TeamHondaTurkey.Com

HONDA => Problemler ve Çözümleri => Konuyu başlatan: carousal - Mart 15, 2012, 08:26:32 ÖS

Başlık: Yağmur Yağdıktan Sonra Aracın İçerisi Su Almış???
Gönderen: carousal - Mart 15, 2012, 08:26:32 ÖS
(http://g1203.hizliresim.com/v/h/3kdhz.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)

Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere, sağ ön kapıyı açınca bu manzarayla karşılaşınca şok oldum. Akşamında yağmur yağmıştı, muhtemelen bu yağmur suyu bir şekilde aracın içine sızmış.

Başından bu tarzda bir olay geçen varsa, bu suyun nereden geldiği hakkında beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu arada halı hala nemli, umarım koku oluşumu falan olmaz. Tamamen kurutmak için nasıl bir yol izleyebilirim, malum havalar hep yağışlı, güneşi unuttuk.
Başlık: Ynt: Yağmur Yağdıktan Sonra Aracın İçerisi Su Almış???
Gönderen: inventor - Mart 15, 2012, 08:50:19 ÖS
ya kapı fitilinden yada kapı içindeki naylonlar sökülmüştür oradan içeri sızmıştır
Gönderen: endlessnihilist - Mart 16, 2012, 11:24:00 ÖÖ
hocam bende bi ara böyle problem yaşamıştım 6. nesil civic tek kapımda, bu ön kısma benziyor... ön camla plastik aksamın olduğu kısma kaliteli bir dış cephe silikonu alıp kullanıyorsun. sıkıntı eminim kalmayacaktır. siyah silikon al, weatherseal diye geçer.
Gönderen: 2008 elegance - Mart 16, 2012, 12:07:12 ÖS
bazı oto yıkamacılarda aracın içine sıcak hava veren makina var onunla kurutabilirsin.
Gönderen: carousal - Mart 16, 2012, 06:59:07 ÖS
Galiba bu su ön camla alakalı endlessnihilist'in dediği gibi, çünkü kapı fitillerinden girse kabin içerisine giremez diye tahmin ediyorum, zira kapının oturduğu tüm cephelerde eğim dışa doğru bu sebeple bu içeri giremez. Bir de acaba kapı camları aradan mı sızdırıyor diyordum, kapıların altında giderler mevcut, yani giren su kapının içinden geçip yine dış ortama atılabiliyor.

Ön camın neresine sıkılacak bu silikon, konuyu biraz daha açabilir misin? Sol ön koltuk tarafında su yok, tüm su sağ ön koltuk önünde birikiyor, yukarıdaki fotoğraf da sağ ön koltuğun önü, paspas da kenarda gözüküyor.

Bugün birkaç kişiye daha sordum, ön camı sökmek gerekir falan dediler. Moralim baya bozuldu. Camı sökmeden bu silikon takviyesi yapılamaz mı?
Gönderen: turkceci007 - Mart 17, 2012, 08:45:33 ÖÖ
Hocam ben de yaşadım benzer sorunu. bi kaportacıya gidip ön camın oradaki plastik ızgarayı söktür hortumla su tutsun suyun sızdığı yer görünüyor. Sonra o açık yeri silikonla kapatırlar. ben kış günü içini kurutmakta çok zorlanmıştım halının altına 2 cm lik tahta vb bir şeyler uzat biraz açık kalsın hem koku yapmaz hem çabuk kurur inip binerken de çok rahatsız etmez. Şuradan olur gibi ihtimallere göre hareket edersen çok uğraşırsın canın sıkılır en iyi yöntem suyu salıp doğrudan bulmak. Geçmiş olsun.
Gönderen: 2008 elegance - Mart 17, 2012, 11:08:48 ÖÖ
ön camın dış tarafında bulunan yağmur suyu giderlerin tıkandıysa oradaki su içeri girebilir. ön cama dışarıdan su dök sonra eğilip bak arabanın çamurlukların oradan bi yerden su akması lazım. eğer akmıyorsa dediğim giderler tıkanmıştır. ön cam ile kaputun arasındaki (dışardaki) plastiği sök oto yıkamacıya gidip giderlere tazyikli su bastır o şekilde açılır.
Gönderen: ersasel - Mart 17, 2012, 04:42:51 ÖS
Sağ ön cam su tahliye kanalı tıkanmış olabilir. Tıkandığında içeri girebiliyor. Aynı sorunu yaşamıştım.
Gönderen: carousal - Mart 18, 2012, 04:45:00 ÖS
Bugün arabayı yıkattık, yine sağ ön paspasın altı su ile dolmuş. Hemen Şaşmaz'ın yolunu tuttum, bir kaportacıya gösterdim. Büyük ihtimal giderler tıkanmıştır dedi, beni elektrikçiye yönlendirdi. Elektrikçiye gittim, ön camın altına su döktü, su giderlerden tahliye oluyor. Giderler tıkalı falan değil dedi. Sonra Efe Honda'dan bir ustayı aradı, aracın modelini söyledi, telefondaki usta camdan kaçırıyordur dedi.

Benim ilk götürdüğüm Honda ustası da camdan su kaçırıyordur demişti. Bugün pazar olduğu için birşey yaptıramadım. Yarın muhtemelen yine sanayi yolları gözükecek.

Benim anlamadığım nokta, 2004 model arabanın orjinal ön camı nasıl su kaçırır aklım mantığım almıyor.
Gönderen: krmcn - Mart 18, 2012, 11:37:11 ÖS
kardeş geçmiş olsun, en kısa zamanda problemin çözülür inşallah..
Gönderen: carousal - Mart 19, 2012, 06:39:45 ÖS
krmcn teşekkürler, bu arada problem hala devam ediyor. Bugün evdeki hesap çarşıyı tutmadığı için sanayiye gidemedim. Umarım akşam yağmur yağmaz.

yarın yine sanayi yolları gözükecek muhtemelen. İşin en can sıkıcı kısmı, fabrikasyon orjinal olan ön camın sökülecek olması.

Sökülmeden bu iş hallolmuyor mu ki?
Gönderen: carousal - Mart 23, 2012, 08:00:30 ÖS
Bugün aracı camcıya götürdük, camcının yapmış olduğu kontrollerden sonra suyun cam kenarlarından sızmadığı tespit edildi.

Araç şu an kaportacıya emanet. Kaportacı sağ ön çamurluğu söküp bakacağım dedi, tabi bu arada zemindeki halı döşemesi vesaire söküldü. Umarım kaportacı su alan noktayı tespit edebilir.

Araç 3-4 gün sanayide kalacak gibi gözüküyor. Araya pazar günü giriyor malum.

Şu an için en kötü son, ön panelin sökülmesi gibi gözüküyor. Eğer ön panel sökülürse yazık olur. Bir su sızıntısı nelere yol açtı.

Ön panel sökülmeden suyun sızdığı nokta tespit edilebilirse bu işten sıyrılmış olacağız.

Gönderen: ufuk_acar - Mart 23, 2012, 08:45:20 ÖS
ön cam hıc degıstımı?

degıstıyse kesınlıkle on camdan.
Gönderen: carousal - Mart 23, 2012, 09:17:24 ÖS
Ön cam değişmedi, zaten yukarıdaki mesajımda da dediğim gibi bizzat camcı camdan su sızmadığını tespit etti. Şu an araç,camcının yönlendirdiği kaportacıda.

%99 kaporta aksamının oralardan bir yerden kabine su sızıyor. Ama nokta atışı olarak şuradan sızıyor denilemedi henüz. Sızan su ön sağ paspas altında birikiyor ilk resimde gözüktüğü gibi.

Umarım sorunu tespit etmek için konsolu sökmek durumunda kalmazlar, şu an en büyük endişem bu.
Gönderen: inventor - Mart 23, 2012, 09:24:52 ÖS
eğer araçta sunroof varsa tahliye hortumuna bakınız genelde o hortum direğin ordaki birleşme noktasından çıkıp içeriye su alıyor
Gönderen: luke skywalker - Mart 23, 2012, 10:09:38 ÖS
Aracın 1-2 sene önce kapıdan darbe yada kaza yaptıysa yapılan yer deforme oluyor olabilir.
Camınız zor kapanıyor mu?
Gönderen: carousal - Mart 24, 2012, 10:19:44 ÖÖ
Araçta sunroof mevcut değil.

Alırken ekpertiz yaptırmıştık, darbe yok diye söylendi. Ayrıca boya kontrolü vs. de yapılmıştı. Değişen parça yok. Tabi üçkağıt çevirmedilerse. Artık neye güveneceğimizi de şaşırdık.

Camlar zor kapanmıyor.

İlgi için teşekkürler arkadaşlar, ben de gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim.
Gönderen: luke skywalker - Mart 24, 2012, 11:35:17 ÖÖ
Sonucu lütfen yazın gerçekten merak ettim.
Gönderen: zatlas - Mart 25, 2012, 06:43:19 ÖS
ön cam ızgara sökülürse mesele görülür,ben kendim yapmıştım,havalandırma deliğinden içeri su giriyormuş,orayı biraz eğdim ve silikonladım etrafını kesildi...
Gönderen: volkan07 - Mart 26, 2012, 10:45:10 ÖS
arkadaşım geçmiş olsun öncelikle, aracın suyu tahliye edememesinin sebebi su tahliye kanallarının tıkalı olması veya meges yada silikonla sacların birleştirme yerlerinin deforme olması olabilir. öncelikle hiç suyu kurutma işlemi yapılmadan su testi yapılıp su gelen yer veya yerler tespit edilip onarılır. daha sonra araç içi kurutma işlemi yapılır. aracın fotoları yetersiz olduğu için ne derece su aldığını bilemiyoruz, eğer fazla maliyetli olmasını istemiyorsan bir vakum makinesi ile su halı sökülmeden çekilip hortumlarla sıcak hava verilerek kurutma işlemi yapılır. aracın içindeki su çok fazla ise taban halısı sökülüp kurutulmadan netice alınamaz. sana kolay gelsin ii çalışmalarr
Gönderen: carousal - Mart 29, 2012, 06:56:35 ÖS
Arkadaşlar geçen cuma sanayiye bıraktığım aracımı dün geri alabildim, cebimden 400 lira para gitti.

Ön göğüs sökülmedi, işin tek teselli edici tarafı bu.

Ancak ön cam söküldü, ufak bir noktada kaçak tespit edilmiş. Zaten aracın üzerinde de vantuz izleri gözüküyor. Pek temizlememişler camı. Ancak Allah'tan camı sökerken falan çatlatmamışlar.

Sağ ön çamurluk sökülerek motor bloğu ile kabin arasındaki kısımda ne kadar su geçirebilecek yer varsa hepsine silikon çekilmiş. Bu kısımları kaportacı yapmış ustanın dediğine göre.

Tabi bu işlemler yapılmadan önce araç döşemeciye götürülerek sağ ön halılar vesaire sökülmüş, zira kaçağı tespit etmek için sürekli araç suya maruz bırakılıyor, bu esnada döşemenin daha fazla zarar görmemesi ve koku oluşturmaması için döşemeler tamamen araçtan çıkarılmış ve dışarıda kurutulmuş.

Toplamda bu işler 5 iş günü sürdü, bir de pazar tatili ile 6 gün araç sanayide kaldı.

Aracı toplamadan önce de 2 kere yıkamaya vermişler, su kaçağı var mı diye. Şu an için bir problem yok, ancak yağışlı havalar başlayınca da ben kontrol etmeye devam edeceğim, herhangi bir su sızıntısıı var mı yok mu diye. Yapılan işlemler garantili. Eğer yine su kaçırmaya devam ederse, tekrar yapılacak.

Ansızın başıma gelen bir durum. Cepten bir anda 400 lira uçtu gitti, verilen para hep işçilik. Ne parça değişimi var, ne bakım. :D

Tekrar hatırlatmakta fayda var, aracımda sunroof yoktu. Yani su sızıntısı ihtimalleri arasında sunroof yok, kaputun oradaki tahliyeler de temiz, oradan kaynaklı bir sorun da çıkmadı. Umarım sorun temelli çözülmüştür.

Aracı su alıp da aracını yaz aylarında satan bir çok kişi varmış, sanayide bunu öğrendim. Ben aracı aldığımda böyle bir sıkıntısı yoktu, arabayı 2 sene önce aldım. Ama, bir daha 2. el araç alırsam mutlaka oto yıkamaya sokar öyle alırım. :D
Gönderen: bbhnda - Mart 29, 2012, 07:20:50 ÖS
Arkadaşlar geçen cuma sanayiye bıraktığım aracımı dün geri alabildim, cebimden 400 lira para gitti.

Ön göğüs sökülmedi, işin tek teselli edici tarafı bu.

Ancak ön cam söküldü, ufak bir noktada kaçak tespit edilmiş. Zaten aracın üzerinde de vantuz izleri gözüküyor. Pek temizlememişler camı. Ancak Allah'tan camı sökerken falan çatlatmamışlar.

Sağ ön çamurluk sökülerek motor bloğu ile kabin arasındaki kısımda ne kadar su geçirebilecek yer varsa hepsine silikon çekilmiş. Bu kısımları kaportacı yapmış ustanın dediğine göre.

Tabi bu işlemler yapılmadan önce araç döşemeciye götürülerek sağ ön halılar vesaire sökülmüş, zira kaçağı tespit etmek için sürekli araç suya maruz bırakılıyor, bu esnada döşemenin daha fazla zarar görmemesi ve koku oluşturmaması için döşemeler tamamen araçtan çıkarılmış ve dışarıda kurutulmuş.

Toplamda bu işler 5 iş günü sürdü, bir de pazar tatili ile 6 gün araç sanayide kaldı.

Aracı toplamadan önce de 2 kere yıkamaya vermişler, su kaçağı var mı diye. Şu an için bir problem yok, ancak yağışlı havalar başlayınca da ben kontrol etmeye devam edeceğim, herhangi bir su sızıntısıı var mı yok mu diye. Yapılan işlemler garantili. Eğer yine su kaçırmaya devam ederse, tekrar yapılacak.

Ansızın başıma gelen bir durum. Cepten bir anda 400 lira uçtu gitti, verilen para hep işçilik. Ne parça değişimi var, ne bakım. :D

Tekrar hatırlatmakta fayda var, aracımda sunroof yoktu. Yani su sızıntısı ihtimalleri arasında sunroof yok, kaputun oradaki tahliyeler de temiz, oradan kaynaklı bir sorun da çıkmadı. Umarım sorun temelli çözülmüştür.

Aracı su alıp da aracını yaz aylarında satan bir çok kişi varmış, sanayide bunu öğrendim. Ben aracı aldığımda böyle bir sıkıntısı yoktu, arabayı 2 sene önce aldım. Ama, bir daha 2. el araç alırsam mutlaka oto yıkamaya sokar öyle alırım. :D

vala geçmiş olsun kardeşim.Allah Allah garip yaw aracın su alması...ön camdanmıymış sorun?
Gönderen: carousal - Mart 29, 2012, 07:30:00 ÖS
Ön camda da sorun varmış, motor bloğu ile kabin arasında da.

Hiç yoktan masraf oldu, değişen eden birşey de yok. Havaya 400 lira verdik gibi gelio şu an bana. :D
Gönderen: bbhnda - Mart 29, 2012, 07:49:37 ÖS
Ön camda da sorun varmış, motor bloğu ile kabin arasında da.

Hiç yoktan masraf oldu, değişen eden birşey de yok. Havaya 400 lira verdik gibi gelio şu an bana. :D

yani bir sorun olmuş ve düzeltilmiş.eğer tekrarlarsa başlarında bitersin o zaman.ama inşallah tekrarlamaz.
Gönderen: ufuk_acar - Mart 30, 2012, 08:58:15 ÖÖ
hocam aynı durum benım basımada geldıgı ıcın sana dırekt on cam dedım. ve sanaı de tabıkı usta tespit ıcın soktugu her yere bı sorun yazıcak emegının parası:D oyuzden sısırme laflar bence onlar...

kazası mazası yoksa ne alaka... ama on cam fıtıllerı sılıkonları zamanla haliyle acıyor hastalık ıste var gunes ısınları vs derken..  bıde bızım bu vtec2 lerde cok duymaya basladım bu su alma olayını ve hep on yolcu yada sofor paspas altı su gıbı...

bır onemli not. basıma geldıgı ıcın dıyorum.. (kendmız yaptıgımız ıcın cok ugrasmıstık usta okdr ugrastımı bılmem ama.. ) 
1) sofor ve yolcu ayak altında kalın bı sunger vardır... yalıtım ıcın var o. o ıslanmıstır kesın.. umarım yırtmadan sokup kurutmuslardır.
2)taban halısını sokerken on gogusun altında ortadan halıyı ıns. yırtmadılar... yırttılarsada umarım dıkmıslerdır... (sofor ve yolcu kısmından en ayak ucu kısmından yalıyı hafıf cekele bakalım orta kısımdan cıkıp gelıyormu..)
Gönderen: odogru - Haziran 23, 2012, 11:34:45 ÖS
bugün aracı kendim yıkadım ve bir baktım  sağ ön papasın altı su cenneti? napacam bilmiyorum... şasırdım kaldım... aracın kazası falanda yok..
Gönderen: bbhnda - Haziran 23, 2012, 11:35:42 ÖS
bugün aracı kendim yıkadım ve bir baktım  sağ ön papasın altı su cenneti? napacam bilmiyorum... şasırdım kaldım... aracın kazası falanda yok..

demeyin yaw .... geçmiş olsun.
Gönderen: odogru - Haziran 23, 2012, 11:50:00 ÖS
inan demeyi bende istemezdim ama öle oldu işte,,, süngerle, bezle  falan bayağı bi aldım suyu, sonra çalıştırdım sıcaklık sonda, ayaklara doğru verdim havayı 40 dak. falan çalıştı araç biraz nemli şekilde şimdi yarın bidaha uğraşcam kurutmak için, pzts. de servis yolu gözüküyor anlaşılan...
Gönderen: bbhnda - Haziran 23, 2012, 11:56:45 ÖS
inan demeyi bende istemezdim ama öle oldu işte,,, süngerle, bezle  falan bayağı bi aldım suyu, sonra çalıştırdım sıcaklık sonda, ayaklara doğru verdim havayı 40 dak. falan çalıştı araç biraz nemli şekilde şimdi yarın bidaha uğraşcam kurutmak için, pzts. de servis yolu gözüküyor anlaşılan...

forumdan bir arkadaşta vtec2 için böyle bir sorunla karşılaşmıştı demekki fd6 dada varmış.servisten sonra buradada detayları paylaşırsanız sevinirim.tekrar geçmiş olsun.
Gönderen: bbhnda - Haziran 23, 2012, 11:59:09 ÖS

forumdan bir arkadaşta vtec2 için böyle bir sorunla karşılaşmıştı demekki fd6 dada varmış.servisten sonra buradada detayları paylaşırsanız sevinirim.tekrar geçmiş olsun.

evet sanırım o arkadaş konuyu açan kişi :D demekki neymiş konu başına bakmak gerekiyormuş :D :D :D
Gönderen: carousal - Haziran 24, 2012, 04:18:35 ÖS
odogru,

aracı vakit kaybetmeden servise götürün yoksa koku ve küf gibi sorunlar oluşabilir. Umarım araçta sorun yoktur. Belki de aracı yıkarken çok fazla su tuttuğunuz için su almış olabilir. Kurutmakla fazla uğraşmayın. Servise gidince onlar da suyun neden girdiğini tespit etmek için zaten aracı yıkatacaklardır.

Gönderen: odogru - Haziran 24, 2012, 06:41:50 ÖS
cmts. akşam serinliğinde yıkadım aracı olayı fark ettiğimde çok geçti (servis kapanmıştı yani) bugünde tatil malüm. yarın ilk iş olarak servise gidiecem zaten... çok can sıkıcı bi olay, kimsenin başına gelmez inş. moral bozucu bi durum..
Gönderen: keles74 - Haziran 24, 2012, 07:07:16 ÖS
lpg'li aracımda aynı sorunu yaşamıştım. sorun lpg kablolarının kabine giriş yaptığı yerde izalasyon eksikliğinden kaynaklanmış. 2010 yılında 150-tl vermiştim.
Gönderen: odogru - Haziran 24, 2012, 10:31:18 ÖS
lpg'li aracımda aynı sorunu yaşamıştım. sorun lpg kablolarının kabine giriş yaptığı yerde izalasyon eksikliğinden kaynaklanmış. 2010 yılında 150-tl vermiştim.

benim aracımda lpg.li hatta 2 ay takılalı ama böyle bir durum ilk defa dün oldu... aracımı her hafta yıkamaya veririm yada ben yıkarım yani nerden baksan 8 haftada 8 jez yıkandı araç, bide malüm havalar bir ara çok yağışlıydı... sorun dün ortaya çıktı öncesinde yoktu... bakalım servis ne diycek?
Gönderen: odogru - Haziran 26, 2012, 09:11:44 ÖS
nihayet sorun çözüldü... neyseki camdan falan değilmiş sorun... klimanın tahliye borusunda bir sorun oluşmuş vede suyu içeri veriyormuş... servis halletti sonunda... probelm ortadan kalktı ve bende rahatladım...
Gönderen: becoca - Haziran 26, 2012, 10:24:50 ÖS
Geçmiş olsun. Su işi beladır. Nereden gireceği hiç belli olmuyor .

Gönderen: carousal - Haziran 27, 2012, 05:20:07 ÖS
odogru, baya ucuz atlatmışsınız. Cam ya da şasi kaynaklı(bağlantı noktaları vs.) bir sorun olmaması büyük şans.

Umarım kimse kabine su sızması gibi bir problemle karşılaşmaz.

Gönderen: Admiralty - Mart 08, 2013, 09:21:10 ÖS
arkadaşlar konu tarafımdan hortlatılmıştır :D benimde ön sağ ve sol taraf nemli ıslak duruyor arabanın içi dışı komple sökülüp kontrol edildi hasarlı sunroof hortumları düzeltildi ekstra su alabilecek yerler silikonla yalıtıldı klima hortumu düzeltildi yinede ıslaklık devam ediyor sol önde kapı içinden geçen kablo yolu varmı diz hizasında bir delik ve orda lastik varmış ordan gelebilir dediler camdan hiç şüphelenen olmadı. ön konsolu sökmeye niyetlendiler benimdecanım sıkkın şimdi.. sizin varmı tavsiyeniz??
Gönderen: civilakgun - Mart 08, 2013, 11:37:27 ÖS
benim aracın ön camlarının alt fitilleri ile arası bariz açık.ön camları yıkarken su cam ile fitil arasından girip kapının altından çıkıyor ama şımdıye kadar hıc ıcerı su almadı.tuhaf bı durum ön konsolu sökmeden her turlu yolu denemekte fayda var gıbı.
kolay gelsın...
Gönderen: carousal - Mart 09, 2013, 02:21:46 ÖS
Göğüsü söktürmeden önce ön camı söktür bence, ön göğüs söküldü mü eskisi gibi olmuyor bir daha. Gıcırtılar geliyor vs.
Gönderen: Admiralty - Mart 18, 2013, 11:28:03 ÖS
teşekkürler cam işi zahmetlimidir acaba söktüren varmı?
Gönderen: CelloCeylo - Mart 19, 2013, 10:34:53 ÖÖ
(http://g1203.hizliresim.com/v/h/3kdhz.jpg) (http://bit.ly/c25MCx)

Yukarıdaki resimde de görüldüğü üzere, sağ ön kapıyı açınca bu manzarayla karşılaşınca şok oldum. Akşamında yağmur yağmıştı, muhtemelen bu yağmur suyu bir şekilde aracın içine sızmış.

Başından bu tarzda bir olay geçen varsa, bu suyun nereden geldiği hakkında beni aydınlatırsa sevinirim.

Bu arada halı hala nemli, umarım koku oluşumu falan olmaz. Tamamen kurutmak için nasıl bir yol izleyebilirim, malum havalar hep yağışlı, güneşi unuttuk.

Araç cabriolet ise , üstü de açık unutulmuşsa oradan almış olabilir .
Gönderen: savas - Mart 19, 2013, 12:01:12 ÖS
Ben vtec II 2005 aracımı her hafta yıkıyorum çok şükür daha böyle bi problem ile karşılaşmadım yazılanları okuyunca türk aklı olarak bişi düşündüm ama hayalperestçe ise açıkça söyleyebilirsiniz. :)

Eskiden ismi yanlış hatırlamıyorsam meç veya o tarzda söylenen saç boyaları vardı sıkıyosun rengi veriyor yıkayınca akıp gidiyor. Yani suya dayanıksız kolay sökülebilen. Aracı yıkamadan su tankına o boyadan 1-2 paket dökülüp sonra aracı o su ile yıkarsanız boya rengi ile beraber suyun girdiği yerde ufaktan bi iz yapar bu sayede renge bakarak geldiği yeri tespit edip direk oraya işlem yapılabilir. Veya yine kolay silinip iz bırakmayacak gida boyası tarzı bişide olabilir.

Yıkama tankı olmayanlar için bi oto yıkama ile anlaşılıp 50 tl verince gece araç gelmeyeceği vakitlerde 1 tank ı sizin için hazırlar sonra geri kalanını boşa sıkar en azından deneme yanılma yöntemi ile aracı kurcalatmaktansa bu şekilde daha etkili bi yol olur.
Gönderen: eskalen - Mart 19, 2013, 01:58:26 ÖS
konuyu biraz dağıtmış olacağım ama... :artis Benim aracında bagajında su alma problemi var. fitillerden diye düşündüm fakat su döktüm sızma olmadı acaba nereden alabilir... Tabanda delik var mı diye baktım o da yok...
Gönderen: By_emre - Mart 19, 2013, 03:00:35 ÖS
konuyu biraz dağıtmış olacağım ama... :artis Benim aracında bagajında su alma problemi var. fitillerden diye düşündüm fakat su döktüm sızma olmadı acaba nereden alabilir... Tabanda delik var mı diye baktım o da yok...
Tampon kenarlarından alıyor benim vtec'de tampon hafif esnemiş o aradan suyu döktüğümde içeride somunlar var vida gibi onların kenarından su alıyor silikon ile çözebilirsin suyu dökerkende arka çamurluğun tamponla birleştiği yerlerden dök
Gönderen: oguzhanbekar - Mart 19, 2013, 03:05:39 ÖS
http://www.teamhondaturkey.com/forum/problemler_ve_cozumleri/aracim_su_aliyor-t69699.0.html
Gönderen: karakan_78 - Kasım 03, 2016, 05:14:40 ÖS
aynı sıkıkıntı 2008 civik arabamda var.yağmur çok yağdığı zaman kapı fitillerinde atılamayan su direk fitilinden içeri girerek arka pasapasların orada ıslaklık oluşuyor.sıkıntı kapı fitilindemi direk fitilindemi?