Gönderen Konu: ANKET: En son Hondanızı kaç yıldır kullanıyorsunuz ?  (Okunma sayısı 17654 defa)

nisay

ANKET: En son Hondanızı kaç yıldır kullanıyorsunuz ?
« : Mayıs 01, 2011, 10:37:51 ÖS »
Sevgili Honda dostaları; 2008 yılında aldığım 2005 model ilk Honda Civic aracımı 3 yıldır kullanıyorum.

İki yıl sonra değiştirirm diyordum. Fakat üçüncü yılı devirmek üzereyiz. Ekonomik durumum elversede değiştirmeye pek te niyetim yok.

Niye değiştirmiyorum:
1- Maşallah; sorunsuz ve yakıt ekonomisi iyi bir araç,lpg'ye uyumlu,
2- Hem aileye hem de gençliğe hitap ediyor,
3- Sahip olduğum araç kadar ikinci elde temizine denk gelemeyeceğimi düşünüyorum,
4- 6 yaşında bir araç olmasına rağmen tasarımı, çizgisi yeni model araçlar gibi. Arka stop lambaları özellikle hoşuma gidiyor,
5- Basınca performans veriyor.

Maddeleri çoğaltmak mümkün.

« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2011, 10:38:54 ÖS Gönderen: nisay »

tarantino

• Co-Admin
Ynt: ANKET: En son Hondanızı kaç yıldır kullanıyorsunuz ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 01, 2011, 10:50:09 ÖS »
4 yıl oldu

cizbudak

« Yanıtla #2 : Mayıs 01, 2011, 10:54:24 ÖS »
2008 hazıranda aldığım 2004 civici gecen hafta satıp yıne 2011 civic aldım, henuz iki gunluk :D
sorunsuzluk, performans, yakışıklılık daha ne olsun ;)

adnyldz

« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2011, 11:23:22 ÖS »
:) altı ay oldu :)

hakangunister

• www.osgun.com.tr
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2011, 12:13:00 ÖÖ »
9 ay oldu ama sanki dün almışım gibi :)

HLKSLR

« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2011, 07:26:44 ÖÖ »
6 yıl oldu.Ben eskidim o hala ilk günkü gibi >=ok

nisay

« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2011, 09:52:08 ÖÖ »
2008 hazıranda aldığım 2004 civici gecen hafta satıp yıne 2011 civic aldım, henuz iki gunluk :D
sorunsuzluk, performans, yakışıklılık daha ne olsun ;)

Üstat hayırlı olsun.
Eğer aracımı ileride değiştirirsem tercihlerim arasında en üst sırada yeni kasalar.

Eski kasayı kullanmış biri olarak ne düşünüyorsunuz yeni kasa hakkında?

gokhannj060

« Yanıtla #7 : Mayıs 02, 2011, 10:08:05 ÖÖ »
bugun 5 ay + 1 gün oldu iyiki honda almışım :)))

NusretA

« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2011, 10:47:08 ÖÖ »
9 ay oldu :) iyiki honda almışım hiç bozulmadı maşallah :D:D

serkansobe

« Yanıtla #9 : Mayıs 02, 2011, 10:54:51 ÖÖ »
2.5 sene oldu maşallah hiç sıkıntı yaşatmadı

Brawe

« Yanıtla #10 : Mayıs 02, 2011, 12:23:06 ÖS »
18 MART 2011 ALDIM...

jee

« Yanıtla #11 : Mayıs 02, 2011, 01:01:59 ÖS »
7 ay oldu alalı. Acayip memnunum

oguzhanbekar

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mayıs 02, 2011, 01:05:00 ÖS »
8 gün sonra tam 1 yıl

pierre_carevas

« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2011, 01:27:02 ÖS »
5 ay bitmiş :)

Servet41

« Yanıtla #14 : Mayıs 02, 2011, 05:17:33 ÖS »
Haziran 2010, sorunları biterse kalacak yoksa gidecek..

avans

« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2011, 07:55:00 ÖS »
Nisay kardesim,elindekinin kiymetini bil,yeni kasayada bulasma,ahhh,2005,es,im ahhhhhhhh

luke skywalker

« Yanıtla #16 : Mayıs 02, 2011, 10:06:03 ÖS »
85 ay oldu alalı.

civicci35

« Yanıtla #17 : Mayıs 02, 2011, 10:34:25 ÖS »
1.5 yıl oldu sanırım değişim zamanı geldi. >ag

serkan ss

« Yanıtla #18 : Mayıs 02, 2011, 11:57:14 ÖS »
1 sene olmak üzere bazen soğuyorum bazen iyiki almışım diyorum beklentilerimi tam anlamıyla ortasında kaldığım bi araç ne iyi ne kötü terazi bi iniyo bi kalkıyo. :))               

nisay

« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2011, 07:43:00 ÖÖ »
Nisay kardesim,elindekinin kiymetini bil,yeni kasayada bulasma,ahhh,2005,es,im ahhhhhhhh

Avans kardeşim, Allah'a şükür memnunum aracımdan. Gönül haliyle değişiklik istiyor. Misal senin beyaz aracının maşallah çok şekil görünüyor.

Anladığım dışı seni yakar içi beni mi diyorsun ?  2005 eski civiğini aramandaki temel şey nedir ?

gazapd216

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2011, 08:10:59 ÖÖ »
7 ay oldu :) mutlu mesut geçinip gidiyoruz. ilk arabam olduğu için çok değerli.

avans

« Yanıtla #21 : Mayıs 03, 2011, 10:53:41 ÖS »

Avans kardeşim, Allah'a şükür memnunum aracımdan. Gönül haliyle değişiklik istiyor. Misal senin beyaz aracının maşallah çok şekil görünüyor.

Anladığım dışı seni yakar içi beni mi diyorsun ?  2005 eski civiğini aramandaki temel şey nedir ?
valla kardesım nerden baslım bılmıyorum ama..tum yazdıklarım benım sahsı gorusum dıyer arkadaslar yanlıs anlamasın...herkesın gorusunede sonuna kadar saygı duyuyorum..eyer bugun bana bırı gelse 30000tl param var yenı kasamı alım yoksa eskı kasamı dese ben yenı kasa al derım neden...cunkı alıca eskı kasa aracın akıbetının noldunu kac km yaptını vurunu carını bılemez sansın varsa ıyısı denk gelırse bıne bılır...ama en azından yenı kasa aldı zaman dusuk km akıbetı bıraz daha ıyıbı araba bulup uzun surelı kullanma sansı daha fazla derım...senın durumun daha farklı sen bıldın arabayı satıp yenı kasasına gırmen demek aylık ortalama 150tl daha fazla para cebınden cıkması demek..bırkere yenı kasa 1000 4000 devır aralını sevmıyo eskısıne gore hızlanması daha yavas..km 450k yakıyo..arkaya 2 kısı orurdu zaman amırtısorlerden gelen vuruntu yıl 2011 olmus kabullenılır gıbı deyıl..bugun renault gıbı bı uretıcı tr yollarını gore amırtısor gelıstrırken hondanın bu vurdum duymazlı nı anlamıs deyılım..ben avatarda olan aracımı satalı 2 hafta oldu artık dızele dondum..ınan satmamak ıcın okadar cok bahane bulmaya calıstımkı ama her ay benzıne verdım 280tl tum dusuncemın onune gectı gaz falanda taktrmak benım dunyadakı en son yapıcam ıslerden bıtanesı....ılk toyotaya gıttım daha once dızel otomatıyını kullanma sansım oldu ınan ıscılı hondadan cok dusuk bı araba otomatık fıtes okadar basarısızkı anlatamam gazı dıpledın zaman tak tak vurundu sesı gelıyo..en son aveke gıttım jettaya bındım hanımda bıraz arabadan anlar ben dıreksıyona gectım oda sagıma oturdu bı ıkı sanıye arabanın ıc mekanına baktıktan sonra goz goze geldık ıkımız bırden kafa salladık budur dedım..honda dızel getırcek subu dusunme sansım yok dıyer arkadaslarım bı depo 900km sehır ıcı yapıyorum derken..sana gene tavsıyem eyvallah honda yakısıklı sorunsuz araba ama basımızda ole bı devlet varken zevklere set cekmek zorunda kalıyoruz..elındekını kıymetını bıl alıcaksanda ınsallah honda al gene ama dızelını veya baska altarnatıf bak..sonra arabadan zevk alınca bu durumlar rahatsız etmesın senı..

nisay

« Yanıtla #22 : Mayıs 04, 2011, 07:45:03 ÖÖ »

valla kardesım nerden baslım bılmıyorum ama..tum yazdıklarım benım sahsı gorusum dıyer arkadaslar yanlıs anlamasın...herkesın gorusunede sonuna kadar saygı duyuyorum..eyer bugun bana bırı gelse 30000tl param var yenı kasamı alım yoksa eskı kasamı dese ben yenı kasa al derım neden...cunkı alıca eskı kasa aracın akıbetının noldunu kac km yaptını vurunu carını bılemez sansın varsa ıyısı denk gelırse bıne bılır...ama en azından yenı kasa aldı zaman dusuk km akıbetı bıraz daha ıyıbı araba bulup uzun surelı kullanma sansı daha fazla derım...senın durumun daha farklı sen bıldın arabayı satıp yenı kasasına gırmen demek aylık ortalama 150tl daha fazla para cebınden cıkması demek..bırkere yenı kasa 1000 4000 devır aralını sevmıyo eskısıne gore hızlanması daha yavas..km 450k yakıyo..arkaya 2 kısı orurdu zaman amırtısorlerden gelen vuruntu yıl 2011 olmus kabullenılır gıbı deyıl..bugun renault gıbı bı uretıcı tr yollarını gore amırtısor gelıstrırken hondanın bu vurdum duymazlı nı anlamıs deyılım..ben avatarda olan aracımı satalı 2 hafta oldu artık dızele dondum..ınan satmamak ıcın okadar cok bahane bulmaya calıstımkı ama her ay benzıne verdım 280tl tum dusuncemın onune gectı gaz falanda taktrmak benım dunyadakı en son yapıcam ıslerden bıtanesı....ılk toyotaya gıttım daha once dızel otomatıyını kullanma sansım oldu ınan ıscılı hondadan cok dusuk bı araba otomatık fıtes okadar basarısızkı anlatamam gazı dıpledın zaman tak tak vurundu sesı gelıyo..en son aveke gıttım jettaya bındım hanımda bıraz arabadan anlar ben dıreksıyona gectım oda sagıma oturdu bı ıkı sanıye arabanın ıc mekanına baktıktan sonra goz goze geldık ıkımız bırden kafa salladık budur dedım..honda dızel getırcek subu dusunme sansım yok dıyer arkadaslarım bı depo 900km sehır ıcı yapıyorum derken..sana gene tavsıyem eyvallah honda yakısıklı sorunsuz araba ama basımızda ole bı devlet varken zevklere set cekmek zorunda kalıyoruz..elındekını kıymetını bıl alıcaksanda ınsallah honda al gene ama dızelını veya baska altarnatıf bak..sonra arabadan zevk alınca bu durumlar rahatsız etmesın senı..

Avans kardeşim,
Yazdıklarımı dikkate alıp uzunca bir yazıyla fikrini paylaştığın için teşekkür ederim. Yeni kasa civiclerle ilgili birtakım şiyayetleri burada okumaktayız, haliyle insan düşünmüyor değil.
Yine buradaki konularda ve mevzu geçen yerlerde ikinci tercihimin jetta olduğunu söylemişmidir. Bu arada yeni araban da hayırlı olsun. Yeni araba alacak olsam şu zamanda tercihim  dizel olurdu. Fakat ben senin gibi lpg'ye karşı önyargılı değilim. 2 yıl benzinde uzunca kilometreler aracımı kullandım. Geçen sene ekim ayından buyana lpg'de kullanıyorum. Şükür çekinelecek, tereddüte düşülecek bir durumla karşılaşmadım.

Ouzhan_

« Yanıtla #23 : Mayıs 04, 2011, 12:17:17 ÖS »
ilk hondamız 2011 subatta aldık daha 3 aylık  :D

vtec05

« Yanıtla #24 : Mayıs 07, 2011, 12:14:00 ÖS »
6 yıl oldu be hacı ama benim gözümde en yenidir vtecII im :D