20:31 ÖS »
çoğu arkadaş malesef yine honda fanatikliği yapıyor,6-7 yıldır bende honda kullanıyorum,tamam güzel araçlar ama asla mercedes klasmanında olamaz accord bile..arkadasımın clk e 200 komp. var araç 2011 civicten her yönden daha üstün.konforu harika,donaın derseniz yine öyle,performansı söylememe bile gerek yok..
Usta Clk civicin üst sınıfı zaten civic megane astra bora vs aynı sınıfta olan .araçlar kıyaslanamaz değil kıyaslanmaz şimdi.Kategorileri farklı
yakında fd6 ile ferrari kıyaslaması var az kaldı :D

ateşbey

« Yanıtla #61 : Eylül 05, 2011, 10:22:16 ÖS »
başlık çok abartılı olmuş.mercedesle honda yı kıyaslar gibi..o kadarda değil dedirtecek cinsten:)

mali

« Yanıtla #62 : Eylül 05, 2011, 10:29:42 ÖS »
mercedes
o model olsada bence yinede mercedes

ursus

« Yanıtla #63 : Eylül 07, 2011, 09:05:28 ÖS »
mercedes 200 binden sonra mercedes liğe başlıyor. 200.000 mercedes için 0 demek. bunu ciddi söylüyorum. ben 2. el ilanlarda mercedes bakarken 200 binden sonraki küsürata bakıyorum. özel servis sayısı da çok fazla yani ucuza çıkma bulma imkanı da mevcut. aynı şeyi toyota için de söyleyebiliriz ama honda nın özel servis sayısı gerçekten çok az.

BHAAL

« Yanıtla #64 : Eylül 07, 2011, 09:53:50 ÖS »
problemsiz araçların fazla özel servisi olmuyor... gerek duyulmuyor. sık arıza yapan araç için ustalar servis açar. mercedesin özel servisi de kendi servisinin pahalılığından tabi, onunkisi ayrı bi konu... yoksa mercedese de özel servis açılmazdı. 200binin sıfır olması bi yakıştırma tabi en nihayetinde, ama iyi bakılmış bir mercedesin 1 milyonu zorlayacağı da kesin... parasını hakeden nadir araçlardandır, ona laf yok. ama 200bin km de bizim yollarda iyi hırpalar aracı, bakımlısını bulmak lazım, yoksa tamiri yarı civic parası tutar zaten, ikazımız o mahiyette, yoksa emsal değil bu araçlar

floyd

« Yanıtla #65 : Eylül 07, 2011, 10:14:42 ÖS »
problemsiz araçların fazla özel servisi olmuyor... gerek duyulmuyor. sık arıza yapan araç için ustalar servis açar. mercedesin özel servisi de kendi servisinin pahalılığından tabi, onunkisi ayrı bi konu... yoksa mercedese de özel servis açılmazdı. 200binin sıfır olması bi yakıştırma tabi en nihayetinde, ama iyi bakılmış bir mercedesin 1 milyonu zorlayacağı da kesin... parasını hakeden nadir araçlardandır, ona laf yok. ama 200bin km de bizim yollarda iyi hırpalar aracı, bakımlısını bulmak lazım, yoksa tamiri yarı civic parası tutar zaten, ikazımız o mahiyette, yoksa emsal değil bu araçlar

+1

Darkknight

« Yanıtla #66 : Eylül 08, 2011, 07:04:38 ÖÖ »
Aracın ilk kullanıcısı olacam diye bir isteğin yoksa, mercedes derim kardeşim. inan bana yedek parçaları çoğu sıfır araçtan daha ucuz. ve Satışa çok çabuk gelen bir araç. araç dünyasına bütün öncelikleri mercedes getirmiştir. 89 model mercedes'de bile açılır tavan (Sunroof) vardır. Unutulmaması gereken birşey var. Arabalar ikiye ayrılır. Mercedes ve diğerleri ;)

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #67 : Eylül 09, 2011, 10:23:55 ÖS »
200binin sıfır olması bi yakıştırma tabi en nihayetinde, ama iyi bakılmış bir mercedesin 1 milyonu zorlayacağı da kesin... parasını hakeden nadir araçlardandır, ona laf yok. ama 200bin km de bizim yollarda iyi hırpalar aracı, bakımlısını bulmak lazım, yoksa tamiri yarı civic parası tutar zaten, ikazımız o mahiyette, yoksa emsal değil bu araçlar

http://www.teamhondaturkey.com/forum/civiccrx_8806/honda_accord_964094_mil_yaklasik_1500000_km-t53477.0.html >=ok

canguder

« Yanıtla #68 : Eylül 09, 2011, 10:52:12 ÖS »
97 mercedes e200 , 98 mercedes slk , 70 küsür model mercedes 230.6 ve 2008 mercedes vito kullanmış biriyim. ayrıca fd6 sahibiyim. kötülenen o e200'deki konfor ve ses yalıtımı 2011 a8'de bile yok arkadaşlar yapmayın etmeyin. mercedes parçası ayrıca pahalı değildir. yan sanayi parçalar yığınla var. orjinalleri pahalıdır.

burda seçim yapmak gerekirse şunu göz önüne alın.
honda civic yepyeni olacak siz ilk bineceksiniz donanımı performansı konforu kaportası zayıf olacak ama yeni arabaya binmiş olacaksınız. Ayrıca sorunsuzlukta honda ile mercedes kıyaslanabilir çünkü ikiside ömürlük arabalar.
mercedes e200 kompresör ise donanım konfor şase olarak şu anda bile rakipsizdir. 20-30 sene sonra bile bu araçlar yürümeye devam edecek. mercedes alırsanız insanların size davranışı bile değişiyor. benzinciye gidince farkedersiniz.

mercedes e200 ağırbaşlı arabadır. baba arabasıdır.genç mercedes fanatikleri dışında genelde 35 yaş üstü biner.
honda civic her türlü gider. olgun genç herkes biniyor ve yakışıyorda.

mercedes yüksek kmli olduğundan dolayı akışmetre ve çok çok az ihtimalde olsa beyin arızası verebilir. sanayide 1 yıl garantili alman malı akışmetre 290 TL , beyin tamiri 400 TL dir. triger zincir ve şanzımana yağ değişimine gerek kalmadığından araba düzgün kullanıldığı sürece motora ve şanzımana para harcamazsınız.
« Son Düzenleme: Eylül 09, 2011, 10:53:37 ÖS Gönderen: canguder »

floyd

« Yanıtla #69 : Eylül 09, 2011, 11:02:12 ÖS »
çok güzel anlatmışsın. aslında faydalı ve yönlendirici de olmuş.
 ama her ne hikmetse her defasında alayım diyorum şoyle c200 kpmpresor 2001 avangarte , ama bir turlu cesaret edemiyorum.
boşver diyorum. illaki bişey çıkıyor ya tırsıyorum bişey olursa ne yaparız, veya aklıma geliyo hatun nasıl surecek onu filan.
velhasılı kelam bu merete binmek bize nasip olmayacak :). zaten yenisine binemeyiz de...

canguder

« Yanıtla #70 : Eylül 09, 2011, 11:07:27 ÖS »
forumdan yanlış hatıralmıyorsam accord55 nickli arkadaş 2.4 accord satıp  c200 komp. avangarde almıştı geçen aylarda. o memnun kalmıştı.sıfırını alamadığımız için düşük model almak zorunda kalıyoruz. ne yapalım :)

canguder

« Yanıtla #71 : Eylül 09, 2011, 11:18:05 ÖS »
birde mercedese binen adam bir daha başka markaya zor biner birazda ben fanatiklik yapıyım :) şaka bir yana bizim civiclerde kendi sınıfında konforda ve performansta en iyilerden birisi. kıyasladığımız araç 10 yıl yaşlı olsada E segmentidir. C segmentinden 2 gömlek üstündür. Accord D sınıfıdır onuda kıyaslamak yanlış olur.Türkiyede hondanın E segmentte aracı yok. Honda legend F sınıfına giriyor yani mercedes S serisi ile kıyaslanır.

GökhanAlbayrak

« Yanıtla #72 : Eylül 10, 2011, 02:42:33 ÖS »
Arabandan ne beklediğine bağlı olarak bir karar vermen gerekir. Yeni araba evet hatta 2012 de alabilirsiniz biraz beklerseniz. Diğer tarafta da kalitesini dünyanın bildiği bir araba.

İkinci el araba alırken bana göre evveliyatını bildiğiniz mümkünse düşük km araçlar almak alıcıyı üzmez. Eğer böyle bildiğiniz bir mercedes bulduysanız sizi mutlu edecektir ama feleğin çemberinde attığı turların sayısını unutmuş bir araba sizi araba binmekten bile soğutabilir.

Tavsiyem, evveliyatını bildiğiniz yada emin olabildiğiniz, mümkünse düşük km (en azından abartılı bir km olmasın), hatta servis kayıtları bulunan bir mercedes bulursanız almanız. İnternetten aldığınız araba size sanayi macerası olarak dönebilir, dikkat etmek gerek.

Saydıklarım çok uç olabilir ama sonuçta 48000 tl' yi kolay kazanmıyorsunuzdur eminim...

Ama sıfır Civic mi temiz ama eski E200 komp. mu derseniz Mercedes derim ;)

BHAAL

« Yanıtla #73 : Eylül 10, 2011, 03:58:40 ÖS »
mercedes kalitesine lafimiz yok da, "parcasi ucuz yapmayin, pahali olan orjinali" ne demek ya? mercedese fason parca takip sahine mi cevirmeyi planliyosun yani? mercedes aliyosan mercedes parcasi kullanacaksin ki o saglamlik korunsun, yoksa ne anladim ben o isten! telef etmeyin guzelim araclari arkadaslar, sonra ikinci elde temizini bulamiyoruz.

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #74 : Eylül 10, 2011, 10:28:08 ÖS »
clk 230 a bindim kalkışta köklüyorsun 80e kadar çekiş kontrol çalışıyo (lastikler eski) 2. ele güven olmaz 0 alırım ben.İkisi de ikinci el olsa mercedes derim.