Gönderen Konu: Honda mı ?Mercedes mi?  (Okunma sayısı 63254 defa)

cvcvtec

Ynt: Honda mı ?Mercedes mi?
« Yanıtla #25 : Ağustos 30, 2011, 12:50:56 ÖÖ »
sıfır

pinqes

« Yanıtla #26 : Ağustos 30, 2011, 01:16:57 ÖÖ »
Honda sıfır falan haklısnız... peki arkadaş bu soruyu ;

25 - 28.000 TL bütçem var, sıfır km linea (baz),  symbol (full) ya da logan mı alsam yoksa 2004 - 2006 makyajlı kasa ES7 mi alsam dese... gene sıfır mı ?

bozdemir

« Yanıtla #27 : Ağustos 30, 2011, 01:21:49 ÖÖ »

Yerinizde olsam Sıfır civic alırdım. Diğer araç mercedes de olsa eski kasalarla uğraşılmaz, yarın bir gün başına bir iş çıkarır arabadan soğutur seni. Hatta biraz daha bekle yıl başında yeni kasa civiclerden al.

Castiel

« Yanıtla #28 : Ağustos 30, 2011, 09:57:37 ÖÖ »
valla arkadaslar

suan alanyadayım
babamın 2003 270 cdi ile geldım buraya

uzun zamandır benımde kafamda hondayı satıp 2003 cıvarlarında c yada e serısı almak var

dogruyu soylemek gerekırse mercedesın konforu kullanımı cok rahat ozellıkle tek depoyla alanyaya gelıp 3 gundur dolasıp 1200 km yaptıktan sonra baya keyıflı oluyo :)

gecen sene honda ıle geldım 5 depo benzn yaktım

valla ben mercedes dıyorum

dip not olarak hondamı cok sevıyorum ama mercedes ayrı bı kategori

efsane_001

« Yanıtla #29 : Ağustos 30, 2011, 10:45:59 ÖÖ »
sıfır araç sıfırdır mercedes kötü değil ama 10 senelik araba sonuçta ötekini ilk daha sen biniyorsun bencede honda

akın cakıcı

« Yanıtla #30 : Ağustos 30, 2011, 10:54:34 ÖÖ »
1972 model mercedes e200 üm vardı tam 39 yaşında bir araçtı 94 model civicmden daha az arıza yapıyordu .bir seferinde bi kaza yapmıştım mercedesimle karşımdaki arac neredeyse pert olmuştu ama ben sadece tampon ve farları değiştirmiştim gerisini sen düşün .mercedesin temiz kullanılırsa   ömrü 1milyon km...

CioBassWorLd

« Yanıtla #31 : Ağustos 30, 2011, 11:34:58 ÖÖ »
sıfır civic al bencede o mercedesin tipi bile hantal eski de kaldı artık o hatlar hemen soğursun içi falan  civic çok yakışıklı ve karizmatik bi araç kesinlikle baktırıyo ;) ayrıca hiç dökülmüş fd6 görmedim ben ama çok merco gördum. japonların hoyrat kullanıma daha dayanıklı oldukları aşikar , düzgün kullanımda anadolda temiz olur zaten ;) benzin pahalı biraz şikayet edersen lpg takarsın yağ gibi gezersin su gibi falanda yakmaz öyle onu diyenler su gibi yakan araba görmemiştir önceki kaslardan ağır ve motoru güçlü olduğu için 1-2 lt fazla yakar ama hakkını verir. ama ortalama 9-10 lt yakarsn şehir içi  ve 2. kıyasa gelirsekte kesinlıkle es7 derim  symbol muş lineaymış öle tiplerle kıyaslanmayacak bi araç çünkü hiç düşünmeden alabilirsin 06 es7 yi ;)

jaggalagalaga

« Yanıtla #32 : Ağustos 30, 2011, 12:11:18 ÖS »
 japonlar hoyrat kullanıma dahamı dayanıklı ? MERCEDES in 96 modelindeki konfor şuanda accordda yok istediğin hondanın modelinde yok sağlamlıkda öyle ayrıca mersoda km ye bakılmaz bakılcaksa clio alınır km önemli değil honda ile merso yu sağlamlık yönünden karşılaştırmak fanatiklik objektiflikten uzak bişeydir

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #33 : Ağustos 30, 2011, 12:24:23 ÖS »
bir araç 10 yaşını geçtikten sonra belli başlı arızalar çıkarmaya başlar bide 160.000km de diyorsun.Honda mercedes kadar konforlu olmayabilir ama sorunsuzluğu ve motor sağlamlığı açısından muhteşemdir.Ben olsam "0" alırdım.

CioBassWorLd

« Yanıtla #34 : Ağustos 30, 2011, 01:45:14 ÖS »
aynen öyle honda konforda özellikte iyidir diyen yok zaten fakat kesinlikle daha sorunsuz ve dayanıklı olduğunu herkez bilir. bende honda olmadan öncede ben bunu biliyordum şuanda görüyorum zaten ;) fanatiklikle hiçbir alakası yoktur hondanın dünyanın en dayanıklı ve en güçlü motorlarını ürettiğini ben idda etmiyorum nascar katılımlarında bile mevzusu geçmiş bir mevzu ;)

avans

« Yanıtla #35 : Ağustos 30, 2011, 05:12:25 ÖS »
valla arkadaslar

suan alanyadayım

uzun zamandır benımde kafamda hondayı satıp 2003 cıvarlarında c yada e serısı almak var

dogruyu soylemek gerekırse mercedesın konforu kullanımı cok rahat ozellıkle tek depoyla alanyaya gelıp 3 gundur dolasıp 1200 km yaptıktan sonra baya keyıflı oluyo :)

dostum 1200km yolu kaclıtre yakıt alarak yaptın?? dızel deyınce akan sular durur,,acaba kullandın arac benzınlı olsaydı gene bunları soyleye bılırmıydın??? zaten o mersoyu alsa bıle arkadas hep bı sorunu cıkacak nıhayetınde bılmedın bı aracı alıyosun,ama sıfır alsa perıyodık bakımdan baska para vermıcenı bılr,,yanı uzun vadede merso uzer gıbı dusununuyorum,,
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2011, 05:15:12 ÖS Gönderen: avans »

alfaus007

« Yanıtla #36 : Ağustos 30, 2011, 07:54:19 ÖS »
mercedes dayı mercedes..

power

« Yanıtla #37 : Ağustos 30, 2011, 09:17:14 ÖS »
YILDIZA RÜTBE SORULMAZ

Castiel

« Yanıtla #38 : Ağustos 30, 2011, 10:13:37 ÖS »
valla arkadaslar

suan alanyadayım

dostum 1200km yolu kaclıtre yakıt alarak yaptın?? dızel deyınce akan sular durur,,acaba kullandın arac benzınlı olsaydı gene bunları soyleye bılırmıydın??? zaten o mersoyu alsa bıle arkadas hep bı sorunu cıkacak nıhayetınde bılmedın bı aracı alıyosun,ama sıfır alsa perıyodık bakımdan baska para vermıcenı bılr,,yanı uzun vadede merso uzer gıbı dusununuyorum,,

220 tl ye yaptım 1200 km :)

hondam 180 tl ye depo fulluyor 500 550 km kadar gıdebılıyorum (sehır dısı)

ha sole bı durum var tabı bamamda 94 model e200 vardı 15 sene kaput acmadık

2 sene once e 270 ı aldık 3 ay sonra turbo arıza yaptı falan fılan 4.5 5bın kadar bı masraf cıkarttı

daha oncede dedıgım gıbı sımdıde dıyorum asla hondamı kucumsemıyorum ezmıyorum ama honda almadan once mercedes cok baktım acıkcası almadıgıma pısmanım

4 gundur burdayım 1400 km ustunde yaptım daha 2. depo yenı basladı

tabıkı merso ıle alakalı deıl bu olay herhangı bı dızelde bu sekılde az yakacaktı ama konumuz merso oldugundan ve suan canlı canlı bu konuyu yasadıgımdan yazmak ıstedım :)

cunku bende 3 haftadır e c clk bakıyorum (dizel) heran 2010 dan 2003 e dusebılırım ama sonucta yıldıza bıneceksın

babamın sattııgı araba 94 model olan 350bındeydı daha tık yok alette sadece 1 gun galerıde kaldı ertesı gun satıldı.

floyd

« Yanıtla #39 : Ağustos 30, 2011, 10:18:12 ÖS »
fd6 10 binde bir bakıma giriyor. piyasada 10binde bir bakıma giren araç kalmadı. bu bakım maliyetinin diğer araçlara göre 1.5 -2 kat olması demek. kimsenin beğenmediği bravo vardı bende 20 bin kmde bir bakıma giriyordu. 400 tl veriyordun 2 sene daha garantisini uzatıyorlardı. japon arabalarının sorunsuzluğu kanıtlanmış bişi. özelliklle motor konusunda. atmosferik motor konusunda da honda dunya lideri. ancak diğer konularda honda malesef geri kalmış durumda. bir kere doğru dürüst bir otomatik şanzımanı yok. evet sorunsuz bir 5 ileri kullanıyor. ama çağın çok gerisinde. hem çok yakıyor, hem performansı bitiriyor. öte yandan donanım özellikleri diğer araçlara göre çok zayıf. arkadaşımda elegans var. bazı şeyleri görüp şok geçirmiştim. adam yol bilgisayarı koymuş anlık tuketimi göstermiyor. dikiz aynası karartmalı değil, sadece şoför camı tek dokunuşta kapanan otomatik cam, park sensörü yok vs. vs..
mercedese gelince  10 yaşında bile olsa arıza çıkarma ihtimali fazla değil. ama 10 yaşında olması demek periyodik olarak değiştirilmesi gereken parçalarının zamanı gelmiş demek. mercedesin parçası pahalıdır, değildir tartışmasına gerek yok. sadece şunu bilmek lazım. örneğin bir fren diskini düşünün. en iyisi mutlaka mercedesin kullandığıdır. dolayısıyla daha pahalıdır.
sonuç olarak mercedesle uğraşacak cesaretin varsa, gerektiğinde de bütçe çıkartabileceksen bence mercedes al. yoksa düşünmeden sıfır honda. bu arada bir de şoyle bişey var. e 200 diyorsun. binersen başka araca binemeyebilirsin:). bir sonraki bineceğin aracı bulamayabilirsin :mrgreen:

ursus

« Yanıtla #40 : Ağustos 31, 2011, 08:56:06 ÖS »

cobra34

« Yanıtla #41 : Ağustos 31, 2011, 09:41:48 ÖS »
çoğu arkadaş malesef yine honda fanatikliği yapıyor,6-7 yıldır bende honda kullanıyorum,tamam güzel araçlar ama asla mercedes klasmanında olamaz accord bile..arkadasımın clk e 200 komp. var araç 2011 civicten her yönden daha üstün.konforu harika,donaın derseniz yine öyle,performansı söylememe bile gerek yok..

logıcthıs

« Yanıtla #42 : Ağustos 31, 2011, 09:45:42 ÖS »
daha öncede söyledim tekrar söylüyorum 200 binden yukarı mercedese bulaşma...

MerT01__civic

« Yanıtla #43 : Ağustos 31, 2011, 10:24:38 ÖS »
nedeninide açıklarsan abi :)

ozN

« Yanıtla #44 : Eylül 01, 2011, 07:35:13 ÖÖ »
abi bi mercedes var bi diğerleri :D

cobra34

« Yanıtla #45 : Eylül 01, 2011, 09:07:56 ÖÖ »
şaka yapıyosun dimi? mercedes benzinli motorlarının motor ömrünün hondadan bile uzun olduğunu bilmiyosun galiba?

jaggalagalaga

« Yanıtla #46 : Eylül 01, 2011, 11:45:59 ÖÖ »
mercedesler yokuşta çekmiyomuş amg lerinin motor ömrü 20.000 den sonra gitmiyomuş kompressör motor ömrünü düşürüyo vw hiç bi arabası yokuşta çekmiyo turbo kullanıyolar :):):):)

logıcthıs

« Yanıtla #47 : Eylül 01, 2011, 12:21:47 ÖS »
şaka yapıyosun dimi? mercedes benzinli motorlarının motor ömrünün hondadan bile uzun olduğunu bilmiyosun galiba?

hocam benim söylemek istediğim olay o değil... bizde araştırdık mercedesleri piyasada 250 bin 300 bin hatta 450 bin kmde mercedesler var tamam uzun km gittiklerini bende biliyorum ama araç o kmye kadar nerelerde bakım görmüş servistemi sanayidemi bunlar çok önemli bişey olmaz deyipte fazla km de bir mercedes alıp daha sonra başı ağrımasın arkadaşın, öyle mercedes motoru yaptırmak hiç kolay değil birde rektefiye görmüş mercedeslerden tam randuman alınamıyor buda önemli
« Son Düzenleme: Eylül 01, 2011, 12:23:20 ÖS Gönderen: logıcthıs »

cobra34

« Yanıtla #48 : Eylül 01, 2011, 12:36:40 ÖS »

hocam benim söylemek istediğim olay o değil... bizde araştırdık mercedesleri piyasada 250 bin 300 bin hatta 450 bin kmde mercedesler var tamam uzun km gittiklerini bende biliyorum ama araç o kmye kadar nerelerde bakım görmüş servistemi sanayidemi bunlar çok önemli bişey olmaz deyipte fazla km de bir mercedes alıp daha sonra başı ağrımasın arkadaşın, öyle mercedes motoru yaptırmak hiç kolay değil birde rektefiye görmüş mercedeslerden tam randuman alınamıyor buda önemli
mercedes müzelerinde 1 milyondan fazla km yapmış araçlar var hocam.ayrıca adamlar kompressor olayınıda bitirdiler artık turbolu araç piyasaya sürüyolar,nedenide tamamen kompressorlerin servislerde bakım görmemesi yani arıza vermemesi.ayrıca şöylede bir gerçek var kompressoru bulan firmada HONDA.

BHAAL

« Yanıtla #49 : Eylül 01, 2011, 01:10:23 ÖS »
abicim suyunu çıkartmayın ya... ezbere fanatizm yapmayın... kompresör dediğin turbo yada süper chargerın bağlı olduğu aygıt (gaz pompası yani)... mercedes supercharger demiyor da komressor diyor olay ondan ibaret. chargerı nerde honda buldu ya, abartmayın... biz de seviyoruz arabamızı ama uçmayın yani! supercharger da ilk kez 1885 de daimler tarafından kullanılmış... honda ne alaka? hondanın hiç superchargerlı makinesi yok bile!

üstteki konuya dönersek, mercedesin 1 milyon km yaptığı doğru da 200bini devirmiş bir mercedesin de ağır bakımlarının yaklaştığı da yadsınamaz bir gerçek... üstelik ucuz de değil parçası... hülasa bütçen varsa al, ama ekstra para veremem diyosan git başka bi arabanın sıfırını al... olay ondan ibaret. mercedes yada honda fanatikliğine lüzum yok... yapmanız gereken bi seçim, o da kişiden kişiye değişir!