Arkadaşlar geçen cuma sanayiye bıraktığım aracımı dün geri alabildim, cebimden 400 lira para gitti.
Ön göğüs sökülmedi, işin tek teselli edici tarafı bu.
Ancak ön cam söküldü, ufak bir noktada kaçak tespit edilmiş. Zaten aracın üzerinde de vantuz izleri gözüküyor. Pek temizlememişler camı. Ancak Allah'tan camı sökerken falan çatlatmamışlar.
Sağ ön çamurluk sökülerek motor bloğu ile kabin arasındaki kısımda ne kadar su geçirebilecek yer varsa hepsine silikon çekilmiş. Bu kısımları kaportacı yapmış ustanın dediğine göre.
Tabi bu işlemler yapılmadan önce araç döşemeciye götürülerek sağ ön halılar vesaire sökülmüş, zira kaçağı tespit etmek için sürekli araç suya maruz bırakılıyor, bu esnada döşemenin daha fazla zarar görmemesi ve koku oluşturmaması için döşemeler tamamen araçtan çıkarılmış ve dışarıda kurutulmuş.
Toplamda bu işler 5 iş günü sürdü, bir de pazar tatili ile 6 gün araç sanayide kaldı.
Aracı toplamadan önce de 2 kere yıkamaya vermişler, su kaçağı var mı diye. Şu an için bir problem yok, ancak yağışlı havalar başlayınca da ben kontrol etmeye devam edeceğim, herhangi bir su sızıntısıı var mı yok mu diye. Yapılan işlemler garantili. Eğer yine su kaçırmaya devam ederse, tekrar yapılacak.
Ansızın başıma gelen bir durum. Cepten bir anda 400 lira uçtu gitti, verilen para hep işçilik. Ne parça değişimi var, ne bakım.

Tekrar hatırlatmakta fayda var, aracımda sunroof yoktu. Yani su sızıntısı ihtimalleri arasında sunroof yok, kaputun oradaki tahliyeler de temiz, oradan kaynaklı bir sorun da çıkmadı. Umarım sorun temelli çözülmüştür.
Aracı su alıp da aracını yaz aylarında satan bir çok kişi varmış, sanayide bunu öğrendim. Ben aracı aldığımda böyle bir sıkıntısı yoktu, arabayı 2 sene önce aldım. Ama, bir daha
2. el araç alırsam mutlaka oto yıkamaya sokar öyle alırım.