Gönderen Konu: Yağmur Yağdıktan Sonra Aracın İçerisi Su Almış???  (Okunma sayısı 43839 defa)

odogru

Ynt: Yağmur Yağdıktan Sonra Aracın İçerisi Su Almış???
« Yanıtla #25 : Haziran 23, 2012, 11:34:45 ÖS »
bugün aracı kendim yıkadım ve bir baktım  sağ ön papasın altı su cenneti? napacam bilmiyorum... şasırdım kaldım... aracın kazası falanda yok..

bbhnda

« Yanıtla #26 : Haziran 23, 2012, 11:35:42 ÖS »
bugün aracı kendim yıkadım ve bir baktım  sağ ön papasın altı su cenneti? napacam bilmiyorum... şasırdım kaldım... aracın kazası falanda yok..

demeyin yaw .... geçmiş olsun.

odogru

« Yanıtla #27 : Haziran 23, 2012, 11:50:00 ÖS »
inan demeyi bende istemezdim ama öle oldu işte,,, süngerle, bezle  falan bayağı bi aldım suyu, sonra çalıştırdım sıcaklık sonda, ayaklara doğru verdim havayı 40 dak. falan çalıştı araç biraz nemli şekilde şimdi yarın bidaha uğraşcam kurutmak için, pzts. de servis yolu gözüküyor anlaşılan...

bbhnda

« Yanıtla #28 : Haziran 23, 2012, 11:56:45 ÖS »
inan demeyi bende istemezdim ama öle oldu işte,,, süngerle, bezle  falan bayağı bi aldım suyu, sonra çalıştırdım sıcaklık sonda, ayaklara doğru verdim havayı 40 dak. falan çalıştı araç biraz nemli şekilde şimdi yarın bidaha uğraşcam kurutmak için, pzts. de servis yolu gözüküyor anlaşılan...

forumdan bir arkadaşta vtec2 için böyle bir sorunla karşılaşmıştı demekki fd6 dada varmış.servisten sonra buradada detayları paylaşırsanız sevinirim.tekrar geçmiş olsun.

bbhnda

« Yanıtla #29 : Haziran 23, 2012, 11:59:09 ÖS »

forumdan bir arkadaşta vtec2 için böyle bir sorunla karşılaşmıştı demekki fd6 dada varmış.servisten sonra buradada detayları paylaşırsanız sevinirim.tekrar geçmiş olsun.

evet sanırım o arkadaş konuyu açan kişi :D demekki neymiş konu başına bakmak gerekiyormuş :D :D :D

carousal

« Yanıtla #30 : Haziran 24, 2012, 04:18:35 ÖS »
odogru,

aracı vakit kaybetmeden servise götürün yoksa koku ve küf gibi sorunlar oluşabilir. Umarım araçta sorun yoktur. Belki de aracı yıkarken çok fazla su tuttuğunuz için su almış olabilir. Kurutmakla fazla uğraşmayın. Servise gidince onlar da suyun neden girdiğini tespit etmek için zaten aracı yıkatacaklardır.

odogru

« Yanıtla #31 : Haziran 24, 2012, 06:41:50 ÖS »
cmts. akşam serinliğinde yıkadım aracı olayı fark ettiğimde çok geçti (servis kapanmıştı yani) bugünde tatil malüm. yarın ilk iş olarak servise gidiecem zaten... çok can sıkıcı bi olay, kimsenin başına gelmez inş. moral bozucu bi durum..

keles74

« Yanıtla #32 : Haziran 24, 2012, 07:07:16 ÖS »
lpg'li aracımda aynı sorunu yaşamıştım. sorun lpg kablolarının kabine giriş yaptığı yerde izalasyon eksikliğinden kaynaklanmış. 2010 yılında 150-tl vermiştim.

odogru

« Yanıtla #33 : Haziran 24, 2012, 10:31:18 ÖS »
lpg'li aracımda aynı sorunu yaşamıştım. sorun lpg kablolarının kabine giriş yaptığı yerde izalasyon eksikliğinden kaynaklanmış. 2010 yılında 150-tl vermiştim.

benim aracımda lpg.li hatta 2 ay takılalı ama böyle bir durum ilk defa dün oldu... aracımı her hafta yıkamaya veririm yada ben yıkarım yani nerden baksan 8 haftada 8 jez yıkandı araç, bide malüm havalar bir ara çok yağışlıydı... sorun dün ortaya çıktı öncesinde yoktu... bakalım servis ne diycek?

odogru

« Yanıtla #34 : Haziran 26, 2012, 09:11:44 ÖS »
nihayet sorun çözüldü... neyseki camdan falan değilmiş sorun... klimanın tahliye borusunda bir sorun oluşmuş vede suyu içeri veriyormuş... servis halletti sonunda... probelm ortadan kalktı ve bende rahatladım...

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #35 : Haziran 26, 2012, 10:24:50 ÖS »
Geçmiş olsun. Su işi beladır. Nereden gireceği hiç belli olmuyor .

carousal

« Yanıtla #36 : Haziran 27, 2012, 05:20:07 ÖS »
odogru, baya ucuz atlatmışsınız. Cam ya da şasi kaynaklı(bağlantı noktaları vs.) bir sorun olmaması büyük şans.

Umarım kimse kabine su sızması gibi bir problemle karşılaşmaz.

« Son Düzenleme: Haziran 27, 2012, 05:20:41 ÖS Gönderen: carousal »

Admiralty

« Yanıtla #37 : Mart 08, 2013, 09:21:10 ÖS »
arkadaşlar konu tarafımdan hortlatılmıştır :D benimde ön sağ ve sol taraf nemli ıslak duruyor arabanın içi dışı komple sökülüp kontrol edildi hasarlı sunroof hortumları düzeltildi ekstra su alabilecek yerler silikonla yalıtıldı klima hortumu düzeltildi yinede ıslaklık devam ediyor sol önde kapı içinden geçen kablo yolu varmı diz hizasında bir delik ve orda lastik varmış ordan gelebilir dediler camdan hiç şüphelenen olmadı. ön konsolu sökmeye niyetlendiler benimdecanım sıkkın şimdi.. sizin varmı tavsiyeniz??

civilakgun

« Yanıtla #38 : Mart 08, 2013, 11:37:27 ÖS »
benim aracın ön camlarının alt fitilleri ile arası bariz açık.ön camları yıkarken su cam ile fitil arasından girip kapının altından çıkıyor ama şımdıye kadar hıc ıcerı su almadı.tuhaf bı durum ön konsolu sökmeden her turlu yolu denemekte fayda var gıbı.
kolay gelsın...

carousal

« Yanıtla #39 : Mart 09, 2013, 02:21:46 ÖS »
Göğüsü söktürmeden önce ön camı söktür bence, ön göğüs söküldü mü eskisi gibi olmuyor bir daha. Gıcırtılar geliyor vs.

Admiralty

« Yanıtla #40 : Mart 18, 2013, 11:28:03 ÖS »
teşekkürler cam işi zahmetlimidir acaba söktüren varmı?

CelloCeylo

« Yanıtla #41 : Mart 19, 2013, 10:34:53 ÖÖ »

Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere, sağ ön kapıyı açınca bu manzarayla karşılaşınca şok oldum. Akşamında yağmur yağmıştı, muhtemelen bu yağmur suyu bir şekilde aracın içine sızmış.

Başından bu tarzda bir olay geçen varsa, bu suyun nereden geldiği hakkında beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu arada halı hala nemli, umarım koku oluşumu falan olmaz. Tamamen kurutmak için nasıl bir yol izleyebilirim, malum havalar hep yağışlı, güneşi unuttuk.

Araç cabriolet ise , üstü de açık unutulmuşsa oradan almış olabilir .

savas

« Yanıtla #42 : Mart 19, 2013, 12:01:12 ÖS »
Ben vtec II 2005 aracımı her hafta yıkıyorum çok şükür daha böyle bi problem ile karşılaşmadım yazılanları okuyunca türk aklı olarak bişi düşündüm ama hayalperestçe ise açıkça söyleyebilirsiniz. :)

Eskiden ismi yanlış hatırlamıyorsam meç veya o tarzda söylenen saç boyaları vardı sıkıyosun rengi veriyor yıkayınca akıp gidiyor. Yani suya dayanıksız kolay sökülebilen. Aracı yıkamadan su tankına o boyadan 1-2 paket dökülüp sonra aracı o su ile yıkarsanız boya rengi ile beraber suyun girdiği yerde ufaktan bi iz yapar bu sayede renge bakarak geldiği yeri tespit edip direk oraya işlem yapılabilir. Veya yine kolay silinip iz bırakmayacak gida boyası tarzı bişide olabilir.

Yıkama tankı olmayanlar için bi oto yıkama ile anlaşılıp 50 tl verince gece araç gelmeyeceği vakitlerde 1 tank ı sizin için hazırlar sonra geri kalanını boşa sıkar en azından deneme yanılma yöntemi ile aracı kurcalatmaktansa bu şekilde daha etkili bi yol olur.

eskalen

• EskaleN
« Yanıtla #43 : Mart 19, 2013, 01:58:26 ÖS »
konuyu biraz dağıtmış olacağım ama... :artis Benim aracında bagajında su alma problemi var. fitillerden diye düşündüm fakat su döktüm sızma olmadı acaba nereden alabilir... Tabanda delik var mı diye baktım o da yok...

By_emre

« Yanıtla #44 : Mart 19, 2013, 03:00:35 ÖS »
konuyu biraz dağıtmış olacağım ama... :artis Benim aracında bagajında su alma problemi var. fitillerden diye düşündüm fakat su döktüm sızma olmadı acaba nereden alabilir... Tabanda delik var mı diye baktım o da yok...
Tampon kenarlarından alıyor benim vtec'de tampon hafif esnemiş o aradan suyu döktüğümde içeride somunlar var vida gibi onların kenarından su alıyor silikon ile çözebilirsin suyu dökerkende arka çamurluğun tamponla birleştiği yerlerden dök

karakan_78

« Yanıtla #46 : Kasım 03, 2016, 05:14:40 ÖS »
aynı sıkıkıntı 2008 civik arabamda var.yağmur çok yağdığı zaman kapı fitillerinde atılamayan su direk fitilinden içeri girerek arka pasapasların orada ıslaklık oluşuyor.sıkıntı kapı fitilindemi direk fitilindemi?