Gönderen Konu: honda beni utandırdı  (Okunma sayısı 16853 defa)

ZL135

honda beni utandırdı
« : Eylül 11, 2012, 05:45:30 ÖS »
honda tutkunu olarak buğün yaşadıklarım beni gerçekten çok üzdü...   :ağlaa
kalitesine endamına  sevdalandığımız cıvıc 40km hızla 25mt fren mesafesinde de asfalt zeminde duramadı abs devreye girdi hızımızdan bişey kaybetmekten devam ettik ve sonuç hüsran ...  :gulegule
aynı olayı volvo da denedik resmen çakıldı araba olduğu yere  >ag
volvo = 2006 S40
cıvıc =  fd6 2011
kaza muhim değil bi tampon çizildi ,  far kırıldı ama honda beni tüm arkadaşlarıma mahcup etti  <783^2

OLMADI HONDA BU YAPTIĞIN HİÇ Mİ HİÇ OLMADI FRENDEN SINIFTA KALDIN ...   :con  >%Sakin   >%Sakin

Mehmetttt

Ynt: honda beni utandırdı
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2012, 05:53:04 ÖS »
frenler çok büyük sıkıntı bizim araçlarda...

ZL135

« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2012, 05:54:58 ÖS »
aynen kardeşim yaa bi araba hiç frene basmadın  gibi gider mi tık tık tık yaptı tık yaptık  :vaww

kacaman

« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2012, 05:59:01 ÖS »
2010 model Honda Civic Sedan için ön fren diski ürün kodu D1367 , aynı araç için Red Stuff ön fren balatası ürün kodu DP31669C, yine aynı araç için ultimax arka fren balatası ürün kodu DP1193.
Yukarıda belirttiğim ürünleri bu gün sipariş ettim.

gecetilkisi

« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2012, 06:20:14 ÖS »
ah frenler ah aynı dertten bende de var işyerinde kullandıgım  emsal hundai ve megane araçları kullandıktan sonra benim frenler sanki yok gibi....su an durma  mesafesi kısa ama abs çok erken devreye giriyor

bbhnda

« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2012, 06:40:48 ÖS »
kalitesine endamına  sevdalandığımız cıvıc 40km hızla 25mt fren mesafesinde de asfalt zeminde duramadı abs devreye girdi hızımızdan bişey kaybetmekten devam ettik ve sonuç hüsran ...  :gulegule
volvo = 2006 S40
cıvıc =  fd6 2011
kaza muhim değil bi tampon çizildi ,  far kırıldı ama honda beni tüm arkadaşlarıma mahcup etti  <783^2

OLMADI HONDA BU YAPTIĞIN HİÇ Mİ HİÇ OLMADI FRENDEN SINIFTA KALDIN ...   :con  >%Sakin   >%Sakin

40 km\s çok az bir hız.yapmaması lazımdı.sadece fren olarak bakmamak lazım asfalt kalitesi nasıldı ? erimiş asfaltta kayıyor araçlar vsa yı bile devreye soktuğumu bilirim hiç ummadığım bir anda... tekerlerin durumu nasıl ? kabak lastikle yapabilir gene emsal brodway ile duramadığımız çok oldu amasyada :D kuzenler toros ile 30 la kaymışlar mesela tutmamış fren :D frenleri kronik bu hondaların yaw kardeşim giden araba yapıyorsan durduracak ekipmanlarıda sağlam imal edeceksin... 2008 bmw 3.20d  ile 180 de panik fren yaptık can havliyle durdu araba hayran kaldım.

bbhnda

« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2012, 06:41:49 ÖS »
ha bu arada airbag açtımı araba?

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #7 : Eylül 11, 2012, 07:09:27 ÖS »
Hocam bizde de 2012 e-90 3.20d var fd6 ile kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var. Yani fd6 daki fren ise 3.20d'de olan sistem ne onu hiç bilmiyorum.Çok haklısınız. Honda Fd-6 için çelik fren hortumları ile beraber disk-balata set getirtmek istiyorum ama hic bir yerde bulamadım.
volvo = 2006 S40
cıvıc =  fd6 2011

40 km\s çok az bir hız.yapmaması lazımdı.sadece fren olarak bakmamak lazım asfalt kalitesi nasıldı ? erimiş asfaltta kayıyor araçlar vsa yı bile devreye soktuğumu bilirim hiç ummadığım bir anda... tekerlerin durumu nasıl ? kabak lastikle yapabilir gene emsal brodway ile duramadığımız çok oldu amasyada :D kuzenler toros ile 30 la kaymışlar mesela tutmamış fren :D frenleri kronik bu hondaların yaw kardeşim giden araba yapıyorsan durduracak ekipmanlarıda sağlam imal edeceksin... 2008 bmw 3.20d  ile 180 de panik fren yaptık can havliyle durdu araba hayran kaldım.

bbhnda

« Yanıtla #8 : Eylül 11, 2012, 10:02:46 ÖS »
Hocam bizde de 2012 e-90 3.20d var fd6 ile kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var. Yani fd6 daki fren ise 3.20d'de olan sistem ne onu hiç bilmiyorum.Çok haklısınız. Honda Fd-6 için çelik fren hortumları ile beraber disk-balata set getirtmek istiyorum ama hic bir yerde bulamadım.
volvo = 2006 S40
cıvıc =  fd6 2011

aynen usta bmw frende aşmış yani standart bile belirler arabalar arasında süpersporta kadar.dostumun e-250 cgi coupesinide galeriden çıkarttığımızda fren tutmamıştı mesela ilginç bir durumdu...

3ddelisi

« Yanıtla #9 : Eylül 11, 2012, 10:15:15 ÖS »
sizin frenlerde sorun var bence, bazen güneşliği hafif açık unutuyorum ani fren yapınca çakılıyor olduğu yere kafam güneşliğe çarpıyor..

kacaman

« Yanıtla #10 : Eylül 11, 2012, 10:24:08 ÖS »
artık fren sorununa pes ettim ve ebc siparişini verdim kurtulurum inşallah, malzemeler gelsin değerlendirme yaparız.

bbhnda

« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2012, 10:34:49 ÖS »
artık fren sorununa pes ettim ve ebc siparişini verdim kurtulurum inşallah, malzemeler gelsin değerlendirme yaparız.

sizindemi klasik sorunlar ?

kacaman

« Yanıtla #12 : Eylül 11, 2012, 10:37:08 ÖS »

sizindemi klasik sorunlar ?
bu kasadan iki defa araç aldım ikiside iki kez fren diskleri değişti, hatta şimdiki aracımın balataları da değişti ikinci diskle birlikte, onlarda kötü durumdalar şimdi TRW balata takılmıştı ama nafile hem çok toz yapıyor hemde ses yapıyor yani ötüyor, sanırım sertleştiğinden olabilir, bu gün aradım ve siparişi verdim.

bbhnda

« Yanıtla #13 : Eylül 11, 2012, 10:39:29 ÖS »
fb7 dede bu tip sorunlar olacakmı çok merak ediyorum.

kacaman

« Yanıtla #14 : Eylül 11, 2012, 10:41:07 ÖS »
fb7 dede bu tip sorunlar olacakmı çok merak ediyorum.
kesin olur

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2012, 11:27:27 ÖS »
bendede oldu bi ara frenler biraz zayıf ama mıchelınden sonra düzeldi bariz benim araç

23korg23

« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2012, 11:35:46 ÖS »
arkadaşlar aracım FD6 değil ama lastiklerimi değiştirene kadar yol tutuş sorunu fren sorunu abs nin erken devreye girmesi gibi sorunlar yaşıyodum lastikleri bi değiştirdim hepsi düzeldi ek olarak yol seside daha az hale geldi... lastikler gerçekten fren işinde çok önemli

hakko modelistlik

« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2012, 11:48:09 ÖS »
bazen trafikte fd6 lar denk geliyo tatlı dostane kapışmalarımız oluyo daha önce paylaşmıştım başıma geleni fd6  lambalarda duramadı   kaçmasaydım arka tarafı dahıtıcaktı benim fb7 nin  asla aynı şeritte arkamdan gelmesine izin vermiyom :)bir çok kez gözlemledim  ben çok rahat dururken fd6 duramıyo fb7 ye göre frenleri çok zayıf 9 aydır fb7 de fren sorunu yaşamadım inşallah yaşamamda

alfaus007

« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2012, 11:54:01 ÖS »
lastiklerinin durumları nasıldı ? Arabaya yeni lastik takınca 90 ile giderken panik frende araba resmen yere yapıştı.. Ama diğer markaların gerisinde hondalarımızın frenleri galiba..

ekuzdere

« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2012, 01:36:09 ÖÖ »
Lastik durumları falan nasıldı bilmiyorum ama, arkadaşım sen neden honda ile böyle bir iddia içerisine girersin ki volvo'ya karşı.. Ben yıllardır honda kullanıyorum frenleri için diyebileceğim tek şey YETERLİ, fazlası yok. Volvo gibi bir araçla böyle bir rekabete girmen yanlış, git ford'larla hyundai'lerle opel'lerle renault'larla toyota'larla ne bileyim bu segmentte ki araçlarla kıyasla fren mesafeni. s40 dediğimiz araç sırf güvenlik mevzusu üzerinden deli gibi paralara satılan, motorunu bile psa gruptan alan kütük gibi bir araç yani kaba taslak.

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #20 : Eylül 12, 2012, 11:33:14 ÖÖ »
o kadarda kötü değil frenlerimiz şimdi kötülemekde doğru değil ama tekrar yazıyorum lastik markası ve kalitesi bizim araçlarda  ne kadar iyiyse frenlerimizde o kadar iyi oluyor benim sıkıntım yok şimdilik , kimseninde olmaz inşaallah...

Ouzhan_

« Yanıtla #21 : Eylül 12, 2012, 11:50:30 ÖÖ »
o kadarda kötü değil frenlerimiz şimdi kötülemekde doğru değil ama tekrar yazıyorum lastik markası ve kalitesi bizim araçlarda  ne kadar iyiyse frenlerimizde o kadar iyi oluyor benim sıkıntım yok şimdilik , kimseninde olmaz inşaallah...
fren bariz kötü her kullanıcıda söylüyor 2 gün önce kavsaktayım yesil yandı ducato minibüste kırmızıda gecti 1den 2 ye takıcam 35le gidiyorum herif yandan önüme geldi frene bastım tatata abs girdi kaya kaya adamın tampona giriyodum son anda saga kırdım direksyonu. arac 2011 fd6. yolda gittiginde logar kapaklarının üstünden gectiginde frene bastıgın anca abs devrede.konuyu acan arkadasada cok gecmiş olsun frenler cok zayıf

3ddelisi

« Yanıtla #22 : Eylül 12, 2012, 03:17:22 ÖS »
arkadaşlar aracım FD6 değil ama lastiklerimi değiştirene kadar yol tutuş sorunu fren sorunu abs nin erken devreye girmesi gibi sorunlar yaşıyodum lastikleri bi değiştirdim hepsi düzeldi ek olarak yol seside daha az hale geldi... lastikler gerçekten fren işinde çok önemli

frenlerden hiç şikayetim yok ama yol sesi konusunda daha iyi olmasını isterdim bu nedenle senin taktırdığın lastiğin marka ve modelini yazar mısın?

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2012, 05:01:09 ÖS »
MICHELIN ENERGY SAVER yeni desen  >=ok

Ghan

« Yanıtla #24 : Eylül 12, 2012, 05:24:40 ÖS »
Lastik bu konuda çok önem teşkil ediyor.Michelin kullanıyorum frenlerim zayıf olsada bu lastiklerle hiç sıkıntı yok hemen duruyor.