TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: ZL135 - Eylül 11, 2012, 05:45:30 ÖS
-
honda tutkunu olarak buğün yaşadıklarım beni gerçekten çok üzdü... :ağlaa
kalitesine endamına sevdalandığımız cıvıc 40km hızla 25mt fren mesafesinde de asfalt zeminde duramadı abs devreye girdi hızımızdan bişey kaybetmekten devam ettik ve sonuç hüsran ... :gulegule
aynı olayı volvo da denedik resmen çakıldı araba olduğu yere >ag
volvo = 2006 S40
cıvıc = fd6 2011
kaza muhim değil bi tampon çizildi , far kırıldı ama honda beni tüm arkadaşlarıma mahcup etti <783^2
OLMADI HONDA BU YAPTIĞIN HİÇ Mİ HİÇ OLMADI FRENDEN SINIFTA KALDIN ... :con >%Sakin >%Sakin
-
frenler çok büyük sıkıntı bizim araçlarda...
-
aynen kardeşim yaa bi araba hiç frene basmadın gibi gider mi tık tık tık yaptı tık yaptık :vaww
-
2010 model Honda Civic Sedan için ön fren diski ürün kodu D1367 , aynı araç için Red Stuff ön fren balatası ürün kodu DP31669C, yine aynı araç için ultimax arka fren balatası ürün kodu DP1193.
Yukarıda belirttiğim ürünleri bu gün sipariş ettim.
-
ah frenler ah aynı dertten bende de var işyerinde kullandıgım emsal hundai ve megane araçları kullandıktan sonra benim frenler sanki yok gibi....su an durma mesafesi kısa ama abs çok erken devreye giriyor
-
kalitesine endamına sevdalandığımız cıvıc 40km hızla 25mt fren mesafesinde de asfalt zeminde duramadı abs devreye girdi hızımızdan bişey kaybetmekten devam ettik ve sonuç hüsran ... :gulegule
volvo = 2006 S40
cıvıc = fd6 2011
kaza muhim değil bi tampon çizildi , far kırıldı ama honda beni tüm arkadaşlarıma mahcup etti <783^2
OLMADI HONDA BU YAPTIĞIN HİÇ Mİ HİÇ OLMADI FRENDEN SINIFTA KALDIN ... :con >%Sakin >%Sakin
40 km\s çok az bir hız.yapmaması lazımdı.sadece fren olarak bakmamak lazım asfalt kalitesi nasıldı ? erimiş asfaltta kayıyor araçlar vsa yı bile devreye soktuğumu bilirim hiç ummadığım bir anda... tekerlerin durumu nasıl ? kabak lastikle yapabilir gene emsal brodway ile duramadığımız çok oldu amasyada :D kuzenler toros ile 30 la kaymışlar mesela tutmamış fren :D frenleri kronik bu hondaların yaw kardeşim giden araba yapıyorsan durduracak ekipmanlarıda sağlam imal edeceksin... 2008 bmw 3.20d ile 180 de panik fren yaptık can havliyle durdu araba hayran kaldım.
-
ha bu arada airbag açtımı araba?
-
Hocam bizde de 2012 e-90 3.20d var fd6 ile kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var. Yani fd6 daki fren ise 3.20d'de olan sistem ne onu hiç bilmiyorum.Çok haklısınız. Honda Fd-6 için çelik fren hortumları ile beraber disk-balata set getirtmek istiyorum ama hic bir yerde bulamadım.
volvo = 2006 S40
cıvıc = fd6 2011
40 km\s çok az bir hız.yapmaması lazımdı.sadece fren olarak bakmamak lazım asfalt kalitesi nasıldı ? erimiş asfaltta kayıyor araçlar vsa yı bile devreye soktuğumu bilirim hiç ummadığım bir anda... tekerlerin durumu nasıl ? kabak lastikle yapabilir gene emsal brodway ile duramadığımız çok oldu amasyada :D kuzenler toros ile 30 la kaymışlar mesela tutmamış fren :D frenleri kronik bu hondaların yaw kardeşim giden araba yapıyorsan durduracak ekipmanlarıda sağlam imal edeceksin... 2008 bmw 3.20d ile 180 de panik fren yaptık can havliyle durdu araba hayran kaldım.
-
Hocam bizde de 2012 e-90 3.20d var fd6 ile kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var. Yani fd6 daki fren ise 3.20d'de olan sistem ne onu hiç bilmiyorum.Çok haklısınız. Honda Fd-6 için çelik fren hortumları ile beraber disk-balata set getirtmek istiyorum ama hic bir yerde bulamadım.
volvo = 2006 S40
cıvıc = fd6 2011
aynen usta bmw frende aşmış yani standart bile belirler arabalar arasında süpersporta kadar.dostumun e-250 cgi coupesinide galeriden çıkarttığımızda fren tutmamıştı mesela ilginç bir durumdu...
-
sizin frenlerde sorun var bence, bazen güneşliği hafif açık unutuyorum ani fren yapınca çakılıyor olduğu yere kafam güneşliğe çarpıyor..
-
artık fren sorununa pes ettim ve ebc siparişini verdim kurtulurum inşallah, malzemeler gelsin değerlendirme yaparız.
-
artık fren sorununa pes ettim ve ebc siparişini verdim kurtulurum inşallah, malzemeler gelsin değerlendirme yaparız.
sizindemi klasik sorunlar ?
-
sizindemi klasik sorunlar ?
bu kasadan iki defa araç aldım ikiside iki kez fren diskleri değişti, hatta şimdiki aracımın balataları da değişti ikinci diskle birlikte, onlarda kötü durumdalar şimdi TRW balata takılmıştı ama nafile hem çok toz yapıyor hemde ses yapıyor yani ötüyor, sanırım sertleştiğinden olabilir, bu gün aradım ve siparişi verdim.
-
fb7 dede bu tip sorunlar olacakmı çok merak ediyorum.
-
fb7 dede bu tip sorunlar olacakmı çok merak ediyorum.
kesin olur
-
bendede oldu bi ara frenler biraz zayıf ama mıchelınden sonra düzeldi bariz benim araç
-
arkadaşlar aracım FD6 değil ama lastiklerimi değiştirene kadar yol tutuş sorunu fren sorunu abs nin erken devreye girmesi gibi sorunlar yaşıyodum lastikleri bi değiştirdim hepsi düzeldi ek olarak yol seside daha az hale geldi... lastikler gerçekten fren işinde çok önemli
-
bazen trafikte fd6 lar denk geliyo tatlı dostane kapışmalarımız oluyo daha önce paylaşmıştım başıma geleni fd6 lambalarda duramadı kaçmasaydım arka tarafı dahıtıcaktı benim fb7 nin asla aynı şeritte arkamdan gelmesine izin vermiyom :)bir çok kez gözlemledim ben çok rahat dururken fd6 duramıyo fb7 ye göre frenleri çok zayıf 9 aydır fb7 de fren sorunu yaşamadım inşallah yaşamamda
-
lastiklerinin durumları nasıldı ? Arabaya yeni lastik takınca 90 ile giderken panik frende araba resmen yere yapıştı.. Ama diğer markaların gerisinde hondalarımızın frenleri galiba..
-
Lastik durumları falan nasıldı bilmiyorum ama, arkadaşım sen neden honda ile böyle bir iddia içerisine girersin ki volvo'ya karşı.. Ben yıllardır honda kullanıyorum frenleri için diyebileceğim tek şey YETERLİ, fazlası yok. Volvo gibi bir araçla böyle bir rekabete girmen yanlış, git ford'larla hyundai'lerle opel'lerle renault'larla toyota'larla ne bileyim bu segmentte ki araçlarla kıyasla fren mesafeni. s40 dediğimiz araç sırf güvenlik mevzusu üzerinden deli gibi paralara satılan, motorunu bile psa gruptan alan kütük gibi bir araç yani kaba taslak.
-
o kadarda kötü değil frenlerimiz şimdi kötülemekde doğru değil ama tekrar yazıyorum lastik markası ve kalitesi bizim araçlarda ne kadar iyiyse frenlerimizde o kadar iyi oluyor benim sıkıntım yok şimdilik , kimseninde olmaz inşaallah...
-
o kadarda kötü değil frenlerimiz şimdi kötülemekde doğru değil ama tekrar yazıyorum lastik markası ve kalitesi bizim araçlarda ne kadar iyiyse frenlerimizde o kadar iyi oluyor benim sıkıntım yok şimdilik , kimseninde olmaz inşaallah...
fren bariz kötü her kullanıcıda söylüyor 2 gün önce kavsaktayım yesil yandı ducato minibüste kırmızıda gecti 1den 2 ye takıcam 35le gidiyorum herif yandan önüme geldi frene bastım tatata abs girdi kaya kaya adamın tampona giriyodum son anda saga kırdım direksyonu. arac 2011 fd6. yolda gittiginde logar kapaklarının üstünden gectiginde frene bastıgın anca abs devrede.konuyu acan arkadasada cok gecmiş olsun frenler cok zayıf
-
arkadaşlar aracım FD6 değil ama lastiklerimi değiştirene kadar yol tutuş sorunu fren sorunu abs nin erken devreye girmesi gibi sorunlar yaşıyodum lastikleri bi değiştirdim hepsi düzeldi ek olarak yol seside daha az hale geldi... lastikler gerçekten fren işinde çok önemli
frenlerden hiç şikayetim yok ama yol sesi konusunda daha iyi olmasını isterdim bu nedenle senin taktırdığın lastiğin marka ve modelini yazar mısın?
-
MICHELIN ENERGY SAVER yeni desen >=ok
-
Lastik bu konuda çok önem teşkil ediyor.Michelin kullanıyorum frenlerim zayıf olsada bu lastiklerle hiç sıkıntı yok hemen duruyor.
-
Siz hiç bmw volvo mercedes ford gibi araçlarda lastik neydi diye soran gördünüz mu ? bu arabada fren kötü, abs sacı çok yakın delikli o sebeple abs erken devreye giriyor, merak edenlere pc Ye geçince resim atarım
-
aynen bıktım frenden bir haftadır ugrasıyorum .....
-
fd6 'nın frenleri iyi diyen arkadaşlar sanırım ya başka arabaya binmemişler, ya da panik fren ihtiyacı hissetmemişler.
panik frende yolda en küçük bir çukur, tümsek, düzensizlik olsun ABS anında devreye giriyor ve frene tüm gücümle basmama rağmen araç yavaşlamadan yoluna devam ediyor.
lastiklerin iyi miydi diye soranlara, daha yen, değiştirdim 4 tane conti premium contact 2. sonuç eski bridgestonelardan biraz daha iyi, sadece o kadar...
-
benim araçta fd6 lastikler iyiyse kolay kolay abs nin devreye gireceğini sanmıyorum.Hondanın frenlerini volvo neysede bmw ile kıyaslaması abes olur.Arkadaşta 2001 model 3.18i vardı frene basmasıyla abs ile birlikte araç zınk olduğu yere yapışıyordu.
-
arkadaşlar hondanın frenleri gerçekten zayıf olabilir ama lastiklerinde etkisi var , ben yıllardır kullanıyorum daha 3-4 defa abs ye girdiğini anca gördüm , hatta bi defasında şaşmaz - sincan arası makasa daldım önümdeki tır aniden yavaşladı el frenine ve ayak frenine asıldım araba çakıldı olduğu yere işte orda sevdim arabamı bir kez daha sizi bilmem ama bana yetiyor frenlerim , beğenmeyenler değiştirebilir araba markasını sonuçta hepimiz bile bile aldık bu araçları silah dayamadılar ya alnımıza alırken her güzelin bi bozarı olur buda bizimkilerin bozarı
-
arkadaşlar hondanın frenleri gerçekten zayıf olabilir ama lastiklerinde etkisi var , ben yıllardır kullanıyorum daha 3-4 defa abs ye girdiğini anca gördüm , hatta bi defasında şaşmaz - sincan arası makasa daldım önümdeki tır aniden yavaşladı el frenine ve ayak frenine asıldım araba çakıldı olduğu yere işte orda sevdim arabamı bir kez daha sizi bilmem ama bana yetiyor frenlerim , beğenmeyenler değiştirebilir araba markasını sonuçta hepimiz bile bile aldık bu araçları silah dayamadılar ya alnımıza alırken her güzelin bi bozarı olur buda bizimkilerin bozarı
:) doğru her güzelin bir kusuru olur da 40.000 tl verdiğimiz araçların frenleri tutsa fena olmaz...
-
mevcutta bunlar var idare etcez yada değiştirilecek az önce dediğim gibi
-
1000 tane fd6 birleşip honda servislerine hücum ederse, honda eşşek gibi frenleri değiştirir, adam gibi yapar, ben niye değiştireyim ki arabamı. biz tüketici bilinci ile arabamızı sürmüyoruz
-
ies den sonra fd6 nın frenleri bana harika geldi
-
Üzerindeki stock lastikleri (continental) çıkarttım nokian aldım araçta bariz fren mesafe kısalması ve ses azalması oldu. son adımda disk balata değişimi var onlarda kaba taslak 1100 tl civarı görüştüm adamlarla.
-
f 1 de kulaklardan vites küçültüp fren yapıyorum bayagada basarılı onun harıcı zaten frene dokununca gaza dokunmuş gibi arac uzamaya baslıyor
-
Frenler iyi de biz boşuna mı verdik o kadar paraları Brembo Max disklere, EBC Green Stuff balatalara, Ate Blue hidrolik yağına :) ve Michelin lastiklere?
Bütün bunları değiştirdim, ondan sonra ABS nedir unuttum. FD6 kullanmadım ama Vtec2'den çok farklı olacağını sanmam ki FD6 servise gidince hemen diskleri balataları değiştiriyorlar...
-
arkadaşın biri aşağıdaki yorumlarda diğer markalara bakın frenleri 10 numara demiş vede eklemiş
Siz hiç bmw volvo mercedes ford gibi araçlarda lastik neydi diye soran gördünüz mu ? bu arabada fren kötü, abs sacı çok yakın delikli o sebeple abs erken devreye giriyor, merak edenlere pc Ye geçince resim atarım
üstüne basa basa tekrar yazıyorum lastiğin etkisi çok büyük bizim araçda fren sisteminde , MICHELIN şükür ben memnunummm
-
daha oncekı aracım fd6 ıdı bızım tr yolları balık sırtı gıbıdır cogu zaman.en ufek bı durumda frene bastımda abs devreye gırerdı bunu servıse sordumda bana fren yolun durumuna gore otomatık devreye gırıyor oyuzden demıstı.sımdıkı aracımda ıse gene aynı yol guzergahını kullanmama ramen cok sert basmadım surece ne abs devreye gırıyo nede baska bıse.bana gore fd6 nın bu kronık sorunu.
-
arkadaşlar araba daha 16000 km de 1 yıllık araba ne kadar eskimiş olabilir ki lastikleri ... >%Sakin
ayrıca aırbag açılmadı büyük değildi kaza ...
... şuan serviste arabam servisten çıksın orda yaşadığım skntıları ayrıca yazcam sizlere <^^Seyt ...
honda kullanıcıları ile yüzyüze görüşme fırsatım oldu serviste kiminle sohbet ettiysem frenden şikayetci kronik sorun olarak görülüyo zaten ... >%Sakin
-
Bu fren problemi dediğiniz olay Sanırım Benimde sirketin C3 umde yaşadığım sorun. Araba bozuk yolda sekerken fren yapsam abs devreye giriyo :) Fiorinoda pedalı kıracak gibi yüklenince giriyo :) C3 e alışmam zaman aldı ama şimdi alıştım :) Panik frende sol ayakla asıldı mı zınk diye duruyo :)
-
iyi fikir bak bizdemi panik frende sol ayaga alıssak anca oyle durur :)
-
Üzerindeki stock lastikleri (continental) çıkarttım nokian aldım araçta bariz fren mesafe kısalması ve ses azalması oldu. son adımda disk balata değişimi var onlarda kaba taslak 1100 tl civarı görüştüm adamlarla.
araçlarınızın frenleri vtec2 den kötü olamaz sanırım. dua ediyosun abs devreye girmesin diye. volvo yu bmw yi bırakalım focus bile 2 gömlek üstün bu konuda.
hocam sanada sorum nokian h yada v sınıfı lastik alıcam. izlenimlerin nasıl.kimle konuşsam kullananlardan memnun, lastik bayilerini dolaşıyorum soruyorum nokianı çoğu değişik firma bu markadan bihaber durumda. varsa yoksa michelin bridgestone goodyear . herkesin ağzına sakız olmuş bu markalar. aldığın lastik ebatını hız endeksini bide fiyatını yazarsan sevinirim
-
araçlarınızın frenleri vtec2 den kötü olamaz sanırım. dua ediyosun abs devreye girmesin diye. volvo yu bmw yi bırakalım focus bile 2 gömlek üstün bu konuda.
hocam sanada sorum nokian h yada v sınıfı lastik alıcam. izlenimlerin nasıl.kimle konuşsam kullananlardan memnun, lastik bayilerini dolaşıyorum soruyorum nokianı çoğu değişik firma bu markadan bihaber durumda. varsa yoksa michelin bridgestone goodyear . herkesin ağzına sakız olmuş bu markalar. aldığın lastik ebatını hız endeksini bide fiyatını yazarsan sevinirim
arkadasımda 2008 titanyum focus var arabasına bindim arabayı oldugu yere cakıyor fren cokta hor kullanır arabayı.benim arabaya binip öyle kullansa hayatta durduramaz
-
arkadasımda 2008 titanyum focus var arabasına bindim arabayı oldugu yere cakıyor fren cokta hor kullanır arabayı.benim arabaya binip öyle kullansa hayatta durduramaz
:) hocam focus dedim çünkü babam focus kullanır arada kullanırım aracını ordan izlenimlerim, fren yol tutuş direksiyon tepkileri kaporta aksamı insana güven veriyor, adamlar yapıyo bu işi. he para verip alacağım bi araba değil o ayrı mesele. ben mutluyum hondayla , varsın 7 8 metre geç dursun, kapıları kapatırken teneke sesi gelsin , virajda kafadan kendini salsın pek önemi yok.yeterki o motor bana her konuda güven versin.
-
servıse sordumda bana fren yolun durumuna gore otomatık devreye gırıyor oyuzden demıstı.
Amma atmış servisçi arkadaş da yani.
bana kalırsa bu arabalarda resmen yarım fren var. almadan önce böyle olduğunu bilmiyordum. tamamen basılmıyor ki frene. artık takip mesafesine daha fazla dikkat eder oldum. ama istanbul'da da böyle bir kavram yok. geliyor biri giriyor araya. insan abs'ye lanet okuyor neredeyse. bu arada frenlerim serviste daha yeni kontrol edildi son derece normal.
-
2 tane honda aldım, bir tanesi 2011 elegance idi ve sadece 37 gün sürdüm. 3 kez arabayı çarptım. yokuş aşağı inerken tüpcünün kamyonete kafa kafaya vurarak durabildim ve hızım 40 bile değildi. şu anki arabam passat 2.0 exclusive aynı yokuşu 70 ile iniyorum frene basınca da "lütfen şimdi bu neydi, ne güzel gidiyorduk, bu fren şimdi nereden çıktı" felan demeyip duruyor. 2010 model 1.8 excutive sedan var o da halen aynı dertten müzdarip. 1400 tl verdik lastik aldık, balata değiştik olmuyor, araba bir türlü durmuyor. fakat 1,8 olan honda ile defalarca otobanda yüksek hızda iken panik fren yaptım , araba enteresan bir şekilde bu seferde çok güzel duruyor. asla direksiyon hakimiyetini kaybetmiyor.
-
s.a öncelikle...geçen ay sattım 2010 fd6 vardı bende...lastikler yeni ön balata iyi arkalar azalmıştı aracımda..bir gün otoparkta ilerlerken biri bakmadan geri geri çıktı otopraktan 40-50 gibiydi süratim sanırım..ani fren yaptım durması çok uzun sürmedi.. gören arkadaşlar iyi durdu araba felan dediler..abs devreye girdi ama frene de köküne kadar abanmadım yani dibe kadar inmedi pedal...fren olarak çok kotu olduğunu düşünmüyorum fd 6 ların..önceki lastiklerim biraz kabaktı mesela zırt pırt abs devreye girerdi..
-
her modelinde böle fren sıfırr <^^Seyt
-
ben memnunum arkadaşlar, özellikle lastikler ve fren sistemi yeterince ısındıktan sonra araç zınk diye çakılıyor. ebc usr spor disk ve redstuff balata sayesinde tabiki.
-
ben memnunum arkadaşlar, özellikle lastikler ve fren sistemi yeterince ısındıktan sonra araç zınk diye çakılıyor. ebc usr spor disk ve redstuff balata sayesinde tabiki.
bu kadar masrafı uçağa yap oda zınk diye durur elbett
-
öyle çok bir masraf yapmadım, balatalar serviste değişecekti, bu dediğim balata daha ucuz, aynı şekilde disklerde öyle.