TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Karşılaştırmalar => Konuyu başlatan: bychef2712 - Ağustos 29, 2011, 01:43:02 ÖÖ

Başlık: Honda mı ?Mercedes mi?
Gönderen: bychef2712 - Ağustos 29, 2011, 01:43:02 ÖÖ
2011 Sıfır Honda civic elegans mı daha mantıklı?
Yoksa 2001-2002 Mercedes E200 komp mü daha mantıklı.
Biri sıfır ama diğeride merso siz olsanız hangisini seçerdiniz ikiside aynı fiyatta hemen hemen. >=ok
Başlık: Ynt: Honda mı ?Mercedes mi?
Gönderen: fth3382 - Ağustos 29, 2011, 01:55:35 ÖÖ
sıfır olan ve 6 yıl garantisi olan her zaman daha iiyidir mercedesin parça ve serviside pahalıdır unutma
Gönderen: cobra34 - Ağustos 29, 2011, 08:38:18 ÖÖ
BEN OLSAM MERCEDES DERİM.2000-2001 KOMP. HER YONDEN CİVİCTEN DAHA ÜSTÜN BİR ARAÇ.PERFORMANS DONANIM KONFOR ...
Gönderen: HondaCivic10 - Ağustos 29, 2011, 09:14:18 ÖÖ
Servis,yedek parça,yakıt,performans,piyasadaki satış durumu vs vs bunları düşünerek honda derim çünkü aynı paraya 0 araç alıp istediğin kadar binip zorlanmadan satarsın ama mercedese bindin yıllarca zaten aldığında 11 yaşında bide senin kullandığınıda koy üstüne.Karar senin...
Gönderen: gecetilkisi - Ağustos 29, 2011, 09:26:01 ÖÖ
sıfır araç en az beş sene masraf etmemek demek öteki on yaşında  başka araçlarıda karşilaştırsan sıfırı tercih ederim
Gönderen: logıcthıs - Ağustos 29, 2011, 09:49:33 ÖÖ
km si az mercedes bulursan mercedes alınır.
Gönderen: kabardey54 - Ağustos 29, 2011, 10:40:53 ÖÖ
sıfır honda derim.
Gönderen: MerT01__civic - Ağustos 29, 2011, 10:56:30 ÖÖ
sıfır honda derim.
+1905 bencede.. mercedes'te olsa 11 yaşındaki çocukla yeni doğmuş bebek bir olmaz dimi :) ;)
Gönderen: abdakar - Ağustos 29, 2011, 04:13:51 ÖS
Honda bence.
Gönderen: Can_GnyL - Ağustos 29, 2011, 04:39:33 ÖS
honda
Gönderen: hsncck26 - Ağustos 29, 2011, 04:44:06 ÖS
bu iş hesap kitap işidir. vergisi yakıtı vs. bahsettiğiniz araçtan alan bi arkadaş var o görürse konuyu size deha çok yardımcı olur.
şahşi görüşüm mercedes
Gönderen: corvette_57 - Ağustos 29, 2011, 05:18:43 ÖS
mercedes yada accord
Gönderen: ursus - Ağustos 29, 2011, 05:33:40 ÖS
mercedes kardeşim. zaten 2001 kompressörler W210 ların son temsilcisi. makyajlı kasa oluyorlar. hiç arıza hatası da yok. isterse 500.000 km olsun rahatlıkla alıp binebilir torununa saklayabilirsin. ayrıca mercedes dediğin araç piyasada en az değer kaybettiren tek otomobildir.
Gönderen: pinqes - Ağustos 29, 2011, 11:00:07 ÖS
mercedes kardeşim. zaten 2001 kompressörler W210 ların son temsilcisi. makyajlı kasa oluyorlar. hiç arıza hatası da yok. isterse 500.000 km olsun rahatlıkla alıp binebilir torununa saklayabilirsin. ayrıca mercedes dediğin araç piyasada en az değer kaybettiren tek otomobildir.

+5500 . . .

honda ile adı yan yana yazılması bile komik...

2001 kompresör, şirket aracı olarak kullanılıyor, 390.000 de periyodik bakım harici derdi yok.... 

fd kasalar dökülüyoor....   kaç tane fd biliyorsunuz 200.000 i geçmiş ?

Gönderen: MerT01__civic - Ağustos 29, 2011, 11:02:30 ÖS

+5500 . . .

honda ile adı yan yana yazılması bile komik...

2001 kompresör, şirket aracı olarak kullanılıyor, 390.000 de periyodik bakım harici derdi yok.... 

fd kasalar dökülüyoor....   kaç tane fd biliyorsunuz 200.000 i geçmiş ?

nerde dökülüyor :D ? kaç tane gördünüz dökülmüş ? :) bizim araç geçicek 200.000'i inşallah o zamana kadar burda olursak yazarım :D o mercedesse buda Honda motoru yani ;) adamlar zaten 150.000'i garanti ediyor..
Gönderen: pinqes - Ağustos 29, 2011, 11:07:00 ÖS
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-161000-km-de-temiz-e-200-elegance-compresor-57861426/detay/

hay maşallah....  hazır LPG li ...
Gönderen: avans - Ağustos 29, 2011, 11:24:15 ÖS
aynısını arkadasım yapt,,,sıfır aldı lagunasına 8 ay bındı,sonra sattı,2001 e kasa aldı makam aracıydı gercekten temız sorunsuzdu,, ama bız ole sanıyoduk,,sonra sag solunu bı yaptrım dıye basladı sunrooftan otomatık sanzuman beynıne kadar gırdı ısın..sonuc ıse,1,sene zor dayandı sattı,,hee bu arada nerdeyse honda kadar yakıyodu hberın olsun,,alırsan bı tesellı,ama adamlar o,yıllarda anlatmak ıstedını gostermıs,,arabada koltuk ısıtmadan tut yagmur sensoru esp falan fılan ne ararsan arka perdelık falan,,catır catır doldurmus,,ama ben herzaman sunu derım eskının yenısı olmaz yenı hep yenıdır,,
Gönderen: emre16 - Ağustos 29, 2011, 11:35:40 ÖS
bencede 0 km civic daha mantıklı geliyor,o yaşta alıcağınız bi mercedesin mazisini nasıldır? Bu soru işareti bile civic almayı mantıklı kılıyor, hee iş karşılaştırmaya gelince civic ezilir tabi ama bence e 200 alıcam derseniz çok güvendiğiniz birinin tavsiye ettiği araç olabilir...
Gönderen: chevasil - Ağustos 29, 2011, 11:43:04 ÖS
performans ve konfor bakımından mercedes. ama gelgelelım arac 11 yasında o araca 48.000 tl verırmıyım vermem. 11 yasında arabanın ne cıkaracagı bellı olmaz mercedes sorun cıkardımı öyle 600 1000 tl ıle kurtaramazsın.konfor ve performans acısından bakarsak mercedes ama bir yandada sıfır arac var. 48.000 tl az bır rakam degıl 2001 model araba ıcın
Gönderen: floyd - Ağustos 29, 2011, 11:44:08 ÖS
aynısını arkadasım yapt,,,sıfır aldı lagunasına 8 ay bındı,sonra sattı,2001 e kasa aldı makam aracıydı gercekten temız sorunsuzdu,, ama bız ole sanıyoduk,,sonra sag solunu bı yaptrım dıye basladı sunrooftan otomatık sanzuman beynıne kadar gırdı ısın..sonuc ıse,1,sene zor dayandı sattı,,hee bu arada nerdeyse honda kadar yakıyodu hberın olsun,,alırsan bı tesellı,ama adamlar o,yıllarda anlatmak ıstedını gostermıs,,arabada koltuk ısıtmadan tut yagmur sensoru esp falan fılan ne ararsan arka perdelık falan,,catır catır doldurmus,,ama ben herzaman sunu derım eskının yenısı olmaz yenı hep yenıdır,,

+1
Gönderen: BHAAL - Ağustos 29, 2011, 11:44:21 ÖS
ya şöyle de bi durum var... 10 yaşında arabayı alınca mevcut otomobil konseptinden uzaklaşmış oluyosun... bazı detaylar senin beğenini karşılamaz oluyor. merso da olsa neticede eski bi merso, ne bileyim niye navisi yok diceksin, yok niye konsolun tipi böyle diyeceksin, orası öyle burası böyle diceksin soğuyacaksın. yoksa bi merso her daim piyasadaki çoğu arabadan üstündür elbet... ama akranlarıyla mukayeseyle üstündür... nihayetinde mersonun yaptığını 5-6 sene sonra diğer cücükler de kopyalamış oluyor... dolayısıyla aralarında 10 yaş olan bu iki araç hemen hemen denk durumda kalıyor... üstüne bi de mersonun temiz olması gibi bi gereklilik biniyor... yani koca bi risk aslında aldığın, ha cidden temizi denk gelirse eyvallah da ufak arızaları bile cidden can yakar, asap bozar... zor bir karar cidden... o açıdan aracına göre değişir demek istiyorum... sen ilan linki ver biz araca bakalım en iyisi, yoksa farazi olur muhabbet
Gönderen: floyd - Ağustos 29, 2011, 11:47:36 ÖS
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-161000-km-de-temiz-e-200-elegance-compresor-57861426/detay/

hay maşallah....  hazır LPG li ...
2000 model 160 binde kıyamamış heralde binmeye:) 250 binden aşağı ise kıllanırım, tanımadığım adamsa hayatta inanmam yetkili servis kayıtlarını görmedikçe..
Gönderen: floyd - Ağustos 29, 2011, 11:48:31 ÖS
ya şöyle de bi durum var... 10 yaşında arabayı alınca mevcut otomobil konseptinden uzaklaşmış oluyosun... bazı detaylar senin beğenini karşılamaz oluyor. merso da olsa neticede eski bi merso, ne bileyim niye navisi yok diceksin, yok niye konsolun tipi böyle diyeceksin, orası öyle burası böyle diceksin soğuyacaksın. yoksa bi merso her daim piyasadaki çoğu arabadan üstündür elbet... ama akranlarıyla mukayeseyle üstündür... nihayetinde mersonun yaptığını 5-6 sene sonra diğer cücükler de kopyalamış oluyor... dolayısıyla aralarında 10 yaş olan bu iki araç hemen hemen denk durumda kalıyor... üstüne bi de mersonun temiz olması gibi bi gereklilik biniyor... yani koca bi risk aslında aldığın, ha cidden temizi denk gelirse eyvallah da ufak arızaları bile cidden can yakar, asap bozar... zor bir karar cidden... o açıdan aracına göre değişir demek istiyorum... sen ilan linki ver biz araca bakalım en iyisi, yoksa farazi olur muhabbet
doğru..
Gönderen: floyd - Ağustos 29, 2011, 11:56:56 ÖS
Biri sıfır ama diğeride merso siz olsanız hangisini seçerdiniz ikiside aynı fiyatta hemen hemen. >=ok
birde bütçeden bahsedersen daha yönlendirici olur. ayrıca manuel, otomatik. ilerde tüp takar mısın? hatchback e karşımısın. motor sıfır için en fazla kaç cc olmalı gibi soruları cevaplarsan başka araçlara da yönlendirebiliriz.
mesela fd6 nın otomatiği benzini içiyor denilen insignia 1550 kiloluk 1.6 turbodan fazla yakar. ama fd6 ya tüp takarsın sorun olmaz ama insigniaya takarsan başın belaya girebilir.
Gönderen: goldbergbrk - Ağustos 30, 2011, 12:31:50 ÖÖ
48 bütcen varsa biraz daha ekliyerek 55 58 lere  bmw 520 530 2004 model ve üstünden alabilirsin.
Gönderen: cvcvtec - Ağustos 30, 2011, 12:50:56 ÖÖ
sıfır
Gönderen: pinqes - Ağustos 30, 2011, 01:16:57 ÖÖ
Honda sıfır falan haklısnız... peki arkadaş bu soruyu ;

25 - 28.000 TL bütçem var, sıfır km linea (baz),  symbol (full) ya da logan mı alsam yoksa 2004 - 2006 makyajlı kasa ES7 mi alsam dese... gene sıfır mı ?
Gönderen: bozdemir - Ağustos 30, 2011, 01:21:49 ÖÖ

Yerinizde olsam Sıfır civic alırdım. Diğer araç mercedes de olsa eski kasalarla uğraşılmaz, yarın bir gün başına bir iş çıkarır arabadan soğutur seni. Hatta biraz daha bekle yıl başında yeni kasa civiclerden al.
Gönderen: Castiel - Ağustos 30, 2011, 09:57:37 ÖÖ
valla arkadaslar

suan alanyadayım
babamın 2003 270 cdi ile geldım buraya

uzun zamandır benımde kafamda hondayı satıp 2003 cıvarlarında c yada e serısı almak var

dogruyu soylemek gerekırse mercedesın konforu kullanımı cok rahat ozellıkle tek depoyla alanyaya gelıp 3 gundur dolasıp 1200 km yaptıktan sonra baya keyıflı oluyo :)

gecen sene honda ıle geldım 5 depo benzn yaktım

valla ben mercedes dıyorum

dip not olarak hondamı cok sevıyorum ama mercedes ayrı bı kategori
Gönderen: efsane_001 - Ağustos 30, 2011, 10:45:59 ÖÖ
sıfır araç sıfırdır mercedes kötü değil ama 10 senelik araba sonuçta ötekini ilk daha sen biniyorsun bencede honda
Gönderen: akın cakıcı - Ağustos 30, 2011, 10:54:34 ÖÖ
1972 model mercedes e200 üm vardı tam 39 yaşında bir araçtı 94 model civicmden daha az arıza yapıyordu .bir seferinde bi kaza yapmıştım mercedesimle karşımdaki arac neredeyse pert olmuştu ama ben sadece tampon ve farları değiştirmiştim gerisini sen düşün .mercedesin temiz kullanılırsa   ömrü 1milyon km...
Gönderen: CioBassWorLd - Ağustos 30, 2011, 11:34:58 ÖÖ
sıfır civic al bencede o mercedesin tipi bile hantal eski de kaldı artık o hatlar hemen soğursun içi falan  civic çok yakışıklı ve karizmatik bi araç kesinlikle baktırıyo ;) ayrıca hiç dökülmüş fd6 görmedim ben ama çok merco gördum. japonların hoyrat kullanıma daha dayanıklı oldukları aşikar , düzgün kullanımda anadolda temiz olur zaten ;) benzin pahalı biraz şikayet edersen lpg takarsın yağ gibi gezersin su gibi falanda yakmaz öyle onu diyenler su gibi yakan araba görmemiştir önceki kaslardan ağır ve motoru güçlü olduğu için 1-2 lt fazla yakar ama hakkını verir. ama ortalama 9-10 lt yakarsn şehir içi  ve 2. kıyasa gelirsekte kesinlıkle es7 derim  symbol muş lineaymış öle tiplerle kıyaslanmayacak bi araç çünkü hiç düşünmeden alabilirsin 06 es7 yi ;)
Gönderen: jaggalagalaga - Ağustos 30, 2011, 12:11:18 ÖS
 japonlar hoyrat kullanıma dahamı dayanıklı ? MERCEDES in 96 modelindeki konfor şuanda accordda yok istediğin hondanın modelinde yok sağlamlıkda öyle ayrıca mersoda km ye bakılmaz bakılcaksa clio alınır km önemli değil honda ile merso yu sağlamlık yönünden karşılaştırmak fanatiklik objektiflikten uzak bişeydir
Gönderen: jackal6961 - Ağustos 30, 2011, 12:24:23 ÖS
bir araç 10 yaşını geçtikten sonra belli başlı arızalar çıkarmaya başlar bide 160.000km de diyorsun.Honda mercedes kadar konforlu olmayabilir ama sorunsuzluğu ve motor sağlamlığı açısından muhteşemdir.Ben olsam "0" alırdım.
Gönderen: CioBassWorLd - Ağustos 30, 2011, 01:45:14 ÖS
aynen öyle honda konforda özellikte iyidir diyen yok zaten fakat kesinlikle daha sorunsuz ve dayanıklı olduğunu herkez bilir. bende honda olmadan öncede ben bunu biliyordum şuanda görüyorum zaten ;) fanatiklikle hiçbir alakası yoktur hondanın dünyanın en dayanıklı ve en güçlü motorlarını ürettiğini ben idda etmiyorum nascar katılımlarında bile mevzusu geçmiş bir mevzu ;)
Gönderen: avans - Ağustos 30, 2011, 05:12:25 ÖS
valla arkadaslar

suan alanyadayım

uzun zamandır benımde kafamda hondayı satıp 2003 cıvarlarında c yada e serısı almak var

dogruyu soylemek gerekırse mercedesın konforu kullanımı cok rahat ozellıkle tek depoyla alanyaya gelıp 3 gundur dolasıp 1200 km yaptıktan sonra baya keyıflı oluyo :)

dostum 1200km yolu kaclıtre yakıt alarak yaptın?? dızel deyınce akan sular durur,,acaba kullandın arac benzınlı olsaydı gene bunları soyleye bılırmıydın??? zaten o mersoyu alsa bıle arkadas hep bı sorunu cıkacak nıhayetınde bılmedın bı aracı alıyosun,ama sıfır alsa perıyodık bakımdan baska para vermıcenı bılr,,yanı uzun vadede merso uzer gıbı dusununuyorum,,
Gönderen: alfaus007 - Ağustos 30, 2011, 07:54:19 ÖS
mercedes dayı mercedes..
Gönderen: power - Ağustos 30, 2011, 09:17:14 ÖS
YILDIZA RÜTBE SORULMAZ

Gönderen: Castiel - Ağustos 30, 2011, 10:13:37 ÖS
valla arkadaslar

suan alanyadayım

dostum 1200km yolu kaclıtre yakıt alarak yaptın?? dızel deyınce akan sular durur,,acaba kullandın arac benzınlı olsaydı gene bunları soyleye bılırmıydın??? zaten o mersoyu alsa bıle arkadas hep bı sorunu cıkacak nıhayetınde bılmedın bı aracı alıyosun,ama sıfır alsa perıyodık bakımdan baska para vermıcenı bılr,,yanı uzun vadede merso uzer gıbı dusununuyorum,,

220 tl ye yaptım 1200 km :)

hondam 180 tl ye depo fulluyor 500 550 km kadar gıdebılıyorum (sehır dısı)

ha sole bı durum var tabı bamamda 94 model e200 vardı 15 sene kaput acmadık

2 sene once e 270 ı aldık 3 ay sonra turbo arıza yaptı falan fılan 4.5 5bın kadar bı masraf cıkarttı

daha oncede dedıgım gıbı sımdıde dıyorum asla hondamı kucumsemıyorum ezmıyorum ama honda almadan once mercedes cok baktım acıkcası almadıgıma pısmanım

4 gundur burdayım 1400 km ustunde yaptım daha 2. depo yenı basladı

tabıkı merso ıle alakalı deıl bu olay herhangı bı dızelde bu sekılde az yakacaktı ama konumuz merso oldugundan ve suan canlı canlı bu konuyu yasadıgımdan yazmak ıstedım :)

cunku bende 3 haftadır e c clk bakıyorum (dizel) heran 2010 dan 2003 e dusebılırım ama sonucta yıldıza bıneceksın

babamın sattııgı araba 94 model olan 350bındeydı daha tık yok alette sadece 1 gun galerıde kaldı ertesı gun satıldı.
Gönderen: floyd - Ağustos 30, 2011, 10:18:12 ÖS
fd6 10 binde bir bakıma giriyor. piyasada 10binde bir bakıma giren araç kalmadı. bu bakım maliyetinin diğer araçlara göre 1.5 -2 kat olması demek. kimsenin beğenmediği bravo vardı bende 20 bin kmde bir bakıma giriyordu. 400 tl veriyordun 2 sene daha garantisini uzatıyorlardı. japon arabalarının sorunsuzluğu kanıtlanmış bişi. özelliklle motor konusunda. atmosferik motor konusunda da honda dunya lideri. ancak diğer konularda honda malesef geri kalmış durumda. bir kere doğru dürüst bir otomatik şanzımanı yok. evet sorunsuz bir 5 ileri kullanıyor. ama çağın çok gerisinde. hem çok yakıyor, hem performansı bitiriyor. öte yandan donanım özellikleri diğer araçlara göre çok zayıf. arkadaşımda elegans var. bazı şeyleri görüp şok geçirmiştim. adam yol bilgisayarı koymuş anlık tuketimi göstermiyor. dikiz aynası karartmalı değil, sadece şoför camı tek dokunuşta kapanan otomatik cam, park sensörü yok vs. vs..
mercedese gelince  10 yaşında bile olsa arıza çıkarma ihtimali fazla değil. ama 10 yaşında olması demek periyodik olarak değiştirilmesi gereken parçalarının zamanı gelmiş demek. mercedesin parçası pahalıdır, değildir tartışmasına gerek yok. sadece şunu bilmek lazım. örneğin bir fren diskini düşünün. en iyisi mutlaka mercedesin kullandığıdır. dolayısıyla daha pahalıdır.
sonuç olarak mercedesle uğraşacak cesaretin varsa, gerektiğinde de bütçe çıkartabileceksen bence mercedes al. yoksa düşünmeden sıfır honda. bu arada bir de şoyle bişey var. e 200 diyorsun. binersen başka araca binemeyebilirsin:). bir sonraki bineceğin aracı bulamayabilirsin :mrgreen:
Gönderen: ursus - Ağustos 31, 2011, 08:56:06 ÖS
YILDIZA RÜTBE SORULMAZ

nokta
Gönderen: cobra34 - Ağustos 31, 2011, 09:41:48 ÖS
çoğu arkadaş malesef yine honda fanatikliği yapıyor,6-7 yıldır bende honda kullanıyorum,tamam güzel araçlar ama asla mercedes klasmanında olamaz accord bile..arkadasımın clk e 200 komp. var araç 2011 civicten her yönden daha üstün.konforu harika,donaın derseniz yine öyle,performansı söylememe bile gerek yok..
Gönderen: logıcthıs - Ağustos 31, 2011, 09:45:42 ÖS
daha öncede söyledim tekrar söylüyorum 200 binden yukarı mercedese bulaşma...
Gönderen: MerT01__civic - Ağustos 31, 2011, 10:24:38 ÖS
nedeninide açıklarsan abi :)
Gönderen: ozN - Eylül 01, 2011, 07:35:13 ÖÖ
abi bi mercedes var bi diğerleri :D
Gönderen: cobra34 - Eylül 01, 2011, 09:07:56 ÖÖ
şaka yapıyosun dimi? mercedes benzinli motorlarının motor ömrünün hondadan bile uzun olduğunu bilmiyosun galiba?
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 01, 2011, 11:45:59 ÖÖ
mercedesler yokuşta çekmiyomuş amg lerinin motor ömrü 20.000 den sonra gitmiyomuş kompressör motor ömrünü düşürüyo vw hiç bi arabası yokuşta çekmiyo turbo kullanıyolar :):):):)
Gönderen: logıcthıs - Eylül 01, 2011, 12:21:47 ÖS
şaka yapıyosun dimi? mercedes benzinli motorlarının motor ömrünün hondadan bile uzun olduğunu bilmiyosun galiba?

hocam benim söylemek istediğim olay o değil... bizde araştırdık mercedesleri piyasada 250 bin 300 bin hatta 450 bin kmde mercedesler var tamam uzun km gittiklerini bende biliyorum ama araç o kmye kadar nerelerde bakım görmüş servistemi sanayidemi bunlar çok önemli bişey olmaz deyipte fazla km de bir mercedes alıp daha sonra başı ağrımasın arkadaşın, öyle mercedes motoru yaptırmak hiç kolay değil birde rektefiye görmüş mercedeslerden tam randuman alınamıyor buda önemli
Gönderen: cobra34 - Eylül 01, 2011, 12:36:40 ÖS

hocam benim söylemek istediğim olay o değil... bizde araştırdık mercedesleri piyasada 250 bin 300 bin hatta 450 bin kmde mercedesler var tamam uzun km gittiklerini bende biliyorum ama araç o kmye kadar nerelerde bakım görmüş servistemi sanayidemi bunlar çok önemli bişey olmaz deyipte fazla km de bir mercedes alıp daha sonra başı ağrımasın arkadaşın, öyle mercedes motoru yaptırmak hiç kolay değil birde rektefiye görmüş mercedeslerden tam randuman alınamıyor buda önemli
mercedes müzelerinde 1 milyondan fazla km yapmış araçlar var hocam.ayrıca adamlar kompressor olayınıda bitirdiler artık turbolu araç piyasaya sürüyolar,nedenide tamamen kompressorlerin servislerde bakım görmemesi yani arıza vermemesi.ayrıca şöylede bir gerçek var kompressoru bulan firmada HONDA.
Gönderen: BHAAL - Eylül 01, 2011, 01:10:23 ÖS
abicim suyunu çıkartmayın ya... ezbere fanatizm yapmayın... kompresör dediğin turbo yada süper chargerın bağlı olduğu aygıt (gaz pompası yani)... mercedes supercharger demiyor da komressor diyor olay ondan ibaret. chargerı nerde honda buldu ya, abartmayın... biz de seviyoruz arabamızı ama uçmayın yani! supercharger da ilk kez 1885 de daimler tarafından kullanılmış... honda ne alaka? hondanın hiç superchargerlı makinesi yok bile!

üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptığı doğru da 200bini devirmiş bir mercedesin de ağır bakımlarının yaklaştığı da yadsınamaz bir gerçek... üstelik ucuz de değil parçası... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git başka bi arabanın sıfırını al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliğine lüzum yok... yapmanız gereken bi seçim, o da kişiden kişiye değişir!
Gönderen: logıcthıs - Eylül 01, 2011, 01:16:21 ÖS
abicim suyunu çıkartmayın ya... ezbere fanatizm yapmayın... kompresör dediğin turbo yada süper chargerın bağlı olduğu aygıt (gaz pompası yani)... mercedes supercharger demiyor da komressor diyor olay ondan ibaret. chargerı nerde honda buldu ya, abartmayın... biz de seviyoruz arabamızı ama uçmayın yani! supercharger da ilk kez 1885 de daimler tarafından kullanılmış... honda ne alaka? hondanın hiç superchargerlı makinesi yok bile!

üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptığı doğru da 200bini devirmiş bir mercedesin de ağır bakımlarının yaklaştığı da yadsınamaz bir gerçek... üstelik ucuz de değil parçası... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git başka bi arabanın sıfırını al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliğine lüzum yok... yapmanız gereken bi seçim, o da kişiden kişiye değişir!
+1
Gönderen: MerT01__civic - Eylül 01, 2011, 01:17:36 ÖS
+1905 tamam mercedes'te onuda insan yapıyor.. 200bini devirmiş illaki bişeler çıkıcak ne olacağı belli olmaz yani.. mercedes'in parçalarıda pahalı.. tamamen duygusal ;)
Gönderen: cobra34 - Eylül 01, 2011, 01:43:03 ÖS

yuhhh yani,çok güzel sallamışın,üstelik nezakettente çok uzaksın.senin gibilerin bilemiyeceği bir bilgi bu.honda kesinlikle seri üretime geçmediği için kompresssor mercedese ait gibi görünüyor.
kompressor un  malum mantığı kranktan güç alması,performans iyi ve sorunsuz ama yakıt çok..olay bu.
bidaha öyle suyunu çıkartma,abartma gibi seviyeni belirten laflar kullanmazsan sevinirim.
Gönderen: ursus - Eylül 01, 2011, 02:17:59 ÖS
+1905 tamam mercedes'te onuda insan yapıyor.. 200bini devirmiş illaki bişeler çıkıcak ne olacağı belli olmaz yani.. mercedes'in parçalarıda pahalı.. tamamen duygusal ;)

eskiler mercedes e kaya motor derdi. kompresörsüz olanları keza öyle, kompresörden sonra bir takım aksaklıklar çıkıyor, buna rağmen ingiltere'nin sorunsuzluk değerlendirmesinde her sene toyota ve honda'dan önce geliyor. yani bu sitede 900.000 mil yapmış accordu öve öve bitiremiyorsak, japonlara sorunsuzluk ruhunu aşılayan almanlara burda giydirmenin anlamı yok.

ben toyota'ya da honda'yı da 85 modelden sonra bilirim. gidin etiler'e nasyonel'de satılık 50 model sl duruyor. alıcı gibi gidin, çalıştırsın o motoru, sadece sesini dinleyin. anahtar değmemiş. keza, 60 model kırlangıç kasalar öyle. mercedesin her bir modeli koleksiyon değerindedir. mercedes insan yapısı değil yüksek alman mühendisliği yapısıdır. bmw için burda konuşsanız hadi be sende derim. ne bileyim opel olsun, vw olsun. hepsini toplasanız bir mercedes etmez gözümde. yani başlık bile komik duruyor.

ben sizin anladığınız dilden bir örnek olay anlatayım.

arabayı yeni almışım. 1000 km doldurmaya çalışıyorum. mersin'in çeşmeli- kuyuluk arası ücretsiz otoyolu vardır. bilinçli sürücüler genelde hız denemelerini, rollerini falan orda yaparlar. insanlar otobandan genelde kuyuluktan çıktığı için, kuyuluk çeşme arası tenha kalır.

aldım arabayı altıma, bi heyecan bi heyecan.  debriyaj işe yaramaz, pedalda gazı 1 saniye sonra iletiyor ama, aracın 2. ve 3. vitesi allah var canavar gibi. kanımı kaynatıyor. son virajı döndüm artık düzlüğe çıktım. 165- 170 arası seyrediyorum. motor yüksek devirde, müthiş bir uğultu var. bundan pek haz etmiyorum. amacım arabayı tanımak olduğundan ayağımı gazdan çektim. aynada bi karartı gördüm. vites küçültmek için debriyaja bastım. uğultu kesildi. tahminen 98 model e200. hızım hala 170 lerde. araç yanımdan çok süratli geçti. 200km üstü diye tahmin ediyorum. ve gram motor sesi duymadım. araç yolla bütünleşmişti sanki. birlikte yaşıyorlardı. yani o duyguyu anlatamam. sizin eski dediğiniz araç, zamanı problem edinmekten çoktan vazgeçmiş. sadece yol ve kendi. başka hiç bir şey umrunda değil. yemin ederim, ben aracımı beyaz bir bengal gibi görüyorum hep, ama o arkasından izlediğim makinenin aslan olduğuna yemin edebilirim.

işte arkadaşın şu an yaptığı bu muhakemeyi ben 2 sene önce bu günlerde yapıp, mercedes'in ölüsünün altın değerinde olduğuna kanaat getirdim.
Gönderen: BHAAL - Eylül 01, 2011, 10:48:31 ÖS

yuhhh yani,çok güzel sallamışın,üstelik nezakettente çok uzaksın.senin gibilerin bilemiyeceği bir bilgi bu.honda kesinlikle seri üretime geçmediği için kompresssor mercedese ait gibi görünüyor.
kompressor un  malum mantığı kranktan güç alması,performans iyi ve sorunsuz ama yakıt çok..olay bu.
bidaha öyle suyunu çıkartma,abartma gibi seviyeni belirten laflar kullanmazsan sevinirim.

birincisi sana kimse terbiyesizce bişey söylemedi... o terbiyesizliği yapan sensin... "senin gibi" kim birader? sen beni nerden tanıyosun da bu cümleyi kurabiliyosun? bayram günü beni delirtme!!! ikincisi atıp tutuyosun, bi tane bile delil bulamazsın bu söylediğine... küçük insanlar gibi kulaktan dolma bilgilerle desteksiz konuşup üste çıkmaya kalkma, yalan söylüyosun!!! konuyla alakalı değil o yüzden uzatıp tepemi attırma... ilgilenen olursa diye aşağı bikaç link veriyorum... isteyen okur, istemeyen hiçbişeyi okumaz böyle kendi söyler kendi inanır!

seri üretime geçmemiş de bulmuş da üretmemiş de... terenenni mevzularına bir iki sağlam bilgi ekle de ortaya atlama bi daha öyle cahil cahil! al sana mercedes motorları, charger tarihi üstüne bi de honda motorları... buyur aralarından seç, öğren bir iki bişey!

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_M111_engine

http://en.wikipedia.org/wiki/Compressor

http://en.wikipedia.org/wiki/Supercharger

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Honda_engines

http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharger
Gönderen: pinqes - Eylül 01, 2011, 11:32:15 ÖS
ABS mesela . . . yanlış bilmiyorsam mercedes tarafından 1978 de S serisinde standart donanım olarak sunulmuş...

Ne alaka diyebilirsiniz... Bunun için bir mercedesle seyahat etmeniz ve şöforun yaptığı panik frende ki durma olayını yaşamanız gerekli... ya da ne bileyim kar ve tipi inadına devam ederken, zemindeki kar ve buz tabakasına inat arkadan çekişli (şaftlı) bir arabanın sağını solunu oynatmadan yolda adam gibi gidişine tanıklık etmeniz gerekli...

ya da yukarıdaki arkadaş gibi, yolculuk esnasında camlardan birini açtığınızda dış dünya daki seslerin araısnda mersonuzun sessizliğine tanıklık etmeniz, kabin içindeki inanılmaz hava sirkülasyonuna ve ısı dağılımına en önemlisi evet gerçekten en önemlisi SES YALITIMINA tanıklık etmeniz lazım . . .

Bu yazdıklarım sözünü ettiğim şirket aracında 250 Bin km yapmış şöfor abimize ait.

Gönderen: can98 - Eylül 01, 2011, 11:34:49 ÖS

biri 2001 biri 2011 aralarında 10 yıl var :! tabiki honda civic elegans :) 2001 model döküntü arabayı napacaksın :)
Gönderen: ctr07 - Eylül 03, 2011, 05:16:15 ÖS
bu konunun cevabını kişinin beklentileri belirler konfor performans yıldız istiyosan merso 0 olsun ilk kontağına ben basıyim vb. ni istiyosan honda..
Gönderen: doan - Eylül 04, 2011, 01:32:27 ÖS
mercedes çok farklı bir dünya. yeri geliyor insan düşünüyor bunlar arabaysa digerleri ne yada digerleri arabaysa mercedes ne diye. ama tabi yine bütçe ve amaç meselesi dogru kararı vermek.
Gönderen: jackal6961 - Eylül 05, 2011, 10:09:06 ÖS
çoğu arkadaş malesef yine honda fanatikliği yapıyor,6-7 yıldır bende honda kullanıyorum,tamam güzel araçlar ama asla mercedes klasmanında olamaz accord bile..arkadasımın clk e 200 komp. var araç 2011 civicten her yönden daha üstün.konforu harika,donaın derseniz yine öyle,performansı söylememe bile gerek yok..
Usta Clk civicin üst sınıfı zaten civic megane astra bora vs aynı sınıfta olan .araçlar kıyaslanamaz değil kıyaslanmaz şimdi.Kategorileri farklı
Gönderen: MerT01__civic - Eylül 05, 2011, 10:20:31 ÖS
Usta Clk civicin üst sınıfı zaten civic megane astra bora vs aynı sınıfta olan .araçlar kıyaslanamaz değil kıyaslanmaz şimdi.Kategorileri farklı
yakında fd6 ile ferrari kıyaslaması var az kaldı :D
Gönderen: ateşbey - Eylül 05, 2011, 10:22:16 ÖS
başlık çok abartılı olmuş.mercedesle honda yı kıyaslar gibi..o kadarda değil dedirtecek cinsten:)
Gönderen: mali - Eylül 05, 2011, 10:29:42 ÖS
mercedes
o model olsada bence yinede mercedes
Gönderen: ursus - Eylül 07, 2011, 09:05:28 ÖS
mercedes 200 binden sonra mercedes liğe başlıyor. 200.000 mercedes için 0 demek. bunu ciddi söylüyorum. ben 2. el ilanlarda mercedes bakarken 200 binden sonraki küsürata bakıyorum. özel servis sayısı da çok fazla yani ucuza çıkma bulma imkanı da mevcut. aynı şeyi toyota için de söyleyebiliriz ama honda nın özel servis sayısı gerçekten çok az.
Gönderen: BHAAL - Eylül 07, 2011, 09:53:50 ÖS
problemsiz araçların fazla özel servisi olmuyor... gerek duyulmuyor. sık arıza yapan araç için ustalar servis açar. mercedesin özel servisi de kendi servisinin pahalılığından tabi, onunkisi ayrı bi konu... yoksa mercedese de özel servis açılmazdı. 200binin sıfır olması bi yakıştırma tabi en nihayetinde, ama iyi bakılmış bir mercedesin 1 milyonu zorlayacağı da kesin... parasını hakeden nadir araçlardandır, ona laf yok. ama 200bin km de bizim yollarda iyi hırpalar aracı, bakımlısını bulmak lazım, yoksa tamiri yarı civic parası tutar zaten, ikazımız o mahiyette, yoksa emsal değil bu araçlar
Gönderen: floyd - Eylül 07, 2011, 10:14:42 ÖS
problemsiz araçların fazla özel servisi olmuyor... gerek duyulmuyor. sık arıza yapan araç için ustalar servis açar. mercedesin özel servisi de kendi servisinin pahalılığından tabi, onunkisi ayrı bi konu... yoksa mercedese de özel servis açılmazdı. 200binin sıfır olması bi yakıştırma tabi en nihayetinde, ama iyi bakılmış bir mercedesin 1 milyonu zorlayacağı da kesin... parasını hakeden nadir araçlardandır, ona laf yok. ama 200bin km de bizim yollarda iyi hırpalar aracı, bakımlısını bulmak lazım, yoksa tamiri yarı civic parası tutar zaten, ikazımız o mahiyette, yoksa emsal değil bu araçlar

+1
Gönderen: Darkknight - Eylül 08, 2011, 07:04:38 ÖÖ
Aracın ilk kullanıcısı olacam diye bir isteğin yoksa, mercedes derim kardeşim. inan bana yedek parçaları çoğu sıfır araçtan daha ucuz. ve Satışa çok çabuk gelen bir araç. araç dünyasına bütün öncelikleri mercedes getirmiştir. 89 model mercedes'de bile açılır tavan (Sunroof) vardır. Unutulmaması gereken birşey var. Arabalar ikiye ayrılır. Mercedes ve diğerleri ;)
Gönderen: jackal6961 - Eylül 09, 2011, 10:23:55 ÖS
200binin sıfır olması bi yakıştırma tabi en nihayetinde, ama iyi bakılmış bir mercedesin 1 milyonu zorlayacağı da kesin... parasını hakeden nadir araçlardandır, ona laf yok. ama 200bin km de bizim yollarda iyi hırpalar aracı, bakımlısını bulmak lazım, yoksa tamiri yarı civic parası tutar zaten, ikazımız o mahiyette, yoksa emsal değil bu araçlar

http://www.teamhondaturkey.com/forum/civiccrx_8806/honda_accord_964094_mil_yaklasik_1500000_km-t53477.0.html >=ok
Gönderen: canguder - Eylül 09, 2011, 10:52:12 ÖS
97 mercedes e200 , 98 mercedes slk , 70 küsür model mercedes 230.6 ve 2008 mercedes vito kullanmış biriyim. ayrıca fd6 sahibiyim. kötülenen o e200'deki konfor ve ses yalıtımı 2011 a8'de bile yok arkadaşlar yapmayın etmeyin. mercedes parçası ayrıca pahalı değildir. yan sanayi parçalar yığınla var. orjinalleri pahalıdır.

burda seçim yapmak gerekirse şunu göz önüne alın.
honda civic yepyeni olacak siz ilk bineceksiniz donanımı performansı konforu kaportası zayıf olacak ama yeni arabaya binmiş olacaksınız. Ayrıca sorunsuzlukta honda ile mercedes kıyaslanabilir çünkü ikiside ömürlük arabalar.
mercedes e200 kompresör ise donanım konfor şase olarak şu anda bile rakipsizdir. 20-30 sene sonra bile bu araçlar yürümeye devam edecek. mercedes alırsanız insanların size davranışı bile değişiyor. benzinciye gidince farkedersiniz.

mercedes e200 ağırbaşlı arabadır. baba arabasıdır.genç mercedes fanatikleri dışında genelde 35 yaş üstü biner.
honda civic her türlü gider. olgun genç herkes biniyor ve yakışıyorda.

mercedes yüksek kmli olduğundan dolayı akışmetre ve çok çok az ihtimalde olsa beyin arızası verebilir. sanayide 1 yıl garantili alman malı akışmetre 290 TL , beyin tamiri 400 TL dir. triger zincir ve şanzımana yağ değişimine gerek kalmadığından araba düzgün kullanıldığı sürece motora ve şanzımana para harcamazsınız.
Gönderen: floyd - Eylül 09, 2011, 11:02:12 ÖS
çok güzel anlatmışsın. aslında faydalı ve yönlendirici de olmuş.
 ama her ne hikmetse her defasında alayım diyorum şoyle c200 kpmpresor 2001 avangarte , ama bir turlu cesaret edemiyorum.
boşver diyorum. illaki bişey çıkıyor ya tırsıyorum bişey olursa ne yaparız, veya aklıma geliyo hatun nasıl surecek onu filan.
velhasılı kelam bu merete binmek bize nasip olmayacak :). zaten yenisine binemeyiz de...
Gönderen: canguder - Eylül 09, 2011, 11:07:27 ÖS
forumdan yanlış hatıralmıyorsam accord55 nickli arkadaş 2.4 accord satıp  c200 komp. avangarde almıştı geçen aylarda. o memnun kalmıştı.sıfırını alamadığımız için düşük model almak zorunda kalıyoruz. ne yapalım :)
Gönderen: canguder - Eylül 09, 2011, 11:18:05 ÖS
birde mercedese binen adam bir daha başka markaya zor biner birazda ben fanatiklik yapıyım :) şaka bir yana bizim civiclerde kendi sınıfında konforda ve performansta en iyilerden birisi. kıyasladığımız araç 10 yıl yaşlı olsada E segmentidir. C segmentinden 2 gömlek üstündür. Accord D sınıfıdır onuda kıyaslamak yanlış olur.Türkiyede hondanın E segmentte aracı yok. Honda legend F sınıfına giriyor yani mercedes S serisi ile kıyaslanır.
Gönderen: GökhanAlbayrak - Eylül 10, 2011, 02:42:33 ÖS
Arabandan ne beklediğine bağlı olarak bir karar vermen gerekir. Yeni araba evet hatta 2012 de alabilirsiniz biraz beklerseniz. Diğer tarafta da kalitesini dünyanın bildiği bir araba.

İkinci el araba alırken bana göre evveliyatını bildiğiniz mümkünse düşük km araçlar almak alıcıyı üzmez. Eğer böyle bildiğiniz bir mercedes bulduysanız sizi mutlu edecektir ama feleğin çemberinde attığı turların sayısını unutmuş bir araba sizi araba binmekten bile soğutabilir.

Tavsiyem, evveliyatını bildiğiniz yada emin olabildiğiniz, mümkünse düşük km (en azından abartılı bir km olmasın), hatta servis kayıtları bulunan bir mercedes bulursanız almanız. İnternetten aldığınız araba size sanayi macerası olarak dönebilir, dikkat etmek gerek.

Saydıklarım çok uç olabilir ama sonuçta 48000 tl' yi kolay kazanmıyorsunuzdur eminim...

Ama sıfır Civic mi temiz ama eski E200 komp. mu derseniz Mercedes derim ;)
Gönderen: BHAAL - Eylül 10, 2011, 03:58:40 ÖS
mercedes kalitesine lafimiz yok da, "parcasi ucuz yapmayin, pahali olan orjinali" ne demek ya? mercedese fason parca takip sahine mi cevirmeyi planliyosun yani? mercedes aliyosan mercedes parcasi kullanacaksin ki o saglamlik korunsun, yoksa ne anladim ben o isten! telef etmeyin guzelim araclari arkadaslar, sonra ikinci elde temizini bulamiyoruz.
Gönderen: jackal6961 - Eylül 10, 2011, 10:28:08 ÖS
clk 230 a bindim kalkışta köklüyorsun 80e kadar çekiş kontrol çalışıyo (lastikler eski) 2. ele güven olmaz 0 alırım ben.İkisi de ikinci el olsa mercedes derim.
Gönderen: fearless.32 - Eylül 11, 2011, 01:15:21 ÖS
1972 model mercedes e200 üm vardı tam 39 yaşında bir araçtı 94 model civicmden daha az arıza yapıyordu .bir seferinde bi kaza yapmıştım mercedesimle karşımdaki arac neredeyse pert olmuştu ama ben sadece tampon ve farları değiştirmiştim gerisini sen düşün .mercedesin temiz kullanılırsa   ömrü 1milyon km...

Valla karşındaki aracın tamiri, senin tampon ve far fiyatından daha ucuza çıkmıştır heralde :))
şaka bi yana ben de honda derim. sıfır ikinci el farketmez. Honda...
Gönderen: fearless.32 - Eylül 11, 2011, 01:17:13 ÖS
Bir amcamız hep şunu der:
''gücün varsa, alabiliyorsan içine osurulmamış araba alacaksın''
Gönderen: fearless.32 - Eylül 11, 2011, 01:33:02 ÖS

yaav günde 250 km yol yapsan senede (365 gün kullandığını farzet) 182500 km yapar. ve 2 sene sonra bi araba parası verip bakım yaptırmanın ne manası var. Benim dayımda da Mercedes vardı. satıncaya kadar anasından emdiği süt burnundan geldi. Hala mercedes diyosunuz. Bir arkadaş yakıtından falan bahsetmiş. Ben Mercedes alabilecek birisi olsam zaten yakıtına neden bakayım. isterse milyon yaksın. bineceğin araba servetinin %5'ini geçmeyecek bir tutarda olacak. 100 binliran olupta bunun 50bin'ini arabaya bağlamaya gerek yok. varsın yağmur sensörü olmayıversin. park sensörü olmayıversin...
Gönderen: canguder - Eylül 11, 2011, 06:50:01 ÖS
mercedes kalitesine lafimiz yok da, "parcasi ucuz yapmayin, pahali olan orjinali" ne demek ya? mercedese fason parca takip sahine mi cevirmeyi planliyosun yani? mercedes aliyosan mercedes parcasi kullanacaksin ki o saglamlik korunsun, yoksa ne anladim ben o isten! telef etmeyin guzelim araclari arkadaslar, sonra ikinci elde temizini bulamiyoruz.

yan sanayi parçalarıda alman malıdır dikkatinizi çekerim. yani tofaş şahine takılan konya üretimi gibi değil. kaliteli orjinali kadar sağlam oluyorlar ve fiyatlarıda gayet uygun. hala 80 model mercedeslere parça üreten alman firmaları var.
Gönderen: BHAAL - Eylül 11, 2011, 07:21:12 ÖS
olabilir, belki daha kalitelisini bile kullanıyor olabilirsiniz... ne bileyim brembo fren kullandınız da bi sorun mu çıktı dimi... ama mevzu o değil... ben şahsen servis bakımlı olmayan mercedes almam zira o zaman mercedese biniyor gibihissetmem kendimi... ben hondama bile serviste baktırırken mercedes alıp sanayiye gidersem olur mu? ben o sağlam motora zarar gelmesin, aman delmesinler bloğu diyip, lpg takılmış hondalardan bile uzak duruyorum, ne mercedesi... ha ama bunlar kişisel tercihler elbette... bu konuda çok ayrıyız yani, aynı arabalara talip olmayacağımız aşikar
Gönderen: canguder - Eylül 11, 2011, 07:52:52 ÖS
ben bu konuda size hak veriyorum. çünkü etrafımız dolandırıclarla dolu. en azından yetkili serviste bir sorun olduğunda hak iddia edebilirsiniz ama sanayide durum farklı. çok iyi tanıdığınız ustalarınız olması lazım. daha önceden özel servise gitmemiş birinin dolandırılması kadar normal bir durum yok. yetkili servislerdeki ustalardan çok daha tecrübeli ve işini kaliteli yapan ustalar var. onların elinde aracınız emin olun çok daha güvende olur. yan sanayi parça kullanılmasının herhangi bir sakıncası yok. örnek vermek gerekirse rotiller değişecekti yan sanayi alman malı 60 tl orjinal parça 90 tl idi. diğer bir örnekte akışmetre alırsınız yan sanayi 290 tl orjinali 370 tl. farklar çok uçuk olmuyor. olay şöyleki yetkili serviste taktırırsanız 370 liralık parça için sizden 500 tl para alırlar. fark bu oluyor. kişisel tercihler tartışılamaz tabiki. belkide forumumuzda kimseye güvenemediğinden aracın periyodik bakımlarını kendisi yapan bile vardır.
Gönderen: ursus - Eylül 12, 2011, 05:37:24 ÖS
olabilir, belki daha kalitelisini bile kullanıyor olabilirsiniz... ne bileyim brembo fren kullandınız da bi sorun mu çıktı dimi... ama mevzu o değil... ben şahsen servis bakımlı olmayan mercedes almam zira o zaman mercedese biniyor gibihissetmem kendimi... ben hondama bile serviste baktırırken mercedes alıp sanayiye gidersem olur mu? ben o sağlam motora zarar gelmesin, aman delmesinler bloğu diyip, lpg takılmış hondalardan bile uzak duruyorum, ne mercedesi... ha ama bunlar kişisel tercihler elbette... bu konuda çok ayrıyız yani, aynı arabalara talip olmayacağımız aşikar

lpg takılırken motor bloğu deldirilmez, manifold deldirilir.

"Benim dayımda da Mercedes vardı. satıncaya kadar anasından emdiği süt burnundan geldi. Hala mercedes diyosunuz."

diyen kardeşimiz, mercedes var, mercedes var. lakin bu aracın ölüsünü bile 10.000 liradan satın alan oluyor. o sizin aracınızın problemi.

alacak olan kardeşim, senin gönlünde ne yatıyorsa odur. burada boş laf kalabalığından başka bir şey bulamazsın.
Gönderen: accord55 - Eylül 13, 2011, 08:40:28 ÖÖ
Aynen katılıyorum, önemli olan alacak kişinin gönlünde yatan, ben 2004 2.4 accord dan sonra 2001 c200 komp. aldım, 2 aydır kullanıyorum gayet memnunum, iki aracımda D segmenti olduğu için birbirini çok aratmıyor, ikisininde artıları eksileri var, mesela accord daha çevik bir araçtı şimdi kullandığım merso ise daha oturaklı ama daha fazla güven veriyor, komp. etkisiyle düşük devirlerde tork veriyor bu da şehiriçi ve virajlı yokuşlarda keyif demek, birde 2001 model olmasına rağmen arabada yok yok, inanılmaz ayrıntılar var, geri vitese taktığımda aynaların otomatik olarak aşağıya inmesinden tutun, koltuk şişirmeye kadar bir çok özellik var, birde uzun yolda torpido ve kolçak soğutması yazın çok iş görüyor, yolda aldığın içecekleri dışarısı 40 dereceyken buz gibi içebiliyorsun:), hondaya ve accord sevgim başka bu böyle kalacak, ancak şunu belirtmem lazım, mersoyu kullanırken önde yıldızı görmek insana müthiş keyif veriyor...
Gönderen: Grafink - Eylül 13, 2011, 10:18:23 ÖÖ
Bana 10 yaşındaki bir arabaya verilebilecek rakam maksimum 15 dir... isterse altın kaplamalı olsun. Herşeyi eski kalacak, motor teknolojisinden donanımına kadar....
Bence'de Honda...
Gönderen: accord55 - Eylül 13, 2011, 10:26:47 ÖÖ
Görüşünüze saygı duyarım ancak motor teknolojisi ve donanım eski kalacak demişsiniz bu mercedes için geçerli değil zira diğer markalar 10-15 sene gerisinden geliyor zaten ayrıca şuan bendeki araçtaki özelliklerin çoğu 2012 civic elegance da mevut değil.
Gönderen: GökhanAlbayrak - Eylül 13, 2011, 10:37:27 ÖÖ

lpg takılırken motor bloğu deldirilmez, manifold deldirilir.

"Benim dayımda da Mercedes vardı. satıncaya kadar anasından emdiği süt burnundan geldi. Hala mercedes diyosunuz."

diyen kardeşimiz, mercedes var, mercedes var. lakin bu aracın ölüsünü bile 10.000 liradan satın alan oluyor. o sizin aracınızın problemi.

alacak olan kardeşim, senin gönlünde ne yatıyorsa odur. burada boş laf kalabalığından başka bir şey bulamazsın.

arkadaşım unutma ki senin görüşüne göre sende boş laf kalabalığı yapıyorsun
Gönderen: Grafink - Eylül 13, 2011, 10:46:32 ÖÖ
Görüşünüze saygı duyarım ancak motor teknolojisi ve donanım eski kalacak demişsiniz bu mercedes için geçerli değil zira diğer markalar 10-15 sene gerisinden geliyor zaten ayrıca şuan bendeki araçtaki özelliklerin çoğu 2012 civic elegance da mevut değil.

İnanın 1993 model araç kullanan biri olarak bende böyle düşünmeyi isterdim, mesela benim aracım orjinal japon, sedanlar türkiye de üretiliyor,  motoru doch ama şimdikiler soch vs gibi kendimi kandırabilmeyi isterdim. Üstünüze alınmayın...   Sonuçta sizdeki donanımların hepsi 10 yaşın üzerinde... 10 yıl önceki çipler ile kontrol ediliyor. 10 yıl önceki slikon enjeksiyon sistemini kullanıyor. Motor 10 yıl önceki teknoloji ile bir araya gelmiş oluyor. kasa aynı şekilde...  Vs.. Vs... Ve hepsinden önemlisi aracınızda 10 yılı aşkın bir metal yorgunluğu mevcut oluyor. Yani 10 yıl'da Yeşil ekranlardan Windows 8 e geldik, 10 yılda kordonlu telefonlardan, görüntülülere, telsiz gibi görünen cep telefonlarından projeksiyonlu cep telefonlarına geldik.. Demek istediğim 10 yıl köprünün altından okyanuslarca su akmasına yetebilecek bir zaman... Bu yüzden 0 araç alabilecek parayı 10 yıllık bir araca gömmek diyalektik açısından yanlış...
Gönderen: canguder - Eylül 13, 2011, 11:54:52 ÖÖ
mercedesin bugün 75 model aracı bile çok değerli ve hala yürür haldeler yollarda görüyoruz. bunun sanırım bir sebebi vardır.
Gönderen: cobra34 - Eylül 13, 2011, 12:03:38 ÖS

birincisi sana kimse terbiyesizce bişey söylemedi... o terbiyesizliği yapan sensin... "senin gibi" kim birader? sen beni nerden tanıyosun da bu cümleyi kurabiliyosun? bayram günü beni delirtme!!! ikincisi atıp tutuyosun, bi tane bile delil bulamazsın bu söylediğine... küçük insanlar gibi kulaktan dolma bilgilerle desteksiz konuşup üste çıkmaya kalkma, yalan söylüyosun!!! konuyla alakalı değil o yüzden uzatıp tepemi attırma... ilgilenen olursa diye aşağı bikaç link veriyorum... isteyen okur, istemeyen hiçbişeyi okumaz böyle kendi söyler kendi inanır!

seri üretime geçmemiş de bulmuş da üretmemiş de... terenenni mevzularına bir iki sağlam bilgi ekle de ortaya atlama bi daha öyle cahil cahil! al sana mercedes motorları, charger tarihi üstüne bi de honda motorları... buyur aralarından seç, öğren bir iki bişey!

şu forumda senin gibi cahiller olduğu sürece ben bişey yazmam,yazdığın her yazıda millete saldırmışın birader,kendini ne sanıyosun sen,araç profesörü mü? önce efend,i olmayı öğren yazdıkların senın karekterını belli ediyor...
Gönderen: sydney - Eylül 13, 2011, 06:23:51 ÖS
arkadaslar biraz daha sakin ve olayi marka fanatizmi yapmadan kisisellestirmeden ele alsak daha iyi olmaz mi!

honda mi mercedes mi bmw mi, kusura bakmayin boyle bir sey yok...
bu isler klavye basinda yazmakla olmaz,
her iki marka da dunyaya kendini kabul ettirmis yuzbinlerce arac satan devasa sirketler,
diger bir cok urunde oldugu gibi arac konusunda da bir suru secenek var,
herkes kendi butcesine durumuna fikrine gore gider aracini alir,
ister sifir alir ister ikinci el alir, ister alman alir ister japon alir,
bu isi etkileyen o kadar cok etken var ki,
butce, kullanim amaci, yasam tarzi, yas, sehir, bakim maliyetleri, statu, marka imaji, satis sonrasi, vergi, konfor, guvenlik, performans, donanim vs... daha da uzar gider sonu yok ki...

bu kadar etken varken tam mansiyla kimse kimseden ayricalikli onde vazgecilmez degildir,
eger ayni paraya ikinci el temiz icinize sinen masrafsiz bir arac bulursaniz ki kolay degil ve sifir araca gore sundugu imkanlar iyise gider ikinci mercedes te bmw de vw de honda da alinir, niye alinmasin,

hangi marka olursa olsun kendine gore gider sifiri da alinir, olay bu degil ki,
murat 131 den torosa uno dan hondaya araclarim oldu, simdi de gidip 1-2 yasinda orta sinif sedan bir alacaktim,
gittim orta ust sinif 10myasinda bir alman aldim, icime sindi, temizdi degerdi aldim,
simdi kime gore iyi dogru veya degil...

Gönderen: BHAAL - Eylül 13, 2011, 07:40:43 ÖS
abicim suyunu çýkartmayýn ya... ezbere fanatizm yapmayýn... kompresör dediðin turbo yada süper chargerýn baðlý olduðu aygýt (gaz pompasý yani)... mercedes supercharger demiyor da komressor diyor olay ondan ibaret. chargerý nerde honda buldu ya, abartmayýn... biz de seviyoruz arabamýzý ama uçmayýn yani! supercharger da ilk kez 1885 de daimler tarafýndan kullanýlmýþ... honda ne alaka? hondanýn hiç superchargerlý makinesi yok bile!

üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptýðý doðru da 200bini devirmiþ bir mercedesin de aðýr bakýmlarýnýn yaklaþtýðý da yadsýnamaz bir gerçek... üstelik ucuz de deðil parçasý... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git baþka bi arabanýn sýfýrýný al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliðine lüzum yok... yapmanýz gereken bi seçim, o da kiþiden kiþiye deðiþir!
yuhhh yani,çok güzel sallamýþýn,üstelik nezakettente çok uzaksýn.senin gibilerin bilemiyeceði bir bilgi bu.honda kesinlikle seri üretime geçmediði için kompresssor mercedese ait gibi görünüyor.
kompressor un  malum mantýðý kranktan güç almasý,performans iyi ve sorunsuz ama yakýt çok..olay bu.
bidaha öyle suyunu çýkartma,abartma gibi seviyeni belirten laflar kullanmazsan sevinirim.

birincisi sana kimse terbiyesizce biþey söylemedi... o terbiyesizliði yapan sensin... "senin gibi" kim birader? sen beni nerden tanýyosun da bu cümleyi kurabiliyosun? bayram günü beni delirtme!!! ikincisi atýp tutuyosun, bi tane bile delil bulamazsýn bu söylediðine... küçük insanlar gibi kulaktan dolma bilgilerle desteksiz konuþup üste çýkmaya kalkma, yalan söylüyosun!!! konuyla alakalý deðil o yüzden uzatýp tepemi attýrma... ilgilenen olursa diye aþaðý bikaç link veriyorum... isteyen okur, istemeyen hiçbiþeyi okumaz böyle kendi söyler kendi inanýr!

seri üretime geçmemiþ de bulmuþ da üretmemiþ de... terenenni mevzularýna bir iki saðlam bilgi ekle de ortaya atlama bi daha öyle cahil cahil! al sana mercedes motorlarý, charger tarihi üstüne bi de honda motorlarý... buyur aralarýndan seç, öðren bir iki biþey!

þu forumda senin gibi cahiller olduðu sürece ben biþey yazmam,yazdýðýn her yazýda millete saldýrmýþýn birader,kendini ne sanýyosun sen,araç profesörü mü? önce efend,i olmayý öðren yazdýklarýn senýn karekterýný belli ediyor...

nolur anlat sanayi dedikodularindan mahrum kalmayalim! verecek cevabim yok camura yatiyorum demiyo da...  ne biliyosun da ne anlaticakasin sen ya terbiyesiz, yazdigin seyleri oku sonra seviyeden bahset! tanimadigin bi adama o lafi etme hakkini kim veriyo sana munasebetsiz! bi halttan anlamadiginin bile farkina varamayacak kadar asagidasin sen! iki satir bisey oku ondan sonra ahkam kes! arac profosoru musun diyo bi de...  muhendisim ben, yegane bilgisi sanayi tevaturu olan hicbi egitimsizden  ogrenecek biseyim yok benim merak etme sen! 
Gönderen: ursus - Eylül 13, 2011, 10:02:00 ÖS
gerilimi çok seviyoruz yav
Gönderen: abc44 - Eylül 13, 2011, 10:24:58 ÖS
arkadaşlar konu güncelliğini yitirmiş artık bu konuyu yönetici arkadşlar kilitlesin
Gönderen: fearless.32 - Eylül 14, 2011, 10:47:27 ÖÖ
Valla dayımdaki araçta hiçbir sıkıntı yoktu. şöyle bir örnek vereyim.Cebimde 10 bin tl para olsa;
honda alacağıma gider 94-95 doğan alırım. neden derseniz satmaya kalksam 2 saatde satılır. Araba pazarında 1989 model mercedese 12500 tl para isteyen bir adama ''takas olur mu'' diye sorduklarında sadece tofaşla takas ederim demesi de herşeyi açıklıyor. Artık günümüzde araç alınırken dikkat edilen hususlar arasında ikinci el pazarı da çok önemli. Sen 11 yaşında Mercedes alırsın 5 sene binersin olur araç 16 yaşında. E km'si de yerinde durmayacak heralde. Ama dersen ki ben 1-2 sene biner satarım. o zaman başka. ne de olsa her kör satıcının bir kör alıcısı olur...
Gönderen: BHAAL - Eylül 14, 2011, 06:36:04 ÖS
onceki civicim 177bindeydi... ankaradaki efe hic pazarliksiz aldi, ilana koydu 1 gunde satildi. kazasi olan ve santiye gormus bir vtec2den bahsediyorum... dolayisiyla honda o kadar da zor satilmiyor bence... sahin toros daha hizli satilir elbette ama bi gucluk de yok yani honda kanadinda
Gönderen: fearless.32 - Eylül 15, 2011, 01:18:17 ÖS
onceki civicim 177bindeydi... ankaradaki efe hic pazarliksiz aldi, ilana koydu 1 gunde satildi. kazasi olan ve santiye gormus bir vtec2den bahsediyorum... dolayisiyla honda o kadar da zor satilmiyor bence... sahin toros daha hizli satilir elbette ama bi gucluk de yok yani honda kanadinda

Ben de zor satılabileceği örneğini Mercedes için verdim :)
Gönderen: fearless.32 - Eylül 15, 2011, 01:20:02 ÖS
Honda yerine Tofaş alırdım dememin sebebi de max. 10 bin tl param olsa varsayımından dolayı. Şu an 1.6 İES'im var. Allah'a şükür işimizi görüyor
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 16, 2011, 03:34:08 ÖS
adam 10 yaşında araca 15 den fazla vermiyo :) 2001 herhangı bir merso merak etme ztn düşmez o fiyata :) 1.6 ies fiyatı 18 lerde 20 lerde daha neler :D
Gönderen: nuri_kutlu - Eylül 16, 2011, 03:41:02 ÖS
Merso derim, 2003 kullandık bir yıl sonra satıp sıfır captiva aldık begenmedık yıne merso alıcaz 2006 model.. japonda bi yere kadar,  ne kadar yıl farkı olsada...
Gönderen: Grafink - Eylül 16, 2011, 03:49:19 ÖS
Valla ben paracıklarımı seviyorum ve on yaş ve üstü araçlara üst limit 15 bin 10diyorum... (turbo dur, CC dir, Cabrio dur... bu tip araçlara bir 5 tl daha eklenebilir) 10 yaşındaki bir aracın markası modeli benim için farktmez diyorum... Parasını daha az seven arkadaşlar isterlerse 100 bin versinler itiraz etmem yani... :D :D
Gönderen: canguder - Eylül 16, 2011, 08:08:54 ÖS
15 bin liraya ancak 85-90 model arası 200e alınır :) yani 25 yaşında araba. temiz düşük km 10 yaşındaki mercedes 40 bin liradan aşağı olmaz (a ve b serileri hariç) ... 10 yaşındaki mercedes ciğeri sökülmemiş hararet yaptırılmamışsa daha yeni sayılır. valla para verenler veriyor. bende 33 bin lira verdim 98 model slk'ya çevremdekilerde burdaki bazı arkadaşlar gibi düşünüyor ama C sınıfır arabayla E sınıfı araba arasındaki farkı kullanmadan anlayamazsınız. bende ayrıca yeni civic var oda yeni güzel sıfır almıştık kendimden çok ona bakmışımdır. 98 model arabada çift bölge klima cd çalar hız sabitleyici abs esp ısıtmalı elektrikli koltuk , ısıtmalı elektrikli aynalar, 4 hava yastığı , deri koltuk , ön bardak tutucular , renkli camlar , 192 hp kompresör motor ve 5 ileri otomatik şanzıman var. hondada bu özelliklerin katılımından çoğu yok. kesinlikle yermek için söylemiyorum. iki aracında sahibiyim. göz var nizam var arkadaşlar yapmayın.
Gönderen: canguder - Eylül 16, 2011, 08:16:00 ÖS
.
Gönderen: jaggalagalaga - Eylül 18, 2011, 02:47:16 ÖÖ
25 liraya temiz 2001 merso bulsan kredi çekersin arabanı satarsın yani özel olarak kafayı bu duruma kitlememişsen tabi :D onu yıne alırsın tabi kafayı kitlediysen sana kimse 15 den fazla verdiremez :D
Gönderen: dj259 - Eylül 18, 2011, 11:39:01 ÖÖ
Hocam oncelikle giydihin elbise yakışmalı... Yaşın gencse honda derim orta yaslarındaysan mercedes derim
Honda sağlam bir arac oyle zırt pırt bozulan br arac diyil...
Gönderen: fearless.32 - Eylül 20, 2011, 04:33:13 ÖS
   Yeri geldiğinde 1000 TL ile araba kaldığı oluyor. Yani 1000 TL bulunmuyor. yok kredi çekivereyim yok ordan burdan buluvereyim olmuyor ne yazık ki.
Eyvallah, göz var nizam var Mercedes boru değil elbet ama; 10000 TL'den başlayıp 100.000 TL'ye kadar Mercedes var. Hatta daha da fazla edenleri var. E o zaman herkes Mercedes'e binsin arkadaş. Neden 10.000 TL veripte Doğan'a, Şahin'e, Honda'ya Hyundai'ya biniyo millet.? her cebe uygun Mercedes var demek ki memlekette. İkinci el aracın içine girip motorunu ıncık cıncık edip ne kadar dayanacağını ne kadar bilebilirsin. Doğan'ın motoru arıza yapsa ne kadar tutar Mercedes'in moturu arıza yapsa ne kadar tutar.? Bu para meselesi, zevk meselesi..
Gönderen: mthonda - Eylül 20, 2011, 07:13:05 ÖS
evet merso ama sıfır daha mantıklı
Gönderen: accord55 - Eylül 21, 2011, 09:33:38 ÖÖ
valla accord belki ama kimse bana 10 yaşında diye c200 ile civici karşılaştırmasın, her türlü merso üstün gelir, 3 aydır kullanıyorum, aracın tipi sade olmasına rağmen gördüğü ilgi bir başka, arkadaşlar ve etrafımız diline doladı mercedesi, arabama nazar değecek diye korkuyorum. Sende ne var sorusuna mercedes diyince peşine hemen eski 10 yaşındayı söylüyorum ki zengin sanmasınlar ama aldığım cevap mercedes mercedestir oluyor. Evet arkadaşlar 2.4 accordumu ben çok seviyordum ama bu mercedes bir başka, aynı yollardan geçiyorum, aradaki farkı ben ve benim gibiler bilebilir ancak...
Gönderen: sanli90 - Eylül 21, 2011, 10:26:01 ÖÖ
Honda hayat onda ama mercedes c180 beyaza hastayım inşalah ilerki zamanda arabam o olur...
Gönderen: egc - Eylül 21, 2011, 10:32:36 ÖÖ
2012 de olsa civic vasat c sınıfı bir aractır kaldıkı japon işçiliksizliği her alanda göze çarpmakta.Tabiki mercedes.
Gönderen: canguder - Eylül 21, 2011, 10:35:16 ÖÖ
2012 de olsa civic vasat c sınıfı bir aractır kaldıkı japon işçiliksizliği her alanda göze çarpmakta.Tabiki mercedes.

o kadarda kötü değil abartmayalım
Gönderen: egc - Eylül 21, 2011, 10:38:39 ÖÖ

o kadarda kötü değil abartmayalım
Yapma hocam Allah askına bu arabayı 2 yıl boyunca bende kullandım ve sattım arkasından avensıs aldım aynı sekılde onuda sattım japon japon yok oyle birsey meknaıgı saglammıs bilmem neymıs gecın bunları aılemle rahat konforlu bir surus yapmakta cok onemli benım ıcın.
Gönderen: fearless.32 - Eylül 21, 2011, 10:40:33 ÖÖ
http://www.vindir.net/dunyanin-en-buyuk-drag-yarisi-hd--462451.html

Bu videoyu izlediniz mi ? Japon işçiliksizliğine güzel bir örnek :) İzlemeyenler sonucu bi tahmin etsin bakalım.
Gönderen: egc - Eylül 21, 2011, 10:44:20 ÖÖ

Bu videoyu izlediniz mi ? Japon işçiliksizliğine güzel bir örnek :) İzlemeyenler sonucu bi tahmin etsin bakalım.
Hocam bu videoyu izlesem ne olacak pardonda amacından sapmıs gibi gozukuyosun.Ben bizlerin kullanabildigi seviyedekı aracları karsılastırıyorum.Video daki araclardan hangisine binebiliyorsun?? Drag vs gec bunları altında kı arac aile icin yapılmıs 1.6 atmosferik araba digerinden 1 sn daha hızlı olsa ne olacak duramadıktan sonra yada yolda konforsuz surus sunduktan sonra ne anlıyorum ben bu işten yaktıgı yakıt da cabası.
Gönderen: fearless.32 - Eylül 21, 2011, 10:54:18 ÖÖ
  Bu adamlar bu tür araçlarda fark yaratıp üstünlük sağlayabildiyse senin alıp da binebileceğin aracı da üretmiştir merak etme.

Hocam bu videoyu izlesem ne olacak pardonda amacından sapmıs gibi gozukuyosun.Ben bizlerin kullanabildigi seviyedekı aracları karsılastırıyorum.Video daki araclardan hangisine binebiliyorsun?? Drag vs gec bunları altında kı arac aile icin yapılmıs 1.6 atmosferik araba digerinden 1 sn daha hızlı olsa ne olacak duramadıktan sonra yada yolda konforsuz surus sunduktan sonra ne anlıyorum ben bu işten yaktıgı yakıt da cabası.

Bu adamlar bu tür araçlarda fark yaratıp üstünlük sağlayabildiyse senin alıp da binebileceğin aracı da üretmiştir merak etme.
Honda fanatiklerine ezbere konuşuyosunuz diyosunuz, Söz konusu mercedes oldumu ezbere konuşulmuş olmuyo öylemi. Yemişim mercedesini...
Gönderen: egc - Eylül 21, 2011, 10:58:38 ÖÖ

Honda fanatiklerine ezbere konuşuyosunuz diyosunuz, Söz konusu mercedes oldumu ezbere konuşulmuş olmuyo öylemi. Yemişim mercedesini...
Dostum bana c sınıfı bir civici anlatma aldık bindik ne oldugunu gorduk cok sukur,bana yetmedi d sınıfı olsun japon olsun gucumuz o sınıfta avensise yetti gittim aldım ama nafile japon yine japon bişey degismedi.Mercedes icin de ezbere konusmuyorum merak etme yakın cevremden gordugum ıcın ne oldugunu biliyorum.

10 yasında bile olsa e200 ile bir uzun yol yap,arkasından 2012 model civic ile git aynı yolu sonra tekrar konusalım
Gönderen: fearless.32 - Eylül 21, 2011, 11:01:51 ÖÖ
Allah kaza bela vermesin hocam da O mercedesin farı kırılsın ya da bi aksamı bozulsun dediğin gibi tekrar konuşalım ;) Merak ettim avensis de ne sorun yaşadın ?
Gönderen: egc - Eylül 21, 2011, 11:06:12 ÖÖ
Allah kaza bela vermesin hocam da O mercedesin farı kırılsın ya da bi aksamı bozulsun dediğin gibi tekrar konuşalım ;) Merak ettim avensis de ne sorun yaşadın ?
Aslına bakarasan olay sorun yasama mevzusu degil civicte olsun yada avensis te olsun mekanik herhangi bir sıkıntı ile karsılasmadım zaten her ikiside 15 bin km'de idi satılırken.Kullandıgım avensis 1.6 132 bg olan versiyonu idi ve d sınıfına hic yakısmayan bir aractı tabı bunlar kendi şahsi görüşlerimdir.Yakıtı olsun bakım fiyatı olsun ve yolda verdigi güven hissizliği sebep oldu satmama.
Gönderen: fearless.32 - Eylül 21, 2011, 11:24:00 ÖÖ
    Şu an bende 1.6 İES var. hiç pişmanlığım olmadı. Yaşım gereği şu an buna biniyorum. Ama ilerde alacağım araç  Accord ya da Audi A6 ( tabi yetişebilirsek audiye). D sınıfı araçlar (bana göre tabi) biraz daha ileri yaşlarda kullanılacak araçlar gibi geliyor. Mesela 50 den sonra.
Peki Mercedes ile Audi'yi karşılaştırsak ne sonuç çıkar ? demek istediğim şu ki; Mercedes, marka değerini zirveye çıkarmış bir firma. Ama bu en kaliteli olduğunu göstermez. Bir abimiz Mercedes'in Almanya'daki fabrikasını görme fırsatını bulmuş. Fabrikanın girişinde ''DAHA İYİSİNİ TANRI YAPABİLİR'' diye bir ibare varmış sanırım. İnsanın bunu okuması bile yetiyor. orada kitleniyorsun. Ama bu onlardan daha kaliteli bir araç üretebilecek birilerinin çıkmayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki.
Gönderen: ateşbey - Eylül 21, 2011, 11:46:43 ÖÖ
15 bin liraya ancak 85-90 model arası 200e alınır :) yani 25 yaşında araba. temiz düşük km 10 yaşındaki mercedes 40 bin liradan aşağı olmaz (a ve b serileri hariç) ... 10 yaşındaki mercedes ciğeri sökülmemiş hararet yaptırılmamışsa daha yeni sayılır. valla para verenler veriyor. bende 33 bin lira verdim 98 model slk'ya çevremdekilerde burdaki bazı arkadaşlar gibi düşünüyor ama C sınıfır arabayla E sınıfı araba arasındaki farkı kullanmadan anlayamazsınız. bende ayrıca yeni civic var oda yeni güzel sıfır almıştık kendimden çok ona bakmışımdır. 98 model arabada çift bölge klima cd çalar hız sabitleyici abs esp ısıtmalı elektrikli koltuk , ısıtmalı elektrikli aynalar, 4 hava yastığı , deri koltuk , ön bardak tutucular , renkli camlar , 192 hp kompresör motor ve 5 ileri otomatik şanzıman var. hondada bu özelliklerin katılımından çoğu yok. kesinlikle yermek için söylemiyorum. iki aracında sahibiyim. göz var nizam var arkadaşlar yapmayın.
maalesef honda donanımda çok zayıf...
Gönderen: canguder - Eylül 21, 2011, 12:47:35 ÖS

Dostum bana c sınıfı bir civici anlatma aldık bindik ne oldugunu gorduk cok sukur,bana yetmedi d sınıfı olsun japon olsun gucumuz o sınıfta avensise yetti gittim aldım ama nafile japon yine japon bişey degismedi.Mercedes icin de ezbere konusmuyorum merak etme yakın cevremden gordugum ıcın ne oldugunu biliyorum.

10 yasında bile olsa e200 ile bir uzun yol yap,arkasından 2012 model civic ile git aynı yolu sonra tekrar konusalım

karşılaştırma yaparken dikkat edin derim. 10 yaşında dediğiniz e200 mercedesin konforunu şu anda üretilen bmw 5 serisi audi a6 bile vermez. o kasalar şahanedir konforda rakipsizdir. mercedesin eleştirebileceğiniz tek zayıf yönü e200 kasalardaki 136 hp motordur. kalkışları hantal kalıyor. uzun yolda yinede gideri var. honda civic ile e200 karşılaştırmak tamamen hatadır. otomobili icat etmiş bir markayla neyi kıyaslarsanız kıyaslayın eksik yönü kalacaktır. hondanın farkı yüksek devirli sağlam motorlu sorunsuz araçlar üretmektir. mercedes büyük hacimli diğerlerine nazaran az güç üreten araçlara ağırlık verir. e200 ile honda legend karşılaştırabilirsiniz. o zaman adaletli bir karşılaştırma olur.
Gönderen: egc - Eylül 21, 2011, 01:19:31 ÖS
canguder iyi de konu baslıgında soran arkadas bu iki aracı sormus dolayısı ile bu iki aracı 10 yasında e200mu yoksa 2012 civic mi alınabilir amacıyla karsılastırırsak yinede mercedes demeye calıstım yukarda.
Gönderen: fearless.32 - Eylül 21, 2011, 02:36:30 ÖS
Yıldıza rütbe sorulmaz sorulmasına da, Bakımı ağır olur :D
Gönderen: canguder - Eylül 21, 2011, 02:52:00 ÖS
canguder iyi de konu baslıgında soran arkadas bu iki aracı sormus dolayısı ile bu iki aracı 10 yasında e200mu yoksa 2012 civic mi alınabilir amacıyla karsılastırırsak yinede mercedes demeye calıstım yukarda.

hondayı çokta kötülemeyin manasında yazdım çünkü honda civic kendini ispatlamış bir model. Nasıl vw denilince ilk akla golf geliyorsa honda denildiğinde civic akla gelir. Genel olarak C sınıfında bence ilk 3 arasındadır civic. Tasarım olarak 1. sırada kesinlikle.
Gönderen: realsheva - Eylül 21, 2011, 03:06:14 ÖS

karşılaştırma yaparken dikkat edin derim. 10 yaşında dediğiniz e200 mercedesin konforunu şu anda üretilen bmw 5 serisi audi a6 bile vermez. o kasalar şahanedir konforda rakipsizdir. mercedesin eleştirebileceğiniz tek zayıf yönü e200 kasalardaki 136 hp motordur. kalkışları hantal kalıyor. uzun yolda yinede gideri var. honda civic ile e200 karşılaştırmak tamamen hatadır. otomobili icat etmiş bir markayla neyi kıyaslarsanız kıyaslayın eksik yönü kalacaktır. hondanın farkı yüksek devirli sağlam motorlu sorunsuz araçlar üretmektir. mercedes büyük hacimli diğerlerine nazaran az güç üreten araçlara ağırlık verir. e200 ile honda legend karşılaştırabilirsiniz. o zaman adaletli bir karşılaştırma olur.
kusura bakmayın fakat buna katılmak mümkün değil 10 senelik e200 le şu anki 5 serisi ve a6 yı karşılaştırmanız bile abest geliyor bana..
Gönderen: canguder - Eylül 21, 2011, 10:31:16 ÖS

kusura bakmayın fakat buna katılmak mümkün değil 10 senelik e200 le şu anki 5 serisi ve a6 yı karşılaştırmanız bile abest geliyor bana..

o araçlara binmeyen farkı anlayamaz siz asıl kusura bakmayın :)
Gönderen: realsheva - Eylül 22, 2011, 12:41:37 ÖS

http://www.bmwblog.com/2009/12/09/comparison-new-mercedes-benz-e-class-vs-new-bmw-5-series/

Even though Autobild doesn’t draw a final conclusion, the numbers show that the new 5er might have the lead for now….at least in this particular case.

10 sene öncesini karşılaştırmam bile
Gönderen: CAGLAR28 - Eylül 22, 2011, 01:20:08 ÖS
elin ne olduğu belli olmayan arabasıyla uğraşmak maddiyat ister.kısa ve öz cevabım.durumunuza bağlı.
Gönderen: canguder - Eylül 22, 2011, 01:42:05 ÖS

http://www.bmwblog.com/2009/12/09/comparison-new-mercedes-benz-e-class-vs-new-bmw-5-series/

Even though Autobild doesn’t draw a final conclusion, the numbers show that the new 5er might have the lead for now….at least in this particular case.

herhalde bmwblog.com isimli sitede mercedes'e iyi diyecek halleri yok :) bence mercedese binmeden yorum yapmayın. her zaman her sınıfta *****konforda***** tartışmasız mercedes birinci gelir. testleri adil şekilde yapan dergiler programlar var. oralara bakın hangi aracın daha iyi olduğunu yazıyorlar. bu arada konuyu fazla saptırmadan hondaya geçiş yapalım. son olarak söylemek istediğim sıfır bir araç ile 10 yıllık araç arasında tercih yapmanız gerekecek. birinde sıfır kokusu var birinde kullanılmış belkide koltuklarında kırışık lekeler olacak. diğer yönlü düşünürsek konfor ve donanım olarak daha üst seviye bir araca binmiş olacaksınız. aslında çokta karışık bir durum değil. tamamen tercih meselesi.
Gönderen: realsheva - Eylül 22, 2011, 02:03:38 ÖS

herhalde bmwblog.com isimli sitede mercedes'e iyi diyecek halleri yok :) bence mercedese binmeden yorum yapmayın. her zaman her sınıfta *****konforda***** tartışmasız mercedes birinci gelir. testleri adil şekilde yapan dergiler programlar var. oralara bakın hangi aracın daha iyi olduğunu yazıyorlar. bu arada konuyu fazla saptırmadan hondaya geçiş yapalım. son olarak söylemek istediğim sıfır bir araç ile 10 yıllık araç arasında tercih yapmanız gerekecek. birinde sıfır kokusu var birinde kullanılmış belkide koltuklarında kırışık lekeler olacak. diğer yönlü düşünürsek konfor ve donanım olarak daha üst seviye bir araca binmiş olacaksınız. aslında çokta karışık bir durum değil. tamamen tercih meselesi.

between the 5 Series and its competitors, this is time, the German magazine Autobild managed to get their hands on the new 5 and place it against the E-Class, and by place it, we mean, literally next to it.

sanırım yazıyı okumadan yazıyorsunuz. bmwblog sitesi sadece Autobild'de yayınlanan bir yazıyı paylaşmış kendi incelemeleri değil..

konuyu da dediğiniz gibi hondaya getirmek gerekir.

tşk
Gönderen: Brawe - Eylül 26, 2011, 02:22:06 ÖS
mercedes tabii ama masrafını karşılayabildiğin sürece
dertsiz baş istersen civic
Gönderen: Grafink - Eylül 26, 2011, 02:28:34 ÖS
Ya tartışıyor ediyoruz da, Face te 1.000.000 mil (yaklaşık 1.5 milyon kilometre) yapmış, accord duruyor... Hani nerde 1.M millik mersedes? Bmw? Audi? Bana ezbere geliyor, mersedes sağlam, falan filan gibi yorumlar. Japonlar uzun ömürde, kaliteli motorda lider. Avrupa'da lüks ve konfor'da lider. fikrim bu şekilde... Zaten Mesedes, Audi, BMW nin alıcısı, motor bozulmasın bilmem ne diye almıyor bu aracı, param var, lüks içindeyim, konforum olsun vs.. diye alıyor. Honda alıcısı ise, Param limitli bi kere alayım, hem başım ağrımasın, hem şeklim olsun, Hem de hızım  diye alıyor...
Gönderen: canguder - Eylül 26, 2011, 03:01:18 ÖS
http://www.autospies.com/news/Mercedes-Benz-does-4-6-million-Km-now-that-s-a-reliable-car-17670/

4.6 milyon km'lik mercedes :) bu arada motor sağlamlığı açısından honda ve mercedes 1. sırayı paylaşırlar
Gönderen: fearless.32 - Eylül 27, 2011, 01:23:27 ÖS
http://www.autospies.com/news/Mercedes-Benz-does-4-6-million-Km-now-that-s-a-reliable-car-17670/

4.6 milyon km'lik mercedes :) bu arada motor sağlamlığı açısından honda ve mercedes 1. sırayı paylaşırlar

Fiyat olarak da aynı sırada değiller ama :D
Gönderen: Grafink - Eylül 27, 2011, 01:55:35 ÖS

Vay anasını arkadaş... E şimdi ben bundan bi tane alsam, 7. oğlumun 7. oğlu bile kullanır... Ucuz o açıdan bakarsan :D :D
Gönderen: canguder - Eylül 27, 2011, 02:04:39 ÖS
mercedes düzenli olarak servise giden araçlarına her 250.000 km'de bir madalya veriyor. Aracın ön ızgarasına takıyorsunuz.

örnek fotoğraf
http://www.zebra.ie/merc/StelvioPass.jpg
Gönderen: accord55 - Eylül 28, 2011, 08:33:55 ÖÖ
4 milyon 600 bin kilometre vay anasını, adam her 250 binde bir aldığı madalyaları evde saklıyorduk artık, bizikiler yerli arabanın lafını ede dursunlar elin almanı otomobilde aşmış gitmiş, 2012 fluance ve latiudte reklamında gösterilen özelliklerin hepsi benim 10 yaşında ki c200 ümde var. Bende sağlam hondacıyım arkadaşlar yalnız boşuna demiyorlar mercedes ve diğerleri diye...
Gönderen: recepdogan - Kasım 11, 2011, 05:53:46 ÖS
ne kadar sacma konular aciliyor honda-mi mersedesmi ne alakasi var marka farki var tork farki var kalite farki var  arada hondami ferrarimi ne alakasi var sacma sacma seyler yaziliyor