Gönderen Konu: Hız sınırları içerisinde Ambulans Polis vs araçlardan yol isteme  (Okunma sayısı 12504 defa)

becoca

• __ByR@Mm__
Ynt: Hız sınırları içerisinde Ambulans Polis vs araçlardan yol isteme
« Yanıtla #25 : Haziran 07, 2012, 10:23:18 ÖS »
Neyse kimse kusura bakmasın. Ben belki tam anlatamadım. Sonuçta yanlış anlatım ve anlama oldu. Lütfen konu kilitlensin.

Yasal olarak bir engel olmadığını,

görevini gereksiz kullandığı zaman saglık bakanlıgına sşikayet etmek gerektiğini öğrenmiş buşunuyorum.

İhtiyacım olan bilgi buydu.

Laflarımla kırdığım kişiler olduysa eğer özür dilerim.

Önceki mesajlarımdan birinde belirttiğim gibi siren sesini duyunca ilk kenara atlayanlardan birisi benim. Buna emin olabilirsiniz.

Sayın adminlerim. Lütfen konuya kilit vurunuz...

BraTo

« Yanıtla #26 : Haziran 07, 2012, 10:33:12 ÖS »
:) Sıkıştım kaçıyorum :) :) :)

BraTo

« Yanıtla #27 : Haziran 07, 2012, 10:36:25 ÖS »
sellektor yaparak yol istemek ve takip mesafesinden yakın seyretmek ile ilgi bi haber vardı...cezası da büyüktü... hemde sivil araç a yapılmıştı.. adam  dikkatimi dağıtıp can güvenliğimi tehlikeye attı diye dava açmıştı... bu davada hız durumu nedir  hatırlamıyorum..

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.

Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?

Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...

Kaynak: Haber Türk

kacaman

« Yanıtla #28 : Haziran 07, 2012, 10:42:07 ÖS »
yukarıda geçen yargı kararını takdir ediyorum, çünki bizim millet içinde aile çocuk var demeden magandalık yapıyor.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #29 : Haziran 08, 2012, 06:49:04 ÖS »
:) Sıkıştım kaçıyorum :) :) :)

Kaçacak birşey yok hocam. Ben ambulans boş diye üzerine basıyorum. Yazılan cevaplar dolu ambulans baz alınarak geliyor.

Yargıtay kararını yazmanız iyi olmuş. Ancak Tr de sökmez. Polis zaten gelmeye üşeniyor.

Neyse sonuç olarak kanunda varsa doğrudur. Uygulanır mı derseniz uygulanmaz.

Tekrar yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Tekrar belirtiyorum ki kaçacak birşey yok. Hangimiz makas atmadı ? Hangimiz kural çiğnemedi. Hepimiz yaptık. Bende yaptım.

Eren53

« Yanıtla #30 : Haziran 09, 2012, 09:08:04 ÖÖ »
ambulansa bişey diyemem siren yaksın yakmasın yol veririm yavaş gidiyorsa da uzagında sagından solundan bulaşmadan geçerimde

polislere çok selektör yapıp yol isteyip aldıgım olmuştur

aceem oldugunda makas attıgım da görülmüştür :D

piscocuk

« Yanıtla #31 : Haziran 10, 2012, 03:55:18 ÖS »
sellektör yapmak suç oluyor yani...

bu sabah şehir dışından istanbula geri geldim..adam dikizden beni görüyor göre göre sol şeride geçiyor sellektör yapıyorum ve yol vermiyor birde el kol yapıyor..şimdi bu durumda sellektör yaptığım için benmi suçlu oluyorum..

kimse kusura bakmasında en çok takıldığım konu bu..varsa öyle bi baba yiğit herzaman beklerim..gitsin beni şikayet etsin yada bıdı bıdı yapsın yolda..hiç tahammülüm yok bu konuya..gerçi önümüzdeki 5 yıl görmicez duymicaz hakim amca öyle dedi :))

yeni model araçların xenonlarına bayılıyorum istersen yol verme kör olma tehliken var bi xenon farlarla sellektör yapınca insan arkasından kasırga fırtına yağmur bekliyor :)

cembaş

« Yanıtla #32 : Haziran 10, 2012, 04:39:43 ÖS »
Sektör yapmak derken aşırısından bahsediyodur ve kanıtlanamadıktan sonra ne önemi kalır ki  <nohapy

GRKN51

« Yanıtla #33 : Haziran 10, 2012, 07:11:18 ÖS »
teknoloji devrindeyiz dikkatli olmak lazım...

honda2002

« Yanıtla #34 : Haziran 10, 2012, 08:14:09 ÖS »
Sol sinyalini yakan var öndeki araçtan yol istemek için.
Avrupada uygulanan bir şey diye biliyorum.

Ama selektör yasak.

BraTo

« Yanıtla #35 : Haziran 10, 2012, 08:51:52 ÖS »

bu sabah şehir dışından istanbula geri geldim..adam dikizden beni görüyor göre göre sol şeride geçiyor sellektör yapıyorum ve yol vermiyor birde el kol yapıyor..şimdi bu durumda sellektör yaptığım için benmi suçlu oluyorum..

kimse kusura bakmasında en çok takıldığım konu bu..varsa öyle bi baba yiğit herzaman beklerim..gitsin beni şikayet etsin yada bıdı bıdı yapsın yolda..hiç tahammülüm yok bu konuya..gerçi önümüzdeki 5 yıl görmicez duymicaz hakim amca öyle dedi :))

yeni model araçların xenonlarına bayılıyorum istersen yol verme kör olma tehliken var bi xenon farlarla sellektör yapınca insan arkasından kasırga fırtına yağmur bekliyor :)

Emre bende bi xenona terfi ettim. Dediğin gibi adamın aklını alıyor :)

piscocuk

« Yanıtla #36 : Haziran 11, 2012, 03:26:56 ÖS »

Emre bende bi xenona terfi ettim. Dediğin gibi adamın aklını alıyor :)

en beğendiğim şey...kısmet olursa bende yeni aracımda düşünüyorum bu iş içinde ciddi bir parayı gözden çıkarttım :))

06FAT68

« Yanıtla #37 : Haziran 11, 2012, 09:42:57 ÖS »
arkadaşlar sadece ambulans olarak düşünmeyin olayı geçiş üstünlüğü olan her araç için bu konu geçerlidir. şimdi ben kırmızı plakalı makam korumasıyım ve şöförlükte yaptığım oluyor daha dün terbiyesizin biri 3şeritli yolda 120ile en solda sollama yapıyorum arkadan sellektör üstüne sellektör tabi sonrasında bir anons hız limitlerine uymamaktan ve trafik güvenliği tehlikeye sokmaktan köstürdüler bende araç soluyordum solladıktan sonra sağa geçip acelesi vardır diye yol vericekken adam kendi kendine tripe girdi sonuç cebe zarar dikkat etmek lazım

erhanss

• erhan
« Yanıtla #38 : Haziran 11, 2012, 11:05:03 ÖS »
becose bende ambulansta çalışıyorum doğru senin dediğini yapanlar var gitceği yere 2 dk erken gitmeye çalışan ambulans şöförleri ama öyle bi durum oluyorki tam kırmızı ışığa denk geleceksin 112 komuta kontrol merkezine çağrı düşüyor oda haritadan olay yerine en yakın ve hareket halinde olan ambulansı çıkarıyor telsizlen irtibat olduğu için vakayı alan ambulans normal giderken siren çalabiliyor.Sonuç olarak senin dediğini yapanlarda var ama böyle durumlarda malesef var bu yüzden sen ne olduğunu bilemezsin en iyisi siren varsa ver yol bırak geçsin bildiğini yapsın...

GRKN51

« Yanıtla #39 : Haziran 11, 2012, 11:08:18 ÖS »
erhans +100.000 bende sağlıkçıyım bu olaylar gayet normal hem becoca senin yılda 1 acelen olur bizim günde 10 , can bu bişeye benzemez sen ver yolunu enazından vicdanın rahat olur saniyeler önemli bizim için,,

kacaman

« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2012, 11:11:13 ÖS »
işin özü nereye vardı dayandı arkadaşlar, yaptığı işi layıkı ile yapıp yapmamaya, yani insafına kaldı herkesin, vicdan en iyi mahkemedir, herkes için geçerli bu, kişi sorumluluklarını kötü emellerine alet etmişse ki bunun ispatı olana kadar kimseyi suçlayamayız, bize olayı pozitif şekilde görmek düşer.

erhanss

• erhan
« Yanıtla #41 : Haziran 11, 2012, 11:26:00 ÖS »
aynen öle diyelim işin fesatına kaçanda var işini yapmaya çalışanda biz en iyisi yapılacak olanı yapalımda varsın öle yapanlar 2 dk erken varsınlar yarın öbürgün vicdan azabı çekmekten iyidir.Ama kimseyi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın becosenin dediğide doğru sinir bozucu ama ypcak bişe yok burası TÜRKİYE :)

BraTo

« Yanıtla #42 : Haziran 12, 2012, 10:17:44 ÖÖ »
becoca seni gayet iyi anlıyorum çünkü karşı mahallemizde bir ambulance şöförü var ve adamın güzergahı bizim evin önünden geçiyor. Bizim mahalle ile karşı mahalle arasında boşluk (arazi) var ve adam ne zaman eve gelse bizim evin yanında açıyor sirenleri. Sanki "Hanım geliyorum suyu ısıt" der gibi gelişini haber veriyor. :)

Arkadaşların dediği gibi komşunun biri bir gün şikayet etti kendisini, o gün bu gün siren sesi duymaz olduk.
Şimdi de 112 acil servis binası yapıyorlar yanımıza, o zaman tam şenlik olacak mahallemiz :)

kacaman

« Yanıtla #43 : Haziran 12, 2012, 12:43:36 ÖS »
becoca seni gayet iyi anlıyorum çünkü karşı mahallemizde bir ambulance şöförü var ve adamın güzergahı bizim evin önünden geçiyor. Bizim mahalle ile karşı mahalle arasında boşluk (arazi) var ve adam ne zaman eve gelse bizim evin yanında açıyor sirenleri. Sanki "Hanım geliyorum suyu ısıt" der gibi gelişini haber veriyor. :)

Arkadaşların dediği gibi komşunun biri bir gün şikayet etti kendisini, o gün bu gün siren sesi duymaz olduk.
Şimdi de 112 acil servis binası yapıyorlar yanımıza, o zaman tam şenlik olacak mahallemiz :)
yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek.

BraTo

« Yanıtla #44 : Haziran 15, 2012, 07:43:29 ÖÖ »
Hiç sorma başkanım.

GRKN51

« Yanıtla #45 : Haziran 15, 2012, 01:16:47 ÖS »
hayırlı olsun brato çok şanslısın , sana ve ailene bişey olduğunda (inşaallah olmaz -da) hemen yanıbaşında sağlık ekibi

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #46 : Haziran 15, 2012, 06:22:42 ÖS »
hayırlı olsun brato çok şanslısın , sana ve ailene bişey olduğunda (inşaallah olmaz -da) hemen yanıbaşında sağlık ekibi

Merak etme hocam. Lazım olunca bulunmaz mantığı devreye giriyor burada   :)  İnşallah ihtiyaç duyulmaz. Hani derler ya'' Allah ne onların eline düşürsün,Nede onlarsız bıraksın.''

BraTo

« Yanıtla #47 : Haziran 17, 2012, 02:51:10 ÖS »

Ocak 20'de babamı kaybettim, Ambulans 5 dk. geldi, 10 dk sonra acile giriş yapmıştık. Devlet hastahanesi var yanımızda ama 112 acili bir noktaya toplayacaklarmış bizim bölgede.

kacaman

« Yanıtla #48 : Haziran 17, 2012, 05:50:57 ÖS »

Ocak 20'de babamı kaybettim, Ambulans 5 dk. geldi, 10 dk sonra acile giriş yapmıştık. Devlet hastahanesi var yanımızda ama 112 acili bir noktaya toplayacaklarmış bizim bölgede.
Kardeş Allah rahmet eylesin

baron12

« Yanıtla #49 : Haziran 17, 2012, 05:54:12 ÖS »
allah rahmet eylesin

Kardeş Allah rahmet eylesin