TeamHondaTurkey.Com
HONDA TEAM => Sohbet / Off Topic => Konuyu başlatan: nisay - Mayıs 01, 2011, 10:37:51 ÖS
-
Sevgili Honda dostaları; 2008 yılında aldığım 2005 model ilk Honda Civic aracımı 3 yıldır kullanıyorum.
İki yıl sonra değiştirirm diyordum. Fakat üçüncü yılı devirmek üzereyiz. Ekonomik durumum elversede değiştirmeye pek te niyetim yok.
Niye değiştirmiyorum:
1- Maşallah; sorunsuz ve yakıt ekonomisi iyi bir araç,lpg'ye uyumlu,
2- Hem aileye hem de gençliğe hitap ediyor,
3- Sahip olduğum araç kadar ikinci elde temizine denk gelemeyeceğimi düşünüyorum,
4- 6 yaşında bir araç olmasına rağmen tasarımı, çizgisi yeni model araçlar gibi. Arka stop lambaları özellikle hoşuma gidiyor,
5- Basınca performans veriyor.
Maddeleri çoğaltmak mümkün.
-
4 yıl oldu
-
2008 hazıranda aldığım 2004 civici gecen hafta satıp yıne 2011 civic aldım, henuz iki gunluk :D
sorunsuzluk, performans, yakışıklılık daha ne olsun ;)
-
:) altı ay oldu :)
-
9 ay oldu ama sanki dün almışım gibi :)
-
6 yıl oldu.Ben eskidim o hala ilk günkü gibi >=ok
-
2008 hazıranda aldığım 2004 civici gecen hafta satıp yıne 2011 civic aldım, henuz iki gunluk :D
sorunsuzluk, performans, yakışıklılık daha ne olsun ;)
Üstat hayırlı olsun.
Eğer aracımı ileride değiştirirsem tercihlerim arasında en üst sırada yeni kasalar.
Eski kasayı kullanmış biri olarak ne düşünüyorsunuz yeni kasa hakkında?
-
bugun 5 ay + 1 gün oldu iyiki honda almışım :)))
-
9 ay oldu :) iyiki honda almışım hiç bozulmadı maşallah :D:D
-
2.5 sene oldu maşallah hiç sıkıntı yaşatmadı
-
18 MART 2011 ALDIM...
-
7 ay oldu alalı. Acayip memnunum
-
8 gün sonra tam 1 yıl
-
5 ay bitmiş :)
-
Haziran 2010, sorunları biterse kalacak yoksa gidecek..
-
Nisay kardesim,elindekinin kiymetini bil,yeni kasayada bulasma,ahhh,2005,es,im ahhhhhhhh
-
85 ay oldu alalı.
-
1.5 yıl oldu sanırım değişim zamanı geldi. >ag
-
1 sene olmak üzere bazen soğuyorum bazen iyiki almışım diyorum beklentilerimi tam anlamıyla ortasında kaldığım bi araç ne iyi ne kötü terazi bi iniyo bi kalkıyo. :))
-
Nisay kardesim,elindekinin kiymetini bil,yeni kasayada bulasma,ahhh,2005,es,im ahhhhhhhh
Avans kardeşim, Allah'a şükür memnunum aracımdan. Gönül haliyle değişiklik istiyor. Misal senin beyaz aracının maşallah çok şekil görünüyor.
Anladığım dışı seni yakar içi beni mi diyorsun ? 2005 eski civiğini aramandaki temel şey nedir ?
-
7 ay oldu :) mutlu mesut geçinip gidiyoruz. ilk arabam olduğu için çok değerli.
-
Avans kardeşim, Allah'a şükür memnunum aracımdan. Gönül haliyle değişiklik istiyor. Misal senin beyaz aracının maşallah çok şekil görünüyor.
Anladığım dışı seni yakar içi beni mi diyorsun ? 2005 eski civiğini aramandaki temel şey nedir ?
valla kardesım nerden baslım bılmıyorum ama..tum yazdıklarım benım sahsı gorusum dıyer arkadaslar yanlıs anlamasın...herkesın gorusunede sonuna kadar saygı duyuyorum..eyer bugun bana bırı gelse 30000tl param var yenı kasamı alım yoksa eskı kasamı dese ben yenı kasa al derım neden...cunkı alıca eskı kasa aracın akıbetının noldunu kac km yaptını vurunu carını bılemez sansın varsa ıyısı denk gelırse bıne bılır...ama en azından yenı kasa aldı zaman dusuk km akıbetı bıraz daha ıyıbı araba bulup uzun surelı kullanma sansı daha fazla derım...senın durumun daha farklı sen bıldın arabayı satıp yenı kasasına gırmen demek aylık ortalama 150tl daha fazla para cebınden cıkması demek..bırkere yenı kasa 1000 4000 devır aralını sevmıyo eskısıne gore hızlanması daha yavas..km 450k yakıyo..arkaya 2 kısı orurdu zaman amırtısorlerden gelen vuruntu yıl 2011 olmus kabullenılır gıbı deyıl..bugun renault gıbı bı uretıcı tr yollarını gore amırtısor gelıstrırken hondanın bu vurdum duymazlı nı anlamıs deyılım..ben avatarda olan aracımı satalı 2 hafta oldu artık dızele dondum..ınan satmamak ıcın okadar cok bahane bulmaya calıstımkı ama her ay benzıne verdım 280tl tum dusuncemın onune gectı gaz falanda taktrmak benım dunyadakı en son yapıcam ıslerden bıtanesı....ılk toyotaya gıttım daha once dızel otomatıyını kullanma sansım oldu ınan ıscılı hondadan cok dusuk bı araba otomatık fıtes okadar basarısızkı anlatamam gazı dıpledın zaman tak tak vurundu sesı gelıyo..en son aveke gıttım jettaya bındım hanımda bıraz arabadan anlar ben dıreksıyona gectım oda sagıma oturdu bı ıkı sanıye arabanın ıc mekanına baktıktan sonra goz goze geldık ıkımız bırden kafa salladık budur dedım..honda dızel getırcek subu dusunme sansım yok dıyer arkadaslarım bı depo 900km sehır ıcı yapıyorum derken..sana gene tavsıyem eyvallah honda yakısıklı sorunsuz araba ama basımızda ole bı devlet varken zevklere set cekmek zorunda kalıyoruz..elındekını kıymetını bıl alıcaksanda ınsallah honda al gene ama dızelını veya baska altarnatıf bak..sonra arabadan zevk alınca bu durumlar rahatsız etmesın senı..
-
valla kardesım nerden baslım bılmıyorum ama..tum yazdıklarım benım sahsı gorusum dıyer arkadaslar yanlıs anlamasın...herkesın gorusunede sonuna kadar saygı duyuyorum..eyer bugun bana bırı gelse 30000tl param var yenı kasamı alım yoksa eskı kasamı dese ben yenı kasa al derım neden...cunkı alıca eskı kasa aracın akıbetının noldunu kac km yaptını vurunu carını bılemez sansın varsa ıyısı denk gelırse bıne bılır...ama en azından yenı kasa aldı zaman dusuk km akıbetı bıraz daha ıyıbı araba bulup uzun surelı kullanma sansı daha fazla derım...senın durumun daha farklı sen bıldın arabayı satıp yenı kasasına gırmen demek aylık ortalama 150tl daha fazla para cebınden cıkması demek..bırkere yenı kasa 1000 4000 devır aralını sevmıyo eskısıne gore hızlanması daha yavas..km 450k yakıyo..arkaya 2 kısı orurdu zaman amırtısorlerden gelen vuruntu yıl 2011 olmus kabullenılır gıbı deyıl..bugun renault gıbı bı uretıcı tr yollarını gore amırtısor gelıstrırken hondanın bu vurdum duymazlı nı anlamıs deyılım..ben avatarda olan aracımı satalı 2 hafta oldu artık dızele dondum..ınan satmamak ıcın okadar cok bahane bulmaya calıstımkı ama her ay benzıne verdım 280tl tum dusuncemın onune gectı gaz falanda taktrmak benım dunyadakı en son yapıcam ıslerden bıtanesı....ılk toyotaya gıttım daha once dızel otomatıyını kullanma sansım oldu ınan ıscılı hondadan cok dusuk bı araba otomatık fıtes okadar basarısızkı anlatamam gazı dıpledın zaman tak tak vurundu sesı gelıyo..en son aveke gıttım jettaya bındım hanımda bıraz arabadan anlar ben dıreksıyona gectım oda sagıma oturdu bı ıkı sanıye arabanın ıc mekanına baktıktan sonra goz goze geldık ıkımız bırden kafa salladık budur dedım..honda dızel getırcek subu dusunme sansım yok dıyer arkadaslarım bı depo 900km sehır ıcı yapıyorum derken..sana gene tavsıyem eyvallah honda yakısıklı sorunsuz araba ama basımızda ole bı devlet varken zevklere set cekmek zorunda kalıyoruz..elındekını kıymetını bıl alıcaksanda ınsallah honda al gene ama dızelını veya baska altarnatıf bak..sonra arabadan zevk alınca bu durumlar rahatsız etmesın senı..
Avans kardeşim,
Yazdıklarımı dikkate alıp uzunca bir yazıyla fikrini paylaştığın için teşekkür ederim. Yeni kasa civiclerle ilgili birtakım şiyayetleri burada okumaktayız, haliyle insan düşünmüyor değil.
Yine buradaki konularda ve mevzu geçen yerlerde ikinci tercihimin jetta olduğunu söylemişmidir. Bu arada yeni araban da hayırlı olsun. Yeni araba alacak olsam şu zamanda tercihim dizel olurdu. Fakat ben senin gibi lpg'ye karşı önyargılı değilim. 2 yıl benzinde uzunca kilometreler aracımı kullandım. Geçen sene ekim ayından buyana lpg'de kullanıyorum. Şükür çekinelecek, tereddüte düşülecek bir durumla karşılaşmadım.
-
ilk hondamız 2011 subatta aldık daha 3 aylık :D
-
6 yıl oldu be hacı ama benim gözümde en yenidir vtecII im :D
-
P307den sonra ilk hondamız konfor bakımından kat ve kat rahatladık, Daha 3 haftalık =)civic
-
4 ay olmuş ama daha dün almışım gibi, çokta memnunum ama tek şikayetim güzel memleketimin bol çakıllı yollarında içeri mobiletle gidiyomuşum gibi ses alması ,aracımdaki tek eksi yön diyebilirim ama cidden canımı sıktı uzun yolda :(
-
1,5 ay :)
-
1.5 sene oldu daha bir sıkıntı çıkarmad şükür :)
-
önceleri focus hayranıydım taaki honda ile tanışana kadar 2010 prem hondamı alalı 1 yıl oldu sanırım 3 yıl daha binerim sonrası yine yeni bir honda :)
-
ZİYARETÇİLER İÇİN ANKETTEKİ SON DURUM:
1 yıl 24 (52.2%)
2 yıl 6 (13%)
3 yıl 5 (10.9%)
4 yıl 3 (6.5%)
5 yıl 1 (2.2%)
6 yıl 4 (8.7%)
7 yıl 3 (6.5%)
8 yıl 0 (0%)
9 yıl 0 (0%)
10 yıl ve üstü. 0 (0%)
Toplam oy: 46
-
Hayatımın ilk aracı. Daha fazla ve uzun yolda Sürmek için can atıyorum ama benzin 4.5 lira :)
Gaz taktırmıyorum vede düşünmüyorum. Basınca gidiyor ama keşke 6 vites olsa
İki yıldır periyodik bakımları hariç hiç ustaya gitmedim. Allah razı olsun çiftöz otomotivden :)
-
9 ay oldu 2010 civicimi alalı :)
-
Ek kasada 8 sene son aracımda 2 sene oldu.
Bir problem çıkmazsa önümüzdeki yıl Accord'a terfi inşallah.
-
Bizim aile 98 yılından beri Hondacıdır .. Babamdan 6 tane honda , benden 5 tane civic gecti .. Kısaca benim için civic yasam tarzı ...
-
Gaza basıp da ''gitmeyeceğim'' demiyor ya. Hastayım şu arabama yaav :D
Hele bir de VTİ'yi aldık mı.. Amanın :))
-
3 yıl olmuş İES'i alalı. Maşşallah tık demedi. Şeytanın kulağına domdom kurşunu...
-
En son satın aldığınız Hondanızı kaç yıldır kullanıyorsunuz ? 1 yıl 26 (48.1%)
2 yıl 9 (16.7%)
3 yıl 7 (13%)
4 yıl 3 (5.6%)
5 yıl 1 (1.9%)
6 yıl 4 (7.4%)
7 yıl 3 (5.6%)
8 yıl 0 (0%)
9 yıl 0 (0%)
10 yıl ve üstü. 1 (1.9%)
Toplam oy: 54
-
hondamı alalı 7 ay olucak 3-4 gün sonra :D
-
ne aldın alican
zaten hiç ses solukta çıkmıyordu senden bende şüphelenmiştim :D
-
2007 premıum at yaklaşık 2 sene.çıktığında almıştık.
geçen yazın başı 2007 elegance manuel 1 ay.hemen sattık.
2010 cıvıc at 1 sene.tabiki arabalar babamın.ama elimden geçti.:)
-
Eski kasa Civic'imi 255.000 km de sattığımda, kaputu arıza için açmamıştım henüz...
Eski kasa Civic'in artıları ve eksileri :
+ Sade, güvenilir, arıza yapmaz. Yalın üretimin güzel bir örneği.
+ İç dizaynı ve donanımı sade ama şıktı.
+ Dış görünümü zarifti
- Sağır (Düşük basınçlı) motoru ile yakıt tüketimi diğer araçlara göre yüksekti. Motorun düşük basınçta çalışması uzun ömrünü de garantiliyor.
- Yol sesi çok alıyordu. Ses izolasyonu çok yetersiz idi.
Ardından 2008 de Civic Elegance otomatik aldım. Şu anda 106.000 km de.
Tam bir otoban arabası. Uzun ve düz yolda az yakıyor ve konforlu.
+ Dış görünüşü zarif
+ İç görünümü ve donanımı çok güzel ve iç mekan ferah. Birçok markada opsiyonel verilen şeyler standart.
+ Güvenilir. Reno-Ford-Opel gibi akla zarar, saçma arızalar olmaz.
+ 6lı CD/MP3 çaları, direksiyondan vitesi, direksiyondan kumanda ve Cruise control çok güzel.
+ Fiyatı donanıma göre fena değil.
+ Uzun ve düz yolda ayrodinamiği ve yakıt ekonomisi çok iyi.
+ Otomatik vites seçeneği nispeten uygun fiyatla sunuluyor. Otm. vites sorunsuz.
+ Bagaj hacmi büyük
+ Sunroof sorunsuz
+ Ön cam görüşü çok geniş.
- Ön camdaki yan direkler görüşte sıkıntı yaratabiliyor.
- Kısa burundan dolayı, en ufak kazada büyük masraf çıkarıyor
- Yol sesi izolasyonu hala tatmin edici değil.
- Şehir içinde çok yakıyor. Torku, tonajına göre yetersiz. Bu kasaya 1.8 motor lazım.
- Alçak bir araba; kötü, çukurlu yollarda, kasislerde sıkıntılı.
- Süspansiyonu kazık gibi. Sanki makaslı araç sürüyorum.
- Dizel seçeneğinin olmaması, şaka gibi birşey... Honda neden dizel Civic getirmiyor, bilen beri gelsin !!! Toyota bu konuda hep bir adım ilerde.
- Yol bilgisayarında anlık tüketimi göstermemesi büyük eksiklik. VW bu konuda akıllı. Caddy de bile anlık tüketim ekranı var.
-
1 yıl 28 (46.7%)
2 yıl 12 (20%)
3 yıl 8 (13.3%)
4 yıl 3 (5%)
5 yıl 1 (1.7%)
6 yıl 4 (6.7%)
7 yıl 3 (5%)
8 yıl 0 (0%)
9 yıl 0 (0%)
10 yıl ve üstü. 1 (1.7%)
Toplam oy: 59
-
3 ay oldu honda opelden sonra hondaya geçtim memnunum hondadan
-
24 NİSAN 2011 İYİKİ HONDA ALMIŞIM
-
4 ay oldu alalı senelerdir opele biniyordum şimdi daha iyi anlıyorum hondanın değerini
-
1 yıl 35 (50.7%)
2 yıl 12 (17.4%)
3 yıl 8 (11.6%)
4 yıl 3 (4.3%)
5 yıl 1 (1.4%)
6 yıl 5 (7.2%)
7 yıl 3 (4.3%)
8 yıl 1 (1.4%)
9 yıl 0 (0%)
10 yıl ve üstü. 1 (1.4%)
Toplam oy: 68
-
1.5 sene oldu ııkı almısım dıyorummm :) bıde keske accık daha az yaksa yaa heryere gıdemıyorum o yuzden ama olsun sonucta cok memnunum :)
-
2 sene bitti bu 3 üncü senem bende memnunum...
-
8 ay bitti HONDA yı seviyorum..
-
10 ay oldu.. :) çok memnunuz.. hele ben :D dizelden sonra o motor sesi o kapışmalar süper.. :D :) benzin fiyatlarına rağmen Honda'yı seviyorum :) ee buda Honda'nın suçu değil ;)
-
Konuyu hortlatayım :)
-
5 ay oldu honda aldığıma pişmanıım 93binilk acorda bile ses yalıtımı kötü
-
1 şubat 2011 >=ok
-
şu hondacıları anlamıyom bu kadar araç fanatikliği yapıyorlar
-
6 yıl oldu
-
8
-
2010 Haziran da aldım 2 sene oluyor.
>=ok''Civic Forever'' >=ok
-
16 Aralık 2011 :D
-
2 yıl oldu..
-
16eylül 2011 den beri...
-
5 aydan berı fd6 kullanıyorum...
-
2005 civic ls yi 2009 dan beri kullanıyorum. Sanayiye bakımdan bakıma uğruyorum Maşallah.
Tartarini LPG var 3 senedir ve 210 krş yakıyor. Gazın cinsi markası önemli değil hepsi ortalama 330 km gidiyor.. yaklaşık 72-73 TL doluyor.
CR-V 2011 - 2012 uygun bişey bulursam değiştirmeyi düşünüyorum.