üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptığı doğru da 200bini devirmiş bir mercedesin de ağır bakımlarının yaklaştığı da yadsınamaz bir gerçek... üstelik ucuz de değil parçası... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git başka bi arabanın sıfırını al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliğine lüzum yok... yapmanız gereken bi seçim, o da kişiden kişiye değişir!
+1905 tamam mercedes'te onuda insan yapıyor.. 200bini devirmiş illaki bişeler çıkıcak ne olacağı belli olmaz yani.. mercedes'in parçalarıda pahalı.. tamamen duygusal 
eskiler mercedes e kaya motor derdi. kompresörsüz olanları keza öyle, kompresörden sonra bir takım aksaklıklar çıkıyor, buna rağmen ingiltere'nin sorunsuzluk değerlendirmesinde her sene toyota ve honda'dan önce geliyor. yani bu sitede 900.000 mil yapmış accordu öve öve bitiremiyorsak, japonlara sorunsuzluk ruhunu aşılayan almanlara burda giydirmenin anlamı yok.
ben toyota'ya da honda'yı da 85 modelden sonra bilirim. gidin etiler'e nasyonel'de satılık 50 model sl duruyor. alıcı gibi gidin, çalıştırsın o motoru, sadece sesini dinleyin. anahtar değmemiş. keza, 60 model kırlangıç kasalar öyle. mercedesin her bir modeli koleksiyon değerindedir. mercedes insan yapısı değil yüksek alman mühendisliği yapısıdır. bmw için burda konuşsanız hadi be sende derim. ne bileyim opel olsun, vw olsun. hepsini toplasanız bir mercedes etmez gözümde. yani başlık bile komik duruyor.
ben sizin anladığınız dilden bir örnek olay anlatayım.
arabayı yeni almışım. 1000 km doldurmaya çalışıyorum. mersin'in çeşmeli- kuyuluk arası ücretsiz otoyolu vardır. bilinçli sürücüler genelde hız denemelerini, rollerini falan orda yaparlar. insanlar otobandan genelde kuyuluktan çıktığı için, kuyuluk çeşme arası tenha kalır.
aldım arabayı altıma, bi heyecan bi heyecan. debriyaj işe yaramaz, pedalda gazı 1 saniye sonra iletiyor ama, aracın 2. ve 3. vitesi allah var canavar gibi. kanımı kaynatıyor. son virajı döndüm artık düzlüğe çıktım. 165- 170 arası seyrediyorum. motor yüksek devirde, müthiş bir uğultu var. bundan pek haz etmiyorum. amacım arabayı tanımak olduğundan ayağımı gazdan çektim. aynada bi karartı gördüm. vites küçültmek için debriyaja bastım. uğultu kesildi. tahminen 98 model e200. hızım hala 170 lerde. araç yanımdan çok süratli geçti. 200km üstü diye tahmin ediyorum. ve gram motor sesi duymadım. araç yolla bütünleşmişti sanki. birlikte yaşıyorlardı. yani o duyguyu anlatamam. sizin eski dediğiniz araç, zamanı problem edinmekten çoktan vazgeçmiş. sadece yol ve kendi. başka hiç bir şey umrunda değil. yemin ederim, ben aracımı beyaz bir bengal gibi görüyorum hep, ama o arkasından izlediğim makinenin aslan olduğuna yemin edebilirim.
işte arkadaşın şu an yaptığı bu muhakemeyi ben 2 sene önce bu günlerde yapıp, mercedes'in ölüsünün altın değerinde olduğuna kanaat getirdim.