Gönderen Konu: ufak bir kaza /Parça değişim-Onarım Hangisi  (Okunma sayısı 8948 defa)

becoca

• __ByR@Mm__
ufak bir kaza /Parça değişim-Onarım Hangisi
« : Mayıs 16, 2012, 06:26:30 ÖS »
Bugün ufak bir kaza geçirdim. Büyük kamyon yogun trafikte beni görmemiş. Sol arkadan vurdu.

Tamponda sıyrıkları Çamurlukta yamukluk Ve stop kırıldı.

ÇAmurluğun değişmesi mi iyi olur ? Yoksa onarım mı yapılması.

Bununla ilgili yardıma ihtiyacım var.

Satarken Malum değişensiz araç arıyor herkez.

Daha önceden ön çamurluğun değişmesi gerekti.(Acemilikten Halbuki yapılabilirdi (On tekerle ön kapı arasındaki ufak kısım ezilmişti.)

Resimleri de paylaşayım.

bbhnda

Ynt: ufak bir kaza /Parça değişim-Onarım Hangisi
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2012, 07:14:37 ÖS »
geçmiş olsun Allah beterinden saklasın bir dost tavsiyesi büyük vasıtaların pek sağından gitmeyin bakmazlar çünkü sağ aynalarına.
zaten gitmezsin artık.soruna gelince çok bir zarar yok bence onarılsın.ancak onarımı macunla yapıyorlar diye biliyorum sonradan ufak bir tıklatmada macun dökülüyor.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #2 : Mayıs 16, 2012, 07:16:16 ÖS »
Kopruden once giseden geçiyordum  her yer kamyon Adam benim arkamdaydı Sola geçerken vurdu :S

Mahir TÜRKMEN

« Yanıtla #3 : Mayıs 16, 2012, 07:25:48 ÖS »
tamponu hic dusunmeden değiştir derim kaportadan değiil sonuçta ;)

Çok geçmiş olsun

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #4 : Mayıs 16, 2012, 07:48:42 ÖS »
tamponu hic dusunmeden değiştir derim kaportadan değiil sonuçta ;)

Çok geçmiş olsun

Tampon sorun değil. Çamurluğu ne yapsam onu bilemiyorum.

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #5 : Mayıs 16, 2012, 08:23:44 ÖS »

Merhaba,

Geçmiş olsun öncelikle, aracınızın sol arka çamurluk onarılır çok rahat bir şekilde boyanır çamurluk, arka tamponda Auto-king firmasına giderse oda onarım görür büyük ihtimal, yetkılı servisler genelde fatura şişirmek için değişime gider  lakin bana göre kaporta olarak değişecek bir parça yok , stop camı kırılıyor o zaten değişir kaporta aksamınız orjinal kalır.

Kolay gelsin,

oktayoo

• Oktay
« Yanıtla #6 : Mayıs 16, 2012, 08:31:16 ÖS »
geçmiş olsun.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2012, 08:37:27 ÖS »
dostum çok geçmiş olsun allah peterinden korusun

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #8 : Mayıs 16, 2012, 08:46:58 ÖS »
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

Çamurluğun değişmemesi için baskı kuracağım. Stop zorunlu değişecek. Tamponu değişşelerde boyasalarda sorun yok .

06FAT68

« Yanıtla #9 : Mayıs 16, 2012, 09:45:39 ÖS »
çamurluk değişirse şaseden kesilerek değişir şahsen ben arka çamurluğu değişmişş hiçbir aracı almam çünkü tavana yakın yerden kesiyorlar ve kaynatıyorlar benim gözümde bir nevi şaseye müdahaledir bu değişirtmeyin onarım olur ona

CAGLAR28

« Yanıtla #10 : Mayıs 16, 2012, 09:46:50 ÖS »
çamurluğu düzelttirin eğer serviste yapılmayacaksa kaportacınız zaten halleder ama serviste olacaksa direk değişime gidiyorlar genelde.geçmiş olsun bu arada.harfiyatçılar zaten son limitlerle her yerde....

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #11 : Mayıs 16, 2012, 09:59:18 ÖS »
çamurluk değişirse şaseden kesilerek değişir şahsen ben arka çamurluğu değişmişş hiçbir aracı almam çünkü tavana yakın yerden kesiyorlar ve kaynatıyorlar benim gözümde bir nevi şaseye müdahaledir bu değişirtmeyin onarım olur ona

Düzeltilmesi için elimden geleni yaparım..

Birde serviste bu işleme exper mi karar verecek benim isteğim doğrultusunda mı yapılacak.

Aracın garantisi falan var Servise vermek istiyorum aracı. Servistende memnunum.

İlla değişecek derlerse başka servise mi gitmeli ne dersiniz ?

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #12 : Mayıs 16, 2012, 10:00:45 ÖS »
çamurluğu düzelttirin eğer serviste yapılmayacaksa kaportacınız zaten halleder ama serviste olacaksa direk değişime gidiyorlar genelde.geçmiş olsun bu arada.harfiyatçılar zaten son limitlerle her yerde....

Düzelmesi için uğraşacağım. Valla kamyoncular dolmuşlar taksiler sıkıntı da yapacak birşey yok razı geleceğiz.

bbhnda

« Yanıtla #13 : Mayıs 16, 2012, 10:01:32 ÖS »

şaseye işlem olduğunda ne gibi zararları olabilir yada kaza olmamış gibi olamazmı araç sonuçta yetkili serviste yapılıyor ??

bbhnda

« Yanıtla #14 : Mayıs 16, 2012, 10:03:14 ÖS »

Düzelmesi için uğraşacağım. Valla kamyoncular dolmuşlar taksiler sıkıntı da yapacak birşey yok razı geleceğiz.

trafik ile ilgili tecrübe ettiğim birşey varsa o da sakinlği korumaktır.iki metal temas edince hiçbirşeye benzemiyor.ama bazı durumlar oluyorki bazı şeyler kaçınılmaz oluyor.o zamanda en kısa zamanda işi bitirip kendimi avantaja almaya bakarım.teksem pek kimseye bulaşmam.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #15 : Mayıs 16, 2012, 10:08:02 ÖS »

trafik ile ilgili tecrübe ettiğim birşey varsa o da sakinlği korumaktır.iki metal temas edince hiçbirşeye benzemiyor.ama bazı durumlar oluyorki bazı şeyler kaçınılmaz oluyor.o zamanda en kısa zamanda işi bitirip kendimi avantaja almaya bakarım.teksem pek kimseye bulaşmam.

Öyle. Bugun kaza oldu Ayrıldım Yarım saat geçmedi Işıkta duruyoruz. Taksi ısıgı geçip durmuş Sagdakine ısık yandı. Sag tarafta millet korna basınca herif taktı geriye Allahtan bende anlayıp gri gitmeye başlamıştım. Geldi ön tampona vurdu. Allahtan birşey yok. Birde demesin mi adamlar kornaya basıyor ne yapayım. Allahtan altında büyük araba yok. Ezip geçecek adam.

Neyse konu dağilmadan onarım yaptırmaya çalışacağım İkna edemezsemde yapacak birşey yok.

illa değişim derlerse öyle yaparlar.

06FAT68

« Yanıtla #16 : Mayıs 16, 2012, 10:10:13 ÖS »

şaseye işlem olduğunda ne gibi zararları olabilir yada kaza olmamış gibi olamazmı araç sonuçta yetkili serviste yapılıyor ??

orjinal fabrika çıkışı yapılan herşey ne kadar usta olursa olsun fabrika çıkışı gibi olmaz ben arka çamurluğu değişmiş aracı asla almam ama komple boyalı bir kaç küçük işlem görmüş aracı alırım

bbhnda

« Yanıtla #17 : Mayıs 16, 2012, 10:16:47 ÖS »

orjinal fabrika çıkışı yapılan herşey ne kadar usta olursa olsun fabrika çıkışı gibi olmaz ben arka çamurluğu değişmiş aracı asla almam ama komple boyalı bir kaç küçük işlem görmüş aracı alırım

bende senin gibi düşünüyorum.ama ben komple boyalı arabada almam.bende hep taklalı imajı oluşturuyor.ki çoğunlukla öylede.adamın biri accord satıyor komple boyalı diyor neden diyorum ençok yakışan renk bu olduğu için cevabı alıyorum.yani inandırıcı gelmiyor.son olarak konuyuda fazla saptırmadan birşey soracağım.şasesi hafif işlem gördüyse aracın bir problem olabilirmi yüksek hızlarda titreme gibi falan?

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #18 : Mayıs 16, 2012, 10:18:19 ÖS »

Aracın yürürüne bir zararı olmazsa satması benim için çokta sorun değil. Yaklaşık 2 3 sene daha binme kararı aldık .Aracın yaşlandığı ve bu 3 sene içinde (18 ayda 2. kaza) tahminimce 1 2 kere daha vuracaklarını göz önüne alırsak. Aracın değer kaybetmesi çok sorun olmayacak benim için (Gezdiğimi hesapladığımda araç hurdaya çıksa bile kardayım.)

Şaşelerin işlem görmesi yürüre zarar vermiyorsa no problem. Ama yinede önce düzeltme.

06FAT68

« Yanıtla #19 : Mayıs 16, 2012, 10:19:53 ÖS »
titreme falan sanmam ama orjinal gibide olsa hatasız yürüsede yinede şaseye yakın işlem yapıldığı için almam ben 3 tane hondam oldu 2si komple boyalı 3.sü sağı solu boyalı yinede aldım çünkü değişine yok ve küçük çekiçlenmeleri var boyasız pis arabaya binmektense boyalı tertemiz araca binmeyi tercih ederim ama alacağım araç 2010 ve üstü olursa boyasız ve hatasız olması ilk tercihim olur

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #20 : Mayıs 16, 2012, 10:24:33 ÖS »
Hocam telaş etmenize gerek yok o çamurluğa değişim vermezler, ayrıca çamurluk değişse dahi aracın şaseleriyle bir oynama olmaz.

Çamurluğun içinde aracın iskeletini oluşturan çamurluk iç sacı vardır.çamurluk içeri kadar girmemiş okadar şaselerle ilgili sıkıntı olmaz.Birde belki içten stop yuva sacı biraz ezilmiş olabilir.Hepsi düzeltilebilecek işlemlerdir. Onarım kararını genelde eksperler sigorta şirketinizle iletişime geçerek karar verir , servisde eksperden aldığı talimatla aracınızı onarır.

bbhnda

« Yanıtla #21 : Mayıs 16, 2012, 10:24:42 ÖS »
peki teşekkürler arkadaşlar.sende bugün baya bela savmışsın dostum evden çıkmadan duayı eksik etme arabaya kuran as.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #22 : Mayıs 16, 2012, 10:40:07 ÖS »
Yani diyorsun ki 2 yaşında araba alırsam boyasız olmalı. Ben satarken 5 6 yaşında olacak. (Ölmezsem :) )

Neyse umarım sorun olmaz. Yarım gidip konuşayım ne diyorlar. Pazartesi falanda başlasınlar.Haftasonu düğün falan var hazır arabayı veremem :)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #23 : Mayıs 16, 2012, 10:42:56 ÖS »
peki teşekkürler arkadaşlar.sende bugün baya bela savmışsın dostum evden çıkmadan duayı eksik etme arabaya kuran as.

Valla kuranımız aldığım günden beri var.

Ben dün kötü bir düşünce geçirdim aklımdan Malum komşu için. Ondan oldu bu.Neyse sağlık olsun.Zaten kendimi eve atana kadar neler çektim ben bilirim. Yolda 2 kişi daha vuruyordu Zor kurtardım 2 sindende. Eve geldim odaya kapadım kendimi :)

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #24 : Mayıs 16, 2012, 10:52:29 ÖS »

Valla kuranımız aldığım günden beri var.

Ben dün kötü bir düşünce geçirdim aklımdan Malum komşu için. Ondan oldu bu.Neyse sağlık olsun.Zaten kendimi eve atana kadar neler çektim ben bilirim. Yolda 2 kişi daha vuruyordu Zor kurtardım 2 sindende. Eve geldim odaya kapadım kendimi :)
nerde ikamet ediyosun şehir de  e vallah toplanalım bi buluşma yapıp senin bu komşuyu dövmek lazı m adamı görmeden  tanımadan adama böle kin kaptım izmirde olsan üstüne basarak sölüyom yeminle geilrdim adamıa  dövmeye