Gönderen Konu: Volkswagen'in Öve Öve Bitiremediği TSI Motoru..  (Okunma sayısı 20289 defa)

MerT01__civic

Volkswagen'in Öve Öve Bitiremediği TSI Motoru..
« : Mayıs 01, 2012, 10:11:29 ÖS »
yazı tamamen alıntıdır arkadaşlar okuyun yorum sizin :)

"2008 model 1.4 tsi 122 hp Jetta aracım var 50.000 km'de. Aracım park halinde çalışırken ışıklarda durduğumda vs titreme yapıyordu. Servise götürdüm test sürüşünden sonra bakıma aldılar. Aracın pistonlarının bir tanesinde basınç kaybı olduğu söylenilerek motoru sökmek için izin istediler, verdim.

Buraya kadar herhangi bir sorun olmadı. Ancak bana tekrar döndükleri zaman pistonun kırıldığını ve motor içerisinde zarar verdiğini 8 bin TL masraf olduğunu söylediler. Bundan önceki aracım 2001 model Bora idi. Bora gerçekten çok sağlam araçtı 220.000 kmde motor rektifiye görmüştü. Ancak Jetta için aynı şey söz konusu değil.

50.000 kmde araç rektifiye görecek. Servise ettiğim itirazlara rağmen üretim hatası olduğunu kabul etmiyorlar. Ana merkezle görüştük sonuç değişmedi. Motorun tamiri üstüne araç için kesin bir şey söyleyemiyorlar. Başka sorunlarda olabilirmiş ancak motoru tamir etmeden bir şey söyleyemezlermiş.

Bunun neresi doğru! Volkswagen gibi prestij sahibi bir firmanın ürününü kabul etmemesi ve kullanıcıyı mağdur etmesi! şimdi volkswagen araç alacak arkadaşlar tekrar düşünmelerini ve özellikle yeni nesil olan tsi motoru kesinlikle almamalarını öneriyorum!!

Not olarakta şunu söyleyeyim aracımın daha lastikleri değişmedi ancak motor rektifiye gördü."

CAGLAR28

Ynt: Volkswagen'in Öve Öve Bitiremediği TSI Motoru..
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2012, 10:21:26 ÖS »
daha önce de 140 lık tsi ların iki üç yazısını okudum net ortamında 55 60 binde blok çatlattığı o ara konuşuluyordu doğruluğunubilmem tartışmaya da girmem.ek olarak dsg şanzumanların belirli km ye gelince 60 70 binde kilitlediği şanzumanı olayını da çok duydum ve okudum.sanırsam bu eskilerinde 05 06 07 de vardı.

bbhnda

« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2012, 10:24:58 ÖS »
tsi motorların geleceği hala belirsiz.blok çatlatma olayını en çok insignialarda duyuyorum 1.6 t .

cagatay54

« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2012, 11:00:46 ÖS »
tsı motorların hastalığıdır bu piston bükme kırma blok çatlatma.bunun en büyük nedeni soğuk motoru sıkıştırmaktır.(edit:reklam içerikli kelime) önce 5 kasa golfüm vardı bu konuda bayaa bişeyler duymuştum gaz basamaz oldum zaten sorunlu heryeri.bir daha vw kesinlikle almam bi arqaba parası harcadım zaten sorunlarına.küçük motora büyük yük koyarsanız bi yerde patlayacaktır zaten.1.6 aracım 125 hp atmosferik  1.4 araç turbolu 125 hp.1.2 lere de yapıyolar bunu.3500 dvirden önce süpercharger var diye biliyorum o devirden sonra turbo açıyor.küçücük motor hep yük altında baskı altında.ne olacak ki sonu böyle olacak tabiiki de..
« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2012, 11:04:09 ÖS Gönderen: cagatay54 »

bbhnda

« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2012, 11:04:08 ÖS »
ciddimisiniz bu piston kırma demekki şehir efsanesi değil baya bir genel sorun .eee 1.4 motora turbo koyarsan çeşitli sorunlarda doğabiliyor.bence araç alırken bir 100.000 km sonrasını düşünmek gerekiyor.benim listedede vardı zamanında leonlar golfler turbolu turbolu :D

cagatay54

« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2012, 11:07:22 ÖS »
bende çok duydum.vw kabul etmez sorun olduğunu zaten.5 kasa golflerin genelinde mesela şanzuman sorunu var.prizdirek bilyası.araç bakım gibi 50 bn km de bir başlıyo ötmeye tıkır tıkır.sonra ses çoğalıyor tabi.kabul etmiyorlar kullanıma bakar diyor.şanzumanın bilyasına ben ne yapabilirim ki.dediğim gibi vw bu saatten sonra kesinlikle almam.honda dan sonra tabi sıkılırsam alacğım araç yeni kasa astra 1.3 dizel :)

bbhnda

« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2012, 11:09:58 ÖS »
bence opelede uğramayın elektronik sıkıntı çok oluyor duyduğumuz gördüğümüz şeyler hondadan sıkılırsam alacağım 2 marka var .merso yada bmw.

cagatay54

« Yanıtla #7 : Mayıs 01, 2012, 11:22:24 ÖS »
dada tam araştırmadım ama tanıdık arkadaş biniyor sport 1.3 dizel ine hb. siyah çok güzel hoşuma gidiyor.6-7 aydır biniyor bildiğim kadarıyla memnun sıkıntısı yok.ilk dizel galia onu alıcam ama tam araştırma yapmam lazım.ama daha hondadan soğumadım :) o iki marka da benim isteğimi karşılamıyor :) mercedes sevmiyorum ama 50-60 yaşından sonra s320 olabilir binerim ama daha var.bmw de hantal soğukken gaz basamıyosun tsı motorlara benziyor sorunları.nazik biraz.yine honda alırım değişmem mercedes bmw ye

jaggalagalaga

« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2012, 12:27:54 ÖÖ »
bizim insanımızla ilgilenmessen memnun etmessen inadına yapıyormuş gibi onu tercih eder, haksızlığa uğrasada körü körüne bağlı kalır kafasına kilidi vurmuştur o adam vw'e biner ne olursa olsun ona zarar verse bile bunları görmez istediğin kadar söyle göster onu tercih eder bunu gören vw hiç bir şekilde memnuniyet vb hataların telafisinde umursamaz bir politika izler her konuda öyle değilmi zaten ?
« Son Düzenleme: Mayıs 02, 2012, 12:31:31 ÖÖ Gönderen: jaggalagalaga »

Castiel

« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2012, 02:06:28 ÖS »
valla dün acarlar ww ye gittik babamla

babamda e270 cdi var 2003 model passat bakalım dedil 2.0 dizel

hep okurdum ww lerın satıs elemanları acaıp ukaladır falan dıye birebir gözümle gördüm.
bu kadar ukala bır satıs elemanı olamaz

babama biraz ufak geldi içi mercedese göre adam ii o zaman mercedesten devam edın gidin e serisi alın dedı
ıstersenız sımdı sıparıs verırız ama 3 4 ay bellı olmaz dıyor zaten satıyor bızım araclarımız elımızde tutmuyoruz o yuzden falan fılan baya sacmaladı acıkcası alacagımız varsa bıle daha kapısından bıle gırmem acarların yada gırıp bizimle sen ilgilenme baska arkadas gonder demek lazım.

bu arabaların motoları sıze hafıf gelır rahat edemessınız dıyor ama bunu alaycı sekılde dıyor hıyar

harbıden dedıklerı kadar varmıs nasılsa satıyo arabaları bunları oraya koymaya bıle gerek yok lutfedıyo herıf ıstersen al ıstemessen keyfın bılır modunda valla ılgınc tı

babamda daha arabaya oturu oturmaz dedı zaten ukalaya bak dıye
cıddi alıcı olarak gıttık olesıne araba bakmaya gıtsek kım bılır nasıl davranacak ilginc valla

bbhnda

« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2012, 02:26:56 ÖS »
bizim insanımızla ilgilenmessen memnun etmessen inadına yapıyormuş gibi onu tercih eder, haksızlığa uğrasada körü körüne bağlı kalır kafasına kilidi vurmuştur o adam vw'e biner ne olursa olsun ona zarar verse bile bunları görmez istediğin kadar söyle göster onu tercih eder bunu gören vw hiç bir şekilde memnuniyet vb hataların telafisinde umursamaz bir politika izler her konuda öyle değilmi zaten ?

katılıyorum.toplum olarak önyargılarımız çok maalesef.

cobra34

« Yanıtla #11 : Mayıs 09, 2012, 07:34:50 ÖS »
arkdaşlar piston kırma olayı her aracın başına gelebilir,35 binde 1.4 i-vtec city piston kırdı ve yapıldı.

bbhnda

« Yanıtla #12 : Mayıs 09, 2012, 07:37:05 ÖS »
her aracın başına gelebilir tabi maazallah ancak düşük hacim turbo sıkıntı.hele bide insignia ya koymuş 1.4 motor . garip ...

metin07

« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2012, 12:58:00 ÖÖ »
arkdaşlar piston kırma olayı her aracın başına gelebilir,35 binde 1.4 i-vtec city piston kırdı ve yapıldı.

wow. piston nasıl kırılır? ne yapmak-yapmamak lazımdır?
teşekkürler.

bymurat___61

« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2012, 01:11:08 ÖÖ »
Her zaman su duruma çok dikkat ederim hararet ortaya çakılmadan haytta 3000devri bile geçmem. ondan sonra bir 10 dk daha kullanırım hararet ortada ondan sonra redline gitsin çok dikkat ederim.
en onemli nokta bu bence motorun en ideal çalışma sıcaklığına hzılı ulaşması motoru korurur.

bymurat___61

« Yanıtla #15 : Mayıs 10, 2012, 01:13:00 ÖÖ »
hatta kısın aracın harareti dusuyo diye kalarifer bile açmam. ama aracın fanında açtırmam :) biraz acar kapatırım :)

kacaman

« Yanıtla #16 : Mayıs 10, 2012, 01:32:19 ÖÖ »
2008 yılıydı sanırım, abimde 2007 skoda oktovya ambiante plus vardı, neyse, arabayı km bakımına götürdü, testlerde arabanın titrediğini söylediler, cihaz hata veriyormuş izin istediler motoru açmak için. elbetteki abimizde izin verdi, adamlar sekman çatlamış dediler falan falan garanti kabul etmiyormuş epeyce uğraştık kabul etmediler arabayı yapmak için bir kucak para istediler abim de verdi parayı, arabayı servisten aldı ve hemen sattı araba daha 50-60bin bile değildi sanırım.

Adem YILMAZ

« Yanıtla #17 : Mayıs 10, 2012, 07:52:27 ÖÖ »
2008 model bir araçta yaşanan binde bir olayını alıntı yaparak konu açılmasını hiç uygun görmedim.Ayrıca burası artık diğer araçları veya modelleri karalama mekanı olmaya başladı yönetime saygılar...

CAGLAR28

« Yanıtla #18 : Mayıs 10, 2012, 08:02:38 ÖÖ »
herkes bilsin neyin ne olduğunu karalama değil ki paylaşım formu burası.foruma aykırı değil bence bu da.ve sadece vw değil bunu city de yapmış skoda da.her markada olabileceği söyleniyor.

canguder

« Yanıtla #19 : Mayıs 10, 2012, 08:05:56 ÖÖ »
her araçta olabilecek bir durum. ama tsi motorların arıza çıkarttığını daha sık duyuyoruz. honda 5000 araçta 1 sorun çıkarıyorsa vw 1000 araçta 1 çıkarıyor. bu işler birazda şans işi.
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2012, 08:06:21 ÖÖ Gönderen: canguder »

MerT01__civic

« Yanıtla #20 : Mayıs 10, 2012, 11:38:31 ÖÖ »
2008 model bir araçta yaşanan binde bir olayını alıntı yaparak konu açılmasını hiç uygun görmedim.Ayrıca burası artık diğer araçları veya modelleri karalama mekanı olmaya başladı yönetime saygılar...
herkes bilsin diye paylaşmak istedim amaç burda paylaşmak değil mi ? emin olun vw forumunda da en ufak şeyde Honda'yı yerden yere vuruyorlar.. ama ben burda yerden yere vurmak istemedim..

heryerde TSI motor TSI motor yok şöyle güzel böyle güzel.. onun için paylaştım.. 50 kilo taşıma kapasitesi olan adama 100 kilo yüklüyorsunuz bence bu sistem çok saçma..

burası paylaşım görüş forumu katılmasakta herkesin görüşüne saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum. saygılar..

MerT01__civic

« Yanıtla #21 : Mayıs 10, 2012, 11:40:23 ÖÖ »
valla dün acarlar ww ye gittik babamla

babamda e270 cdi var 2003 model passat bakalım dedil 2.0 dizel

hep okurdum ww lerın satıs elemanları acaıp ukaladır falan dıye birebir gözümle gördüm.
bu kadar ukala bır satıs elemanı olamaz

babama biraz ufak geldi içi mercedese göre adam ii o zaman mercedesten devam edın gidin e serisi alın dedı
ıstersenız sımdı sıparıs verırız ama 3 4 ay bellı olmaz dıyor zaten satıyor bızım araclarımız elımızde tutmuyoruz o yuzden falan fılan baya sacmaladı acıkcası alacagımız varsa bıle daha kapısından bıle gırmem acarların yada gırıp bizimle sen ilgilenme baska arkadas gonder demek lazım.

bu arabaların motoları sıze hafıf gelır rahat edemessınız dıyor ama bunu alaycı sekılde dıyor hıyar

harbıden dedıklerı kadar varmıs nasılsa satıyo arabaları bunları oraya koymaya bıle gerek yok lutfedıyo herıf ıstersen al ıstemessen keyfın bılır modunda valla ılgınc tı

babamda daha arabaya oturu oturmaz dedı zaten ukalaya bak dıye
cıddi alıcı olarak gıttık olesıne araba bakmaya gıtsek kım bılır nasıl davranacak ilginc valla

100 kişiden 98'i böyle düşünüyor vw hakkında.. bende dahil.. adamların umrunda bile değil.. buda bizim yüzümüzden ferrari gidi davranıyoruz.. ama adamlar ister alın ister almayın diyor.. kovar gibi davranıyorlar pazarlıktan ağzınızı açtığınız an zaten..

direk 10 tl bile düşemeyiz diyorlar..

integra.TR

« Yanıtla #22 : Mayıs 17, 2012, 10:15:39 ÖÖ »
arkdaşlar piston kırma olayı her aracın başına gelebilir,35 binde 1.4 i-vtec city piston kırdı ve yapıldı.   >%Sakin

bende 2001 1.4s(orta kasa ) civic vardı 215.000 de sattım motorun kompresine baktırdım sıfır araçların kompresyonuyla  neredeyse aynı çıktı .ben bu aracı sürekli yüksek devirlerde kullandım  (yani her seferinde  6800 devir) . otobanda 2 saat boyunca 180 - 210 km arası gittim arabamın  motorunda tık yoktu  .sizin bahsettiğiniz city in bakımları yapılmamamış ve herseferinde epey bi gecikme olmuş olabir .gelelim vw ye ...parası bol olan arkadaşlar kullanmaya devam etsin özellikle turbolu jettaları .tanıdığım bi  arkadaş (160 hp olan)45.000 de turbo şakırdıyor diye jettasını  sattı .ve gitti accord aldı kimse bana vw yi övmesin.haram beygirle dolaşılmaz.tsi motor spor kullanıma ve sıkıştırmaya gelmez çok nazik kullanırsan bir süre idare eder... saygılar.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #23 : Mayıs 17, 2012, 10:50:08 ÖÖ »
herkes bilsin neyin ne olduğunu karalama değil ki paylaşım formu burası.foruma aykırı değil bence bu da.ve sadece vw değil bunu city de yapmış skoda da.her markada olabileceği söyleniyor.
o city lpgli imiş araç alınıp hemen lpg takılmış  burda lpgde suç  yeni araç 10bin kmyi geçtikten sonra lpg takılmalı  ki city lpg takmak zaten bi şaçamlık  1.4 motor karmada 250 kuruş şehiriçi 300kuruş yakan bi araç

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #24 : Mayıs 17, 2012, 10:51:55 ÖÖ »
herkes bilsin diye paylaşmak istedim amaç burda paylaşmak değil mi ? emin olun vw forumunda da en ufak şeyde Honda'yı yerden yere vuruyorlar.. ama ben burda yerden yere vurmak istemedim..

heryerde TSI motor TSI motor yok şöyle güzel böyle güzel.. onun için paylaştım.. 50 kilo taşıma kapasitesi olan adama 100 kilo yüklüyorsunuz bence bu sistem çok saçma..

burası paylaşım görüş forumu katılmasakta herkesin görüşüne saygı duymamız gerektiğini düşünüyorum. saygılar..
tsı nin neyini övüyorlarki bildiğim kadarıyla lpgde uyumlu deyil arkadaşımda golf var adam araça binemiyo artık benzin parasından