TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: becoca - Mayıs 16, 2012, 06:26:30 ÖS
-
Bugün ufak bir kaza geçirdim. Büyük kamyon yogun trafikte beni görmemiş. Sol arkadan vurdu.
Tamponda sıyrıkları Çamurlukta yamukluk Ve stop kırıldı.
ÇAmurluğun değişmesi mi iyi olur ? Yoksa onarım mı yapılması.
Bununla ilgili yardıma ihtiyacım var.
Satarken Malum değişensiz araç arıyor herkez.
Daha önceden ön çamurluğun değişmesi gerekti.(Acemilikten Halbuki yapılabilirdi (On tekerle ön kapı arasındaki ufak kısım ezilmişti.)
Resimleri de paylaşayım.
(http://img33.imageshack.us/img33/7093/byrm0198.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/33/byrm0198.jpg/)
(http://img69.imageshack.us/img69/7936/byrm0197.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/69/byrm0197.jpg/)
(http://img215.imageshack.us/img215/6227/byrm0202.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/215/byrm0202.jpg/)
(http://img40.imageshack.us/img40/3392/byrm0200.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/40/byrm0200.jpg/)
(http://img213.imageshack.us/img213/7451/byrm0199.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/213/byrm0199.jpg/)
-
geçmiş olsun Allah beterinden saklasın bir dost tavsiyesi büyük vasıtaların pek sağından gitmeyin bakmazlar çünkü sağ aynalarına.
zaten gitmezsin artık.soruna gelince çok bir zarar yok bence onarılsın.ancak onarımı macunla yapıyorlar diye biliyorum sonradan ufak bir tıklatmada macun dökülüyor.
-
Kopruden once giseden geçiyordum her yer kamyon Adam benim arkamdaydı Sola geçerken vurdu :S
-
tamponu hic dusunmeden değiştir derim kaportadan değiil sonuçta ;)
Çok geçmiş olsun
-
tamponu hic dusunmeden değiştir derim kaportadan değiil sonuçta ;)
Çok geçmiş olsun
Tampon sorun değil. Çamurluğu ne yapsam onu bilemiyorum.
-
Merhaba,
Geçmiş olsun öncelikle, aracınızın sol arka çamurluk onarılır çok rahat bir şekilde boyanır çamurluk, arka tamponda Auto-king firmasına giderse oda onarım görür büyük ihtimal, yetkılı servisler genelde fatura şişirmek için değişime gider lakin bana göre kaporta olarak değişecek bir parça yok , stop camı kırılıyor o zaten değişir kaporta aksamınız orjinal kalır.
Kolay gelsin,
-
geçmiş olsun.
-
dostum çok geçmiş olsun allah peterinden korusun
-
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Çamurluğun değişmemesi için baskı kuracağım. Stop zorunlu değişecek. Tamponu değişşelerde boyasalarda sorun yok .
-
çamurluk değişirse şaseden kesilerek değişir şahsen ben arka çamurluğu değişmişş hiçbir aracı almam çünkü tavana yakın yerden kesiyorlar ve kaynatıyorlar benim gözümde bir nevi şaseye müdahaledir bu değişirtmeyin onarım olur ona
-
çamurluğu düzelttirin eğer serviste yapılmayacaksa kaportacınız zaten halleder ama serviste olacaksa direk değişime gidiyorlar genelde.geçmiş olsun bu arada.harfiyatçılar zaten son limitlerle her yerde....
-
çamurluk değişirse şaseden kesilerek değişir şahsen ben arka çamurluğu değişmişş hiçbir aracı almam çünkü tavana yakın yerden kesiyorlar ve kaynatıyorlar benim gözümde bir nevi şaseye müdahaledir bu değişirtmeyin onarım olur ona
Düzeltilmesi için elimden geleni yaparım..
Birde serviste bu işleme exper mi karar verecek benim isteğim doğrultusunda mı yapılacak.
Aracın garantisi falan var Servise vermek istiyorum aracı. Servistende memnunum.
İlla değişecek derlerse başka servise mi gitmeli ne dersiniz ?
-
çamurluğu düzelttirin eğer serviste yapılmayacaksa kaportacınız zaten halleder ama serviste olacaksa direk değişime gidiyorlar genelde.geçmiş olsun bu arada.harfiyatçılar zaten son limitlerle her yerde....
Düzelmesi için uğraşacağım. Valla kamyoncular dolmuşlar taksiler sıkıntı da yapacak birşey yok razı geleceğiz.
-
şaseye işlem olduğunda ne gibi zararları olabilir yada kaza olmamış gibi olamazmı araç sonuçta yetkili serviste yapılıyor ??
-
Düzelmesi için uğraşacağım. Valla kamyoncular dolmuşlar taksiler sıkıntı da yapacak birşey yok razı geleceğiz.
trafik ile ilgili tecrübe ettiğim birşey varsa o da sakinlği korumaktır.iki metal temas edince hiçbirşeye benzemiyor.ama bazı durumlar oluyorki bazı şeyler kaçınılmaz oluyor.o zamanda en kısa zamanda işi bitirip kendimi avantaja almaya bakarım.teksem pek kimseye bulaşmam.
-
trafik ile ilgili tecrübe ettiğim birşey varsa o da sakinlği korumaktır.iki metal temas edince hiçbirşeye benzemiyor.ama bazı durumlar oluyorki bazı şeyler kaçınılmaz oluyor.o zamanda en kısa zamanda işi bitirip kendimi avantaja almaya bakarım.teksem pek kimseye bulaşmam.
Öyle. Bugun kaza oldu Ayrıldım Yarım saat geçmedi Işıkta duruyoruz. Taksi ısıgı geçip durmuş Sagdakine ısık yandı. Sag tarafta millet korna basınca herif taktı geriye Allahtan bende anlayıp gri gitmeye başlamıştım. Geldi ön tampona vurdu. Allahtan birşey yok. Birde demesin mi adamlar kornaya basıyor ne yapayım. Allahtan altında büyük araba yok. Ezip geçecek adam.
Neyse konu dağilmadan onarım yaptırmaya çalışacağım İkna edemezsemde yapacak birşey yok.
illa değişim derlerse öyle yaparlar.
-
şaseye işlem olduğunda ne gibi zararları olabilir yada kaza olmamış gibi olamazmı araç sonuçta yetkili serviste yapılıyor ??
orjinal fabrika çıkışı yapılan herşey ne kadar usta olursa olsun fabrika çıkışı gibi olmaz ben arka çamurluğu değişmiş aracı asla almam ama komple boyalı bir kaç küçük işlem görmüş aracı alırım
-
orjinal fabrika çıkışı yapılan herşey ne kadar usta olursa olsun fabrika çıkışı gibi olmaz ben arka çamurluğu değişmiş aracı asla almam ama komple boyalı bir kaç küçük işlem görmüş aracı alırım
bende senin gibi düşünüyorum.ama ben komple boyalı arabada almam.bende hep taklalı imajı oluşturuyor.ki çoğunlukla öylede.adamın biri accord satıyor komple boyalı diyor neden diyorum ençok yakışan renk bu olduğu için cevabı alıyorum.yani inandırıcı gelmiyor.son olarak konuyuda fazla saptırmadan birşey soracağım.şasesi hafif işlem gördüyse aracın bir problem olabilirmi yüksek hızlarda titreme gibi falan?
-
Aracın yürürüne bir zararı olmazsa satması benim için çokta sorun değil. Yaklaşık 2 3 sene daha binme kararı aldık .Aracın yaşlandığı ve bu 3 sene içinde (18 ayda 2. kaza) tahminimce 1 2 kere daha vuracaklarını göz önüne alırsak. Aracın değer kaybetmesi çok sorun olmayacak benim için (Gezdiğimi hesapladığımda araç hurdaya çıksa bile kardayım.)
Şaşelerin işlem görmesi yürüre zarar vermiyorsa no problem. Ama yinede önce düzeltme.
-
titreme falan sanmam ama orjinal gibide olsa hatasız yürüsede yinede şaseye yakın işlem yapıldığı için almam ben 3 tane hondam oldu 2si komple boyalı 3.sü sağı solu boyalı yinede aldım çünkü değişine yok ve küçük çekiçlenmeleri var boyasız pis arabaya binmektense boyalı tertemiz araca binmeyi tercih ederim ama alacağım araç 2010 ve üstü olursa boyasız ve hatasız olması ilk tercihim olur
-
Hocam telaş etmenize gerek yok o çamurluğa değişim vermezler, ayrıca çamurluk değişse dahi aracın şaseleriyle bir oynama olmaz.
Çamurluğun içinde aracın iskeletini oluşturan çamurluk iç sacı vardır.çamurluk içeri kadar girmemiş okadar şaselerle ilgili sıkıntı olmaz.Birde belki içten stop yuva sacı biraz ezilmiş olabilir.Hepsi düzeltilebilecek işlemlerdir. Onarım kararını genelde eksperler sigorta şirketinizle iletişime geçerek karar verir , servisde eksperden aldığı talimatla aracınızı onarır.
-
peki teşekkürler arkadaşlar.sende bugün baya bela savmışsın dostum evden çıkmadan duayı eksik etme arabaya kuran as.
-
Yani diyorsun ki 2 yaşında araba alırsam boyasız olmalı. Ben satarken 5 6 yaşında olacak. (Ölmezsem :) )
Neyse umarım sorun olmaz. Yarım gidip konuşayım ne diyorlar. Pazartesi falanda başlasınlar.Haftasonu düğün falan var hazır arabayı veremem :)
-
peki teşekkürler arkadaşlar.sende bugün baya bela savmışsın dostum evden çıkmadan duayı eksik etme arabaya kuran as.
Valla kuranımız aldığım günden beri var.
Ben dün kötü bir düşünce geçirdim aklımdan Malum komşu için. Ondan oldu bu.Neyse sağlık olsun.Zaten kendimi eve atana kadar neler çektim ben bilirim. Yolda 2 kişi daha vuruyordu Zor kurtardım 2 sindende. Eve geldim odaya kapadım kendimi :)
-
Ben dün kötü bir düşünce geçirdim aklımdan Malum komşu için. Ondan oldu bu.Neyse sağlık olsun.Zaten kendimi eve atana kadar neler çektim ben bilirim. Yolda 2 kişi daha vuruyordu Zor kurtardım 2 sindende. Eve geldim odaya kapadım kendimi :)
nerde ikamet ediyosun şehir de e vallah toplanalım bi buluşma yapıp senin bu komşuyu dövmek lazı m adamı görmeden tanımadan adama böle kin kaptım izmirde olsan üstüne basarak sölüyom yeminle geilrdim adamıa dövmeye
-
nerde ikamet ediyosun şehir de e vallah toplanalım bi buluşma yapıp senin bu komşuyu dövmek lazı m adamı görmeden tanımadan adama böle kin kaptım izmirde olsan üstüne basarak sölüyom yeminle geilrdim adamıa dövmeye
:D :)) abi alemsin ya.. ama yemin ederim bende de öyle bir düşünce oldu.. adam tam kıl biri galiba
-
kardeşim çok geçmiş olsun cana gelmemiş ya boşver gerisini yapılcak şeyler bunlar .
-
kardeşim çok geçmiş olsun cana gelmemiş ya boşver gerisini yapılcak şeyler bunlar .
Teşekkür ederim.Cana gelmedikten sonrası sorun değil. Mal mülk önemli değil. Bugün var yarın yok.
-
Bugün arabayı güzel yıkadım. Sonra gittim servise. Ömer bey var Daha önceden tanışıyoruz kendisiyle. Sağolsun ilgilendi.ÇAmurluk düzeltilecek. Stop değişecek. Tamponu hallederiz dedi.Artık ister değişşin ister boyasınlar. Malum tampon araçtan değil :)
Pazartesi vericem aracı Haftasonu düğün falan var :)
-
trafikteki araç ne asarsanız asın kazada yapar, bozulurda canınızı sıkmayın. eksper malum kime çalışıyorsa onunu çıkarlarını korur. yani yapılabilicek bir parçaya direk değişim vermezler.
-
Bugün arabayı güzel yıkadım. Sonra gittim servise. Ömer bey var Daha önceden tanışıyoruz kendisiyle. Sağolsun ilgilendi.ÇAmurluk düzeltilecek. Stop değişecek. Tamponu hallederiz dedi.Artık ister değişşin ister boyasınlar. Malum tampon araçtan değil :)
hocam tampona çok macun yidirceklerse değişmesini iste exper gelmeden kırsınlar tırnakları sağı solu. ilerde o plastik macunu çatlatıcak ve gözüne batıcak boyatmak isteciksein cebinden çıkıcak. çamurluk düzeltilip boyanması iyi olmuş, kapı sacı ön çamurluk değişmeleri basittir , arka çamurluk değişen aracı ben almam şahsen, nasıl bir işlem yapıldığını görsen anlarsın dediğimi, kesme biçme kaynak macun birsürü işlem gerektiriyo. geçmiş olsun çok
-
hocam tampona çok macun yidirceklerse değişmesini iste exper gelmeden kırsınlar tırnakları sağı solu. ilerde o plastik macunu çatlatıcak ve gözüne batıcak boyatmak isteciksein cebinden çıkıcak. çamurluk düzeltilip boyanması iyi olmuş, kapı sacı ön çamurluk değişmeleri basittir , arka çamurluk değişen aracı ben almam şahsen, nasıl bir işlem yapıldığını görsen anlarsın dediğimi, kesme biçme kaynak macun birsürü işlem gerektiriyo. geçmiş olsun çok
Tamam hocam Tampon işini söylerim. Gerekirse dediğin gibi tırnakları falan kırarız
-
Geçmiş olsun.
Hasar çok rahat yaptırıalcak bişey eğer boyada kırılma olmazsa boyatmana dahi gerek kalmaz.. Pasta attırırsın bi bakarsın..
-
Aracı bu sabah teslim ettim. Çamurluk düzelecek. Tamponu değiştirelim dedim Kabul etmediler. katılımı olmasa bile ilgili sigorta şirketinin tamir merkezine yollanıp mini onarımla yapılıyor dedi.
Jant kapagında biraz ezilme vardı (Çok belli değil.) Başka kapağı kaldırıma sürtmüştüm. Yer değişimi yapabilir miyiz diye sordum okey verdiler. kötü olan değişecek.
Servisimden zaten memnunum. Bu hasarıda temiz bir şekilde yapacaklarına inanıyorum.
Allah beterinden saklasın. Servisten çıkınca nazar boncuğu takacagım :) Kur'an-ı Kerim asılı Birde boncuğumuz olsun. (Sticker mi yapsam bilmiyorum) uygun biryer bulursam Sticker yaptırırım.
-
Dedem yogun bakıma alınmış Araç serviste Sabah geri isteyeceğim aracı teslim ederler mi ? Bilgisi olan var mı ?? Etmeselerde zorla almaya çalışacagım.
Daha once basına gelen oldu mu ne diyorsunuz aracı alabilri miyim.
-
Dedem yogun bakıma alınmış Araç serviste Sabah geri isteyeceğim aracı teslim ederler mi ? Bilgisi olan var mı ?? Etmeselerde zorla almaya çalışacagım.
Daha once basına gelen oldu mu ne diyorsunuz aracı alabilri miyim.
geçmiş olsun allah acil şifalar versin araçını aırsın üstelemen lazım
-
Teşekkür ederim.Vermeleri gerekir diye düşünüyorum. Bilmiyorum sabah ola hayrola....
-
onarım başladıysa verirler mi bilemiyorum şansını dene yine de.
-
onarım başladıysa verirler mi bilemiyorum şansını dene yine de.
Dün bıraktım exper bakmış Başlamış olabilirler.
Valla bilmiyorum bi şekilde verecekler. Sıradan bı durum değil bi şekilde gitmem lazım. 1 2 gğn değil ki kiralık araçla gideyim belki 10 belki 30 gün kalmam gerekecek .
Yarıda bırakırlar gelince tamamlasınlar. Her iki durumda mümkün bilmiyorum
-
Aracı az önce aldım. Başlanmamış daha.
Bu arada exper raporunu gördüm. Çamurlukta kırılma var tamir olmaz yazmış. Değişecekler. Sizlerin yorumu nedir bu duruma.?
Değiştirilsin mi başka bir yolu yordamı var mıdır ?
-
Değişmesi kötü olmuş biraz bastır belki tamire gider yol tekrar geçmiş olsun.