TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: becoca - Haziran 06, 2012, 05:04:42 ÖS
-
Geçenlerde ambulans boşken (Sirenler kapalı)Sol şeride geçmiş.Gitmiyor Sağından geçicem geçemiyorum 20 dakika kadar peşinden gittim.Tabi sinirden kuduruyorum.
Bunu laf olsun diye sormuyorum.
Hız limitlerini aşmadan Görevli olmayan resmi araçlardan (Sol şeritte gidenlerden) Sellektor korna vs ile yol istediğimizde bu suç mudur? Yoksa normal araçlardan istediğimiz gibi resmi olanlardan da isteyebilir miyiz ?
-
gorevli olmadıklarında normal araçtan farkı yoktur. ancak trafik kurallarında yol isteme diye bişeyde yoktur.Kurala uymayana ceza vardır.
-
yolun ortasından giden trafik ekiplerine bile sellektör yapmışlığım olmuştur ama suçmudur bilemiyorum
-
Geçenlerde ambulans boşken (Sirenler kapalı)Sol şeride geçmiş.Gitmiyor Sağından geçicem geçemiyorum 20 dakika kadar peşinden gittim.Tabi sinirden kuduruyorum.
Bunu laf olsun diye sormuyorum.
Hız limitlerini aşmadan Görevli olmayan resmi araçlardan (Sol şeritte gidenlerden) Sellektor korna vs ile yol istediğimizde bu suç mudur? Yoksa normal araçlardan istediğimiz gibi resmi olanlardan da isteyebilir miyiz ?
ilgili birime bildir bak bakalım ne ypyr onu
-
sellektor yaparak yol istemek ve takip mesafesinden yakın seyretmek ile ilgi bi haber vardı...cezası da büyüktü... hemde sivil araç a yapılmıştı.. adam dikkatimi dağıtıp can güvenliğimi tehlikeye attı diye dava açmıştı... bu davada hız durumu nedir hatırlamıyorum..
-
Yol istemek yok mu ? Gerçe ona karşı hemen savunma geliştiririz. Normalde sol şeritte ilerlemekte suç.
Malum sollama şeridi. Neyse ben polislere pek bulaşmamda ambulanslara acımam. Bazen boşken siren açıyorlar kısa süreli. İnadına yol vermiyorum.
Ama iyiki açmışım bu konuyu :) Değişik bilgiler öğrendim. Benimle beraber bilmeyenlerin olduğuna da eminim :)
-
artık hemen hemen kimseden yol istemiyorum, muhattap olmuyorum, yol müsaitse sağından kıvrılıp gidiyorum, böylece hem benim işim aksamıyor, hem de akıl sağlığım zorlanmıyor.
-
artık hemen hemen kimseden yol istemiyorum, muhattap olmuyorum, yol müsaitse sağından kıvrılıp gidiyorum, böylece hem benim işim aksamıyor, hem de akıl sağlığım zorlanmıyor.
Benden genelde en sag ve bir solunu kullanıyorum Sol seride göre daha akıcı.
Memleketim insanı sağ şeritten gitmeyi kerizlik gibi algılıyor olsa gerek. Alayı solda. Bende baktım sağ boş. Artık hep sağdan gidiyorum.Ama bazen sola girmek gerekiyor. Yol vermeyenler ayrı bir olay.
-
BECOCA ambulansla hasta götürürken senin gibi yol vermediler plakayı aldık polise bildirdik yüklü bir ceza aldı sivil araba savunması aynen şöyle ben boş sandım ambulansı bulaşma derim , hep boş derken doluya gelirsin .
-
BECOCA ambulansla hasta götürürken senin gibi yol vermediler plakayı aldık polise bildirdik yüklü bir ceza aldı sivil araba savunması aynen şöyle ben boş sandım ambulansı bulaşma derim , hep boş derken doluya gelirsin .
Sirenleri kapalı gelip Trafik sıkışınca siren çalan araç boştur.
Şayet doluysa sireni açmadığı için kendisi suçlu olur.
içinde hasta bulunan ambulans Parça parça siren çalmaz.
Siren sesi duyunca görüntüyü bile beklemem direk kaçacak yer ararım bunu da ekliyeyim.
-
ancak birde şöyle bir durum var ambulans boş tamam ışıklara geldi veya trafik tıkandı bir an önce gideceği yere gitsinki bir sonraki hasta varsa bekletmesin bu hasta sizinde yakınınız olabilir allah korusun lütfen arkadaşlar olaylara sadece kendi çerçevenizden bakmayın
-
bu durum hiç belli olmaz hadi elektronik bi aksilik oldu veya arkadaşımızında dediği gibi tekrar gideceği yere dönmesi lazım.. o yüzden fazla inatlaşmadan bırakın gitsin siz bişe kaybetmezsiniz..
-
ambulans ve itfaiye için toleranslı olmak lazım. bizim yollarımız elverdiğince sürücüler olarak duyarlı davranıyoruz. keşke avrupadaki gibi yollarımızda düzen olsa herkes istediği yere istediği zamanda ulaşsa.
-
Ben o durumlardan bahsetmiyorum. Boş olduğuna % 100 eminim. Sadece beklememek için yapıyorlar. Bazen bunu ışıklarda yaparak diğer araçları tehlikeye atıyorlar.
Görevde dahi olsa diğer araçları tehlikeye atamazlar.
Öteki türlü maganda değilim tabiki de yol veriyorum.
-
her bunu yapan ambulans boş değildir _ arkadaşların yazdıklarını dikkate al bence , para cüzdanında kalsın >%Sakin
-
Ben o durumlardan bahsetmiyorum. Boş olduğuna % 100 eminim. Sadece beklememek için yapıyorlar. Bazen bunu ışıklarda yaparak diğer araçları tehlikeye atıyorlar.
Görevde dahi olsa diğer araçları tehlikeye atamazlar.
Öteki türlü maganda değilim tabiki de yol veriyorum.
arkadaşım tamam boş olabilir ışıklarda takıldı 3 dk gideceği yere 5 ışık olsa 15dk yapar buda onlar için büyük bir rakam onların yetişmesi gereken biryer var ya bizim yetişmemiz gereken neresi var evine 5dk gitsen ölmezsin hastaneye 5dk gitsen enfazla biraz beklersin ama acil hasta dakikalarla katılımır benim babamda aynısını yapardı ve ambulans şöförüydü bende devlette makam şöförüyüm bende dediğini yapıyorum ışıklara geldiğimde veya yol alamadığımda siren ışık ne varsa kullanıyorum bizim içinde dakikalr önemlidir
-
Peki söyle düşün. 3 nokta a b c. Sen b noktasındasın. Isıklarda takıldın. C ye gidiyorsun. Anons geldi hasta A noktasında. B de takıldığın için A dan uzaklaşmadın. Dakikalar önemli.
Diğer nokta. Ambulans siren çaldığı için ben yol vermek için kavşağa daldım. Bana çarptılar. Bana ne olacak ? Belki hayatımdan olacağım.
Ayrıca bu bana yol vermeyen araç özel hastane ambulansıydı. Malum onlar sadece basit hasta taşıyabiliyorlar. Acil olanları taşıyan ambulanslar farklı (Gözlemlediğim kadarıyla özel hastane ambulansları beklememek için bu işi çok yapıyorlar. Diğerlerinde siren kapalıyken denk gelmedim.
Ayrıca eve 5 dakika geç kalırsam çok şey olabilir. Geçen sene başıma geldi 5 dakikayla yakınımı hastaneye götürme fırsatımız olmadı. He şununda farkındayım. Yiyecek lokması kalmamış.Yetişmemiz önemli değildi.
-
acil durumu olmayan fakat nakli ambulans ile tıbbi yardım gerektiren bir hasta varsa araçta, biz bunu bilemeyiz, sol şeriti kapatıp gitmesi elbette doğru değil fakat o sırada içeride tıbbi bir müdahale vardır ve sağ şerit çok kasislidir ne bileyim adamlar ararsa bulur gerekçe.
-
aceleye gerekçe aradıktan sonra herkes bulur arkadaşlar, cezayı göze alırsın basarsın gaza kimseler tutmuyor sağ ayağını kimsenin.
-
becoca yorumlarını genelde okuyorum denk geldiğimiz konularda ama bence bencillik yapıyorsun gibi geldi ambulans konusunda sana hiç yakıştıramadım!!!
-
kayın validemi hastaneye yetiştirken yol veren araçlardan birine arkadan başka bir araç çarptı. varsın 100 tane çarpsın insan canından kıymetli değil ya. o ambulansın içinde olmayan anlayamaz. Allah kimseye o sıkıntıyı yaşatmasın.
-
artı 1000000
yazık ya üzüldüm ''Ambulans siren çaldığı için ben yol vermek için kavşağa daldım. Bana çarptılar. Bana ne olacak ? Belki hayatımdan olacağım
arkadaşlar kimsenin canına birşey olmasın, eminim bunu isteyen yoktur aramızda, peki öyle dediniz fakat olaya giden ambulan polis aracı yada itfaiye araçlarında yol vermeyen sürücüler yüzünden yapılan kazalar sonucu ölen görevlilere ne diyeceksiniz, ben bunlarıda gördüm, Allah rahmet eylesin unutulup gitti hepsi, yol vermek gerekir ama bodoslama gelip birisi sana çarparsa da yapacak bişey yok, keşke olmasa böyle şeyler fakat yaşanıyor.
-
artı 1000000
yazık ya üzüldüm ''Ambulans siren çaldığı için ben yol vermek için kavşağa daldım. Bana çarptılar. Bana ne olacak ? Belki hayatımdan olacağım
-
artı 1000000
eğer boş olduğundan eminsen ki öyle söylüyorsur, plakasını aldıysan sağlık bakanlığına yada bimere şikayet edebilirsin, duru detaylıca anlatırsın olur biter.
-
Neyse kimse kusura bakmasın. Ben belki tam anlatamadım. Sonuçta yanlış anlatım ve anlama oldu. Lütfen konu kilitlensin.
Yasal olarak bir engel olmadığını,
görevini gereksiz kullandığı zaman saglık bakanlıgına sşikayet etmek gerektiğini öğrenmiş buşunuyorum.
İhtiyacım olan bilgi buydu.
Laflarımla kırdığım kişiler olduysa eğer özür dilerim.
Önceki mesajlarımdan birinde belirttiğim gibi siren sesini duyunca ilk kenara atlayanlardan birisi benim. Buna emin olabilirsiniz.
Sayın adminlerim. Lütfen konuya kilit vurunuz...
-
:) Sıkıştım kaçıyorum :) :) :)
-
sellektor yaparak yol istemek ve takip mesafesinden yakın seyretmek ile ilgi bi haber vardı...cezası da büyüktü... hemde sivil araç a yapılmıştı.. adam dikkatimi dağıtıp can güvenliğimi tehlikeye attı diye dava açmıştı... bu davada hız durumu nedir hatırlamıyorum..
Yargıtay 12. Ceza Dairesi, trafikte seyir anındaki bir aracı yakından takip eden, sıkıştıran, selektör yapan kişinin bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Bu kararın ardından trafikte selektör yapıp, araçları yakın takip eden ve sıkıştıranlar "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum olabilecek.
Yanınızda veya arkanızda seyreden aracın sahibi sizi yakından mı takip ediyor? Siz, seyir halindeyken, selektör yapıp dikkatinizi mi dağıtıyor? veya, arabasıyla yanınıza yaklaşıp size bakarak arkadaşlarıyla mı gülüşüyor?
Bütün bunları yapanlar, artık iki kez düşünerek hareket edecek...
Kaynak: Haber Türk
-
yukarıda geçen yargı kararını takdir ediyorum, çünki bizim millet içinde aile çocuk var demeden magandalık yapıyor.
-
:) Sıkıştım kaçıyorum :) :) :)
Kaçacak birşey yok hocam. Ben ambulans boş diye üzerine basıyorum. Yazılan cevaplar dolu ambulans baz alınarak geliyor.
Yargıtay kararını yazmanız iyi olmuş. Ancak Tr de sökmez. Polis zaten gelmeye üşeniyor.
Neyse sonuç olarak kanunda varsa doğrudur. Uygulanır mı derseniz uygulanmaz.
Tekrar yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Tekrar belirtiyorum ki kaçacak birşey yok. Hangimiz makas atmadı ? Hangimiz kural çiğnemedi. Hepimiz yaptık. Bende yaptım.
-
ambulansa bişey diyemem siren yaksın yakmasın yol veririm yavaş gidiyorsa da uzagında sagından solundan bulaşmadan geçerimde
polislere çok selektör yapıp yol isteyip aldıgım olmuştur
aceem oldugunda makas attıgım da görülmüştür :D
-
sellektör yapmak suç oluyor yani...
bu sabah şehir dışından istanbula geri geldim..adam dikizden beni görüyor göre göre sol şeride geçiyor sellektör yapıyorum ve yol vermiyor birde el kol yapıyor..şimdi bu durumda sellektör yaptığım için benmi suçlu oluyorum..
kimse kusura bakmasında en çok takıldığım konu bu..varsa öyle bi baba yiğit herzaman beklerim..gitsin beni şikayet etsin yada bıdı bıdı yapsın yolda..hiç tahammülüm yok bu konuya..gerçi önümüzdeki 5 yıl görmicez duymicaz hakim amca öyle dedi :))
yeni model araçların xenonlarına bayılıyorum istersen yol verme kör olma tehliken var bi xenon farlarla sellektör yapınca insan arkasından kasırga fırtına yağmur bekliyor :)
-
Sektör yapmak derken aşırısından bahsediyodur ve kanıtlanamadıktan sonra ne önemi kalır ki <nohapy
-
teknoloji devrindeyiz dikkatli olmak lazım...
-
Sol sinyalini yakan var öndeki araçtan yol istemek için.
Avrupada uygulanan bir şey diye biliyorum.
Ama selektör yasak.
-
bu sabah şehir dışından istanbula geri geldim..adam dikizden beni görüyor göre göre sol şeride geçiyor sellektör yapıyorum ve yol vermiyor birde el kol yapıyor..şimdi bu durumda sellektör yaptığım için benmi suçlu oluyorum..
kimse kusura bakmasında en çok takıldığım konu bu..varsa öyle bi baba yiğit herzaman beklerim..gitsin beni şikayet etsin yada bıdı bıdı yapsın yolda..hiç tahammülüm yok bu konuya..gerçi önümüzdeki 5 yıl görmicez duymicaz hakim amca öyle dedi :))
yeni model araçların xenonlarına bayılıyorum istersen yol verme kör olma tehliken var bi xenon farlarla sellektör yapınca insan arkasından kasırga fırtına yağmur bekliyor :)
Emre bende bi xenona terfi ettim. Dediğin gibi adamın aklını alıyor :)
-
Emre bende bi xenona terfi ettim. Dediğin gibi adamın aklını alıyor :)
en beğendiğim şey...kısmet olursa bende yeni aracımda düşünüyorum bu iş içinde ciddi bir parayı gözden çıkarttım :))
-
arkadaşlar sadece ambulans olarak düşünmeyin olayı geçiş üstünlüğü olan her araç için bu konu geçerlidir. şimdi ben kırmızı plakalı makam korumasıyım ve şöförlükte yaptığım oluyor daha dün terbiyesizin biri 3şeritli yolda 120ile en solda sollama yapıyorum arkadan sellektör üstüne sellektör tabi sonrasında bir anons hız limitlerine uymamaktan ve trafik güvenliği tehlikeye sokmaktan köstürdüler bende araç soluyordum solladıktan sonra sağa geçip acelesi vardır diye yol vericekken adam kendi kendine tripe girdi sonuç cebe zarar dikkat etmek lazım
-
becose bende ambulansta çalışıyorum doğru senin dediğini yapanlar var gitceği yere 2 dk erken gitmeye çalışan ambulans şöförleri ama öyle bi durum oluyorki tam kırmızı ışığa denk geleceksin 112 komuta kontrol merkezine çağrı düşüyor oda haritadan olay yerine en yakın ve hareket halinde olan ambulansı çıkarıyor telsizlen irtibat olduğu için vakayı alan ambulans normal giderken siren çalabiliyor.Sonuç olarak senin dediğini yapanlarda var ama böyle durumlarda malesef var bu yüzden sen ne olduğunu bilemezsin en iyisi siren varsa ver yol bırak geçsin bildiğini yapsın...
-
erhans +100.000 bende sağlıkçıyım bu olaylar gayet normal hem becoca senin yılda 1 acelen olur bizim günde 10 , can bu bişeye benzemez sen ver yolunu enazından vicdanın rahat olur saniyeler önemli bizim için,,
-
işin özü nereye vardı dayandı arkadaşlar, yaptığı işi layıkı ile yapıp yapmamaya, yani insafına kaldı herkesin, vicdan en iyi mahkemedir, herkes için geçerli bu, kişi sorumluluklarını kötü emellerine alet etmişse ki bunun ispatı olana kadar kimseyi suçlayamayız, bize olayı pozitif şekilde görmek düşer.
-
aynen öle diyelim işin fesatına kaçanda var işini yapmaya çalışanda biz en iyisi yapılacak olanı yapalımda varsın öle yapanlar 2 dk erken varsınlar yarın öbürgün vicdan azabı çekmekten iyidir.Ama kimseyi suçlamıyorum yanlış anlaşılmasın becosenin dediğide doğru sinir bozucu ama ypcak bişe yok burası TÜRKİYE :)
-
becoca seni gayet iyi anlıyorum çünkü karşı mahallemizde bir ambulance şöförü var ve adamın güzergahı bizim evin önünden geçiyor. Bizim mahalle ile karşı mahalle arasında boşluk (arazi) var ve adam ne zaman eve gelse bizim evin yanında açıyor sirenleri. Sanki "Hanım geliyorum suyu ısıt" der gibi gelişini haber veriyor. :)
Arkadaşların dediği gibi komşunun biri bir gün şikayet etti kendisini, o gün bu gün siren sesi duymaz olduk.
Şimdi de 112 acil servis binası yapıyorlar yanımıza, o zaman tam şenlik olacak mahallemiz :)
-
becoca seni gayet iyi anlıyorum çünkü karşı mahallemizde bir ambulance şöförü var ve adamın güzergahı bizim evin önünden geçiyor. Bizim mahalle ile karşı mahalle arasında boşluk (arazi) var ve adam ne zaman eve gelse bizim evin yanında açıyor sirenleri. Sanki "Hanım geliyorum suyu ısıt" der gibi gelişini haber veriyor. :)
Arkadaşların dediği gibi komşunun biri bir gün şikayet etti kendisini, o gün bu gün siren sesi duymaz olduk.
Şimdi de 112 acil servis binası yapıyorlar yanımıza, o zaman tam şenlik olacak mahallemiz :)
yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek.
-
Hiç sorma başkanım.
-
hayırlı olsun brato çok şanslısın , sana ve ailene bişey olduğunda (inşaallah olmaz -da) hemen yanıbaşında sağlık ekibi
-
hayırlı olsun brato çok şanslısın , sana ve ailene bişey olduğunda (inşaallah olmaz -da) hemen yanıbaşında sağlık ekibi
Merak etme hocam. Lazım olunca bulunmaz mantığı devreye giriyor burada :) İnşallah ihtiyaç duyulmaz. Hani derler ya'' Allah ne onların eline düşürsün,Nede onlarsız bıraksın.''
-
Ocak 20'de babamı kaybettim, Ambulans 5 dk. geldi, 10 dk sonra acile giriş yapmıştık. Devlet hastahanesi var yanımızda ama 112 acili bir noktaya toplayacaklarmış bizim bölgede.
-
Ocak 20'de babamı kaybettim, Ambulans 5 dk. geldi, 10 dk sonra acile giriş yapmıştık. Devlet hastahanesi var yanımızda ama 112 acili bir noktaya toplayacaklarmış bizim bölgede.
Kardeş Allah rahmet eylesin
-
allah rahmet eylesin
Kardeş Allah rahmet eylesin
-
Ben bi Ambulans ve Acil Bakım Teknisyeni olarak cevap veriyorum , ambulans görevine uygun hızda gider. Arkada hasta varsa ağır durumdaysa , acil nakledilmesi gerekiyorsa zaten sirenleri açık gidiyordur. Sirenler kapalı olabilir tepe lambaları yanıyordur buda görevde demek. Ambulans niye böyle yaptı deme , soldanda yavaş gidiyorsa vardır bi sebebi , ambulans şöförleri arkadan gelen arabanın yolunu kesermiyim diye kontrol eden insanlar genellikle, 20 dakika nasıl size can cekiştirmiş anlamadım.
-
kacaman ve baron12 Allah razı olsun. Tüm geçmişlerimize Allah rahmet eylesin.
-
sağol kardeş. Amin.
-
Arkadaşlar ambulansın önünde değil arkasında gitmek en güzeli. Hiç bekletmez sizi hatta daha hızlı götürür.
-
amin kardes