Gönderen Konu: Hız sınırları içerisinde Ambulans Polis vs araçlardan yol isteme  (Okunma sayısı 12503 defa)

becoca

• __ByR@Mm__
Geçenlerde ambulans boşken (Sirenler kapalı)Sol şeride geçmiş.Gitmiyor Sağından geçicem geçemiyorum 20 dakika kadar peşinden gittim.Tabi sinirden kuduruyorum.

Bunu laf olsun diye sormuyorum.

Hız limitlerini aşmadan Görevli olmayan resmi araçlardan (Sol şeritte gidenlerden) Sellektor korna vs ile yol istediğimizde bu suç mudur? Yoksa normal araçlardan istediğimiz gibi resmi olanlardan da isteyebilir miyiz ?

gecetilkisi

Ynt: Hız sınırları içerisinde Ambulans Polis vs araçlardan yol isteme
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2012, 05:30:37 ÖS »
gorevli olmadıklarında normal araçtan farkı yoktur. ancak trafik kurallarında yol isteme diye bişeyde yoktur.Kurala uymayana ceza vardır.

logıcthıs

« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2012, 05:34:25 ÖS »
yolun ortasından giden trafik ekiplerine bile sellektör yapmışlığım olmuştur ama suçmudur bilemiyorum

baron12

« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2012, 05:43:58 ÖS »
Geçenlerde ambulans boşken (Sirenler kapalı)Sol şeride geçmiş.Gitmiyor Sağından geçicem geçemiyorum 20 dakika kadar peşinden gittim.Tabi sinirden kuduruyorum.

Bunu laf olsun diye sormuyorum.

Hız limitlerini aşmadan Görevli olmayan resmi araçlardan (Sol şeritte gidenlerden) Sellektor korna vs ile yol istediğimizde bu suç mudur? Yoksa normal araçlardan istediğimiz gibi resmi olanlardan da isteyebilir miyiz ?

ilgili birime bildir bak bakalım ne ypyr onu

AL-BAYRAK

« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2012, 05:49:40 ÖS »
sellektor yaparak yol istemek ve takip mesafesinden yakın seyretmek ile ilgi bi haber vardı...cezası da büyüktü... hemde sivil araç a yapılmıştı.. adam  dikkatimi dağıtıp can güvenliğimi tehlikeye attı diye dava açmıştı... bu davada hız durumu nedir  hatırlamıyorum..

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2012, 08:15:47 ÖS »
Yol istemek yok mu ? Gerçe ona karşı hemen savunma geliştiririz. Normalde sol şeritte ilerlemekte suç.

Malum sollama şeridi. Neyse ben polislere pek bulaşmamda ambulanslara acımam. Bazen boşken siren açıyorlar kısa süreli. İnadına yol vermiyorum.

Ama iyiki açmışım bu konuyu :) Değişik bilgiler öğrendim. Benimle beraber bilmeyenlerin olduğuna da eminim :)

drmoz

« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2012, 09:44:03 ÖS »
artık hemen hemen kimseden yol istemiyorum, muhattap olmuyorum, yol müsaitse sağından kıvrılıp gidiyorum, böylece hem benim işim aksamıyor, hem de akıl sağlığım zorlanmıyor.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #7 : Haziran 06, 2012, 10:03:41 ÖS »
artık hemen hemen kimseden yol istemiyorum, muhattap olmuyorum, yol müsaitse sağından kıvrılıp gidiyorum, böylece hem benim işim aksamıyor, hem de akıl sağlığım zorlanmıyor.

Benden genelde en sag ve bir solunu kullanıyorum Sol seride göre daha akıcı.

Memleketim insanı sağ şeritten gitmeyi kerizlik gibi algılıyor olsa gerek. Alayı solda. Bende baktım sağ boş. Artık hep sağdan gidiyorum.Ama bazen sola girmek gerekiyor. Yol vermeyenler ayrı bir olay.

GRKN51

« Yanıtla #8 : Haziran 06, 2012, 10:09:02 ÖS »
BECOCA ambulansla hasta götürürken senin gibi yol vermediler plakayı aldık polise bildirdik yüklü bir ceza aldı sivil araba savunması aynen şöyle ben boş sandım ambulansı bulaşma derim , hep boş derken doluya gelirsin .

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #9 : Haziran 06, 2012, 10:17:52 ÖS »
BECOCA ambulansla hasta götürürken senin gibi yol vermediler plakayı aldık polise bildirdik yüklü bir ceza aldı sivil araba savunması aynen şöyle ben boş sandım ambulansı bulaşma derim , hep boş derken doluya gelirsin .

Sirenleri kapalı gelip Trafik sıkışınca siren çalan araç boştur.

Şayet doluysa sireni açmadığı için kendisi suçlu olur.

içinde hasta bulunan ambulans Parça parça siren çalmaz.

Siren sesi duyunca görüntüyü bile beklemem direk kaçacak yer ararım bunu da ekliyeyim.
« Son Düzenleme: Haziran 06, 2012, 10:18:58 ÖS Gönderen: becoca »

06FAT68

« Yanıtla #10 : Haziran 07, 2012, 08:16:15 ÖÖ »
ancak birde şöyle bir durum var ambulans boş tamam ışıklara geldi veya trafik tıkandı bir an önce gideceği yere gitsinki bir sonraki hasta varsa bekletmesin bu hasta sizinde yakınınız olabilir allah korusun lütfen arkadaşlar olaylara sadece kendi çerçevenizden bakmayın

tttolga

« Yanıtla #11 : Haziran 07, 2012, 08:57:01 ÖÖ »
bu durum hiç belli olmaz hadi elektronik bi aksilik oldu veya arkadaşımızında dediği gibi tekrar gideceği yere dönmesi lazım.. o yüzden fazla inatlaşmadan bırakın gitsin siz bişe kaybetmezsiniz..

canguder

« Yanıtla #12 : Haziran 07, 2012, 09:03:00 ÖÖ »
ambulans ve itfaiye için toleranslı olmak lazım. bizim yollarımız elverdiğince sürücüler olarak duyarlı davranıyoruz. keşke avrupadaki gibi yollarımızda düzen olsa herkes istediği yere istediği zamanda ulaşsa.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #13 : Haziran 07, 2012, 09:10:15 ÖÖ »
Ben o durumlardan bahsetmiyorum. Boş olduğuna % 100 eminim. Sadece beklememek için yapıyorlar. Bazen bunu ışıklarda yaparak diğer araçları tehlikeye atıyorlar.

Görevde dahi olsa diğer araçları tehlikeye atamazlar.

Öteki türlü maganda değilim tabiki de yol veriyorum.

GRKN51

« Yanıtla #14 : Haziran 07, 2012, 04:36:38 ÖS »
her bunu yapan ambulans boş değildir _ arkadaşların yazdıklarını dikkate al bence , para cüzdanında kalsın  >%Sakin

06FAT68

« Yanıtla #15 : Haziran 07, 2012, 08:39:28 ÖS »
Ben o durumlardan bahsetmiyorum. Boş olduğuna % 100 eminim. Sadece beklememek için yapıyorlar. Bazen bunu ışıklarda yaparak diğer araçları tehlikeye atıyorlar.

Görevde dahi olsa diğer araçları tehlikeye atamazlar.

Öteki türlü maganda değilim tabiki de yol veriyorum.

arkadaşım tamam boş olabilir ışıklarda takıldı 3 dk gideceği yere 5 ışık olsa 15dk yapar buda onlar için büyük bir rakam onların yetişmesi gereken biryer var ya bizim yetişmemiz gereken neresi var evine 5dk gitsen ölmezsin hastaneye 5dk gitsen enfazla biraz beklersin ama acil hasta dakikalarla katılımır benim babamda aynısını yapardı ve ambulans şöförüydü bende devlette makam şöförüyüm bende dediğini yapıyorum ışıklara geldiğimde veya yol alamadığımda siren ışık ne varsa kullanıyorum bizim içinde dakikalr önemlidir

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #16 : Haziran 07, 2012, 08:59:38 ÖS »
Peki söyle düşün. 3 nokta a b c. Sen b noktasındasın. Isıklarda takıldın. C ye gidiyorsun. Anons geldi hasta A noktasında. B de takıldığın için A dan uzaklaşmadın. Dakikalar önemli.

Diğer nokta. Ambulans siren çaldığı için ben yol vermek için kavşağa daldım. Bana çarptılar. Bana ne olacak ? Belki hayatımdan olacağım.

Ayrıca bu bana yol vermeyen araç özel hastane ambulansıydı. Malum onlar sadece basit hasta taşıyabiliyorlar. Acil olanları taşıyan ambulanslar farklı (Gözlemlediğim kadarıyla özel hastane ambulansları beklememek için bu işi çok yapıyorlar. Diğerlerinde siren kapalıyken denk gelmedim.

Ayrıca eve 5 dakika geç kalırsam çok şey olabilir. Geçen sene başıma geldi 5 dakikayla yakınımı hastaneye götürme fırsatımız olmadı. He şununda farkındayım. Yiyecek lokması kalmamış.Yetişmemiz önemli değildi.

kacaman

« Yanıtla #17 : Haziran 07, 2012, 09:03:00 ÖS »
acil durumu olmayan fakat nakli ambulans ile tıbbi yardım gerektiren bir hasta varsa araçta, biz bunu bilemeyiz, sol şeriti kapatıp gitmesi elbette doğru değil fakat o sırada içeride tıbbi bir müdahale vardır ve sağ şerit çok kasislidir ne bileyim adamlar ararsa bulur gerekçe.

kacaman

« Yanıtla #18 : Haziran 07, 2012, 09:04:51 ÖS »
aceleye gerekçe aradıktan sonra herkes bulur arkadaşlar, cezayı göze alırsın basarsın gaza kimseler tutmuyor sağ ayağını kimsenin.

GRKN51

« Yanıtla #19 : Haziran 07, 2012, 09:42:11 ÖS »
becoca yorumlarını genelde okuyorum denk geldiğimiz konularda ama bence bencillik yapıyorsun gibi geldi ambulans konusunda sana hiç yakıştıramadım!!!

cem_kilinc

« Yanıtla #20 : Haziran 07, 2012, 09:43:08 ÖS »
kayın validemi hastaneye yetiştirken yol veren araçlardan birine arkadan başka bir araç çarptı. varsın 100 tane çarpsın insan canından kıymetli değil ya. o ambulansın içinde olmayan anlayamaz. Allah kimseye o sıkıntıyı yaşatmasın.

GRKN51

« Yanıtla #21 : Haziran 07, 2012, 09:47:38 ÖS »
artı 1000000
 yazık ya üzüldüm ''Ambulans siren çaldığı için ben yol vermek için kavşağa daldım. Bana çarptılar. Bana ne olacak ? Belki hayatımdan olacağım
                                                                                                                                         ______________

demekki teneke parçası insan canından kıymetli <783^2 boşuna dememişler ya o değerli atalarımız _mala geleceğine cana gelsin_ diye :(

kacaman

« Yanıtla #22 : Haziran 07, 2012, 10:10:46 ÖS »
arkadaşlar kimsenin canına birşey olmasın, eminim bunu isteyen yoktur aramızda, peki öyle dediniz fakat olaya giden ambulan polis aracı yada itfaiye araçlarında yol vermeyen sürücüler yüzünden yapılan kazalar sonucu ölen görevlilere ne diyeceksiniz, ben bunlarıda gördüm, Allah rahmet eylesin unutulup gitti hepsi, yol vermek gerekir ama bodoslama gelip birisi sana çarparsa da yapacak bişey yok, keşke olmasa böyle şeyler fakat yaşanıyor.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #23 : Haziran 07, 2012, 10:12:19 ÖS »
artı 1000000
 yazık ya üzüldüm ''Ambulans siren çaldığı için ben yol vermek için kavşağa daldım. Bana çarptılar. Bana ne olacak ? Belki hayatımdan olacağım
                                                                                                                                         ______________

demekki teneke parçası insan canından kıymetli <783^2 boşuna dememişler ya o değerli atalarımız _mala geleceğine cana gelsin_ diye :(

Off off .. Boş ambulanstan bahsediyorum. İnsanız birde duygusuz robot yahut mahlukat değiliz.

Aşşah aşkına ne yazıyorum ne anlıyorsunuz. Lütfen ya . Neyse kapatın konuyu. Bu sapar gider.

kacaman

« Yanıtla #24 : Haziran 07, 2012, 10:19:02 ÖS »
artı 1000000
                                                                                                                                         ______________

Off off .. Boş ambulanstan bahsediyorum. İnsanız birde duygusuz robot yahut mahlukat değiliz.

Aşşah aşkına ne yazıyorum ne anlıyorsunuz. Lütfen ya . Neyse kapatın konuyu. Bu sapar gider.
eğer boş olduğundan eminsen ki öyle söylüyorsur, plakasını aldıysan sağlık bakanlığına yada bimere şikayet edebilirsin, duru detaylıca anlatırsın olur biter.