Gönderen Konu: honda beni utandırdı  (Okunma sayısı 16850 defa)

dreamnej

Ynt: honda beni utandırdı
« Yanıtla #25 : Eylül 12, 2012, 06:06:14 ÖS »
Siz hiç bmw volvo mercedes ford gibi araçlarda lastik neydi diye soran gördünüz mu ? bu arabada fren kötü, abs sacı çok yakın delikli o sebeple abs erken devreye giriyor, merak edenlere pc Ye geçince resim atarım

gecetilkisi

« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2012, 06:37:56 ÖS »
aynen bıktım frenden bir haftadır ugrasıyorum .....

drmoz

« Yanıtla #27 : Eylül 12, 2012, 08:27:00 ÖS »
fd6 'nın frenleri iyi diyen arkadaşlar sanırım ya başka arabaya binmemişler, ya da panik fren ihtiyacı hissetmemişler.
panik frende yolda en küçük bir çukur, tümsek, düzensizlik olsun ABS anında devreye giriyor ve frene tüm gücümle basmama rağmen araç yavaşlamadan yoluna devam ediyor.
lastiklerin iyi miydi diye soranlara, daha yen, değiştirdim 4 tane conti premium contact 2. sonuç eski bridgestonelardan biraz daha iyi, sadece o kadar...

sercanim

• SeRCaN
« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2012, 08:27:53 ÖS »
benim araçta fd6 lastikler iyiyse kolay kolay abs nin devreye gireceğini sanmıyorum.Hondanın frenlerini volvo neysede bmw ile kıyaslaması abes olur.Arkadaşta 2001 model 3.18i vardı frene basmasıyla abs ile birlikte araç zınk olduğu yere yapışıyordu.

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #29 : Eylül 12, 2012, 09:16:17 ÖS »
arkadaşlar hondanın frenleri gerçekten zayıf olabilir ama lastiklerinde etkisi var , ben yıllardır kullanıyorum daha 3-4 defa abs ye girdiğini anca gördüm ,   hatta bi defasında şaşmaz - sincan arası makasa daldım önümdeki tır aniden yavaşladı el frenine ve ayak frenine asıldım araba çakıldı olduğu yere işte orda sevdim arabamı bir kez daha sizi bilmem ama bana yetiyor frenlerim , beğenmeyenler değiştirebilir araba markasını sonuçta hepimiz bile bile aldık bu araçları silah dayamadılar ya alnımıza alırken  her güzelin bi bozarı olur buda bizimkilerin bozarı

drmoz

« Yanıtla #30 : Eylül 12, 2012, 10:25:14 ÖS »
arkadaşlar hondanın frenleri gerçekten zayıf olabilir ama lastiklerinde etkisi var , ben yıllardır kullanıyorum daha 3-4 defa abs ye girdiğini anca gördüm ,   hatta bi defasında şaşmaz - sincan arası makasa daldım önümdeki tır aniden yavaşladı el frenine ve ayak frenine asıldım araba çakıldı olduğu yere işte orda sevdim arabamı bir kez daha sizi bilmem ama bana yetiyor frenlerim , beğenmeyenler değiştirebilir araba markasını sonuçta hepimiz bile bile aldık bu araçları silah dayamadılar ya alnımıza alırken  her güzelin bi bozarı olur buda bizimkilerin bozarı
:) doğru her güzelin bir kusuru olur da 40.000 tl verdiğimiz araçların frenleri tutsa fena olmaz...

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #31 : Eylül 12, 2012, 11:17:48 ÖS »
mevcutta bunlar var idare etcez yada değiştirilecek az önce dediğim gibi

dreamnej

« Yanıtla #32 : Eylül 13, 2012, 11:39:40 ÖÖ »
1000 tane fd6 birleşip honda servislerine hücum ederse, honda eşşek gibi frenleri değiştirir, adam gibi yapar, ben niye değiştireyim ki arabamı. biz tüketici bilinci ile arabamızı sürmüyoruz

mali

« Yanıtla #33 : Eylül 13, 2012, 03:33:34 ÖS »
ies den sonra fd6 nın frenleri bana harika geldi

dreammaker_11

« Yanıtla #34 : Eylül 13, 2012, 05:04:40 ÖS »
Üzerindeki stock lastikleri (continental) çıkarttım nokian aldım araçta bariz  fren mesafe kısalması ve ses azalması oldu. son adımda disk balata değişimi var onlarda kaba taslak 1100 tl civarı görüştüm adamlarla.

baron12

« Yanıtla #35 : Eylül 13, 2012, 07:48:32 ÖS »
f 1 de kulaklardan vites küçültüp fren yapıyorum bayagada basarılı onun harıcı zaten frene dokununca gaza dokunmuş gibi arac uzamaya baslıyor

BraTo

« Yanıtla #36 : Eylül 13, 2012, 08:38:32 ÖS »
Frenler iyi de biz boşuna mı verdik o kadar paraları Brembo Max disklere, EBC Green Stuff balatalara, Ate Blue hidrolik yağına :) ve Michelin lastiklere?

Bütün bunları değiştirdim, ondan sonra ABS nedir unuttum. FD6 kullanmadım ama Vtec2'den çok farklı olacağını sanmam ki FD6 servise gidince hemen diskleri balataları değiştiriyorlar...

hondacolik

• ホンダ患者
« Yanıtla #37 : Eylül 13, 2012, 08:42:06 ÖS »
arkadaşın biri aşağıdaki yorumlarda diğer markalara bakın frenleri 10 numara demiş vede eklemiş
Siz hiç bmw volvo mercedes ford gibi araçlarda lastik neydi diye soran gördünüz mu ? bu arabada fren kötü, abs sacı çok yakın delikli o sebeple abs erken devreye giriyor, merak edenlere pc Ye geçince resim atarım
üstüne basa basa tekrar yazıyorum lastiğin etkisi çok büyük bizim araçda fren sisteminde , MICHELIN şükür ben memnunummm

avans

« Yanıtla #38 : Eylül 13, 2012, 10:38:38 ÖS »
daha oncekı aracım fd6 ıdı bızım tr yolları balık sırtı gıbıdır cogu zaman.en ufek bı durumda frene bastımda abs devreye gırerdı bunu servıse sordumda bana fren yolun durumuna gore otomatık devreye gırıyor oyuzden demıstı.sımdıkı aracımda ıse gene aynı yol guzergahını kullanmama ramen cok sert basmadım surece ne abs devreye gırıyo nede baska bıse.bana gore fd6 nın bu kronık sorunu.

ZL135

« Yanıtla #39 : Eylül 14, 2012, 06:40:08 ÖÖ »
  arkadaşlar araba daha 16000 km de 1 yıllık araba ne kadar eskimiş olabilir ki lastikleri ... >%Sakin
                     ayrıca aırbag açılmadı büyük değildi kaza ...
 ... şuan serviste arabam  servisten çıksın orda yaşadığım skntıları ayrıca yazcam sizlere  <^^Seyt ...
honda kullanıcıları ile yüzyüze görüşme fırsatım oldu serviste kiminle sohbet ettiysem frenden şikayetci kronik sorun olarak görülüyo zaten ...   >%Sakin

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #40 : Eylül 14, 2012, 07:06:50 ÖS »
Bu fren problemi dediğiniz olay Sanırım Benimde sirketin C3 umde yaşadığım sorun. Araba bozuk yolda sekerken fren yapsam abs devreye giriyo :) Fiorinoda pedalı kıracak gibi yüklenince giriyo :) C3 e alışmam zaman aldı ama şimdi alıştım :) Panik frende sol ayakla asıldı mı zınk diye duruyo :)

gecetilkisi

« Yanıtla #41 : Eylül 14, 2012, 08:21:47 ÖS »
iyi fikir bak bizdemi panik frende sol ayaga alıssak anca oyle durur :)

hangover

« Yanıtla #42 : Eylül 15, 2012, 02:12:26 ÖÖ »
Üzerindeki stock lastikleri (continental) çıkarttım nokian aldım araçta bariz  fren mesafe kısalması ve ses azalması oldu. son adımda disk balata değişimi var onlarda kaba taslak 1100 tl civarı görüştüm adamlarla.

araçlarınızın frenleri vtec2 den kötü olamaz sanırım. dua ediyosun abs devreye girmesin diye. volvo yu bmw yi bırakalım focus bile 2 gömlek üstün bu konuda.   

hocam sanada sorum nokian h yada v sınıfı lastik alıcam. izlenimlerin nasıl.kimle konuşsam kullananlardan memnun, lastik bayilerini dolaşıyorum soruyorum nokianı çoğu değişik firma bu markadan bihaber durumda. varsa yoksa michelin bridgestone goodyear . herkesin ağzına sakız olmuş bu markalar.  aldığın lastik ebatını hız endeksini bide fiyatını yazarsan sevinirim

Ouzhan_

« Yanıtla #43 : Eylül 15, 2012, 12:39:29 ÖS »

araçlarınızın frenleri vtec2 den kötü olamaz sanırım. dua ediyosun abs devreye girmesin diye. volvo yu bmw yi bırakalım focus bile 2 gömlek üstün bu konuda.   

hocam sanada sorum nokian h yada v sınıfı lastik alıcam. izlenimlerin nasıl.kimle konuşsam kullananlardan memnun, lastik bayilerini dolaşıyorum soruyorum nokianı çoğu değişik firma bu markadan bihaber durumda. varsa yoksa michelin bridgestone goodyear . herkesin ağzına sakız olmuş bu markalar.  aldığın lastik ebatını hız endeksini bide fiyatını yazarsan sevinirim
arkadasımda 2008 titanyum focus var arabasına bindim arabayı oldugu yere cakıyor fren cokta hor kullanır arabayı.benim arabaya binip öyle kullansa hayatta durduramaz

hangover

« Yanıtla #44 : Eylül 15, 2012, 11:37:55 ÖS »

arkadasımda 2008 titanyum focus var arabasına bindim arabayı oldugu yere cakıyor fren cokta hor kullanır arabayı.benim arabaya binip öyle kullansa hayatta durduramaz

:) hocam focus dedim çünkü babam focus kullanır arada kullanırım aracını ordan izlenimlerim, fren yol tutuş direksiyon tepkileri kaporta aksamı insana güven veriyor, adamlar yapıyo bu işi. he para verip alacağım bi araba değil o ayrı mesele. ben mutluyum hondayla , varsın 7 8 metre geç dursun, kapıları kapatırken teneke sesi gelsin , virajda kafadan kendini salsın pek önemi yok.yeterki o motor bana her konuda güven versin.

artyom

« Yanıtla #45 : Mart 14, 2013, 07:03:11 ÖS »
Alıntı
servıse sordumda bana fren yolun durumuna gore otomatık devreye gırıyor oyuzden demıstı.

Amma atmış servisçi arkadaş da yani.

bana kalırsa bu arabalarda resmen yarım fren var. almadan önce böyle olduğunu bilmiyordum. tamamen basılmıyor ki frene. artık takip mesafesine daha fazla dikkat eder oldum. ama istanbul'da da böyle bir kavram yok. geliyor biri giriyor araya. insan abs'ye lanet okuyor neredeyse. bu arada frenlerim serviste daha yeni kontrol edildi son derece normal.

dreamnej

« Yanıtla #46 : Nisan 29, 2014, 10:05:01 ÖÖ »
2 tane honda aldım, bir tanesi 2011 elegance idi ve sadece 37 gün sürdüm. 3 kez arabayı çarptım. yokuş aşağı inerken tüpcünün kamyonete kafa kafaya vurarak durabildim ve hızım 40 bile değildi. şu anki arabam passat 2.0 exclusive aynı yokuşu 70 ile iniyorum frene basınca da "lütfen şimdi bu neydi, ne güzel gidiyorduk, bu fren şimdi nereden çıktı" felan demeyip duruyor. 2010 model 1.8 excutive sedan var o da halen aynı dertten müzdarip. 1400 tl verdik lastik aldık, balata değiştik olmuyor, araba bir türlü durmuyor. fakat 1,8 olan honda ile defalarca otobanda yüksek hızda iken panik fren yaptım , araba enteresan bir şekilde bu seferde çok güzel duruyor. asla direksiyon hakimiyetini kaybetmiyor.

bombom41

« Yanıtla #47 : Mayıs 01, 2014, 11:13:33 ÖÖ »
s.a öncelikle...geçen ay sattım 2010 fd6 vardı bende...lastikler yeni ön balata iyi arkalar azalmıştı aracımda..bir gün otoparkta ilerlerken biri bakmadan geri geri çıktı otopraktan 40-50 gibiydi süratim sanırım..ani fren yaptım durması çok uzun sürmedi.. gören arkadaşlar iyi durdu araba felan dediler..abs devreye girdi ama frene de köküne kadar abanmadım yani dibe kadar inmedi pedal...fren olarak çok kotu olduğunu düşünmüyorum fd 6 ların..önceki lastiklerim biraz kabaktı mesela zırt pırt abs devreye girerdi..

hondatürk

• ホンダトルコ
« Yanıtla #48 : Mayıs 01, 2014, 10:20:23 ÖS »
her modelinde böle fren sıfırr  <^^Seyt

kacaman

« Yanıtla #49 : Mayıs 01, 2014, 10:22:14 ÖS »
ben memnunum arkadaşlar, özellikle lastikler ve fren sistemi yeterince ısındıktan sonra araç zınk diye çakılıyor. ebc usr spor disk ve redstuff balata sayesinde tabiki.